URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Aprilie 2014, 07:41

Aliaţii contra: BIHOREANUL dezvăluie cât ne va costa cu adevărat mutarea sediului Muzeului la Garnizoană

Aliaţii contra: BIHOREANUL dezvăluie cât ne va costa cu adevărat mutarea sediului Muzeului la Garnizoană MUZEUL DISCORDIEI. Lucrările la sediul Muzeului Ţării Crişurilor au fost tărăgănate ani în şir, din cauza conflictului dintre fostul preşedinte al CJ, Radu Ţîrle, şi constructorul Selina. Urmaşii lui Ţîrle susţin că sumele necesare pentru finalizarea lucrării sunt "mult mai mici decât orice altă variantă", dar vor avea o surpriză...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna trecută a fost una decisivă pentru soarta Muzeului Ţării Crişurilor. În ajunul votului final, liderul PSD, Ioan Mang, a dat-o la întors, anunţând că nu mai susţine proiectul mutării în Cetate, fiindcă ar fi "o risipă a banului public", managerul Muzeului a aruncat pe piaţă calcule aproximative care să sugereze că în Garnizoană costurile vor fi mult mai mici decât chiar în Palatul Baroc, iar ONG-urile urbei, reprezentate de o duzină de intelectuali ataşaţi Muzeului, au ieşit să protesteze în faţa Primăriei.

Până la urmă, proiectul a picat, fără însă ca politicienii şi responsabilii din administraţie să explice, concret, care ar fi fost cea mai bună variantă, din singura perspectivă valabilă: cea a contribuabilului. Nici măcar primarul Ilie Bolojan, promotorul ideii, care ar fi trebuit să fie primul interesat! Încearcă să o facă, din nou, BIHOREANUL...

Săptămâna fierbinte

După ce pe 27 martie căzuse la doar un vot diferenţă în Consiliul Local, proiectul mutării Muzeului Ţării Crişurilor în Cetate a fost îngropat vinerea trecută. Chemaţi, pentru a doua oară, să îşi dea acordul ca municipalitatea să cedeze unele corpuri de clădire către Muzeu, în vederea mutării acestuia în fortăreaţă, aleşii orădenilor au respins propunerea primarului Ilie Bolojan. Proiectul a obţinut doar 12 voturi, faţă de minimul de 18 cerut, după ce "aliaţii" din PSD s-au abţinut.

04_Ioan_Mang_bihoreanul.jpgDeznodământul era previzibil de vreme ce, cu o zi înainte de vot, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang (foto), anunţase public că i-a cerut lui Bolojan să retragă proiectul, căci ar fi risipă de bani publici, concluzie la care a ajuns după "o vizită" la Garnizoană, făcută împreună cu directorul tehnic al Consiliului Judeţean, Filip Cheşeli, şi cu managerul MŢC, Aurel Chiriac.

"Am constatat că lucrările de care ar mai fi nevoie acolo, care din cauze ce nu ţin de actuala conducere a CJ s-au tergiversat, se pot realiza într-un an de zile. Sumele necesare pentru terminarea clădirii, mobilier şi mutare sunt mult mai mici decât orice altă variantă", a declarat vicepreşedintele CJ, susţinând că lucrările efectuate deja se ridică la 16 milioane euro. "Inclusiv tensiunea electrică este dusă în pardoseală la fiecare vitrină", a exemplificat Mang, adăugând şi că asemenea amenajări într-o altă clădire ar însemna tergiversarea mutării cu alţi ani, timp în care CJ va continua să plătească 250.000 euro anual pentru chiria în Palatul Baroc.

De unde, însă, se vor face restul lucrărilor, în condiţiile unui buget judeţean secătuit? Tot din creditul votat săptămâna trecută de CJ, chit că cele 20 milioane euro au ca destinaţii stabilite cotele de confinanţare a proiectelor europene în implementare deja. "Oricum luăm credite, vom lua şi cele 5 milioane euro necesare ca să terminăm clădirea. Mai este nevoie de un milion pentru a termina lucrarea şi vreo 4 pentru mobilier", a scăldat-o Mang.

Lobby intens

Spiritele au fost atât de agitate încât, după o absenţă îndelungată din viaţa publică, Vatra Românească a simţit nevoia să ceară public consilierilor locali să nu voteze proiectul, iar ONG-uri ca Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor, Uniunea Artiştilor Plastici, Facultatea de Arte, Academia Civică şi Kiwanis Art, au ieşit în stradă, într-o "adunare civică" ce avea acelaşi scop. Cam 30 de oameni, cu tot cu jurnaliştii...

Mai mult, dacă până acum insista pe ideea că spaţiul din fortăreaţă este impropriu pentru colecţiile instituţiei, din cauza condiţiilor de mediu, managerul Aurel Chiriac a lansat o nouă argumentaţie publică, ce susţine că de fapt cheltuielile de funcţionare a viitorului Muzeu în Garnizoană nu sunt nici pe departe atât de mari precum sugera primarul Bolojan. Spre deosebire de edil, care n-a etalat studii, ci doar argumente logice, Chiriac a pus pe masă cifre!

"La iluminatul muzeului (expoziţii şi birouri), prin folosirea LED-urilor şi nu a becurilor incandescente (...) consumul se va reduce de la 200 kw/h la 50 kw/h, (...) costurile se vor ridica la 36.000 euro pe an (...) Costurile estimate la căldură se ridică la 156.000 euro pe an. Făcând totalul, suma ar fi de 192.000 euro pe an. Pentru a fi mai clar, sumele pentru întreţinere (77.225 euro) şi chirie (179.100 euro) plătite pe anul 2013 în Palatul Baroc (sediul actual încă), au fost de 256.325 euro", a arătat Chiriac.

Întreţinerea, la dublu!

Date fiind mesajele propagandistice şi cifrele neclare vehiculate, BIHOREANUL a vrut să afle care este, totuşi, adevărul obiectiv privind valoarea investiţiei în fosta Garnizoană, dar şi viitoarele sume pe care le vor avea de achitat bihorenii pentru întreţinerea uriaşei clădiri. Cine putea da aceste valori? Desigur, cei care pun în operă proiectul tehnic de execuţie. La solicitarea ziarului, specialiştii firmei Selina au efectuat calculele cheltuielilor de încălzire, climatizare şi consumul de energie electrică, pornind de la suprafeţele clădirii, gradul de utilizare şi caracteristicile aparaturilor (ventiloconvectoare, chillere etc.).

În ce priveşte consumul electric, la 1000 kw puterea totală absorbită, cu un coeficient de utilizare de 0,62 şi unul de simultaneitate de 0,5, rezultă o putere totală de 310 kw. Un consum mediu de 10 ore pe zi, vreme de un an, ar produce 1.131.500 kwh/an, ceea ce în bani înseamnă 452.600 lei, adică circa 100.000 euro.

Necesarul de încălzire anual prevede un consum de 2650 gigacalorii, iar cel de apă caldă de 50 gigacalorii. La 235 lei/gcal rezultă un total de 634.500 lei, adică 141.000 euro anual. La asta se mai pot adăuga 10.000 euro cheltuielile de apă rece, canal şi apă meteorică anual.

Pe partea de climatizare, proiectul cuprinde 6 chillere a câte 150 kw. La un coeficient de utilizare de 0,4 rezultă o putere totală de 360 kw, deci la o medie de 10 ore/zi vreme de 100 de zile anual, se poate ajunge la 360.000 kWh şi un cost de 140.000 lei (31.000 euro) anual.

Totalul întreţinerii: 280.000 euro anual. Aproape dublu faţă de calculul prezentat de directorul Muzeului.

Cât s-a plătit?

Valoarea contractului încheiat de CJ Bihor pentru modernizarea clădirii se ridică la 58,4 milioane lei, din care s-au achitat până în prezent 47,6 milioane lei. Pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi necesare deci 10,8 milioane de lei. Altfel spus, CJ a cheltuit 10,5 milioane de euro cu viitorul Muzeu şi mai are de cheltuit 2,3 milioane euro.

În declaraţiile publice făcute de susţinătorii variantei cu Garnizoana, cifrele sunt, însă, cu totul altele: anume că s-ar fi cheltuit deja 16 milioane euro (cum ar veni, mult prea mult pentru a ne întoarce din drum) şi ar mai fi nevoie de 5 milioane euro (adică nu exorbitant faţă de investiţia de până acum, deci trebuie să mergem înainte).

Realitatea este, însă, cu totul alta. Potrivit datelor constructorului, cele 10,8 milioane lei neplătite din contract cuprind numai o parte din cheltuielile necesare pentru finalizarea investiţiei, şi anume restul de finisaje interioare, mobilierul de lucru, tehnica de calcul, aleile perimetrale, parcările exterioare ş.a. Separat vor mai fi necesare, însă, costuri suplimentare cu realizarea unui post de transformare (circa 200.000 euro) şi cu racordurile la termoficare (nu e calculată suma), necuprinse în proiectul iniţial.

Socoteala finală

La aceste cheltuieli se mai adaugă 5,4 milioane euro, valoarea estimată chiar de CJ a unui alt proiect de amenajare, ce vizează lucrări interioare complexe de compartimentare, decorare şi iluminare, cu pereţi falşi, firide, acvarii şi locuri speciale de expunere. Despre acest proiect, nelicitat încă, nimeni nu mai spune nimic în spaţiul public, fiindcă ar putea fi considerat o extravaganţă. Există chiar ideea de a se renunţa la el, din cauza costurilor imense, şi de a se recurge la improvizaţii "româneşti", doar că atunci se ridică întrebarea: cum mai putem vorbi de un Muzeu modern, adaptat zilelor noastre?

Una peste alta, trăgând linie, "distracţia" cu Muzeul în Garnizoană arată cam aşa: 10,5 milioane euro cheltuite deja, alte peste 8 milioane euro de băgat în finalizarea investiţiei, la care se adaugă apoi cheltuieli anuale de întreţinere de 280.000 euro. Nu sunt cuprinse aici cheltuielile cu expoziţiile, achiziţiile, promovarea, şi nici cele şi mai importante, cu personalul Muzeului, care va trebui şi el sporit, fiindcă va avea de gestionat o adevărată "uzină". În schimb, mai e un singur lucru clar în toată ecuaţia: cine plăteşte toate aceste sume? Contribuabilul bihorean.


VOTURI POLITICE
Fiecare, cum îl duce capul

Votul proiectului privind mutarea Muzeului în Cetate a stârnit multe controverse, inclusiv în interiorul partidelor. Întâi de toate, singurul PC-ist din Consiliul Local, Teofil Filimon, aliat cu PNL şi PSD, a fost cel care a trântit proiectul, prin surprinzătoarea sa abţinere din prima şedinţă. Explicaţia: conservatorii au dat un semnal, să fie şi ei băgaţi în seamă şi consultaţi.

PDL-istul Cristian Ile a fost singurul dintre democrat-liberali care a votat pentru mutare, atât în 27 martie, cât şi pe 4 aprilie, ridicându-şi în cap conducerea filialei şi riscând excluderea din partid. "Eu cred că e mai bine pentru oraş ca Muzeul să fie în Cetate. Nici muzeul vechi nu era foarte vizitat, iar în Garnizoană vor fi şi mai puţini vizitatori. Dacă ar fi fost în Cetate, ar fi atras turişti mai mulţi", şi-a explicat PDL-istul conduita.

Notă discordantă a făcut şi PSD-ista Debelka Boglarka, care absentase la şedinta din 27 martie. În timp ce colegii PSD-işti au decis să se abţină, vineri ea a votat mai vehement, împotrivă. Explicaţia? Dacă restul PSD-iştilor se făceau de râs votând împotriva a ceva ce au susţinut înainte cu o săptămână, Debelka a avut liber de la partid să îşi exprime simţămintele autentice. Şi a făcut-o...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
La fotbal si la constructii toti se pricep
...si bineinteles la politica. Toti maharii implicati nu au argumente verificabile si legale. Toti vorbesc numai dpdv politic dar nu si tehnic si economic. Selina nu trebuia sa "calculeze" nimic. Exista un studiu de fezabilitate si un proiect tehnic care contine cifre estimate in privinta consumurilor cu energia, mobilierul etc. pentru garnizoana. In schimb pentru cetate nu exista nimic. Proiectul actual al amenajarii cetatii nu are nici o legatura cu functiunea de muzeu zonal. Nimeni nu cunoaste cheltuielile de amenajare in cetate. La fel cum nimeni nu cunoaste cat costa mutarea mai multor institutii in garnizoana. Cu atat mai putin Bolojan, Popa, Chiriac, Mang, Bihoreanul si restul trepadusilor de langa ei. Asa ca toti vorbiti sa va aflati in treaba. Selina e in insolventa, deci nu si-a putut gestiona propriile cheltuieli si venituri, dar se pricepe la cheltuielile unor ditamai institutiile locale sau zonale.
Postat 09 Aprilie 2014, 14:53 de huhurezu
ORGOLII DE PSD-isti CRETINI
M-am obosit sa tot aud de PSD in Oradea. sa tina toti minte... PSD in Oradea = ZERO barat!!!!! Daca nu era cu redistribuirea aia idioata, nu pupau ei nimic aici in judet! Se trezesc si ei sa blocheze o initiativa a primarului care culmea, era chiar una buna!!! Ce dracu sa faci cu o hardughie de muzeu pe care nu o viziteaza decit citiva localnici??? Primarul e singurul cu capul pe umeri, care judeca lucrurile la rece, are mare dreptate. toti artisitii, astia poeti, o sa moara de foame cu muzeul in brate, vesnic subfinantat. Nici prostul ala de chiriac, ce nu mai incape de marimea functiei nu vrea sa priceapa ca va conduce un mamut cu picioare de lut !!! Vai de voi politicieni anti-bolo, minte ingusta si viziune marunta! Sa moara proiectele primarului, asta e singurul lor tel, sa fie contra! RUSINEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 08 Aprilie 2014, 23:29 de Manu
Bihoreanule, să calculezi şi costurile dacă ar funcţiona Muzeul în Cetate !?!
Precis că nu ar încape şirul de cifre nici în diagonala foii tale de luni !?!
Postat 08 Aprilie 2014, 20:04 de Carp III
orgolii pe bani
Nu stiu daca socoteala specialistilor de la Selina e una obiectiva, nu stiu daca functionarea MTC in Cetate ar costa mai putin, nu stiu si pentru mine nici nu conteaza pentru ca nu e vorba de cifre ci de orgolii. Mang vrea sa demonstreze ca e dintre cei ce sunt la putere, in vreme ce PDL-ul e Gica contra pentru ca asa se face opozitie in Romania - orice ar fi noi votam impotriva. Personal cred ca MTC ar fi mai bine rupt in bucati si o parte consistenta sa mearga in Cetate. D Cetatea Oradea nu stie foarte multa lume (din tara) pentru ca nu a fost construita de cine trebuie, pentru comparatie ar fi bine de vazut cam cat de mare e Cetatea de Scaun a Sucevei dar cata lume a auzit de ea si a vizitat-o. Ar trebui sa functioneze si sa fie promovate impreuna.
Postat 08 Aprilie 2014, 19:52 de spectator
fata draga... esti blonda?
Sau bolunda? Eu daca am acasa 10 becuri de 1000 kw inseamna ca consum 1 kw/ora timp de 10 ore pe zi x 365 zile. Cei de la muzeu, aprind toate luminile simultan, peste tot unde sunt becuri, 10 ore pe zi? Dar vara ziua (cu lumina naturala) e mai lunga si nu trebuie incalzire. La ce naiba consuma muzeul zeci de mii de euro pe an pe apa calda si alte zeci de mii pe apa rece, se spala mumiile pe fata? Sau nu au femeie de servciu si dau drumul la apa pe jos sa spele? Un articol atat de prost nu am mai citit demult. Inteleg ca nu sunteti presa centrala dar nici prosti gramada nu v-am crezul.
Postat 08 Aprilie 2014, 19:17 de emil
Muzeu
Doamna Marinescu, asa-i ca a-ti scris articolul din proprie initiativa? Sunt sigur ca da......Ha, Ha.....Glumesc desigur...asta apropo de presa independenta si neatarnatoare.....
Postat 08 Aprilie 2014, 14:44 de Presa independenta
un calcul?
Nu faceti si un calcul legat de cat ar costa sa mute Muzeul in Cetate, daca tot vorbim de bani?
Postat 08 Aprilie 2014, 13:38 de Mai facem
Adunati de 2 ORI!!!!
Specialistii aia de la Selina vor sa ne"faca" ca si in afacerea capacelor de canal din Nufarul! PAI DACA LA O PUTERE INSTALATA DE 1000 kWh utlizata... CUM MAI ADUNATI O DATA CONSUMUL de ENERGIE pt. "CHILLERE"? Astea nu "merg" cu ENERGIE ELECTRICA? il imitati pe Pristanda cu steagurile.... Pristanda: (mâhnit) Îmi pare rău! Tocmai coane Joiţica, tocmai dumneei, care de!... Să ne aşteptăm de la dumneei la o protecţie... Tipătescu: Apoi, ea n-a zis-o cu răutate, a zis-o în glumă. Nu ştie şi nenea Zaharia şi ea că eşti omul nostru... Pristanda: Al dumneavoastră, coane Fănică, şi al coanii Joiţichii, şi al lui conul Zaharia... Ei? Şi le-aţi numărat, coane Fănică?... Ei? Aşa e? Patruzeci şi patru... Tipătescu: Vreo paispce... cinspce. Pristanda: Apoi să le numărăm, coane Fănică; să le numărăm; două la prefectură. Tipătescu: Două... Pristanda: Două pe piaţa lui 11 Fevruarie... Tipătescu: Patru... Pristanda: (căutând în gând) Două la primărie... Tipătescu: Şase... Pristanda: (acelaşi loc) Unul la şcoala de băieţi... Tipătescu: Şapte... Pristanda: Unul... la şcoala de fete... Tipătescu: Opt... Pristanda: Unul la spital... Tipătescu: Nouă... Pristanda: Două... la catrindală, la Sf. Niculae... Tipătescu: Unsprezece. Pristanda: Două la prefectură... paispce... Tipătescu: (râzând) Le-ai mai numărat pe ale de la prefectură. Pristanda: Nu, coane Fănică, să trăiţi! (continuă repede, pe nerăsuflate.) Două la primărie, optspce, patru la şcoli, douăzeci şi patru, două la catrindală la Sf. Niculae, treizeci...
Postat 08 Aprilie 2014, 12:35 de Adi Oradeanul
Dincolo e mai ieftin
Nu vreau sa va stric distractia, dar rezultatul face sens, cifrele nu mint. Va fi scump, dar devine muzeu ca oricum ramane cum a fost stabilit initial, iar pe de alta parte suntem bogati si ne permitem. Cat vine? Cam 10 RON/ cap de locutor intretinerea. Ne mai uitam la 10 RON? Si da, lipseste inca un calcul: cat ne costa intretinerea acelor institutii care ar fi fost mutate aici in loc de muzeu? Probabil nu mult. Un total de 100 RON? 1000 RON/locuitor? Putin. Sa nici nu mai pierdem vremea cu asemenea articole, ma duc sa platesc CET-ul ca doar am de unde.
Postat 08 Aprilie 2014, 12:25 de Inginer
In mod evident un articol la comanda
E cumva acest ziar subventionat de primarie? Pentru ca asa pare.
Postat 08 Aprilie 2014, 11:46 de eu
@eugen
au ajuns ca haznaua 3,minciuna si dezinformare
Postat 08 Aprilie 2014, 10:54 de luky
gunoi politic
da,o cladire renovata poate primi functionarii cj si ai prefecturii dar nu poate primi vizitatori la fel ca un muzeu,in cetate nu se consuma curent si are si spatii de depozitare suficiente si nu conteaza nici igrasia nici spatiile impropii,conteaza omul,adica "scumpii" nostri alesi care vor deveni nemuritori ce nu putem spune de niste biete exponate perisabile,mercenarilor continuati cu sustinerile politice,sper sa va verifice si voua contrctele de publicitate cineva,nu de alta dar sa vedem finantarea
Postat 08 Aprilie 2014, 10:48 de luky
Mda
Dar de ce nu spuneti ca pentru a muta MTC la cetate, lucrarile trebuiau oprite, evaluate, modificat proiectul, scoase din nou la licitatie, daramat o parte din ce s-a facut etc, care lua poate un an de zile, nu era gata anul viitor si plateau oradenii reabilitarea ei, frumos! Si eventual la cetate faceau un loc de depozitare a exponatelor, nu unul de expunere, la ce suprafata avea. Iar la un palat al institutiilor judetene, cat erau cheltuielile? Nu tot acolo? O magarie de articol!
Postat 08 Aprilie 2014, 10:06 de jiji
Deontologie
Se vede din nou deontologia, echidistanta, impartialitatea, coloana vertebrala a acestui ziar. De bine de primarie si primar, de rau de toti ceilalti. Toti care nu au aceeasi parere sau opinie cu primarul sunt niste prosti, mizerii, in comparatie cu regele soare. Ati ajuns un ziar marca B1 TV. Sunteti stiuti deja pe piata ca si sustinatori ai primariei si primarului. Sugerez sa postati in fiecare zi un articol despre el cu titluri sugestive: Azi s-a tuns primarul; Primarul in vizita la scoala X; Primarul a taiat inca o panglica; primarul a reusit sa isi faca nevoiel; primarul merge in fiecare zi acasa; primarul ......
Postat 08 Aprilie 2014, 10:03 de eugen
Matematică
Încât orașul este condus de un inginer, mă așteptam să iasă cu CIFRE și calcule referitoare la venituri și cheltuielile totale, asta în cel mai rău caz, și venituri și cheltuieli defalcate în cel mai bun caz. Aici văd doar niște calcule ale unor experți de la Selina, nicidecum de la un expert al Primăriei Oradea. Interesant. După atâta scandal, Primarul nu a reușit să facă acele calcule sau pe angajați îi doar la bască de Primar? În orice caz, argumente în favoarea mutării în Cetate de toată jena.
Postat 08 Aprilie 2014, 09:59 de silviu
n-aveti nici responsabilitate
Aaaaaa, Elena Marinescu ! N-aveti nici macar onoarea sa va asumati careva ce-ati scris ! Poate tu, Adrian Cris, care de fapt ai si scris acest "articol" superb de "presa" deontoloaga !?
Postat 08 Aprilie 2014, 08:46 de mistretzu
de-ale bolojanului
mda.. nu am cum contesta aceste cifre de vreme ce ele au fost livrate de specialistii Selinei, chiar daca increderea mea in ei e spre zero. dar din acest amplu si anonim material lipseste partea cealalta a problemei: cat ar avea de cheltuit cj cu muzeul din Cetate? si, oricum, daca in Garnizoana s-ar muta Cj cu pref si altii ca ei, factura aia ar fi mult diferita? materialul se vrea echidistant dar e partinitor prin omisiune.... succesuri, asadar...
Postat 08 Aprilie 2014, 08:45 de ina
cat ati incasat ?
cam cata spaga ati incasat de la Balbajan si de la Selina si de la altii ca sa scrieti "articolul" asta ? nu zic ca s-ar putea sa aveti dreptate, posibil, naiba stie, ca nici Chiriac ala nu inspira nici o incredere, dar miroase de la o posta a comanda acest "material de presa" ! poate va mai nimeriti o data, "absolut intamplator", in strada, cand iese Balajan sa impinga o masina din calea tramvaiului, ce spuneti ? :)))))))
Postat 08 Aprilie 2014, 08:44 de Agentul Termic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON