URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2013, 08:02

A doua şansă, o nouă ţeapă: Inspectori şcolari suspectaţi că au fost plătiţi fără să muncească

A doua şansă, o nouă ţeapă: Inspectori şcolari suspectaţi că au fost plătiţi fără să muncească DASCĂLI DIN PIX. Deşi acoperiţi cu planuri şcolare, orare şi condici de prezenţă semnate la zi, Nicolae Avram (dreapta) şi Alin Novac (stânga) nu îşi explică motivul pentru care romii pe care în scripte îi dăscălesc "intensiv" la sfârşit de săptămână la şcoala din Ioaniş (fundal) spun că, în realitate, orele le sunt predate de alţi profesori. "Au lipsit de la cursuri", susţin inspectorii. Sau, poate, au chiulit chiar ei...
A doua şansă, o nouă ţeapă: Inspectori şcolari suspectaţi că au fost plătiţi fără să muncească MULTILATERAL DEZVOLTAT. Simplu profesor la Şcoala generală din Chiribiş până în 2009, Nicolae Avram (foto) a avut o ascensiune de invidiat. Vicepreşedinte şi secretar al PSD Oradea, iar din 2008 şi membru în Consiliul de Administraţie al Electrocentrale, a devenit astă-toamnă şi inspector general şcolar adjunct, funcţie din care "absoarbe" nu doar bani publici, ci şi europeni
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unde dai şi unde crapă: auditorii Inspectoratului Şcolar Bihor trimişi luna trecută la şcoala din comuna Finiş ca să contabilizeze paguba lăsată în urmă de secretara Rodica Doble, suspectată de delapidare, au mai descoperit o belea.

Înainte să-şi dea demisia, femeia a "turnat" doi inspectori şcolari care s-ar fi trecut pe statul de plată al cadrelor implicate într-un program cu fonduri europene chit că n-ar fi ţinut nici măcar o oră. Iar cei în cauză nu sunt fitecine. Unul e chiar inspectorul general şcolar adjunct Nicolae Avram, iar cel de-al doilea Alin Novac, inspector pe managementul resurselor umane şi consilier local, ambii PSD-işti.

Cum era de aşteptat, amândoi pretind că acuzaţiile sunt nedrepte, aruncate ca răzbunare de secretara obligată să demisioneze şi reclamată pentru furăciunea comisă. Pe de altă parte, însă, BIHOREANUL a descoperit că reclamaţia are un dram de adevăr. Căci în urma unui sondaj printre cursanţii înscrişi în program, cărora ar fi trebuit să le predea, niciunul nu i-a cunoscut. "Probabil că respectivii n-au fost la ore. Pentru ei prezenţa nu e obligatorie", se apără Avram.

Delapidare în doi

Scandalul inspectorilor care au luat bani nemunciţi din fonduri UE a pornit de la o fraudă comisă de secretara şcolii din Finiş, Rodica Doble. Femeia a fost prinsă că în anul şcolar trecut a şterpelit din fondul de salarii, umflând în acte sumele cuvenite cadrelor didactice şi virând banii în contul ei personal şi în cel al profesorului de religie, Mircea Boţa, preot greco-catolic în satul Ioaniş, dar şi administrator la fondul forestier al Episcopiei Greco-Catolice în cadrul Ocolului Silvic Sfânta Maria.

05 Daniel Negrean_2.jpgAuditul realizat la ordinul inspectorului şcolar general Daniel Negrean (foto) a dezvăluit o pagubă de 27.561 lei care a fost asumată integral de secretară. "A declarat că şi-a însuşit toţi banii şi a returnat paguba în timpul controlului", a explicat BIHOREANULUI şeful Inspectoratului Şcolar. Chemat să dea explicaţii, profesorul de religie a refuzat să se prezinte, trimiţând o declaraţie scrisă în care nega orice implicare în hoţia secretarei. "A susţinut că şi-a lăsat cardul la secretară şi că el şi-a însuşit doar salariul propriu, fără să ştie de restul banilor. Care a fost motivul pentru care îşi lăsa cardul de salariu unei alte persoane, n-a mai spus".

În anchetă

Cert e că, în urma constatărilor auditorilor, Consiliul de Administraţie al ISJ a decis cercetarea disciplinară atât a secretarei Rodica Doble şi a profesorului de religie Mircea Boţa, cât şi a contabilei Mariana Morar şi a directoarei Aurelia Cristian. "Din verificări a reieşit că toate actele erau făcute de secretară, iar contabila şi directoarea semnau statele şi ordinele de plată fără să verifice dacă acestea corespund cu realitatea. Nici măcar nu erau ţinute pontajele lunare. Asta explică felul în care secretara a reuşit să falsifice statele de plată", spune Negrean.

Pe de altă parte, şeful ISJ a dispus extinderea auditului, solicitând verificarea în detaliu a statelor de plată pe ultimii patru ani. "Vrem să aflăm dacă există nereguli şi pe anii precedenţi".

VIP-uri la catedră

Verificările au scos la iveală noi probleme, legate de proiectul "A doua şansă, o nouă şansă", finanţat cu fonduri UE şi derulat în centre şcolare din comunităţi sărace, pentru a da posibilitatea celor care au abandonat şcoala să-şi finalizeze studiile şi să obţină o pregătire profesională. Unul din aceste centre este şi cel de la Ioaniş, aparţinând de şcoala din Finiş, unde se pregătesc 23 de persoane, urmând cursuri intensive programate la fiecare sfârşit de săptămână cu 10 cadre didactice, dintre care doi sunt chiar inspectori şcolari.

05 Alin Novac.jpgAmbii sunt personaje cunoscute. Unul e Alin Novac (foto), ginerele fostului viceprimar al Beiuşului, Viorel Iuhas. Anul trecut, acesta a candidat din partea PSD la Primăria municipiului împotriva liberalului Adrian Domocoş. Profesor de matematică la Şcoala Nicolae Popoviciu din Beiuş, Novac a ajuns între timp inspector pentru managementul resurselor umane şi consilier local în Beiuş din partea PSD.

Cel de-al doilea este şi el un PSD-ist bun la toate: inspectorul general şcolar adjunct Nicolae Avram, fost profesor de istorie şi geografie la Chiribiş, acum la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, iar în paralel şi expert POSDRU (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane), membru în CA al Electrocentrale, secretar la organizaţia municipală Oradea a partidului şi consilier financiar la Allianz Ţiriac Asigurări.

Acoperiţi cu acte

Deşi atât Novac cât şi Avram sunt ocupaţi până peste cap, în weekend ambii se odihnesc tot prin muncă, predând romilor din satul Ioaniş. În acte, căci în realitate lucrurile nu stau aşa. Conform auditorilor ISJ Bihor, citaţi chiar de şeful Inspectoratului, "se pare că unele lucruri nu sunt tocmai în regulă" referitor la cei doi inspectori, bănuiţi că nu ar fi prestat munca pentru care au încasat bani din fonduri europene.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cei doi ar fi fost pârâţi de secretara şcolii, înainte de a-şi da demisia, iar informaţia a fost întărită şi de alţi angajaţi ai şcolii din Finiş. În plus, Novac şi Avram nu sunt cunoscuţi nici printre cursanţii înscrişi în programul "A doua şansă, o nouă şansă". "Eu nu i-am văzut niciodată. Nouă ne predă matematică doamna Violeta Zoţ", spune una dintre cursante, A.B., căreia BIHOREANUL i-a prezentat fotografiile celor doi. Nici F.B. şi M.T., care au absolvit studiile, nu i-au recunoscut pe profesori: "Nu ştiu cine sunt, şi am fost la toate orele".

Navetiştii

Solicitată să explice neregulile din şcoala pe care o conduce, directoarea Aurelia Cristian susţine că toate au fost deja remediate: "Am avut o problemă, dar s-a rezolvat. Banii delapidaţi de secretară au fost recuperaţi, iar aceasta şi-a dat demisia". Cât despre VIP-urile de la Inspectorat înscrise pe statele de plată, directoarea se jură că Novac şi Avram îşi ţin toate orele. "Nu au fost văzuţi de unii cursanţi pentru că, probabil, respectivii n-au fost la orele lor", susţine ea.

La fel zic şi cei doi inspectori, deşi este aproape imposibil de crezut că, după o săptămână de muncă, îşi petrec sâmbetele şi duminicile la şcoala din Ioaniş. Avram, de pildă, locuieşte la Oradea, adică la 60 km de localitatea unde pretinde că face şcoală de duminică. Având în vedere suma pe care o încasează lunar pentru orele de la Ioaniş, "100-150 lei, o nimica toată", mai mult face muncă patriotică, de vreme ce nu-şi acoperă nici cheltuielile de deplasare. "Oricum, merg la fiecare sfârşit de săptămână la Uileacu de Munte, la părinţi", ţine să explice adjunctul ISJ motivul pentru care, totuşi, ţine cursurile de la Ioaniş.

Variante

Ciudăţeniile nu se opresc aici. Întrebaţi, Avram şi Novac n-au putut spune nici câţi elevi au la Ioaniş, nici numele vreunuia. Nu au reuşit să explice convingător nici de ce nu şi-au trecut în CV-uri aceste posturi, căci dintre celelalte nu le-a scăpat niciunul. În plus, nici în actele Inspectoratului cei doi nu apar printre cadrele implicate în programul "A doua şansă, o nouă şansă". "La Ioaniş predau doar 6 cadre didactice de la şcoala din Finiş şi 4 de la Colegiul Ioan Ciordaş din Beiuş", afirmă consilierul Sebastian Hebriştean de la ISJ.

Cert e că, pentru a lămuri suspiciunile care planează asupra celor doi subalterni, inspectorul general a promis noi verificări. "Actele sunt completate, planificările sunt făcute, pontajele semnate, dar există informaţii că în realitate orele nu s-au ţinut. Am cerut să se verifice şi aceste aspecte. Trebuie să existe evaluări şi teste pe care cursanţii le-au susţinut în timpul orelor", spune Daniel Negrean. Mai mult, pornind de la acest caz, începând din toamnă vor fi controlate toate centrele şcolare implicate în programul "A doua şansă, o nouă şansă", dar şi unităţile unde există cursuri de seral şi fără frecvenţă.

"Se pare că nu sunt toate lucrurile în regulă", zice şeful ISJ Bihor. Mai mult ca sigur, nu...


BUGETAR MILIARDAR
Luca atotştiitorul

05 luca.jpgAu chiulit sau nu de la ore, cert e că sumele de câteva sute de lei încasate de inspectorii Nicolae Avram şi Alin Novac de pe urma proiectului "A doua şansă, o nouă şansă" sunt un mizilic pe lângă câştigurile fostului şef PDL-ist al ISJ, Dorel Luca (foto).

BIHOREANUL a dezvăluit anul trecut că acesta s-a pus manager şi coordonator pe trei din cele şase proiecte cu fonduri UE derulate de ISJ Bihor, încasând într-un singur an 123.559 lei. Mai mult, Luca şi-a recompensat şi apropiaţii, pe unul dintre adjuncţi, Nicolae Ungur, fiind plătit ca expert în educaţie, iar celălalt, Kery Hajnal, ca ofiţer de marketing. De asemenea, angajatele Ramona Bacter, Raluca Şereş şi Florentina Crăciun au fost plătite şi ele ca experţi. Dorel Luca şi-a aranjat şi soţia, profesoară la Liceul Lucian Blaga, Adriana Luca fiind plătită cu 7.744 lei tot ca expert.

Consecinţele? În 2012, autorităţile europene au blocat toate proiectele derulate de Inspectoratul Şcolar Bihor, instituţia fiind obligată la returnarea a 100.000 lei, cheltuieli de personal neeligibile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
35 Comentarii
Ho ho ho
Penali, penali. dar totusi, de smecherele de la inspectorat si de la Vulcan Samuil, de ce nu baga nimeni vreo stire ? Ca si alea delapideaza cu duiumul, tin posturi blocate doar pentru ele si amicele lor, si chefuiesc pe truda celor care-ar merita cu adevarata acele posturi. Sau îi e frica cuiva ? Caci toti/toate sunt bagati pâna-n gât. Ar trebui sa le fie rusine babelor si bosorogilor care trâmbiteaza despre merit si educatie fara spaga. Dar oare-ar trebui ? Caci ei s-au descurcat, din câte vad, taman invers.
Postat 23 Septembrie 2014, 13:33 de civis rumanum sum
Frumos
De ce sunt partide politice? ca sa ia puterea politica. Ce este puterea politica? Functiile. Cei care doresc functii sa intre in partide politice.
Postat 31 Mai 2014, 10:08 de Micul_Print
alti penali
Mai, da madam' Rosu Lizeta nu zice nimeni nimic ? De exemplu, de faptul ca a bagat o protejata cu bani cacalau, una Peti, la Samuil Vulcan, in locul celor indreptatiti sa ia postul respectiv ? sau de alte afaceri pe care le-nvârte ? Gen - vila contra inspectie, ajutor banesc contra definitivat... ? Ar merge ghilotina pân-ar sari suruburile.
Postat 25 Octombrie 2013, 20:11 de civis rumanum sum
gsjgf
casa cu 3 nivele in buntesti de unde porcule si magarule LUCA
Postat 04 Septembrie 2013, 11:12 de dsjgd
sapa si vei gasi
vrei o masina noua? Organizeaza niste cursuri pe fonduri. vrei o vila noua? Organizeaza niste cursuri si mai serioase vrei mereu restaurante,vacante si amante? Ia niste shpaga pentru transfer, pre-transfer, detashare si toate minunile astea, nu scoate niciun post ca lumea la concurs, nici macar la tara da-i incolo de profesori tolomaci ca nu pot si ei lucra la o firma undeva sa ne lase in pace.... Vrei sa fi corect si sa nu nedreptatesti pe nimeni? Du-te si culca-te ca aci e tara crestina rau, toti "crestinii" sunt pacatosi, se iau la intrecere mereu care fura mai mult. Oameni ca lumea romanii astia, aproape cam ca si tiganii de ca lumea, ma mir oare ce naiba pot avea italienii si francezii cu ei?
Postat 31 August 2013, 02:38 de trendul
Unde este calitatea școlii?
Politicul controlează la sânge învățământul în ultimii 15 ani. Chiar dacă cineva gândește altfel decât politicul, este ,,disciplinat,,. Cei cu tupeu, ,,se implică,, doar în ,,proiectele,, de unde ies bani mulți sau să devină profesori de oraș prin transfer și nu prin concurs profesional- adevăratul proiect ȘCOALA ROMÂNEASCĂ DE CALITATE poate să mai aștepte mult și bine.Școala se degradează câte puțin. Mare păcat!
Postat 29 August 2013, 11:20 de Ioana
ca bine ziceti
Ca bine ziceti, daca ii intrebati de competente .......profesionale pe fiecare din ei, fug ca dracu de tamaie...., ei nu au avut nevoie de asa ceva, cel mai trist este ca dascalii bihoreni care au competente i-au votat in speranta ca se va schimba ceva de fiecare data, nu e vorba de frustrare aici ci de adevar, toate personajele citate in comentarii nu cunosc aceste notiuni, tristetea este ca decid cine, ce si unde sa fie pentru a hrani mai departe caracatita.....cat despre educatie nu intereseaza pe nimeni.....
Postat 28 August 2013, 20:15 de zian
hai la scoala ca noi nu stam
aceste practici sunt vechi in invatamantul romanesc...si culmea dle Avram si Novac cine v-a turnat?cum de a trimis ISj chiar acolo controlul?dle Negrean de ce nu trimiteti si la Lazareni sau la Ineu?
Postat 28 August 2013, 16:04 de eduarda barsanu
mai , ghita !
Mai , Ghitisor ,Popescu are multa dreptate ! Alegerea inspectorilor se face pe criteria de ...incompetenta. Acest lucru e de domeniul evidentei. Numaicei ca tine nu vad ! Si de ce sa-i spuna in fata ? Crezi c-ar5 folosi? Ii doare in c... pe astia ce crede p...limea despre ei . Ii apara...partidul.
Postat 28 August 2013, 14:35 de gheo
psd,pdl,pnl toti o apa si-un pamant
Sri,dna,ISJ interesanta combinatie....
Postat 25 August 2013, 04:13 de ioan
popescu
Mai Popescule daca-l consideri tu asa slab si-l cunosti pe Avram, de ce nu-l cauti sa-ti spui parearea despre el in fata nu pe la colturi, sau esti un frustrat si -un pampalau si ti-e ciuda. Tara-i satula tara de boi ca tine.
Postat 24 August 2013, 19:15 de ghita
Tupeul conteaza!
Oamenii "drepţi", de bună calitate, au tendinţa de a se retrage din viaţa publică.Vin pe functii TUPEISTII si cei lipsiti de viziune.
Postat 24 August 2013, 16:23 de ioana
student slab/inspector slab
AVRAM! AI FOST UN STUDENT SLAB SI AI AJUNS UN INSPECTOR DE TOATA JENA. Bai baiatule, rad profesorii de istorie de tine, esti absolut lamentabil, nu stii sa legi coerent doua fraze. Ai lipit constincios doua campanii electorale afise si PSD-ul te-a facut inspector. VAI DE CAPUL TAU SI DE CAPUL INVATAMANTULUI DIN BIHOR.
Postat 23 August 2013, 22:06 de popescu cristian
hai sa mai furam si noi
...ziarul face praf si nimeni nu curata...nici la INEU nu se fac ore la Snasa a doua de ani de zile,nici la LAZARENI... ce ar fi sa primiti lista cu scolile unde se practica Sansa de a fura niste bani
Postat 23 August 2013, 11:36 de gicu
a doua sansa a cui
...a doua sansa a profesorilor ...macar avem noroc si noi romanii cu banii de pe ei ca si ei traiesc din ajutoarele sociale din banii romanilor
Postat 23 August 2013, 11:31 de dorel
asa e in Romanica
nici restul pdl-istilor nu au patit nimic,asa ca nici voi...linistea de dinanitea furtunii...
Postat 23 August 2013, 11:26 de fifi
nu-i nimic hai sa mai furam un pic
dl prof Avram la Viteazul chiar isi tine orele...ce e acolo la Finis nu stiu...
Postat 23 August 2013, 11:22 de salam
verificari din pix
si ce daca s-a aflat cei de la DNA si SRI stiau de aceste lucuri nu s-a intamplat nimic niciodata....dle Negrean ce verificari ati facut de cand sunteti prinISJ de prin 2006 daca nu ma insel..din pix
Postat 23 August 2013, 11:16 de nina
totu-i la fel
toti sunt alesi politic....nici ceilalti nu au facut nimic pt invatamant,totul pt ei...acum PSD de ce nu ar face la fel...roata se invarte iar vine PDL mai ciuguliti si voi si tot asa
Postat 23 August 2013, 11:11 de mercedes
practici vechi
si in alte scoli de la tara se practica acest gen de asa zisa scoala...par exemple la Ineu...stie si Ministerul si ISJ si ziarul si SRI si blondul chestor Popa si nimeni nu a facut nimic si nici nu va face...tiganii care au elaborat proiectul s-au imbogatit si elevii rromi au luat teapa ca de obicei..nu-i asa dna Curta sau dle Nan sau dle Negrean,ca stiati...!
Postat 23 August 2013, 11:09 de minunea
adevarul doare
Nimeni nu va face nimci mai mult,in afara de faptul ca i-a descoperit..si apropo si Negrean "schiaza"cu Mioara Tigan!
Postat 23 August 2013, 11:06 de micu
a fi sau nu a fi la cursuri
De ce nu a mers Bihoreanul sa vada cu ochii lui daca sunt sau nu sunt inspectorii la cursuri?
Postat 22 August 2013, 14:02 de gica
......
SI EU STIU CA NEGREAN UMBLA CU RODICA STEF, I-AM VAZUT SI PE LA OLD MILL IMPREUNA. AM AUZIT CA IN URMA CU 2 ANI, PENTRU UN POST DE SUPLINIRE UNGUR CEREA 500 DE EURO, DINTR-O FAMILIE ( PRIETENI BUNI) SI MAMA SI FIUL SUNT IN INVATAMANT , DAR EI I-AU DAT LUI UNGUR DOAR 850 DE EURO ( REDUCERE :)))SI DOAR SUPLINIRE PE UN AN....PE LUCA L-AM VAZUT LA STRIPTEASE CU TOATA SLEAHTA DE LA INSPECTORAT PE DECEBAL...IL CARA UNGUR CU MASINA LUI
Postat 22 August 2013, 10:47 de ANA
eheee
OOO si asta nu e totul...Atatea masluiri se fac incat si DNA-ul ar fi socat sa afle. Imi confirma o persoana ( informatician la un liceu) cum a impartit subiectele de bac si titularizare la ora 8, cand au primit parola, le-au multiplicat si au inceput profesorii din scoala respectiva sa le rezolve...aoleo!!! Dar cati bani se invart! Cred ca ar trebui demarata o ancheta serioasa. Acesti oameni sunt niste impostori pe care-i intereseaza doar banul. Fruntas in top ( din cate am auzit si mi s-a confirmat) e Nicolae Ungur, urmat de Luca, Avram nu mai vorbesc ( chiar acum la DEF a a jutat o fata care a primit subiectele in timpul examenului rezolvate) Luci Curta ( ascunde posturi si invarte tot soiul de tertipuri, Negrean nu e nici el f curat ( mai ales ca umbla cu Rodica Stef- verisoara cu Bolojan- cand nu o sa mai f--a la ea, ii da Bolo papucii:)) mamma mia, asta e doar o infima parte....vai si-amar de noi!
Postat 22 August 2013, 10:42 de Madalina
amaratii
Ma Luca, lasa ma ca apare si de negrean ceva. Cand s-o supara Bolojan pe el. Pana atunci mai asteapta si tu postul de inspector si mai sapa putin dar nu cere demisia altora prin ziare. Ca uite ca s-a suparat justitiarul si acuma cere independenta Ardealului. Unde dai si unde crapa. Da' ma Luca amaratule si doritorule de functie inspectorala, cum e sa fii un lingau liberal si sa nu ai loc de psdisti? Te mananca rau in c.r ca nu te baga C. Popa in seama si nu te rasplateste pentru pupincurismul tau .
Postat 22 August 2013, 07:57 de profesorul
Pedagog de scoala 9
ooof, acum de rusine isi vor da demisia... cata cruzime, ce nedreptate!
Postat 21 August 2013, 22:39 de Marva Ucin
dorel ,din invatamant
Ar trebui sa si dea amandoi demisia , dar nu ne mai mira nimic la psd isti , sunt varza toti, avram un incult si un prost , iuhas ......jr.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vai si amar ! Negrene <<< dai afara
Postat 21 August 2013, 21:37 de luca
pana cand?
CAROL I "" TOTUL PENTRU TARA NIMIC PENTRU MINE "" pentru ""prof""""de istorie avram neprihanitul
Postat 21 August 2013, 21:15 de luca
Revolutie
Frati ardeleleni ,intelectuali adevarati Solutia este una singura independenta Ardealului .Toate aceste ,,obiceiuri de spaga \" sunt importate din Regat .Ajunge frati ARDELELENI .Sa ramana Regatul si Moldova a lor a Rom..ilor.Nu suntem la fel .REVOLUTIA va incepe mai repede sau mai tarziu si la noi.Vrem independenta fata de Romania dar si fata de Ungaria.ARDEALUL INDEPENDENT.AFARA CU SPAGARII SI INCONPETENTII POLITICI.
Postat 21 August 2013, 18:59 de justitiarul
LLL
ACEST AVRAM E UN MARE EXCROC...
Postat 21 August 2013, 17:21 de anonim
la famiglia
la fel sunt si directorii de scoli....nici cei cu probleme grave"chiar penale " nu au fost schimbati din functie! Stie cumva domnul inspector avram de ce ??
Postat 21 August 2013, 13:29 de Mr.Bean
cosa nostra
Dar cu ce ati crezut ca se ocupa inspectorii scolari ? Ii credeti ca fiind selectati dintre profesorii onesti , competenti? Sunteti , scuzati , fraieri ! Ei sunt alesi dintre membrii de partid sau dintre rudele , prietenii lor . Ca de aceea functioneaza sistemul asa .Si ce facura astia e doar ceeace s-a scapat inafara.Acolo e o cloaca. Ca e rusine azi , pentru un professor onest sa puna la cv inspector scolar.
Postat 21 August 2013, 12:14 de cicero
L O A Z E
Cine ar fi crezut ca timidul Dorel Luca va face astfel de lucruri. Imi amintesc de el de la inmormantarea tatalui meu, era precum Titus fiul dsacalului din romanul ,, Ion'' . Invata bine si era foarte serios, un model de tanar pregatit pentru viata. Azi este un bandit, ca oricare alti banditi. .. Cum schimba banii omul, nu-i asa domnule chestor Popa? Cu mine ti-a fost rusine, eu care am mers mana in mana cu omenia, care mi-am tocit mainile muncid pentru salarul minim pe economie, eu in fata ta am fost, cum ziceai, iti amintesc ,, U N A,,...////.... Ati mai angajat o droaie de pulalai pe post de agent de politie, facuti peste noapte, locanici din zona Binsului, ce mai conteaza! Incet si sigur timpul va fi dusmanul...
Postat 21 August 2013, 11:16 de Ionela Horge
asia din trunchi
PNListi sau PSDisti sunt toti o apa si un pamint precum Iuhas fostul viceprimar al Beiusului care impreuna cu primarul si consilieri din acea vreme au mers in spania acum citiva ani la invitatia unei localitati unde predominau cetateni Beiuseni . pe bani publici oficiali beiuseni s/au ocupat duar cu vizitarea litoralului mediteranean si betii notorii inclusiv la intilnirile cu cetatenii beiuseni si oficialii spanioli . deci Alin Novac in calitate de psdist si ginere a lui Iuhas ar fi mai bun ? Nu cum nici actualul primar pnlist al beiusului nu este mai breaz
Postat 21 August 2013, 09:40 de VOX
tiganie
Senzational. Se pare ca Bihoreanul a facut un sondaj la Ioanis prin tiganie. Dar culmea ca la Ioanis nici un tigan de acolo nu isi aminteste de vreun ziarist sa fi fost pe la ei prin colonie sa-i intrebe si pe ei cate ceva. Ca aveau ei ce sa le spuna. Nu de profesori ci de greutatile reale ale vietii lor. Sau de Cioaba. Dar ziarul nu ne prezinta nici un nume de tigan care sa fi raspuns sondajului. Prea cusuta cu ata alba domnilor penelisti sau pardon, ziaristi. Dar "surssele" au informat doar despre profesori. Sursele fiind cei care au acces la raportul de audit adica in mod clar seful ISJ. Cu ce interes...?? Poate stie primarul Domocos de la Bins.
Postat 21 August 2013, 08:53 de un tigan din Ioanis
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON