URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2010, 08:14

"Tata hoţilor" se vrea afară!

"Tata hoţilor" se vrea afară! SĂRAC ŞI SINGUR. Deşi în cererea de liberare condiţionată se jura că s-a cuminţit şi că îşi regretă faptele din trecut, în realitate, ex-judecătorul Mihai Viorel (medalion) a demonstrat contrariul. Fostul magistrat şi-a ascuns proprietăţile, cum e şi vila (fundal) din strada Ion Vidu, pe numele foştilor socri, recunoscând că mai are doar trei etajere, un frigider şi un cuptor, şi acelea lăsate fostei neveste. Mare domn...
"Tata hoţilor" se vrea afară! FALIT CU VILĂ. Fostul judecător Mihai Viorel (medalion) şi-a luat măsuri de precauţie pentru ca în urma condamnării, statul să nu-i confişte şpaga de 150.000 de mărci germane (circa 70.000 de euro). Proprietăţile mari, cum e vila din Oradea ori cabana din Arieşeni, au fost trecute pe numele socrilor. Apoi, în Penitenciarul Oradea (foto) fiind, a divorţat formal, renunţând în favoarea soţiei la ce a mai rămas din averea comună: un apartament pe strada Ady Endre 83, trei etajere (!), o mobilă de bucătărie, o combină frigorifică, un cuptor şi un televizor. Aşa că din ce să mai plătească, doar e falit, nu?
"Tata hoţilor" se vrea afară! CRISTI DURU'. Cunoscut pentru minuţiozitatea cu care îşi pregăteşte procesele, dar şi pentru intransigenţa cu care denunţă corupţia din rândul magistraţilor, Cristi Danileţ (foto) vicepreşedintele Judecătoriei Oradea, nu s-a sfiit să-şi trimită fostul coleg înapoi după gratii pentru încă 6 luni. De data asta, pentru că îşi bate joc de Justiţie, invocând drept comportament exemplar extravaganţele comise ca locatar al Penitenciarului şi răspunzând obraznic judecătorului de care depindea liberarea sa...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După un sejur de doi ani în Penitenciarul Oradea, fostul şef al Secţiei penale din Tribunalul Bihor, Mihai Viorel, cere liberarea condiţionată. Condamnat în 2007 la 4 ani de închisoare pentru o şpagă de 150.000 de mărci germane, fostul magistrat se declară acum "îndreptat" şi apt să revină în societate.

BIHOREANUL a descoperit că drumul lui Mihai Viorel spre libertate a fost bătătorit chiar de conducerea Penitenciarului Oradea, care i-a dat aviz favorabil fără o documentare serioasă şi pe considerente de-a dreptul hilare: cum că magistratul s-a "reeducat" ca spectator la meciuri de fotbal şi ca şi cititor de romane.

În realitate, însă, fostul judecător avea cu totul alte preocupări. Sub nasul gardienilor, a reuşit să divorţeze şi să-şi transfere averea pe numele neamurilor, pentru a scăpa astfel de confiscarea şpăgii dispuse prin sentinţa de condamnare. Evident, amănuntul nu apare în caracterizarea de pârnăiaş-model pe care comisia de liberare condiţionată din Penitenciar a înaintat-o judecătorilor chemaţi să se pronunţe în chestiune.

BIHOREANUL vă prezintă un exemplu grăitor al modului în care angajaţii statului îşi bat joc de normele sistemului judiciar, permiţând de cele mai multe ori ieşirea din închisoare a unor infractori notorii. Care, de regulă, se şi întorc...

"Tata hoţilor"

Judecătorul Mihai Viorel s-a ales cu această poreclă din vremea când conducea Secţia Penală a Tribunalului Bihor şi dicta soarta interlopilor din oraş. În final, tot din cauza lor a ajuns şi în spatele gratiilor. În baza denunţului unui escroc mărunt, Cornel Matei, mai cunoscut sub porecla Rizzo, Mihai Viorel a fost anchetat de procurorii DNA pentru luare de mită, fiind acuzat că, în 1998, a pretins 150.000 de mărci germane, din care ar fi primit efectiv 135.000, pentru a facilita eliberarea din arest a şase interlopi acuzaţi de şantaj, printre care şi Viorel Pop, zis Uscatu, patronul hotelului Silver din strada Făcliei.

Uscatu fusese angajat atunci de un cetăţean maghiar, Pelsoczi Tibor, să recupereze 310.000 DM de la fostul său asociat, orădeanul Szabo Ştefan, cu care se ocupa de comerţ cu magiun şi prune. Szabo îi luase banii pentru a cumpăra marfă, dar ulterior l-a anunţat că fructele s-au alterat. Pelsoczi a apelat la serviciile recuperatorilor lui Uscatu, promiţându-le 20% din sumă. Ameninţat cu moartea şi cu răpirea copilului, Szabo a plătit recuperatorilor 37.000 DM, însă apoi a anunţat Poliţia, iar interlopii şi fostul său asociat ungur au fost arestaţi, judecaţi şi condamnaţi la câte 2 ani şi jumătate de închisoare, cu suspendare.

04 Alexandru Butuc.jpgAbia după autodenunţul lui Rizzo, în 2002, s-a aflat că eliberarea din arest a lui Uscatu şi suspendarea pedepsei au fost dispuse de judecătorul Mihai Viorel în schimbul unei sume de bani care i-a fost transmisă prin intermediul avocatului Alexandru Butuc (foto), într-un pachet de cafea. Trimis în judecată de DNA în 2004, magistratul a fost achitat în decembrie 2006 de Curtea de Apel Braşov, pentru ca un an mai târziu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să-l condamne la 4 ani de închisoare cu executare, 2 ani de interzicere a drepturilor civile, plus confiscarea şpăgii încasate şi plata unor cheltuieli judiciare de 5.500 lei.

Şefu-i şef şi după gratii

Din start, fostul judecător Mihai Viorel a fost un privilegiat în Penitenciarul Oradea. A profitat de fostul său statut de magistrat şi de regulamentul puşcăriei şi s-a declarat "persoană vulnerabilă", cerând să fie separat de restul plebei pe motive de securitate, dar şi fiindcă ar fi fost bolnav, ceea ce îi rezolva scutirea de muncă, fie şi în interiorul închisorii.

Pentru a-i rezolva doleanţa, gardienii au fost obligaţi să-i reorganizeze camera de detenţie şi, totodată, au refăcut timpii de plimbare prin curtea interioară, pentru ca acesta să nu se intersecteze cu vreunul dintre cei pe care, pe când purta robă şi guler de hermină, i-a trimis după zăbrele. Chiar şi aşa, la fiecare ieşire la plimbare, la telefon ori la masă, de frică să nu fie linşat de "vecini", fostul judecător era însoţit de câte un gardian, pe post de gardă de corp.

Dacă la început a fost trecut de conducerea Penitenciarului în rândul deţinuţilor în regim semi-deschis, în 2008 Mihai Viorel a fost "promovat" în categoria celor cu regim deschis, fostul magistrat beneficiind de mai multe avantaje. În primul rând, putea merge neînsoţit în oraş, în învoiri şi permisii de câte 5 zile şi putea folosi în afara închisorii telefoane mobile. Singurul inconvenient era că trebuia să specifice destinaţia înainte de plecare, iar seara trebuia să se întoarcă în celulă.

"Efort psihic deosebit"

Sătul de "bulău", luna trecută, fostul magistrat a cerut liberarea condiţionată. Şi, ca fiecare solicitare făcută până atunci, şi aceasta i-a fost avizată favorabil. "S-a îndeplinit fracţia legală de 2/3 din cuantumul pedepsei, nu am avut sancţiuni disciplinare dar, în schimb, am fost recompensat pentru comportamentul exemplar, ceea ce denotă realizarea scopului pedepsei, respectiv îndreptarea mea", a specificat fostul magistrat în cererea scrisă.

04 Mihai Viorel.jpgMihai Viorel a adus şi argumente solide. "Vă rog să constataţi că am executat la zi fracţia, fără niciun beneficiu sub câştig de zile, fapt extrem de rar în sistemul penitenciar românesc şi, vă rog să mă credeţi că acest lucru a necesitat un efort psihic, fizic, mental deosebit, fiind expus intoleranţei altor deţinuţi, dispreţului, ameninţărilor şi înjurăturilor. Executarea unei pedepse de către un fost judecător de penal este de cel puţin două ori mai grea decât pentru alţi deţinuţi", a continuat Mihai Viorel (foto).

Paşaport pentru afară

Potrivit Legii 275/2006, privind executarea pedepselor, condamnaţii pot cere liberarea condiţionată după ce au executat cel puţin 2/3 din durata pedepsei, în cazul pedepselor sub 10 ani sau cel puţin a 3/4 din durată în cazul pedepselor mai mari. Aceasta este însă un privilegiu, nu un drept pe care e obligatoriu să-l şi obţină.

Solicitarea deţinuţilor trebuie analizată întâi de o comisie formată din directorii Penitenciarului, medic şi consilierul de probaţiune, şi prezidată de un judecător delegat pentru executarea pedepselor, care propune sau nu liberarea condiţionată, în funcţie de conduita persoanei şi de eforturile acesteia pentru reintegrare socială, în special în cadrul activităţilor educative, culturale şi terapeutice, precum şi de responsabilităţile încredinţate în cadrul penitenciarului. Ulterior, propunerea comisiei, cuprinsă într-un proces-verbal motivat, împreună cu actele ce atestă menţiunile, sunt înaintate judecătoriei în a cărei circumscripţie se află locul de detenţie.

Aviz "pe genunchi"

În cazul lui Mihai Viorel, însă, avizul comisiei e extrem de superficial. El a avut, de pildă, la bază comportamentul în relaţia cu personalul Penitenciarului şi cu ceilalţi deţinuţi, chit că - fiind izolat - Mihai Viorel nici nu avea cum să intre în contact cu ei. Reprezentanţii comisiei au trecut uşor peste faptul că fostul judecător nu a lucrat o zi măcar în penitenciar. Nu din vina lui, spun ei, ci pentru că a fost declarat inapt din cauza unor boli cronice, pentru care, însă, nu au depus la dosar nici un act doveditor.

În schimb, au remarcat membrii comisiei, deţinutul a participat la anume activităţi educative. Dar mai bine nu le enumerau! Căci ele au constat în vizionarea ca spectator a meciurilor FC Bihor şi lecturarea unor romane şi volume de poezii la Biblioteca judeţeană, de parcă acestea ar fi "dovezi temeinice de îndreptare" şi nu un mod plăcut de a petrece timpul liber. Culmea este că, potrivit raportului comisiei de liberare condiţionată, pentru activităţile respective şi buna sa purtare, Mihai Viorel a beneficiat şi de recompense, 10 la număr, constând în suplimentarea dreptului la vizită şi la pachet, 3 zile de ieşire din penitenciar.

Judecată colegială

Raportul comisiei, înaintat împreună cu cererea de liberare, a ajuns pe masa judecătoarei Diana Comşa din cadrul Judecătoriei Oradea. Care, în doi timpi şi trei mişcări, a şi dispus eliberarea fostului magistrat, fără să verifice nimic, copiind doar, pe o pagină şi jumătate, argumentele celor de la Penitenciar.

Din inerţie, aşa s-ar fi dus dosarul şi mai departe, la Tribunal, doar că s-a întâmplat un incident. Ce n-a luat în calcul judecătoarea e că, în cazul persoanelor trimise în judecată de DNA, procedura prevede ca reprezentanţii acestei instituţii să participe, ca procurori de şedinţă, atât la procesele inculpaţilor, cât şi la celelalte ce derivă din cazurile pe care le-au instrumentat. Cum procesul s-a judecat în prezenţa unui procuror al parchetului Oradea şi nu al DNA, cei din urmă au atacat prin recurs soluţia Dianei Comşa, astfel că Tribunalul Bihor a dispus rejudecarea cererii de liberare condiţionată.

Coruptul insolvabil

04 Crist Danilet (mare).jpgLa rejudecare, verdictul a fost taman pe dos! Ghinionul lui Mihai Viorel a constat în faptul că dosarul său a ajuns pe masa unui judecător nu doar intransigent, dar şi străin de cumetriile din justiţia bihoreană. Verificând dosarul comisiei de liberare condiţionată, judecătorul Cristi Danileţ (foto) a constatat imediat că acesta era fuşerit. Mai mult, magistratul a descoperit că, în timpul condamnării, deţinutul care se declara "îndreptat şi spăşit" a divorţat şi a trecut averea pe numele soţiei, tocmai pentru ca fiscul să nu confişte şpaga primită şi nici suma reprezentând cheltuielile judiciare ale statului.

De altfel, chiar şi partajul a fost făcut doar de formă, singura grijă a lui Mihai Viorel fiind doar să nu rămână "descoperit" la avere. Vila din strada Ion Vidu şi cea din Arieşeni, spaţiile comerciale şi cele două terenuri găsite de procurorii DNA ca proprietăţi suspecte de a fi fost achiziţionate prin şpăgi nu mai apar în lista bunurilor comune depuse la dosarul de divorţ. Potrivit documentului care miroase de la o poştă a făcătură, în cei 29 ani de căsnicie, soţii Mihai au reuşit să strângă doar 3 etajere confecţionate artizanal, o mobilă de bucătărie roz, o alta de dormitor, o combină frigorifică, un cuptor şi un televizor. Singurul imobil al familiei prezentat la partaj este un apartament cu trei camere într-un imobil din strada Ady Endre 83, cumpărat în 2007 dintr-un credit luat de soţia fostului judecător, Doina Mihai, fapt pentru care i-a revenit în întregime ei. Căci, după cum a precizat femeia, la vremea respectivă Mihai Viorel "ieşise din magistratură şi nu mai presta nicio muncă retribuită"...

Show în sala de judecată

Dacă la primul proces nici nu a catadicsit să se prezinte în instanţă pentru a-şi susţine cauza, fiind asigurat pesemne că va obţine câştig de cauză, la dezbaterea prezidată de Danileţ, Mihai Viorel s-a prezentat pus pe scandal, transformând şedinţa de judecată într-un spectacol de circ. "Ştiu eu cum se studiază dosarele!", a comentat fostul magistrat, insinuând că judecătorul s-a pregătit pentru procesul său "frunzărind" actele.

Apoi, obraznic, a răspuns în răspăr la întrebările acestuia, spunând că judecătorii "nu ştiu să soluţioneze cauzele" şi că sunt caracterizaţi de "prostie". Întrebat în ce regim a executat pedeapsa, fostul magistrat a răspuns că în "regimul Băsescu", iar dreptul de a merge la bibliotecă l-a obţinut "datorită pilelor şi datorită nu ştiu cui", pentru a citi  cărţi de Ismail Kadare sau Hemingway, "dacă aceste nume vă spun ceva...".

Nici la întrebarea legată de asistenţa socială primită, nu a dat un răspuns serios. "Întâlnirile cu asistentul social au constat în discuţii despre bucuriile vieţii în puşcărie şi ceea ce mă aşteaptă după ce ies!", a replicat obraznic şi ameninţător fostul magistrat.

Sentinţa pe măsură

Cum era de aşteptat, judecătorul Cristi Danileţ a respins cererea de liberare. În primul rând, a arătat el, într-o sentinţă motivată în detaliu, pe 15 pagini, din comportamentul fostului judecător condamnat pentru corupţie ar fi trebuit să rezulte "o atitudine de căinţă faţă de faptele comise, dar şi de respect faţă de autorităţile judiciare şi nobila misiune pe care judecătorii o îndeplinesc".

În schimb, din dosarul lui Mihai Viorel nu rezultă niciun fel de dovadă a îndreptării acestuia. Deţinutul a primit numeroase recompense "pentru interesul arătat prin citire de carte la bibliotecă, ieşirile la muzeu şi la meciurile de fotbal", dar "instanţa nu vede cum frecventarea unei biblioteci poate să genereze recompensarea unui deţinut, cu atât mai mult cu cât aceste deplasări au început abia din 2010, ceea ce a creat certitudinea că s-a urmărit evidenţierea comportamentului condamnatului pentru că se apropia perioada discutării în comisie a liberării sale". Pe de altă parte, mai arată judecătorul, "nici asistenţa la meciurile de fotbal ale unei echipe nu poate face dovada vreunei îndreptări a conduitei acestuia".

Şi-a găsit naşul

Danileţ a remarcat şi manevrele făcute de ex-judecător pentru a divorţa şi pentru a trece averea pe numele soţiei, cu scopul de a se sustrage de la obligaţia de returnare a şpăgii. Iar dovada că divorţul a fost doar formal sunt chiar vizitele Doinei Mihai în calitate de "soţie", chestiune "neobservată" de conducerea Penitenciarului.

"În aceste condiţii, există o aparenţă că acest divorţ cu partaj a fost o modalitate de sustragere de la măsura confiscării. Aceste aspecte sunt neaşteptate de la o persoană cu pregătirea profesională a deţinutului şi în raport cu caracterizarea favorabilă făcută de comisie. Ele evidenţiază că deţinutul nu s-a îndreptat, manifestă o reacţie de adversitate faţă de justiţie şi nu acceptă nici în prezent condamnarea sa", a punctat Danileţ, dispunând menţinerea fostului judecător în penitenciar pentru încă cel puţin 6 luni.

Sentinţa l-a înfuriat peste măsură pe Mihai Viorel, care e hotărât să-l reclame pe judecător la Consiliul Superior al Magistraturii şi, totodată, a atacat soluţia prin recurs la Tribunalul Bihor. Va reuşi sau nu - prin foştii săi colegi - o liberare cât o evadare? Rămâne de văzut, căci "soluţia înălţătoare" se va da după dezbaterea care va avea loc pe 19 august.


AFACERI PERSONALE
Treaba deţinuţilor nu-i şi treaba lor

04 Gabriel Tica.jpgInterpelat de BIHOREANUL despre modul neprofesional în care comisia Penitenciarului Oradea a analizat cererea de liberare condiţionată depusă de Mihai Viorel, purtătorul de cuvânt Gabriel Ţica (foto), membru în comisie, pretinde că el şi colegii şi-au făcut treaba ireproşabil.

În condiţiile în care se ştie că 95% din propunerile comisiei sunt avizate de instanţă, Ţica aruncă răspunderea exclusiv pe seama judecătorilor, "suverani să hotărască". "Noi nu dispunem, doar propunem", spune purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, recunoscând, cu jumătate de gură, că ulterior 50% dintre cei eliberaţi condiţionat se întorc la închisoare, fapt ce pune mari semne de întrebare asupra modului în care comisia de liberare le-a evaluat "îndreptarea".

Cât îl priveşte pe ex-judecătorul Mihai Viorel, ofiţerul nu vede nimic neobişnuit nici în încadrarea meciurilor de fotbal şi citirea unor romane în rândul "activităţilor educative". "Ce puteai să-i ceri unui fost magistrat să facă? Să se înscrie din nou la şcoală?", spune Ţica.

Pe de altă parte, divorţul fostului magistrat ar fi o problemă privată a cărei urmărire nu intră în atribuţiile gardienilor. "De unde să ştim noi că a divorţat? Nu e treaba noastră!", afirmă Ţica. Uitând că "problema privată" privea şi Penitenciarul, de vreme ce deţinutul a fost învoit ca să participe la procesul de divorţ şi de partaj.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
justitie moarta
da felicitrai judecatorului necompatibil sa reprezinte drepturile cetatenilor, mita nu a fost confiscata, felicitari sistemului bolnav justitiar inutil, de ar da trasnetul intr o zi sa simtiti cu adevarat plata pentru toata neglijenta voastra de justiari inutili, auzi 4 ani, care fura cartofi face 4 ani!!! dar care fura o paine de foame cat face?
Postat 22 August 2010, 20:22 de justitie moarta
tata hotilor
cata impertinenta celora de la penitenciar bine ca nu a fost premiat ca a citit codul penal, D-le TICA ce ai zice daca acest escroc impertinent si sarlatan ti-ar taia calea cu aututurismul conducand beat si pentru a evita o o tamponare ai iesii cu autoturimul in afara partii carosabile si te-ai rasturna intr-o prapastie si noroc de la d-zeu ca nu ai fost ranit, iar el ghiolbanul sa fuga de locul faptei si sa rada impertinent cu scener obscene in fata celor doi cetateni belgieni care care l-au blocat si i-au cerut socoteala pentru fapta sa,Acest MIHAI VIOREL se ducea la vala din ARIESENI si plin de aroganta si dispret si-a continuat drumul. FELICITARI judecatorului care l-a pus cu botul pe labe.
Postat 22 August 2010, 13:04 de mormonzel
tata hotilor se vrea
MIHAI VIOREL este un escroc notoriu, sa fie intrebat de vila din ARESENI jud. alba, acesr escroc a comis un accident de circulatie fiind beat in zona Vartop din mun tii apuseni in anul 2000 , dupa care a fugit de locul faptei, a fost blocat de doi cetateni belgieni in vartop persoane care l-au demascat, isi merita soarta arogantul si escrocul
Postat 21 August 2010, 09:13 de gogu
ce vorbiti!!
finantele sa se autosesizeze si sotia D-lui sa faca dovada veniturilor care ii revin in urma divortului, ce vorbiti se poate recupera prejudiciul de ce incalcam legea cata spaga s a dat ca ea sa fie evitata, finantele nu pot intra in contul unei persoane publice dar acum informatia fiind publica sa inceapa demersurile in vederea impozitarii veniturilor femeii, asa de INCOMPETENTI SEFI superiori avem? nu ne punem cu un judecator dar ucidem copii abia nascuti din indiferenta si iresponsabilitatea! halal ORAS asteptam sa vina Bucurestiul sa ne faca responsabili? numai TVA ul se recupereaza din urama in urma vazariilor de apartamente? RUSINE dati va DEMISIA! DEMISIA!
Postat 20 August 2010, 19:36 de anca
nu va mirati!!
buna avocatul meu nu mia dat chitanta pt urmatoarele procese : incredintare minor, program vizita minor,apel dupa care primul proces si program vizita minor lam perdut doar apelul lam castigat pot cere in recurs care il face acum fostul meu sot pt ca nu crede ca eu am castigat apelul pot cere tote cheltuielile de judecata cum functioneaza cand se termia recursul fostul soti trebuie sa-mi dea toti bani? |displayTopicPage/topicID_134495
Postat 20 August 2010, 06:38 de asa da asa nuu
oaia alba intre lupii imbracati in oi negre
imi place ca faceti reclama unui judecator care are si coloana, si simtu justitiei, nici nu se vinde, si e si inteligent si capabil. pacat ca restu judecatorilor sunt pusculite d`alea`n forma de porcusor: dai banu, schimbi soarta procesului. ne`ar trebui mai multi ca el. promovati`l! ps. cand s`a dat sentinta, in primul proces, si trebuia sa se recupereze prejudiciul, dece nu s`a pus simultan si sechestru pe bunuri? i s`a lasat timp sa diveorteze in puscarie, ca sa`si salveze buzunarul.
Postat 19 August 2010, 18:53 de unu
parnaie
coruptii sa faca de la 20 de ani in sus, parnaie !
Postat 18 August 2010, 16:55 de oradean
nici vorba
DACA spaga nu este recuperata si confiscata degeaba raspunde penal si face puscarie 4 ani , justitia se dovedeste inca o data ineficienta si eu fac 4 ani puscari pentru 150.000 de euro, cred ca si altii, nu am dreptate! cred ca se vor face cozii lungi, se fac discriminari peste discriminari legi pentru unii si alte legii pentru altii, si mai vreti sa avem incredere in JUSTITIE! cine nu vrea ca in 4 ani sa aiba parte de 150.000 euro si sa manaci si dormi linistit?ATENTIE PE CHELTUIALA NOASTRA FRAIERUL DE CETATEAN ROMAN.PUNCT
Postat 18 August 2010, 12:29 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON