URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 August 2013, 07:41

Anchete la sertar: CSM a găsit dosare tergiversate ani întregi de procurorii bihoreni. Recordman: Alin Leucea

Anchete la sertar: CSM a găsit dosare tergiversate ani întregi de procurorii bihoreni. Recordman: Alin Leucea OAIA NEAGRĂ. Din toţi cei 74 de procurori din Bihor şi Satu Mare verificaţi de inspectorii CSM, criminalistul Alin Leucea a fost singurul arătat cu degetul pentru tergiversarea anchetelor, de raportul Inspecţiei Judiciare. Ceea ce nu i-a împiedicat pe superiorii săi să-l "ungă" la şefia secţiei de urmărire penală, astfel că tocmai el îi va verifica pe colegii care ţin dosare la sertar
Anchete la sertar: CSM a găsit dosare tergiversate ani întregi de procurorii bihoreni. Recordman: Alin Leucea SENSIBIL. Odinioară volubil când era chemat să discute despre cazurile pe care le rezolva, procurorul Alin Leucea (în imagine, la ancheta privind escrocheria "Dominan & Vereş") refuză să explice de ce dosarele zac cu anii în sertarele sale, alimentând acuzele unor colegi, cum că le soluţionează după bunul plac, nu după vechime, implicându-se în cele care îi stârnesc interesul şi abandonându-le pe cele care nu îi convin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În august 2009, poliţiştii din întregul judeţ intrau în alertă. Cadavrul unui bătrân din Ciumeghiu care fusese omorât în bătaie era descoperit în fântâna casei sale, iar suspecţii, foştii săi chiriaşi, dispăruseră. Trei luni mai târziu, erau arestaţi şi apoi eliberaţi, în urma unei sentinţe controversate. Şi acum sunt liberi. Motivul? Dosarul crimei a fost lăsat într-un sertar de procurorul Alin Leucea. Şi nu e singurul pe care acesta l-a dosit cu anii şi fără motiv.

În primăvara acestui an Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a verificat cum îşi fac treaba anchetatorii din judeţele Bihor şi Satu Mare. Din toţi cei 74 procurori, Leucea a fost singurul arătat cu degetul pentru tergiversarea anchetelor. Şi totuşi, superiorii săi l-au "uns" recent la şefia secţiei Urmărire Penală!

Probleme la "judeţ"

Două săptămâni a stat în Bihor, astă-primăvară, echipa Inspecţiei Judiciare din CSM, organism ce verifică şi evaluează eficienţa sistemului judiciar. Inspectorii au controlat activitatea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea şi a parchetelor din subordine pe anii 2011-2012: modul în care se organizează activitatea procurorilor, celeritatea cu care răspund sesizărilor, eficienţa soluţionării dosarelor şi a susţinerii cauzelor în faţa judecătorilor.

BIHOREANUL a aflat că raportul inspectorilor scoate la iveală numeroase nereguli, cele mai multe la Parchetul Bihor, instituţie care în perioada verificată a fost condusă de Viorel Gavra, exclus din magistratură în iunie 2012 pentru abateri disciplinare, iar apoi de prim-adjunctul Claudia Morar, până iarna trecută, când funcţia a fost preluată prin concurs de Vasile Popa.

Potrivit raportului, în ultimii doi ani Parchetul Bihor a funcţionat mai mult după cutume decât după reguli. Instituţia nu a avut program de activitate, procurorii nu erau repartizaţi pe sectoare, iar fluctuaţia de personal a determinat o redistribuire continuă şi haotică a dosarelor. Aşa s-a ajuns ca, de pildă, procurorului Alin Leucea să-i fie repartizate dosare de evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune, deşi e criminalist.

Inspectorii au descoperit şi un număr mare de dosare "rebut", adică acele dosare trimise în faţa judecătorilor şi care ori au ajuns să fie restituite din cauza unor greşeli ori au fost finalizate prin sentinţe de achitare pentru inculpaţi pe motiv că faptele care le erau imputate nu erau comise de ei. La capitolul achitărilor, Parchetul Bihor a înregistrat chiar o creştere, de la 2 cauze în 2011, la 4 în 2012.

Nepricepuţi

Probleme s-au descoperit şi la procurorii judiciarişti, care reprezintă Parchetul în procese. Inspectorii au constatat că, atunci când sunt nemulţumiţi de sentinţe şi le atacă, procurorii motivează acţiunile cu întârziere de 3 sau chiar 4 luni după pronunţare.

În plus, controlul a relevat că numărul dosarelor în care judecătorii au admis apelurile ori recursurile procurorilor e destul de mic, doar 64% din total, fapt explicabil prin "lipsa argumentelor sau neutilizarea lor eficientă în motivarea şi susţinerea căilor de atac" ori prin insistenţa cu care procurorii susţin stări de fapt "greşit stabilite în cursul urmăririi penale".

De altfel, procurorii Parchetului Bihor nici nu se pregătesc suficient pentru procese. Şedinţele săptămânale de analiză a soluţiilor judecătoreşti se desfăşoară fără dosarele de instanţă, doar pe baza propriilor rechizitorii şi a aşa-ziselor fişe de şedinţă de judecată, acte întocmite tot de procurori în timpul dezbaterilor. Însă multe fişe sunt incomplete, fără date concrete, cum ar fi eventualele schimbări de încadrare juridică ori cererile de probaţiune ale inculpaţilor.

Şi bune, şi rele

Inspectorii au descoperit, de asemenea, că numărul dosarelor vechi s-a dublat de la 145 în anul 2011 la 277 în 2012. Dintre acestea, 36 erau, cică, în anchetă, în realitate fiind lăsate prin sertare "din motive subiective".

Surpriza cea mare a fost că cele mai multe dosare abandonate au fost găsite la unul din cei mai cunoscuţi anchetatori, criminalistul Alin Leucea, 36 de ani, procuror din 2000, care, prin însăşi specialitatea sa, ar trebui să fie printre cei mai scrupuloşi şi zeloşi. De numele lui se leagă dosare celebre, prezentate pe larg de BIHOREANUL, cum ar fi trimiterea în judecată, în 2011, a autorilor unor răfuieli mafiote din Oradea, dar şi depistarea, în timp record, a ucigaşului lui Florin Sfăt, tânărul împuşcat de un braconier în luna martie a acestui an în pădurea Sititelec.

Pe de altă parte, însă, tot BIHOREANUL a dezvăluit cum Leucea a fost împroprietărit pe un teren furat din proprietatea oraşului de celebrul topograf Marin Sterian, dar şi controversele privind anchetarea uciderii taximetristului Bajkan Peter, principalul suspect, Nicolae Oros, fiind achitat până acum de toate instanţele.

Acelaşi Leucea a clasat anul acesta dosarul deschis în noiembrie 2011 după moartea unui elev din Popeşti la crosul din Parcul Brătianu, bazându-se doar pe raportul întocmit de legişti şi pe trei declaraţii culese superficial de un poliţist. În fine, tot el a îngropat în 2005 dosarul în care Codruţa Meşter, nora fostului preşedinte al Curţii de Apel, Mircea Meşter, era acuzată că a primit ilegal locuinţă de la Universitate, fără a fi fost angajata instituţiei.

Şi rele

Dacă în cazul Codruţei Meşter ancheta a terminat-o într-un timp record, în alte dosare Leucea n-a fost deloc harnic. În raportul Inspecţiei Judiciare, din cei 74 de procurori din Bihor şi Satu Mare, el este singurul nominalizat ca exemplu negativ pentru tărăgănarea dosarelor, cu nu mai puţin de 9 cazuri, toate grave: moarte violentă, tentativă de omor, omor. Iar asta deşi nu a fost mai încărcat decât alţi colegi. În 2011, Leucea a soluţionat 129 dosare, iar anul trecut 146, în timp ce procurorul Adrian Brişcan, de pildă, a avut 209 dosare finalizate în 2011 şi 201 în 2012.

Un asemenea caz, prezentat şi în raportul Inspecţiei Judiciare, îi are ca protagonişti pe arădeanul Ioan Florea şi covăsneanca Balasz Iren, acuzaţi că în august 2009 şi-au omorât gazda, un bătrân din Ciumeghiu, iar apoi i-au aruncat corpul în fântână. Suspecţii au fost arestaţi pe 3 noiembrie, iniţial pentru 10 zile, iar apoi pentru încă 15, dar au ajuns în libertate în urma unei soluţii discutabile a judecătorului Ovidiu Galea. De atunci, ancheta a fost oprită, iar dosarul uitat până la venirea inspectorilor din Capitală. "Din decembrie 2009 nu s-au mai efectuat acte de urmărire în dosar", dezvăluie raportul acestora.

Amprenta de 10 ani

Exemplele continuă cu sesizarea făcută în 2010 de doctoriţa orădeancă Ana Andor cu privire la moartea fratelui ei, aflat în întreţinerea unei familii pe care a reclamat-o pentru ucidere. Începută în septembrie 2010, ancheta a fost lăsată în grija poliţiştilor, care şi-au înaintat concluziile lui Leucea în 13 decembrie 2010. De atunci, în dosar nu s-a mai lucrat însă nimic!

Un alt caz priveşte o crimă din 2002. Victima era un homosexual din Oradea care a fost găsit fără viaţă în casă, dezbrăcat şi împachetat într-un covor, cu capul zdrobit şi cu un fular strâns în jurul gâtului. Dosarul avea autor necunoscut până în decembrie 2011, când a apărut un suspect, Răzvan Igna, proaspăt liberat din Penitenciar, unde ajunsese pentru conducere sub influenţa alcoolului. Verificându-i-se amprentele, s-a descoperit că acestea corespund cu cele ridicate de la locul crimei din 2002.

Fotografia lui Igna a fost prezentată şi rudelor victimei, care l-au recunoscut ca fiind unul dintre cei care au vizitat-o chiar înainte de crimă. Bărbatul a fost reţinut pe 21 februarie anul trecut dar, considerând probele insuficiente, Tribunalul Bihor a refuzat să-l aresteze, dosarul fiind din nou abandonat. "Din 22 februarie 2012 nu s-au mai efectuat acte de urmărire penală în cauză", au descoperit inspectorii judiciari.

Şef pe ascuns

Raportul complet al echipei de control şi măsurile propuse pentru remedierea problemelor vor fi prezentate Consiliului Superior al Magistraturii luna viitoare. Între timp, însă, surpriză: Leucea a fost delegat pe 6 luni la şefia secţiei Urmărire Penală a Parchetului Bihor, funcţie din care va trebui să urmărească taman rapiditatea şi eficienţa rezolvării dosarelor în parchetele din judeţ.

Cum a ajuns un procuror cu atâtea probleme şef, chiar şi interimar? BIHOREANUL a aflat că numirea s-a făcut intempestiv, imediat după plecarea în concediu a prim-procurorului Vasile Popa, cel care, potrivit regulamentului, trebuia să facă o nominalizare care ulterior să fie avizată de şeful Parchetului Curţii de Apel Oradea, Aurel Mascaş, şi trimisă procurorului general al României, pentru aprobare. În cazul lui Leucea, nominalizarea a făcut-o prietena sa de familie, prim-procuroarea adjunctă Claudia Morar, pe 24 iunie, în prima zi de concediu a lui Vasile Popa şi fără ştirea acestuia. În aceeaşi zi, cu avizul lui Aurel Mascaş, propunerea era deja trimisă procurorului general care, trei zile mai târziu, a şi trimis ordinul de delegare.

Tăcere

"Au tot avut discuţii pentru o nominalizare încă din ianuarie, dar s-a tot amânat luarea unei decizii. Noi am tranşat însă problema. E o decizie temporară", spune  procurorul general Aurel Mascaş, fără a da alte amănunte. Nici prim-procurorul Parchetului Bihor, Vasile Popa, nu a fost dispus să discute despre noul său şef de secţie ori despre problemele din activitatea acestuia, semnalate de inspectorii judiciari.

Cât despre Leucea, şi el refuză orice comentariu. Pe de altă parte, însă, a început să-şi golească sertarele de dosare, clasând pe bandă rulantă cazurile "fierbinţi" cu soluţii de scoatere sau neîncepere a urmării penale împotriva persoanelor învinuite. Ca elevul prins cu tema nefăcută...


ERORI CLASATE
Greşeli sub preş

În parchetele bihorene o mână o spală pe alta. Constatarea a fost făcută de inspectorii judiciari după verificarea modului în care conducerea Parchetului Curţii de Apel Oradea a gestionat anchetele legate de aşa-numitele erori judiciare. În cazul hotărârilor de achitare definitivă şi de restituire a dosarelor de la instanţe către procurori, conducerea PCAO e obligată să stabilească dacă vina este sau nu imputabilă procurorilor şi, după finalizarea cercetărilor, să transmită rezultatul la Bucureşti. Şefii încearcă însă invariabil să-şi scoată basma curată subalternii, informările transmise fiind lipsite de obiectivitate.

Controlul a descoperit că într-un caz care îl privea pe evazionistul Viorel Ştiube, inculpat de fostul prim-procuror Şerban Blaj şi achitat de judecători, conducerea PCAO nici măcar nu a întocmit vreun raport. În cazul fostului procuror Florian Demian, acum pensionar, care a arestat şi trimis în judecată patru persoane fără dovezi, şefii săi au susţinut că nu a avut nicio responsabilitate, concluzia fiindu-le infirmată de însuşi Parchetul Înaltei Curţi, care a apreciat că "trimiterea în judecată a inculpaţilor a fost greşită", procurorul nestabilind corect infracţiunea şi nestrângând suficiente dovezi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
NUI ADEVARAT!!!!!
DOMNILOR ACEST PROCUROR UN PERVERS UN MINCINOS ..BATAL DUMNEZEU .....SA NAIBE NOROC AN VIATA ......MA DISTRUS VIATA ....
Postat 10 Octombrie 2013, 21:36 de TOM KETT
toata stima
Am lucrat personal cu domunul Leucea. Va asigur ca acesta este un procuror profesionist! Toata stima domnule procuror si nu luati in seama tampeniile scrise la adresa dumneavoastra!
Postat 24 August 2013, 22:59 de ioan
vulcani
De dl leuce doar de bine , dar probabil ca pentru o anumita persoana(femela)din acea institutie conteaza minciunile despre cainii comunitari (isteria din toamna 2012 ca sunt cica maltratati cainii), nu adevaratele probleme ale judetului care ar fi : prezentarea de acte false pentru retrocedari de cladiri si terenuri , spaga oferita la medici , politisti etc , taierea abuziva a padurilor , vanzarea de tigari si alcool neaccizat , comertul din porbagajul unor BMW -uri cu diverse marci de haine contrafacute sau ceasuri de marca cica , neplata TVA la asa zisul export al unor marfuri , deschiderea a cel putin 10 firme de catre unele persoane pentru a se pierde urma unor tranzactii false sau murdare, contrabanda cu produse petroliere !!!, unele ciudatenii de la oficiul de cadastru si publc.imobiliara . E foarte simplu dna procuror daca vreti sa va faceti datoria : cereti politiei rutiere o evidenta a bolizilor f. scumpi , vedeti ce case au proprietarii si va autosesizati . Daca asteptati de fiecare data o plangere penala , din acelea vor fi doar pentru cainii comunitari , facute de persoane platite sa boicoteze orice vrea municipalitatea sa faca bine .
Postat 22 August 2013, 12:00 de claudia
fara
Doamna Gal ,ocupate de presa ta de doi lei,lasa justitia si asa si-a bagat nasul prea mult marinarul.Domnilor Leucea este un om cult ,citit , nu bea ,are familie de care se ocupa.Daca isi face datoria trebuie sa-i dea cineva in cap?,ce avere are ?,un apartament si o masina ,unii varbiti si scrieti in necunostinta de cauza. Multi fac din invidie,iar presa vrea justitie corecta ,daca continuati asa fara analiza fara sa va informati va fi doar valva si nimic mai mult.Ignora toate astea domnu procuror.
Postat 21 August 2013, 09:00 de ion ion
S.I.P.A. ce mai face ??
-Renumitul Serviciu Secret al Justitiei <<S.I.P.A.>>ce mai face??? Pe vremuri mai Igeniza,purifica,dupa <Metodele specifice<!! >Ministerul Public< Ministerul Justitiei>Barourile de Avocati>Colegiile Notarilor Publici si Executorilor Judecatoresti mai punea ordine in....sistem !! Si acum....????
Postat 17 August 2013, 12:32 de Cotrau.
parchetul Bihor
dl GOE sa te vedem pe tine in cusca,nu pe dl primar.fiu de maimuta ce esti ,betiv ordinar, termina cu figurile tale ca esti penibil, parintii tai au gresit ca te-au facut mai bine mergeau la un film spurcaciune
Postat 16 August 2013, 07:59 de unul din Iosia
parchetul Bihor
CSM condus de Kovesi lucreaza la comanda lui Basescu,Leucea este fost PDL ist si a fost numit de catre marele capitan de vas nu pe criterii de cunostinta in ale dreptului , acesta se vede ca a trecut pe linga facultate, daca Doseanu (marele avocat) i-a ordonat sa abandoneze unele dosare....Acest avocat prietenul de baza a justitiei oradene dicteaza celor care fac cercetarile ce sa scrie in dosare(l-am vazut si auzit cu urechile mele la politie cind dicta unui organ de cercetare ce sa scrie parca era seful lui)A verificat cineva averea lui Leucea, a lui Doseanu si alte celebritati a justitiei Bihor?
Postat 16 August 2013, 07:53 de unul din Iosia
nu trebuia publicat
Nu trebuia publicat un asemenea articol despre domnul Leucea! Acest om chiar este un profesionist, care nu merita sa fie denigrat!
Postat 15 August 2013, 23:40 de bihorean
BUZ
dar dosarele lui BUZ ANDREI din Salonta????????
Postat 14 August 2013, 23:11 de nicu
...
La justitie se pare ca e ca la fotbal ... se pricepe tot romanul. Totusi se arunca mult prea usor cu noroi peste unele cariere, cladite pe ani de munca.
Postat 14 August 2013, 22:53 de ...
Hope
Vasilica sa facă dosare? Vasilica le plasează la Ardelean pentru ca Leucea a căzut din gratiile lui.vasilica = 0 profesie , 0 om , 0 familie , ........ betii , alcool , femei de teapa lui etc....dar in viața totul se plătește........
Postat 14 August 2013, 20:31 de Unu
În parchetele bihorene o mână o spală pe alta !?!
Iar "mica reformă" a lui Boc a rezolvat de minune treaba !?! Procurorii "soluţionează" iar judecătorii orădeni, de la singura instanţă care acum cuplează fondul, recursul şi apelul la un loc, "marchează". Inspecţia Judiciară s-a oprit la procurori, când de fapt "jocurile" se fac la judecătorii subordonaţi "no comment" primilor. Nu toţi judecătorii, dar 50% din cei de la Judecătoria Oradea răspund direct în faţa procurorilor. Nu a tuturor procurorilor, că şi acolo e cam 50% pe bune şi restul cum descriam mai sus.
Postat 14 August 2013, 19:01 de Hope
Clauditzo...
Pai săracul Leucea, tampitzel cum e, agramat si incult, ca oricare alt procuror dealtfel, este cel care ducea greu anchetelor la Parchetul Tribunalului, a, si mai e si Vasilica, uneori mai face si el câte un dosarel, usurel, când, rar, nu este vreun pretenar implicat... Pai ia întrebati mai jurnalistilor de Coana Morar, ca nici ea nu prea știe in concret cu ce naiba își pierde timpu prin parchet...nu a întocmit nici măcar un amarat de rechizitoriul in toată așa zisa cariera, greu de crezut, dar verificări.
Postat 14 August 2013, 18:41 de Ochila justitiaru
Astept sa treaca circul dna prin oras !
Sa treaca circul dna si sa-l vad in menajerie pe gibon ! Si-n cusca vecina sa stea andrica si-n urmatoarea.... si tot asa.
Postat 14 August 2013, 13:31 de DlGoe
Asta-i buna!!!
ATUNCI DU-TE MA SI LASA PE ALTU MAI OPTIMIST...CA DE PLICTISU VOSTRU SUPERIOR NE-AM SATURAT...MAI AVETI PUTIN SI NICI N-O SA VA MAI ASCUNDETI CAND BETI CU INFRACTORII...SI DACA TE IMPIEDICI LA FIECARE PAS DE EI A CUI E VINA?????A noastra ca va lasam in pace sa va duceti la cap smecheriile
Postat 14 August 2013, 10:44 de eu
Da, e greu sa ne facem meseria...
E al naibii de greu sa iti faci meseria in tara asta in care nu poti face 2 pasi pe strada fara sa te impiedici de infractori... Vrei sa faci un dosar si de la acuzat la parti vatamate trecand prin martori nu ai ce alege... E al naibii de greu sa iti faci meseria in tara asta in care incalcarea regulilor e nu sport national ci adevarata religie... Asa ca, scuteste-ma ... am depasit deja stadiul gretii... si nici nu mai am ce vomita!!!
Postat 14 August 2013, 09:46 de Herlea
Din nou, halal jurnalism...
Nu ma pot abtine sa nu remarc faptul ca, intr-adevar, dintre toti procurorii din judet, tocmai Leucea trebuia luat la puricat... Intr-adevar... Mai am o sugestie, d-na Gal: nu vreti sa faceti d-voastra, asa ca jurnalist obiectiv si impartial, o comparatie intre Leucea si Mutiu de la Marghita, fost etern sef ... prieten bun al domniei tale...cam cate rechizitorii a intocmit unul si cam cate altul?!? Putem face abstractie de vechimea unuia si tineretea altuia... ;-) Nu va reusti sa schimbe nimic handicapul asta... Stim noi de ce... Dar, poate le spuneti si cititorilor ca sa vada cam care sunt masurile in sistemul judiciar (Traiasca Inspectia Judiciara!!!)
Postat 14 August 2013, 09:42 de Herlea
Greata maxima
Pai daca va este asa greu sa va faceti meseria la modul profesionist, plecati bei bijnitarilor!!!Sinteti revoltati de articole, dar voi cand faceti troc in defavoarea adevarului cum este...Santeti in cardasie cu politistii carora le dictati cam ce sa scrie in raport sa n-aveti voi multe belele...Leucea si ceilalti sefuti ar trbui controlati si-n chiloti....unii dintre procurori au declaratiile de avere in functie de pozitia pe care o ocupa la un moment dat...cand e judecator o baga pe cea cu terenuri.... cand e procuror e alta ...cum dracu pe astia nu-i vede nimeni...ar cam trebui o curatenie de toamna asa temeinica,,,,Cei mai mari hoti ..si noi avem pretentia sa se rezolve cazuri medii....gunoaie....
Postat 14 August 2013, 09:37 de eu
Din nou, halal jurnalism...
Si, apropo, daca tot vroiati cu adevarat o reactie de la "sefi" de ce nu l-ati contactat pe cel care v-a dat raportul inspectie? ;-) Sau, ma rog, de ce nu "ati insistat" cu intrebarile? ;-)
Postat 14 August 2013, 09:30 de Herlea
Din nou, halal jurnalism...
Nici nu stiu cu ce sa incep... Cu comapratia Leucea/Briscan?!? Cei din sistem stiu despre ce vorbesc. Apoi, d-na Gal, credeti ca dosarele se pot compara asa ca rosiile de solar (ca alea de gradina prezinta totusi unele diferente...)? Asa greu era sa verificati si ce fel de dosare au avut cei doi ca sa ne limitam la comparatia pe care chiar d-voastra ati initiat-o. Cam cate din dosarele lui Leucea s-au finalizat cu rechizitorii si cate cu solutii de netrimitere in judecata?!? Cam cate au fost in \"ancheta proprie\" (pentru cei care nu stiu, aceasta inseamna ca procurorul face majoritatea actelor de urmarire penala)? Intr-adevar e grozav sa comparam un dosar de omor cu arestati preventiv in care procurorul efectueaza toate actele de urmarire penala cu un dosar de 2 bani in care se confirma printr-o rezolutie de 10 cuvinte propunerea de NUP a politistilor... Jenant pentru un jurnalist articolul de mai sus
Postat 14 August 2013, 09:27 de Herlea
Asta da
In schimb , faptul ca 12 caini care au muscat persoane pe strada si au pus pe fuga sute de oradeni , caini care au fost eutanasiati ulterior , a dus la anchetarea dupa modelul Alexandru Visinescu (tortionarul de la Rm. Sarat) a 4 persoane .
Postat 14 August 2013, 08:59 de furtinwald
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON