URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Septembrie 2011, 10:02

Adelina Coste: "Mi-aş fi dorit ca primarul Oradiei să fie orădean"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna trecută, Adelina Coste, fostă şefă a Cancelariei prefectului Gavrilă Ghilea, preşedintă a Organizaţiei de Femei şi secretar general adjunct al PDL Bihor, a devenit prima femeie subprefect al Bihorului. Licenţiată în Drept, "blonda de la Prefectură" mărturiseşte că funcţia nu e atât de apolitică pe cât se vrea.

Educatoare, apoi juristă

- Cine este Adelina Coste? Cu ce vă lăudaţi?

- Sunt născută în noiembrie 1965. Între 1991 şi 1996 am urmat la Cluj cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii Dimitrie Cantemir, iar de la absolvire am profesat consilier juridic în companii naţionale, multinaţionale, deci vin din privat. Înainte, 7 ani am fost educatoare la grădiniţa Liceului Pedagogic. Am început munca de jos, de la primitor-distribuitor, unde părinţii m-au pedepsit într-un fel că n-am băgat în seamă învăţatul, dar la Drept admiterea era grea, eram câte 28-30 pe un loc. Am început să învăţ doar după ce "am dat cu capul". În administraţie am intrat în 2008, consilier local la Oradea. Din 2009 am fost director la Cancelaria Prefectului, iar din 2010, când am luat examenul de funcţionar public la INA, mi-am dat demisia din Consiliul Local. Am regretat mult, căci mă obişnuisem, intrasem în problemele administraţiei locale. Sunt căsătorită, am un copil student în anul III la Stomatologie la Cluj, sunt o familistă convinsă şi o feministă 100%.

- Aţi venit în PD din PLD-ul lui Stolojan. De ce nu aţi ales PNL?

- Sincer, datorită conducerii de la momentul respectiv. Am avut încredere. Am intrat în PLD de la nivel central. Domnul Stolojan mi-a recomandat cu cine să iau legătura local, iar cel care m-a ghidat a fost domnul Doru Drăghici, care era vicepreşedinte la judeţ. Eu sunt o liberală, dar şi democrată. Am ales partea democrată pentru că PLD se desprinsese din PNL şi nu mi se pare firesc să te întorci de unde ai plecat.

Blondă? Şi ce?

- Cărui fapt se datorează ascensiunea politică? Modelele feminine, gen Elena Udrea şi Roberta Anastase, nu sunt foarte apreciate...

- La mine au fost competenţa, seriozitatea şi experienţa acumulată. A fost un culoar deschis pe care am ştiut să-l valorific. Eram şi profesor la Liceul Economic, la Şcoala de Arte şi Meserii, şi aveam o firmă privată, de consultanţă şi management în afaceri, împreună cu soţul meu, la care şi acum sunt acţionar. Am pus-o cu greu pe picioare, dar sunt mândră de ea şi am şi rezultate. Am un target în tot ce fac, dar nu mă compar cu nimeni. Totuşi, pentru mine Mona Muscă a fost un model de competenţă.

- Şi femeie, şi blondă. V-aţi confruntat vreodată cu prejudecăţile colegilor de partid şi, dacă da, cum le-aţi făcut faţă?

- Sunt blondă şi n-o să-mi schimb culoarea. Ghinion, că totuşi nu sunt blondă naturală, pentru cei care cred că blondele nu pot face faţă. În ce priveşte reproşurile, cred că nu au existat. Am avut în partid un loc pe care mi l-am câştigat prin muncă, şi am fost şi respectată. În viaţă nu toată lumea te iubeşte, dar trebuie să te faci iubit şi ajungi la un nivel în care primeşti şi recompensa.

- Vă identificaţi în vreun fel cu Elena Udrea?

- Poate ca tărie şi ca putere de muncă. Doar atât.

Între incompatibilitate şi moralitate

- Aţi demisionat din Consiliul Local abia la câteva luni după ce aţi fost acuzată de incompatibilitate şi conflict de interese: ca şef al Cancelariei Prefectului, puteaţi ataca hotărâri ale CL cu care nu eraţi de acord. De ce a durat aşa mult? Era normal să rămâneţi în ambele posturi?

- Am demisionat în 2010 pentru că tocmai luasem examenul de funcţionar public, calitate incompatibilă cu funcţia de consilier local. Când am ajuns director al Cancelariei Prefectului, la sfârşitul lui februarie 2009, primul lucru pe care l-am făcut a fost să cer punctul de vedere al Agenţiei Naţionale de Integritate referitor la incompatibilitate. În răspuns mi s-a spus clar: într-o instituţie există aparat propriu şi aparat de lucru. Eu eram în aparatul propriu al prefectului, nu eram în aparatul de lucru, deci nu a existat incompatibilitate. Moral, stau cu capul sus.

- În toamna lui 2008, zeci de femei din PDL, în frunte cu fostele lidere, au migrat în masă spre PNL. Au procedat bine? De ce n-aţi fost printre ele?

- N-am să le judec, nu şi-au justificat oficial demisia. O parte se regăsesc şi în conducerea actuală a PNL. Presupun că au luat decizia bună pentru ele. Eu mi-am văzut de treabă şi n-am plecat.

Vreau deputat!

- Fosta conducere a PDL Bihor a fost mai bună decât actuala?

- Ambele au şi puncte tari, şi puncte slabe. Cea actuală vrea schimbare şi să promoveze competenţa. Cealaltă conducere am prins-o către sfârşit, dar a avut rezultate în alegeri. Nu pot spune că a fost mai slabă sau mai bună una decât cealaltă.

- Şi totuşi, PDL nu are niciun candidat puternic pentru alegerile locale, iar atmosfera în filială e tensionată. De ce după Filip n-a mai răsărit nimeni?

- Nu putem zice că nu avem candidaţi. Dar poate nu şi-a exprimat nimeni încă 100% intenţia de a candida. Mai este timp. În 2008, domnul Bolojan a apărut pe ultima sută de metri şi a fost o strategie foarte bună, care a dat rezultate. În mod sigur va apărea strategia şi pentru PDL. Pe ultima sută de metri PDL a ieşit întotdeauna învingător.

- Deci pregătiţi un candidat surpriză?

- Nu divulg.

- Dvs. veţi candida?

- Momentan mă concentrez pe activitatea din administraţia publică, dar nu exclud o candidatură la un post de consilier local sau judeţean, şi nici la alegerile parlamentare. Am un target, visul meu e să ajung deputat. Cred că sunt prea mulţi parlamentari care participă la elaborarea legilor în necunoştinţă de cauză. De aceea apar lacune legislative. Deşi plec din PDL, e clar că o să candidez la PDL. Dar în administraţie publică, mă voi concentra să fiu imparţială, corectă şi transparentă în deciziile pe care le voi lua.

Fără unitate

- Ce s-a schimbat odată cu venirea dvs. la conducerea Organizaţiei de Femei a PDL Bihor?

- Sloganul meu e "Forţă, solidaritate, graţie". Forţa - pentru că mă consider o femeie puternică. Solidaritatea - pentru că am căutat să implementez în organizaţie ce n-a existat înainte, iar graţie - fiindcă suntem organizaţie de femei. Unitatea, colegialitatea şi liniştea erau trei lucruri care lipseau de aici.

- Apropo, de ce a plecat doctoriţa Marilena Crişan de la conducere?

- Nu ştiu, a fost decizia dânsei. Şi-a dat demisia din organizaţia de femei, dar este membră a Biroului Permanent Local Oradea şi participă la şedinţe.

- De ce n-aţi mai ajuns la Ministerul Economiei, aşa cum aţi anunţat anul trecut?

- Lucrurile s-au împotmolit. Anumite lucruri nu e bine să le faci forţat, pentru că nu obţii rezultatele scontate.

Susţinută de Flutur

- De când v-aţi dorit funcţia de subprefect?

- Nu mi-am dorit-o în mod special. A fost decizia partidului, mai ales că numele meu s-a vehiculat şi înaintea sosirii domnului Bitea, şi cred că a venit ca o apreciere a activităţii mele. Recunosc, am avut şi susţinere de la domnul Gheorghe Flutur (n.r. - vicepreşedinte PLD) şi de la Andrea Vass (n.r. - consilier al premierului Emil Boc).

- Cum aţi privit scandalul dintre fostul subprefect Cristian Bitea şi prefectul Ghilea?

- Pentru mine a fost o mare dezamăgire. Am crezut că atunci când eşti într-o funcţie de conducere şi eşti susţinut de acelaşi partid... Ar fi putut să se îmbine foarte bine experienţa politică şi administrativă a domnului Ghilea cu experienţa teoretică pe care domnul Bitea şi-a valorificat-o pe vremea când era în conducerea INA.

- Sunteţi prima femeie subprefect în Bihor...

- Da, intru în istorie. Chiar mă simt mândră că şi sexul frumos se poate afirma şi poate să reuşească. Dar am să spun clar că numai competenţa şi munca te ajută să te afirmi.

Apolitică, dar cu PDL

- Ce planuri aveţi ca subprefect?

- În primul rând, activitatea de subprefect presupune demisia din PDL. Am să fructific experienţa pe care o am în instituţie. Voi colabora strâns cu prefectul şi subordonaţii în aplicarea legii în litera şi spiritul ei, pentru rezolvarea cu competenţă şi implicare totală a problemelor care vor constitui aria mea de activitate. Nu-mi propun să fiu spectaculoasă, căci munca în administraţia publică e una de rutină, dar îmi propun să fiu eficientă. Cele două noţiuni sfinte pentru mine sunt "competenţă" şi "colegialitate".

- Dar sufleteşte tot alături de PDL rămâneţi...

- Din această funcţie, trebuie să aplici programul de guvernare a Guvernului, care nu e apolitic. Este singura legătură cu PDL.

- Nu e o discrepanţă că prefectul şi subprefectul sunt apolitici, dar şeful Guvernului e membru de partid?

 - Aici ajungem la acele lacune legislative de care vorbeam. E ilogic, pentru că dacă se schimbă guvernul, oricum îi schimbi pe toţi, şi prefect şi subprefect, pe criterii politice...

Bolojan, ajutat de Guvern

- Ce vă place cel mai mult în Oradea şi Bihor şi ce aţi schimba?

- Oradea e oraşul meu de suflet. Ce nu îmi place? Mi-aş fi dorit ca primarul să fie orădean.

- De ce ar fi făcut treabă mai bună un orădean?

- Nu ştiu. Oricum, realizările domnului Bolojan s-au făcut şi cu ajutorul Guvernului. Îmi pare rău că PDL n-a valorificat acest lucru, se vede şi în sondaje că Bolojan ocupă locul 1. Dar marea mea dezamăgire e că nu cunoaşte problemele în sine ale orădenilor. Parcările, electricitatea, salubritatea... sunt lucruri de suprafaţă. Nu-mi mai place mirosul, poluarea şi nu îmi plac sensurile giratorii mici. Mă obosesc, iar turbogiraţia încerc să o evit. Iubesc centrul Oradiei şi m-aş fi dorit ca lucrările să fie executate de bună calitate, să nu fie tot timpul în renovare. În judeţ îmi place că avem primari care au dat rezultate şi care vor ieşi din nou la alegeri, şi nu îmi place că avem şi primari oportunişti. 

- Dintre PDL-işti pe cine vedeţi primar al Oradiei?

- Am crezut în Mihai Groza, am fost în campania dânsului. La parlamentare, cu dânsul am avut cel mai mare procent la Senat pe judeţ, dar datorită redistribuirii-fantomă au ieşit cei de pe locul 4, iar cei de pe locul 1 au rămas acasă.

- Un mesaj pentru cei care vă critică?

- Să verifice înainte de a afirma ceva. Cei care mă critică să îmi spună în faţă. Nu să scrie anonimi pe site-uri, la comentarii...


CINE ŞI CUM
Caracterizări în trei cuvinte

Ştefan Seremi: om cu multă experienţă şi cu instinct politic

Petru Filip: politician pur sânge, strateg abil şi jucător inspirat

Mircea Matei: bun organizator, temut de adversarii politici

Dorin Corcheş: un adevărat partener de luptă politică

Gavrilă Ghilea: putere de muncă, loialitate, solidaritate

Cristian Bitea: bun teoretician, foarte orgolios

Ilie Bolojan: încăpăţânat, perseverent

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
37 Comentarii
cont
DACA N-AS CUNOASTE PERSOANA POATE CA AS CREDE CA ACEST INTERVIU CHIAR A FOST PE BUNE...PACAT DE PDL CA ACCEPTA ASTFEL DE OAMENI PE POST DE LIDERI. LIDERII CUI SUNT EI OARE? N-AM INTELES PREA BINE GHIVECIUL ALA CU REFERIRE LA D-NA VASS. PARCA ASTA ERA IN PSD (O MINCINOASA SI MAI MARE), CE TANGENTE AVETI CU EA D-NA ADELINA? DAR D-L BOC???
Postat 24 Septembrie 2011, 23:33 de click
blonda
si eu mi-as fi dorit ca subprefect sa NU fie o blonda ...
Postat 07 Septembrie 2011, 06:52 de xfiles
NELUTU
inavata sa scri cat de cat N-E inca nu am intalnit deci critici negative vezi tu cu lungimea ta de cerebel :)) esti varza cine iti leaga sireturile ?
Postat 06 Septembrie 2011, 17:00 de N-E
RIPOSTA LA JIGNIRI
MAI LASATI JIGNIRILE, MAI NOU TOTI N-E PRICEPEM LA TOATE. DACA TOTI AM PUNE MANA DE LA MANA AR FI CU MULT MAI BINE DECAT SA CRITICATI PE TOATA LUMEA MAI BINE A-M PUNE UMARUL FIECARE TOTI SUNTEM BUNI SA FACEM ANALIZE NEGATIVE DAR NU N-E UITAM DE CE SUNTEM IN STARE NOI INSINE. PREA MULTA URA RAUTATE SI DEMAGOGIE. HAI SA FIM MAI BUNI SI MAI INTELEGATORI!.
Postat 06 Septembrie 2011, 15:48 de NELU
da , ai perfecta dreptate
"iar Bolojan acum in criza reuseste sa se miste mai bine." da se misca pentru el si Carp nu pentru noi oradeni, ai perfecta drepate
Postat 06 Septembrie 2011, 14:06 de john.doue
asa e
@Bogdan: imi place, in doua propozitii ai sintetizat totul. bolojan ar mai trebui sa se debaraseze de unele personaje cu veleitati de city manager si lucrurile ar merge si mai bine!
Postat 06 Septembrie 2011, 13:17 de dante
Asa cum a fost si Filip
Filip nici macar bihorean nu a fost,se pare ca d-na Coste a si uitat. Filip in perioada de crestere economica a tinut orasul mai mult blocat,iar Bolojan acum in criza reuseste sa se miste mai bine.
Postat 06 Septembrie 2011, 13:06 de Bogdan
si eu si eu
@Benny: si eu imi doresc la fel!
Postat 06 Septembrie 2011, 11:09 de dante
Si eu mi`as dori....
Si eu mi`as dori sa muriti imbracati in portocaliu cu totii, cu tot aurul de la Rosia Montana pe piept! Sa`l luati cu voi in iad! AMIN! ! ! !
Postat 06 Septembrie 2011, 10:31 de Benny
ati vazut ce punct slab foloseste Basescu
FEMEIA cu mana de fier , si oricum romania va iesi din dezastru creat doar cu o femeie presedinte sa vedem PSD cu respecta femeia cine ii reprezinta, PDL stim deja VASS ca pe UDREA nu o vrea nimeni e terminata:)), PNL ce FEMEIE au? deci basescu a fost intodeauna sensibil cand pronunta cuvantul femeia e scorpion sunt rai dar ff sensobili la sexul opus.
Postat 06 Septembrie 2011, 10:30 de anka
cine nu vede problemele oradenilor oare?
1. dc primarul oradiei era oradean se renova in acesti 3 ani jumatate din ce s`a renovat. 2. ce sprijin de la guvern are Oradea?!? cred ca ne confunzi cu Clujul! Prefectura voastra doar a pus bete in roate primariei, si Bolojan a facut el personal apel la unii parlamentari PDL cu care se poate discuta, nu ca Filip, ca sa il ajute in a face lobby la Bucuresti. Bolo a facut mai mult lobby decat toti PDListii. 3. nu trebie parcările, electricitatea, salubritatea?..dar trebuie miros frumos si aer nepoluat: sa vezi ce frumos pute langa un tomberon, dc salubritatea nu e de folos. uiti ca a facut mai multe plantari decat voi in 20 de ani! 4. sensurile giratorii mici, chiar sunt mai fluente decat semafoarele. 5. Iubesc centrul Oradiei şi m-aş fi dorit ca lucrările să fie executate de bună calitate, să nu fie tot timpul în renovare. - uiti cine a pus pavaj pe republicii. lucrarile actuale nu au fost de proasta calitate.
Postat 06 Septembrie 2011, 00:42 de unu
clar tanti
"La mine au fost competenţa, seriozitatea şi experienţa acumulată"... Si as zice eu si laudarosenia, calitate care in politica romaneasca e suficienta sa ajungi departe...
Postat 05 Septembrie 2011, 23:04 de stietotfacetotetc.
.......
Ce altceva si-ar mai dori madam?
Postat 05 Septembrie 2011, 22:36 de snowflake
just
@unu la unu: ai perfecta dreptate, asa e! mai zic unii ca aveau(in epoca)o situatie grea si parintii nu i-au putut sustine la facultate! nimic mai FLAS. Pe vremea aceea nu trebuia decat sa iei admiterea si sa te tii de invatat. in rest, chiar daca parintii nu aveau venituri statul iti asigura masa, cazarea si ceva bani de buzunar. tot asa mai e cineva pripasit in Primarie sub obladuirea(o bladuire, doua bladuiri, ha ha ha)slobozeanului care la terminarea liceului nu a intrat la facultate. dupa '90 a facut 3 facultati, devenind "3 in 1". si mai zicea ca in 1986 a vurt sa dea la seminarul teologic dar aia nu l-au vrut ca nu care cumva sa aduca ateismul in seminar. mai degraba cred(asta e insa doar o presupunere)ca le era de teama de ochii lui albastri, limpezi ca...marea!
Postat 05 Septembrie 2011, 19:28 de dante
arata foarte rau pentru varsta ei
la cum arata nu va trai mult te usuci si nici un copil , pacat! nu face nimic nu lasa nimic in urma decat flamanda dupa banii, ce banii cu unii oameni, trist.foarte rau arata pentru varsta ei consumata rau.
Postat 05 Septembrie 2011, 18:44 de anka
da?
da de ce din oradea? nu e bun un tzaranoi co-clit din alesd? uite ce turbogiratie ne-a bagat ca stam pe magheru aiurrea.... sclobozaneeeeeeeeeeeeeeee..........lasa neeeeeeeeeeeeeeeeee stai ca mai vine si cu popa la consiliu judetean.... mi-e dor de mihai bar....
Postat 05 Septembrie 2011, 18:33 de radu
Continua ! Esti pe drumul cel bun !
Ia vezi, cati dintre alesi au facultati/masterate/doctorate facute la 30 de ani si dupa ! Pe vremea multimpuscatului au fost ,,persecutati'' ! Cum ?! Pai simplu : erau obligati sa dea examen de admitere ! Deci....
Postat 05 Septembrie 2011, 17:34 de unu la unu
auzi la ea
Petru Filip (born 23 January 1955 in Slobozia), de asta nu zice nimeni ca nu-i oradean.
Postat 05 Septembrie 2011, 15:28 de doxa
diplomele si pedeleaua
dupa cum observati,nascuta in 65,facultate dupa 90,deci sub ceasca nu a intrat la facultate,dupa ata diplomele curg,fain,da eu nu cred in astea!
Postat 05 Septembrie 2011, 15:15 de unu
ca ai ce invata
totii pocaitii/crestinii sunt incapatanati si distrusi si ce e mai grav nu sunt iubiti deoarece au o gandire rece, nu mai vreau Primar Pocait, vreau Primar calita de viata, un PUR SANGE care sa reziste si sa ne ofere ENERGIE vie , nu mai vreau scursuri sociale dominate de interese personale si bolnavii de adualtie, vreau un om NORMAL si natural lasat de natura nu lansat de ipocriti si demagogi .Orice realizarea pe pamant ramane cel pamantului de ce vream sa urcam? nu putem trai in NORI , daca fugim de paman ne va ignora si aerul ne va sufoca.
Postat 05 Septembrie 2011, 14:44 de ADELINA invata
Eu imi doresc un adevarat roman la primarie !
Eu mi-as fi dorit ca Oradea si implicit Bihorul sa fie condusa de romani, mai exact de o alianta a partidelor romanesti. Daca acum un veac romanii s-au putut unii, azi ei sunt cozile de topor ale ungurilor. Si principalul vinovat este bolovan si orgoliul lui de om marunt si mediocru pripasit printre oradeni.
Postat 05 Septembrie 2011, 13:58 de .
pdl
Mi-as fi dorit sa gaseasca cusururi mai inteligente pentru Bolojan, auzi, oradean
Postat 05 Septembrie 2011, 13:50 de Ioenl
sa vedem competitie intre Adelina si Bolojan
PDL vine te momeste iti da sarcini contrar legii si face din tine o marioneta , oricat de buni ati fi sunteti la cheremul lor daca nu rezistati tentatiilor, dar ma surpirnde ca crestinii nu rezista si mai mult cum manipulezi un sarpe invatati strategii de folosire a veninului lor si ve ti castiga altfel va vor otravi daca nu stiti sa le folositi VENINUL .
Postat 05 Septembrie 2011, 13:45 de ce distractie !!
sa vedem competitie intre Adelina si Bolojan
nu stiti voi ce a descoperit PDL despre Bolojan, cineva il da in gat oare cine o putea fi,. PDL intodeauna sanXXX :))) nu va mai irositi degeaba visele voastre sunt spulberate demult de la prima greseala in viata facuta de BOLOVAN.NU va lasati manipulati de sistem e un sfat! lasati banii puneti accent pe caracterul vostru!
Postat 05 Septembrie 2011, 13:40 de ce distractie !!
sa vedem competitie intre Adelina si Bolojan
culorile verde si galben simbolizeaza albastrul care va fi fie cer senin fie mare furioasa , nu uitati Primarul bolojan a fost in vizita la PDL :))) nu evitati nici cele mai mici detalii el pote si este decacord gata cu salariile voastre cu locul de munca :))) ce distractie, frate!
Postat 05 Septembrie 2011, 13:34 de ce distractie !!
macar nu mai minti, femeie!
deci dupa individa asta sfertodocta, sensurile giratorii mici nu s-ar fi facut daca primarul era oradean. ceea ce ar fi fost minunat, nu-i asa? hai ca are o gandire profunda subprefecta! totusi, nu uita sa minta cand sustine ca realizarile lui bolojan sunt cu bani de la guvern. i-ar putea fi rusine...
Postat 05 Septembrie 2011, 13:21 de mircea
ma intorc in timp
mai bine ne amuzam putin de PACALA ca oricum nu e nimika de ei, totul e de fatada nu au capacitate stai odata de vorba cu ea si e praf ca BOUL de fapt SUB prefectura :)))
Postat 05 Septembrie 2011, 13:17 de cat de adevarat
ma intorc in timp
CINE FURA azi un AC maine va fura un BOU:))))))))) nooo sa vezi si sa nu crezi daca ne conduc BOI:)))
Postat 05 Septembrie 2011, 13:13 de cat de adevarat
TE POMENI CA FILIP ERA DIN PETRILENI?
bah o mers un prost o venit altul din gasca PDL...
Postat 05 Septembrie 2011, 13:03 de ANONIM
mirosul si poluarea din oradea parca tin de Mediu
iar mediul e o deconcentrata in subordinea prefecturii asa ca mai mult atentie cu ce nu va place... ca o sa ajugne sa nu va placa de dumneavoastra in curand si ar fi pacat.
Postat 05 Septembrie 2011, 12:33 de calin
remarca
Cu tot respectul, referitor la biografia doamnei as dori sa fac o mica remarca.Din cate stiu eu Universitatea Dimitrie Cantemir din Cluj este una particulara, asa ca ma indoiesc sincer ca inregistra o concurenta de 28-30 de oameni pe loc.Probabil doamna Coste, ingrozita fiind de concurenta de 28-30 pe un loc care se inrtegistra la acea data la Babes-Bolyai, a ales varianta cuminte de face o particulara la FF(5 ani in loc de 4) fie ea si drept, fara a da un examen sau poate doar unul formal, si platindu-si cu regularitate taxa anuala de scolarizare.Daca tacea...filozoafa ramanea
Postat 05 Septembrie 2011, 11:29 de blaga
asta ati semnat asta sa culegeti
simtiti ca s au invatata sa cumpre functii inalte fara sa se puna accent pe calitate de ce va surprinde roate se invarte, Roamnia a ramas in mana tuturor speciilor posibile de infractorii nicidecum a celor valorosi prin arta, maestrie, naturalete dar ce o sa faceti ca boiii trag la jug dar nu gandesc :)))) anii vor demostra ca Lagărul de exterminare Auschwitz e nimik cu ce se intampla in romania, permanent se promoveaza occidentul de ce nu promovam cultura evreilor care nu importa nimik totul se face de catre ei, hrana, educatie si tinerii au un rol important sunt baza civilizatie lo, va faceti de ras sunte multii cu pregatire si vedem nucleul nu aparentele, vedem cum incalcati legea zi de zi, cum sa va respectam daca sunteti neadaptabili si banii inlocuiesc legea, cum? Sunte cu 100 de pasii inaintea voastra asta nu intelegeti, vedem lucrurile pe care vreti sa le ascundeti.
Postat 05 Septembrie 2011, 11:16 de chiar imi place
ssssss
adelina lasa-nee,lasa neeeeeeeeeeeeeeee.........
Postat 05 Septembrie 2011, 11:05 de gogu.
adelin adelinaaaa
pana la urma poti spune orice despre oricine dar sa spui ca ai fi preferat un primar oradean in conditiile in care Il Filipissimo nu avea nici macar origini bihorene, e prea mult!
Postat 05 Septembrie 2011, 10:59 de dante
timpul le rezolva pe TATE :)))
daca este adevarat ce s[pune ea sa verifice finantele averea ei si cati banii la negru neimpozitatai gaseste sa i doneze orfelinatelor si o acaceptam ca valoare privind munca dar cum o scapam de naravul de a face evaziune? aici e dilema hotul ramane hot aparentele ne au demonstrat 21 de anica ne inselam, si nu facem decat sa ne mintim. CATI banii la negru ai incasat ADELINA ? Oricum urme a alasat.NIMIK din ce cititi nu e ce parae a fi fost , suntem manipulati si mintiti, asta ne doare nu functia ei ca nu muti vor sa aiba trecutul ei, banii "furati", banii obtinuti fara munca nu aduc satisfactie. TOTUSI care a fost rolul ei in firama 50% daca nu era de competenta ei JURIDICA?SUNT o garamada de avocati care incaseaza comisoane imobiliare in masca de onorariu avocatial, peste noapte sunt si managerii, mergeti la notari sa vedeti ce sume se vehiculeaza PROFESIA libera e un grup infractional ei determina CEtateanul sa faca Evaziune , asa sunt dresati obligati sa traisca in minciuna si furt , asta e roamnai tara posibilitatilor de a creste numarul puscariasilor nicidecum de a o dezvolta, felicitari PREFECTULUI de BIHOR ! banul ia mintiile si onoarea chiar nu exista, nu avem calitate vede
Postat 05 Septembrie 2011, 10:43 de ha, ha, ha
Porches
si noi ne-am fi dorit un subfrefect care sa nu fie din PDL si sa nu fie cu un singur neuron
Postat 05 Septembrie 2011, 10:39 de Oradea4Ever
Da de unde
Cand te uiti la pedelistii caracterizati de blonda observi ceva comun: toti sunt niste lichele!
Postat 05 Septembrie 2011, 10:35 de pilif
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON