URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iunie 2012, 08:15

Bandiţi internaţionali: Doi interlopi orădeni, arestaţi în Austria după un jaf ca-n filme

Bandiţi internaţionali: Doi interlopi orădeni, arestaţi în Austria după un jaf ca-n filme HOŢUL NEPRINS, AFACERIST CINSTIT. Om de afaceri onorabil în România, unde din banii obţinuţi prin şantaje şi recuperări - la care s-au adăugat, e drept, şi credite - a reuşit să-şi ridice un hotelul şi un cartier rezidenţial, dar şi să-şi rezolve pe şpăgi problemele cu justiţia, Viorel Pop, alias Uscatu' (medalion) a constat pe propria-i piele că Poliţia austriacă e un hop mai greu de trecut...
Bandiţi internaţionali: Doi interlopi orădeni, arestaţi în Austria după un jaf ca-n filme HOLD-UP ÎN PARCARE. Autotrenul cu ţigări a fost deturnat de Viorel Pop, zis Uscatu' (medalion), şi Florin Bota, alias Boti, în noaptea de 17/18 mai, în jurul orei 3 dimineaţa, dintr-o parcare (foto) de pe centura localităţii Heiligenkreuz, în apropierea Vienei
Bandiţi internaţionali: Doi interlopi orădeni, arestaţi în Austria după un jaf ca-n filme CAPCANĂ. Aparatul de bruiaj pe care Boti şi Uscatu' l-au montat în cabina TIR-ului furat a fost prea slab pentru a acoperi semnalele celor trei GPS-uri din dotarea maşinii. Interlopii au fost luaţi ca din oală de poliţiştii austrieci în momentul în care au vrut să scoată prada din depozitul (foto) unde o ascunseseră în noaptea jafului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă le-ar fi reuşit, lovitura ar fi fost cu siguranţă jaful anului. Oraşul vuieşte despre cum doi celebri recuperatori orădeni, Viorel Pop, alias Uscatu', constructorul hotelului Silver de pe Dealul Viilor, şi Florin Bota, zis Boti, au deturnat un transport de ţigări în valoare de 2 milioane de euro după un scenariu copiat din filmele americane.

Interlopii au atacat TIR-ul pe autostradă, cu cagule trase pe cap şi înarmaţi cu aparate electroşoc, i-au răpit şi abandonat pe şoferi în Ungaria, iar prada au ascuns-o, cu camion cu tot, într-un depozit din localitatea austriacă Wurmla. Aici au şi fost înhăţaţi, câteva zile mai târziu. Iar cu ei a "picat" şi complicele care le dăduse pontul, chiar unul din şoferii de TIR răpiţi...

Jaf în parcare

Atacul a fost reclamat pe 18 mai de doi tirişti români care, plini de sânge şi vânătăi, s-au înfăţişat la Poliţia din oraşul maghiar Sopron ca să reclame că au rămas fără un autotren cu ţigări în valoare de 2 milioane de euro după ce fuseseră atacaţi în Austria, pe autostrada A21, lângă localitatea Heiligenkreuz, din apropierea Vienei.

Angajaţi la o firmă belgiană, şoferii se îndreptau spre Germania, iar în noaptea de joi spre vineri, spuneau ei, s-au oprit să doarmă într-o parcare amenajată la marginea autostrăzii. În jurul orei 3 dimineaţa, au fost însă treziţi sub o ploaie de lovituri. Mai multe persoane mascate intraseră peste ei în cabină, i-au luat la bătaie, iar apoi, sub ameninţarea unor arme cu electroşoc, i-au obligat să predea cheile şi actele maşinii. În final, unul dintre agresori s-a urcat la volan şi i-a adus la graniţa cu Ungaria, unde răpitorii i-au aruncat din autotren şi au plecat cu transportul mai departe.

Victima complice

Cei doi şoferi au fost transportaţi pentru îngrijiri la spitalul din Sopron, iar sâmbătă, 19 mai, au fost conduşi la Poliţia din Viena, care urma să facă cercetările. În prima fază, poliţiştii austrieci au mers pe ipoteza că cei doi şoferi au fost victimele unei tâlhării.

Pe parcursul audierilor, însă, declaraţiile contradictorii pe care indivizii le-au dat i-a condus spre altă pistă. Şi anume că jaful a fost, de fapt, o înscenare, iar hoţii primiseră pontul despre transport, despre traseu şi despre locurile de înnoptare chiar de la una dintre victime.

Deşi suspecţi, poliţiştii au decis eliberarea ambilor şoferi, sperând că aceştia îi vor conduce pe urmele celorlalte persoane implicate în comiterea infracţiunii, dar şi spre valorosul transport care părea să fi intrat în pământ.

Zgârcenia costă!

Totuşi, n-a fost nevoie de mult timp ca maşina să fie găsită. Oficialii firmei de transport belgiene au comunicat Poliţiei datele de identificare ale TIR-ului, iar cu ajutorul GPS-urilor montate în cabina maşinii aceasta a fost până la urmă localizată.

"Procedura nu a fost uşoară, căci deşi în maşină erau 3 GPS-uri, semnalul transmis satelitului era slab, pentru că hoţii instalaseră în cabină un aparat de bruiaj. Norocul a fost că dispozitivul era unul chinezesc, neperformant. Ori n-au ştiut de toate GPS-urile, ori s-au zgârcit la bani, căci un dispozitiv bun costă undeva la 1.000 de euro, iar chinezăria pusă de ei face puţin peste 100 de euro", au povestit BIHOREANULUI surse judiciare.

18 mihai viorel.jpgGarda veche

TIR-ul cu ţigări a fost găsit de poliţiştii austrieci într-un depozit din localitatea Wurmla, închiriat de hoţi cu câteva zile înainte de "lovitură". Imobilul a fost pus imediat sub supraveghere, iar pe 22 mai, la cinci zile după atac, hoţii veniţi să-şi ridice prada au fost prinşi în capcană.

Este vorba despre trei persoane: unul dintre şoferii "răpiţi", plus doi vechi şi cunoscuţi interlopi orădeni. Unul e Viorel Pop, alias Uscatu', constructorul hotelului Silver de pe Dealul Viilor, devenit celebru în 2004, când s-a aflat că plătise 150.000 de mărci germane fostului şef al secţiei penale din Tribunalul Bihor, judecătorul Mihai Viorel (foto), ca să obţină eliberarea sa din arest şi condamnarea cu suspendare.

Implicat în afaceri imobiliare şi construcţii atât în Bihor cât şi în judeţul Satu Mare, cu terenurile puse sub sechestru în contul unor datorii bancare, Pop e bănuit că a dat lovitura ca să-şi mai acopere din pierderi. Potrivit unor surse din anturajul interlopului, el a fost cel care a pus la cale jaful, atrăgându-l în combinaţie pe cel de-al doilea protagonist al atacului, Florian Bota, alias Boti, unul din apropiaţii săi cu care "lucra" pe recuperări şi şantaje, acum proaspăt patron al unui local pe bulevardul Dacia.

Mai sunt doi

De altfel, şi Bota are un cazier bogat, cu condamnări pentru fapte comise cu violenţă din 1994 încoace, de la deţinere ilegală de arme şi muniţii, încăierare în locuri publice, lipsire de libertate şi violare de domiciliu, până la tâlhărie şi vătămare corporală, ultima "vitejie" fiind legată de bătaia aplicată în 2001 procurorului militar Liviu Lascu, într-un local, pentru care a ispăşit doar un an şi 6 luni de închisoare.

Potrivit autorităţilor austriece, orădenii, acum arestaţi, au mai avut cel puţin doi complici încă neprinşi. "Ştim că au fost cel puţin cinci persoane. Trei deja sunt arestate. Celelalte două nu se mai află pe teritoriul Austriei", a declarat publicaţiei online Krone colonelul Franz Polzer, unul din ofiţerii anchetatori. Doar nu era să stea toţi să se lase prinşi...


18 matei cornel rizo.jpgATAC LA MAGIUN
Şantaj cu suspendare

Deşi suspectat în mai multe afaceri penale, Viorel Pop a fost condamnat o singură dată, în 1998, în dosarul "soluţionat" de judecătorul Mihai Viorel cu o pedeapsă cu suspendare în contul celor 150.000 de mărci germane. Povestea datează din 1997, când Uscatu' şi alţi patru recuperatori, printre care şi Florian Bota au fost angajaţi de un cetăţean ungar să recupereze 310.000 de mărci de la fostul asociat al acestuia, Szabo Ştefan, împreună cu care se ocupa de comerţ cu prune şi cu magiun.

Szabo luase banii pentru a cumpăra marfă, dar ulterior a anunţat că fructele s-au alterat şi nu mai poate returna datoria. Ameninţat cu moartea şi cu răpirea copilului, el a plătit recuperatorilor 37.000 de mărci, iar apoi a anunţat Poliţia, interlopii şi fostul său asociat fiind arestaţi. Cei şase au fost puşi în libertate pe cauţiune de completul judecătorului Mihai Viorel, după primirea şpăgii, iar ulterior au fost condamnaţi de aceiaşi magistraţi la pedepse cu suspendare.

Cazul a ajuns din nou în atenţia publicului după patru ani, în 2002, când un amic de-al lui Pop, Cornel Matei, zis Rizo (foto), cel care intermediase mita pentru judecătorul Mihai Viorel, s-a autodenunţat. În final, magistratul care i-a cadorisit pe Uscatu' şi pe oamenii acestuia cu o condamnare cu suspendare a fost el însuşi condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, fiind eliberat anul trecut.


UPDATE:

Hotelul Silver nu este sub sechestru

Lorena Pop, proprietar şi administrator al hotelului Silver, situat pe strada Louis Pasteur nr. 102, dezminte informaţiile potrivit cărora imobilul este ipotecat şi sub sechestru pentru credite bancare nereturnate.

Potrivit Lorenei Pop, informaţiile apărute de-a lungul anilor, potrivit cărora hotelul este deţinut de tatăl său, Viorel Pop, care l-ar fi ipotecat în contul unor credite bancare, reluate şi în articolul mai sus amintit, nu sunt conforme cu realitatea şi aduc prejudicii afacerii pe care o conduce. 

„Hotelul a fost construit într-adevăr de tatăl meu, Viorel Pop, însă este proprietatea mea de la inaugurare şi e lipsit de orice sarcini. Eu am dorit să delimitez problemele tatălui meu de viaţa mea. Încerc să conduc o afacere şi să o fac să meargă", spune Lorena Pop.  

BIHOREANUL îşi cere scuze pentru eventualele neplăceri cauzate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
praduitori si tepari
dupa ce soferul lea oferit pontu lau dat in primire si a fost condamnat la 3.6 ani in austria cand a iesit le-a facut o vizita si sa trezit cu mascatii pe cap ca doar sunt interlopi baietii acestia
Postat 22 Martie 2021, 12:43 de zamzam
????
si totusi cine este amantul , femeii lui Bocsa ???? eu stiam k este fostul meu sot ,din arad,o fi cumva si altii ?
Postat 07 Decembrie 2012, 15:23 de alla
jagardea
Dorin Berindan e numele soferului vanzator complice !!1
Postat 19 Noiembrie 2012, 02:21 de Gigel
alina
ORICUM VIO V-A IESI SI ATUNCI SA VEDETI VOI CE COMENTARII O SA V-A FACA EL.SUNTEM ALATURI DE TINE VIO. VIZER FA CEVA PENTRU EL.
Postat 17 Iulie 2012, 14:43 de alina
vizer
sper ca in curind o sa pot avea grija de numele vostru sa nu se foloseasca fara criterii de toti gunoi si lasii din oras !!!!! o sa nasca un nume nou si mai puternic cum a fost cindva !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 22 Iunie 2012, 15:52 de marius
vizer
Bota ai grije de tine !!!!!!!!!!!!!! si tu Uscatu !!!!!!!!!!!!!
Postat 22 Iunie 2012, 15:48 de marius
vizer
sunt necajit ca aud asa ceva eu va stiam baeti buni ! o sa ma gandesc la voi , sper ca se rezolva repede ! sunt cu voi Marius L Vizer !
Postat 22 Iunie 2012, 15:45 de marius
?
FECHE asta nu este cumva din Salonta?
Postat 15 Iunie 2012, 08:41 de romi
iubita
sa ma contacteze iubita lui uscatu,acum ca a ramas singura.ii dau 10 euro ptr o ora.se apuca si ea de munca
Postat 15 Iunie 2012, 03:23 de alin
pt toti oradeni
FECHE cu LEON au dat pontul se stie!!!
Postat 14 Iunie 2012, 21:35 de cetatean
ce se intampla
TOTUL INCEPE DE LA MONICA BOCSA CARE SE OCUPA CU PONTURI!!!!!!100%ESTE IMPLICATA MONICA CA TOATA ZIUA ERA LA VIOREL SI SE POVESTEA CA DACA I IESE SAPTAMANILE ACESTEA AFACEREA SA SCOS PENTRU O PERIOADA SI SE VEDEA CA MERGE IN VACANTA CU AMANTUL SI ISI SCHIMBA SI MASINA,ASA CA PERSOANA A PATRA ESTE EA.POLITIA ORADEA DACA COOPERATI CU POLITIA AUSTRIACA ARATATI ACEST MESAJ SI I VA AJUTA SA FIE PRINSA SI A PATRA PERSOANA.VA DORESC SUCCES
Postat 14 Iunie 2012, 00:22 de stiu tot
sa faci ce face politica sa le iei felia !!!!
daca politica fura ei de ce nu pot? ce democratie e asta politicul fura legal si restul ilegal:)))) vezi firme fantome la comaaaanda politica :)))
Postat 13 Iunie 2012, 17:25 de bravooooo
???
uscatu s-a ingropat de data asta s-au prins blestemele insfarsit gunoiu ala a terorizat oameni cu camatarii si santaje sa putrezeasca in puscarie si sa-l arda in curr atatia cati a distrus el gunoiul oradeei
Postat 13 Iunie 2012, 14:50 de sandu
numele soferului
de ce nu dati numele soferului complice???
Postat 13 Iunie 2012, 12:15 de tara
feche serban
si FECHE SERBAN cel mai mare traficant de tigari a fost implicat in jaf!!!acuma se ocupa cu tva ruta romania -ungaria!!!chiar asa pe fata sa faca cineva e strigator la cer!
Postat 13 Iunie 2012, 11:13 de 1
jaf armat
Uscatul are un hotel de lux Silver?Din ce bani l-a construit?Ca doar nu a muncit niciodata,din jafuri?De ce nu se sezizeaza DNA???Bota Florin are un restaurant?unde a muncit in ultimii 15 ani?tot din jafuri?Mai,mai si altii oricit ar munci cinstit nu-si pot plati facturile...Sa vedeti ca vor scapa cu o pedeapsa usoara pt ca cu banii lor pot corupe un intreg minister de justitie
Postat 13 Iunie 2012, 09:42 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON