URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Februarie 2013, 07:24

Aşa tată, aşa fiu! Cine e consilierul UDMR care s-a bucurat că fiul său a cerut "Jos tricolorul"

Aşa tată, aşa fiu! Cine e consilierul UDMR care s-a bucurat că fiul său a cerut "Jos tricolorul" CE NAŞTE DIN PISICĂ... Aflat la o vârstă la care putea fi bănuit de maturitate, consilierul UDMR Sarkozi Zoltan (foto) a dovedit că nu are mai multă minte decât fiul său, care a acceptat să-i fie făcută poza pentru buletin abia după ce a fost asigurat că tricolorul din sediul Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei nu se va vedea în fotografie. "E primul caz de acest gen", afirmă funcţionarii
Aşa tată, aşa fiu! Cine e consilierul UDMR care s-a bucurat că fiul său a cerut "Jos tricolorul" MORALIST. Până să se fălească pe Facebook că îşi creşte fiul în spirit şovin (facsimil), UDMR-istul Sarkozi Zoltan (foto) s-a mai remarcat în Consiliul Local prin opoziţia sa la iniţiativa Orăşelului Copiilor de a organiza un concert Andreea Bălan. "Această cântăreaţă nu e exemplul cel mai potrivit de urmat pentru copiii noştri", motiva UDMR-istul în 2009, cu multă pudoare. Dispreţul său pentru steagul României o fi însă un exemplu de urmat?...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă omul deştept rezolvă o problemă, iar un om şi mai deştept o evită, cum ar putea fi considerat omul care creează o problemă? Întrebarea se pune şi în cazul consilierului local UDMR din Oradea Sarkozi Zoltan care, în loc să dea dovadă măcar de reţinere în plin scandal al simbolurilor naţionale româno-maghiare, a procedat taman pe dos, înteţindu-l.

Tam-nesam, UDMR-istul a povestit cum şi-a dus copilul să-şi facă buletin, iar acesta a făcut o criză de isterie la vederea steagului României din sediul Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei, cerând nici mai mult, nici mai puţin, decât ca tricolorul "să fie dat jos". "Doar e fiul meu!", a concluzionat cu orgoliu consilierul şovin, inflamând şi mai mult spiritele.

Scuipă şi fugi

Joia trecută, consilierul UDMR Sarkozi Zoltan posta pe contul personal de Facebook, în maghiară, sub titlul "Circ cu steaguri la Oradea", o mărturisire şocantă! "Azi am intrat cu fiul meu de 14 ani la Serviciul de Evidenţa Populaţiei (n.r. - aflat pe strada Republicii) pentru a-şi face carte de identitate. A urmat fotografierea când, însă, fiul meu a spus că el nu se pune în faţa aparatului până când nu se dă jos steagul românesc de pe perete. L-am liniştit că steagul nu se va vedea în poză şi abia atunci a acceptat să stea la pozat. Doar nu degeaba e fiul meu!", a povestit UDMR-istul, aşteptând probabil ca gestul său să fie apreciat prin "like-uri" de către toţi cei de-o seamă cu el. Nu de alta, dar cine se mai putea mândri că şi-a crescut băiatul într-o atmosferă atât de vădit anti-românească încât să şi-o şi manifeste, şi încă public, la o vârstă atât de necoaptă?

Contactat de BIHOREANUL a doua zi, UDMR-istul a încercat s-o scalde, cerând socoteală reporterului care şi-a permis să-i "invadeze" un spaţiu personal precum ar fi contul de Facebook, chit că el şi-l făcuse public. "Cum aţi ajuns, cine v-a dat voie să vă uitaţi pe Facebook-ul meu?". În schimb, întrebat de ce a făcut agest gest şi cum justifică educaţia şovină pe care o impregnează copilului, Sarkozi a refuzat orice comentariu. Şi încă foarte stângaci, ca şi cum nu s-ar fi aşteptat nicio clipă să remarce cineva din "tabăra cealaltă" condamnabila-i atitudine. "Dacă mă întrebaţi oficial, declaraţia mea oficială este că nu am postat nimic pe Facebook. Şi dacă mă întrebaţi neoficial, vă spun că omul postează ce vrea pe Facebook-ul lui!", a trântit el. După care, la foarte puţin timp, şi-a "securizat" contul, permiţând accesarea lui doar "prietenilor".

Paie pe foc

Solicitaţi de BIHOREANUL să califice gestul UDMR-istului, colegii acestuia din Consiliul Local s-au încumetat cu greutate. "Nu doresc să fac niciun comentariu, fiindcă asemenea oameni se găsesc peste tot, dar şi pentru că eu am de condus un oraş, şi dacă m-aş implica în asemenea chestiuni nu am ajunge nicăieri. Nu e bine să punem paie pe foc", a declarat Ilie Bolojan, primarul Oradiei şi preşedintele PNL Oradea, cu care formaţiunea lui Sarkozi a fost aliată în trecuta guvernare locală.

La fel de reţinut a fost şi liderul pesediştilor din Consiliu, viceprimarul Ovidiu Mureşan. "Domnul Sarkozi a făcut un lucru care mă surprinde din două motive. În primul rând, pentru că el denotă un mod greşit în care a ales să-şi educe copilul. În al doilea rând, a intensificat inutil tensiunile între români şi maghiari, şi e păcat".

Şeful consilierilor PDL, Dorin Corcheş, crede la rându-i că atitudinea lui Sarkozi e neavenită. "Nu a fost deloc un gest corect, dar în Consiliu nu ştiu dacă se poate pune problema unei mustrări a domniei sale. Eventual colegii din UDMR l-ar putea face să înţeleagă că a greşit".

Maghiar pur-sânge

Dincolo de declaraţiile oficiale, Sarkozi e cunoscut între politicienii orădeni pentru zelul său naţionalist. Şi nu de ieri, de azi, ci de la mijlocul anilor 2000, când a aderat la Uniunea Civică Maghiară păstorită de Szasz Jeno, pe atunci primar la Odorheiu Secuiesc, cel care anul trecut a încercat să forţeze înhumarea în ţară a osemintelor lui Nyiro Jozsef, unul dintre cei mai feroce propagandişti horthişti în anii ‘40.

Sarkozi a fost exclus din UCM în 2005, înainte ca aceasta să se transforme în Partidul Civic Maghiar, dar nu pentru că ar fi renunţat la convingerile sale, ci dimpotrivă, pentru că îi ceruse lui Szasz Jeno să fie la fel de ferm în apărarea maghiarimii din regiunea Partium cum era şi pentru cei din secuime. Cert e că în scurt timp a fost recuperat de UDMR, care în 2008 l-a propulsat în CL Oradea şi l-a menţinut pe liste la alegerile locale din 2012.

În Consiliu, Sarkozi a preferat teme ce ţin nu atât de meseria sa de inginer, ci tot de "problemele maghiarimii". "După alegeri a vrut să fie preşedintele comisiei de învăţământ a Consiliului, dar din fericire conducerea UDMR a înţeles că nu era potrivit. Îşi putea folosi poziţia pentru a pune problemele oraşului în cheie naţionalistă, cum îi e obiceiul", spune un consilier USL.

Chiar şi aşa, preocupările lui Sarkozi au rămas cantonate în aceeaşi direcţie. Mai nou, el conduce Asociaţia Pro Liberta Partium, care a promovat proiectul construirii în Cimitirul Municipal a unui monument în memoria soldaţilor maghiari căzuţi în primul război mondial, pe care l-ar fi vrut dezvelit anul trecut într-o ceremonie de ziua Oradiei.

Mustrare

03 Szabo Odon.jpgDacă într-o primă fază, vineri, a refuzat să comenteze gestul consilierului care se făleşte că şi-a crescut fiul său aşa încât să deteste tricolorul românesc, preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon (foto), a revenit sâmbătă, când a declarat BIHOREANULUI că Sarkozi va fi pus totuşi în discuţia colegilor de partid.

Precizând că UDMR "a contribuit prin conduita sa generală la buna convieţuire între românii şi maghiarii din Oradea", Szabo s-a arătat nemulţumit că în alte ocazii din trecut, dar "inverse", politicienii români nu au avut nicio reacţie. "Anul trecut nu am văzut nicio reacţie atunci când în Oradea au fost bătuţi tineri maghiari (n.r. - într-un parc din Rogerius) doar pentru că sunt maghiari, sau mai recent, când s-a modificat denumirea unei străzi (n.r. - Bajor Andor) doar pentru că este maghiară", a spus liderul UDMR. Totuşi, a încheiat el, "din aceasta să nu înţelegeţi că nu vom avea o reacţie, căci vom avea o discuţie în UDMR, deoarece colegul nostru nu a procedat corect".

Pocăit de nevoie

Probabil tot riscul unei sancţiuni pe linie de partid l-a determinat pe Sarkozi ca, după o zi în care şi-a ţinut contul de Facebook închis, să încerce să se justifice. Redeschizându-şi contul vineri noapte, consilierul a scris într-o românească stricată (mai probabil din ignoranţă decât cu intenţie) un mesaj prin care sugerează că postarea sa anterioară, destinată doar amicilor, s-ar fi vrut doar o nevinovată fabulă.

"Referitor la postul meu aparut aseara ca un exemplu a situatiei nefericita tipic est europeana scrisa cu libertatea scriitorului pentru un cerc restrans de prieteni de pe facebook, ami pare foarte rau dacă cu acest post fără să vreau am jugnit pe cineva. Mentionez că postul era scris în stil La Fontaine ca exemplu a zilelor de azi. Postul a fost sters. Din partea mea consider tema inchisa", a arătat Sarkozi, considerând că pune punct unui "case closed".

Asta, totuşi, fără să-şi ceară şi scuzele de rigoare. Poate fiindcă regretă doar consecinţele gestului său, nu şi atitudinea în sine...


"Nimeni până acum nu a mai făcut aşa ceva. Nimeni nu s-a mai arătat deranjat de tricolorul pus pe perete, deasupra locului unde sunt fotografiaţi cetăţenii care vin să li se întocmească acte de identitate. De altfel, acesta nici nu apare în poze"

Nicoleta Cherei, şefa SEIP Oradea


RĂZBOI PE STEAGURI
Ping-pong cu acuze

Isprava consilierului local UDMR Oradea Sarkozi Zoltan de a se lăuda că şi-a educat fiul în aşa fel încât să nu suporte tricolorul românesc într-o instituţie publică a survenit în mijlocul unei dispute legate de refuzul prefecţilor din Harghita şi Covasna de a permite arborarea steagurilor secuieşti pe clădirile oficiale. În conflict s-a amestecat şi ambasadorul Ungariei, Oszkar Fuzesi, care a declarat că ţara sa va sprijini inclusiv pretenţiile de autonomie teritoriale ale maghiarimii din Transilvania şi chiar cererile acestora ca România să nu mai fie definită ca stat naţional, ci multinaţional.

În această privinţă, mai mulţi lideri ai UDMR au invitat la echilibru. "Încă de la începutul anului am atras atenţia că trebuie ca toată lumea să dea dovadă de moderaţie, pentru că în perioadele de criză reacţiile la asemenea probleme tind să devină mai radicale, şi să se facă o virtute din a fi antiromân sau antimaghiar. Ceea ce este periculos şi neavenit, fiindcă avem alte probleme", a declarat şi Szabo Odon, preşedintele executiv al UDMR Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
50 Comentarii
Prefăcutul de Sarkozi
Zice ca este Creștin! A depus juramant (DE DOUA ORI) cu mana dreapta pe Constituția ROMÂNIEI si este mandru ca fiul sau este alergic la simbolul SACRU al Statului Român! Du-te mai dom-le DEMNITAR ROMAN pe urme]e lui Alexander Csoma de Kőrös (Sándor Kőrösi Csoma - cum l-ati REBOTEZAT voi) si sa vedem câți vor plange dupa tine. Oare de ce nu te-i fi făcut Domnia Ta demnitar in Mongolia?
Postat 13 Februarie 2013, 21:04 de Grigore
Obiectiv al guvernului de la budapesta :
Crearea pe teritoriile României, Slovaciei și Serbiei a unor „mici ungarii, cu toate instituţiile necesare, de la grădiniţe şi până la autoguvernările de rigoare” (citat din Viktor Orbán) și de marcare politică și culturală a acestor enclave.
Postat 13 Februarie 2013, 19:19 de Valhalla-Asgard
muweee bozzgori imputtiti
CENZURAT
Postat 13 Februarie 2013, 13:05 de bozzgori imputtiti
simplu
foarte frumoasa atitudine a conducerii primariei. vă multumim pentru ca nu luati nici o atitudine. szarkosi e acelasi, asa a fost intotdeauna si dar se pare ca nu e deranjant pt. marii conducători ai oraşului. ruşine, politicieni fără caracter !
Postat 13 Februarie 2013, 10:34 de român
Din cauza bolovanului,
slugile nenorocite (udemeriste) din presa de limba romana, sunt si latraii-pupincuristi, non stop, ai bolovanului. tonomatele respective, fac in asa fel incat tacamul sa fie complet.
Postat 13 Februarie 2013, 09:12 de nail
@ răducu. @bolovancoadadeciocan
Tot mai multi oradeni isi dau seama cine e vinovatul principal pt. zbenguielile hungurilor de aici, din Oradea : ilie de la scularie ! El s-a aliat cu hungurii in 2008 ca sa poata pradui impreuna ; si au praduit la greu, nu direct, ci asa, mai pe ocolite, folosind interpusi.... Pretul alierii se vede azi, hungurii sunt in proportie de peste 60% in primarie, deconcentrate, etc, cand ei nu trec de 30% din populatia urbei/judetului. L-ati auzit pe ilie vorbind vreodata despre problema hungureasca, sa ia atitudine ? Nu si nici nu poate, ii scot hungurii dosarul si-i dau in cap cu el, de vorbeste ca a fost inregistrat la ,,negocieri" si nu numai....
Postat 13 Februarie 2013, 07:51 de anticomunistul
vina cine o are?
tind sa cred ca vina ramane a romanilor pentru ca le-a permis jegurilor sa ne calce in picioare si toti tac in papushoi cand ii de revolta....eu sincer le doresc sa arda pe rug toti ungurii care nu ne suporta si sa le transmit ca au loc suficient in ungaria sa se mute si sa nu mai calce pe pamant romanesc...! Semnat: Un Roman care abia asteapta sa nu mai vada nici urma de ungur tigan in Romania!!!
Postat 13 Februarie 2013, 06:45 de razvan trifa
udemeristi parsivi
In Romania nu e nimeni antimaghiar ! Nu are nimeni nimic cu ungurii. Exista, fara discutie, atitudini, luari de pozitie, impotriva separatismului, izolationismului, revizionismului unguresc. Impotriva atitudinilor si actiunilor antiromanesti. Impotriva primarilor udemeristi care savarsesc abuzuri contra romanilor. Ori, asta se intampla tocmai datorita lor, a udemeristilor si a tokesistilor. Aici duce votul pe criteriu etnic practicat de majoritatea ungurilor.
Postat 13 Februarie 2013, 06:33 de Euro
ONU
In 2010, reprezentanti ai ungurilor separatisti, s-au adresat ONU, cu cererea de sustinere in vederea obtinerii autonomiei teritoriale. Raspunsul pe care l-au primit a fost, NU ! Romania, este o tara democrata, in care minoritatile au toate drepturile, reprezentare directa in Parlament, si in functie de alegeri inclusiv in Guvern. Situatie a minoritatilor care nu se regaseste, insa si in Ungaria.
Postat 13 Februarie 2013, 04:42 de 2010
enclavizarea ungurimii si sprijinul "tarii mama"...
ungurii, vor autonomie teritoriala cu prerogative statale în Transilvania şi intentioneazăi in acest sens sa stranga un milion de semnaturi din Europa. guvernul ungar, condus de viktor orban le-a promis sprijin si ii incurajeaza in aceasta directie.
Postat 13 Februarie 2013, 02:16 de jos separatismul !
ROMANIA MARE
CENZURAT
Postat 13 Februarie 2013, 00:52 de un roman adevarat
Sovinismul ieri, sovinismul azi.
Din cele peste 90 de cărţi ale lui Johann Weidlein, întemeietorului hungarologiei germane, cred că ajunge dacă o citiţi pe cea cu titlul edificator “Der madjarische Rassennationalismus. Dokumente” - Naţionalismul-rasist maghiar în documente, Schordorf, 1961. Nu separatismului şi izolaţionismului unguresc ! Nu variantei de reorganizare teritoriala cu 16 regiuni, susţinută de udmr.
Postat 12 Februarie 2013, 23:43 de Forum
Adevarul
Dictatul de la Viena din 30 august 1940, prin care germania şi italia împreuna cu ungaria au impus României cedarea unei părţi însemnate a teritoriului românesc al Transilvaniei a avut consecinţe politice, economice, demografice şi sociale. La foarte scurt timp de la impunerea dictatului arbitrar României, autorităţile unguresti hortyste au trecut la măsuri de forţă pentru îndepărtarea populaţiei româneşti din teritoriul cedat. Această populaţie, înspăimântată de autorităţile hortyste, batjocorită şi umilită s-a văzut nevoită să ia calea pribegiei peste munţi în România liberă şi neocupată şi să încerce să se stabilească pentru o vreme în anumite zone ale ţării. Drama românilor ajunşi în această situaţie este bine reflectată de documentele vremii din perioada 1940-1944. În condiţii dificile, cu foarte puţine bunuri asupra lor, numeroşi români au trecut munţii şi au găsit în Moldova solidaritatea umana şi cea a autorităţilor judeţene şi locale.
Postat 12 Februarie 2013, 22:51 de @ungurii revizionşti
bozgori imputttiti
CENZURAT
Postat 12 Februarie 2013, 22:41 de muwee bozzzgorilor
ATENTIE !
Indivizii astia nu sunt niste guri fara cap. Sunt instigati de budapesta ! Sovinismul, separatismul, iredentismul si revizionismul unguresc trebuie combatute fara ezitare ! E spre binele tuturor. Atat al romanilor cat si al ungurilor, altfel, se va ajunge la razboi interetnic in Transilvania. E simplu, ungurii carora nu le convine ca traiesc in Romania, sa-si faca bagajele si sa plece in ungaria iar budapesta sa nu-i mai instige la separatism si alte chestii antiromanesti !
Postat 12 Februarie 2013, 22:25 de com
calm baieti si fete
w.euratlas.net/history/europe/index.html?gclid=CMSkgZzIsbUCFYlb3godjmUABw
Postat 12 Februarie 2013, 22:04 de huro
@adaptoru
Hungaria nu a existat pana la 1918. Era doar o bucata din imperiul Habzburgic iar Transilvania un Principat asa ca incultul de "adaptoru" ar trebui trimis la scoala sa invete istoria europei si sa stie ca Hungaria exista doar de la 1918 si ca inaintasii lui au fost niste vandali(hunii si maghiarii) frati cu tiganii care au navalit furand si omorand pe unde au trecut. Asa fac si acum , daca ii lasi in casa se aseaza si te dau afara ca ei au fost primii!!! Niste gunoaie !!!! Harta de care pomeneste este una facuta de propaganda post-hortista care vrea sa ii faca si austrieci oameni de servici la buda lor de talhari mincinosi ordinari !!!!
Postat 12 Februarie 2013, 21:31 de s.
Haloo, procuratura !!!! Haloo protectia COPILULUI
OARE NU SE AUTOSESIZEAZA NIMENI IN LEGATURA CU ACEST CRIMINAL CU JIGNIRE LA ADRESA SIMBOLURILOR STATULUI ROMAN, SI CU PRIVIRE LA EDUCATIA DENATURATA PE CARE O FACE COPILULUI SAU????? CHIAM NIMENI ???
Postat 12 Februarie 2013, 21:24 de s.
opris 1
Odonu , zis si facit .
Postat 12 Februarie 2013, 21:08 de opris 3
amin
Opris va transmite 2 cuvinte: demisia incet
Postat 12 Februarie 2013, 21:04 de amin
@@adaptoru
in sfarsit ... de la " Hai seektyr ! " ... la " Toate bune ! " e totusi un progres si-l apreciez!!! Cu celelalte nu pot fi de acord, nici cu videoclip-ul de pe youtube - stim amandoi cine l-a facut !!!, nici cu bisericile romanesti vechi de 10-15 ani vechime (o simpla cautare pe Google rezolva acest aspect). Transilvania ? ... dar vezi tu ... noi îi spunem Transilvania, voi o confundati cu Ardealul .... si multe ar fi de spus .... dar ... cum zici : Hai sa "sa ne traim viata in liniste si pace ". O seara buna !
Postat 12 Februarie 2013, 19:22 de roman
@roman
Cred ca vorbesti de altceva . Uita-te aici si o sa-ti dai seama ca nu se leaga ceea ce zici tu de granite si pamantul neamului tau - www.youtube.com/watch?v=Rrv0s-05NWY&feature=player_embedded - Asta cu intorcerea armelor e haioasa rau , pt ca inteleg ca voi ati aruncat zarurile pana v-a iesit 6:6 si atunci ati intors armele nu spatele ... Inca ceva ce poate nu ai observat - in majoritate localitatilor din Transilvania , cladirile mai vechi de 50 ani sint construite de unguri . Sa luam de ex bisericile unguresti care dainuie de sute de ani , iar cele romanesti au inceput sa se construiasca acum 10 - 15 ani , cu mici exceptii ! La fel si cimitirele , si alte cladiri situate prin centrele vechi ale localitatilor ... Acum stiu ca o intorci si pe asta ca la Ploiesti . Sint de parere ca ar trebui sa ne vedem de treburi fiecare , sa ne traim viata in liniste si pace , fiecare natie in felul ei , nu avem de ales . Alfel cred ca este pagubos pentru toata lumea ... s-a demonstrat si in alte parti . Toate bune !
Postat 12 Februarie 2013, 19:01 de adaptoru
Exista diferente majore intre unguri si bozgori!
Orice ati face veti ramane bozgori pe viata, fie ca sunteti in Romania fie ca sunteti in Ungaria sau Siria. (...)
Postat 12 Februarie 2013, 18:32 de doggy_c
Un banc...
La sedinta Consiliului Local Cluj, un consilier propune: - Eu zic sa mai facem o statuie în orasul nostru. Imediat vin ideile: - Sa fie o statuie cu taranul român! - Sa fie taranul îmbracat în costum national! - În mîna dreapta sa aiba o furca, sa se lupte cu ungurii! - În mîna stînga sa aiba un streang, sa stie ungurii ce-i asteapta! - Si în streang sa atîrne un ungur, sa fie mesajul clar! Dupa o clipa de tacere, vorbeste Funar: - Bine, dar sa schimbam ungurul în fiecare zi.
Postat 12 Februarie 2013, 17:36 de Patriotul
@adaptoru
Adaptorule ....hmmm, care noi ? granitele difera ? .... aici ai spus-o bine.Cand ati venit aici nu aveam nevoie de granite sa stiu care e pamantul neamului meu. Continua sa-ti repeti ca Tokes ne-a scapat de comunism ..... sau poate poti sa-l intrebi chiar pe Tokes cum e cu evenimentele din 1989. Poate intr-un moment de sinceritate ..... Iar cu intoarcerea armelor .... am incercat sa-mi apar tara de bolsevici, asa cum am incercat sa mi-o apar de austro-ungari, asa cum am incercat sa mi-o apar de turci, samd. Atunci cand voi, - vecine -, ne-ati intors spatele de fiecare data si ne-ati lasat singuri, .. atunci cand nu ne-ti impuns cu cutitul. Si "Adaptorule " - EU ! in TARA MEA ! : chiar pot sa-mi dau aere !
Postat 12 Februarie 2013, 17:31 de roman
bolovan
sunt prietenii bolovanului. el, i-a instalat pe functii. pe ciuzii, nu l-a scos nici acuma de la otl, desi udemeristii nu mai sunt reprezentativi in C.L.
Postat 12 Februarie 2013, 17:02 de bolovancoadadeciocan
HM....
HM....ba da unde va credeti? aveti impresia ca Ardealul e pamant unguresc?daca nu va convine, de ce stati ,ba, in tara asta?treceti prilazu... aaaa...ungurii de acolo nu va vor?va considera gunoaie, si jigodiii.....pai au dreptate..... nici ei , fratii vostrii n-au nevoie de voi... ce credeti ca am uitat de Ip, si alte sate macelarite de voi? ati omorat copil la 3 ani.... cu baioneta...Dacia se intindea pana la Slovaci, si alte natii mai importante ca voi (hunii), care erati hoti, si criminali, veniti din Asia.Bine a zis , cine a zis :,,ungurii din * sunt facuti si asa vor ramane mereu,,.Eu sunt de origine poloneza , dar nu-mi bat joc de tara in care am crescut si am trait,voi sunteti sovini si instigatori la scandal cu toti UDMR-istii vostrii, si cu T.Laszlo, alt spion si instigator, ce Ardealul e al lui, de la ma-sa?Ce caractere ipocrite...si hidoase...cum va mai rabda bunul Dumnezeu, factori de poluare sociala ce sunteti....
Postat 12 Februarie 2013, 15:56 de ROBERT POLONEZU
asd
Atata timp cat asta mai lucreaza la primarie, el reflecta perfect intentiile si mentalitatea guvernantilor UDMR. Nu il dau afara pentru ca il apara! Nu l-i se pare nimic ciudat in ce s-a intamplat.
Postat 12 Februarie 2013, 15:41 de Cristina
@roman
Daca ai avea rabdarea si curajul sa te uiti peste ce am scris mai jos , ti-ai da seama ca este taman invers fata de cum graesti tu aici . Daca nu o sa pricepi iti spun eu ca numai granitele difera , adica noi sintem aici de cad e lumea . Cat despre oameni , zici ca n-ai mai avea nevoie de unguri ? Pai iti aduc aminte ca acum 23 de ani tot datorita ungurilor ati scapat si de comunism . Poate ca daca nu era Tokes tu nu ajungeai sa-ti dai aere pe aici ... iar daca imi aduc aminte de jmekeria intoarcerii armelor din al II lea razboi mondial , nici nu ma mira . In conditiile astea ce valoare mai au spusele tale ca - \" iar poporul roman si-a castigat dreptul de a fi respectat in lume si la casa lui\" ?!? Hai seektyr !
Postat 12 Februarie 2013, 15:31 de adaptoru
multumit
Sunt multumit, "ungure" ca lupta pentru libertate a poporului meu iti da libertatea de exprimare de care te folosesti din plin. Nu esti roman ? esti ungur ? ... atunci esti oaspete in tara mea! Invata buna cuviinta si fii cu bagare de seama cand iti alegi cuvintele. In tara mea, Romania, trăieşte poporul roman, iar poporul roman si-a castigat dreptul de a fi respectat in lume si la casa lui. Eu nu am nevoie de tine, EU sunt acasa la mine, daca tu nu te simti "acasa", du-te ! Fii barbat cum te pretinzi si.. pleaca ! Nu mai plange ca esti discriminat, nu mai cersi "favoruri". Esti ungur 100 % ? - te du in tara ta. Nu Romania are nevoie de tine ci tu si neamul tau ai nevoie ca Romania să te primească, sa-ti ofere adăpost, locuri de muncă şi hrană; în Romania traiesc doar romani! Cand Ungaria o sa ofere minoritatii romane aceleasi drepturi pe care le ai TU aici, atunci "ungure" ridica palaria de pe crestet si spune No'... amu îi bine ! ... si eu o sa te aprob...
Postat 12 Februarie 2013, 14:35 de roman
vsm
Sovinule in ungaria trebuia sa mergi sa-i faci buletin .
Postat 12 Februarie 2013, 14:25 de Extremistu
Barbarii hun-guri
Harile ale sunt o facatura caci HUNGARIA nu a exstat pana in 1918 cand s-a destraat imperiul Austroungar. Ungaria dealungul viacurilor a fost cand pasalac turcesc cand vasal austriac! Acum nici noi nu am fost mai breji dar sa te dai asa rotund ca ai fost nimeni pe fata lumii mi se pare o mare minciuna!!! Hungurii, adica urmasii hunilor si ungarilor nu sunt altceva decat niste navalitori hoti si criminali care dupa crestinare s-au asezat pe aici si au inceput casapirea populatie bastinase!!! Asa ca mai incet cu minciuna , ura si dezbinarea !!!!
Postat 12 Februarie 2013, 14:22 de s.
Pentru ignoranti si rauvoitori
Pentru ignoranti si rauvoitori ! acordati-va 5 min pt a va alina suferintele - www.youtube.com/watch?v=Rrv0s-05NWY&feature=player_embedded - acelasi alint concentrat in 2 minute - www.youtube.com/watch?v=-NADG4TU1NI - Asa arata romania mare inainte de a fi populata de patriotarzi !!!
Postat 12 Februarie 2013, 13:27 de adaptoru
dgsfgs
demisia demisia demisia hai ca nu meriti nimic aici demisia
Postat 12 Februarie 2013, 13:14 de gdsgs
huuuuuuuuuuuuuuuuuuu
HUUUUUU ungur jegos huuuu dute la mata in Ungaria
Postat 12 Februarie 2013, 13:11 de jhxyj
m
ma bucur enorm de mult cand stiu ca unii dintre unguri se cred mai unguri si, sufera din tata-n fiu...si mai nou din fiu in tata, ca de mama lor ce sa zic,E GRAVIDA IAR!!! cum se chinuie ei do.bi.tocii sa traiasca pe pamant romanesc cu aspiratii ''unguriene''?! cu steagul lor de ra.hat de ce nu merg ei usor in Groenlanda si sa-l infiga in gheata proaspata...cu carnea si cu oasele lor cu tot...buna idee, nu?
Postat 12 Februarie 2013, 12:58 de marcell
demisia din consiliul local
ACEST CONSILIER TREBUIE SA-SI DEA DEMISIA . URGENT, URGENT !
Postat 12 Februarie 2013, 11:37 de demisia din consiliu
muriti bozgorilor
** da mergeti la voi in tara jegoshi dracului ce santeti. iar la cacatu ala ce a stat in masa 9 luni poti sa-i dai o *
Postat 12 Februarie 2013, 11:35 de roman
aaaa
Asta trebuie dat afara de la primarie! E o insulta pentru oras.Va rog mediatizati si fortati acest subiect pana ne scapam de individ.
Postat 12 Februarie 2013, 11:16 de Adrian
Nimeni de nicaieri
La ce te astepti de la urmasii unor triburi migratiare asiatice ??? La cladiri, steaguri,institutii,civilizatie,istorie,Neolitic,Paleolitic,Epoca Fierului,Bronzului ....,educatie,bun simt ...? Ei stiu doar cai,corturi,ceaun,bograci,guias, adica lucruri facute si pe vremea cand erau nomazi. Aveti putintica rabdare, in vreo 2000 de ani vor deveni si ei europeni.
Postat 12 Februarie 2013, 11:04 de Roman
Demisie (de onoare) !
Esti o rusine pentru acest oras si singurul lucru elegant pe care il poti face este sa-ti dai demisia!
Postat 12 Februarie 2013, 11:03 de talibanul portocaliu
De acord cu Emilut
Ai gândit foarte sănătos! Sunt de acord cu tine!
Postat 12 Februarie 2013, 10:57 de marin
Se fac buletine si in Ungaria
Daca tot nu ii place steagul Romaniei, de ce nu il ia tata si sa se mute in Ungaria, ca sunt doar cativa km, iar acolo isi facea buletin cu stegul unguresc pe fundal. Asta ar trebui sa-l invete tata: hai sa plecam din Romania in tara mama, Ungaria. Drum bun!!!!
Postat 12 Februarie 2013, 10:44 de Oradean
nu deranjati nebunul...
@loanea: sunt versurile unui cântec maghiar foarte cunoscut din anii '60; ideea este că personajul din cântec nu se consideră cu totul nebun, venind cu argumente în acest sens dar încheie spunând: nu-l deranjaţi pe împărat, pentru că eu sunt Napoleon Bonaparte!
Postat 12 Februarie 2013, 10:18 de TDS
a ha ha ha
Nu este nimic altceva decat FRUSTRAREA si dorinta acestuia DE A ISI FACE PUTINA IMAGINE daca poate fi numita asa.ideea de AUTONOMIE si alte PROSTII sunt doar asa de caterinca sa ne distraga atentia de la adevaratele probleme ale tarii ca o stiu si ei , la urma urmei ne PISAM pe ei cu tot cu steagurile lor arborate la mama naibii.
Postat 12 Februarie 2013, 10:16 de Emilut din Germania
Bolojane mai fă-le o statuie!
Dacă românii, majoritari, plătesc toate birurile, plus complicitatea pe care o ai RER, mă gândesc că tot la tine-n jeb intră, mai fă-le o statuie bozgorilor, un băiat ungur ce privește la pocul de tată-său cum mănâncă lături ungurești!
Postat 12 Februarie 2013, 10:14 de răducu
m
...asta-i un pr.ost.simplu. si toti ca el...
Postat 12 Februarie 2013, 10:03 de marcell
Traducere
Hai mai, TDS !! Eu te-am crezut om serios !! Nu ma priva de comentariile tale geniale si fa-mi si mie traducerea, ca eu nem tudom magyar !!
Postat 12 Februarie 2013, 09:51 de Ioanea
anti-bozgori
Nu am nimic cu ungurii ce stau cuminti si isi vad de ale lor. Dar cand leprele astea ca ''szobo odon'' si c;a;c;a;t;u;l de mai sus cu jigodia de prunc ii bag in mama lor !
Postat 12 Februarie 2013, 09:48 de anti-bozgori
Ne zavarjátok a császárt,
Nem vagyok teljesen őrült, bár imádlak, Nem megyek fejjel a falnak, csak utánad. Nem eszem forrón a kályhát, s nem ülök rá, Csak a te csalfa szerelmed tett bolonddá. Nem vagyok teljes őrült, félre, nincs kegyelem, Éles a kardom, s itt van a sarkon A legjobb hadseregem! Ne zavarjátok a császárt, Én vagyok Bonaparte Napoleon! Ha-ha-ha-ha!...
Postat 12 Februarie 2013, 09:18 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON