URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2012, 07:22

Alegeri în familie: ce "tinichele de dosar" au candidaţii la funcţia de rector

Alegeri în familie: ce "tinichele de dosar" au candidaţii la funcţia de rector TREI SAU DOI? Adversari până la duşmănie, Cornel Antal (stânga) şi Constantin Ionescu (dreapta) sunt principalii competitori în cursa pentru şefia Universităţii. În umbra lor, Constantin Bungău (medalion) e pregătit să se "bage" numai dacă Antal nu va putea candida, pentru ca în fruntea bucatelor să nu parvină renegatul Ionescu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În premieră, pentru fotoliul de rector al Universităţii din Oradea se pregătesc trei profesori. Competiţia pare strânsă, dar fiecare are şanse şi motivaţii diferite. Dacă actualul rector Cornel Antal vrea să controleze mai departe tranziţia post-Maghiar, iar marginalizatul sindicalist Constantin Ionescu e mânat de răzbunare, cel de-al treilea personaj, decanul Constantin Bungău, are doar rol de "suplinitor", în ipoteza că Antal nu va putea candida din cauza noii legislaţii, care plafonează numărul mandatelor la cel mult două.

Dincolo de deosebiri, însă, toţi cei trei profesori au un numitor comun: fiecare e tras în jos de neveste, şi ele cadre didactice, fiecare cu propriile interese, orgolii şi, nu în ultimul rând, "bube"...

"Republică populară"

Până anul trecut, Universitatea era ca o republică parlamentară, cu rector ales de Senatul format din decanii de facultăţi, şefii de catedre şi reprezentanţii studenţilor. În 2011, "Legea Funeriu" a schimbat regula: rectorul putea fi ori ales prin votul "popular" al tuturor cadrelor didactice, cercetătorilor şi reprezentanţilor studenţilor, ori desemnat prin concurs deschis inclusiv personalităţilor din afara instituţiilor de învăţământ.

La Oradea, dascălii şi studenţii şi-au exprimat preferinţa pentru prima variantă într-un referendum desfăşurat astă-vară, astfel că depunerea candidaturilor se poate face până la 20 ianuarie, iar alegerea rectorului a fost programată pe 8 februarie 2012.

Reformator la "Sorbonica"

Favorit la un nou mandat e considerat Cornel Antal, care a preluat rectoratul de la Doru Maghiar, silit să demisioneze în 2007, când DNA l-a acuzat că, împreună cu tatăl său, Teodor Maghiar, a prejudiciat statul cu 24 de milioane de euro prin umflarea cifrei de şcolarizare, dar şi că a falsificat diplome pentru cetăţeni străini.

De la instalare, Antal a reformat "Sorbonica" cu prudenţă, aşa încât temelia şubredă a instituţiei să nu-i surpe şi pereţii. De altfel, prorector în epoca Maghiar, Antal nu s-a dezis niciodată de clanul Maghiar, faţă de care şi-a manifestat solidaritatea cu discreţie şi loialitate. I-a lăsat, de pildă, "Unchiului" maşina de serviciu chiar şi după ce acesta a fost pensionat şi condamnat la închisoare (ce-i drept, încă nedifinitiv).

Cu bune

În pragul alegerilor, Antal se prezintă cu meritul de a fi menţinut Universitatea pe linia de plutire, ba chiar a obţinut vara trecută de la Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior calificativul "de încredere", după ce în epoca Maghiar acesta era de "încredere limitată" şi instituţia risca pierderea mai multor specializări.

Echipei lui Antal, în special prorectorului Ioan Felea, şeful Comisiei de Calitate, i mai se datorează instituirea unor proceduri care nu mai permit impostura făţişă, precum şi creşterea transparenţei şi ameliorarea relaţiilor cu presa, care a permis îmbunătăţirea imaginii instituţiei.

Şi cu rele

Şi reproşurile sunt, însă, multe. Unele informaţii sunt în continuare ascunse, ca de pildă rezultatul controlului Curţii de Conturi pe 2010, ce relevă aceleaşi nereguli în achiziţii ca în epoca Maghiar: plăţi pentru lucrări fictive la reabilitarea Facultăţii de Arte şi la construcţia Facultăţii de Muzică, acordarea de diurne umflate pentru privilegiaţii trimişi în străinătate etc.

08 Liana Antal.jpgCea mai deranjantă a fost însă discriminarea cadrelor, intransigenţa faţă de cei mici şi favorizarea mai-marilor. Un exemplu notoriu e cazul conferenţiarului Gavril Grebenişan, luat la ţintă şi sancţionat prin Comisia de Etică a Universităţii după ce fusese pus manager la Maternitate în locul nevestei rectorului, Liana Antal (foto). "Universitatea e aservită tot unei familii, la fel ca pe vremea lui Maghiar", au concluzionat cadrele tinere, victime colaterale în războiul "sorboneilor".

Discriminatoriu s-a procedat, cu oblăduirea aceluiaşi Antal, la concedierea unor angajaţi ai Facultăţii de Medicină, unde unor tineri preparatori li s-au desfăcut contractele de muncă, pentru absenţe, dar unor conferenţiari şi profesori li se permite în continuare chiulul cu lunile. La fel, tot pe filiera soţiei, rectorul a făcut cel puţin o angajare cu cântec, aducând ca juristă o amică a Lianei Antal de la Maternitate. Pe scurt, Universitatea a fost expusă public de dragul soţiei rectorului şi a protejaţilor ei.

George - a fost sau n-a fost?

Antal mai are de luptat şi cu suspiciunea că înainte de 1989, pe când lucra la Aerobaza Utilitară din Cluj, a colaborat cu Securitatea, care l-a recrutat pentru a obţine de la el informaţii despre ceilalţi angajaţi, asigurându-i chiar şi un nume de cod care să-i protejeze identitatea reală. "A fost recrutat la 30 octombrie 1986 şi a semnat un angajament, având numele conspirativ George", se arată într-o adeverinţă de anul trecut a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Când secretul a ieşit la iveală, Antal s-a apărat susţinând că a "turnat" din obligaţie. "Când cineva deturna un avion ca să fugă în străinătate urmau anchete, iar eu şi colegii eram obligaţi să mergem la Securitate şi să dăm declaraţii. Eram obligaţi, n-am făcut-o din plăcere", spunea rectorul.

Dacă detaliul va conta sau nu în alegeri, e greu de estimat. Probabil doar cadrele mai vârstnice îi vor da atenţie, iar preparatorii, asistenţii şi conferenţiarii tineri îl vor judeca pe Antal mai degrabă pentru trecutul recent.

Depinde de Minister

Deocamdată Antal nu şi-a înregistrat candidatura, iar pentru BIHOREANUL a declarat că nici nu s-a decis. De înţeles, fiindcă s-ar putea să nici nu aibă dreptul, noua Lege a Educaţiei interzicând candidatura celor care au acumulat deja mai mult de 4 ani pe această funcţie. Or, înaintea actualului mandat, Antal a mai fost rector între august 2007 şi martie 2008. De altfel, în decembrie, el a cerut lămuriri suplimentare Ministerului, în speranţa că va putea, totuşi, să se facă abstracţie de mandatul parţial.

Că, totuşi, îşi doreşte un al treilea mandat e clar tocmai fiindcă a cerut rabat de la Minister. "Încă nu am primit răspunsul", a declarat Antal săptămâna trecută, adăugând că "dacă voi mai candida, obiectivele mele ar fi să primim "încredere ridicată" de la ARACIS, să ne consolidăm poziţia între celelalte universităţi, să manifestăm toleranţă zero la fraudă şi să menţinem transparenţa ca până acum". În plus, a încheiat el, din program nu ar lipsi "apropierea teoriei de practică, în sensul apropierii Universităţii de firmele unde studenţii să facă practică, iar absolvenţii să fie angajaţi.

"Renegatul"

Profitând de perspectiva ca Antal să nu mai poată concura, şeful sindicatului, profesorul Constantin Ionescu, fost prodecan până în 2008 la Facultatea de Arhitectură şi Construcţii, a anunţat că se înscrie în competiţie.

Ionescu îi reproşează lui Antal în primul rând apartenenţa la "regimul" Maghiar. "În conducere trebuie să fie doar persoane care nu au făcut parte din echipa lui Maghiar. Actuala conducere dă vina pe greaua moştenire, care e reală, dar la care a contribuit şi ea. Cum zici că faci reformă când ai condus 15 ani?!", spune Ionescu, referindu-se la fostul prorector Antal. Dacă va fi ales, spune Ionescu, va demonstra ce înseamnă transparenţa reală, va stimula profesionalismul şi va lucra în echipă. "Acum e secretomanie, nimic nu se face la vedere", acuză el.

Soţ de SRI-istă

08 Daniela Ionescu.jpgNumai că şi Ionescu, la fel ca Antal, are probleme de CV, unele datorate lui, de vreme ce sub conducerea sa sindicatul nu s-a remarcat cu nimic, altele fiindu-i create, ca în cazul actualului rector, de soţie, profesoara Daniela Ionescu (foto), ajunsă cadru didactic după ce iniţial fusese ofiţer în structura care a moştenit Securitatea - Serviciul Român de Informaţii.

Asta ar mai fi cumva, dar femeia e cunoscută şi pentru furt intelectual, cea mai josnică "infracţiune" academică. În 2003, când era decan la Facultatea de Textile şi Pielărie, ea a şi fost condamnată penal la plata unei amenzi şi a unor despăgubiri de 200 de milioane lei pentru plagierea lucrării unei profesoare din Iaşi.

Rezervistul

08 Simona Bungau.jpgDacă Ministerul va interzice candidatura lui Antal, în cursă s-ar putea înscrie unul din oamenii de încredere ai acestuia, profesorul Constantin Bungău, decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică. Apreciat ca unul dintre "lupii tineri" crescuţi pe vremea lui Maghiar, Bungău a evitat scandalurile, dar nu şi soţia sa, Simona Bungău (foto), prodecan la Medicină. Numele acesteia a fost amestecat anul trecut în povestea şpăgilor pe care studenţii le dau pentru examene, dar şi în scandalul autoevaluărilor pe baza cărora cadrele primesc salarii de merit şi premii, ea fiind acuzată că, pentru a primi mai mulţi bani, şi-a falsificat autoevaluarea.

Deocamdată, decanul nu şi-a înregistrat candidatura oficial, după cum n-a făcut-o nici Antal, ci aşteaptă deznodământul în ce-l priveşte pe actualul rector. "În acest moment nu pot spune cu certitudine dacă voi candida sau nu, dar e valabil ce spuneţi dumneavoastă", a recunoscut Bungău când BIHOREANUL l-a întrebat dacă va acţiona în funcţie de "variabila" Antal. Cât despre program, decanul l-a rezumat scurt: "să meargă bine lucrurile pentru toată lumea, pentru că în rest nu contează dacă în spatele unui program se află altceva sau altcineva".

Lămuritor, nu? Aşa că, până una-alta, "Sorbonica" rămâne tot într-un registru minor, neputându-se despărţi de trecut şi, în plus, riscând să aibă, indiferent care din cei trei potenţiali candidaţi va fi ales, un rector şi un "cabinet doi" de unde acesta să fie influenţat de soţie. Căci, parafrazând o vorbă de spirit, şi în spatele unui bărbat slab se poate afla o femeie puternică...


ALEGERI PARALELE
Rector nou, Senat nou

În aceeaşi zi în care a fost programată votarea viitorului rector, pe 8 februarie, vor avea loc şi alegerile pentru noul Senat, structura de conducere colectivă a Universităţii. În baza noii legi, nu pot ocupa un loc în Senat cei care deţin deja o funcţie de conducere executivă, precum şefia unui departament sau facultăţi.

Alegerea senatorilor studenţi începe pe 16 ianuarie, când în sala de sport a Universităţii vor fi votaţi tinerii care şi-au depus candidaturile încă din decembrie. Spre deosebire de studenţi, cadrele didactice trebuie să-şi înregistreze opţiunile pentru un loc în Senat până în 20 ianuarie, alegerea lor urmând să aibă loc în 8 februarie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
@cutus
Nea Lazare, in sfârșit!!!! Ești singurul care ne poți lamuri in aceasta nebuloasa. Cum ai dispărut mai mult timp de pe aici, cum a luat-o razna mai rău Antal. Nu știm cum, dar ar trebui sa îl duci la un psihiatru pt ca acum "e rău randu'. ".Poate la Ingolstate, in Germanica, cu Liana? Ia vezi ce rezolvi sa îl trimiti putin. (nu de acasă, pt ca deja e rău dus de acasă.Din oraș trimite-l!)
Postat 26 Ianuarie 2012, 20:34 de Sorin
o functie pentru calul meu
Raspopitu de la primarie si episcopie candideaza si pentru senatul universitatii. Consiliul facultatii e prea putin pentru el. ”Crestin” nesatul de functii si mariri! Noroc ca n-au apucat sa-l faca si pe asta profesor ca acum candida de rector.
Postat 23 Ianuarie 2012, 18:51 de daniel preafericitul
am vrut sa pun degetul pe el
Am fost azi la rectorat si m-am tot invartit pana l-am vazut cu ochii mei pe "candidatul din plicul lui Filip"! Aveti dreptate maestre! Are herpes, dar se pare ca e pe cale imunitara. Nu rezista la competitie!
Postat 23 Ianuarie 2012, 12:20 de doamna secretara
bai gura proasta,
daca Universitatii i-a crescut calificativul de incredere, ce tot latri ca o potaie fie ca trebuie fie ca nu?
Postat 21 Ianuarie 2012, 07:49 de BIND
tăt așe', domn' avocat!
@L. C. mă amuz teribil când văd câte știe și scrie "domnu' avocat", mă bucur c-ați revenit!
Postat 21 Ianuarie 2012, 00:08 de fulgeru
nu faci din cioroi gaina nici din rector om de bine
Musai shi va spui care-i fofarlica cu rectoru\' ista ! Nu de alta, da\' ma tat suna Palladi si Helvig (ishtea-s fitzingaii lu\' Filip) sa ma intrebe cine \'oa fi castigator la Universitate. M-am saturat de ei, ashe ca va spui voua! Cotatzi bine cata\' catindatzi, ca ala care un semn, ala \'oa castiga potu\' ! Ce semn? Un herpes! Ala care are pa el un herpes (io iesit de la agheazma lu\' Parintele Bolos), ala \'oa castiga! Mai mult nu va poci spune, da vedeti voi singuri daca cotatzi cata ei ! Bine zicea aseara Bot la Kelly\'s (l-am bagat sub masa din 300 de Johny Walker!) : \"Nea Lazare, Filip asta vrea sa-si mentina controlul la Universitate. Il are pe Bolos prorector si pe \"omul cu herpes\" rector. Nu se satura pana nu face praf Universitatea. Dumneata ai fost primul care ai spus ca Filip ii un \"colorat\" sudist, o cioara cu cioc alb care-i bun numa\' de scandal! Trebuia sa te ascultam atunci si sa-l marlim in birou\' matale! \"
Postat 20 Ianuarie 2012, 21:41 de Lazar Cutus
@dr.h
corect: risc mare! daca Ionescu devine rector putem cauta alt loc de manca ca va distruge universitatea intr-un an!
Postat 20 Ianuarie 2012, 18:16 de sorbonel
alt sumar
Antal a facut marele progres de a ne lasa pe mana lui Ionescu! Costel si Georgel l-au facut pe Ionescu rector. Durata mandatului este de 4 ani ( Art. 213, alin. 7, LEN1/2011) si nu cred ca va trece neamendata ”ingineria” cu cei 3 ani si 4 luni. Georgel ca nu stie sa piarda, celalalt ca e las sau are si el un dosar pe undeva.
Postat 20 Ianuarie 2012, 18:05 de dr.h
sumar
Sumar: Antal nu avea curajul dar a mai facut ceva progrese. Ionescu este un om pe bune prost (IQ max 90). Cu Ionescu UO se va desfiinta. Antal poate salva.
Postat 20 Ianuarie 2012, 17:47 de sorbonel
...
cica i-ar fi spus juristii ca are dreptul sa candideze pentru un mandat de 3 ani si 4 luni. Atunci pot si eu candida pentru unul de 2 luni? Imi ajung sa-mi aranjez copii, sa-mi trag vreo doua contracte, un salariu de merit si sa-mi promovez amanta. La gunoi cu legea care spune mandatul e de 4 ani!
Postat 20 Ianuarie 2012, 16:59 de milica
... ruda cu ... de la Brad ?
Ionescu are o freza de tont, precum ce se adaposteste dedesupt. Pai daca nu era Maghiar, Oradea ar fi avut o universitate de nivelul celei de la Salonta sau cum este Agora spre exemplu. Ca Maghiar a fost cel mai mare bandit intre banditi asta e alta treaba. Iar Antal ar face bine sa uite functia si sa lucreze mai pe fata, propunind un om cu notorietate, destept si cu bani, manager si pentru el si pentru ceilalti. Adica unul opus stilului Boc, Ionescu, etc. Poate n-ati stiut dar Ionescu e chiar rudenie cu ... PD-ul. Nu ca Antal ar fi chiar geniu ...
Postat 20 Ianuarie 2012, 16:00 de DeLaSol
candidatura ilegala?
multe mizerii are de ascuns Antal de se tine in halul asta de scaun! Tare trebuie sa-i tataie fundul daca risca descalificarea ...
Postat 20 Ianuarie 2012, 15:44 de lili
@pyiu
Dpdv legal si mai ales dupa common sense, cazul Antal e rezolvat de cateva zeci de ani, si anume de atunci cand a semnat angajamentul la Secu. Faptul ca si el are sotie angajata a UO, d-na Liana Antal si că depaseste perioada mandatului e subsidiar. Deci, pe langa faptul ca si sotia lui trebuie sa-si dea demisia, daca prin absurd iese castigator, mai trebuie sa dea foc arhivelor din care s-au scurs documentele. Cam greu acum.
Postat 20 Ianuarie 2012, 13:34 de Cristi.B
@CUTUS Lazar
Maestre, 'geaba injuri matale acu', trebuia s-o faci in '90 ! Nu te-am vazut atunci sa protestezi pt. aplicarea pct-ului 8 al Proclamatiei de la Timisoara ! Turnatorii, informatorii, ,,cadrele'' vechiilor (si actualelor, da' asta-i alta poveste!) structuri represive, poltrucii pcr-ului, astia au spoliat tara, astia fura, astia mint SI CE-I MAI GRAV, ASTIA NE CONDUC DE 22 de ANI ! Oare unde am fi azi si cum ar arata societatea romaneasca daca ne-am fi ,,vaccinat'' impotriva acestui cancer ?!
Postat 20 Ianuarie 2012, 13:28 de .
mama voastra de comunisti
Doam' bate-i puterea lui de fitzingau', da stiu ca lu' Antal aista i s-o prins curu' da scaunu' de rector! Amu' el s-ar duce de p-acolo', da' muierea nu-l lasa ca vrea shi mai shada cu diurna ceea buna la Ingolstadt pa banii Universitatii! Da' io stiu ca oricare iese rector, prorector 'oa fi Marcel Bolos! Ca m-o spus mie Bolos asara cand ne-am "inchinat" in Lords la un Jack Daniels: " Nea Lazare, oricare din cei trei castiga tot pe mine ma pune prorector si eu o sa conduc din umbra ca la Primarie. Am "rezolvat" cu fiecare separat dupa Slujba de Boboteaza cand le-am dat sa bea din Agheazma facuta de mine. Si cand or baut agheazma, cei trei candidati or laudat-o tare: "Ce gust bun are Parinte! Parc-ar fi cu aroma de busuioc!" Ei nu stiau ca mi-au curs mucii in apa de la frigul de afara."
Postat 20 Ianuarie 2012, 13:06 de Cutus Lazar
sorbonica si clanurile ei
Desființarea acestui cuib de lepre e singura soluție! Cum sa ne dăm copiii la universitatea asta cînd nimic bun nu se aude despre ea? Ce școală să facă cu lăpădăturile astea care nu știu decît să fure și să înșele?
Postat 20 Ianuarie 2012, 12:53 de cetateanul turmentat
rastalmacire
@ Cristi Da, se poate incerca rastalmacirea articolului, insa dupa parerea mea interpretarea "canonica" de la noi nu poate sta in picioare. Legea precizeaza ca este exclusa situatia ca sotul sa se afle fata de sotie intr-o pozitie de "conducere, control, autoritate sau evaluare institutionala la orice nivel in aceeasi universitate". Deci nu e vorba numai despre un raport de autoritate direct sau care s-ar limita la nivelul departamentului. Se spune limpede "raport de autoritate" (direct sau indirect) si, tot limpede, "la orice nivel" (departament, facultate, universitate). Iti trebuie multa rea credinta sa intelegi pe dos sau pe jumatate prevederea asta. Am impresia deci ca cele trei candidaturi vehiculate pina acum sunt, juridic vorbind, absolut contestabile. Cei de la Timisoara au inteles exact despre ce e vorba. Ar exista niste solutii: cazurile Ionescu si Bungau-sotiile pleaca din Universitate. Cazul Antal: ar putea candida, dar ar trebui sa-si dea demisia cu 7 luni inainte de terminarea celui de-al doilea mandat. Nu stiu in ce masura este juridic posibil.
Postat 20 Ianuarie 2012, 12:52 de pyiu
Candidatura !!
Pana la DL de depunere a candidaturilor, asteptam un candidat surpriza !!! Singura solutie !!!
Postat 20 Ianuarie 2012, 12:37 de carmen
its show time
Pacat ca nu candideaza muierile lor. Ar fi o lupta cinstita.
Postat 20 Ianuarie 2012, 11:24 de zizi
la piovra
Halal candidați! Ăștia nu concurează prin evidențierea rezultatelor și calităților proprii ci prin evidențierea ilegalităților și mârșăviei celuilalt. Asta pentru că niciunul nu are calități dar toți sunt mânjiți! O luptă între penali. La sfârșit ar trebui să-i ridice procuratura.
Postat 20 Ianuarie 2012, 11:21 de comisar
trist dar adevarat
La așa o competiție nici nu va merge nimeni la vot. Vom avea un rector ales de familie. Acum vedem care clan e mai mare.
Postat 20 Ianuarie 2012, 11:01 de profesor
@pyiu
opiniatimisoarei.ro/bursa-zvonurilor-incepe-razboiul-in-universitatile-timisorene-cursa-pentru-fotoliile-de-rector-incinge-spiritele/12/01/2012 vezi articolul din opinia timisoarei Bursa zvonurilor! Incepe razboiul in universitatile timisorene: cursa pentru fotoliile de rector incinge spiritele
Postat 20 Ianuarie 2012, 10:56 de Cristi.B
@pyiu
ce zici tu e f de bun simt doar ca traim in Romania tara tuturor interpretarilor. Aici se interpreteaza ”conducere, control, autoritate DIRECTA,” adica singura restictie o au sefii de departament ( de aia la IETI si Mediu si-au si mutat nevestele in alte departamente). Exista si un proces pe tema asta cu singura universitate din tara care a inteles ca si noi aceasta lege.
Postat 20 Ianuarie 2012, 10:54 de Cristi.B
Criza
Daca interpretarea legii poate sa-l excluda pe antal din competitie este "criza" in universitate! Antal si echipa lui trebuie sa-l sfatuiasca pe Bungau sa-si depuna candidatura pentru a nu ramane singur si victorios Ionescu in alegeri. Bungau castiga din primul tur, este cotat si apeciat omul cu cele mai mari sanse !
Postat 20 Ianuarie 2012, 10:53 de Conferentiar
niciunul nu poate candida
1)Antal pentru ca ministerul nu poate da dispensa de la respectarea legii. 2)Ionescu pentru ca ar fi in situatia de conflict de interese: are sotie cadru didactic la Universitate. Conform LEN, art. 130, 1, b, devenind rector, ar ocupa in raport cu sotia sa o pozitie de "conducere, control, autoritate sau evaluare institutionala". Legea nu permite asa ceva, chiar daca in Carta Universitatii prevederea a fost tradusa usor ambiguu. 3)Bungau este exact in aceeasi situatie ca Ionescu. Oare nimeni de-acolo nu citeste legile? Dintre toti trei, Bungau ar fi fost figura cea mai interesanta. Ghinionul e ca si sotia lucreaza la Universitate. E clar ca avem o problema cu mentalitatea de clan in Romania.
Postat 20 Ianuarie 2012, 10:35 de pyiu
?
Parafrazand un personaj ”celebru” : cu ce-or fi gresit romanii de au de ales intre doi securisti?
Postat 20 Ianuarie 2012, 10:29 de lili
Bungau
Pacat ca dl Bungau isi lipeste numele de o persoana incapabila, lasă si mai ales compromisa ca Antal. E tinăr si cu perspective dar pe langa sotie isi mai adauga un handicap care-i va fi fatal la o candidatura viitoare. Actuala candidatura ii ofera unica sansa de a ajunge vreodata rector chiar daca turnatorul obtine derogare. Comunitatea academica e asa de scarbita si nemultumita incat oricine altcineva ar candida impotriva primilor 2 ar cistiga.
Postat 20 Ianuarie 2012, 09:52 de David
completare la CV
Exista o "gaura neagra' in biografia dui Ionescu: perioada 92-96 , cu restaurantul-bar de noapte IMPERIAL, la care era patron, relatii cu multe persoane dubioase si niste sirieni pacaliti....
Postat 20 Ianuarie 2012, 09:42 de Cadristu'
nici asa nici altminteri
Cam asta-i politica pretendentilor...fara puncte de vedere, fara program, fara strategie. Sa fim alesi sa ne fie bine la toti dar mai ales alor nosti. A inteles cineva ce-si propun concret caraghisii astia?
Postat 20 Ianuarie 2012, 09:32 de Sorin
j
sa vina rusi
Postat 20 Ianuarie 2012, 09:00 de j
SRI?
Ce SRI-ista frate? ca Daniela Smaranda Ionescu a fost securista in toata regula! Iar farmacista a terminat o ceva de chimie(ca deh, inainte de 1989 se intra greu la farmacie, nu ca acum, si atunci n-a fost in stare!). Iar Ionescu a intrat la facultate abia in sesiunea de toamna! Wow, grozav!
Postat 20 Ianuarie 2012, 08:12 de mihai
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON