URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Bătut de "organe": Scuteristul agresat de poliţişti a făcut plângere la Parchetul Militar

Bătut de "organe": Scuteristul agresat de poliţişti a făcut plângere la Parchetul Militar PRADĂ UŞOARĂ. "Arăt că sunt singurul întreţinător din familie, sunt sărac şi nu am bani pentru avocaţi", a scris Dios Karoly Robert (foto) în plângerea depusă la Parchetul Militar împotriva poliţiştilor care l-au bătut (medalion). Poate tocmai fiindcă este un amărât cu o rablă de scuter, şi nu proprietar de Kawasaki, e şi motivul pentru care oamenii legii s-au dovedit aşa "cocoşi"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Postată pe internet la mijlocul acestei luni, o filmare ce prezintă doi poliţişti din Oradea lovind un bărbat încătuşat şi aflat la pământ provoca reacţii vehemente. "Bine i-au făcut, a condus un scuter fără permis, era beat şi nu purta cască", au comentat unii cititori ai site-ului www.ebihoreanul.ro, pe când alţii s-au revoltat că, agresând un om deja imobilizat, oamenii legii au abuzat de uniforma pe care o poartă, "singura care, uneori, îi deosebeşte de interlopi".

Acuzându-i pe agenţi că l-au bătut nu doar la "locul faptei", ci şi la sediul Poliţiei, victima, un simplu măturător de stradă, a depus o plângere la Parchetul Militar, cerând să fie sancţionaţi pentru comportament abuziv. "Pentru că nu-s câine şi nici bandit", zice bărbatul.

O bătaie de Paşti

Duminică, 5 mai, prima zi de Paşti pentru majoritatea orădenilor. Seara, pe la opt, centrul oraşului era aproape pustiu. Taman atunci, Dios Karoly Robert, muncitor necalificat la RER Ecologic Service, şi-a încălecat scuterul pentru a merge, spune el, la vulcanizare, să-i umfle roţile. Pe cât de veche e rabla, căreia nici nu-i ştie marca, pe atât de mult ţine totuşi la ea. "Am scuterul de doi ani. Am dat la schimb altul cu pedale, iar un coleg mi l-a dat pe ăsta", a povestit BIHOREANULUI tânărul de 24 de ani.

Spre ghinionul său, abia ieşise de pe strada Tudor Vladimirescu, unde locuieşte, şi cotea pe lângă Banc Post la stânga, spre Principatelor Unite, când l-a interceptat un Logan al Poliţiei. "Am oprit, iar poliţiştii mi-au cerut actele. Le-am spus că nu am permis şi că buletinul nu-i la mine, dar locuiesc aproape şi îl aduc", zice Robert. Normal, poliţiştii n-au fost de acord să-i dea drumul. Dar, fără a ţine cont de reguli, au şi făcut exces de forţă.

"Am pus casca pe motor şi le-am spus că mă întorc în 3 minute cu buletinul, dar când m-am întors cu spatele la ei şi am făcut un pas mi-au pus cătuşele pe mâini. Am strigat că nu-i nevoie să facă asta, iar atunci unul din ei, cel mai solid, a început să mă înjure, mi-a sucit mâinile şi m-a pus la pământ. M-a lovit cu piciorul şi cu pumnii între picioare şi în burtă. Mă durea şi am strigat, iar atunci mi-a dat şi cu spray lacrimogen în faţă. Celălalt poliţist, mai tânăr, se uita", relatează bărbatul scena care, în bună parte, e redată şi de înregistrarea pe care un necunoscut aflat pe malul opus la Crişului a făcut-o, iar apoi a postat-o pe internet.

Episodul II, la secţie

Robert susţine că a fost lovit mai bine de un sfert de oră. Între timp, poliţistul mai tânăr chemase un alt echipaj care să ridice scuterul, iar pe el urma să-l ducă la Poliţia Municipiului, pe Calea Aradului. "Abia după vreo jumătate de oră m-au băgat în Logan şi m-au dus la secţie, unde poliţistul mai gras a continuat să mă lovească. Mai târziu, când a trebuit să semnez procesul-verbal, am aflat că se numeşte Pop Nicolae", spune Robert. "Din când în când mă mai lovea cu pumnul, cu palma şi cu bastonul, în timp ce îmi dicta ce să scriu în declaraţie. Mi-au spus că-mi fac dosar penal, pentru conducere fără permis, şi mi-au dat drumul după vreo două ore".

Ajuns acasă, n-a putut dormi, susţine el, din cauza durerilor: "Mă durea capul, iar mâna dreaptă era umflată aşa tare încât dimineaţa am mers la spital". La Judeţean, medicul care l-a consultat i-a consemnat o contuzie toraco-abdominală, hematom pe coapsa piciorului drept, contuzie la gamba şi genunchiul piciorului drept, plus o conjunctivită "produsă de o substanţă iritantă pulverizată în faţă". Mâna dreaptă i-a fost pusă în ghips, pentru că la încheietură avea o entorsă a osului radiocarpian. "N-am vrut să fiu internat. Mi s-a spus că dacă am fost agresat va trebui să plătesc spitalizarea şi n-am bani. Mi-au dat 12 zile de îngrijiri", zice Robert.

"Inadmisibil"

Bărbatul a căutat un avocat care l-a ajutat să redacteze o plângere împotriva celor doi poliţişti, pe care în 10 mai a înregistrat-o la Parchetul Militar şi la Poliţia Bihor. "Am arătat că agentul Pop Nicolae şi colegul său m-au lovit şi după ce mi-au pus cătuşele, şi în maşină, şi la sediul Poliţiei. Am adăugat că atunci când am fost băgat în Logan am fost văzuţi de o femeie care stă pe aceeaşi stradă cu mine şi am cerut să fie audiată şi ea", spune Dios Karoly Robert. "Legea le dă voie poliţiştilor să mă amendeze sau să-mi facă dosar penal, dar nu şi să mă bată, că nu-s câine, nici bandit", încheie el.

Vecina sa n-a fost singurul martor. La redacţia BIHOREANULUI s-a prezentat, după publicarea imaginilor, şi administratorul unei parohii din centrul oraşului, care a confirmat că Robert a fost lovit de poliţişti după ce a fost pus la pământ, cu cătuşe la mâini. "Nu credeam că e posibil ca poliţiştii să se poarte aşa cu cineva, indiferent ce a făcut, dacă este deja legat", spunea bărbatul.

"Spreiat" ca să nu-şi provoace răni

Cum cei doi agenţi implicaţi, Nicolae Pop şi Gabriel Oniţa, ambii de la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Oradea, sunt cercetaţi penal de procurori, dar şi disciplinar de către ofiţerii Direcţiei de Inspecţie Internă a Poliţiei, poziţia conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie a fost precizată, imediat ce imaginile care îi înfăţişau "în acţiune" au fost făcute publice, prin două comunicate de presă. În primul, purtătorul de cuvânt Alina Dinu confirma anchetele începute împotriva subofiţerilor, iar în al doilea adăuga că şefii instituţiei sunt de acord cu aplicarea forţei atunci când e necesar, dar dezaprobă totuşi excesele: "Conducerea IPJ Bihor încurajează fermitatea în aplicarea legii, însă nu este de acord cu folosirea forţei în afara procedurilor de lucru".

Tot de la subcomisarul Alina Dinu, BIHOREANUL a aflat că Dios Karoly Robert nu e la prima întâlnire cu poliţiştii care l-au prins conducând scuterul fără permis, fiind oprit şi pe 24 aprilie, la Biharia, de către agenţii Secţiei 3 Poliţie, care i-au şi făcut acte de cercetare penală (fără însă a-l brutaliza), astfel că dosarul întocmit de colegii din Oradea este al doilea.

Cât despre episodul din centrul oraşului, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei sugerează că, în realitate, agenţii nu ar fi făcut un exces de zel, ba chiar l-au ferit pe Robert de alte belele. "În timp ce era încătuşat, bărbatul încerca să-şi provoace răni, motiv pentru care i-a fost pulverizat spray iritant în faţă", a declarat Alina Dinu, fără a pomeni şi de lovituri. De altfel,  unul dintre orădenii care au comentat pe internet a şi pronosticat: "Ne putem da seama ce va urma. Băiatul va fi reclamat şi i se va face dosar penal nu numai pentru conducere fără permis, ci şi pentru că a aplicat lovituri cu capul şi cu ficatul în bombeul şi în pumnii poliţiştilor"...


FERMITATE ORI BRUTALITATE?
Miliţieni în uniforme de poliţişti

Agresivitatea unor poliţişti bihoreni a ajuns în atenţia opiniei publice de mai multe ori în ultimii ani. Cel mai notoriu caz datează din 2010, când orădenii Dumitru şi Alexandru Baba, tată şi fiu, au fost bătuţi bestial de agenţi ai Poliţiei Rutiere, ai Poliţiei Municipiului şi mascaţi de la Serviciul de Intervenţie Rapidă. Incidentul a fost provocat de un manelist care cântă la chefurile poliţiştilor, Florin Maliţa, care, pe o stradă din Rogerius, s-a luat de un vecin al lui Baba, căruia acesta i-a sărit în ajutor, cerându-i să nu mai înjure.

Chemaţi în ajutor de manelist, 11 poliţişti l-au încătuşat atât pe bărbat, cât şi pe fiul acestuia, pe atunci minor, ducându-i la Poliţia Municipiului, unde i-au bătut până dimineaţa, când a fost nevoie de intervenţia unei Ambulanţe care să-l ducă pe Baba la spital, în stare de leşin. În timp ce poliţiştii l-au acuzat de ultraj, distrugere (fiindcă ar fi lovit cu maşina sa nou-nouţă pe cea a manelistului, ceea ce expertiza tehnică a constatat că era fals), refuz de recoltare a probelor biologice şi loviri, orădeanul i-a dat şi el în judecată pe agenţi, pentru purtare abuzivă şi tortură. Ambele dosare au fost închise anul trecut, dar Baba a contestat în instanţă soluţia dată de procurori, iar ancheta împotriva poliţiştilor a fost redeschisă, la cererea uni judecător care a criticat superficialitatea cercetărilor.

Un alt caz relatat recent de BIHOREANUL l-a vizat anul acesta pe agentul Ionuţ Liţă, de la Postul de Poliţie Popeşti. Un localnic, Rareş Precuţ, a depus împotriva acestuia o plângere la Parchetul Marghita, susţinând că subofiţerul l-a bătut chiar în sediul Postului, deoarece nu i-a mai dat şpagă pentru a-l lăsa să care lemne din pădure. Un alt sătean, Călin Vinţe, l-a acuzat şi el pe agent că l-a legat de maşină cu un cablu şi l-a târât pe o distanţă de circa 50 de metri. Şi în acest caz conducerea Poliţiei Bihor a declanşat o anchetă internă, care însă trenează.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
se intampla mereu
Din pacate,politistii fac abuz de putere si se comporta ca si cum ei ar fi buricul pamantului.Pana si amenzile le dau ca sa-si faca norma,nu neaparat pe dreptate.Unul dintre cei care se bat cu pumnul in piept ca ei sunt politisti,este Ilas Calin.Il asteapta o frumoasa plangere la parchet.Eu am fost casatorita 10 ani cu un politist care scria singur amenzi,pentru persoane care nici nu stiau si le platea el din buzunar.Erau de valoare mica ,dar spaga luata ii acoperea aceasta gaura.Cunosc mentalitatea de politist "militian" si stiu si ca spaga ajungea pana la nivel inalt.
Postat 17 Iulie 2013, 17:44 de Rita
trist
Trist dar dreptate pentru el mai greu
Postat 28 Mai 2013, 19:28 de trist
Scuteristul a avut noroc !Putea fi si asa :
Calvarul poliţistului sub acoperire : „poliţistul sub acoperire TFC a fost încătuşat, fără a fi întrunite cerinţele legale pentru luarea acestei măsuri; a fost lovit în mod repetat cu pumnii în zona capului de către făptuitori, care îi cereau constant, pe un ton ridicat, să mărturisească; a fost complet dezbrăcat în parcarea menţionată şi apoi lovit la nivelul membrelor inferioare cu o bâtă; a fost ameninţat cu arma, lipită de tâmplă şi apoi de abdomen, această acţiune culminând cu acţionarea de către inculpatul Zaharia Vlad Ştefan a trăgaciului pistolului Glock - arma sa de serviciu - în timp ce ţeava era în apropierea abdomenului investigatorului, fără însă a avea cartuş pe ţeava, şi apoi de încărcarea ostentativă a armei şi ameninţarea cu împuşcarea; a fost ameninţat în mod repetat, afirmaţiile fiind îndreptate inclusiv împotriva familiei acestuia, precum şi a celor care \"l-au trimis\".
Postat 28 Mai 2013, 11:48 de garcea
distrusi psihic ca el sunt o gramada si ATENTIE fac DREPTATE !!!
esenta este ca indiferent ce rol ai in SOCIETATE tortura fizica si psihica, schingiuirea este INTERZISA, sa nu mai spun de OBSCEITATI ca atingerea organelor genitale, ne miram ca se incing VIOOOOOLATORI, daca era un minor tot asa il trata ? Isi fac incalzirea pe teren la locul de munca si pe urma altii si altii batjocoriti, unde va credeti, ia sa vad ca ii trage PRESEDEINTELUI /Ministrului Justitiei/magistratilor/procurorilor prinsi la volan cu alcolemie una la ficat si la organ :))))!!! distrusi psihic ca el sunt o gramada si ATENTIE fac DREPTATE !!! Pensionati , toate victimele abuzate de sisitem trebuie pensionate, au moralul si neincrederea franata, sufletul lor e in sange . Sa vedeti voi dosare de pensii fabuloase fictive date in BIHOR, sa vedeti voi cum banii din spitale sunt alocate salariatilor fictivi si tratamente acordate bolnavilor inchipuiti, asta e sitemul CORUPT si plin de MIZERIE SOCIALA, dezumanizata. L am pus pe ARAFAT in functie sa sa promoveze NEVASTA SA aparate cu biorezonanata , alta mentalitatea de tortionari, nimeni nu vine cu alimente sanatoase pe piata ca sa hranim PROSTIMEA !!!
Postat 28 Mai 2013, 08:15 de cauza !!!!!!
Politia,Procuratura mana in mana cu Infractorii
Politistii si Procurorii ( unii ) sunt cei care intretin lucrul LA NEGRU,atat de blamat de toata lumea ( ORGANELE STATULUI ) PE FATA, prin a beneficia de serviciile unor indivizi care presteaza activitati (croitori de haine de piele, autoservice auto ) fara a contribui prin impozitare la bugetul Statului......... fara nici un fel de jena........... Mai, da am prins un infractor foarte periculos care pe mopedul lui si cu intentiile lui criminale putea sa faca mult rau populatiei linistite de pe malul Crisului Repede.BRAVO ! Ne simtim mai in siguranta cu voi dupa acest caz REZOLVAT.
Postat 28 Mai 2013, 00:25 de ADI
Politia,Procuratura mana in mana cu Infractorii
Violatorii de minore sunt liberi,sunt anuntati cand sa paraseasca tara pentru a scapa de urmarire..........sunteti mana in mana cu INFRACTORII, tovarasi POLITISTI si PROCURORIi, care sugerati victimelor sa-si retraga reclamatia.....sau stiti voi cum sa clasati cazul...NUP,....NUP ,,pentru toti pilosii Sistemului dar avem tupeu sa bravam in cazuri tip... infractor pe moped ( ce bucurie sa descoperim ca are si un dsosar deschis la Politie !). Politia mana in mana cu Procuratura si cu INFRACTORII, care le intregesc salariile si asa nesimtite si nemeritate. ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU ! cum purtati voi de grija cetatianului contribuabil al salariului vostru nemeritat. !
Postat 27 Mai 2013, 23:43 de ADI
sacali sitemului :))).
si HUIDu a avut N amenzi si nu a facut inchisoare, e la prima abetere , nu e o infractiune sa conduci decat cu alcolemie de la 0.4, ce tot deritrezi sinformezi ERONAT, orice plangere penala se depune la judecatorie, ia articolul din codul , penal nu ti trebuie avocat cauza legea functionarului public si fa 3- plangeri penale in fiecare zi :))))) le dai mamei sau fratilor sa le inregistreze jooos cu zddrentele in uniforma cu inima putreda in alcool ! Distrusi psihici in relatie cu n cadre militate care fac infractiuni si infractiuni si nu i trage la raspundere nimeni, sacali sitemului :))). La Presedinte te duci in audienta dar nu inainte de toate la Ministerul Justitiei, incalcarea drepturilor omului si tortra este pedepsita si de Constitutie, iti trebuie CURAJ si minte unde sa mergi, JUDECATORIA Oradea e doar o formalitate, varful ii ia la BICI :))))
Postat 27 Mai 2013, 21:40 de formalitate
Pt David
Poate ca "PARINTE" are pe undeva dreptate. Daca scuteristul asta accidenta pe cineva. Nu afirm ca politistii au procedat tocmai corect, dar in filmulet se vede cum scuteristul da cu capul de asfalt. Hai sa nu il victimizam. Mai are un dosar penal tot pentru ca a condus scuterul fara permis .
Postat 27 Mai 2013, 20:32 de mmmmmmm
Pt. Robert
Bravo Bihoreanului ca in sfarsit aflam cine sunt cei doi berbeci. Am o presimtire ca nu mai fac mult timp prin Politie si nici prin libertate. La Constanta, autoritatile au fost mai harnice si au arestat gunoaiele, care in prostia lor exemplara, si-au masacrat proprii colegi. Draga Robert, plangerea s-o depui la Parchetul Tribunalului Bihor sau Judecatoriei Oradea, nicidecum la Parchetul Militar. Politistii nu sunt militari. Eventual nu ar fi rau niste memorii la Ministrul de Interne, Prim Ministru, Basescu. Si tine presa aproape de tine. Tine legatura cu Bihoreanul si cu televiziunile si te asigur ca vor plati. Si sa-ti iei un avocat bun, care stie meserie. Si sa-i urmaresti si in gaura de sarpe. Inca odata, bravo Bihoreanul, da-ne de veste saptamanal, presiune pe porcii astia, si asteptam sa-i vedem cu bratari de argint.
Postat 27 Mai 2013, 20:11 de Marcel
Parchet vs. Melaminat
Dacă ăia doi agenţi nu ar fi fost funcţionari publici cu uniforme de toată mascarada, ci militari ca să fie de competenţa Parchetului Militar acest caz, atunci ar fi fost deja în arest, nicidecum acasă în vacanţă plătită pe banii noştri, aşa cum sunt ei în prezent.
Postat 27 Mai 2013, 19:56 de Carp III
???
parchetul militar nu are nici o autoritate in acest caz,politia e demilitarizata si sint cercetati de instantele civile si asta dureaza ceva timp
Postat 27 Mai 2013, 15:40 de luky
militia lui Liviu
Treaba asta cu poza, cred ca a vazut-o si Pop Liviu .Oare ii mai trebuie si acum ancheta,(din care sa iasa basma curata subordonayii lui )??????
Postat 27 Mai 2013, 14:42 de popa
Victoras Micula
Ma intreb, oare Victoras Micula cum a fost tratat, si care sunt consecintele dupa o fapta asemanatoare!? Nu stiu ce s-ar fi intamplat, daca si el ar fi f* in gura de politisti... ungru' bulan- tu ai grija cand halesti Gulyásu' sa nu cumva, sa-ti stea in gat.
Postat 27 Mai 2013, 14:37 de romanu\\\'bulan
au o frica o avocatii , faceti pe voi de ras !!!
FISCUL te OMOARA, POLITIA, MEDICII, jandarmeria te OMOARA ce ne mai ramane ?!!!! MAFIA si bandele ,mercenari cine sa ne apere de PROSTI , nebuni ?!!!
Postat 27 Mai 2013, 13:41 de vsm.
De ce ne miram ?!
Vad ca sunt mult prea multi dobitoci care-i aplauda pe batausi. Deunazi am vazut la stiri cum trei gunoaie in uniforma l-au tocat pe unul de-al lor, desi asta isi declinase calitatea de ofiter DGA (Directia Generala Anticoruptie). Ce drepturi, ce prezuntie, EI FAC LEGEA, INFRACTORII IN UNIFORMA ! Asa ca idiotii ii sustin, legea-i iarta, sefii ii avanseaza, de ce n-ar bate ca niste adevarati militisti ?!
Postat 27 Mai 2013, 13:35 de pinonel
au o frica o avocatii , faceti pe voi de ras !!!
vrem sa depunem ON LINE toate plangerile penale nu vrem smecherii si smecherii, orice cetatean poate depune plangere , platesti si un detectiv sa afli datele reale nu la POLITIE ca aia te OMOARA acolo la FIGURAT si propriu , sar sa te bata !!! LA politie sunt doi unul te provoaca si unul e calm :)))nu conteaza ca esti femeie sau barbat te buzeaza la motdul violent de investigare , au rude, au cunostiinte si incerca sa musamalizeze prin amenintari si intimidari , aveti grija, bani nu au valoare cand e vorba de sanatatea ta, mergheti cu avocat dar nu ca el iese afra si el tace de FRICA, au o frica o avocatii , faceti pe voi de ras !!! De multe ori ii platesti degeaba dar asa e procedura :))))))).MARTOR .
Postat 27 Mai 2013, 13:35 de vsm.
asta e sistemul II HRANIM sa ne batjocoresca !!!
faceti pentru fiecare articol al codului penal plangere diferita la data diferita si nu mai scapa oricat de smecher se crede, dar facem curataenie daca superiori stiu sa doarma, fiecare in functie de bunuri pe CIVIL si daune morale , degeaba ceri daune daca nu are nimic , incet incet facem noi ordine daca superiori nu si cunos atributile, CETATEANUL ARE OBLIGATIA sa cunoasca CODUL PENAL> nu e zdrezzta cum cred toti nesimtiti !!!
Postat 27 Mai 2013, 13:26 de PLANGERE PENALA pt a
@Parinte
date ma la mata de jegos. Pe tine trebuia sa te bata pana iti ieseau matele ma cacat.
Postat 27 Mai 2013, 13:24 de David
asta e sistemul II HRANIM sa ne batjocoresca !!!
DEGEABA ca daca nu i reclamati TOTI ce fapte penale fac si de FRICA nu i reclamati, scapa la prima abatere cu amenda pe urma SUSPENDARE, nu va lasati incoltiti de frica, faceti plangere penala la orice ABUZ COMIS oricat de mic ar fi si asa ii putem CONDAMNA LA INCHISOARE , romanul nu cunoaste procedura si au copii de crescut !! CU CAMERE de vedere pot fi dovedite fapotele lor penale dar asta e sistemul II HRANIM sa ne batjocoresca !!!PLANGERE PENALA pt abuz , fara mila ! O sa demonstram ca sistemul nu respecta drepturile OMULUI, luati CODUL PENAL vedeti ce traiti si faceti plangere.GATA cu FRICA !! VREAU sa spun ca \"prostituatele \" sunt terorizate de ei , o gresit femeia dar nu o tot calaresti !! FEMEILE sunt cele mai abuzate, vezi mita in natura in cazul unui partaj !! CARNE pe carne bataie de joc, extraordinar !!!
Postat 27 Mai 2013, 13:19 de PLANGERE PENALA pt a
asta e sistemul II HRANIM sa ne batjocoresca !!!
fegea ca daca nu i reclamati TOTI ce fapte penale fac si de FRICA nu i reclamati, scapa la prima abatere cu amenda pe urma SUSPENDARE, nu va lasati incoltiti de frica, faceti plangere penala la orice ABUZ COMIS oricat de mic ar fi si asa ii putem CONDAMNA LA INCHISOARE , romanul nu cunoaste procedura si au copii de crescut !! CU CAMERE de vedere pot fi dovedite fapotele lor penale dar asta e sistemul II HRANIM sa ne batjocoresca !!!PLANGERE PENALA pt abuz , fara mila ! O sa demonstram ca sistemul nu respecta drepturile OMULUI, luati CODUL PENAL vedeti ce traiti si faceti plangere.GATA cu FRICA !! VREAU sa spun ca "prostituatele " sunt terorizate de ei , o gresit femeia dar nu o tot calaresti !! FEMEILE sunt cele mai abuzate, vezi mita in natura in cazul unui partaj !! CARNE pe carne bataie de joc, extraordinar !!!
Postat 27 Mai 2013, 13:18 de PLANGERE PENALA pt a
Zilnic mor pietoni nevinovati din cauza unor rahati
Bine i-au facut. Fara permis si in stare de ebrietate, cine masa se crede ? Putea lovi vreun copil. Cred ca politistii nu iau dat destul.
Postat 27 Mai 2013, 13:12 de Parinte
ungru' bulan
daca-i ungur, cu placere...
Postat 27 Mai 2013, 12:50 de ungru' bulan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON