URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Adio, Nymphaea! Firma Lotus Center s-a înstăpânit pe numele Aquapark-ului orădean

Adio, Nymphaea! Firma Lotus Center s-a înstăpânit pe numele Aquapark-ului orădean STEAUA FĂRĂ NUME. Parcul acvatic a fost redenumit după ce firma Lotus Center şi-a înregistrat la OSIM denumirea Nymphaea Resort, adică staţiunea Nymphaea. "Am fost nevoiţi să alegem alt nume, Aquapark-ul Oradea", recunoaşte Liviu Andrica, directorul ADP, structura care va gestiona investiţia
Adio, Nymphaea! Firma Lotus Center s-a înstăpânit pe numele Aquapark-ului orădean HOTEL CU "PISCINĂ". Conform proiectului, hotelul Nymphaea Resort, înalt de nouă etaje, se va lega la Aquapark prin alei, terase şi vegetaţie, dar şi printr-un tunel construit la primul etaj al celor două clădiri. Acesta e şi motivul pentru care nu are nevoie de piscină proprie...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aquapark-ul după care aşteaptă orădenii de atâta vreme se va numi oricum, dar nu Nymphaea!

Promovat încă din 2011 după numele lotusului termal, unic în lume, care creşte în pârâul Peţa, parcul acvatic a fost rebotezat în taină pentru că firma Lotus Center, mai iute de mână, şi-a înregistrat de mai bine de un an aceeaşi denumire la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). Şi cel mai probabil va rămâne cu numele de Aquapark Oradea...

Încă se lucrează!

Aquapark-ul construit pe amplasamentul fostului ştrand municipal are mai multe probleme decât un manual de matematică. Conform contractului, lucrarea câştigată în februarie 2015 de sucursala clujeană a firmei ungare Kesz din Szeged, pentru suma de 88,3 milioane lei, trebuia finalizată până la 15 decembrie. Termenul de predare a fost amânat pentru primăvara acestui an la cererea constructorului, care a invocat preluarea cu întârziere a amplasamentului, canicula din vara trecută şi imposibilitatea de a face plantări astă iarnă. Data de 1 mai stabilită iniţial pentru deschidere a fost apoi prelungită pe 1 iunie, care a devenit... august.

Liviu Andrica, director Administraţia Domeniului Public OradaCert e că săptămâna trecută angajaţii Kesz făceau rectificări în urma recepţiei parţiale. Formalităţile de predare-primire se fac pe porţiuni, în funcţie de problemele date la remediat. Deşi şocant, nimeni nu ştie cum ar funcţiona Aquapark-ul la capacitate pentru că încă nu a putut fi exploatat la foc continuu. "În următoarele zile se va rezolva problema alimentării cu energie electrică a tuturor pompelor şi utilajelor", spune Liviu Andrica (foto), directorul Administraţiei Domeniului Public, care va gestiona parcul acvatic.

În ciuda presiunii orădenilor, pentru care timpul şi răbdarea nu sunt resurse inepuizabile, a celei puse de primarul Ilie Bolojan, aflat în cursa pentru cel de-al treilea mandat, şi a celei economice, dictate de pierderile provocate de menţinerea sub lacăt a unui obiectiv ce poate produce bani, directorul Andrica refuză să avanseze o dată certă a inaugurării. "Va fi undeva în august sau cel mai curând în iulie", spune acesta.

Se caută personal

Până acum, ADP a angajat instalatori, a scos la concurs posturile de vânzătoare şi casiere (pentru care cere studii superioare şi cunoaşterea unei limbi străine) şi pregăteşte caietele de sarcini pentru selectarea firmelor care vor administra cele trei localuri. "Toată lumea ne acuză că nu am forţat constructorul să termine lucrările. Nimeni nu vede că Aquapark-ul este gata, dar nu poate fi deschis pentru că nu s-au făcut angajările mai repede", protestează un angajat al DMPFI - Direcţia de Proiecte din Primărie, care a lucrat la proiect.

La fel de adevărat e, însă, că municipalitatea predă ADP un proiect "chel", cu spaţii verzi care pot ajunge noroaie la cea mai mică ploaie deoarece încă nu a crescut iarba, cu ieşirea la Crişul Repede încă neîngrădită, astfel încât să-i oprească pe cei care vor să intre fără plată, şi fără delimitare faţă de Bazinul Olimpic, pentru ca adolescenţii să nu-şi frângă tinereţile de la trambulina de sărituri înaltă de 10 metri. Aşa că DMPFI şi ADP s-au înecat, vorba proverbului, precum ţiganul la mal...

O staţiune pentru Lotus

Şi asta nu e tot! BIHOREANUL a aflat, după cinci ani în care Primăria a tot vehiculat numele Nymphaea pentru Aquapark, că firma Lotus Center, controlată de Alexandru Mudura jr., care a cumpărat anul trecut cu 920.000 euro fostul Centru Mecena din zonă, şi-a înregistrat încă din 2014 la OSIM denumirea Nymphaea Resort, adică "staţiunea Nymphaea", înfiinţând la începutul lui 2016 şi un nou SRL cu acest nume!

Marius Moş, şef DMPFI OradeaMudura a demolat clădirile Mecena şi în locul lor pregăteşte, spre surprinderea municipalităţii, construirea unui hotel cu numele - aţi ghicit - Nymphaea Resort. "Nu mi-a venit să cred că am pierdut numele. Adevărul este că, prinşi cu implementarea proiectului, nu ne-am gândit să rezervăm mai multe denumiri", recunoaşte directorul DMPFI, Marius Moş (foto).

Situaţia e cu atât mai complicată cu cât denumirea Nymphaea Resort lasă să se înţeleagă că Aquapark-ul ar fi parte a unei staţiuni deţinute de Mudura, iar publicitatea făcută din bani publici parcului acvatic ar promova interesele firmei private. Ceea ce nu ar conveni deloc Curţii de Conturi...

Aquapark-ul Oradea

De altfel, deşi nimeni nu a remarcat acest detaliu, din luna martie directorul ADP nici nu a mai folosit public numele Nymphaea. "Când proiectul european se va fi încheiat vom da jos probabil şi denumirea de la intrare. În 28 martie am înregistrat punctul de lucru Aquapark Oradea, şi aşa îi va rămâne numele", spune Andrica. Directorul ADP nu pare afectat de gestul Lotus Center. "Oricum, denumirea Nymphaea genera confuzie. Măcar aşa, când vom face reclamă Aquapark-ului, vom promova oraşul Oradea".

Ilie Bolojan, primar OradeaCulmea, până şi primarul Ilie Bolojan (foto), altfel extrem de pornit împotriva a tot ce aduce atingere intereselor oraşului, este surprinzător de înţelegător. "E normal ca fiecare companie să încerce să îşi optimizeze investiţia pe care o face", zice, sec, edilul. Primarul spune că se va consulta cu ADP înainte să ia o decizie. "Înainte de toate trebuie văzut dacă acest lucru ne ajută sau ne încurcă. Oricum, fără acceptul administraţiei locale, investitorul privat nu va putea folosi denumirea Nymphaea Resort", e convins Bolojan, fără a fi clar pe ce se bazează.

Cu paşi mici...

Adevărul este că Lotus Center s-a comportat ca şi cum ar avea un blat cu Primăria. Firma s-a învecinat în august 2015 cu parcul acvatic, în septembrie a obţinut acceptul Consiliului Local să se lege la acesta, după care şi-a comandat proiectul hotelului, pe care săptămâna aceasta îl va supune unei dezbateri publice. "Fiecare vecin, inclusiv Primăria, îşi va putea exprima părerea", spune Adriana Lipoveanu, directorul adjunct al Instituţiei Arhitectului Şef.

Potrivit proiectului, Nymphaea Resort va domina zona, având un regim de înălţime cu subsol, parter, mezanin şi nouă etaje. Hotelul de patru stele va avea 200 de camere, iar amenajările exterioare, de la alei la spaţii verzi, vor fi similare cu cele ale parcului acvatic. Între hotel şi Aquapark este prevăzut să fie construit, la nivelul primului etaj, un corp de clădire de tip tunel, astfel încât clienţii să poată ajunge din hotel direct în Aquapark.

Soluţia copiază modelul Aquapark-ului din Budapesta, gestionat şi integrat în ansamblul unui hotel. Iar dacă APD va eşua în încercarea de a-l gestiona eficient pe cel din Oradea, se poate lesne bănui cine îl va putea prelua în secunda doi. Sub motivul, cunoscut de când lumea, că "statul e un prost administrator"...


ÎN DEZBATERE
Se pregătesc tarifele

Investiţie de circa 15 milioane euro, din care jumătate din fonduri UE, Aquapark-ul din Oradea are în interior şase bazine, patru tobogane, o zonă SPA şi una wellness, un restaurant şi un bar. În exterior au fost amenajate şapte bazine, şase tobogane, două terenuri de volei, şapte terenuri de sport şi două restaurante.

Conform propunerii ADP, taxa de acces ar urma să fie de 50 lei pentru o zi întreagă, 30 lei pentru cinci ore în intervalul 17.00 - 22.00, respectiv 25 lei pentru două ore. Tarifele pentru copii între 3-14 ani vor fi de 25 lei pentru o zi, 15 lei pentru 5 ore şi 12 lei pentru două ore.

Întrucât majoritatea orădenilor consideră preţurile propuse ca fiind prea mari, conducerea APD ia în calcul operarea unor modificări. "Tarifele nu le stabilitm noi. S-ar putea să propunem însă Consiliului Local ca termenul de 2 ore să crească la 3 sau ca preţul pentru o zi să fie redus la 45 lei", spune directorul Liviu Andrica.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
@pinonel-datoria uriasa
Hai sa lamurim si aspectul asta al uriasei datorii, pe care propaganda, in cazul de fata, tu, o tot vehiculeaza. Gradul maxim de indatorare al unui oras, e stabilit prin lege la 30%. In 2015, guvernul a dat o derogare pentru acesta ca sa fie modificat la max. 70% pentru ca Romania sa poata obtine un grad mai mare de absorbtie - orasele putand sa acceseze credite pe termen scurt, 1 an, ca sa aiba la dispozitie cash-flow, bani pentru a finaliza proiectele europene incepute, pentru a plati materiale-furnizori si sa nu intre in impas/blocaj financiar pana la decontarea ulterioara a banilor europeni (in cca. 6 luni - mai putin de 1 an). Aceste ultime credite luate pe termen scurt cu aceasta destinatie, nu ar trebui teoretic luate in calcul si sa afecteze acel grad de indatorare. Gradul real al orasului in 2017 dupa revenirea la normal/decontarea banilor UE este in zona de 20%. Pur si simplu asa e sistemul decontarii proiectelor finantate UE: le faci, le platesti (din ce bani, problema ta) si peste vreo 6 luni iti primesti banii inapoi. Ce era de facut, sa nu atragem finantari UE de sute de milioane de eur (bani pe care sa ii imprumutam pt 6 luni-1 an) ci doar de cateva zeci de milioane de eur, la nivelul unui oras de 15 mii de locuitori dar sa nu ne fi imprumutat?! Asa ca usor cu propaganda pe scari, ca-i curg clapele!
Postat 26 Mai 2016, 18:42 de User anonimizat
@pinonel
si cum, nu-ti votezi idolul, ma rog, partidul lui de buzunar? Ai o alternativa excelenta la Bolojan, Vuscan. Baga mare!
Postat 26 Mai 2016, 13:40 de User anonimizat
@anticomunist Minciuni! Si oricum vin prea tarziu!
Daca-i sabotau primarului ,,proiectele" din timp nu aveam azi datoria asta uriasa! Basca ,,deranjul", oriunde mergi vezi cum se peticeste la ,,lucrarile" care trebuiau predate anul trecut (culmea! unele s-au predat!). Eram cu mainile legate, cu chiu cu vai ne tineam la suprafata, acum ne-a atarnat biraul un bolovan de gat! Numai ca si ungurii si pisdeii au trait bine (si mai traiesc!) din firimiturile culese de sub masa lui nea ilie, degeaba-l injura acum, sunt complici si n-au nici credibilitate. E greu sa alegi dintr-o gramada de nulitati, totusi... Spre deosebire de actuala administratie, in frunte cu nea ilie, care si-a dovedit cu prisosinta incompetenta, prostia si as adauga dispretul fata de oradeni, altii...POATE vor fi mai buni, NU STIM, dar traim cu speranta, asta ne-a mai ramas! Ziceam de dispret: pai cum altfel se poate numi incapatanarea de a mentine in functii niste (epitetele le puteti pune usor!)... alde stanel, andrica, borbely, florea si lista e luungaaa. Cel mai prost privat dadea cu ei de-a dura demult, la stat sunt buni! Il voi vota pe dl Herchi, la consilieri locali/judeteni nu stiu, oricine in afara de unguri si uslamisti (penali+pisdei)!
Postat 26 Mai 2016, 10:09 de pinonel
@TDS
Am inteles, ca intelegi care e diferenta. Am punctat doar pentru cei care confuzeaza termenii. "Supararea" mea, are ca tinta, bugetarii care "vegeteaza" la stat, dar sunt foarte competenti in a analiza si critica proiecte, a da sfaturi de afaceri mediului privat, ei nefiind in stare in intreaga viata sa faca ceva concret, cap-coada. Intrand pe diverse site-uri, vad cum sunt relatate si privite proiectele implementate la Oradea, proiecte care sunt departe de a fi perfecte, stiu asta, dar care au "pus" Oradea pe harta, din nou. Mai apare si propaganda desantata, care jongleaza cu milioanele de euro, alea de trebuie sa le dea orasul din impozitele lor. Sincer, as dori sa existe un contracandidat credibil pentru Bolojan, pentru ca ramanerea la conducere pentru foarte mult timp, perverteste, mai ales in mediul politic romanesc. Prin candidat credibil, ma refer, la cineva care poate sa prezinte niste realizari concrete. Prima data l-am votat pe Bolojan, cunoscandu-i realizarile in functia de Prefect. A doua oara, vazand realizarile din primul mandat. Cum am sous, as fi vrut sa aiba un contracandidat credibil, pe care l-as fi votat in virtutea celor enuntate mai sus. Deocamdata, vad doar niste glume proaste, pe post de candidati si mai vad, lucru care ma infurie la culme, partide care cred ca se pot evidentia sabotand proiectele primarului.
Postat 26 Mai 2016, 09:18 de User anonimizat
???
@anticomunist : Pai n-am spus ca disting intre cele doua categorii ? Nu inteleg interventia ta...
Postat 26 Mai 2016, 07:14 de TDS
@andy Compari mere cu pere!
E cam trasa de par ,,pilda" ta! A compara cazul Chelsea/United/Mourinhio cu incompetenta, delasarea si prostia lui nea ilie si a ,,colaboratorilor" sai e prea de tot! Citez din Gandul:,,Chelsea a înregistrat în 2005 la "OSIM"-ul din Anglia marca "Jose Mourinho", motiv pentru care Manchester United este pusă în dificultate în aceste momente. "Albaştrii" deţin drepturile pe numele portughezului, iar avocaţii de pe "Old Trafford" caută soluţii pentru a rezolva legal această problemă. Chiar dacă înţelgerea dintre Mourinho şi Chelsea a expirat în ianuarie 2016, Chelsea deţine drepturile pe numele antrenorului portughez până pe 31 martie 2025. De asemenea, şi drepturile de imagine a lui Mourinho sunt blocate astfel încât United nu poate face deocamdată nicio mutare oficială."
Postat 26 Mai 2016, 06:07 de pinonel
@TDS
E o imensa deosebire intre un bugetar si un angajat al statului. Un cetatean care munceste la Nuclear Electrica, spre exemplu, nu este nici intr-un caz un bugetar!
Postat 25 Mai 2016, 22:51 de User anonimizat
LOT-us
Imi place la nebunie separarea asta bugetar / privat ! De parca radacinile tuturor n-ar fi...la stat ?! ( fac distinctia intre bugetar si angajat la stat ! exprimarea mea a fost o...metafora ! ). O spun din nou , in cel mai pur stil " comunist " : PIATA va rezolva problema pretului ! Cu denumirea NYMPHAEA este insa o problema ! Cineva este in CULPA ! Cine ? Ilie Gavril Bolojan ? Mircea Malan ? Eugenia Borbei ? Marius Mos ? Sa plateasca , zic...
Postat 25 Mai 2016, 21:06 de TDS
Mai mereti ma, cu cercu'
Mai Pintea, tie chiar nu ti-e rusine? Cum e sa fii bugetar o viata intreaga si in acelasi timp sa ai "mari competente" in administrarea sectorului privat? S-a pierdut un nume. E bine, e rau? Nu stiu. Stiu insa ca nimic nu i-a impiedicat pe oradeni si pe turistii veniti in Oradea, sa mearga la stradul care se chema "Municipal".
Postat 25 Mai 2016, 16:50 de User anonimizat
marci
"Potrivit The Independent, Chelsea a înregistrat în 2005 la "OSIM"-ul din Anglia marca "Jose Mourinho", motiv pentru care Manchester United este pusă în dificultate în aceste momente. " Se intampla si la case mai mari.
Postat 25 Mai 2016, 16:48 de andy
?!
Unde-s penalii de serviciu, in frunte cu @anticomunist?! Astept sa vad cum ne vor prezenta ei albul ca fiind negru, minciuna ca pe un adevar si pe nea ilie ca fiind un primar destoinic inconjurat de colaboratori pe care i-a ales dupa competenta si profesionalism!
Postat 25 Mai 2016, 15:01 de pinonel
Pacat!!!
Din pacate sunt conturate niste suspiciuni de tunuri mari - d'astea numa bune sa te pensionezi dupa ele sau sa ai pishpirei suficienti sa accezi la orice functie(ori cu imunitate, ori din ambitie). Cel putin cele care au iesit in media sunt doua mari si late: 1. Intretinerea noului CET, 2. Preluarea aquaparcului de Lotus. Se prea poate si noul cartier de langa cimitir. Prin urmare alte personaje, aceleasi metehne: unii cu carbunele, altii cu turbinele; unii cu luceaferele altii cu ceyratele....cred ca rima ii obliga :(((
Postat 25 Mai 2016, 13:37 de ferfeleaga
Aquapark 25 de lei pe zi biletul
Jumătate îs și banii noștri , jumătate bani europeni.25 nu e deloc gratis cum spun alții Cifra 25 lei pe zi e rezonabilă și rezonează și cu venitul sărăcăcios al orădenilor O altă soluție ar fi discriminare : 25 lei pentru orădeni , 50 pentru străini cum se face și în alte locuri
Postat 25 Mai 2016, 10:43 de vocilebihoreanului29
20 de milioane a costat Aquaparcu'?
Frumoasa cifra. Ca sa-si scoata pirleala si sa fie amortizata investia macar prin anul 3000, zic si eu, ca dom' Primar trebuie sa mai introduca niste impozite si taxe cum ar fi, pe burlane, pe tiglele lipsa de pe casa (fara interpretari), pe sinele murdare ale lui Rifai, ba chiar si impozit pe Bacalaureat, macar un 8% pentru aia care-l iau. ...
Postat 25 Mai 2016, 10:19 de Aghaurr
Destept vs. Prost !!!
"Desteptul" de primar a cheltuit 20.000.000 Euro pe un "obiect" pe care il va face "cadou" unui "prost" ce va intoarce favorul, catre oras, in 50 de ani de concesionare de acum inainte !!! Orice om de afaceri isi doreste ca orasul in care sta sa ii construiasca tot business-ul si apoi el, ca un om serios si inteligent ce este, sa plateasca favorul in multe rate, esalonate pe termen foarte lung !!!
Postat 25 Mai 2016, 10:02 de WinDos
Solutia? Imprumuturile lui Bolojan. Si impozite marite.
Haida de dom' Primar fa ce stii mai bine. Mai baga niste impumuturi. La zecile de milioane de euro datorii ale orasului, ce mai conteaza inca vreo 2-3, ca sa cumperi TreidMarku? Si nu uita sa ne maresti impozitele. Tot in stilul obisnuit. 25-30 la suta, desi inflatia e cu o cifra.
Postat 25 Mai 2016, 09:52 de Aghaurr
Instapanit vs. OSIM ... !!!
Chiar si fara acest nume, esecul va fi rasunator ... calitati de om de afaceri cu capul pe umeri, in primarie, nu vei afla cat timp pe acolo se invart doar politruci incompetenti, iresponsabili si lipsiti de caracter !!!
Postat 25 Mai 2016, 09:47 de WinDos
2 se face 3
E clar ca termenul de 2 ore trebuie sa creasca la 3,as vrea sa-l vad pe Andrica mergand cu familia 2 ore la strand,sa-l vad ce parere ar avea,sa fi pe fuga tot timpu...
Postat 25 Mai 2016, 08:53 de suporter_oradean
Pura intimplare
"Lotus Center s-a comportat ca şi cum ar avea un blat cu Primăria. Firma s-a învecinat în august 2015 cu parcul acvatic, în septembrie a obţinut acceptul Consiliului Local să se lege la acesta, după care şi-a comandat proiectul hotelului.Între hotel şi Aquapark este prevăzut să fie construit, la nivelul primului etaj, un corp de clădire de tip tunel, astfel încât clienţii să poată ajunge din hotel direct în Aquapark"
Postat 25 Mai 2016, 08:28 de excalibur
nasol
nici nu s-a deschis aquparcul si cel mai prost administrator isi demonstreaza incompetenta cu greseala dupa greseala: mai intai amanrea deschiderii in extrasezon apoi numele...ce va fi dupa deschidere ? probabil ne vom cruci...pacat ca asta se intampla pe banii nostri...(55 mil RON din taxe si impozite)
Postat 25 Mai 2016, 08:17 de Florin25
Votati bolovanul.
Cat de prost poate fii primarul nostru iubit...Poate maine cei de la Lotus isi rezerva numele de "Oradea" si orasul nostru se va re-denumi Birtinul Mare.
Postat 25 Mai 2016, 07:54 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON