URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 August 2011, 08:25

112? S-a furat salvarea! (FOTO)

112? S-a furat salvarea! (FOTO) CARE-AŢI ŞUTIT AMBULANŢA? "Eu nu, eu nu, eu nu...", au răspuns angajaţii Serviciului de Ambulanţă Bihor, după ce Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a aflat că 10 autosanitare primite ca donaţie din Ungaria în 2006 au dispărut ca în Triunghiul Bermudelor. Asta oficial. Neoficial, bănuiala este că au fost dezmembrate pentru a fi vândute, pe bucăţi, ca piese de schimb...
112? S-a furat salvarea! (FOTO) SOLIDARITATE. Pe cât de vocali la proteste, pe tot atât de tăcuţi s-au arătat angajaţii Serviciului de Ambulanţă Bihor când au fost puşi să explice găurile din gestiune. De la şofer la manager, nimeni n-a reuşit să furnizeze explicaţii verosimile privind dispariţia carburanţilor şi a maşinilor, astfel că dezlegarea numerelor de "magie neagră" a fost pasată Serviciului de Investigare a Fraudelor din Poliţie
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directoarea Serviciului de Ambulanţă, Daniela Petrişor, numită interimar în mai 2009 şi destituită recent, cu explicaţii sumare, a catalogat decizia şefului Direcţiei de Sănătate Publică ca fiind abuzivă şi având un singur scop: plantarea în post a omului său de încredere.

Fosta şefă a susţinut că în activitatea SAJ din mandatul său au fost găsite doar nereguli minore, dar BIHOREANUL a constatat că, în realitate, unele sunt vecine cu Codul Penal...

Pe vârfuri

Cu cinci săptămâni în urmă, şeful DSP Bihor, Marius Pîrcioagă, anunţa schimbarea managerului SAJ, Daniela Petrişor, după un control al Ministerului Sănătăţii şi unul al DSP, care "au identificat elemente de management defectuos". "La SAJ nu s-a găsit regulamentul de funcţionare al instituţiei, nu s-au respectat procedurile de lucru, activitatea compartimentului juridic, arhivei şi serviciului tehnic a fost defectuoasă", spunea Pîrcioagă.

08 George Galbineanu.jpgProfitând că şeful DSP nu a intrat în detalii, ci s-a limitat la un limbaj de lemn, managerul demis şi liderul sindical, ambulanţierul Gheorghe Chiş, au organizat propria conferinţă de presă, în care au acuzat că schimbarea era una politică, menită să-l propulseze la conducerea instituţiei pe un amic al lui Pîrcioagă, doctorul George Gălbineanu (foto), cu puţin înaintea desfăşurării concursului pentru ocuparea postului.

Petrişor s-a plâns jurnaliştilor că a fost schimbată pe nedrept, fiindcă rapoartele de control au conţinut doar măsuri pentru remedierea "deficienţelor", nicidecum recomandări pentru demiterea sa. Conform spuselor ei, Pîrcioagă i-a căutat nod în papură, dovadă fiind faptul că la Substaţia Salonta inspectorii DSP s-au "legat" de o tavă cu prăjituri uitată pe un hol şi de faptul că la Aleşd o doctoriţă purta pantofi în locul papucilor de lucru...

Leacuri expirate

BIHOREANUL a intrat, însă, în posesia Raportului întocmit de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii după verificările derulate între 2-6 mai la SAJ şi a descoperit că "mărunţişurile" sunt, de fapt, cât se poate de grave. Pe 29 de pagini, actul semnat de doi economişti, un jurist şi un medic relevă că din ianuarie 2009 până în prezent SAJ a funcţionat ca un sat fără câini. Într-adevăr, actul se referă şi la nereguli mai puţin importante, cum ar fi aceea că Regulamentul de organizare şi funcţionare e incomplet şi prost conceput de ani de zile, dar sunt şi unele cât de poate de consistente...

La verificarea prin sondaj a autosanitarelor, de pildă, s-a descoperit că acestea erau dotate incomplet sau aveau medicamente expirate, ceea ce ridică mari semne de întrebare asupra corectitudinii intervenţiilor efectuate pe teren şi a profesionalismului angajaţilor. Astfel, "trusele autosanitarelor tip B1/C2 nu sunt dotate cu medicamente conform cerinţelor minime ale Ministerului Sănătăţii", "în ambulanţa BH-27-SAJ au fost găsite medicamente şi materiale cu termenul de valabilitate depăşit sau care nu fac parte din baremul minim de urgenţă", şi "nu se completează registrele de predare-primire cu consemnarea datei şi orei la schimbarea turelor între echipajele de intervenţie".

Puse să dea explicaţii, "asistentele din echipaje au precizat că nu au cunoştinţă cum au ajuns în maşină" materialele şi medicamentele expirate. Neglijenţa a caracterizat însă şi conducerea SAJ, fiindcă "nu s-a putut face dovada verificării inopinate periodice a mijloacelor de intervenţie, mecanism specific de control în serviciile de ambulanţă".

De la rezervoare şi canistre...

Dacă în privinţa celor de mai sus se poate vorbi de indolenţă, în schimb o altă descoperire a echipei de control, şi anume dispariţia unei cantităţi impresionante de motorină, nu poate fi justificată în niciun caz prin neglijenţă.

Astfel, Raportul relevă că "în unele cazuri autosanitarele au fost alimentate cu carburant peste capacitatea rezervorului", existând situaţii, de pildă, când într-un rezervor de 70 de litri au fost puşi...90 de litri. Cum în mod evident acest lucru este imposibil, explicaţia reală e alta. Şi anume că, pentru a face "ciubuc", şoferii îşi umpleau întâi canistrele personale, şi abia apoi făceau plinul maşinilor. Motiv pentru care "contravaloarea carburantului alimentat peste capacităţile rezervoarelor a fost imputată şoferilor", spune Raportul de control.

... la cisterne

Pe lângă asta, s-a descoperit că 5 ambulanţe au "înghiţit" între ianuarie 2009-iunie 2011 cu 18 tone de motorină peste normativele de consum! Controlul a ţinut cont nu doar de normele de consum ale autosanitarelor stabilite de RAR Bucureşti la solicitarea Ministerului (valabile pe toată ţara), ci maşinile alese prin sondaj (Mercedes Vito) au fost testate, la cererea subsecretarului de stat Raed Arafat, şi de inginerii reprezentanţei Mercedes Oradea, cu aparatură furnizată de producătorul german Daimler.

Aşa s-a constatat, de pildă, că autosanitara BH-34-SAJ (de la substaţia Beiuş) a parcurs 226.719 kilometri cu un consum declarat total de 28.352 litri motorină, deşi trebuia să consume doar 22.161 litri, deci cu 6.191 litri mai puţin. O diferenţă mare există şi în cazul maşinii BH-25-SAJ (Salonta), care ar fi parcurs 272.972 km cu 31.018 litri, pe când în realitate consumul a fost de 25.632 litri. "Rezultă o diferenţă de 5.386 litri", arată controlul. Per total, diferenţele dintre consumurile declarate şi cele reale la cele 5 autosanitare s-au ridicat la 18.029 litri, valoarea prejudiciului, calculată la doar 5 lei litrul, fiind de peste 90.000 lei.

Vina fabricanţilor...

08 Gheorghe Chis.jpgActualul manager al SAJ, George Gălbineanu, spune că încă nu s-a "prins" cum s-au produs pagubele şi cine e responsabil, cunoscând doar varianta şoferilor, potrivit cărora "Ministerul nu a ţinut cont că maşinile au consumat carburant nu doar pentru a se deplasa, ci şi pentru a se încălzi cabinele medicale", adică partea din spate a maşinilor, destinată pacienţilor. La fel spune şi şeful ambulanţierilor, Gheorghe Chiş (foto). "Diferenţa se explică prin faptul că la Mercedes computerul de bord nu înregistrează decât carburantul consumat pentru mişcare, nu şi pentru încălzire", spune Chiş.

Explicaţie, totuşi, neconvingătoare, întrucât diferenţele sunt uriaşe. Dacă ar fi reale, ar însemna că cele 5 maşini au consumat în 30 de luni 600 litri doar pentru încălzire, adică 5 litri zilnic, fie vară, fie iarnă. Mai presus de toate e, însă, precizarea din Raport că "rezultatele testărilor tehnice efectuate la reprezentanţa Mercedes nu au fost influenţate de gradul de echipare cu dispozitive medicale (n.r. - adică de încărcătura maşinilor), categoria de drum, viteza de circulaţie, maniera de condus sau utilizarea instalaţiei de climatizare". Altfel spus, toţi aceşti factori variabili au fost luaţi în calcul la normarea consumurilor, care include şi încălzirea sau răcirea maşinilor, şi deplasarea în oraşe sau în afară, şi stilul de şofat mai mult sau mai puţin impetuos.

Salvare "pierdut" ambulanţe

Cea mai şocantă descoperire este, totuşi, de departe, faptul că SAJ a fost gestionat ca-n codru, inventarele fiind făcute formal sau deloc, astfel că 10 ambulanţe au dispărut pur şi simplu, fără ca cineva să poată spune cum!

Raportul de control arată că "în aprilie 2009, deşi fostul manager Tiberiu Bondar (n.r. - care avea să fie schimbat după o lună) a decis constituirea unei comisii de inventariere anuale", succesoarea acestuia, doctoriţa Petrişor, nu a verificat dacă aceasta îşi face datoria. "Listele de inventariere prezintă spaţii libere şi nu sunt semnate de membrii comisiei pe fiecare filă în parte. Nu s-a întocmit situaţia comparativă a stocurilor faptice cu cele scriptice", spune controlul, continuând: "Propunerea de casare pe 2009 se prezintă sub forma unei ciorne, fără semnături şi fără să se menţioneze în procesul-verbal de inventariere".

Ce e în spatele acestor fraze birocratice, a descoperit BIHOREANUL. Căci, vrând să nu iasă "valuri" prea mari, inspectorii din Minister au învelit în cuvinte întortocheate un fapt şocant: 10 ambulanţe Volkswagen, primite ca donaţie din Ungaria în 2007, au dispărut ca şi cum nici nu ar fi existat!

N-am văzut, n-am auzit

"Este vorba despre 10 maşini Volkswagen la mâna a doua, care nu au fost casate cu acte în regulă. Nu există nicio hârtie care să arate cine a decis casarea, care a fost comisia care a hotărât ducerea la fier vechi şi câţi bani s-au luat pe ele", spune actualul manager, George Gălbineanu.

08 Daniela Petrisor.jpgŞi predecesoarea sa afirmă că nu ştie nimic. "Nu mă întrebaţi pe mine, întrebaţi-l pe doctorul Bondar!", spune Daniela Petrişor (foto). Iar fostul manager din 2009, Tiberiu Bondar, dă acelaşi răspuns: "Nu ştiu nimic. Ştiu doar că ambulanţele au fost trase pe dreapta, dar cine le-a casat şi unde le-a dus habar nu am. Nu am fost implicat". Liderul sindical Gheorghe Chiş e în acelaşi ton: "Tot ce ştiu e că maşinile au fost scoase din uz fiindcă ulterior Ministerul a impus noi normative de echipare şi a dotat cu maşini mai performante toate serviciile din ţară".

Potrivit informaţiilor BIHOREANULUI, obţinute "din sistem", nimeni nu ştie nimic fiindcă, în realitate, maşinile au fost dezmembrate, iar unele componente (motoare, cutii de viteze, anvelope, jante etc) au fost valorificate ca piese de schimb de către şoferi, cu acceptul tacit al şefilor. Iar aceste informaţii au ajuns şi la urechile mai-marilor din DSP şi din Minister, care au cerut o anchetă a Serviciului de Investigare a Fraudelor. Căci, la cât haos şi ciubucăreală s-au strâns în decursul anilor, se pare că doar aşa pot fi "vindecaţi" salvatorii de pe Ambulanţe: cu Poliţia!


MIZERII AMBULANTE
Cum o fi norocul... pacientului

După Ministerul Sănătăţii, s-a trezit şi conducerea DSP să verifice disciplina angajaţilor SAJ, ocazie cu care a aflat că şoferii, asistentele şi medicii fumează în misiuni, iar de dotare adesea nici nu se sinchisesc.

Pe 14 iunie, la o verificare inopinată a Substaţiei Beiuş, s-a constatat că pe autosanitara BH-15-ACD butelia de oxigen era goală pe trei sferturi, iar la maşina BH-18-SAJ era defectă de-a binelea. "Lipsa de oxigen, mai ales la butelia portabilă, dar şi la cele fixe, poate pune în pericol viaţa oricărui pacient", au consemnat autorii controlului.

Pe 18 iunie, la Aleşd, pe autosanitara BH-20-ACD, butelia de oxigen era pe jumătate goală, iar monitorul EKG nu avea hârtie, astfel că degeaba intervenea echipajul la un pacient cu probleme cardiace.

O zi mai târziu, pe 19 iunie, la Salonta, pe autosanitara BH-36-SAJ butelia de oxigen era goală în proporţie de 5/6, iar în autosanitara BH-16-SAJ "scrumiera din cabină avea urme de scrum de ţigară". Nimeni n-a fost sancţionat, probabil ca vinovaţilor să nu le dăuneze la sănătate...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
Mai mihai balog
Stii destul cam multe mr. mihai balog, asa ca da cititorilor informatii complete: despre ce medicamente era vorba, in ce luna expirau ( si data controlului) si ce medicamente erau in plus si cat a primit asistenta ca pedeapsa, ca doar stii...lucrezi la amb, nu?
Postat 06 August 2011, 23:33 de Hihi
schimbare asist sef nu se face la dorinta oricariu prost
Asistenta sefa ar trebui schimbata daca medicamentele expirate erau in dotarea serviciului de ambulanta ! Daca medicamentele expirate nu se gasesc in stocul ambulantei si au fost aduse pe masini de personal, nu are nimic de a face cu asistenta sefa !!! Adica pe intelesul tau ambulanta nu este de vina ca o asistenta de pe salvare aduce medicamente expirate si le lasa in masina, si mai mult decat atat acele medicamente NU SE GASEAU IN DOTAREA ambulantei !!! Nu mor caii cand vor cainii !!! De medicamentele din salvare raspunde echipajul masinii nu conducerea institutiei, si din cate stiu eu persoana vinovata a si fost sanctionata !
Postat 06 August 2011, 21:40 de mihai balog
schimbare asist sefa
Daca s-au gasit medicamente expirate in AMB normal si corecr ar fi ca D-nul Parcioaga sa o demita si pe Asistenta sefa pt ca ea raspunde de asistente .De ce nu este trasa la raspundere si ea .DE CE? pt ca e pe o mana cu FAMILIA PARCIOAGA .D-nul Parcioaga spuneti direct in fata vreau sa o numesc pe sotia mea ca manager .CORECT NU.Nu ar ma fi atata scandal pe niste masini dupa atatea controale la SAJ abia acum va-ti trezit ca au disparut masinile .Sunteti penibili .Ce oameni aveti la control in DSP?
Postat 05 August 2011, 11:54 de anonim
Penibil
Macar de s-ar vedea postacii astia cat sunt de penibili. Comisia ministerului ii prinde cu matza-n sac, iar ei se trezesc cu explicatii penibile ca n-au furat wv ca au furat mercedes... daca intr-adevar au fost casate legal, ce i-a retinut sa prezinte documentele in fatza comisiei? Au avut cumva emotii si s-au inhibat? Benzina de fapt n-au furat-o, ca s-a evaporat misterios in vidul din capul lor... Te caci cu stropi cata minte au...
Postat 04 August 2011, 12:36 de Gogu
Ce descoperire ????!!!
...aveaurme de scrum de tigara ???!!! Ce calitati de detectiv aveti !!! Asta va invata PARTIDUL ???? RUSINE !!!!
Postat 04 August 2011, 12:22 de Geo
REFERITOR LA OXIGEN !!!
,,domnu doctor ,,pircioaga ATI GASIT TUBURI DE OXIGEN PE JUMATATE GOALE ??? ADICA LA 60 70DE BARRI ???? PAI MATALUTA STII CA CU 50 DE BARI FACI DRUMUL CLUJULUI ??? DAR MATALE AI GASIT TUBURILE INCARCATE LA 80 DE BARI !!!!DOAR CA ESTI TENDENTIOS !!!! RUSINE .CIT DESPRE AMBULANTELE DISPARUTE ERAU MERCEDES NU WV SI NU AU DISPARUT CE AU FOST CASATE AVIND IN VEDERE CA LA UNGURI IESISERA DIN UZ DE MULT AM MAI TRAS NOI DE ELE SI ERA NECESARA CASAREA LOR !!! CIT DESPRE FAPTUL CA AU FOST VINDUTE CA PIESE DE SCHIMB ..... AVETI SCENARITA FRATILOR !!!!
Postat 04 August 2011, 12:15 de Gerula
ce vrti?
ce nu intelegeti se spala banii publici si se practica nespotismul eu ca cetatean pote ma duc cu ambulante de maxim 2 ori pe VIATA si poate nici atat, dupa mine nici nu ar fi necesaracest serviciu LA SATE da aia sunt saraci sau sa o privatizeze aici sunt taxele noastre in fundul besinosilor.Asa se castiga voturile.
Postat 04 August 2011, 09:47 de EI nana!
ce vrti?
ce nu intelegeti se spala banii publici si se pecrtica nespotismul eu ca cetatean pote ma duc cu ambulante de maxim 2 ori pe an si poate nici atat, dupa mine nici nu ar fi necesara sau sa o privatizeze aici sunt taxele noastre in fundul besinosilor
Postat 04 August 2011, 09:44 de EI nana!
Voi astia de la Ambulanta
Iar d-le Parcioaga, credeti ca m-ati oripilat ca ati gasit scrum de tigara in scrumiera din ambulante? De cacanarii din astea va legati? Credeti ca eu ca beneficiar al sistemului bihorean de sanatate asta ma doare? Daca cei de la ambulanta, cand mi-e rau si vin sa ma salveze, au dotare si oameni bine pregatiti, nu-mi pasa nici daca au un pachet de malboro in gura, sa-si faca treaba bine si sunt foarte multumit. As vrea un raspuns clar mai ales ca am astma si ma intereseaza, ca ati gasit butelii pe jumatate goale in ambulante: in beius, alesd sau salonta la ce firme se alimenteaza cu oxigen si intre ce ore sunt deschise acele firme, si la ce nivel lipsa al oxigenului din ambulante trebuie sa le fie reumplute? Au Revoir
Postat 04 August 2011, 04:13 de Cititor
Voi astia de la Ambulanta
Pe voi , cei de la Ambulanta Bihor, v-a lovit damblaua? De cativa ani, numa de bien auzeam de voi, cred ca nu trecea nicio saptamana in care sa nu citesc in presa sau sa vad o stire la TV , in care erati prezentati ca salvatori de vieti (accidente, bolnavi, etc), chiar citisem la un moment dat ca erati cotati cam la nivelul 3 pe tara la performanta; ati primit masini bune - OZN-uri pentru tara noastra, ati inceput sa aratati a oameni civilizati, imbracati frumos, si sa fiti si mai bine pregatiti; de un an-doi aproape ca nu mai citesc nimic de voi, parca ati fi intrat in pamant, iar acum povestea asta cu furtisagurile, nepotisme, curvarii, etc. Sa va fie rusine ca ati adus Ambulanta Bihor iar la nivelul si reclama anilor 80' -2000, de serviciu medical de rebuturi, betivi, curve si hoti de benzina. Am citit recent ca va faceti costume portocalii iar, ca la drumuri si poduri: poate asta meritati Iar d-le Parcioaga, credeti ca m-ati oripilat ca ati fasit scrum de tigara in scrumiera din ambulante? De cacanarii din astea va legati? Credeti ca eu ca beneficiar al sismului bihorean de sanatate asta ma doare? Daca cei de la ambulanta, cand mi-e rau si vin sa ma salveze, au dotare si oameni
Postat 04 August 2011, 03:59 de Cititor
Eronat mon cher !!
stimabile !!! NU ai fost informat corect !!!! Nu este vorba de WV Ci DE MERCEDES CARE AU FOST DE FAPT CASATE!!!!!!!!! Iar despre restul informatiilor ce sa mai vorbim !!??? Sunt si ele ca cel care le/ a FURNIZAT !!!! JALNICE !!!
Postat 03 August 2011, 20:36 de Gabi
I99
haha, uite cine scrie, pupincuristu lu parcioaga, si el are trapadusi lui pe ast forum
Postat 03 August 2011, 19:53 de LEX
Grow up people
Il cunosc bine pe Dr. Galbineanu, si am certitudinea si siguranta maxima ca va aduce un plus de valoare SAJB in calitatea sa de manager. Si eu sunt medic, si am fost si in situatia de pacient al ambulantei la sfarsitul lunii ianuarie. Daca stiam dinainte cum ma va trata echipajul care a venit la mine, preferam sa merg cu un taxi pana la UPU. Debandada totala si amatorism iesit din comun. Dr. Galbineanu este un om integru, care merita intreaga consideratie si sansa de a demonstra abilitatile de manager. Ii urez din suflet mult succes. Cu prietenie si colegialitate.
Postat 03 August 2011, 19:52 de Schweitzer
CE?
Care respect, de la ala care joca ping-pongSi ce daca sunt ambulantier, e musai sa fur benzina? Rusine! Si nu e eadevarat ca ambulanta lui Galbineanu era cea mai dezorganizata?
Postat 03 August 2011, 19:50 de LEX
Penibil
Ca cetatean in urm a lecturarii opiniilor, e elocvent ca doamna ex manager a pus prietenii la treaba sa-i apere reputatia. Nu va mai straduiti atat, ca sunt prea cusute cu ata alba aceste interventii. Asumati-va responsabilitatea sau macar aveti decenta si nu incercati sa abateti atentia asupra altora. Jalnic. Chiar jalnic. Cred ca sunteti disperati...aveti de ce,...
Postat 03 August 2011, 19:48 de I99
AHA
LEX, de unde sti cum arata ambulanta lui Galbineanu? Sa intelegem ca esti din trupa de soc care delapideaza benzina si ti-e frica ca te va pune la respect? Ce penibil...macar fi rezonabil si nu te da in spectacol.
Postat 03 August 2011, 19:40 de IOLI
CONTEAZA?
Conteaza ca au fost Mercedes sau WV? E clar ca cineva le-a sustras si nu exista urma de masini. Unii fura doar benzina , altii cu masini cu tot. Suntem in Romania si asta este...Noroc ca mai sunt unii care sa demaste jaful din cand in cand si tot pe ei ne razbunam in loc sa luam atitudine impotriva hotilor. Halat opinie publica! Felicitari autorului articolului. Asteptam noutati.
Postat 03 August 2011, 19:37 de IOLI
Manager
Pai si bine, saa schimbat managerii, dar cu ala care a avea cea mai murdara si dezorganizata ambulanta de urgenta din oradea? Pai daca intrau aia de la Bucuresti in ambulanta pe care lucra Galbineanu, se luau cu mainile de cap. Asa o sa faca si cu managementul!
Postat 03 August 2011, 19:33 de Lex
mercedes
Intr-adevar, ambulantel;e primite au fost Mercedes, nu WV. Cred ca e o greseala de redactare. In rest, ok articol.
Postat 03 August 2011, 19:31 de binam
Pircio
Pai sigur ca e Paircioaga la baza articolului, doar asta e si scopul: denigreza ambulanta, si va veni el ca manager, ca ca un salvator pe cal alb...oricum ii era dator liderului Chis pentru articolul de acum 2 saptamani cu pupila lui ....a dat presei rezulatatele raportului MS, desi Arafat i-a zis ca problemele gasite la ambulantele din tara raman in familie, pana la o finalizare corecta a anchetelor
Postat 03 August 2011, 19:29 de Gigi
hai sa barfim
Fratilor , inca va duelati ? Care e de fapt adevarata problema? Schimbarea d-nei manager? sau frauda de proportii sub patronajul si cu complicitatea d-lui Chis? Cred ca s-a spart buba si a iesir kkt-ul. E cazul sa se faca lumina. Domnule "zic si eu" da-i inainte. Ai deschis cutia Pandorei. Felicitari.
Postat 03 August 2011, 19:25 de odo
Replay
Cu siguranta cei care incep cu atacuri la autorul articolului sunt cei vizati de acesta, insa cred ca trebuie privit detasat. In primul rand, cred ca toata mascarada are substraturi mult mai adanci care se reflecta in antipatii politice. Cert este ca fosta manager cred ca este o persoana agreabila insa nu suficient de competenta sa conduca o institutie de acest calibru, iar acest domn Chis care incearca sa-i tina spatele are cateva polite de platit si de aceea musca si se agita. In opinia mea este vizat de acest raport si incearca sa iasa basma curata cu sprijinul manageritei care este fff clar ca i-a tinut spatele pana acum. E clar ca in urma raportului MS fosta manager nu mai este sustinuta de catre seful DSP care este coleg de partid cu aceasta. De aici a rezultat faptul ca managerita era de fapt sub poalele lui Chis si nu sub palaria PD-ului. In rest cred ca ce s-a scris este documentat avand in vedere reputatia autorului.
Postat 03 August 2011, 19:20 de Cetatean
abracadabra
DOMNULE PARCIOAGA TANJITI LA POSTUL DE MANAGER LA AMBULANTA PAREMISA CA VA DESFINTEAZA BOC DSP_UL SI NU VRETI SA RAMANETI PE DRUMURI hahahaa
Postat 03 August 2011, 19:06 de viorel
interese
Pe D-na Dr.Daniela Petisor o cunosc ca o femeie corecta,am lucrat cu dansa cu ceva timp i-n urma si nu pot sa cred ce am citit in acest articol,cineva are mari interese sa comande asemenea articole in presa,aceasta adevarata doamna nu merita asa ceva e pacat sa bajocorim pe uni oameni care sunt corecti si nu fac compromisuri iar pe adevarati hoti sai ascundem si mai mult sa spunem lucruri frumoase de ei,aici e o adevarata lucratura sper ca adevarul sa invinga.
Postat 03 August 2011, 18:56 de OTI
contact@stefanserban.ro
Felicitari autorului articolului. Este un articol obiectiv care prezinta fapte concrete. Pentru distinsii comentatori de pe forum care au nelamuri, le recomand sa se adreseze forurilor din MS care au efectuat ancheta. Articolul prezinta in mod obiectiv o sinteza a rezultatelor aparute in cadrul anchetei. Faptele comise de fosta conducere si de oricare persoana care a fost complice la comiterea lor sunt de o gravitate deosebita si trebuiesc tratate ca atare. Urez succes noi conduceri in taierea nodului gordian, si instalarea unei stari de normalitate si transparenta in administrarea serviciului de ambulanta.
Postat 03 August 2011, 18:34 de Montesquieu
abureala
A scrie un asemenea articol bazat numai pe zvonuri, mincuni sau o comanda... D-nule Adrian Cris ori sunteti un iresponsabil ori ati incasat o suma de bani prin care vati asumat cele scrise,nu vreau sa spun ca cei din ambulanta sunt usii de biserica si ca nu sunt unele probleme,dar nici-decum ce sa afirmat in acest articol sunt multe aberatii,ce ati uitat sa spuneti in articol ”seviciul de ambulanta este de stat si trebuie desfintat sa vina unul privat” din 1990 si pana in prezent sa desfintat cam tot ce era de stat fabrici si mari intreprinderi ca nu sunt rentabile si se fura,acuma suntem la privati si o ducem ffffbine,probabil câ se urmareste si pe servicii tot asa ceva.
Postat 03 August 2011, 18:23 de Florin
?
Hm!
Postat 03 August 2011, 16:56 de Eu
sir
de cand VW are sigla mercedes? sau ambulantele mercedes second hand sunt de fapt VW?
Postat 03 August 2011, 16:01 de teo
f bun articol
Foarte bun articol, la care imi permit sa fac unele mici precizari. 1. Cele 10 ambulante "disparute" au fost casate legal, exista documente la compartimentul tehnic al SAJ, chiar documente care spun ca nu se mai pot inmatricula. Intr-adevar motoarele, cutiile de viteze, aparatura medicala(toate in stare perfecta de functionare) au disparut fara urma, cel putin 2 persoane de sex masculin din fosta conducere stiu unde sunt aceste piese !!! 2. Intr-adevar au disparut 18.000 de litri de cobustibil, dar in articol scrie clar ca acest consum nu a fost influentat de catre instalatia de climatizare, CARE NU ESTE ACELASI LUCRU CU SIROCCOL, care incalzeste ambulanta, pe un consum de carburant diferit, si care consuma 0.3-0.5 litri pe ora, cam 5 luni pe an. Adevarul este undeva la mijloc, nu au disparut 18.000 de litri, probabil este o cantitate mai mica, dar asta nu inseamna ca toti soferii din ambulanta sunt hoti. Sa nu uitam un aspect soferii au respectat un consum stabilit de ambulanta, si acum dupa 3 ani vine o persoana si le spune ca ii alt consum si sa scoata banii din buzunar !!! Sunt soferi care au si furat motorina, dar sunt care sunt corecti !!!
Postat 03 August 2011, 15:48 de mihai balog
management dezastruos,fraudulos si delapidator
Dupa cum se estimeaza,Ghiti (asa il alinta fosta directoare pe Chis)este ,,el capo di tuti capi" si la management si la sindicat ! Cu Daniela cu tot ! In sediul lui de langa poarta.Apropos,cealalta constructie cine a dat aprobare,ca e cladire noua si nu era pe lista de investitii pt anul 2011 ? Inspectia in constructii poate verifica aspectul conform legii 50 ! Demolarea si restabilirea sit terenului anterior constructiei. Sau poate e cu firma controlata de Chis ? ,,Prima dragoste nu se uita niciodata" ! Bafta org de investigare...
Postat 03 August 2011, 14:16 de nicolae
de rasul lumii
In sfarsit iese la iveala o parte din rahatul facut de minunatii de la ambulanta care in loc sa-si fi vazut de treaba s-au ocupat cu alte cele. Daniela degeaba umbli cu un popa (care pe langa tine si cu altele) si pe la biserici ca nu se vede rodul rugaciunilor tale iar de Chis sa nu mai vorbim , ce ne putem astepta de la un pocait ca el in afara de afaceri ilegale si astfel de mizerii, bine ca v-au gasit si sper sa ajungeti la racoare.
Postat 03 August 2011, 12:05 de preacucernicul
RAPORTUL MINISTERULUI: PROSTEALA PT. PROSTI
Pe cel care a scris acest articol nu-l pot gratula cu anumite apelative ...deoarece omul a scris din ce i s-a dat, dar in schimb vreau sa-i pun urmatoarele intrebari: 1. Daca a cerut PV de control al ANRMAP Bucuresti (ACHIZITII PUBLICE), control efectuat in primavara acestui an si in urma caruia fosta managerita a incasat o amenda de 5000 de RON, pe care a platit-o pe loc...? 2. Daca l-a intrebat pe parcioaga cine a numit-o in functia de manager al ambulantei pe madam petrisor ?; 3. Daca l-a intrebat pe chis ce legaturi au fost intre el si madam petrisor, directoarea medicala, directorul tehnic si parcioaga (intr-un articol anterior spuneai ca nu mai sunt prieteni cei doi - parcioaga cu chis- dar inainte de scandal erau intimi ???); 4. pe seful de la aprovizionare, un anume Remus l-ai intrebat ce si cum, omul stie mai multe decat iti imaginezi. Deocamdata atat...daca mai continui ancheta s-ar putea sa-ti mai servesc si altele...dar cu ce vreau sa inchei este ca ceea ce au constatat aia de la minister este apa de ploaie pe langa amploarea jafului de la ambulanta, in perioada mandatului manageritei petrisor...dimensiune fata de care Bondar ar CRAPA de INVIDIE...!!!
Postat 03 August 2011, 09:42 de SF. FRANCISC
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON