URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Bătaie pe acoperiş: Debucean, acuzat că s-a împroprietărit abuziv pe terasa unui bloc

Bătaie pe acoperiş: Debucean, acuzat că s-a împroprietărit abuziv pe terasa unui bloc ÎN DIZGRAŢIE. Recomandat la conducerea CNADNR de PNL Bihor, Dorin Debucean (foto) a fost pus pe linie moartă tot de colegi, imediat după ce a intrat în atenţia DNA. Ca şi cum nu i-ar fi fost destul că e urmărit de procurorii anticorupţie, Debucean are de dat seamă acum şi în faţa procurorilor "civili", pentru cum s-a înstăpânit pe acoperişul blocului din Magheru 17 (fundal)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu doi ani în urmă era numărul doi în Ministerul Transporturilor, unde sub ministeriatul lui Ludovic Orban îndeplinea funcţia de director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi semna pentru lucrări de sute de milioane de euro.

Mazilit de Radu Berceanu, a revenit la Oradea, dar n-a avut parte de linişte nici după ieşirea din viaţa publică. Nu din vina altora, şi nici pentru sume mari.

Dorin Debucean, căci despre el e vorba, este cercetat penal pentru că, lucru greu de crezut la un liberal, s-a înstăpânit pe proprietatea altora, chiar dacă aceasta e doar un modest acoperiş de bloc, în valoare de câteva mii de euro.

Cumpărare pe gratis

Douăzeci de proprietari de apartamente din bulevardul Magheru 17 (vizavi de Facultatea de Mediu) l-au reclamat pe Dorin Debucean la Parchetul Oradea pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune. Fostul şef al CNADNR e acuzat că, utilizând un tabel fals cu semnăturile unor locatari, s-a prezentat la un notar împreună cu fosta reprezentantă a acestora, cu care a încheiat un contract de vânzare a terasei blocului către firma sa de proiectare şi consultanţă în construcţii, Rono Urban, în vederea mansardării acoperişului ca sediu.

"Pentru că vecina nu era împuternicită să vândă terasa, iar Debucean ştia asta, am fost lipsiţi de proprietatea noastră asupra acestei terase, fără să primim în schimb un preţ sau o altă prestaţie", s-au plâns locatarii.

Ba da, ba nu

04 Mariana Negru.jpgFirma lui Debucean funcţionează de opt ani într-un apartament închiriat în blocul lor. "În 2005, Debucean a propus să cumpere acoperişul în schimbul obligaţiei de a-l repara. S-a încercat strângerea de semnături de la proprietari, dar nu toţi şi-au dat acordul. Doar unii au semnat pe o foaie dintr-un caiet, fără să ştie clar pentru ce", afirmă administratorul asociaţiei de proprietari Mariana Negru (foto), care precizează că în perioada aceea asociaţia încă nu fusese înfiinţată, iar de administrarea imobilului se ocupa una din locatare, Minodora Chirilă.

Timpul s-a scurs fără ca oamenii să ia o decizie până în septembrie 2007. Atunci, proprietarii i-au cerut lui Chirilă să recupereze lista cu semnăturile din 2005, deoarece nu voiau să-i vândă acoperişul lui Debucean. Motivul? Acesta nu le făcuse nicio ofertă concretă, iar ei nu voiau în viitoarea mansardă o firmă, care i-ar fi deranjat, ci locuinţe.

"Doamna Chirilă a zis că nu mai vrea să se ocupe de treburile blocului, iar în decembrie am fost aleasă eu ca administrator", spune Mariana Negru.

Vreau să cumpăr!

Totul s-ar fi oprit aici dacă Debucean nu ar fi ţinut la cei 543 de metri pătraţi ai terasei mai mult decât la pacea cu vecinii. Locatarii susţin că la începutul anului 2008, deci când încă mai deţinea şefia CNADNR, Debucean a insistat pe lângă administratoare să-i fie vândut acoperişul, iar când aceasta i-a spus că oamenii nu vor a prevenit-o că tot va deveni proprietarul ei.

04 Katalin Bancsa.jpg"Pe 12 ianuarie 2008, Debucean a pus un afiş că ne invită la o şedinţă, scriind că scopul era "pentru a se clarifica achiziţionarea acoperişului"", spune o altă locatară, Katalin Bancsa (foto). Cum oamenii nu s-au prezentat, Debucean a mai făcut o nouă "convocare", pentru 26 ianuarie. Atunci au venit 15 dintre locatari, iar patronul Rono Urban le-a dat o ofertă cu lucrările pe care urma să le facă. "După discuţii aprinse, i-am cerut din nou să ne înapoieze lista cu semnăturile din 2005, dar a refuzat", spune Mariana Negru.

Proprietar peste noapte

Potrivit femeii, pe 26 februarie 2008 s-a desfăşurat o nouă şedinţă, pentru ca toţi cei 40 de membri ai asociaţiei să decidă ce era de făcut. "Atunci, Chirilă ne-a spus că Debucean era deja proprietarul terasei. Am verificat la Cartea Funciară dacă nu cumva s-a întăbulat prin cine ştie ce metode şi am obţinut un extras CF care ne-a liniştit, fiindcă din el rezulta că terasa era, ca până atunci, proprietatea comună a tuturor locatarilor", spune administratoarea.

În vară, continuă aceasta, într-o nouă şedinţă, la care au participat 28 din cei 40 de proprietari, s-a decis în unanimitate scoaterea la licitaţie a acoperişului. "Lui Debucean i-am spus că dacă vrea aşa mult terasa, să vină la licitaţie, la fel ca orice alt doritor. N-a venit, iar proprietarii au hotărât să încheie contract cu singura firmă care s-a prezentat şi care s-a oferit să renoveze casa scării, să înlocuiască geamurile din casa scării cu termopane, să pună lift, să amenajeze curtea şi să înlocuiască instalaţiile de apă rece şi apă caldă", explică femeia. Numai că, surpriză, când să se facă actele, în CF figura deja ca proprietar firma lui Debucean. Printr-o escrocherie, acuză locatarii din Magheru 17!

Contract pe şest

În plângere, oamenii arată că pe 25 ianuarie 2008, deci cu o zi înainte să "convoace" şedinţa pentru "clarificarea achiziţiei", Debucean se prezentase la un notar împreună cu fosta administratoare Minodora Chirilă, prezentând doar o copie scanată a semnăturilor din 2005.

"Chiar şi notarul a recunoscut că nu i-a fost arătat un tabel original, dar a afirmat că Minodora a declarat pe proprie răspundere că respectiva copie corespunde unui original şi că ea era împuternicită de proprietari", spune Mariana Negru. În plus, datele prezentate notarului nu mai corespundeau realităţii. "La un apartament apar vechii proprietari, deşi fusese vândut, la altul semnătura unui vecin care era decedat". Urmarea? Asociaţia l-a dat pe Debucean în judecată, cerând anularea contractului.

Păgubit sunt eu!

Dorin Debucean.jpgAbordat de BIHOREANUL, Dorin Debucean (foto) susţine că demersurile sale au fost legale. "Contractul e "beton", pentru că Minodora Chirilă a avut semnăturile locatarilor, iar eu le-am făcut o ofertă mai bună decât a firmei căreia ei voiau să-i dea acoperişul. Eu m-am oferit să fac şi reabilitarea termică a blocului şi să pun interfon", spune Debucean.

Mai mult, contraatacă el, n-ar fi ieşit nicio neînţelegere dacă administratoarea asociaţiei nu avea un interes în afacere. "Mariana Negru mi-a condiţionat acordul locatarilor. M-a întrebat dacă îi dau un apartament în mansardă şi am refuzat-o, spunându-i că nu fac locuinţe, ci sediu de firmă", zice Debucean. Care a adăugat că şi el a reclamat-o pe administratoare la Poliţie, pentru tulburare de posesie, şi se gândeşte s-o şi dea în judecată, pe acelaşi motiv: "Îmi ţine blocată investiţia pe care altfel aş fi finalizat-o de mult".

Numai că, spre ghinionul lui, cercetările împotriva administratoarei au fost încheiate cu concluzia că nici vorbă ca aceasta să-l fi prejudiciat. Ba, dimpotrivă, în declaraţiile date la Poliţie, Minodora Chirilă, cea cu care Debucean a încheiat contractul, a recunoscut că nu fusese împuternicită de locatari să vândă acoperişul. Şi, tot spre ghinionul lui, Debucean e contrazis şi de logica elementară. Căci, dacă într-adevăr ar fi ştiut că a încheiat, pe 25 ianuarie anul trecut, un contract "beton", de ce s-ar mai fi străduit ca a doua zi, pe 26 ianuarie, să ceară asociaţiei acordul pentru vânzare?

Deşi nu foarte greu de ghicit, răspunsul o să-l caute de-acum doar procurorii, obligaţi să-l cerceteze pentru înşelăciune...


CLIENT DNA
Cercetat şi nu prea

Numit la şefia CNADNR în 2007 de ministrul Transporturilor Ludovic Orban, Dorin Debucean a fost demis de Radu Berceanu în decembrie 2008, împreună cu alţi 23 de directori de companii din subordine, pe motiv că toţi aveau salarii prea mari. Oricum, orădeanul tot şi-ar fi pierdut funcţia, întrucât DNA i-a deschis un dosar sub acuza de abuz în serviciu, pentru modul de înstrăinare a unor active ale Companiei. Procurorii anticorupţie îi impută lui Debucean că l-a împuternicit pe şeful Departamentului Juridic al CNADNR să semneze contractul de vânzare a unui teren de 3,8 hectare în Oradea şi a patru case din Cluj către firma orădeană Prototip SRL, reprezentată de Valentin Pop, cu doar 4,14 milioane lei, deşi activele ar fi valorat circa 20 de milioane euro.

"Dosarul a apărut în campania electorală din 2008, iar de atunci DNA nu s-a deranjat să mă caute decât în februarie anul acesta", spune Debuceanu, convins că e anchetat politic şi că îşi poate demonstra oricând nevinovăţia: "Eu sunt singurul cercetat, deşi nici măcar nu am făcut parte din comisia de licitaţie". Debucean afirmă că bunurile nu aveau nici pe departe valoarea pretinsă de DNA. La Oradea, spune el, este vorba despre un teren pe care CNADNR nu-l folosea, ci doar plătea impozit pentru el, iar la Cluj "aşa-zisele vile vândute erau, de fapt, şase barăci din lemn folosite pe vremuri pentru o organizare de şantier".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
ce ce la ora actuala sau in prezent
nu avem ADMINISTRATOR ATESTAT DE PRIMARIE, de ce presedintele induce oamenii in eroare, oamenii care sunt de acord dar urla si ii instiga la regres.....numai un administrator de imobil poate scoate la lumina toate ilegalitatiile comise de ea inclusiv legarea la punctul termic al blocului doar pentru etajul 1 si doi restul nimic......cum a fost posibil asa ceva? Debuceanu a vazut si ea MN i a sarit in cap, GHERDAN administrator atestat a fost de acord pana si a tras pe casa scarii fara aprobare caldura.......SCOPUL, simtiti cata marsavie ....................numai BOLOJAN ne va putea recomanda un administrator atestat care sa scoata la lumina toate ilegalitatiile care s au comis tehnic in imobil...........
Postat 25 Mai 2010, 10:53 de olga
l au hulit minoritatea 15 persoane din 40
o nouă "convocare", pentru 26 ianuarie. Atunci au venit 15 dintre locatari, iar patronul Rono Urban le-a dat o ofertă cu lucrările pe care urma să le facă. "După discuţii aprinse, i-am cerut din nou să ne înapoieze lista cu semnăturile din 2005, dar a refuzat" deci l au hulit minoritatate si tabelul era anexa la contractul de vanzare incheiat in 25.01.2008 cum sa l dea inapoi?.....minoritatiile l au hulit si amenintat verbal, de ce? asa faceti si cu BASESCU il huliti dar legal si in scris nu facem nimic.......e ok acest comporatment de mahala
Postat 25 Mai 2010, 10:48 de mino
calitate in ratiune
eroare de tipar nu are dosar penal deschis este cercetata nulitatatea relativa sau absoluta a unui contract de vanzare cumparare.........si sincer d.na N.M poate fi cercetata pentru evaziune penala linistita sa si pregateasca documentele pentru control nu se naste o vila peste noapte........si in plus era muritoare de foame restanta la intretinere sume mici de la 10 lei......vai de chiloteii ei, cealata moare de foame si ia de la batranii banii imprumut, alata s a trezit fara portofel si buletin de identiatate.......nu sunt acuzatii dar habar aveti de ce sunt insatre, dar nu le merge CHIRILA traieste inca printre noi......ha, ha, ha scumpelor nu stiti ce urmeaza.....respectati legea si totul va fi ok, si gresiti ca eu nu va mai opresc...........cu cat faceti mai multe prostii cu atat va dovedesc caracterul josnic sa sacrificati niste oamenii pentru interese proprii, puteati sa constatati nulitatea contractului si duapa ce facea lucrariile dar nu...........merita oamenii calitate!
Postat 15 Mai 2010, 21:11 de eroare
mare e si D-zeu
ce om norocos bine ar fi sa avem toti ce are el o terasa ca si a lui nu toti au..........mare lucru face D-zeu la unii da de la atii ia, e corecta viata asta!
Postat 13 Mai 2010, 13:54 de mama miaaa
dar de ce?
potie po pu la tie
Postat 09 Mai 2010, 12:09 de daa
da.......
*potie=pppppoootieeeeeeeeeee de ce stalciti unele cuvinte!!!!!!! ca sa induceti oamenii in eroare ca nu stiu scrie.....interesant
Postat 09 Mai 2010, 12:07 de da........
da e greu sa respecti LEGEA daca esti lasat sa nu o respecti
Asociaţia de proprietari este forma juridică de organizare şi de reprezentare a intereselor comune ale proprietarilor unui condominiu, cu personalitate juridică, nonprofit, înfiinţată în condiţiile prevăzute de lege.ART. 948 pct. 2 din Codul civil, care prevede ca una din conditiile esentiale pentru validarea conventiilor este consimtamantul valabil al partii care se obliga....persoanele care au 70 ani si peste 70 ani ce documente au atasate la statutul asociatiei juridice infiintate de M.N?.................gafa PRIMARIEI care isi exercita atributiile de indrumare si Control, stataistic nici nu i intereseaza cata potie are Oaradea cu varsta cuprinsa inte 70 ani-110 ani! asa ca sa nu ne miram ca se intampla ce se intampla..................nimeni nu raspunde de nimic...
Postat 08 Mai 2010, 11:10 de legea
impropietarit abuziv
ABUZÍV, -Ă, abuzivi, -e, adj. 1. Exagerat, excesiv. 2. (Despre acțiunile omului) Arbitrar, ilegal; (despre oameni) care abuzează de puterea sa.Care este săvârșit prin abuz de putere; ilegal sunteti de tot plansul .................abuz in functie faceti voi in calitate de memebri ai unei asociatii constituite ilegal, functionati fara administrator si culme ironiei primaria nu face nimic, va incurajeaza sa abuazati de locatari care au varsta peste 70 ani .......aici constat mult abuz si inselarea a unor oamenii lipsiti de capacitate rationala prin obţinerea consimţământului in scris , în mod fraudulos-informatii ireale ( exista declaratii le politie in acest caz si urma declaratiilor oameniilor reiese alta -ei semneaza ce le spune M.N.)
Postat 08 Mai 2010, 10:11 de wow
ipoteze dar concluzii!
"Minodora Chirilă, cea cu care Debucean a încheiat contractul, a recunoscut că nu fusese împuternicită de locatari să vândă acoperişul. " da nu exista procura speciala exista in continutul tabelului ca se deleaga imputerniceste pe cine oare? de ce nu a ti mentiont continutul tabelului unde oamenii isi dau acordul cu privire la......, la.............. presa va induce in eroare , incerca sa musamalizeze realitatea...deci nu poti trage concluzii ff bune in baza unor relatarii foarte superficiale , din pacate,va recomand sa cititi si sa nu credeti nici 80% e sfatul meu.
Postat 06 Mai 2010, 13:21 de plictisiti mai sunte
SUCCES!
Pentru o mai buna transparenta asupra calitatii de “administrator de imobil” si asupra veniturilor obtinute din exploatarea proprietatii commune, proiectul de lege propune afisarea la avizierul asociatie a unei copii a atestatului de administrator si a raportului cu lista de venituri si cheltuieli........SUCCES in RESPECTAREA LEGISLATIEI
Postat 05 Mai 2010, 18:50 de asociatia
urmatoarea tema
dna M=MARIANA NEGRU este complice cu Dl.DEBUCEANU asta trebuie sa fie urmatoare stire.......s a ajuns aici pentru ca nu le a spus oameniilor sa si anuleze semnaturiile legal, le au facut prelungiri de meciuri continuate si numai minciunii le spus timpul s a scurs ..........oricum daca cad ziduriile sa raspunda de bataia de joc in care a adus oamenii............
Postat 03 Mai 2010, 10:43 de CHIRILA MINODORA OLG
OMERTA
Le dorim sanatate tuturor membrilor marii familii Debucean, fosti si actuali. Rugamintea catre actualii membri ai familiei Debucean este sa aiba putin bun simt! Opriti-va pentru ca ATI MERS PREA DEPARTE!
Postat 03 Mai 2010, 10:32 de FAMIGLIA
e jalnic ce se intampla
e jalnic ce se intampla eu personal am semnat pentru infiintarea asociatiei juridice si soc cand se organiza licitatia M.N. avea tabelul in sertar la OASIS (exista o pagina fara antet practic putea fi folosita la orice) realizati cum facea licitatia normal ca nu a mai incheiat actele de vanzare( am sesizat judecatoria nu o putea acuza eu am intervenit ea nu a mai apucat sa foloseasca tabelul invatam in fiecare zi sa fim prosti sa lasam ca altii sa faca ca sa i putem cerceta..........) ca eu am anulat semnatura printr un act scris la notar si i l am trimis printr un birou executoresc , ca ce sa faci RECOMANDATA a refuzat o nu stiti ce temperament pervers are dar nu i merge, stiti ce ma uimeste ei confirma ca doreau tabelul deci practic ei se contrazic daca sunt false semnaturile de ce mai doreau tabelul de ce nu si au anulat semnaturiile legal ......pentru ca dna M ia indus in eroare intentionat ca sa faca aiba TIMP pentru ce oare - oare nu l protejeaza pe DEBUCEANU! si eu stiu sa gandesc pervers si ma duce minte la orice.......... deci nu o mai acuzati pe MAMA MEA e femaie deosebita nu e in stare sa fure un AC, iti da si paine din gura daca trebuie........dar MARIANA NEGRU e opus
Postat 03 Mai 2010, 10:12 de CHIRILA MINODORA OLG
SANATATE
SANATATE FAM. DEBUCEANU sa aiba viata lunga si plina de PROSPERITATE e pacat sa pierdem Oamenii importanti pentru SOCIETATE, invidia si lacomia pentru cei salbi de ingeri, propietarii imobilului nr.17 au incredere in dvs. SANATATE!
Postat 03 Mai 2010, 09:55 de wow
V-AM PUS CAPAC
Acest Debucean, fiind un inginer constructor slab pregatit, s-a reprofilat imediat dupa ce aterminat facultatea. A inceput o noua cariera la cratita, adica vindea cratite si oale acum 15 ani. Aceasta meserie i se potrivea ca o manusa, dar din pacate nu stim de ce el a avut ambitia sa se ocupe din nou de activitatea de proiectare in constructii. Pentru meseria de proiectant nu-l recomanda nimic: era un absolvent modest, repetent care a promovat din mila profesorilor pentru ca era totusi pe atunci simpatic! Sa nu intelegeti gresit ca a proiectat cu adevarat ceva! A tras linii fara sa inteleaga, si le-a dus la Directia de Urbanism pentru obtinerea Autorizatiei! Munca lui era aceea de a obtine autorizatii, dar el pretindea ca proiecteaza! N-a stiut niciodata cum arata un proiect de constructii! Cand a parvenit la Minister a reluat munca pe care o stia el cel mai bine: a vandut casele si terenurile Statului pe doi lei si a incasat comisionul. La fel ca la oale acum 15 ani! Cand s-a terminat cu ministerul, ce a facut? A zis ca destule oale a vandut, asa ca e timpul sa mai si cumpere. A pus ochii pe terasa blocului in care majoritatea erau pensionari usor de tras pe sfoara si ia bagat
Postat 03 Mai 2010, 09:45 de NEGUSTORUL DE OALE
minciuni numic de aici nu e real nici 15%
"Căci, dacă într-adevăr ar fi ştiut că a încheiat, pe 25 ianuarie anul trecut, un contract "beton", de ce s-ar mai fi străduit ca a doua zi, pe 26 ianuarie, să ceară asociaţiei acordul pentru vânzare? " sa le ceara acordul....nu fi ti penibili dati date false nu e incheiat contractul in 2009 ce penibili sunteti cum publicati prosti?.....
Postat 02 Mai 2010, 22:53 de vecinul
calomie publica
Conform art. 206 alin. 1 C.pen., constituie infractiune de calomnie afirmarea ori imputarea in public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoana, care, daca ar fi adevarata, ar expune acea persoana la o sanctiune penala, administrativa sau disciplinara, ori dispretului public. Din analiza acestui text de lege rezulta ca existenta infractiunii de calomnie este conditionata, pe de o parte, de caracterul neadevarat al faptei ce se afirma ori se imputa si de o anumita particularitate a atitudinii subiective a faptuitorului, caracterizata prin aceea ca este constient de neadevarul celor afirmate ori imputate.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Asadar, autorul infractiunii actioneaza animat de intentia de a discredita, de a compromite pe cel vizat prin afirmatiile ori imputarile sale publice neadevarate. oare PILELE SE IMPLICA........HA< HA< HA
Postat 02 Mai 2010, 20:56 de ups
VAN M
dar de unde sti cum ma comport? ma urmaresti cumva lamentabil....ha, ha, LAMENTÁBIL, -Ă, lamentabili, -e, adj. 1. Care este vrednic de plâns, deplorabil; care inspiră milă. 2. (Adesea adverbial) Prost, rău, mizerabil. Purtare lamentabilă. – Din fr. lamentable, lat. lamentabilis. imi cer scuze tastatura e de vina daca manac litere e normal poate nu mi place sa scriu dar imi place sa gandesc, sa analizez conteaza calitatea informatiei, nu va luati dupa haine(apartente) vet ti fi uimiti de "duhoarea" interioara a unui om , apropo de repetent dascalii ne spuneau ca un repetent stie mai bine lectia decat unul care a avut noroc daca a fost repetent ne a demonstrat ca poate, felicitari.......deci a perseverat, AMBITIE, PUTERE.......halal de lasii care vor sa mance resturi..............VANGHEIE ia si citeste ca ti ar prinde bine un moment reculegere pentru COPILARIE.....daca intelegi ce scriu si inca cu mult talc si calitate............
Postat 02 Mai 2010, 16:45 de oradeanca
oradeanca nu este alias DEBUCEANU
oradeanca este alias LEGEA nu promomovez incultura si politica orice om are dreturi egale dar culmea ironiei ne diferim prin OBLIGATII si aport social diferit, unii uramaresc regresul altii progresul..............poate fi alt investitor neseriozitatea duce la ................barfa prosteasca si stupida......cititi legea nu conteaza ce vorbesc altii, nu conteaza politica si nici cati banii ai, adevarul iese la lumina intodeauna. Este greu sa crezi dar sa si vezi ca nu toti oamenii pot fi cumparatii si tentati cu BANII MURDARI!
Postat 02 Mai 2010, 16:12 de ordeanca
zece la suta
Oradeanca, alias Debucean, se exprima aici in scris la fel cum se comporta in fiecare zi adica lamentabil. Frauda o avea in sange, a excelat cu ea la minister unde s-a capatuit si a aplicat-o contra proprietarilor acestui bloc de locuinte. Ramane un mister numirea lui Debucean, un repetent amarat in facultate, un seralist trist in anii 80 la Cluj, pe functia aia de spagar sef la minister din partea unui partid aparent cinstit! Nefericita alaturare: Debucean si PNL! Asteptam dezertarea lui Debucean la PSD, acolo se potriveste in peisaj.
Postat 02 Mai 2010, 14:28 de Marean Vanghelis
Persoană lipsită de inteligență și de bun-simț.
DOBITÓC2 ~ci m. fig. Persoană lipsită de inteligență și de bun-simț. /<sl. dobytuku Sursa: NODEX | Adăugată de siveco | Greșeală de tipar
Postat 02 Mai 2010, 11:57 de oradeanca
suaspecta de mita
dobitoaca M.M. are agentie de turisim este un agent economic care dupa parerea mea e posibil sa faca evaziune fiscala (facturi fictive la institutii bugetare-protocoale fictive-urla in gura mare ca ea are pile si ne aranjeaza, e penibil,ca sai un cuvant de spus tu ca om de implici serios prin mita, EU AM INCREDERE IN LEGE nu trebuie sa corup pe nimeni ) deoarece ea nu realizeaza lucruri perfect fiscale eu ca investitor nu pot sa finantez ( sa o susutin cu lichjditati financiare ) o asociatie de propietatri pentru un tabel nesemnat de majoritatea conform legii, nu avea ce lucrari sa inceapa. asa cum sustine Dl. Debuceanu oferta lui nu o va egala nimeni de la A-Z este gandit acest proiect. sa nu va spun ca cei de la parter adica 2 apartamente si a dobitoacei si al altui DOBITOC urlau ca pe ei nu i intereseaza interiorul casei scariilor si nici acoperisul sa si l faca cei de la 4 ei nu circula pe scari)-rationament de scadal, de mahala. Intelegeti va cu oamenii EGOISTI !
Postat 02 Mai 2010, 09:52 de oradeanca
leagea m a invata
lupul isi schimba parul dar naravul ba-ATENTIE nu mai este mult timp si vor cadea in propria capcana adica furt la propriu a persoanelor invarsta lipsite de parare si chiar ca se vor deschide dosare penale, numai morti nu vorbesc dar cateodata si ei prin cei care i au iubit........timpul va demonstra ipocrizia acestor Dobitoace oamenii se inchid in case, nu mai sunt ce au fost, e grav, imobilul se deterioreaza necesita investitii majore nu ceva minor, criza a intervenit valoarea pe piata a imobilelor au scazut, DUNEZEU sa ne ajute!
Postat 01 Mai 2010, 23:32 de oradeanca
in plus
si acum aud tipetele ei isterice citez" NUMAI MOARTA VA FACE DEBUCEANU MANSARDA IN ACEST BLOC" la care am zambit in prezenta altor martori asa sa fie! nu intelegeam ura DOBITOACEI dar intre timp s a facut lumina are sechele persoanale la adresa dlui DEBUCEANU ca orice femeie ranita inceraca sa se vindece facandu i rau dar problema este ca ne a facut noua locatariilor, daca racnea la sedinta ca o tornada ca stie ce vrea DEBUCEANU SA FACA "COPLERAI" ca deschide proces penal notarului si celor care au semnat, realizati ce atmosfera de sedinta , noi eram cobaii ei, trebuia sa tacem.....vai de capul ei, numai moartea o va linisti in final ca nu vad cine, se va chinui saraca
Postat 01 Mai 2010, 23:19 de oradeanca
ce figuri disperate
da e trist cand ai de aface cu DOBITOACE furtul conform codului penal se produce numei la bunuri mobile la imobile nu am auzit, e penibil dar ce figuri de disperate au extraordinar cum sa faci hot un om care respecta legislatia si vrea ceva pentru acest oras un progres, aceste doua dobitoace care reprezinta "majoritatea" vor fi crunt dezamagite pentru regresul facut pentru ca locatarii vor ca Debuceanu sa faca dar ei stiu ca el nu mai vrea, pentru ca daca dorea incepea de mult , locatarii nu cunosc etapele leagale de construire a unei mansarde.......deci urmeaza ancheta semnaturilor si se vor constata toate piediciile si inducerea in eroare a locatorilor de dobitoacele mai sus mentionate deoarece semnaturile nu sunt false sunt date cu buna credinta in perioada fostilor administratori (sotia si sotul) deci nu avea cum actualul presedinte sa recunoasca aceste semnaturi, timpul sucrs se datoreaza si legislatiei au fost bevoie de semnaturi 100% ulterios s a modificat si au fost suficiente doar 75% si in plus uni propietari sunt in strainatate. o semantrura in acte se anuleaza prin ameninatari verabele ale unei minoritati? sau printr un alt act legal confor legii! luati si cititi stimat
Postat 01 Mai 2010, 23:03 de oradeanca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON