URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2011, 08:19

Alianţa căpuşelor: Şeful Achiziţiilor de la Spitalul Judeţean şi-a tras firmă cu delapidatoarea de la Finanţe

Alianţa căpuşelor: Şeful Achiziţiilor de la Spitalul Judeţean şi-a tras firmă cu delapidatoarea de la Finanţe EXPERT ÎN PILE. Ajuns şef al Serviciului de Achiziţii al Spitalului Judeţean mulţumită socrului său din Minister, Bogdan Iurcov (medalion), faţă de care s-au „executat" atât fostul director al spitalului, Florin Bodog, cât şi şeful DSP, Marius Pîrcioagă, s-a pus pe consultanţă privată în achiziţii publice, dar tot cu instituţiile de stat
Alianţa căpuşelor: Şeful Achiziţiilor de la Spitalul Judeţean şi-a tras firmă cu delapidatoarea de la Finanţe TRIO FORMIDABIL. Şeful Serviciului Achiziţii al Spitalului Judeţean, Bogdan Iurcov (foto), s-a asociat cu Violeta Vesa (medalion), inspector la Direcţia Finanţelor Publice, cu care s-a împrietenit de vreo 2 ani, găsind-o "doxă" în contabilitate. O fi contat, totuşi, şi faptul că verificarea legalităţii achiziţiilor o face, în final, soţul ei...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Serviciului Achiziţii Publice al Spitalului Judeţean s-a făcut consultant privat specializat în, cum altfel, achiziţii publice.

Sub acoperirea statutului de "personal contractual", care nu i-ar interzice afacerile private după orele de program de la spital, Bogdan Iurcov, ginerele secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, PDL-istul Anton Irimie, şi-a înfiinţat o firmă de consultanţă împreună cu un alt slujbaş la stat, Violeta Vesa. Nimeni alta decât funcţionara Finanţelor prinsă că a delapidat banii instituţiei pentru a-i vira în contul ei şi al soţului. Cireaşa de pe tort: soţul finanţistei, angajat tot la Finanţe, lucrează tocmai la verificarea achiziţiilor pe care le fac instituţiile publice din judeţ! Un adevărat triunghi de interese potrivit pentru căpuşarea banilor publici, pe care cei trei, ca funcţionari ai statului, sunt puşi să-i păzească...

Avansări peste noapte

05 Cristian Irimie.jpgOriginar din Suceava, Bogdan Iurcov s-a instalat la Oradea împreună cu soţia sa Raluca, fiica secretarului de stat PDL din Ministerul Sănătăţii, Anton Irimie (foto), absolventă a Facultăţii de Medicină orădene şi angajată atât la facultate, ca asistent universitar, cât şi la Spitalul Judeţean, ca medic stomatolog la Urgenţe. Angajat în 2007 şi el la Spitalul Judeţean, de către fostul manager Florin Bodog, ca economist debutant, Iurcov a fost promovat şef al Serviciului Achiziţii Publice după nici doi ani, mulţumită aceluiaşi Bodog, care, pus în funcţie de PSD pe vremea când acest partid era la guvernare cu PDL-iştii, şi-a plătit astfel rămânerea în funcţie după plecarea social-democraţilor de la putere.

În 3 iunie 2009, pentru că ginerele secretarului de stat nu avea vechimea necesară, Bodog a cerut aprobarea Direcţiei de Sănătate Publică pentru numirea lui ca şef al Serviciului Achiziţii cu delegaţie, adică temporar, "până la scoaterea postului la concurs". Motivul invocat era "pregătirea şi experienţa adecvată, buna colaborare şi corectitudinea domnului Iurcov". Şeful DSP, Marius Pîrcioagă, şi-a dat aprobarea cu o promptitudine incredibilă, fix în aceeaşi zi în care fusese făcută solicitarea! După doar 6 luni, pe 20 octombrie 2009, după un pseudo-concurs la care a participat de unul singur, Iurcov a fost declarat câştigător, iar o zi mai târziu, fără a mai aştepta eventualele contestaţii, DSP i-a şi definitivat numirea.

Şefie cu probleme

Mulţumită funcţiei căpătate, Iurcov a ajuns să întocmească documentaţiile de achiziţie şi să reprezinte Spitalul în comisiile de atribuire a contractelor, devenind, astfel, un personaj-cheie pentru firmele care voiau acces la banii unităţii. Cum a lucrat, a scos-o la iveală un audit întocmit anul trecut la solicitarea CJ, care a semnalat mai multe nereguli în privinţa contractelor încheiate atât în 2009, cât şi în 2010.

Unele abateri constau în divizarea unui contract de achiziţie în mai multe bucăţi, pentru a coborî valoarea fiecăruia sub pragul minim legal de la care licitaţiile erau obligatorii. În noiembrie 2009, de pildă, montarea tâmplăriei PVC la secţia de Oncologie a fost împărţită în două contracte, încheiate cu aceeaşi firmă şi în aceeaşi zi. Astfel, comisia de atribuire dădea firmei Sabinvest atât contractul nr. 1.497/2009 (61.026 lei fără TVA), cât şi contractul nr. 1.493/2009 (52.116 lei fără TVA), ambele având acelaşi obiect. Aşa, deşi investiţia depăşea 15.000 de euro, Spitalul nu a adunat oferte de la mai multe firme pentru a le compara şi a o alege pe cea cu preţul cel mai mic, ci a desemnat din start firma "potrivită", cu care, pentru a păstra aparenţele de legalitate, a încheiat două contracte pentru aceeaşi lucrare.

Nereguli s-au descoperit şi în 2010 când, din 151 de proceduri de achiziţii publice, nu mai puţin de 112 (adică 74,17% din total) au ocolit procedura de licitaţie.

Slujbaş la stat, afaceri în privat

Niciuna dintre abateri n-a fost observată de cei doi reprezentanţi ai Compartimentului de Verificare a Achiziţiilor Publice din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor, care aveau sarcina să supravegheze procedurile, Adrian Cighir şi Valentin Vesa.

"Scăparea" e însă perfect explicabilă: BIHOREANUL a descoperit că Iurcov administrează o firmă de consultanţă în achiziţii, Davidson Consulting SRL, în care e asociat cu nimeni alta decât soţia unuia din cei doi finanţişti, Violeta Vesa, angajată şi ea la DGFP Bihor, ca inspector la Serviciul Financiar. Aflată în concediu de creştere a copilului, deci suspendată din funcţie, femeia are şi probleme penale, fiind prinsă că, timp de trei ani, a furat aproape 40.000 de lei din banii instituţiei, pentru a-i vira în conturile ei şi ale soţului.

Triunghiul format în acest fel este de-a dreptul halucinant. Imaginaţi-vă că firma administrată de ginerele secretarului de stat întocmeşte caiete de sarcini, apoi tot el, ca membru în comisiile de atribuire, participă la deschiderea ofertelor, le analizează şi decide câştigătorul. Pentru ca, în final, soţul asociatei sale să avizeze, ca "specialist" al DGFP, legalitatea procedurii. Curat murdar...

No problem

05 Pircioaga.JPGDavidson Consulting a încheiat deja cel puţin două contracte de consultanţă cu instituţii publice, unul chiar cu DSP, de care ţinea până anul trecut Spitalul, pe marginea unui proiect transfrontalier din fonduri europene. "Am avut într-adevăr un contract de consultanţă cu firma domnului Iurcov, care mi-a fost recomandat ca expert în achiziţii publice. Dar suma pe care a încasat-o din contractul cu noi este mică, undeva la 1.200 lei", spune şeful DSP, Marius Pîrcioagă (foto), găsindu-i astfel scuze ginerelui şefului din minister de care depinde şi propria-i funcţie.

Pîrcioagă nu vede, sau afirmă că nu vede niciun conflict de interese în această afacere. "Domnul Iurcov nu e funcţionar public la spital, ci personal contractual, deci  nu i se aplică aceleaşi interdicţii ca funcţionarilor publici. În plus, nu a încheiat contracte cu spitalul la care lucrează. Abia atunci  ar fi fost în conflict de interese", susţine directorul DSP.

Incompatibil sau nu?

Aceleaşi argumente, adică lipsa formală a interdicţiilor, a invocat-o şi Iurcov în discuţia cu BIHOREANUL, susţinând că şi-a făcut firma doar pentru că o duce prost ca bugetar. "Nu-mi ajunge salariul. Am dreptul, ca personal contractual, să prestez şi alte activităţi, pe lângă cele de la serviciu", se apără el.

Această optică, larg răspândită printre căpuşele bugetare, nu este însă foarte solidă. Articolul 147 din Codul Penal defineşte funcţionarul public, aşa cum e şi firesc, ca fiind "orice persoană care exercită permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost învestită, o însărcinare de orice natură, retribuită sau nu, în serviciul unei autorităţi publice, instituţii publice sau alte persoane juridice de interes public".

Ghidul privind incompatibilităţile şi conflictele de interese al Agenţiei Naţionale de Integritate spune că restricţiilor date funcţionarilor publici li se supune şi personalul contractual, adică "personalul angajat cu contract individual de muncă, precum şi personalul instituţiilor şi autorităţilor publice care administrează sau implementează programe ori proiecte finanţate din fonduri externe sau din fonduri bugetare". Face excepţie doar "personalul contractual salariat din aparatul propriu al autorităţilor şi instituţiilor publice care desfăşoară activităţi de secretariat, administrative, protocol, gospodărire, întreţinere-reparaţii şi deservire pază". Ceea ce, e limpede, nu e cazul lui Iurcov, aflat "la butoane", adică la bani (zeci de milioane de euro anual), nu la munca de jos.

Să fie cercetaţi

Pe de altă parte, nici situaţia lui Valentin Vesa nu e tocmai roză. Cel puţin din februarie, de la înfiinţarea Davidson Consulting, finanţistul ar fi trebuit să se abţină să participe la procedurile în care era implicată firma nevestei sale şi a lui Iurcov, precum şi la achiziţiile făcute de Spitalul Judeţean, organizate de cel din urmă. Nefăcând asta, procedurile pot fi considerate viciate căci, logic, cum putea fi obiectiv funcţionarul pus să-l verifice pe asociatul propriei consoarte?

Că nu s-a abţinut, o recunoaşte chiar Iurcov. Aşa că finanţistul s-a pus în vădit conflict de interese, aşa cum această faptă e definită de Legea 161/2003, privind prevenirea şi sancţionarea corupţiei, care interzice "implicarea unui funcţionar în orice situaţie în care interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice".

Atât managerul Spitalului Judeţean, Gavrilă Grebenişan, cât şi directorul Finanţelor Publice, Ioan Mihaiu, au aflat de la BIHOREANUL despre implicarea subordonaţilor lor în afaceri private şi au promis verificări şi măsuri. Oricum, singura instituţie care ar putea mişca cu adevărat lucrurile rămâne Parchetul. Rămâne de văzut dacă la fel de blând ca în cazul hoţiilor doamnei Vesa...


ORI, ORI
Va alege, dar după concediu!

Interpelat despre problemele create de soţia sa, atât prin delapidarea făcută din banii DGFP Bihor, cât şi prin asocierea cu şeful Achiziţiilor de la Spitalul Judeţean, pe care el trebuie să-l verifice, inspectorul Valentin Vesa susţine că ambele fapte le-a aflat târziu.

"Când nevastă-mea a avut problema cu delapidarea, am crezut că-mi virează salariul ei pe cardul meu", spune el. Cât despre firma de consultanţă, finanţistul zice că, din cauza problemelor conjugale, a stat despărţit o vreme de soţie şi a aflat doar recent despre faptul că aceasta s-a asociat cu Iurcov. "Noi am fost în divorţ, am fost separaţi şi ne-am împăcat de curând. N-am ştiut ce face".

Pe de altă parte, deşi admite că asocierea soţiei cu cel pe care el trebuie să-l controleze nu e "tocmai în regulă", Vesa pretinde că, strict pe litera legii, nu există nicio problemă. "Eu nu am verificat vreo achiziţie la care a participat firma lui Iurcov şi a nevestei. Iurcov este personal contractual, iar soţia mea e deocamdată suspendată de la Finanţe. Abia după terminarea concediului va trebui să aleagă, ori la firmă, ori la stat".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
@dana
Nu sunt eu profesor precum sunteti dumneavoastra stimabila doamna dar asta nu inseamna ca nu pot avea pareri. Va asigur fara sa va jignesc mai cu seama ca sunteti o persoana mai invarsta - cunosc statutul functionarilor publici si definitia de functionar public. Repet nu are legatura cu cea ce a facut acel domn. Din punct de vedere juridic credeti-ma ca este legal cea ce a facut. Legat de limba romana recunosc ca fac greseli de gramatica dar pot trai bine si asa si apoi nu suntem cu totii profesori in lumea asta. Am luat bacul cu nota cinstita, recunosc nu mare dar nu am copiat nici nu am dat mita si mai recunosc ca nu sunt orasan fac parte dintr-o familie de tarani si nu mi-e rusine de asta. Am ajuns cu greu unde sunt.
Postat 21 Octombrie 2011, 20:15 de avocat
@sorin ziaristul
"Desteptule" ai evoluat . Ma bucur ca inveti si tu ceva chiar si din mizeriile astea de aici. Ai un nume. Pe Grebe il stim cu toti cine este si ce functii are el, dar asta nu imi da dreptul sa spun ca il cunosc. Pe ceilaltti nici atat. Apoi el este doar un exemplu ca el sunt multi altii cu numeroase functii pe care sustin in continuare ca nu au cum sa le onoreze asa cum ar fi normal si corect nemaivorbind de legal. (pentru tine ca esti mai redus iti mai dau un exemplu medicii care sunt si profesori si medici la spital si la cabinet privat si etc.) Asta am scos eu in evidenta dar nu ai tu minte sa intelegi. Nu cu grebe am eu treaba ce cu cea ce devine incet incet si el ca si ceilalti. Asta este sistemul dar nu ai tu cum sa intelegi.
Postat 21 Octombrie 2011, 20:00 de avocat
Pardon!
"Grebe"
Postat 21 Octombrie 2011, 14:25 de Sorin
@avocat
Pt unul care nu cunoaște detalii despre oamenii "astia",vad ca știi ce si câte contracte are "greve".Ești atât de tembel încât te dai singur de gol. P.S. Subscriu si eu,Dana!
Postat 21 Octombrie 2011, 14:23 de Sorin
@avocat
Nu conteaza ce scrii,pentru ca este evident ca nu esti la curent cu statutul functionarilor publici. Faptul ca ești atât de agramat, in schimb, ne indica clar ca nu serii nici cele mai elementare cunoștință de limba româna. Mai gândește-te dacă este oportun sa îți exprimi părerile, si dacă tot insisti, cere ajutorul unui inginer
Postat 21 Octombrie 2011, 14:14 de Dana
@replica
Ziaristule despre ce concurs vb? Nu era vb despre nici un concurs la cea ce spuneam eu. Esti pe dinafara iar.(ti sa mai spus dar nu te lasi) cred ca esti blonda sau absolvent de sorbonica care pupa mana la unul la altul in timpul studentiei iar acum nu-ti mai incapi in pene. Nu mai ai mult si vei ramane somer "desteptule" "invatatule" Nici nu stii ca conditiile unui concurs nu se pot studia dintr-o carte. Se vede de la o posta ca nu ai dat concurs pe post pe bune. Pa. Inca odata mie sila de voi. Nici macar un nume fictiv nu esti in stare sa gasesti. Semneazate ziarist.
Postat 20 Octombrie 2011, 18:33 de avocat
ce fraieri sunt tarani Oradeni
le dau tunuri orasenii cu astia sa te mandresty in partide ca ti fac neamul de ras, votati PDL-PNL-PSD ca nu face fata ANI la cata debandata fac , vb avoccatului cum lucreaza 16 ore pe zi, acte fictive, banii splati, sustragere de la TAXE, este legal sa faci si 3 dar nu mai dormi, mananci, ce face ITM in cazul lui dar finantele? NIMIKKKK iau porotocoale si cersesc VOTURI, isi fac favoruri in interes personal, nu COMUN al tarii:))) Domane sa vina un cutremurrrrrrr nu meritam sa traim! stam cu hotii in libertate si ne rugam cu ei in Biserica:)cata ipocrizie si lasitate ,mizerabila.
Postat 19 Octombrie 2011, 22:11 de ha, ha, ha, ha
pentru avocat
Daca chiar esti avocat, ar fi bine sa nu mai scrii tampenii!!, ia cartea si mai studiaza legislatia si conditiile de concurs.
Postat 19 Octombrie 2011, 20:58 de replica
La munca cu voi
Cand studiaza Grebenisan ? Cand isi face cursurile? Cand concepe noutatile si cursurile ptr studenti? Cand face pe menegerul? Cand publica lucrari sa aduca punctaje universitatii? Cand face cercetare? Cand studiaza legislatia? La fel si mult altii cu doua sau mai multe functii plus familie plus firme plus hobiuri plus AMANTE (astia cu functii cu totii au este trendi) plus multe altele. Sunt multe intrebari si multe probleme de rezolvat in tara asta. Presa vede doar ce se comanda de unii asta este foarte grav. Deacea mie sila. Cred ca si altii vad asta.
Postat 19 Octombrie 2011, 20:01 de avocat
La munca cu voi
Nu cunosc detalii despre oamenii astia dar din punct de vedere legal faptul ca are o firma de consultanta sau chiar un PFA in achizitii nu contravine legii. Chestia cu functionar public este o prostie in cazul acesta. Domnilor de la presa mai specializativa in legislatie inainte de a scrie chiar si la comanda. Este perfect legal chiar mai legal decat cele doua contracte de munca de 8 ore ale lui Grebenisan unul cu Universitatea si unul cu spitalul. Grebe depaseste 12 ore pe zi care contravine codului muncii. Toate persoanele amintite in material care dealtfel se razboiesc ca fraierii cu presa in spate mai bine ar pune osul la bunastarea judetului. Razboinicii astia din presa ascunsi sunt niste ratati si incapabili care reusesc deocamdata sa fraereasca oradenii. Mult nu o sa mai mearga pana oamenii o sa- si dea seama ca sunt cu toti cu presa de genul asta (articole la comanda) niste impostori. Ne este sila de voi.
Postat 19 Octombrie 2011, 19:51 de avocat
mi se rupe in piept de dor
NU inteleg cum se asteapta sitemul sa incurajeze munca daca nu i si formeaza GRATUIT , se dau fonduri nerambursabile dar care ajung sa le faca cei care au mai multe calificari, vedeti DISCRIMINAREA SOCIALA este aplicata si incurajata pentru aderarea la un partid, ce face un om cu cinci mesri daca nu o practica pe NICIUNA si prefera contrabanda ca e la MODA, ce esti fraier sa platesti taxe , ajung la BUCURESTI!!! de ce puii mei nu inregistrati orice organizatie sociala ? de ce? de ce obligati oamenii sa se scarbeasca , sa nu mai creda in nimik, nici macar in valoarea lui sociala.Ce castigati cu banii, ca ii ia altii....
Postat 19 Octombrie 2011, 11:27 de durere va fi
SUNTETI NISTE NESUFERITI...CE AVETI CU BAIATUL ?!
Da' ce aveti cu saracul baiat smecherilor ? Si-a tras firma de achizitii...si ce ? Sunteti invidiosi ? Vi se pare ca fura mai mult ca voi ? Da' ca famiglia Mut-Popovici (fostul manager) ii toata inghesuita la aprovizionare si ca acolo se dijmuieste tot ce intra in spital nu va deranjeaza ??? Grebenisan zis Cattani ...ala de ce nu a luat masuri in consecinta ori si-a bagat si el degetele in miere ? Cea mai tare este faza cu Carp pus presedintele comisiei pt. desemnarea managerului la judetean...:)))) Am ras de m-am prapadit si inca mai rad...prietenii stiu f bine de ce...In rest vorba oradeanului care mai are un strop de ratiune ...daca cumva ai ghinionul sa te imbolnavesti cea mai inteleapta optiune este drumul la Debrecen !!!
Postat 19 Octombrie 2011, 11:14 de DOCTORUL
a
fff interesant cum toata lumea stie cat de corupt este Dl. Pircioaga, si cum incurajeaza afacerile cu lumea interlopa...deh e invatat omul...demult dupa Revolutie cum se invart treburile si cum stam cu coruptia...si totusi toate autoritatile sunt oarbe si parca nu vad nimic si tot timpul iese cu basmaua curata...Clanul Pircoaga si-au creeat un adevarat paianjenis in ale coruptiei...Zona din care provine dl. e impanzita cu fel de fel de handicapati care au nevoie de intretinatori, pacat doar ca ei lucreaza de mama focului si nu au nevoie de niciun ajutor sa dea cu sapa sa nu uitam ca si d-na dansului i-a ajutat din plin pe "saracii handicapati"....bine ca noi salariatii le intretinem cu tot felul de taxe si impozite imbuibarea lor...asta da tara...pe noi ne jumeleste statul cu taxe si impozite si la altii le dau banii nostri cu sacii...halal dezvoltare....
Postat 19 Octombrie 2011, 11:03 de a
penibili
Niste penibili.....incepand cu dl Pircioaga,,,,fam Vesa....si acest ginerica Iurcov.Ar tb lasati dl GAVRILA GREBENISAN si dna SILAGHI MARIA sa faca un pic de curatenie la Spitalul Judetean(mai sunt si oameni cinstiti si nepatati pe lumea asta)nu tb sa primeze doar angajari si numiri politice.
Postat 19 Octombrie 2011, 10:42 de roxana
no poftim!!
eu nu o zic cu rautatate dar politica este un cuib de interopi daca 20% sunt politicieni , restul vai de ei duc numele la gunoi, pacat de munca celor care vor ceva.ROMANIA dataorita inculturi da nastere la mizerii sociale, morale nici nu se pune in discutie, cat timp incalci legea incalci si BIBLIA. DEGEABA platim un guvern ca totii il platim daca stam cu hotii in libertate, mai bine dormim ca nu mai au ce fura.
Postat 19 Octombrie 2011, 10:39 de anka
@oradeanu
Ai perfecta dreptate!Ai uitat sa spui ca Ritli vine cu gasca cu tot.Antal,Bodog,Hercut(ca doar nici astia nu sunt lipiti de scaunele din minister)Trebuie sa se intoarca si ei la un post caldut
Postat 19 Octombrie 2011, 10:17 de sorin
Hotii
Nu vi se pare ca prea multe mizerii sunt legate de domnul Marius Parcioaga? Cam multe se intampla cu stirea lui! Oare cati bani a facut de cand e la DSP?!! O sa stim vreodata?!
Postat 19 Octombrie 2011, 10:13 de tot asa
las' ca vine ritli cu ai lui
Lasa ca vine Ritli cu prietenii lui din Bucuresti si va fi biiiine. Atunci nu se vor mai face achizitii pe sest. Totul va fi mai curat, mai uscat!
Postat 19 Octombrie 2011, 08:50 de oradeanu'
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON