URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Februarie 2013, 18:26

Alţii la rând! Biharia va fi înlocuită de Paleu în proiectul de extindere a reţelelor de apă şi canalizare

Alţii la rând! Biharia va fi înlocuită de Paleu în proiectul de extindere a reţelelor de apă şi canalizare LA FÂNTÂNĂ. Rămânând fără apă curentă, mulţi dintre localnicii din Biharia se vor alimenta de la cele 12 arteziene stradale. Oamenii spun că mai bine aşa decât să plătească mult pe apă, dar conducerea Primăriei vede clar că este o pierdere
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

10 kilometri de reţea de apă, 21 kilometri de conducte de canalizare şi două staţii de pompare a apelor uzate au fost anulate de o singură cifră! Cei 3,4 lei pe metrul cub de apă ceruţi de Compania de Apă Oradea localnicilor din Biharia, triplu decât înainte, au dinamitat un proiect de 5,8 milioane de euro.

Conflictul izbucnit în decembrie 2010 cu proteste în stradă şi mutat în instanţă a culminat săptămâna trecută cu retragerea comunei din proiectul Aparegio. "Reprezentanţii Comisiei Europene au aprobat vineri înlocuirea în proiect a comunei Biharia cu Paleu", a anunţat primarul Ilie Bolojan.

Mega-proiect...

În Biharia, proiectul Aparegio a păşit cu stângul de la bun început. Insuficient prezentată localnicilor, cu avantaje şi dezavantaje, cea mai mare investiţie din istoria comunei a fost anulată din lipsa de tact a Companiei de Apă şi prostia politrucilor.

Constituit în jurul asociaţiei de dezvoltare intracomunitară Aparegio, proiectul viza transformarea CAO în operator regional, prin preluarea reţelelor din Oradea, Beiuş, Tinca şi comunele Zonei Metropolitane. Având asigurată o piaţă de circa 238.000 de consumatori, CAO a reuşit să atragă finanţări de 102 milioane euro (din care 63 milioane nerambursabile) pentru îmbunătăţirea serviciilor în reşedinţa de judeţ şi extinderea reţelelor în Alparea, Fughiu, Girişu de Criş, Nojorid, Sântandrei, Tărian şi Biharia. Atâta doar că s-a lăsat cu circ!

... cu super-scandal

Scandalul a început în decembrie 2010, a doua lună după ce Biharia şi-a predat la CAO serviciul de apă şi canalizare. Obligată de lege să practice tarife unitare, Compania a triplat preţul de la 1,1 lei la 3,4 lei pe metrul cub de apă, cât costă în Oradea, fără a îmbunătăţi însă defel serviciile!

Revoltaţi, localnicii au împiedicat angajaţii CAO să citească contoarele de apă, fapt pentru care primele facturi au fost eliberate abia la două luni, retroactiv şi calculate în sistem pauşal! Spre indignarea sătenilor, majoritatea batrâni cu pensii de 300 lei, acestea erau undeva la 200 lei şi, în lipsa unei baze de date, fuseseră eliberate inclusiv pe numele celor care nu au apă în casă şi o cară cu bidonul de la cişmelele din sat.

Divorţaţi, dar legaţi

Adunaţi la Primărie, sătenii au obligat Consiliul Local să ceară ieşirea comunei din Aparegio, iar pentru că asocierea s-a opus "divorţului", de teamă că va pierde finanţarea, conflictul s-a mutat în instanţă. Localnicii au obţinut anul trecut la Judecătorie ieşirea din Aparegio, dar Tribunalul a dispus rejudecarea cauzei, programate pentru... septembrie 2013.

Teoretic, CAO este şi acum operatorul comunei, dar degeaba. Deşi sătenii nu au plătit nicio factură, localitatea acumulând restanţe de 1,1 milioane lei, operatorul are mâinile legate. Echipele de teren au fost împiedicate în mod repetat de răsculaţi să oprească pompele de apă, iar când CAO a cerul societăţii Electrica să le debranşeze Primăria le-a repornit în baza unui contract nou!

Preţul încăpăţânării

Acum, conflictul este pe final. Vinerea trecută primarul Ilie Bolojan, preşedintele Aparegio, şi Ovidiu Gavra, directorul CAO, au obţinut de la reprezentanţii Comisiei Europene acordul privind înlocuirea localităţii Biharia în programul Aparegio. "Cele 5,8 milioane euro vor fi împărţite între comuna Paleu şi Oradea. Aceasta din urmă va introduce reţele de apă şi canalizare în zone precum Podgoria şi Coriolan Hora ş.a.".

Primarii localităţilor din Aparegio se vor întâlni săptămâna aceasta pentru a hotărî înlocuirea comunei în asociere şi pentru a-i cere eventuale despăgubiri. "Biharia şi-a asumat nişte cheltuieli prin contractele de delegare şi cele de finanţare, iar asocierea a cheltuit bani cu proiectarea lucrărilor de aici. În mod cert vom cere în instanţă recuperarea sumelor", spune Otilia Ciursaş, juristul Aparegio. Despăgubirile nu au fost calculate încă, dar încep undeva la 200.000 euro...

"E foarte naşpa!"

21 Kozma Geza.jpgProtestatarii din Biharia nu se lasă însă intimidaţi. "Asta e, o să ne judecăm! Noi le-am spus de la început să nu cheltuie bani, că ieşim din Aparegio. Dacă au făcut proiectarea, au făcut-o pe barba lor!", spune consilierul local Kozma Geza (foto), oponent al proiectului.

De aceeaşi părere este şi colegul său, Miheş Zoltan. "N-o să vadă un ban. Ameninţă şi ei, ca să sperie lumea, să nu iasă din Aparegio", spune alesul. Reprezentanţii protestatarilor spun că proiectul s-a născut mort. "Şi dacă nu ceream ieşirea din Aparagio, până la urmă tot acolo ajungeam, că ne dădeau ei afară. Oamenii nu pot plăti pe apă sute de lei, cât cere CAO", zice Miheş.

Spre deosebire de localnici, conducerea comunei nu este la fel de convinsă că a luat decizia corectă "divorţând" de Aparegio. "Am pierdut 6 milioane de euro, iar asta e foarte naşpa!", spune viceprimarul Silagyi Zoltan. După eşecul cu Aparegio, sătenii îşi pun acum speranţele într-un proiect care să fie iniţiat de Primărie şi să le aducă reţelele de apă şi canalizare în comună. Dacă se poate gratis şi fără scandal. Misiune imposibilă, adică...


LECŢIA BIHARIA
"I-am pus să semneze!"

21 Somogyi Ludovic.jpgExperienţa comunei Biharia, care a ieşit din Aparegio la presiunile localnicilor, l-a determinat pe Somogyi Ludovic (foto), primarul localităţii Paleu, care o înlocuieşte în proiect, să îşi ia măsuri asiguratorii. "Săptămâna trecută i-am pus pe toţi consilierii locali să semneze că sunt de acord cu Aparegio. Nu vreau să păţim ca Biharia, unde consilierii au cerut ieşirea din proiect după ce au venit oamenii peste ei că e apa prea scumpă".

Primarul spune că şi-ar fi dorit să primească întreaga sumă la care renunţă Biharia, dar că se mulţumeşte şi cu două treimi. Banii vor fi folosiţi pentru introducerea reţelelor de apă în Paleu şi Uileacu de Munte, urmând ca în Săldăbagiu de Munte să se intervină printr-un proiect ulterior. Primarul spune că tarifele mari practicate de CAO sunt o falsă problemă. "Nu putem lucra mai ieftin decât CAO. De când dăm apă în comună numai în pierdere am mers. Până acum am lucrat cu 2 lei pe metrul cub de apă, iar din martie vom cere 2,5 lei. Sunt cheltuieli cu pompele, curentul, întreţinerea, vidanjarea, n-ai cum să lucrezi pe bani de nimic", spune Somogyi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
52 Comentarii
CUTIT,CUTI,CUTIT, de 3 ori te-am ..it
Felicitari domnule BOLO GEAM pentru noile numiri la Compania de Apa. NU puteti schimba tocmai acum moda de la Bucuresti (chiar si de la PNL) de a ocupa posturi prin concurs sau alegeri din pozitia de singur candidat. Ati doborat totusi un record la Compania de Apa Oradea unde toti cei trei directori au concurat singuri pe post. Cum de n-au incurcat posturile pentru care concureaza?
Postat 27 Februarie 2013, 20:38 de Comisia de evaluare
GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESTE
Cind Gavra este intrebat care este motivul revocarii lui Kuntz din functie, acesta raspunde ca lipsa de comunicare cu directorul general iar cind este pus sa o caracterizeze ne asteptam sa o caracterizeze din punct de vedere profesional care sa motiveze demiterea sa , la care Gavra sincer de data asta in prostia sa, spune ca Kuntz este egoista sau interesata. Va intreb cum poti sa fi egoist sau interesat din punct de vedere profesional, numai cind ai ceva de impartit cu repectivul. acum cei destepti sa inteleaga ce avea Kuntz de impartit cu Gavra, desigur cascavalul, paraindaratul sau spaga. D-le Primar nu mai il lasati pe asta sa dea interviuri ca se da de gol. Aveti grija ce interviuri va da pe la DNA.
Postat 24 Februarie 2013, 18:10 de SINCER IN PROSTIA SA
BOLOJAN IL DEMITE PE GAVRA SAU ESTE COMPLICE CU GRUPUL DE INTERESE GAVRA- RONO AQVA ? [24.02.2013,
BOLOJAN IL DEMITE PE GAVRA SAU ESTE COMPLICE CU GRUPUL DE INTERESE GAVRA- RONO AQVA ? [24.02.2013, 11:06] In relatia CAO si RONO AQVA se inregistreaza urmatoarele stranii\\\\" coincidente \\\\"care demonstreaza indubitabil ca este vorba despre grupuri de interese : 1. Balogh Csaba patronul RONO AQVA a fost coleg peste 10 ani la fostul APATERM cu GAVRA 2. KUNTZ a tinut evidenta contabila la RONO AQVA in timp ce era directoare economica la CAO in timpul derularii contractului de consultanta a acestei firme pentru extinderi retele., conflict de interese demonstrat neluindu-se nici o masura la acea vreme din motive plitice. Baiatul ei KUNTZ ROBERT angajat la RONO AQVA 3.VICTOR CIORDAS fost director tehnic la CAO dat afara pentru fapte de coruptie, fost coleg cu BALOGH si GAVRA la termoficare (se zice ca este si fin al lui Gavra) sete actualul director general la RONO AQVA 4.RADU CIURSAS membru in toate comisiile de licitatie din programul APAREGIO, care intocmeste toate caietele de sarcini are angajat baiatul BOGDAN CIursas la Rono AQVA. 5.VIVIANA SAVA fosta COROIU, sefa Serviciului Achizitii Publice la CAO si membra in toate comisiile de licitatii in care toti membrii puncteaza la fel are pe tatal Nicolae Coroiu angajat la RONO 6.ROSCA STEFAN fost angajat la CAO care a semnat banii la Statia d postat de: GRUPURI DE INTERESEBOLOJAN IL DEMITE PE GAVRA SAU ESTE COMPLICE CU GRUPUL DE INTERESE GAVRA- RONO AQVA (continuare)? [24.02.2013, 14:52] In relatia CAO si RONO AQVA se inregistreaza urmatroarele stranii \\"coincidente\\" care demonstreaza indubitabil ca este vorba despre grupuri de interese (continuare) : 6. ROSCA GAVRIL a fost angajat la CAO si asemnat banii in contractul de la Statia de epurare Oradea fara a retine penalitatile de intirziere de 1,1 mil Euro cuvenite CAO conform prevederilor contractului si solicitate de Ministerul de Finante, dupa care a fost angajat la RONO AQVA timp de 4 ani pentru contractul cu CAO , actualmente este director la firma DEPONA firma satelit a RONO AQVA(aceasi Marie cu alta palarie) care culmea a cistigat unul din contractele din Programul APAREGIO 7. STEFAN CRACIUN a fost asistent project manager pentru statia de epurare Oradea la consultantul GKW(POYRY), unde neintocmind documentele necesare la banca pentru recuperarea penalitatilor de intirziere in val. de 1,1 mil Euro a cauzat direct CAO acest prejudiciu. Ca recompensa pentr \\"fapta\\" sa este team leaderul firmei de consultanta BLOOM pentru managementul proiecrtului din programul APAREGIO. 8. Firma KEVIEP ( careia CAO va trebui sa-i plateasca 3,4 mil Euro ca urmare a litigiului pierdut+ RONO AQVA a cistigat noul contract la statia de postat de: GRUPURI DE INTERESEBOLOJAN IL DEMITE PE GAVRA SAU ESTE COMPLICE CU GRUPUL DE INTERESE GAVRA- RONO AQVA (continuare)? [24.02.2013, 15:12] 8. Firma KEVIEP careia CAO trebuie sa-i plateasca 3,4 mil Euro ca urmare a litigiului ca si pierdut + din nou RONO AQVA au cistigat noul contract de la Statia de epurare Oradea din programul APAREGIO , firmele cu care CAO se afla in litigiu putind fi descalificate la licitatie. Asa ca firme(KEVIEP) si persoane (STEFAN CRACIUN) care au cauzat CAO pierderi si litigii din contractele anterioare sunt recompensate cu alte conracte in programul APAREGIO 9. Firmei RONO AQVA se intentioneaza sa i se incredinteze contractul de la Statia de epurare TYinca din programul APAREGIO Se observa ca oricum se combina aceasi indivizi prin alte firme care au cauzat pierderi sau se afla in conflict de interese cu CAO cistiga contractele in programul APAREGIO. Insemna ca GAVRA este inteles, face blat si noncombat cu acestia si in timp ce CAO inregistreaza pierdere dupa pierdere, acesti indivizi prospera.D-le primar BOLOJAN aveti informatiile, verficatile si luati masurile care se impun, demiteti-i pe GAVRA si puneti capat conflictului de interese. Dovediti-ne ca nu sunteti complice cu ei. Noi oradenii va somam ca nu mai suntem dispusi sa platim incompetenta si reaua credinta a acestora . BOLOJANE TREZEAcum se intelege de ce fostii angajati onesti de la CAO : BOARIU AGNETA, ADRIAN MAIER, AVRAM ALEXANDRU , TULVAN IOAN care au obsevat aceste lucruri au trebuit sa fie dati afara sub diferite pretexte ilegale, pentru ca GAVRA, KUNTZ. RONO & COMP. sa poata sa "actioneze "nestingheriti si neobservati, rezultatul activitatii lor fiind deja evident. Domnilor ziaristi in numele nostru al opiniei publice si in interesul public cereti-le socoteala, PRIMARULUI BOLOJAN, participati la simulacrul de concurs din data de 27.02.2013 pentru postul de director general CAO. GAVRA TREBUIE DESCALIFICAT DIN START PENTRU CA NU INDEPLINESTE CONDITIA DE A NU SE FI INITIAT IMPOTRIVA SA NICI O ACTIUNE PENALA, EXISTIND IMPOTRIVA SA MAI MULTE PLINGERI PENALE IN CERCETARE. FITI ATENTI CIND ACESTA VA DECLARA IN FALS CA NU ESTE ASA SI CERETII IN MOD IMPERIOS D-LUI PRIMAR SA-L DEMITA IN NUMELE NOSTRU CONSUMATORII DE APA CARE TREBUIE SA PLATIM HOTIA SI INCOMPETENTA ACESTORA !!!!
Postat 24 Februarie 2013, 16:25 de GRUPURI DE INTERESE
BOLOJAN IL DEMITE PE GAVRA SAU ESTE COMPLICE CU GRUPUL DE INTERESE GAVRA- RONO AQVA ? [24.02.2013,
BOLOJAN IL DEMITE PE GAVRA SAU ESTE COMPLICE CU GRUPUL DE INTERESE GAVRA- RONO AQVA ? [24.02.2013, 11:06] In relatia CAO si RONO AQVA se inregistreaza urmatoarele stranii\\\" coincidente \\\"care demonstreaza indubitabil ca este vorba despre grupuri de interese : 1. Balogh Csaba patronul RONO AQVA a fost coleg peste 10 ani la fostul APATERM cu GAVRA 2. KUNTZ a tinut evidenta contabila la RONO AQVA in timp ce era directoare economica la CAO in timpul derularii contractului de consultanta a acestei firme pentru extinderi retele., conflict de interese demonstrat neluindu-se nici o masura la acea vreme din motive plitice. Baiatul ei KUNTZ ROBERT angajat la RONO AQVA 3.VICTOR CIORDAS fost director tehnic la CAO dat afara pentru fapte de coruptie, fost coleg cu BALOGH si GAVRA la termoficare (se zice ca este si fin al lui Gavra) sete actualul director general la RONO AQVA 4.RADU CIURSAS membru in toate comisiile de licitatie din programul APAREGIO, care intocmeste toate caietele de sarcini are angajat baiatul BOGDAN CIursas la Rono AQVA. 5.VIVIANA SAVA fosta COROIU, sefa Serviciului Achizitii Publice la CAO si membra in toate comisiile de licitatii in care toti membrii puncteaza la fel are pe tatal Nicolae Coroiu angajat la RONO 6.ROSCA STEFAN fost angajat la CAO care a semnat banii la Statia d postat de: GRUPURI DE INTERESEBOLOJAN IL DEMITE PE GAVRA SAU ESTE COMPLICE CU GRUPUL DE INTERESE GAVRA- RONO AQVA (continuare)? [24.02.2013, 14:52] In relatia CAO si RONO AQVA se inregistreaza urmatroarele stranii \"coincidente\" care demonstreaza indubitabil ca este vorba despre grupuri de interese (continuare) : 6. ROSCA GAVRIL a fost angajat la CAO si asemnat banii in contractul de la Statia de epurare Oradea fara a retine penalitatile de intirziere de 1,1 mil Euro cuvenite CAO conform prevederilor contractului si solicitate de Ministerul de Finante, dupa care a fost angajat la RONO AQVA timp de 4 ani pentru contractul cu CAO , actualmente este director la firma DEPONA firma satelit a RONO AQVA(aceasi Marie cu alta palarie) care culmea a cistigat unul din contractele din Programul APAREGIO 7. STEFAN CRACIUN a fost asistent project manager pentru statia de epurare Oradea la consultantul GKW(POYRY), unde neintocmind documentele necesare la banca pentru recuperarea penalitatilor de intirziere in val. de 1,1 mil Euro a cauzat direct CAO acest prejudiciu. Ca recompensa pentr \"fapta\" sa este team leaderul firmei de consultanta BLOOM pentru managementul proiecrtului din programul APAREGIO. 8. Firma KEVIEP ( careia CAO va trebui sa-i plateasca 3,4 mil Euro ca urmare a litigiului pierdut+ RONO AQVA a cistigat noul contract la statia de postat de: GRUPURI DE INTERESEBOLOJAN IL DEMITE PE GAVRA SAU ESTE COMPLICE CU GRUPUL DE INTERESE GAVRA- RONO AQVA (continuare)? [24.02.2013, 15:12] 8. Firma KEVIEP careia CAO trebuie sa-i plateasca 3,4 mil Euro ca urmare a litigiului ca si pierdut + din nou RONO AQVA au cistigat noul contract de la Statia de epurare Oradea din programul APAREGIO , firmele cu care CAO se afla in litigiu putind fi descalificate la licitatie. Asa ca firme(KEVIEP) si persoane (STEFAN CRACIUN) care au cauzat CAO pierderi si litigii din contractele anterioare sunt recompensate cu alte conracte in programul APAREGIO 9. Firmei RONO AQVA se intentioneaza sa i se incredinteze contractul de la Statia de epurare TYinca din programul APAREGIO Se observa ca oricum se combina aceasi indivizi prin alte firme care au cauzat pierderi sau se afla in conflict de interese cu CAO cistiga contractele in programul APAREGIO. Insemna ca GAVRA este inteles, face blat si noncombat cu acestia si in timp ce CAO inregistreaza pierdere dupa pierdere, acesti indivizi prospera.D-le primar BOLOJAN aveti informatiile, verficatile si luati masurile care se impun, demiteti-i pe GAVRA si puneti capat conflictului de interese. Dovediti-ne ca nu sunteti complice cu ei. Noi oradenii va somam ca nu mai suntem dispusi sa platim incompetenta si reaua credinta a acestora . BOLOJANE TREZE
Postat 24 Februarie 2013, 16:19 de GRUPURI DE INTERESE
BOLOJAN IL DEMITE PE GAVRA SAU ESTE COMPLICE CU GRUPUL DE INTERESE GAVRA- RONO AQVA ? [24.02.2013,
BOLOJAN IL DEMITE PE GAVRA SAU ESTE COMPLICE CU GRUPUL DE INTERESE GAVRA- RONO AQVA ? [24.02.2013, 11:06] In relatia CAO si RONO AQVA se inregistreaza urmatoarele stranii\\" coincidente \\"care demonstreaza indubitabil ca este vorba despre grupuri de interese : 1. Balogh Csaba patronul RONO AQVA a fost coleg peste 10 ani la fostul APATERM cu GAVRA 2. KUNTZ a tinut evidenta contabila la RONO AQVA in timp ce era directoare economica la CAO in timpul derularii contractului de consultanta a acestei firme pentru extinderi retele., conflict de interese demonstrat neluindu-se nici o masura la acea vreme din motive plitice. Baiatul ei KUNTZ ROBERT angajat la RONO AQVA 3.VICTOR CIORDAS fost director tehnic la CAO dat afara pentru fapte de coruptie, fost coleg cu BALOGH si GAVRA la termoficare (se zice ca este si fin al lui Gavra) sete actualul director general la RONO AQVA 4.RADU CIURSAS membru in toate comisiile de licitatie din programul APAREGIO, care intocmeste toate caietele de sarcini are angajat baiatul BOGDAN CIursas la Rono AQVA. 5.VIVIANA SAVA fosta COROIU, sefa Serviciului Achizitii Publice la CAO si membra in toate comisiile de licitatii in care toti membrii puncteaza la fel are pe tatal Nicolae Coroiu angajat la RONO 6.ROSCA STEFAN fost angajat la CAO care a semnat banii la Statia d postat de: GRUPURI DE INTERESEBOLOJAN IL DEMITE PE GAVRA SAU ESTE COMPLICE CU GRUPUL DE INTERESE GAVRA- RONO AQVA (continuare)? [24.02.2013, 14:52] In relatia CAO si RONO AQVA se inregistreaza urmatroarele stranii "coincidente" care demonstreaza indubitabil ca este vorba despre grupuri de interese (continuare) : 6. ROSCA GAVRIL a fost angajat la CAO si asemnat banii in contractul de la Statia de epurare Oradea fara a retine penalitatile de intirziere de 1,1 mil Euro cuvenite CAO conform prevederilor contractului si solicitate de Ministerul de Finante, dupa care a fost angajat la RONO AQVA timp de 4 ani pentru contractul cu CAO , actualmente este director la firma DEPONA firma satelit a RONO AQVA(aceasi Marie cu alta palarie) care culmea a cistigat unul din contractele din Programul APAREGIO 7. STEFAN CRACIUN a fost asistent project manager pentru statia de epurare Oradea la consultantul GKW(POYRY), unde neintocmind documentele necesare la banca pentru recuperarea penalitatilor de intirziere in val. de 1,1 mil Euro a cauzat direct CAO acest prejudiciu. Ca recompensa pentr "fapta" sa este team leaderul firmei de consultanta BLOOM pentru managementul proiecrtului din programul APAREGIO. 8. Firma KEVIEP ( careia CAO va trebui sa-i plateasca 3,4 mil Euro ca urmare a litigiului pierdut+ RONO AQVA a cistigat noul contract la statia de postat de: GRUPURI DE INTERESE
Postat 24 Februarie 2013, 16:16 de GRUPURI DE INTERESE
Domnule BOLOJAN
Nu va este clar ca Gavra are o problema daca miercuri a fost la DNA sa dea extemporal? E si cam agramat. Sau se face ca nu intelege ce il intreaba baietii. E periculoasa deja "coabitarea" cu POKERAS Gavra. Poate ca, in disperarea de a scapa va deseneaza si pe dvs. in declaratii (ca sa nu va scrie numele) si va convoaca DNA sa-i "corectati" lucrarea.
Postat 23 Februarie 2013, 19:57 de Pre_supunere
BOLOJAN ULTIMA SANSA DE A DEMONSTRA CA NU SUNTETI IN CARDASIE CU GAVRA
Cea mai buna dovada ca fosta directoare economica KUNTZ nu a fost schimbata numai din motive politice, pentru ca UDMR nu mai este in Consiliul Local si Borbely nu mai este ministru la Ministerul Mediului, prin care se finanteaza programul APAREGIO ar fi demiterea lui GAVRA in data de 27.02.2013. Un simplu calcul ne arata ca in contractul cu PWT s-a inregistrat un prejudiciu de 1,5 mil. EURO (penalitati de intarziere neincasate)conform articolelor din Bihoreanul, 3,4 mil. Euro in contractul cu KEVIEP(procesul pierdut la curtea internationala de arbitraj Paris), 2,1 mil Euro bani retrasi de Ministerul Mediului pentru nereguli conform altui articol din Bihoreanul, in total 7 mil. Euro prejudiciu. In orice tara normala pentru acest prejudiciu care va fi suportat de consumatorul de apa bihorean echipa manageriala GAVRA-KUNTZ in intregime ar fi fost demisa.Gavra ar fi trebuit sa raspunda solidar cu KUNTZ pentru pierderile dezastruoase inregistrate datorita incompetentei. Suntem mintiti frumos de GAVRA ca KUNTZ ar fi fost demisa pentru lipsa de comunicare cu managerul general.Primarul Bolojan ne crede pe noi oradenii ,care vom suporta pierderile, elevii sai de la scoala ajutatoare sustinind ca va recupera pierderile prin concedierea a 45 de angajati care costau CAO cca. 300.000 Euro in loc sa-l demita pe GAVRA INCOMPETENTUL. Pentru faptele (prejudiciile) de glorie cu care s-a acoperit pe cimpul de lupta al managementului primarul Bolojan vrea sa-l recompenseze pe GAVRA cu inca un mandat de manager general la concursul pentru ocuparea postului de manager general care va avea los in data de 27.02.2013.D-le Calin Corpas mergeti sa-i intervievati referitor la aspectele semnalate mai sus si scrieti articole prin care aparati interesul public. Cei de la Bihoreanul au inceput in 2011 dupa care au abandonat probabil recompensati cu contracte de publicitate.
Postat 23 Februarie 2013, 18:27 de DUPA FAPTE RASPLATA
BOLOJAN TE SOMAM NOI ORADENII CARE PLATIM DEMITE-L PE GAVRA
In contractul cu KEVIEP scrie ca legea care guverneaza contractul este legea romana. Pe de alta parte se prevede ca eventualele litigii se vor solutiona in prima faza prin DAB iar apoi prin arbitraj international. Cele doua prevederi ale contractului sunt contradictorii si total ILOGICE pentru ca nu arbitri internationali sunt responsabili cu aplicarea legii romanesti ci instantele din Romania cum ar fi fost logic sa fie prevazut in contract si atunci litigiul ar fi fost de competenta instantelor din Romania. Va dati seama ce profesionalism la intocmirea caietului de sarcini care a fost verificat de sefa juridicului de la CAO Otilia Cornea Ciursas ianinte de lansarea licitatiei. Pe de alta parte eminenta si excelenta sa in ale dreptului Otilia CIURSAS nu stie ca conform Constitutiei cind sunt contradictii intre prevederile legii romanesti si a celei europene prevaleaza legislatia europeana. Ca urmare procesul cu KEVIEP este din start pierdut iar noi ORADENII suntem buni de plata pentru incompetenta conducerii CAO. De ce sa mai i se dea domnule PRIMAR BOLOJAN ,atunci lui GAVRA inca un mandat p[entru ca din gresala in gresala spre victoria finala (falimentul CAO) ca oricum noi oraden
Postat 23 Februarie 2013, 16:54 de DEMITE-L PE GAVRA
Cine gandeste de dimineata mai departe ajunge
Cititi articolul de pe BIHON \"Situatie de ... canal\" daca cei de la Bihoreanul il tot sterg de la comentarii!
Postat 23 Februarie 2013, 10:07 de bihorean
KEVIEP 3,4 milioane coco
În primul rând cum poate sa aibă CAO pretenţii pecuniare de 800.000 de euro de la Keviep „pentru lucrări neexecutate conform contractului” după ce la recepţia lucrării nu a avut nimic de comentat? Dacă totuşi ar fi făcut-o atunci obiecţiunile trebuiau remediate sau executate de Keviep în 30 de zile. CAO nu a comentat nimic pentru că Gavra Ovidiu, Kuntz Aniko şi Tiutin Mariana au semnat un act adiţional la contractul cu Keviep în care le acorda o prelungire de termen de 60 de zile. Actul semnat este total ilegal, în primul rând că este semnat la data de 03.04.2009 şi prevede prelungirea termenului RETRO de la 28.12.2008 până la 16.02.2009 şi în al doilea rând că la data la care actul adiţional trebuia semnat (deşi avea unicul scop de a scuti Keviep de penalităţi de întârziere) era director Florin Morar. Gavra este director din 01.03.2009. Ca urmare semnăturile lui Gavra, Kuntz & co. şi consecinţele sunt obiectul unei plângeri penale la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea. Deci cu atât mai mult CAO nu mai poate revendica cei 800.000 de euro. Pe de altă parte hoărârea CAI nu are cum să fie "parţială". Unde era şefa Compartimentului Juridic atunci când CAO şi Keviep erau în DAB? Nu apărea pentru că era în conflict de interese deoarece o parte dintre probleme sunt moştenite de pe vremea când Ioan Ciursaş - tatăl ei, era director general. Ea poate mai degrabă să vă asigure maşina sau casa dar nu poate să vă asigure cu nimic în ceea ce priveşte conflictele juridice ale CAO. Ea dă numai avize de legalitate. În rest, se plătesc, cu enorm de mulţi bani, avocaţi care să facă EXACT cum vrea conducerea CAO. Dacă decizia este "provizorie"(câţi dintre cei ce aţi ajuns vreodată în instanţă aţi primit decizii provizorii?), de ce CAO a atacat-o prin acţiune în anulare? Cum putea decizia CAI (Curtea de Arbitraj INTERNAŢIONAL) să ţină cont de legislaţia românească într-un contract încheiat conform legislaţiei europene finanţat fiind chiar din fonduri europene. Cu atât mai mult cu cât fondurile sunt NERAMBURSABILE!Imporatnt e că acum Bolojan "nu ştie nimic", că totul ni se prezintă a fi o etapă intermediară nereuşită înaintea marii victorii finale asupra Keviep. Când vom avea de plătit toţi va fi pentru că "este o situaţie complicată şi pentru ca Aparegio să meargă înainte". Tot la fel. Ar mai fi de remarcat secretul păstrat de CAO. Noroc cu Keviep pentru că altfel nu am fi ştiut de ce se măresc tarifele la apă. Încă un lucru ce dă de gândit: La licitaţia de la staţia de epurare Oradea de data asta din banii de coeziune a câştigat Keviep cu vechii lor aliaţi RONO AQUA (via Kuntz şi Balogh Csaba şi mai nou Victor Ciordaş). Orice director general normal la cap NU ar accepta la licitaţie o firmă cu care este în conflict! Cu atât mai mult dacă nu şi-a îndeplinit clauzele contractuale aşa cum sustine chiar CAO. Se pune întrebarea DE CE i sa admis oferta, sau de ce nu era prevăzut în condiţiile de la licitaţie acest lucru. Legal dealtfel. Vezi #ArticleForum
Postat 22 Februarie 2013, 17:53 de Adjudecator
CIUC – Clarul
Acest IGAŞ al apei care violează limba română de câte ori are ocazia, fără ca nimeni să-l trimită la doctorul Ciomu pentru reeducare, a condus cel mult în viaţa lui maşini, fie ele de tăiat profile de aluminiu sau, mai nou, Logan-uri expesiv tatuate cu CAO. Într-atât de bine “branconează” încât la examenul de diferenţă pentru diploma de inginer (de la cea de subinginer – el nefiind un caz singular) subiectul a fost “suspendarea contractelor constructorilor din investiţia finanţată de Ministerul Mediului pentru că ministerul nu ne-a plătit toate facturile”. Lucrarea de diplomă a fost acceptată, diploma emisă, chiar dacă ulterior s-a constatat că aceasta era plagiată ad-literam (după dictare) de la şefii lui, la rândul lor nişte “profesori universitari în contracte de execuţie”. Toate acestea fără ca Ministerul Învăţământului dar mai ales cel al Mediului să la ştie. A reuşit apoi prin procedeul “respiraţiei gură la gură” transpus inginereşte “în gură la ţeavă” – ca să folosească şi diploma la ceva- să repornească contractele ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. S-a întâmplat să fie avansat pentru asta, ca dealtfel de fiecare dată. Acum, că a devenit DUR are un singur buton de on-off de la care porneşte şi opreşte ceva (că nu ştie exact ce) la comanda conducerii, tot prin buton. În rest mai are unele dileme când intervin “rugăminţi” sub forma “ŞEFU`!!!” şi oscilează între a apăsa pe buton sau a confirma cu răspunsul sub formă de tatuaj “DA MAMI”. Nu are nicio problemă în a conduce ca şofer, ingineri (care au diploma “din prima”) ce stau pe bancheta din spate a Logan-ului. El ştie doar că cei din faţă vor fi cei dintâi. La fel ca şi cei ce îl promovează în continuare ca şofer. Doar maşina devine din ce în ce mai valoroasă. Din când în când (o data pe an) se mai antrenează la scris, ceea ce pentru el e similar cu piro-gravura, în timp ce evaluează pe cei mai pregătiţi ca el. De aceea se mai şi frige câteodată -la degete. Apoi, când citeşte ce a scris, se mai frige şi la limbă. Instinctul îl face să îşi râcorească organul în zonele umede ale şefilor. E aproape un perpetuum mobile, deoarece acestora le place şi ca urmare îl avansează. După care o ia de la început, mai încerzător şi cu conştiinţa lucrului bine făcut. Din politeţe măcar, uneori, ar trebui să-i întrebi pe cei de deasupra ta (în orice sens) dacă nu-i doare.
Postat 22 Februarie 2013, 10:16 de Fişă de evaluare
BE_NON_E Sinulescu
Aici se dovedeşte cel mai bine înrudirea dacă nu chiar contopirea limbiilor română şi italiană. Nu contează care e mama şi care e tata pentru că amândoi sunt şi acum împreună. Lucrează la noi -combinaţii inginereşti ce vor uimi generaţii la rând. Din italiană, bene înseamnă: Bine. E bine. E bine oricum. E bine oricât. E bine oricând. Acest Gheorghe Dinică filantrop, cu rolul din cadru moştenit de la tatăl său - CADRU de nădejde, bineînţeles din FILANTROPICA, dar fără talent şi puţin mai îndopat, a învăţat doar replica “o mână întinsă fără o poveste, nu primeşte nimic”. E într-adevăr un mare povestitor cu oarecare rezultat financiar. Nu e oarecare. E evident! Poveştile sunt sub forma consultaţiilor şi ca orice consultaţie aproape medicală, dacă nu maladivă, e pe bani (aici ar putea avea sensul şi de Maldive). Comentariile gratuite – în sensul neretribuit- şi mai ales în timpul programului de lucru sunt minime. Chiar şi cele care este (că e mai multe) sunt reduse la: DE CE? De ce trebe? De ce io? De ce aşa? De ce acum? In curând voi termina demersurile pentru înfiinţarea unei asociaţii căreia i se vor putea adresa, pentru început, toţi cei păgubiţi, minţiţi, plimbaţi, înşelaţi, dijmuiţi (aici în forma “legată” cum ar zice unii) şi în final “puşi in (culmea) legalitate” de către acest individ. Ulterior obiectul de activitate va fi extins şi pentru şefii, colegii, prietenii şi colaboratorii acestui tip, care de zgârcenie probabil că a devenit onanist. Ar fi înjositor să îmi pierd timpul mai mult cu un personaj atât de mic, când cred că puţini sunt cei ce locuiesc în acest oraş şi au avut vreo tangenţă cu apa, care să nu îl cunoască. Şi totuşi nu pot trece cu vederea peste separările de branşament făcute cu multă măiestrie dar fără să ştie nimeni, peste contorizările gratuite prevăzute prin investiţii dar totuşi plătite de oameni săraci şi neinformaţi, peste schimbarea contoarelor celor bogaţi, (im)potenţi şi influenţi şi peste multe altele pe care le ştiu mulţi dintre cei ce au fost obligaţi să le facă din poziţia de subalterni. Lor nu am ce să le reproşez. In schimb, acestui –elegant spus- individ îi promit că îşi va număra ouăle ca şi Adrian Năstase! “Decât” că singur. Şi sigur.
Postat 21 Februarie 2013, 00:38 de Fişă de evaluare
Georgică 20 (decembrie) ŞEF
Macacule! Oricât de ciudat şi nedrept ar părea este adevărat. Îndeplineşti toate condiţiile. Faci parte din marea familie a primatelor fiind condus doar de instinctele caracteristice speciei. Te împăduchezi cu marea familie căreia i te confesezi cel mai adesea în scris (au şi ei ochii albaştrii). Cu cuvintele altora bineînţeles. Nu spui nimic de la tine, doar îi îngâni pe cei mari ce sunt suficient de aproape. Aparent impasibil, citeşti superficial ziarul, studiezi prognoza meteo şi horoscopul, toate astea după ce îţi “aprinde” cineva calculatorul. In rest limba (de pig), în sensul achiziţiei, este preocuparea bine determinata pe care câteodată o duci la bun sfârşit. Din păcate s-a dovedit că nici măcar asta nu depinde numai de tine. Se mai întâmplă să devii un fel de JUDY dar nu când apar pericolele din junglă ci atunci când in extremis nu ai putut pasa răspunderea celor din jurul tău. Atunci chiar devii agitat, vulgar, uneori de-a dreptul bulgar (în sensul de ceafă lată cu os) – un alt organ în căutarea căruia eşti mereu. Atât ai învăţat şi tu “că capul fără gât nu face doi bani”. De aceea în orice conjunctură tu alegi gâtul şi nu capul. Îţi place să dai senzaţia că fără tine nu s-ar putea descurca conducerea. Chiar şi atunci când o face, e pentru o perioadă scurtă, pentru că ai grijă ca toţi cei ce fac ceva să fie discreditaţi în speranţa, de fiecare dată confirmată, că tot la tine se întorc. Ţie îţi place mai mult metoda clasică, adică aceea cu “scrisul manual” dar numai în situaţii ce nu prezintă pericole sau răspundere. Altfel, stai cam prost cu “mina la pix“. Nu ştii sau, în infantilismul tău determinat de diminutiv (la nume mă refer), crezi că dacă nu îţi scrii numele când semnezi, nu răspunzi. Cu tristeţe te anunţ că nu este deloc aşa. Semnează, semnează, că până la urmă recunoşti. TOT! Dacă te-a bulversat textul, respiră adânc, cheamă un prieten să-l şteargă, după care stai liniştit în buna tradiţie conform căreia dacă nu ştii nimic despre ceva inseamnă că nu există.Te înrudeşti prin alianţă şi cu Cimpan_zeul. Deasemenea şi cu Gibonul. Deşi, aşa cum spui, i-ai ajutat, tot ca intermediar, ambii te tratează ca fiind “ruda” de la ţară.
Postat 20 Februarie 2013, 23:21 de Fişă de evaluare
Atanas(i)e Cociuba
În general cuvintele care au prefixul A alăturat rădăcinii, au inţelesul că lipseşte ceva. Mai poate însemna din vremea razboaielor că tatăl copilului nenăscut încă a murit şi atunci copilul era Acuiva. Ceea ce este şi cazul tău. Tu eşti ACONDUCERII. Pe lângă lipsa de profesionalism mai este lipsa de coloană vertebrală dar poate cel mai mult contează lipsa bunului simţ. Eşti un peren suspensor al celor ce se perindă pe la conducerea Companiei de Apă. Mereu dornic în discreţia ta de a rezolva pe la spate diverse probleme de personal(itate) care te-au marcat de-a lungul întregii cariere, asta dacă ai fi lucrat la ocnă. Şi cu te-ai ales? Nici măcar cu o statuie din celebrul material cu care lucrezi tu şi care a făcut nu mai puţin celebră compania. A meritat? Îţi spun toate astea acum, când a venit vremea ca să răspunzi pentru tot ceea ce ai făcut cu bună ştiinţă, complexat şi distant, inconştient şi voluntar, preţios şi hidos, malefic şi totuşi mic. Scadenţa vine şi pentru cele ce credeai că au fost uitate de cei care au avut de suferit din cauza ta, de cei pentru care ai făcut ce ai făcut şi de cei ce trebuiau să vadă toate aceste la timp. Când toate acestea se vor fi terminat, cu siguranţă că nu vei mai putea face rău nimănui! A început acum, nu durează mult, aşa că nu are rost să te agiţi pentru că s-ar putea să te afunzi mai tare! Toate cele nefăcute la timp se întorc acum împotiva ta. Chiar şi intenţia de a le reface acum. Toate se vor termina dureros şi, aşa cum probabil că ai constatat deja, iar dacă nu, atunci cu siguranţă vei constata, niciunul dintre cei pe care cu o umilinţă de neînchipuit i-ai servit nu îţi va “ţine partea”. O meriţi din plin. Nu fi îngrijorat că azi eşti singur. Urmează şi cei pe care acum eşti invidios pentru că nu au fost cu nimic mai buni dar nu-i întreabă nimeni. Azi nu. Doar azi. Mâine urmează! Fii sincer în ceea ce trebuie să spui când eşti întrebat pentru că altfel e mai rău. Nu sunt puse toate întrebările acum. Mai urmează. Aşii se dau ultimii! Te-ai contrazis deja suficient. Nu îţi îngreuna şi mai mult situaţia. Dacă vei complica lucrurile vei trage după şi pe alţii mai mari, care au şi ei problemele lor, cel puţin la fel de mari. Nu poţi să îţi imginezi cât de cinici sunt când vor să scape cu orice preţ. Declaraţii plăcute!
Postat 19 Februarie 2013, 23:15 de Mă (re)cunoşti
Comisia de supraveghere a jocurilor de noroc
Atragem atenţia atât Loteriei, cât şi participanţilor că avem misiunea de a supraveghea atât desfăşurarea extragerilor cât şi înmânarea premiilor. Ar mai trebui să ştiţi că avem atribuţii şi în a verifica modul în care câştigătorii cheltuie banii. Mare atenţie! Dacă suma facturilor cumpărăturilor este mai mare decât suma câştigată, aveţi o problemă. Deasemenea nu aveţi voie de exemplu, să cumpăraţi altceva decât prevede regulamentul Loteriei. Exemplu concret: dacă trebuie să săpaţi două şanturi, atunci săpaţi două şanţuri. Degeaba săpaţi unul singur puţin mai lat, că nu e bine “domnule chestor”. Conductele sunt prea aproape! Şi de data asta NU luaţi bani pentru ceea ce nu aţi făcut. Dacă în regulamentul de participare la Loterie scrie să puneţi integral balast în locul săpăturii, atunci aşa să faceţi. Noi verificăm prin sondaj dar la sugestia oricui! Degeaba vă plângeţi acum după ce aţi plătit taxele de participare că nu vă convine regulamentul! Este regulă nouă impusă de U.E. cu atât mai mult cu cât fondul de câştiguri e al lor şi mai e şi în euro. Dacă nu vă radem noi pe voi, ne rad ei pe noi! Puteţi incerca totuşi şi şmecherii ca să vedeţi dacă ne prindem. Cele pe care le-aţi scris când aţi cumpărat biletul le ştim deja. Le-au sesizat alţii în detaliu ca să nu ia numai ei ţeapă. Problema e că au ajuns deja şi la cei ce ne plătesc pe noi, cum ar zice cântecul “ca să vă facem pe voi”. Nu prea mai avem drum de întors. Nu o luaţi în nume de rău pentru că în principal noi avem mai multă treabă cu cei de la Loterie. Dar dacă îi prindem că au plătit şi ce nu trebuia, după noile reguli ajungem inevitabil şi la voi. Nu faceţi cheltuieli pentru altceva decât aţi semnat la ridicarea premiilor. Citiţi cu atenţiie condiţiile de acordare a premiilor şi nu daţi altora banii pentru cheltuieli în numele vostru. Subcheltuieli, cum ar veni! E valabil pentru toţi. Şeful loteriei are deja probleme cu facturile. Deocamdată nu cu valoarea lor ci şi mai rău, cu hârtia pe care au fost tipărite! Nu cheltuiţi nimic până nu se lămureşte cât are el de plătit! S-ar putea ca noul director şi noul regulament (care se va aplica şi retroactiv – ghinion) să nu vă ia în considerare aceste cheltuieli! Acum verificăm doar seriile biletelor LOTO şi CNP-urile câştigătorilor. Cu lucrările, mai încolo, după ce avem ce verifica. Deocamdată aţi lucrat cam puţin! S- putea să fie şi asta o problemă. Premiile au şi ele un termen în care pot fi ridicate. Citiţi regulamentul de acordare. Periodic vă vom ţine la curent (probabil 380V) prin comunicate cu desfăşurarea verificărilor. Spor la treabă!
Postat 19 Februarie 2013, 18:53 de POS –Me(ţii)
Drept la replica - DEZMINTIRE
Sunt niste minciuni sfruntate! Nu este adevarat nimic! Loteria Nationala se delimiteaza de aceste incercari ale unor filiale de a se desprinde din retea. Continuati sa jucati dragi romani pentru ca altfel nu mai putem asigura fondul de castig! Fondul devenind mai mic, si firmele care vor castiga vor fi mai mici dar aceleasi.Tot voi veti avea de suferit pentru ca vor fi mai putine locuri de munca. Noi oricum ne luam salariile. Cu aceasta ocazie va informam ca la viitoarea extragere vom da si premii de consolare! Nu ratati duminica loteria 1 din 1.
Postat 19 Februarie 2013, 16:42 de LOTERIA
LOTO 6 din 49 - CASTIGATORII
De câte ori v-aţi întrebat de ce nu nimeriţi combinaţia de 6 numere la LOTO? Este de fapt o formula foarte simplă ce ţine de probabilităţi. Posibilitatea de găsi cele 6 numere este aceeaşi cu cea de a găsi 3 din 14 sau 2 din 10 sau 1 din 5. SELINA stie asta cel mai bine! 3 din 14 (aproape 4 din 14 – dacă nu ar fi considerat că deja “bate la ochi”) FETEAN! Ar trebui să dai explicaţii pentru Beiuş. (Să uiţi tu intenţionat nişte hârtii – nu e frumos deloc, ce să mai vorbesc de ştiinţă sau deontologie. Toate astea sună a blasfemie când e vorba de tine). Dacă nu, atunci ar trebui să primeşti explicaţii. Formula este, aşa cum am spus foarte simplă pentru cei care au făcut cursuri de “relaţii (intern)naţionale” şi anume aceea că “TOŢI TREBUIE SĂ TRĂIM”. Aş fi putut să o scriu şi sub formă matematică dar e o problemă la unităţile de măsură. Există şi o formulă de transformare la fel de simplă + cursul leu-euro. Depinde în ce monedă doriţi să câştigaţi. Să nu uitaţi de 24% şi de TVA. Oricât de bizar ar părea cele două se adună. Ar mai fi şi impozitul (pe câştigul tuturor). Pentru obţinerea formulei trebuie neapărat să cumpăraţi de la băiatul directorului Loteriei formularele tipizate pe care să le completaţi. Asta nu înseamnă că deja sunteţi câştigători. Are şi directorul Loteriei un şef. Dacă nu îşi dă şi el acordul, veţi avea surpriza că în ciuda faptului că aţi completat corect biletul cu numerele câştigătoare, la extragere acestea se schimbă. La fiecare tragere (extragere) e nevoie de obţinerea unui nou acord. Taxa de participare nu este deductibilă! Ea este de fapt rentă viageră. Cei cu 2 numere din 10 au linie directă cu Ministerul Finanţelor. Şi atât. Sunt scutiţi chiar şi de a mai completa biletul. Cei cu 1 număr din 5 sunt cei care joacă în grup ca săracii pe acelaşi bilet.
Postat 19 Februarie 2013, 16:26 de Comunicat Oficial
Management eseist de fotoliu
Ttlul necesita unele clarificari. In primul rand eseist vine din limba franceza si in acest caz are intelesul de "incercator" - cel ce incearca- in speta fotoliul. In al doilea rand se refera la toti cei ce "menajeaza" ceva la CAO. De la marii conducatori pana la insignifiantii sefi, cu diminutivul deseori asociat. Cu totii sunt tinuti in viata "ca bunica pentru pensie". Acestea fiind spuse, nu ar fi lipsit de interes pentru dvs. domnule primar, ca in acord cu articolul din contractul -cei sa-i faci - tot de "management" licitat pentru Coeziune, in care se prevede ca la 6 luni de la inceperea contractului sa aiba loc o evaluare a echipei de la U.I.P., sa cereti fisele de evaluare ale celor ce scriu eseuri nereusite din fotoliile de la U.I.P. Poate ca astfel va veti da seama ca absorbirea fondurilor europene nu este singura misiune a acestora. Conteaza si ce si cum se face cu aceste fonduri. Nu porniti de la premisa gresita cum ca scaunul este de fapt depozitarul cunostintelor necesare pentru exercitarea atributiilor pe care le au, asa cum gresit cred cei ce le ocupa. Dupa acest exercitiu relativ simplu, puteti extrapola demersul si la cei ce ii conduc. (Merge si LeonARD daVINCLU).
Postat 19 Februarie 2013, 09:53 de LeonARD daVINCIU
Ancăl CRETZULE
Dacă nu ai pornit, nu vini încă. Unchiul SAM îi la GEIL. Dă nărăbdare, până vi tu, o introdus singur pausalu. Nu io reuşit. Lo prins la urgenţe cu pauşalu băgat si nu o vrut să iil scoata că navea asigurare medicală. Am preluat io afacerea. Nu mai facem nimica cu apă să nu se prinda ăştia. Din ceam invăţat io pe Uăl Strit mai bine îi pă imobiliare. Nici jmecherii de la bănci nu ştie de pauşal da âi mai simplu că nu trebe să făcem numa hîrtii. Io le am cu semnatu că aicea poţi face pecete cu ce scris vrei tu. Aprope gratis. Nu mai lua pe nime cu tine din proşti ăia. Ia mai bine pe Anica că îi expertă contabilă si o rămăs fără scaun. Plătesc io medicu păntru ia sau rezolvăm cu ceai dă cruşin. După aia o dăm la negri să facem un ban. Nu uita şi aduci diploma ta cînd vi. Serox avem aicea, aşe că nu aduce mai multe. Ajunje una. Sper că inţelji scrisu mai bine că SAM nu prea le are. Te ţuc si te aştept ca pita caldă. Clisa şi cepă adă tu. Pălincă nu adu că când bei ţî să îmoaie.
Postat 18 Februarie 2013, 20:32 de Condom-Liţa-RAI`s
SCLAVA DINOZAURA
Dupa o telenovela ce este mai veche decat insasi denumirea comerciala a serialelor, adica de vreo 45 de ani, cu nepotisme, intrigi, bani, sex, influente, divorturi, impacari si multe altele, la Compania de Apa Oradea a venit si vremea schimbarii. Nu neaparat in bine. Cu certitudine trebuie sa se schimbe ceva. Mai ales dupa vizita la Bucuresti a primarului impreuna cu Gavra prilejuita de iesirea Bihariei din Aparegio. Probabil scoaterea la concurs a posturilor de directori, cu conditiile puse asa incat aparent Gavra nu poate concura, a fost facuta dupa ce a avut si primarul ocazia sa se convinga de capacitatea (in sensul de volum in decilitri) directorului general de a purta o conversatie pe tema proiectului cu cei ce finanteaza lucrarea. Asa cum marii jucatori de FREECELL din CAO au instinctul de a sterge tot (a se citi RecycleBin) cand intra seful pe usa, pentru ca ulterior sa o ia de la inceput, asa si acum se pune problema inlocuirii directorilor cu altii din RecycleBin. Sper sa rezistati tentatiei domnule primar sau onorat C.A. si sa nu faceti la fel. Aduceti pe cineva din exterior, care chiar daca nu stie nimic despre CAO macar e posibil sa nu aiba legaturi cu mafia de acolo. E singura solutie prin care puteti trece de la telenovela la un serios documentar tehnic (desi nu e sigur ca sunteti fan Discovery). E putin probabil ca astfel sa gresiti, pentru ca e foarte greu sa nimeriti pe cineva care stie mai putin despre ce reprezinta si cum se conduce Compania de Apa. Daca nu, inseamna ca nu ati inteles de la dl. Teodorovici ce urmeaza.
Postat 18 Februarie 2013, 19:39 de DIE si mai HARD
Consultatie juridica (6)
Din comentarii am inteles ca urmeaza sa fie concediati inca 30 de angajati. Daca este asa, atunci in avans va spun sa nu semnati preavizul. El intra in vigoare de la data luarii la cunostiinta. Nu il ridicati nici de la posta. Nu au ce sa va faca. Iesiti din sindicat inainte de preaviz. Altfel, considerand ca sunteti membri si ca sindicatul a luat la cunostinta despre demersul conducerii de a face concedieri, (sindicatul fiind BINEINTELES de acord cu conducerea) se considera ca ati luat si voi act de toate acestea. Daca iesiti inainte, aveti un avantaj in instanta. Nu acceptati niciun document care este antedatat! Nu acceptati sa fiti convocati la "sedinte" la personal decat in scris, cu motivarea subiectului intalnirii, iar daca la data si ora intalnirii, la biroul personal este prezenta si avocata companiei (in speta Irina Poinar sau Loredana Suta - sau oricine altcineva- chiar si cei de la juridic) NU ramaneti la intalnire motivand ca prin reciprocitate aveti dreptul sa aveti avocat care sa va reprezinte! Sa stabileasca un termen la care sa puteti fi reprezentat. Orice hartii primiti, consultati-va cu un avocat! Daca nu puteti, va stau la dispozitie cu informatii. Oricand.
Postat 18 Februarie 2013, 18:19 de PRECEDENTUL
Cosultatie juridica (5)
NU SEMNATI NICIUN ACT! CU ATAT MAI MULT CELE CARE SUNT ANTEDATATE (stiti ca asta este o practica mai veche). MARE GRIJA LA ACTELE ADITIONALE LA CONTRACTUL DE MUNCA!!!!!! In loc sa intocmeasca acte aditonale la negocieri, din lene, prostie, indolenta si nu in ultimul din nesimtire, au emis numai decizii. Conform codului muncii este obligatorie intocmirea unui ACT ADITIONAL la orice schimbare. Daca nu ati semnat pana acum, nu semnati nici acum. Asta va va folosi in instanta. Nu va descurajati cu instanta! Castigati sigur! pentru ca pana se termina procesul, sigur mai angajeaza pe cineva si au memoria scurta cand e vorba sa isi aduca aminte de planul de restructurare. E posibil sa se imbunatateasca brusc contextul "economic" si sa devina din nou cea mai profitabila companie! Planul de restructurare ar trebui sa spuna pana cand nu se mai fac angajari. Altfel, e si asta un motiv de contestatie la tribunal. Ei tocmai pe asta mizeaza - ca NU ii veti da in judecata!!! Ar fi trebuit sa vedeti cum se balbaie la tribunal!
Postat 18 Februarie 2013, 17:03 de PRECEDENTUL
Cosultatie juridica (4)
Legat de amenintarea ca daca nu sunteti de acord cu masurile luate, asa suav, intim, aparent compatimitor, cu vocea grava si ochii uzi, prezentate de Cociuba, nu veti beneficia de cele doua salarii compensatorii, este un act de intimidare care nu are nicio sustinere juridica. Nu va speriati degeaba! Daca nu credeti intrebati un avocat. Exclus avocat Irina Poinar si Suta Loredana. Sunt cumparati de ei deja. Tot pe banii vostri. Contractul cu ele nu era prevazut la restructurare. E disperat baiatul acum ca s-a aflat ca lucreaza cu ocaua mica. Controlul de ITM Bucuresti va face lumina si in cazul lui, cu privire la toate porcariile pe care le executa la comanda conducerii. Il controleaza acum pentru chestii mai mici (in sensul ca la alta scara (nu pentru 45 de ilegalitati)). Cereti-va tot dosarul personal cu toate deciziile si cu toate actele aditionale la contractul de munca pentru ca ulterior nu le mai primiti!!! Ca sa nu le puteti folosi in instanta. Are obligatia sa vi le puna la dispozitie conform Codului Muncii. Solicitati si propunerea sindicatului pentru evitarea concedierii salariatilor! Poate ca asa il rezolvati pe sindicalist inainte de a pleca. Aviz celor care raman!!!!!!
Postat 18 Februarie 2013, 16:48 de PRECEDENTUL
Cosultatie juridica (3)
Sfat: Cu nesimtitul de la sindicat nu are rost sa va incurcati. E trist ca doar acum puteti constata cine va reprezinta in sindicat. singura lui preocupare este sa negocieze cat mai putine ore de lucru pentru reprezentantii sindicatului (pe banii vostri) si dreptul de a parca masina personala in curte. Mai sunt si banii pentru tot felul de sindrofii sponsorizate de sindicat prin cheltuieli facute prin firme recomandate de conducere si multe altele. Toate acestea par incredibile dar in curand Curtea de conturi, Garda financiara si Directia finantelor publice va vor da raspunsul la cele de mai sus. Se spune ca "de prea mult bine, cainele turba". Cam asa si cu sindicatul. Cand e sa negocieze ceva, ca o piftie, da singurele raspunsuri pe care stie sa le spuna si sa le scrie cam asa: "mai mult nu am putut obtine", "noi nu va putem ajuta", "am vrut sa facem bine". Inregistrati o adrsa catre sindicat prin care ii informati ca renuntati la calitatea de membru (si asa nu v-a folosit la nimic) si mentionati ca nu sunteti de acord sa vi se mai retina cotizatia. Altfel mai castiga inca o data si din cele 45x2 luni x salariile procentul retinut de sindicat! Sunteti de acord?
Postat 18 Februarie 2013, 16:32 de PRECEDENTUL
Cosultatie juridica (2)
Sustinerea motivelor: In programul de restructurare nu prezinta si evolutia volumului de apa pompata asa cum nu evidentiaza nici pierderile care sunt in crestere in ultimii 4 ani. Contextul economic din 2013 nu poate fi invocat la 18.01.2013! (Decat de un economist ca Cociuba Atanasie & co). Din enunt se contrazic atunci cand sustin ca a crescut pretul energiei cu 10% si evaziv cel al \"materialelor si serviciilor\". Tocmai ca se propune cresterea pretului apei cu 10%!!! La accesarea banilor din Coeziune se stia cat trebuie imprumutat dar nu se punea conditia restructurarii! Este cea mai clara dovada de impotenta a managementului CAO. Solicitati in instanta analiza activitatii in baza careia s-a luat decizia (de catre cine?) de restructurare. O sa va dati seama ca l-au lasat pe Cociuba sa gaseasca o alaturare agramata de cuvinte pe care nici macar nu le cunoaste. Programul prevede doar reducerile de personal, nu si modul de functionare dupa restructurare!!! Posibil sa fi uitat ca din economia preconizata, la cum stie Cociuba calcula, sa fi uitat sa scada cele 2 salarii compensatorii pentru cei 45.
Postat 18 Februarie 2013, 16:16 de PRECEDENTUL
Consultatie juridica gratuita pt cei 45 de concediati
1). Nu semnati de primire pentru decizia de concediere 2). Verificati daca aveti ACT ADITIONAL SEMNAT DE VOI pentru ultima negociere! Daca nu ati semnat - faceti plangere penala impotriva lui Atanasie Cociuba! 3) Contestati oricum decizia de concediere colectiva pentru ca tot asa au facut si cand s-a desfiintat U.A.P. ca sa-l scape pe Ciuclaru! Motivele invocate au fost aceleasi dar urmarile le stiti. A crescut ulterior numarul de angajati. 4) De data asta motivul invocat este tocmai propria lor culpa, adica a conducerii, scrisa explicit in motivare si in \"planul de restructurare\", scaderea volumului apei facturate. Ce vina sau ce \"contributie\" aveti voi la asta? Conform fisei postului! Cei ce au condus poarta raspunderea! (30 de sefi au salarii mai mari decat 45 de simpli angajati). Crestrea tarifului la energie nu este un motiv atat timp cat se mareste pretul apei. Partea cu imprumutul, la fel si-a asumat-o Gavra prin declaratie pe propria raspundere cand a trimis S.F. - ul la Ministerul Mediului pentru aprobare. 5) Gasiti un avocat care nu este cumparat de CAO si mergeti cat mai multi la el. Aveti sanse maxime de castig. Nu va lasati intimidati! IMPARATUL E GOL!
Postat 18 Februarie 2013, 15:42 de PRECEDENTUL
Stimate PRIMAR, dragi ORADENI tema pentru acasa:
Aflam cu surprindere ca primarul negociaza imprumutul de 8,5 mil euro pentru CAO. Ca este presedintele Aparegio stim. Nu stim daca este si directorul CAO. Daca nu, atunci cum negociaza in locul lui Gavra? Daca da, atunci de ce nu am aflat si noi?(ca este director la CAO). Indiferent cine negociaza imprumutul (ca nu stim cine cui ii este subordonat) trebuie sa tina cont de calculele justificative din analiza cost-beneficiu, insusite de primar si directorul CAO sub forma declaratiei pe proprie raspundere, cum ca dobanda la credit este de 5% si cursul este 4,2 lei/euro. Sper sa negocieze in aceste conditii. Stimati cetateni, sa stiti ca si primarul poate fi tras la raspundere! Ca prezinta semne de lasitate este demonstrat prin cele doua situatii recente (cea cu parapetii de pe centura si cea cu impozitul pe teren). Trebuie doar sa fie suficient de multi cei care sa impuna acest lucru! De ce nu se intampla la fel si cand cresc tarifele CAO justificate doar de nevoia imprumutului. Adica nejustificat! Sa prezinte planul de crestere a tarifelor aprobat.
Postat 18 Februarie 2013, 15:07 de J. Franks
Jurnalism (BIS)
Teoria spune ca, jurnalistii daca nu au probe, trebuie sa se informeze din 3 (trei) surse diferite inainte de a publica ceva. Oricum au mult de citit. Ca nu o fac nici ei, cum nu o fac nici cei ce sunt subiectul articolelor lor, este evident. Domnilor jurnalisti, nu trebuia sa va informati decat din datele pe care le aveti deja. Trebuia doar sa va aduceti aminte de conferinta de presa pompoasa sustinuta atunci cand a demarat "proiectul Aparegio". Si cand te gandesti ca de fapt nu incepea nimic! (vezi data). Atunci fiecare dintre cei prezenti, acreditati sau nu, inclusiv primarii, ati primit un DVD cu toate datele proiectului, la acea data inca neaprobat. Inmanat chiar de Gavra! Nu l-ati citit! TREZITI-VA!!! E bine sa stiti despre ce e vorba cand scrieti despre un subiect si sa nu va luati dupa ce vi se spune de catre cei ce nici macar nu stiu ce au semnat. Toate astea daca aveti voie. Se pare ca nu, din moment ce a trebuit sa mai scriu inca o data acest comentariu, deoarece l-ati sters.
Postat 18 Februarie 2013, 14:48 de Lazaroiu Sebastian
HCL
Rusine electoratului pentru ca a stiut ce sa aleaga.
Postat 18 Februarie 2013, 08:48 de ales
Promisiune
La evaluare am obtinut rezultate bune semnate de voi dupa care mati dat afara. O sa va para voua rau cind o sa ajung mare in partid. Va dau afara din Oradea! Niste tarani cum zice Dinu Sararu o sa ramineti. Dar nu la Companie! O sa va ia mama dracului cum tot imi ziceai tu Cret. Si pe tine Ciuclaru ca te crezi destept in cap. Nu mor cainii cind vor cai!!!
Postat 16 Februarie 2013, 10:31 de VESPA
Dosar de candidat
In virtutea atransparentei imi fac publica oferta pentru postul de director general. C.V.-ul nu are nicio importanta din ceea ce am citit ca se cere. Importante sunt recomandarile! Oricum eu sunt de acord sa se mai reduca 30 de posturi asa cum deja s-a stabilit ca sa iau punctaj maxim la organizare. Ca urmare propun sa fie concurs si pentru toate posturile de sefi de compartimente. Dupa ce ii concediez sau ii transfer la A.D.I. Aparegio - ceea ce e acelasi lucru, pe urmatorii: Radu Ciursas, Mircea Bene, Dana Bene, Geta Lar, Adelina Palcutiu, Atanasie Cociuba, Georgica Ignat, Ciuclaru Gheorghe, Cret Nicolae, Gavrilut Teodor,Judea Robert, Zetocha Stefan, Handra Eduard, Dan Doru, Panea Radu, Tiutin Mariana, Veres Ioana, Handra Adriana, Staniloiu Titus, Ciursas Otilia, Ciule Nicoleta, Marginean Carmen, Poca Zoltan,Tripa Renata, Luput Ionel, Olah Zoltan, Indries Nicolae, Ungur Mihaela, Cret Simona, Poinar Ciprian. Concursul pentru posturile de sefi de compartiment se va da din materia LIMBA ROMANA - doar scris. Numai cine trece de proba la limba romana poate participa si la probele de specialitate. NOTA: cei care nu trec examenul la romana nu MAI au sansa la oral.
Postat 16 Februarie 2013, 10:11 de REALES al XIV-lea
DEROGARE
Onorat Consiliu de Administratie, am citit anunturile si am vazut atributiile celor trei directori. Ele fiind la fel nu stiu cum sa desenez organigrama in propunerea \"tehnica\". Din ce scrie, nu rezulta cine cui ii este subordonat. Singura diferenta este denumirea postului. Daca esti economist si totul este ca inainte ,atunci inseamna ca poti fi si director general? Mentionez ca eu in C.V. am mai condus toti inginerii. Ca urmare, imi rezerv dreptul de a-mi depune oferta pentru toate posturile scoase la concurs. La fel cum a fost si pentru membru in Consiliul de Administratie. POT?
Postat 16 Februarie 2013, 09:26 de candidat nou-nout
Ankal CRETULE
Te astept sa vi in America! Hai pe mare cu plecare de la hotel din Constanta cu escala in Italia la cucoaie (sau fara). Daca nu te tine pagaia ial si pe Patzaichin. Nu lua cu tine nimica ca si aicea este apa. Teava ai tu. Contor nu ne trebe ca astia nu a auzit de pausal. Gindestete la cum sa spunem in americana pausal ca nam gasit pe gugal. Sper sa ajungi pe cind incepe olimpiada ca sa nu pierzi startul. Cititori am aicea nu aduce ca sa nu se prinda de afacere mai multi si orisicum e grei in barca si tu esti aproape la fel da batrin ca mine. Ar fi bine ceva scriitori ca aicea cifrele e altfel si e un pic mai nasol ca e cu dolari si e mai eftini ca euro. Totusi ca sa nu ne prinda pe noi astia de la fisc ca aicea e cam prosti si nu asculta de sefi cind le da telefon sa ne lasa in pace mai bine ia si pe olaru ca stie de la engleji cum sa fure si daca aia pune cod de bare pe contoare. Lui ii da cu zero la casa. Ii bun ca si cind lo prins lo lasat repede. o dato pe nevastuicasa in locu lui. Sa ia si iel pe cineva sa aibe pe cine sa deie in caz cal prinde. Noi zicem ca nui cu noi ca noi orisicum nu sintem romani. Io mai is un pic da tu cred ca numa ****. sati lasi perciuni la vama.
Postat 15 Februarie 2013, 23:15 de Unchiul SAM
ATENTIE D-L PRIMAR BOLOJAN!!!
Actualul Director general Ovidiu GAVRA nu se califica pentru a aplica si a depune oferta tehnica pentru un nou mandat de director general, pentru ca nu indeplineste conditia ca : \" Nu a fost iniţiată şi nu se află în desfăşurare nici o procedură de natura penală impotrva sa\", in prezent existind mai multe plingeri penale impotriva sa in cercetare la DNA si la celelalte parchete. Ca urmare cind va declara in fals, in declaratia pe proprie raspundere necesara pentru prezentarea la interviul din 27.02.2013, cum are obiceiul sa minta cu nerusinare dupa ce a dus compania in faliment , sa-l eliminati si sa-i faceti plingere penala pentru \"fals in declaratii\". Daca nu o faceti dvs. fiind in cirdasie cu el, NOI VOM FI ATENTI SI VOM FACE NOI PLINGEREA PENALA IMPOTRIVA SA SI VOM ANULA ORICUM CA NELEGALA O NOUA DESEMNARE A SA CA DIRECTOR GENERAL. PUNETI ODATA CAPAT RELATIEI DE CONFLICT DE INTERESE DEMONSTRATA CU FIRMA RONO AQVA> GAVRA ESTE SPECIALIZAT IN DECLARATII FALSE, TRUCAREA LICITATIILOR, MINCIUNI SI ALTE ACTIUNI NELEGALE DEMONSTRATE DE PLINGERILE PENALE EXISTENTE IMPOTRIVA SA. DA-L AFARA PE G(J)AVRA ORDINARA !!!!!! NU TE VOM IERTA G(J)AVRA !!!!
Postat 15 Februarie 2013, 22:10 de SA NU MINTI GAVRA
Aia care iti da in gura cand ai uitat de unde ai plecat
Domnilor PRIMARI din ZMO! Pana cand mai acceptati toate ragaielile de ceapa cu slanina ale celor care va controleaza din partea CAO? Isi aroga drepturi pe care cred ei ca le au in virtutea Contractului de delegare. Se poarta ca si cum v-ar fi anexat (ca in evul mediu - in care ei traiesc). Ati predat retelele catre CAO ca si cum ei ar fi specialisti. INTREBARE: contractele de executie in derulare dintre primarii si constructori le-ati transferat la CAO cu act aditional? Eu spun ca sigur NU SE POATE. Atunci de ce-i lasati pe agramatii si ratatii de la CAO -ZMO sa va DEA ei avize de bransamente pe retelele voastre NUMAI prin firmele agreate de ei, pe filiera lor, pentru castigul lor? Singura lor sarcina conform contractului de delegare este sa preia retelele RECEPTIONATE de catre dvs. de la constructor, pe care le predati ulterior catre Aparegio urmand ca apoi in baza contractului de delegare CAO sa le EXPLOATEZE sa le INTRETINA si SA LE REPARE!!! Dati-le peste bot cand mai vin cu aere de comunisti oligofreni crezandu-se patroni. Cititi cu atentie contractul de delegare. TEST: cand mai vin si va impuie capul cu prostii puneti-i sa se justifice cu articole din contract.
Postat 15 Februarie 2013, 20:05 de grebla
@rex
Nu mai vorbi daca nu intelegi! Pana in 27 februarie CAO trebuie sa atribuie toate contractele pentru ca noul Director General sa preia toate temele facute si sa poata invoca incompetenta celor dinainte! Dupa care vede ce se mai poate face. In principiu nimic. Maxim "corectii". Mediu "penalitati". Minim "amenzi".
Postat 15 Februarie 2013, 19:37 de LUput Alsacian
Licitatii !!! ?
La licitatia de la statia de epurare Beius a castigat-o Selina&Weber. La Tinca, Selina&Weber are pretul cel mai mic. Pe locul doi e Keviep, pe locul trei e RONO AQUA, pe penultimul loc este Ecoterra - care are contract de proiectare DESCHIS (fara numar) cu CAO, pe ultimul loc este Lavalin - care nu si-a indeplinit conditiile contractuale pentru Ministerul Mediului, asa cum bine stiti. COMISIA ATENTIE!!! 1) Comparati ofertele intre ele tinind cont si de costurile acceptate la Beius. Sa nu fie discutii la eligibilitate. 2) DACA in comisie este si Radu Ciursas, atunci ar trebui respinsa oferta Rono Aqua deoarece fiul acestuia lucreaza acolo. 3) DACA pe lista personalului de specialitate de la Keviep si/ sau Rono Aqua sunt persoane care figureaza si pe lista de la Louis Berger - cei de la supervizare, atunci, deasemenea ofertele trebuiesc respinse. In caz ca atribuiti contractul firmei Rono sa tineti cont ca, S-AR PUTEA, ca datorita faptului ca cei de la Beius trebuie sa termine proiectul mai repede, sa-l regasiti si laTinca prin modificarea solutiei de la licitatie! Nu va lasati prostiti! Este bineinteles un pamflet.
Postat 15 Februarie 2013, 19:30 de rex
Nelamurire
Daca fiul meu are un contract cu Compania de Apa si eu imi depun candidatura la o functie dintre cele trei anuntate a fi scoase la concurs, cine este in incompatibilitate, fiul meu sau eu? Multumesc anticipat.
Postat 15 Februarie 2013, 19:03 de candidat sigur
Nea Bolojan!
Daca Aparegio are sediul social in Sanmartin, de ce acum cand iese Biharia din proiect, nu intra Sanmartin? O fi prea scumpa apa pentru Beverly Hills? Sau toti cohones de acolo vor apa din pierderile de 90%, cum declara CAO, pe conducta Oradea - Sanmartin? Stiti ca sunt si furturi oficiale si "neoficializate" (prin facturi) domnule presedinte - Aparegio? Cu acordul partilor bineinteles! Sa nu fie divergente "la contract-e". Poate stie ceva familia BENE? (Mirciulica & Dana dragostea mea) - de la CAO.
Postat 14 Februarie 2013, 18:23 de pamflet
he, he, he
Fraierii nu mor, se schimba !
Postat 14 Februarie 2013, 14:34 de altul
Caracterizare in 3 cuvinte - pentru cine se simnte
Moral, amoral, imoral si/sau legal, nelegal, ilegal si/sau credincios, laic,ateu (cu varianta "conlocuitoare" sectant - pardon - mutant) si/sau Gay,Ben-Gay,Serghei.
Postat 14 Februarie 2013, 08:36 de dex lex
Ciuperca tigancii
Daca rezultatele CAO sunt cele din site-ul companiei, adica pe 2011 putin, PUTIN, 189.505 RON fata de cifra de afaceri de aprox. 50 milioane RON, cu o redeventa de numai 6 mil RON, dar totusi cu PLUS in fata, pentru 2012 sunt (MINUS!!!) -380.675 RON, celelalte cifre fiind similare. Se pune intrebarea daca puteti domnule primar sa ne lasati si noua aceleasi criterii de performanta? Tinand cont ca sunteti \"de matematica\" se poate lua in \"consideratie\" (cum zice BASE) modulul, dar macar sa faca un efort de cosmetizare - sa mai puna doua bare verticale. Intelegeti ce vreau sa va spun? Daca nu, poate merge si cu radical. (Ca masuri am vrut sa spun - sa va inoprtunez). Buna conducere! Buna Tarzan! - zise liana. Apropos, Kuntz in concediu ia tot salariu de director? Sa nu fie cumva gravida si s-o platiti pana ajunge ala mic director in locul ei! La consiliul de administratie din 27, la care cred ca mergeti, stiti ce aveti de facut!
Postat 13 Februarie 2013, 18:15 de alt candidat
CANDIDOZA
Daca tot se organizeaza "concurs" de dosare pentru posturile de director tehnic si director economic, poate ne faceti cunoscute si criteriile de performanta ce trebuiesc indeplinite, nu de alta, dar, altfel nu cred ca vreun cadidat corect poate sa-si intocmeasca "oferta tehnica". Cum de Bolojan nu stia ca asa se face si atunci cand a numit actuala si fosta conducere a CAO? Sau de cand si-a dat cu mucii in fasole cu UDMR, este un criteriu limba romana? Ar fi fara rezultate pentru ca, daca seful e turc (nu intelege), degeaba stii limba romana. Ce sa mai vorbim de partea tehnica. Ridicole sunt si obiectivele CAO definite. Sau din nou motivatia este ca noi altceva am vrut sa spunem dar (din pacate sau nestiinta) asa am scris. Ar fi interesant cum va evalua comisia (daca este vreo comisie) dosarele concurentilor. Evident ca transparent. In sensul ca vor fi selectati cei ce au stiut citi ceea ce au vrut sa scrie cei de la CAO (si nu numai). In rest va inCURajez sa continuati. Daca sunteti perseverenti, de data asta sigur veti reusi. Daca nu, NU.
Postat 13 Februarie 2013, 17:40 de candidat
vaivai
O formula foarte cunoscuta, dar numai de unii, spune ca tarifele se incadreaza in medie daca in calcule iei si tarifele de la Oradea. Diferenta apare cand analizezi ce s-a facut cu banii. In alte judete au si facut ceva pentru consumatori din banii incasati din jecmaneala. O alta deosebire este "ca CAO" este este singurul operator care a luat credite pentru cofinantarea fondurilor europene. Dar la noi primaria garanteaza doar imprumuturile pentru OTL, Drumuri etc. (as putea detalia). Primaria e deja la un grad maxim de indatorare pentru tot felul de "investitii". Cheltuielile "curente" de la Biharia au fost facute folosind retelele preluate ilegal de catre CAO direct de la primaria Biharia, angajatii INEXISTENTI de la Aparegio semnand doar ca un fel de martori, in conditiile in care CAO trebuia sa preia retelele de Aparegio. Dar, la intiativa Presedintelui Aparegio - BOLOJAN - ar fi mai bine ca "specialistii de la CAO" sa preia patrimoniul in locul celor de la Aparegio. Cu toate ca in statutul Aparegio scrie " asociatia va numi un director executiv care va coordona un aparat tehnic si operational astfel dimensionat incat sa fie pe deplin asigurate conditiile de managment..."
Postat 13 Februarie 2013, 17:17 de maimai
maimai
mai toti vorbiti fara sa stiti. 1. tarifele practicate de cao se incadreaza in media nationala, adica sunt unii care au la fel, altii care cer mai putin iar altii care au tarife mult mai mari, daca nu credeti, aveti acces la internet puteti cauta. 2. tarifele mici practicate in biharia inainte de cao existau pt ca se subventiona masiv de primarie, asta nimeni nu o zice. adica indirect toti din biharia plateau apa, ca aveau sau nu bransament. 3. cheltuielile facute de aparegio/cao cu biharia sunt inca dinainte de a se incepe litigiul la care se adauga cheltuielile curente de intretinere din zona. 4. primaria de una singura nu are posibilitatea de a atrage fonduri sau de a se incadra pt un imprumut pt a finaliza cheltuielile cu infrastructura si purificarea/epurarea asa ca adio conditii normale de viata sec XXI in comuna; ati bagat conducte de canal degeaba, incep in camp si se termina in camp. 5. daca apa e scumpa si nu-ti permiti at nu consumi. e simplu. noroc ca toti avem tel inteligente, masina sub fundulet pana la magazinul din colt, lcd-uri etc., da suntem la coada lumii civilizate cand vine vorba de igiena personala. 6. 7. 8. .....
Postat 13 Februarie 2013, 08:47 de ofof
corect la Beius
Putina corectitudine nu ar strica...adica pretul apei corect este de 5,1 lei la Beius. Asta pentru ca mai platim si canalizarea acestei ape. Astfel ca 3,4 lei adunat cu pretul platit pentru canalizare tot pe metrul cub de apa consumata, care chipurile ajunge la canalizare, ajungem la 5,1 lei/mc. Cu tendinte de crestere semestrial in functie de rata inflatiei. Si tot pentru a fi corecti trebuie sa spunem ca PNL Beius a reusit atragerea PSD Beius in afacerea asta, dandu-i unuia dintre anticii sefi ai acestui partid rosu, Nicu Odobasianu, o funtie de conducere in Aparegio, alaturi de Bolojan si primarul Domocos de Beius, printr-o modificare de act constitutiv a statutului din 2011. Astfel criticile PSD la adresa proiectului din campania electorala 2012 locale, mi se par cel putin hilare.
Postat 13 Februarie 2013, 08:03 de horia
CACAO
Pentru cine nu stie ce inseamna (CA)CAO zis si KKO, traducem: aceeasi apa sau uneori chiar apa nepotabila platita de cateva ori mai scump decat inainte de preluarea distributiei de apa si a canalizarii de Compania de Apa Oradea. Felicitari Biharia!
Postat 12 Februarie 2013, 22:36 de KKO
Fiecare vrea ce n-are
Dar juristul nu v-a spus sa nu licitati lucrarea de la Biharia daca erati in litigiu? Sau ca de obicei in instanta CAO e reprezentata, pe banii economisiti cu concedierile, de cabinetul avocatei IRINA POINAR. Sau, in buna traditie le-ati spus celor de la CAO ca asa vreti si cu asta evident ca nimeni nu mai are nicio nelamurire. Poate reusiti in instanta sa justificati penalizarile pentru Biharia ceea ce ar fi o noutate. In Romania! Sau firma Romair din Bucuresti nu a fost platita de Ministerul Mediului pentru intocmirea proiectului? Nu stiu cum o sa defalcati valoarea proiectarii daca nu ati platit proiectul. Unde mai punem ca este si secret contractul cu ROMAIR! Organizat de minister "frateste" asa incat 5 ( cinci) firme de consultanta sa se imparta pe 40 de judete. Daca Biharia a reusit sa scape de binefacerile in care i-ati "bagat" inseamna ca au avut un avocat putin mai bun decat un jurist.
Postat 12 Februarie 2013, 21:10 de xxl
Pentru cine ?
Nu le trebe taranilor asa ceva.....trag apa din fantana langa care, la max. 10 metri se caca si se pisha.
Postat 12 Februarie 2013, 21:02 de Nunt
@doggy : tzaran urbanizat
Bineee baaah, orashene, cu strabunici prin oradyyee, binyyee baaah ca esti tu dashtept ; cap patrat... allo... sa-i platesti tu la dom`` jibon si gravrutza cat o sa-ti facturieze din biurta rotunda !!! binye ca ai tu amu si incalzire in funduletz cand tye pui in mashinuta, ca te-o nascut mama fat de la orash... Caracalu sa fie cu tine
Postat 12 Februarie 2013, 20:52 de cainele nu intelege
Minciuni cu handicap
Domnule presedinte APAREGIO, adica domnule BOLOJAN! Unde incepe si unde se termina Aapregio? Deasemenea unde incepe si unde se termina CAO? Daca Otilia Ciursas este jurista Aparegio in timp ce este si sefa oficiului juridic al CAO, CAO fiind subordonata Aparegio cel putin conform actului constitutiv al Aparegio, am dubii profunde ca ati citit actul constitutiv si cu atat mai mult ca intelegeti ceva din el. Dar dispretul fata de lege nu va este strain, atat timp cat aveti o gramada de subordonati \"echivalentul absolventilor de scoala speciala\" pe care ii alegeti cu mare grija ca sa va pastrati amintirea puterii pe care o aveati ca profesor la scoala speciala unde ati profesat. Nu pot sa spun ca e fara rezultate dar, tot doar un profesor-as de scoala speciala ramaneti. S-ar putea ca in curand cei ce nu se considera handicapati mintal sa se sature de modul dvs. de predare \"nu spuneti nimic, doar ascultati-ma\".Pana atunci mai cu grija (mare grija) cu fondurile europene, ca acestea sunt cu engleza, cu cunostinte de inginerie (zice-se ca veti si diploma de inginer - nu ca ati fi vreunul, dar trebuia sa poarte un nume si diploma) si nu au nicio legatura cu scolile speciale.
Postat 12 Februarie 2013, 20:47 de x
niste tarani!
N-ai cu cine dom'le, niste tarani ingusti la cap! o comuna neeuropeana, ar fi poate misto sa renunte cretinii si la electricitate ca e scumpa vorba lor
Postat 12 Februarie 2013, 19:16 de doggy_c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON