URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2014, 07:39

Adio, Romi Neguş! De ce a fost arestat liderul interlopilor din clanul Neguş

Adio, Romi Neguş! De ce a fost arestat liderul interlopilor din clanul Neguş ÎNCOLŢIT. Romi Neguş s-a întors în Arestul Poliţiei Bihor, de unde a plecat în toamna anului 2010 (foto), după ce distrusese localul unui afacerist care refuza să-i plătească taxă de protecţie. Interlopul va fi transferat în scurt timp în Olanda, unde e anchetat pentru constituirea unui grup criminal organizat. Acuzaţie totuşi blândă faţă de noua învinuire adusă în ţară: complicitate la tentativă de omor
Adio, Romi Neguş! De ce a fost arestat liderul interlopilor din clanul Neguş PRINŢ ÎNTREŢINUT. Deşi n-a avut în viaţa lui vreun loc de muncă, "prinţul" ţiganilor, Romulus Markovics, trăia pe picior mare la Oradea, unde se afişa în haine de firmă şi maşini scumpe, plătite. Acum s-a aflat şi de unde veneau banii: de la femeile seduse şi trimise să producă pentru el în bordelurile din Olanda
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna trecută, marţi, faimosul interlop Romulus Markovics, liderul clanului ţigănesc Neguş, a ajuns după gratii, arestat la solicitarea autorităţilor judiciare din Olanda, care îl anchetează sub acuzaţia de aderare la un grup criminal organizat.

Romi Neguş e bănuit că în ultimii ani a coordonat o bandă de traficanţi de persoane care alimenta bordelurile din vestitul "cartier roşu" al capitalei olandeze cu fete duse din România şi Ungaria şi forţate să se prostitueze în folosul lor...

Loverboy

Romulus Markovics era în atenţia procurorilor din provincia Noord-Holland din primăvara anului trecut, în urma unei sesizări făcute de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, care au aflat că interlopul şi oamenii săi se ocupau de traficul de prostituate pentru celebrele bordeluri din Amsterdam.

Ancheta a scos la iveală că proxeneţii acţionau după metoda "loverboy". Adică îşi agăţau victimele din localuri sau de pe reţelele de socializare, le seduceau, iar pe urmă le scoteau din ţară şi le plasau în casele de toleranţă din metropola olandeză. Fetele nu puteau păstra nici măcar o parte din câştig, întreaga sumă adunată din prestaţiile sexuale fiind însuşită de membrii grupului.

Potrivit mandatului european de arestare transmis la Oradea, banda a funcţionat pe teritoriul Olandei încă din 2010, era bine organizată, având metode de lucru, o structură şi ierarhie fixe. Iar Romulus Markovics nu era fitecine în trupă. "Persoana a avut un rol de conducere", se precizează în mandat.

Prins la Oradea

Potrivit surselor BIHOREANULUI, începând din luna august a acestui an, procurorii din arondismentul Noord-Holland au arestat mai mulţi membri ai grupării coordonate de Neguş, motiv pentru care acesta şi-a luat tălpăşiţa şi s-a întors în Oradea. Negăsindu-l acolo, anchetatorii au emis pe numele lui întâi un mandat de arestare în lipsă, iar pe  6 octombrie şi un mandat european de arestare, pentru a-l putea da în urmărire internaţională.

Romi Neguş a fost reţinut marţea trecută, la Oradea, iar după 24 de ore a fost prezentat la Curtea de Apel Oradea, unde a fost arestat pentru 30 de zile. Acuzaţia oficială e "participaţie într-o organizaţie înfiinţată cu scopul de a comite infracţiuni", faptă pentru care Codul Penal olandez prevede o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare sau o amendă penală ce poate ajunge până la 20.000 euro.

Considerat lider al grupării, Markovics riscă, însă, o majorare a pedepsei. Asta pentru că acelaşi Cod Penal olandez prevede că "pentru fondatori, lideri sau administratori" pedepsele cu închisoarea pot fi majorate cu o treime.

Anchetat şi acasă

În faţa judecătorilor orădeni, Romi Neguş şi-a dat consimţământul pentru predare, motiv pentru care hotărârea Curţii de Apel a devenit definitivă, iar interlopul poate fi preluat deja de autorităţile olandeze.

Amicii lui pretind, însă, că Markovics e nevinovat şi i-au lăsat numeroase mesaje de încurajare pe portalul BIHOREANULUI. "Acuzaţiile de proxenetism si trafic de persoane sunt minciuni. Poliţia olandeză vrea să-l interogheze. Când va ajunge acolo, va da o declaraţie, iar în 30 de zile maxim va fi eliberat", scrie unul dintre prietenii lui Neguş, care s-a semnat Alin Mărginean.

Chiar dacă scapă de acuzaţiile din Olanda, Romulus Markovics tot a dat de belea la Oradea, căci săptămâna trecută a fost pus sub învinuire într-un dosar aflat în ancheta procurorilor de la Parchetul Bihor, deschis după un sonor incident petrecut în primăvara acestui an, pe 15 mai, când, înarmaţi cu bâte de baseball, mai mulţi membri ai clanului său au atacat un rival la intrarea în complexul Lotus Center.

Camerele de supraveghere ale complexului au surprins altercaţia, inclusiv momentul în care victima - Marius Lazăr, zis Ciobanu, el însuşi cunoscut recuperator şi bătăuş - a fost lovită cu sălbăticie de atacatori, cu bâte de baseball. Rănile au fost într-atât de grave încât Ciobanu a ajuns în comă la spital şi, până acum, a avut nevoie de peste 80 de zile de îngrijiri medicale, fără să îşi revină complet.

A venit dovada!

Cercetările demarate încă de atunci de procurori au arătat că atacul fusese comis de patru dintre membrii clanului Neguş: David Bergher, hoţ de buzunare şi tâlhar, Remus Balogh, alias Nano junior, vărul lui Romulus Markovics, Cristian Corodi, zis şi Americanu', şi Cristian Filimon. La vremea respectivă, probe directe au existat doar împotriva lui Corodi, cu maşina căruia bătăuşii au fugit de la faţa locului, acesta fiind pus sub acuzare pentru tentativă de omor.

Asta până săptămâna trecută, când a sosit rezultatul unei expertize ADN de la Institutul Naţional de Criminalistică, făcute urmelor papilare şi de sânge ridicate de pe o bâtă de baseball. Alături de alte două bâte şi de haine folosite de atacatori, "arma" fusese descoperită de poliţişti chiar într-un apartament de-al lui Romi Neguş din Velenţa, unde anchetatorii au descins la scurt timp după scandal.

05_Remus_Balogh_bihoreanul.jpgFiind singura cu urme de sânge, s-a stabilit că ea a fost cea care i-a spart capul lui Ciobanu. Iar analizele au confirmat acum, cu certitudine, că a fost manevrată de Remus Balogh (foto), motiv pentru care vinerea trecută acesta a fost reţinut şi apoi arestat pentru 30 de zile, pentru tentativă de omor.

Fraţi răcoriţi

Întrucât din cercetări a reieşit că atacul de la Lotus fusese comandat de Romulus Markovics, interlopul a fost dus, vinerea trecută, la sediul Parchetului Bihor şi pus şi el sub învinuire, pentru complicitate la tentativă de omor, acuzaţie care îl poate trimite în spatele gratiilor, la fel ca pe autorii faptelor, între 10 şi 20 de ani.

05_sanyi_negus_bihoreanul.jpgDupă cum se ştie, tot după gratii se află de o vreme şi fratele lui, Markovics Sandor, zis şi Sanyi Neguş (foto), condamnat în Italia la 18 ani de închisoare pentru complicitate la omor după uciderea unui proxenet albanez într-o încăierare cu clanurile de traficanţi din zona Brescia, având ca miză supremaţia străzilor. Cum s-ar zice, sângele apă nu se face...


REABILITAT
Bătaie cu suspendare

Deşi implicat în numeroase scandaluri şi suspectat de coordonarea unei grupări care se ocupă de proxenetism, cămătărie şi şantaje, până în prezent Romulus Markovics a avut o singură condamnare, şi aceea cu suspendare, pentru un scandal pe care l-a provocat în octombrie 2010 în clubul Atti's din Ioşia.

Potrivit rechizitoriului întocmit atunci de procurorii Parchetului Oradea, în noaptea de 22/23 octombrie, Neguş a intrat în local însoţit de un grup de circa 15-20 de persoane, care l-au agresat pe patron, pe angajaţi, membrii formaţiei care cântau acolo şi cinci clienţi, distrugând totodată mai multe bunuri. Motivul? Proprietarul localului refuza să-i plătească taxa de protecţie.

Ţantajul nu a putut fi dovedit căci, de teama interlopului, patronul Atti's, Lasztoczi Attila, a refuzat să colaboreze cu anchetatorii, Markovics fiind trimis în judecată doar pentru distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. El a şi fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 ani şi 4 luni, perioadă care a expirat în primăvara acestui an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
ROMICĂ-TURNĂTORICĂ!
Doar pentru fraieri nu e clar că Romi Neguș e protejat de Poliție, poate și de SRI, orice fapte ar comite! Desigur, asta presupune turnătorii inclusiv despre propriii oameni și alți complici și infractori cu care e combinat! Romică, nu te mai da cocoș, că ești doar un turnător jegos!
Postat 05 Noiembrie 2018, 20:45 de nikotelekus
Mda
Mda , nu va bucurati prea repede oricum iese
Postat 18 Decembrie 2014, 01:04 de Blonda
justitie nu ... laba
Cand oare vom avea si noi legi si o justitie ca afara? De ce maimutele astea nu pot fi inchise pentru foarte multi ani pentru toate faptele pe care le comit? Cand vom vedea si noi pedepse de 200 - 300 de ani sau de ce nu, pedepse capitale? Avem o justitie facuta din laba pentru un popor de labari care nu-si ridica falnicul cap ori de frica sa nu fie taiat ori din comoditate. Din punctul meu de vedere, simpla existenta a acestor viermi o percep ca o imensa insulta si o flegma in cap din partea autoritatilor care se scuza ca nu au legi pentru a scapa de ei. Suntem un popor de fricosi, lasi si comozi.
Postat 03 Noiembrie 2014, 21:59 de Viorel
PENTRU SIFOANE
voi astia din clanu negus mari interlopi ati mers mascati sa bateti un om si va turnat garda pe toti dupa 4 luni va aflat numele cu tot cu masca si mai ziceti ca nu sunteti praduitori ... Oradea e plina de praduitori si tot vestul si nord vestu tari (...)
Postat 23 Octombrie 2014, 04:09 de JET
15-20 de interlopi la "interventie" ?
Pai, ce dreaq faceti, bah, ca astia sunt mai multi decat plutonul de mascati ????
Postat 22 Octombrie 2014, 18:31 de interventia
$$$$$$$$$$
Faptul ca si adjunctul sefului politiei din Oradea e la parnaie sau foarte aproape de ea pt coruptie, idem altii de prin justitia locala, ar fi poate o explicatie pt faptul ca durat atat de mult.
Postat 22 Octombrie 2014, 17:34 de $$$$$$$$$
Foarte bine !
Interlopii la parnaie.
Postat 22 Octombrie 2014, 14:51 de Juctice
vaisamar
Politie si legi de kakat. Acestia trebuie impuscati! Mai cheltuiti mancare cu jegurile, care oricum nu o sa se indrepte. RUSINEEEE lege de 2 bani.
Postat 22 Octombrie 2014, 12:48 de vaisamar
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON