URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2011, 16:16

"Pisica sălbatică"

"Pisica sălbatică" VOCEA ANULUI. Între o orădeancă şi un ungur, juriul şi publicul de la concursul Megastar organizat la Budapesta au desemnat-o câştigătoare pe Renata Tolvai (foto)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce în România cea mai mare performanţă i-a fost situarea pe podium la Festivalul de muzică uşoară Mamaia, orădeanca Renata Tolvai a încercat anul trecut marea cu degetul, în Ungaria. S-a înscris la competiţia Megastar unde, după trei luni de probe, a dovedit că e "the best".

Deşi la început publicul nici n-a dorit-o în competiţie, fiind totuşi admisă de juriu, care i-a intuit talentul, ulterior ungurii au îndrăgit-o pe Reny şi au făcut-o câştigătoare. De atunci o adoră în continuare pe orădeanca de 19 ani şi urmăresc cu interes fiecare articol de presă despre ea, transformând-o într-una din vedetele cele mai în vogă din Budapesta.

Cadou de Crăciun

Prima oară când publicul din România a putut auzi de Renata Tolvai a fost în vara anului 2009, când orădeanca a ocupat locul II la secţiunea interpretare a Festivalului de la Mamaia. Era pentru prima oară când Reny cânta pentru un public atât de numeros. Vara trecută, a prins curaj şi a făcut un pas ce avea să-i schimbe radical viaţa: s-a înscris la Megastar Ungaria, împreună cu o prietenă, Pall Timea, tot din Oradea. Însă doar ea a rămas în competiţie.

În timpul concursului, membrii juriului au poreclit-o "pisica sălbatică de la Oradea". Prezenţa ei scenică a convins la fiecare interpretare, iar vocea i-a surprins pe specialişti, unii mărturisind că aveau deseori senzaţia că ascultau o înregistrare elaborată, nu o interpretare live, în care se pot simţi imperfecţiuni. Cert e că, la capătul competiţiei, pe 17 decembrie, Renata devenea Vocea Anului 2010 în Ungaria, câştigând Megastarul. "Nu-mi vine să cred!", repeta orădeanca, năucită, la anunţarea rezultatelor.

Premii de premii

Tânăra s-a convins că nu visa şi că totul era cât se poate de real în momentul în care a luat în mână trofeul şi când a primit restul premiilor: cazare pentru un an în Budapesta într-un apartament de lux, o maşină nou-nouţă, o excursie de zece zile în Mauritius pentru două persoane, plus un contract cu o casă de discuri budapestană.

De la câştigarea Megastar, tânăra a susţinut mai multe concerte, dintre care unul în Slovacia. A participat la zeci de emisiuni TV şi este invitată la diferite evenimente mondene din capitala ungară. Mai mult, la finele săptămânii trecute şi-a lansat şi primul CD.

"E un album cu toate piesele pe care le-a cântat la Megastar", explică Georgeta Tolvai, mama Renatei, adăugând că presa maghiară o urmăreşte la fiecare pas şi publică aproape zilnic articole despre fata ei. "Este foarte obosită, dar e fericită, pentru că trăieşte ceea ce şi-a dorit cel mai mult", spune Georgeta.

Şi celebră, şi iubită

10 cuplu.jpgRenata are toate motivele să fie fericită. Nu doar că a ajuns un star, aşa cum visa din copilărie, dar s-a şi îndrăgostit în Ungaria. Orădeanca are acum o relaţie cu unul din foştii concurenţi de la Megastar, Andrew Kallay-Saunders (foto), un tânăr pe jumătate maghiar, pe jumătate american, povestea lor de dragoste făcând, de asemenea, deliciul presei din Budapesta.

S-au cunoscut în casa în care au locuit toţi concurenţii Megastar şi, deşi presa bănuia o relaţie, cei doi au negat-o. În timpul show-ului, au cântat piese de dragoste în duet, ceea ce a amplificat zvonurile. Abia când Megastar s-a încheiat, şi-au făcut publică relaţia, dar fără să spună exact când a început. Andrew a terminat competiţia pe locul 4, suficient de sus cât să rămână în vizorul presei.

Deşi jurnaliştii maghiari au speculat că băiatul s-ar fi cuplat cu Renata numai ca să ajungă şi el vedetă, cei doi susţin că se plac sincer. Acum, presa vânează momentul când se vor muta împreună, dat fiind că Renata locuieşte singură. Tânăra a declarat, însă, că nu se gândesc încă la acest lucru. "Se înţeleg foarte bine, au aceleaşi gusturi. Mă bucur că şi-a găsit pe cineva", comentează Georgeta Tolvai relaţia fiicei sale.

Ce va face Renata după ce expiră anul în care are contract cu deţinătorii brandului Megastar încă nu se ştie. Sigur e doar că pe 14 februarie, de Valentine's Day, tânăra va fi la Oradea, pentru a participa la inaugurarea unui magazin de instrumente muzicale. Dacă va şi concerta sau nu aici, dacă românii o vor îndrăgi la fel de mult şi va deveni o vedetă şi acasă, rămâne de văzut...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ahaaaaaaaaahahahhahaha
i-a tradat pe unguri cu "americanu"....
Postat 23 Ianuarie 2011, 17:47 de brand
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON