URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Martie 2014, 09:39

Alţii la rând! PSD şi UDMR fac majoritate în CJ şi îl izolează pe Cornel Popa

Alţii la rând! PSD şi UDMR fac majoritate în CJ şi îl izolează pe Cornel Popa ŞEFII ŞEFULUI. Actualii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, Ioan Mang şi Alexandru Kiss, vor fi de acum înainte adevăraţii stăpâni ai judeţului. Coalizaţi cu aleşii PDL, Mang şi Kiss i-au suflat lui Cornel Popa majoritatea din Consiliu, aşa că liberalul nu va avea susţinere garantată pentru niciuna dintre iniţiativele pe care le-ar putea lansa
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inevitabilul s-a produs: Uniunea Social-Liberală, struţo-cămila formată în 2011 pentru a răsturna PDL de la guvernare, a încetat din viaţă. După zile întregi de tatonări, şefii PNL au decis marţea trecută să părăsească Guvernul Ponta. A doua zi, toţi miniştrii, secretarii de stat şi şefii de agenţii liberali şi-au dat demisiile şi au intrat în opoziţie. În consecinţă, premierul a cooptat UDMR la guvernare, noua revoluţie politică deschizând o cutie a Pandorei în privinţa alianţelor locale.

BIHOREANUL vă dezvăluie ce schimbări pregătesc reprezentanţii locali ai noii puteri, pe lângă previzibila debarcare a liberalilor din instituţiile deconcentrate. Şefii PSD, UDMR şi PDL Bihor par să fi pus de-o nouă alianţă locală, care îl va transforma pe preşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Cornel Popa, într-un simplu executant al deciziilor lor. A doua bătălie se va da la primării, unde aceleaşi trei partide vor încerca să schimbe viceprimarii PNL. Inclusiv pe Mircea Mălan, mâna dreaptă a edilului Oradiei, Ilie Bolojan, în locul căruia se plănuieşte instalarea unui reprezentant al UDMR sau al PDL.

Divorţ premeditat

Aparent, sămânţa de scandal în USL a fost primarul Sibiului, Klaus Iohannis. În timp ce Crin Antonescu a ţinut morţiş ca acesta să fie numit ministru de Interne şi vicepremier, Victor Ponta n-a agreat deloc propunerea. În plus, liberalii au fost deranjaţi şi de înfiinţarea Uniunii Social-Democrate, "chinezăria" pe care PSD, PC şi UNPR au pus-o la punct pentru alegerile europarlamentare din luna mai, şi despre care liberalii spun că are menirea doar să deruteze alegătorii prin confuzia cu USL.

De cealaltă parte, social-democraţii, inclusiv preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, acuză că Antonescu a premeditat ruperea USL din calcul, convins că la alegerile prezidenţiale din toamnă are mai multe şanse dacă ar candida din Opoziţie. Previzibil, PSD a propus UDMR să ocupe locul liberalilor la guvernare şi, la fel de previzibil, maghiarii n-au refuzat. Aşa că a rămas o chestiune de zile până când România va avea un Guvern PSD-PC-UNPR-UDMR, condus de Victor Ponta, cu patru vicepremieri, câte unul de la fiecare formaţiune.

În speranţa rămânerii la putere şi a unei candidaturi personale la Preşedinţie, cu susţinerea USD, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a încercat ruperea PNL, anunţându-şi demisia din această formaţiune şi intenţia de a înfiinţa Partidul Reformator Liberal. Liberalii, însă, nici nu se gândesc să-l urmeze. "Nu cred că vor pleca din PNL Bihor parlamentari, primari, consilieri municipali sau judeţeni", spune şeful PNL Oradea, Ilie Bolojan.

Promisiunea lui Mang

Ieşirea liberalilor din USL a lăsat un mare semn de întrebare vizavi de viitorul alianţelor locale. Bihorul este unul din judeţele în care în 2012 USL a câştigat covârşitor alegerile locale şi parlamentare, iar la Consiliul Judeţean şi la Primăria Oradea maşinăria de vot social-liberală a făcut ca, într-un an şi jumătate, toate propunerile preşedintelui CJ, Cornel Popa, şi ale primarului Ilie Bolojan să fie votate fără probleme.

Până acum, singurul politician bihorean care a făcut declaraţii publice despre ruperea USL a fost preşedintele PSD Ioan Mang. Miercurea trecută, alături de preşedintele PC, Traian Bodea, şi de cel al UNPR, Gheorghe Pintea, Mang a semnat în prezenţa jurnaliştilor orădeni procotolul USD, declarând cu acest prilej că în Bihor liberalii şi social-democraţii rămân aliaţi. "Noi vom păstra alianţele cu toată lumea la nivel local, pentru binele cetăţeanului. Vom sprijini proiectele preşedintelui Consiliului Judeţean, vom sprijini proiectele primarului, dar nu la foc automat. Adică le vom negocia, poate mai mult decât până acum", a spus Mang.

Aşteaptă demisii

Nu la fel de împăciuitor a fost şeful PSD-iştilor bihoreni când a venit vorba de directorii PNL-işti din instituţiile deconcentrate. "Dacă dânşii au vrut să iasă de la guvernare pentru a fi liberi şi pentru a putea critica din toate poziţiile Guvernul, iar deconcentratele sunt în subordinea Guvernului, credeţi că cineva va admite ca un director de deconcentrate să înjure Guvernul după-masa şi dimineaţa să fie plătit de Guvern? Eu mă îndoiesc".

Cu alte cuvinte, şeful PSD Bihor aşteaptă demisiile celor în cauză, printre cei vizaţi numărându-se Daniel Negrean (Inspectoratul Şcolar Judeţean), Dumitru Voloşeniuc (Administraţia Bazinală de Apă Crişuri), Daniel Coraş (Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare), Nicolae Varga (Hidroelectrica Oradea), Călin Sorin Ivan Leţ (Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară) şi Gheorghe Ionuţ (Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate). E greu de crezut însă că aceştia se vor executa cu una, cu două, aşa că probabil vor aştepta să fie demişi.

02_daniel_negrean_bihoreanul.jpgCapul lui Negrean vrem!

Primul care va zbura va fi inspectorul şcolar general Daniel Negrean (foto). Reprezentanţii UDMR îl vor cât mai urgent înlocuit întrucât, împreună cu primarul Ilie Bolojan, a luat decizii care n-au fost pe placul minorităţii maghiare, precum comasări de clase care au dus la reducerea posturilor de profesori unguri. Cine îi va lua locul e greu de spus dar, spun sursele BIHOREANULUI, nu este deloc exclus ca viitorul inspector general să fie chiar un reprezentant al UDMR. Întrebat de BIHOREANUL, Negrean a spus că nu va pleca din proprie iniţiativă. "Într-o videoconferinţă, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, ne-a spus că nu va cere nicio înlocuire din funcţie", a replicat liberalul.

Vântul schimbării va sufla probabil şi în Prefectura Bihor. Subprefectul Cristian Bitea, susţinut de PNL, nu îşi va înainta demisia, dar se aşteaptă să fie înlocuit. "Vom vedea cum vor evolua lucrurile. Nimeni nu e de neînlocuit, funcţiile vin şi trec", spune Bitea, cu calmul înaltului funcţionar public care crede că nu duce lipsă de alternativă.

Preşedinte de décor

Adevăratele bătălii "post-USL" se vor da la Consiliul Judeţean şi în primăriile din judeţ. Surse neoficiale au declarat BIHOREANULUI că săptămâna trecută, pentru a-şi asigura majoritatea peste tot, PSD şi UDMR au bătut deja palma cu PDL, cel puţin la nivel judeţean.

Avându-i alături doar pe cei 9 consilieri judeţeni PNL şi eventual pe cei doi ai PPDD, preşedintele CJ, Cornel Popa, nu va mai avea o majoritate care să-l susţină, devenind un simplu administrator al aparatului propriu al instituţiei şi un executant al deciziilor luate de cei 25 de consilieri PSD, PC, UDMR şi PDL. Adevăraţii şefi ai judeţului vor fi, evident, vicepreşedinţii Alexandru Kiss şi Ioan Mang, culmea ironiei, tocmai cei pe care, de la alegerile din 2012, Popa i-a ţinut fără atribuţii.

Aceeaşi alianţă va funcţiona şi în primăriile cu consilieri USD-UDMR-PDL majoritari: viceprimarii liberali vor fi înlocuiţi cu oameni ai PDL ori UDMR. Numiţi din rândul consilierilor locali, viceprimarii pot fi schimbaţi prin votul majorităţii simple a consiliilor, aşa că mişcările noii alianţe nu vor fi deloc complicate.

02_Mircea_Malan_bihoreanul.jpgMălan, out!

O schimbare similară se preconizează chiar şi la Primăria Oradea, dar după alegerile europarlamentare din luna mai. Coaliţia PSD-PC-UDMR-PDL numără aici 16 consilieri, în timp ce PNL are doar 11, astfel că primarul Ilie Bolojan s-ar putea trezi fără susţinere. Noua alianţă vrea să-l detroneze pe viceprimarul liberal Mircea Mălan (foto), singura necunoscută fiind înlocuitorul lui. Favoriţi sunt Cristian Puşcaş, Adelina Coste (ambii PDL) şi Pasztor Sandor (UDMR), iar cele mai mari şanse par să le aibă pedeliştii. Nu de alta, dar PSD şi PDL ar avea greutăţi să explice simpatizanţilor români de ce pun un vice maghiar.

În ciuda multelor întrebări fără răspuns din politica locală, liderul PNL Bihor se încăpăţânează să nu facă nicio declaraţie. "Nu ştiu de ce mă întrebaţi, că la ziarul dumnevoastră le ştiţi pe toate!", a răspuns Cornel Popa, persiflator, la întrebarea BIHOREANUL privind un eventual plan de regrupare liberală. Popa n-a spus nici dacă USL Bihor mai există, dacă este vreun reprezentant al PNL care va rămâne director de instituţie. N-a vrut să spună nici măcar dacă e adevărat, aşa cum susţin unii, că a încercat să se alieze cu PDL-iştii, iar aceştia i-ar fi zis pas.

Cert este că, aşa cum s-a dovedit de atâtea ori, în politică totul e posibil. Totul şi, de multe ori, nimic bun...


02_Florian_Bodog_bihoreanul.jpgUNUL PLEACĂ, ALTUL VINE
Bodog, în cărţi pentru şefia Sănătăţii

Retragerea PNL din Guvern a făcut ca Bihorul să nu mai aibă niciun reprezentant în Executiv. Singura bihoreancă deţinătoare a unui portofoliu guvernamental, Lucia Varga, şi-a dat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Ape, Piscicultură şi Păduri, şi a rămas deputat.

Bihorul ar putea da, totuşi, un alt ministru. Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, senatorul PSD Florian Bodog, este considerat unul dintre favoriţii la ocuparea funcţiei de ministru al Sănătăţii. Contactat de BIHOREANUL, Bodog a refuzat să confirme sau să infirme informaţiile vehiculate în presa centrală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
INFRACTORII LU* POPA .
nicio problema ,ramane POPA CORNEL ,cu HOTII LUI DIN ZONA BEIUSULUI ,cu HOTII SI SPAGARII PETI SI CORAS ,acestia sunt promovati si sustinuti de POPA CORNEL ,S-A FURE SI S-A SPAGUIASCA PENTRU EL ,CEL PUTIN ASA SUSTIN CEI DOI INFRACTORI, RESPECTIV peti si coras !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 24 Martie 2014, 18:34 de BIHOREANUL
POLITICA
gunoiele politicii bihorene=PNL+PSD
Postat 13 Martie 2014, 13:40 de XXXL
psd-cei mai cinstiti dintre pamanteni
II adevarat ca nu isi propun in functii lichele. Ca si membru de partid, m-am inscris si eu pentru o functie alaturi de alti cativa colegi in concurs, normal crezand ca se ia dupa cv sau experienta. Am avut sansa sa aflu cum se fac aceste numiri. Prietenul meu Bogdan Hosu mi-a spus ca tre sa cotizez cu 3000 de euro la dl Mang, ca sa fiu numit, ca asa a facut si el. Asta asa, daca vreau sa am sanse :)
Postat 05 Martie 2014, 08:32 de bh
PRO USD-UDMR
BRAVO USD BIHOR , in sfarsit fara Liberali ! Cu UDMR in alianta veti avea de castigat atat local cat si intreaga tara.Astia nu se vor lasa fara a demostra cu fapte ca sunt capabili , ce isi propun realizeaza , sunt tare ambitiosi , destepti, nu -si pun in functii lichele,ci tehnocrati,astia nu se fac de rusine ,intr_adevar sunt tare mandri orgoliosi, se vor vedea realizari cu ei la putere .Doamne ajuta!
Postat 04 Martie 2014, 11:47 de bihorean
Bate vant de primavara
Negreane ce sa faci asta-i viata,asta e politica,ea te urca ea te coboara,azi esti maine nu esti ,degeaba esti bazat local daca nu ai ceva "mai sus ", ca iti vei da demisia sau nu ,cartile numai sunt la tine sunt la cainii PSD-isti gata sa te doboare ,nici la UDMR-isti.Capu sus !!
Postat 04 Martie 2014, 03:14 de Pricopie
Penibil
Stim foarte bine ca in Bihor, trenul USL a fost tras de PNL,mai exact de Bolojan.Si ca Mang s-a ascuns dupa Bolojan in campania electorala, fiind acuzat de plagiat. Este de-a dreptul penibil sa se afiseze cu fata aia senina un individ ca Mang, facut dupa chipul si asemanarea lui Ponta, si sa faca si sa desfaca in politica locala.In Bihor, PSD nu inseamna nimic.Au intrat pe mana PNL,iar in momentul de fata aceasta alianta care se prefigureaza, nu reprezinta optiunile electoratului, mai ales oradean !!! Pacat de PNL ca si-a irosit voturile cu PSD.Un om integru ca primarul Sibiului nu putea sta la aceeasi masa cu penalii din PSD.Sa ne aducem aminte de celebra marti neagra in care parlamentarii au votat ca oile, fentati de PSD, un partid de penali.Nu ca ar fi mai buni ceilalti, dar ca la PSD, nu cred ca sunt atatia infractori.
Postat 04 Martie 2014, 01:01 de Boom
previzibil
Era previzibilă ruperea. dacă antonescu a trecut în opoziţie..
Postat 03 Martie 2014, 23:31 de ks
În Bihor e totdeauna pe invers !?!
Vorba turcului: INTERESUL POARTĂ FESUL !?! Individual, cu personalizare !?! Sau la comun, ori grup politic cum i se zice de un timp încoace !?! Restul e poveste !?! Ruperea USL nu afectează cu nimic relaţiile interparticice locale !?! Că pleacă unii şi vin alţii e normal pentru împrospătarea imaginii deja prea şifonate !?!
Postat 03 Martie 2014, 21:40 de Carp III
Adevăratele bătălii "post-USL" se vor da la Consiliul Judeţean şi în primăriile din judeţ.
Hai serios, de parca ar fi vreo miza mare cat casa.
Postat 03 Martie 2014, 21:28 de Care
Oradea?
IN LOC SA ARUNCATI CU NOROI PE TEME POLITICE mai politrucilor, mai bine v-ati intreba care din favoritii vostrii a facut ceva cu adevarat notabil pentru oras si locuitorii sai (adica o fapta buna, care sa dainuie in timp). Cine in afara de Bolojan (nici el si nimeni nu e perfect) a facut ceva vizibil pentru oras? Peste tot numai plagiatori, oportunisti si tradatori in aliantele lor. USL a fost cel mai mic rau. Las ca o sa va placa cu UDMR (macar sa prinda Cseke Atilla ceva post sa trimita bani spre Oradea si BH). ARUNCATI CU NOROI SI VA BATEI JOC DE ORADEA SI BH. Suntem toti tari pe forum dar cand vedem o hartie sau o sticla de plastic pe jos acolo o lasam, scrumam pe geamul masinii si dam muzica tare. Macar Parcurile industriale si aeroportul sa ramana!!!!!!!!
Postat 03 Martie 2014, 21:24 de Horvath
Struto-camila
Bihorul poate da cel mult niste penibili ca voi toti, cei care ati votat cu USL! Sa va fie cu sanatate si sa traiti tot atat de bine pe cat v-ati inchipuit!
Postat 03 Martie 2014, 21:23 de book
.....
Cine este Ghitea?
Postat 03 Martie 2014, 20:51 de ...
GHITEA CEL FLAMAND
DAR PE GHITEA CINE-L VA INLOCUI? CEL MAI CORECT LUCRU AR FI SA FIE INLOCUIT ACEL NEHALIT DE DIRECTOR GHITEA DECAT VICEPRIMARUL MALAN. MALAN MACAR ESTE CORECT(pt ca este la inceput sau poate nu), DAR GHITEA NU ARE LEAC , ESTE SI NEBUN SI FLAMAND.
Postat 03 Martie 2014, 19:21 de marin
Felicitari PSD
Felicitari PSD Bihor.Bravo pentru decizia luata.
Postat 03 Martie 2014, 18:49 de Ioana
Pot fi multumiti
Pot fi multumiti acum liberalii ca au ajuns iar ungurii la guvernare.Sper ca sunt multumiti.
Postat 03 Martie 2014, 18:47 de Ioana
Domnul Mang
Domnul Mang a fost foarte diplomat.Felicitari!
Postat 03 Martie 2014, 18:45 de Crinuta
trebuia
Forta PSD! trebuia luata de mult timp decizia despartirii de PNL.
Postat 03 Martie 2014, 18:43 de Cosmin
PNL-istii din Bihor
PNL-istii din Bihor doar au criticat Guvernul USL asa ca nu vad de ce acum asa mare problema ca nu vor mai fi la guvernare.
Postat 03 Martie 2014, 18:41 de Gica
.....
PNL nu poate fi in opozitie in Guvern si la conducere in tara.Foarte bine.Sa se desparta de ei.
Postat 03 Martie 2014, 18:40 de Cornel
Mai bine fara
Mai bine cu ungurii decat cu pnl-istii.
Postat 03 Martie 2014, 18:38 de Gina
Ajunge
Ajunge d-le Negrean,ai promovat destul necinstea in scolile bihorene si ia cu tine si directorii de licee incompetenti (ex; cel de la Colegiul Ec. Partenie Cosma si altii). Drum bun la toti.
Postat 03 Martie 2014, 18:31 de Alex
Promisiune
PUNEM BIHORUL PE PRIMUL LOC! C.Popa și ciracii.
Postat 03 Martie 2014, 15:53 de Sargon
vrajeala
Adriana esti pe luna, iar luna in galaxie. Nu mai omori neuronii astfel incat sa dezlegi jocuri politice pentru ca nu le ai. Daca oamenii au spus ca raman impreuna, macar asteapta sa vezi ce se intampla, si doar dupa sa faci prezumtii. De unde stii ca PNL nu va face alianta cu PDL si UDMR?
Postat 03 Martie 2014, 15:52 de georgel
POA CORNEL MAI BINE PLECI !?
ADIO LUCRARI PE BANI PUBLICI ,FUNCTII AIUREA LA STAT , LA SUSTINATORII POLITICI.ACUM SA TE VEDEM CAT DE TARE TE MAI IUBESC ,,PRIETENII'' ! CORAS ,PETI,DUME ,ETC. LASA TOTUL SI LA CRUCE CU PRIETENII !
Postat 03 Martie 2014, 12:57 de politicos
ei as
Astia-s mana -n mana indiferent d partid..ii leaga prea multe potlogarii....de ani de zile tot ei tot ei dar in diferite posturi..asa ca nici o speranta...Dar asta nu inseamna ca n-as tresari daca ar zbura un negrean sau un malan
Postat 03 Martie 2014, 11:42 de io
Tusea si junghiul
Ponta s-a speriat cand Antonescu s-a trezit din somnul dulce cu vise frumoase despre Cotroceni. S-a speriat si mai rau de Johanis, cei doi neputand sta la aceeasi masa, Ponta mincinos iar neamtul serios cu coloana. Ponta a gresit rau schimband PNL cu UDMR crezand ca astfel va putea promova legile strambe si apara coruptii. Circul abia acum incepe, atat Ponta cat si UDMR vor avea ceea ce merita, santaj,minciuni,promisiuni neonorate...Cat despre noi cei care muncim cinstit vom primi ce am primit si pana acum-promisiuni. Nu ne ramane decat sa asteptam si sa ne distram cateva luni cat va dura concurlimbajul.
Postat 03 Martie 2014, 11:03 de Oradean
Sa te vad, bolovane !
Acum sa te vad, bolovane! Sa vedem cum te descurci cu oamenii pe care (nu) ii ai in jur.
Postat 03 Martie 2014, 10:07 de fratele lui Cornelus
Sa te vad Popa!
Acum sa te vad Popa! Te-au lasat ca pe Tirle. Dar spre deosebire de tine, Tirle avea o sefa de cabinet care a gasit portite legale ca sa nu-i lase pe cei doi vicepresedinti sa-si faca damblaua. Sa vedem tu cum te descurci cu oamenii pe care ii ai in jur.
Postat 03 Martie 2014, 09:51 de Cornelus
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON