URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Noiembrie 2013, 07:46

Altul la rând! Şeful Serviciului Arme şi Explozivi din Poliţia Bihor, inculpat de DNA pentru abuz în serviciu

Altul la rând! Şeful Serviciului Arme şi Explozivi din Poliţia Bihor, inculpat de DNA pentru abuz în serviciu ÎN SERIE. În urma acuzaţiilor aduse de procurorii anticorupţie, temutul şef al Serviciului Arme şi Explozivi, comisarul şef Gheorghe Sava (foto), şi-a pierdut temporar funcţia şi a fost pus la dispoziţia şefilor Inspectoratului. Este al patrulea poliţist bihorean pe care DNA îl "extrage" din funcţie în ultima lună, după psiholoaga Loredana Coste, subofiţerul de informaţii George Botto şi adjunctul şefului Inspectoratului, Ioan Brîndaş
Altul la rând! Şeful Serviciului Arme şi Explozivi din Poliţia Bihor, inculpat de DNA pentru abuz în serviciu AMINTIRILE CE RĂSCOLESC. În biroul său din sediul Poliţiei, comisarul Gheorghe Sava îşi etalează cu mândrie pozele realizate la diverse partide de vânătoare. Cel puţin o vreme va rămâne doar cu amintirile, căci de când cu noul său statut de inculpat a trebuit să predea toate armele. Până şi pe cea de serviciu...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nici bine nu s-au liniştit apele în Poliţia bihoreană după cutremurul provocat de arestarea adjunctului şefului de Inspectorat, comisarul şef Ioan Brîndaş, că săptămâna trecută a mai venit o veste proastă: Gheorghe Sava, şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice, a devenit şi el client al DNA Oradea.

În cazul lui Sava, acuzaţia este de abuz în serviciu după ce, potrivit procurorilor, poliţistul s-a "cocoşit" vara trecută la un paznic de vânătoare şi i-a confiscat abuziv arma, acuzându-l totodată de o faptă pe care omul nu o comisese. Totul doar pentru că paznicul l-ar fi surprins împreună cu şeful Inspectoratului Teritorial în Construcţii, Lucian Chindlea, la o vânătoare neautorizată. Faptă pe care ofiţerul e chemat să o sancţioneze!

Dosar din dosar

Dosarul penal deschis de DNA Oradea pe numele şefului Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice (SAEST) Bihor a pornit anul trecut, de la un caz instrumentat iniţial de procurorii Parchetului Beiuş. Protagonişti erau doi clujeni, Călin Gencsi şi Mircea Neag, cel din urmă paznic de vânătoare pe fondul cinegetic Giurcuţa, administrat de Asociaţia Vânătorul Alpin din Huedin.

05 Lucian Chindlea.jpgReclamaţia împotriva acestora a fost făcută de şeful Inspectoratului Teritorial în Construcţii Nord-Vest Cluj, Lucian Chindlea (foto), vicepreşedintele unei asociaţii de vânătoare din Bihor, Cinegetica Apuseni. Acesta pretindea că în noaptea de 22/23 august 2012 i-a surprins pe cei doi la braconat într-una din pădurile administrate de asociaţia sa. Avea şi martori, susţinea atunci Chindlea: pe şeful SAEST Bihor, comisarul şef Gheorghe Sava, zis şi Puiu, şi pe paznicii de vânătoare de la Cinegetica Apuseni, Adrian Rus şi Fabian Tomele.

La vânat de... braconieri!

În noaptea cu pricina, Chindlea se afla împreună cu poliţistul la cabana de vacanţă pe care o are în Boga şi, susţinea el, a fost anunţat de paznicii Asociaţiei, Rus şi Tomele, că o maşină cu patru persoane circulă pe Valea Drăganului, fond cinegetic aflat în grija lor, pe drumul de munte ce leagă Padişul de locul numit Cornu Muntelui.

Chindlea şi Sava au pornit imediat înspre Cornu Muntelui unde, după câteva minute, a ajuns şi maşina suspectă. Pe scaunele din spate stătea o familie de ciobani, iar în faţă, lângă şoferul Călin Gencsi, un bărbat cu o puşcă de vânătoare, Mircea Neag. "Ocupanţii autoturismului au fost legitimaţi de către şeful SAEST Bihor. Acesta a verificat şi maşina, a ridicat arma de vânătoare care aparţinea lui Neag, persoană care s-a prezentat ca fiind paznic de vânătoare pe fondul Giurcuţa, dar care nu avea asupra sa niciun act de identitate, legitimaţie ori permis de armă", susţinea Chindlea în reclamaţia pe care avea s-o depună la Poliţia Beiuş.

Braconaj şi nu prea

După ce i-a luat arma lui Neag, în loc să sune la 112 pentru a anunţa Poliţia, conform procedurilor, Sava a întocmit o dovadă "pe genunchi", pe dosul unei hârtii, şi i-a pus în vedere clujeanului ca, împreună cu şoferul, să se prezinte a doua zi dimineaţă la sediul Poliţiei Beiuş.

Zis şi făcut. Oamenii au mers a doua zi la Poliţie, unde li s-au adus la cunoştinţă că sunt cercetaţi pentru braconaj, iar dosarul deschis pe numele lor a fost predat la Parchetul local, pentru anchetă.

Cercetările au scos la iveală, însă, că lucrurile stăteau diferit de modul în care le-au prezentat Sava şi Chindlea. Mircea Neag, de la care fusese ridicată arma, era într-adevăr, aşa cum declarase, paznic de vânătoare, iar în noaptea respectivă fusese în patrulare. În plus, luaţi la întrebări, paznicii din fondul Valea Drăganului, Rus şi Tomele, dar şi Chindlea, au recunoscut că ocupanţii maşinii "nu au fost văzuţi desfăşurând vreo activitate specifică braconajului, adică să urmărească şi să scotocească după vânat".

Unde mai pui că locul în care fuseseră opriţi clujenii se afla, de fapt, pe raza fondului Giurcuţa al Asociaţiei Vânătorul Alpin din Huedin, cel pe care Neag îl avea în grijă, şi nicidecum nu făcea parte din fondul Valea Drăganului, cum au fost acuzaţi. Ca urmare, în primăvara acestui an, pe 3 aprilie, procurorii au dispus scoaterea clujenilor de sub urmărire penală şi restituirea armei luate de Sava.

"Stai că trag!"

Povestea nu s-a terminat, însă, aici. Căci, la rândul său, paznicul Mircea Neag a reclamat abuzul la Parchetul Bihor. "Sava s-a comportat ca un interlop, nu ca un poliţist", a povestit BIHOREANULUI fratele lui Mircea Neag, Marius, vicepreşedinte al Asociaţiei Vânătorul Alpin Huedin. "Când a fost oprit, fratele meu a încercat să lămurească lucrurile, dar poliţistul n-a vrut să audă nimic. Şi-a scos pistolul, l-a pus pe bord, ameninţându-l că îl împuşcă şi spunându-i să bage la cap, că el a mai împuşcat un om, nu se fereşte!", a explicat Marius Neag.

Clujeanul afirmă că, de fapt, "acţiunea" ofiţerului orădean a fost doar o demonstraţie de forţă menită să-l intimideze pe fratele său pentru ca acesta să nu-l ia la întrebări pe el şi pe cei doi tovarăşi ai săi. "Erau trei persoane, poliţistul şi încă doi, toţi înarmaţi cu arme de vânătoare. Mă întreb ce făceau în pădure în miez de noapte!?", zice Neag.

Poveşti vânătoreşti

Un răspuns l-au dat, acum, anchetatorii DNA, care au preluat ancheta în cazul poliţistului. Procurorii spun că Sava a abuzat de funcţie, ridicând arma paznicului fără niciun temei, pentru că se temea să nu fie descoperit că... braconează!

Din cercetări a reieşit că, în august 2012, Sava şi Chindlea îşi luaseră autorizaţie de vânătoare pentru fondul Valea Drăganului, dar în noaptea de 22/23 august şi-ar fi încercat norocul pe fondul de vânătoare vecin, unde nu aveau dreptul să intre. Mai mult, au pornit la vânătoare cu o maşină cu proiector luminos pe capotă şi dotaţi cu sistem de termoviziune, pentru vedere pe timp de noapte. Ceea ce, spune legea, se consideră braconaj, vânătoarea nocturnă fiind permisă doar la pas, cu pândă în locuri fixe şi fără accesorii de genul proiectoarelor ori sistemelor de termoviziune, interzise cu desăvârşire.

E abuz!

Joia trecută, ofiţerul a fost inculpat pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, faptă pedepsită de Legea anticorupţie (78/2000) cu închisoare între 3 şi 15 ani. Totodată, ofiţerul a primit  interdicţia de a părăsi oraşul pentru următoarele 30 de zile şi a fost obligat să-şi predea toate armele până la finalizarea anchetei.

Acuzaţiile au fost comunicate în aceeaşi zi şi conducerii Poliţiei Bihor, Sava fiind imediat înlocuit de la conducerea Serviciului Arme şi Muniţii. Chemat să-şi spună punctul de vedere, şeful Inspectoratului, chestorul Liviu Popa, a refuzat orice comentariu.

Nici comisarul şef Gheorghe Sava nu a fost de găsit: a intrat în concediu medical şi a refuzat să răspundă la apeluri ori la mesajul care i-a fost transmis pe mobil. E sigur însă că, în cazul în care acuzaţiile formulate împotriva sa se confirmă, cea mai mică problemă va fi să-şi pună puşca-n cui. Asta în comparaţie cu restul pedepselor pe care le riscă!


CONTROVERSAT
Comisarul tare-n pumni

Şeful Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice Bihor a devenit cunoscut în urmă cu 12 ani. În aprilie 2001, tânăr locotenent fiind, a împuşcat în cap un urmărit general, în timp ce respectivul încerca să scape dintr-un filtru al Poliţiei organizat în Gara Velenţa. Acuzat la acea vreme de abuz de către apărători ai drepturilor omului, Sava a fost scos nevinovat de Parchetul Militar.

În 2006, ofiţerul a fost anchetat de Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliţiei în urma unei reclamaţii făcute de inspectorul ITRSV Florin Tăut, care l-a prins la vânătoare cu o autorizaţie la care fusese ataşată o chitanţă emisă pe numele altei persoane, iar cu o altă ocazie că ar fi mers la vânătoare neînsoţit, ceea ce legea asimilează braconajului.

Numele ofiţerului a apărut şi într-una din anchetele BIHOREANULUI referitoare la fraudele clanului Maghiar. Sava era unul din privilegiaţii care participau fără să scoată vreun ban din buzunar la vânătorile organizate pe şest pe fondul de vânătoare Sântimbreu, aparţinând Universităţii.

Tot BIHOREANUL a dezvăluit că în 2007 Sava a mai avut acuzaţii de abuz. A fost reclamat la Parchetul Curţii de Apel Oradea de un tânăr din Hidişelul de Sus, Ioan Bot, care susţinea că ofiţerul l-a bătut şi ameninţat cu arma, în timpul unei anchete demarate împotriva sa, ca să-l oblige să declare ce n-a făcut.

De fiecare dată, cercetările demarate împotriva lui Sava au fost închise fără ca acesta să fie tras la răspundere, concluzia fiind aceeaşi: că acuzaţiile nu se confirmă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
41 Comentarii
protejati de Bucuresti
Toate aceste derapaje ale lucratorilor de la SAESP-uri sunt incurajate si mentinute de catre echipa de la IGPR, din cadrul DAESP, chestor Marinescu Niculae si cms Cosgarea Daniel, fost sofer, a caror notorietate de ,,baieti strangatori,, este cunoscuta in toata tara...Cum sa isi impuna punctul de vedere, sa cerceteze asemenea aspecte si sa sanctioneze vinovatii, cand insasi sefii de la IGPR fac asemenea lucruri si isi strang cu regularitate ,,tainul ,, din teren de la subordonati???...Toba si Stroe, dorm in continuare, protejand aceasta mafie.
Postat 23 Decembrie 2013, 16:04 de vikkktor
sunt sigura ca nu patesc nimic
faptul ca se acopera unii pe altii este lege.Reclamind comportamentul abuziv a unui nenorocit de agent impreuna cu prostituata cu care era combinat, am fost cercetata eu si martorii.Dupa 3o de zile am primit un raspuns pe cit de penibil pe atit de mincinos.NU SE CONFIRMA FAPTELE.Acel agent este un josnic ,un om fara caracter,un mincinos si un bilbiit.VEZI PINA SI COCOSATII SI BILBIIITII AU SPATE.Halal politie!
Postat 09 Decembrie 2013, 10:29 de dia
to be or not to be
Puiu este un caca cu ochi. O nulitate. Nu a prins pe nimeni niciodata, nicaeri. A trait in militie din povesti si minciuni. A santajat persoanele suspecte in folos personal. A folosit legea in interes personal. Este un obez obsedat de cultul personalitatii. V-a plati in fata unora pentru marlaniile si faradelegile facute.Exista barbati care se pisa pe el, din picioare, ca pe un boschet, iar lingaul nu poate sa spuna nimic si nici n-are curajul sa o faca. Subsemnatul, il * in c.. si-i dau m..e oricand si la orice ora. El stie cine sunt si-l astept oricand si oriunde. Este un * umflat si complexat. Un necrofag, o hiena care s-a hranit cu cadavre.
Postat 30 Noiembrie 2013, 03:25 de spartan
Pentru anonim
Da este aceeași persoana . Luați legătura cu el pentru ca sigur va vorbi . Man l-a amenințat dar daca are coloana si frica de cineva de sus va spune adevarul. Da acest Nica a fost umilit de Man prin parchet apoi instanțe si dupa un timp a ajuns sa-l găsească la braconaj pe procuror . Caz musamalizeaza la Beius de către asociația vanatorilor si șeful Parchetului . A știut si Bihoreanul la acea vreme. Ar trebui sesizată șefia lui Man cu aceste fapte. Acuma nu el a instrumentat cazul ci procurorul Chirculescu pentru ca Man a trebuit sa facă o favoare deoarece pe el l-a ajutat Puiu când a fost prins la braconaj.
Postat 29 Noiembrie 2013, 22:22 de Da
SLUJBA BISERICEASCA
Ca asa face Domnul Dumnezeul nostru dreptate pacatosilor, pre pamant! Aleluia! Dupa inima si sufletul lor! Amen! Domnul Dumnezeul notru intru atotputernicia ta potopeste-i pe cei vicleni si marsavi! Doamne Dumnezeule, da-i robului tau Puiu sanatate, fericire, zile si putere dupa sufletul si faptele lui! Amen! Intareste-l Doamne dupa cat bine a facut si dupa cum a respectat porunca ,,Da-i Cezarului ceea ce este a Cezarului si lui Dumnezeu ceea ce este a lui Dumnezeu!" Da Doamne! Amin!
Postat 29 Noiembrie 2013, 13:32 de raspopitul
scaldatoarea mistretilor
teai purtat ca un gligan puiule si teai cakt in scaldatoare. baiul este ca acum sa adunat prea mult kkat care a inceput sa dospeasca si sa puta de la o posta...
Postat 28 Noiembrie 2013, 22:54 de padurar
executa puiule de la papp francis
daca tot te-ai tinut comisar sef,nu comisar nu erai catelul lui papp francis (fransisco) de la care ai primit comanda pentru executarea baietilor de la tarcaia.vrem si noi o factura pe gresia si fainta primita de la papp francis:se poate ?
Postat 28 Noiembrie 2013, 22:09 de binseanu.ro
215
In 8 septembrie 2013, dupa amiaza, cu un Seat de culoare neagra, cu nr B 94 CSU s-a dus la cabana de vanatoare a AV Crisana Hunting, unde i-a adus Briciu doua prostituate iar Ungur i-a dat sa manance si sa bea pana a facut KK in pantaloni. Miza ,,vizitei"- trebuiau manarite doua dosare in care subordonatii sai cercetau personalul asociatiei pentru mai multe infractiuni. Puiu venise sa instruiasca martorii si faptuitorii, inainte de audiere si sa-si regleze hormonii. Printre persoanele care il asteptau la cabana se afla si Puscau, zis si Iuda Iscarioteanu, dar Puiu a ordonat ca acesta sa spele putina, ca nu prezinta garantii morale; ceea ce s-a si intamplat. Bietul Puiu, trebuia sa-si plateasca intr-un fel contravaloarea autorizatiilor de vanatoare de care a beneficiat in ultimii ani si la aceasta asociatie.
Postat 28 Noiembrie 2013, 21:38 de agentul 007
cerberul@intrebare
Este temut de copii, ca-i poti speria cu chipul si asemanarea lui. Este temut de bucatari, ca-i lasa fara materie prima cand intra in bucatarie. Este temut de mistreti, ca nu se mai satura de carne. Este temut de femei, ca le bate la cap cu glumele lui seci si stupide, crezandu-se un mare Don Juan. Este temut de colegi, ca-i da cu ciocul la sefi, cu tot felul de chestii imaginare. Este temut de sefi, ca le zgarie fundul si intestinul gros cu limba lui aspra de vitel alergat cu toporul. In concluzie, este temut atat de oameni cat si de animale.
Postat 28 Noiembrie 2013, 20:53 de fricosul
LA COMANDA
PRIETENUL LUI PUIUTU SAVA,PAPI FERY(PUTO) I-A RENOVAT CASA DE LA MIERESIG CU GRESIE SI FAIANTA DIN SPANIA CU CONDITIA SA EXECUTE TREI BAIETI DIN TARCAIA.DUPA APROXIMATIV O LUNA DE ZILE LA LOCUINTA TINERILOR SA FACUT PERCHEZITIE SI SA GASIT O PUSCA DE PANOPLIE SI UN TROFEU DE CERB PE CARE LE-AU CONFISCAT.IN URMA CERCETARILOR DE PARCHET SA DAT NEINCEPEREA URMARIRI PENALE A BAIETILOR SI TREBUIAU IANOPOIATE CELE CONFISCATE ,CE CE NU SA INTAMPLAT NICI AZI DUPA 3 ANI .
Postat 28 Noiembrie 2013, 20:24 de binseanu.ro
Întrebare
De ce sau de cine era temut Sava asta? Ca nu pare inspaimantator deloc cu mutrita aia dolofana de porcusor supraalimentat. Sau poate era de temut printre orataniile din ogrezile tzaranilor... Este vreun polițist normal in ipejebihor, in afara khestorului, of courșe...?
Postat 28 Noiembrie 2013, 20:02 de Cinegeticus
vad disnou
Ioai! Frumos cony este asta boiat. Io bistos indragostit de el la primu veder. Szeretlek, kis cony!
Postat 28 Noiembrie 2013, 16:25 de Juliska neni
observator
mda. foarte laudat e sava asta. ca de unde nu e foc, nu iese nici fum.
Postat 28 Noiembrie 2013, 16:19 de un invidios
@Pietrosanu
Fondul Universitatii la acaparat impreuna cu unul Pap Feri si cu Puiutul.
Postat 28 Noiembrie 2013, 16:16 de pulache
Braconaj
Dar de fondul Universități nu vorbește nimeni cu ce smecherii la acaparat Chindlea
Postat 28 Noiembrie 2013, 14:12 de Pietrosanu
procuroarea de serviciu
procuroarea de serviciu in acest caz sa speram ca se va autosesiza .
Postat 28 Noiembrie 2013, 13:06 de feriche
La asta cand ii vine RANDU !?
SI SMECHERUL PETI ALIN de la ARR-BIHOR , VREA BANII DATI IN CAMPANIE INAPOI !! DE LA POPA CORNEL, ASTA ESTE PROBLEMA ! ? Directorul ARR-BIHOR .Administrator a doua firme de exploatare lemn ,constructii ,etc D-l PETI ALIN IOSIF zis CONTY DE BEIUS proprietar conform declaratiei de avere pe 8 CASE si 9 TERENURI ! se tot plange la POPA CORNEL ca nu are suficiente lucrari la primariile PNL-iste si nu are de unde-i da DREPTUL si BANII DATI IN CAMPANIE ! ,dar realitate este alta,are lucrari mari si TAIERI DE PADURI ! Are la : PRIMARIILE:ROSIA,HIDIȘEL,LĂZĂRENI,BEIUȘ,BUDUREASA,LAZURI, BUNTESTI,STEI,CÎMPANI si nu este multumit si vrea si la PIETROASA ,. ,,EL’’vrea totul. EL vrea totul pentru EL si POPA CORNEL.MAFIOTII BIHORULUI au terenuri in PADIS si mai VOR . Si se pare ca au si obtinut totul ! in spatele unor ,,ATAT DE NOBILE SCOPURI’’ DE AIA ARE PADUREA CIOATE !! ILEGALE ! SI DNA-ul ,,MATERIE PRIMA’’ IAR OMUL DE RAND MOARE DE FOAME ,BOLI SI GRIJI !
Postat 27 Noiembrie 2013, 22:35 de SAVA
Mare greseala ! ca nu so pus frontiera pe Batii !!
Mare greseala ca su so pus frontiera pe Bitii si viza pentru cei din zona celor care ,,putini respecta cele 10 porunci''. Asa a ajuns Oradea ,tara celor fara de lege ,credinta . 75 % din oradeni !? Sa va fie rusine !
Postat 27 Noiembrie 2013, 22:30 de Oradean
Claude Van Damme
Puiu tare-n pumni? Pe asta de unde ati mai scos-o? Puiu este un basinos, care nu se poate lega singur nici la sireturile de la pantofi. Abia se poarta pe el, dar sa mai fie si tare-n pumni! El e tare doar in clanta, la serviciu, cand este inconjurat de milogii din cadrul structurii sale de la AEST.
Postat 27 Noiembrie 2013, 22:01 de S. C. Milogul S.A.
pentru sugaciul
Mai era unul care * la greu bosorogului Seremi. Era comisarul sef Marcut Nicolae, sef la SIIPI Bihor (fosta UM 0215), care era de fapt nasul comisarului sef Sava Ghe. Sacul si peticul!!!
Postat 27 Noiembrie 2013, 21:44 de mafalda
corhoiosul
lam vazut intro zi pe grasul asta cu cioc suinduse intro masina. gemea ca un porc ca sia scapat cheile si a trebuit sa se aplece dupa iele. are un burdihan de zici cai dea puierea. cum poate arata asa un politst?
Postat 27 Noiembrie 2013, 20:54 de mangalita
M.U.I.U.
Militistul statea in genunchi in fata mosului pervers Seremi, in urma cu doi ani . Lucram la o cabana din zona Tinca, cand si-au facut prezenta Seremi, * si alti companioni. * era mascota, clovnul si paharnicul tatucului Seremi, pe care-l elogia intruna. Atata l- laudat pe Seremi, ca la un moment dat acestuia i s-a facut lehamite. Au jucat carti, iar * se facea prost si il lasa pe batranul pervers sa castige de fiecare data, batand din gura intruna despre experenta si inteligenta mosului. Mi s-a facut grata si mi-a venit sa-l scuip pe *. Imi pare rau ca n-am facut-o. Ma simteam mai bine acum, chit ca mi-ar fi pus toata militia pe cap.
Postat 27 Noiembrie 2013, 20:49 de sugaciul
@oradean
Persoanele despre care se vorbeste in acest articol(Sava si Chindlea) , oradeni get-beget de mai multe generatii, au atata legatura cu Beiusul cata ai dumneata cu realitatea.Nu exista mafie binsana sau alesdana, exista oameni de tot felul, mai buni sau mai rai, mai cultivati sau mai semidocti.Iar, romanii din Oradea sunt in 75% din cazuri cu origini in Bins.Pentru ca vrem nu vrem, Beiusul este Bihorul romanesc.
Postat 27 Noiembrie 2013, 19:39 de Bihorean
scarba
Chindlea este la fel ca si Puiut..doi pupincuristi...care erau temuti de cele slugi care plecau capete ..Dar faceau orice sa-i indeparteze pe cei care desi lucrau in subordinea lor dadeau dovada de altruism si profesionalism..aia erau dusmanii de clasa...si trebuiau inlaturati ca au iesit din cuvantul boierilor...si sticau ploile...cel putin C. Bara si nu numai o sa faca coocoasa de la atatea plecaciuni in spatele sefului Oricum Chindlea este mai profesionist decat Puiut...parerea mea...Eahhh
Postat 27 Noiembrie 2013, 18:08 de constructorul
MAFIA BINSEANA LA PUTERE
Traim vremuri cu mafia binseana la putere ! Numai la ei se fura lemne ,numai la ei se braconeaza ! Cine ii promoveaza sunt tot de pe acolo ! Au invadat Oradea ca o ,,caracatita'' care sufoca si stoarce totul .De la functii ,spagi,trafic de influenta ,hotii pe fata. Ce mai ,aici nu-s paduri sa le furi si animale salbatice sa le impusti.
Postat 27 Noiembrie 2013, 15:28 de Oradean
umbla comisaru cu pai in gura
In poza din medalion apare culcat pe jos comisarul sef Sava asa cum arata el in realitate. In celelalte poze sunt sosiile sale pe care le folosea din motive de securitate. De altfel aceasta este si explicatia incidentului care face obiectul acestui proces: una dintre sosiile comisarului sef a comis braconajul, abuzurile si toate matrapazlacurile in timp ce adevaratul comisar sef Sava umbla liber prin fondul de vanatoare deghizat in mistret.
Postat 27 Noiembrie 2013, 14:51 de lt. colombo
tulvai doamne, tulvai.....
Nu a crezut BUCALATUL, ca apuca zile ca astea. Dumnezo nu-i tagan, ca el! Vointa Domnului!
Postat 27 Noiembrie 2013, 14:35 de Anastasia
@comisaru mistret
Vezi ca asta a omorat si oameni si sa vezi ce mandru era de acest lucru. Ba chiar se lauda cu aceasta, de cate ori are ocazia.
Postat 27 Noiembrie 2013, 13:54 de Serpiko F.
Top 10 politieni
de ce sunteti rai? militianul stie cum sasi dramuiasca banii. din salariul sau a crescut 3 copii, a tinut acasa sotia, a cumparat o casa in oradea, a construit o vila in Miersig, a cumparat 2 masini si zeci de arme, a cumparat cateva hectare de teren, a plantat o livada de peste 100 ari si a cumparat sute de autorizatii de vanatoare in ultimii ani. luati lectii de la el. noa, care mai puteti face asa ceva? va tine cureaua? unde pui ca a si mancat bine, de so facut de doua maji.
Postat 27 Noiembrie 2013, 13:49 de Lefter Popescu
VOX POPULI
De ce va este ciuda ca Puiutul s-a purtat la serviciu precum un vataf pe mosie. Lui i se cuvine totul! La cate stremeleaguri de politicieni a supt si in fata catora s-a prosternat, chiar ca i se cuvine. De fapt, Puiutul, este o creatura superior inzestrata pe care noi, pulimea, nu o putem intelege. Milog si slugarnic cu politicienii si persoanele potente financiar. Abuziv, crud, hain si marsav cu oamenii simpli, de la care nu se prea alegea cu mare lucru. Sa-i dea cel din cer sanatate si fericire, doar dupa faptele si caracterul lui.
Postat 27 Noiembrie 2013, 13:37 de unul din pulime
PETI ALIN
Daca ştiţi ceva despre PETI ALIN dati un anunt "umanitar" către adeprincipiu@yahoo.com
Postat 27 Noiembrie 2013, 13:30 de DIREPTATE
Despre PETY
Ce tot aveti cu PETI, e cel mai bun baiat, lasati-l odata in pace, un om deosebit, un mare caracter, un sufletist, a ajutat multa lume, iar despre dl POPA doar cuvinte de lauda. PETI are multi prieteni, nu are datorii, dimpotriva multa lume ii este dator lui, mai lasati-l in pace sa-si vada de treaba.
Postat 27 Noiembrie 2013, 13:27 de sava
Platiti taxe
PLATITI TAXE ca numai servicii de calitate primiti in schimb! HAHAHAH.
Postat 27 Noiembrie 2013, 11:12 de DE
Informatie pentru procurorul de caz !
Seful Inspectoratului Teritorial in Construcţii Nord-Vest Cluj, Lucian Chindlea, ca sa ramana in functie in perioada guvernarii PDL, cu toate ca institutia s-a mutat cu sediul central din Oradea in Cluj-Napoca, a cumparat bunavointa lu Blaga si Boc cu suma de 50.000 euro !!!!! Fostul inspector general de la Bucuresti, matrasit pentru spaguiala chiar de ai lui de la PSD, cunoaste foarte bine situatia, pentru ca i-a facut intrarea lui Chindlea la Boc, cu aprobarea lui Blaga.
Postat 27 Noiembrie 2013, 10:39 de Blow
sava
Poate-l schimba de la arme, pana acum cativa ani cand era Bolojan prefect si oleaca dupa aia primeai autorizatia de procurare a unei arme pe loc si nu era coada la ghiseu. Acum daca vrei una mergi de trei ori : odata depui actele, a doua oara mergi sa vezi daca e gata (si nu e) si a treia oara mergi sa o ridici. De trei ori stai la coada. Toate astea nu din cauza celor de la ghiseu ci a sefului care are biroul la etaj si nu poate semna pe loc ci probabil cand are chef.
Postat 27 Noiembrie 2013, 10:37 de unu
varu ministrului
Poza la articol ne arata atrocitatea acestui comisar de politie: desi seamana leit cu mistretul de sub el, nimic nu l-a oprit sa-si ucida "fratele"! Pacat ca ramane politia fara asemenea cadre de nadejde, care sunt multicalificate: braconieri, spagari, camatari, pesti, infractori...
Postat 27 Noiembrie 2013, 10:34 de comisaru mistret
Vrem si la Oradea un Berbeceanu ...
... ca sa deschida cutia Pandorei de Bihor.
Postat 27 Noiembrie 2013, 10:32 de Talk
1/2
NU LELE CI MARELE AVOCAT BANCIU valetul DNA-ului
Postat 27 Noiembrie 2013, 10:30 de Pentru curios
un qintal si 1/2
dar pe Puiutu cine il apara? Lele?
Postat 27 Noiembrie 2013, 09:58 de curiosul
cati ca el
cati ca el in politia bihor.Un baiat din Les afost batut de un plitist ca sa re cunoasca o crima si chiar inchis apoi dupa o studiere a cazului eliberat.Astazi politistul respectiv este ceva sefut pe la ordine.....
Postat 27 Noiembrie 2013, 08:27 de noah
insista
Chindlea draga , nu te lasi pana nu ajungi acolo unde ti-e locul.....la parnaie...de , soarta, odata ai scapat , adoua oara ai scapat, si vezi ca ti se trage de la un Kakat.......bravo...
Postat 27 Noiembrie 2013, 08:15 de ionica
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON