URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2013, 07:58

"Nu faceţi ca mine!": Pentru că o firmă de asigurări l-a înşelat, un orădean îşi plimbă maşina avariată, pe trailer, prin oraş

"Nu faceţi ca mine!": Pentru că o firmă de asigurări l-a înşelat, un orădean îşi plimbă maşina avariată, pe trailer, prin oraş LIMUZINĂ ÎN RUGINĂ. Cotată în clasa superioară, Citroen C5 nu e chiar o maşină ieftină. Petru Ursache a dat pe ea aproape 20.000 euro, iar în 6 ani a plătit peste 5.000 euro pentru asigurarea CASCO, fără însă ca poliţa de la Allianz-Ţiriac să-i fi folosit la ceva. Fiindcă "nu se merită" s-o repare acum pe banii săi, cu alte 7.000 euro, din februarie rugineşte în curtea firmei sale
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai bine de zece ani i-au trebuit să-şi aducă firma, specializată în importul şi închirierea de utilaje pentru construcţii, pe un loc - al VII-lea în clasamentul IMM-urilor din Oradea - de care este foarte mândru. "Am muncit zi şi noapte, nu-i înfloritură, cot la cot cu şoferii şi cu mecanicii", spune Petru Ursache.

Acum, însă, după ce a păţit cu una din cele mai prestigioase companii de asigurare din ţară şi nu numai, omul e mâhnit din cale-afară: "Eu mă dau de ceasul morţii să-mi respect cuvântul dat, uneori doar pe gură, nescris nicăieri, iar alţii "te fac" din vorbe şi din acte!".

L-a înşelat, acuză el, firma Allianz-Ţiriac, care deşi i-a vândut o asigurare CASCO, nu l-a despăgubit nici măcar cu un leu după ce şi-a accidentat-o. "Cică degeaba mi-am făcut CASCO dacă nu aveam şi RCA luat tot de la ei!". Ca şi cum cele două tipuri de asigurări n-ar fi total diferite, ci una şi aceeaşi...

Ceasul rău

Pe 31 ianuarie, Petru Ursache a pornit la drum, împreună cu unul dintre angajaţi, spre Germania, de unde urmau să cumpere un utilaj. Ca de obicei, era la volanul Citroenului C5 pe care şi-l cumpărase cu 6 ani în urmă, în leasing, prin BCR. "Am vrut să am o maşină sigură, pentru că fac drumuri lungi şi dese", spune bărbatul.

Accidentul a avut loc pe o autostradă din Cehia, cu 90 kilometri înainte de Praga. "Era noapte, fulguia. Şoseaua era umedă, eu mergeam pe prima bandă cu vreo 70-80 km/h. Văzând că la un moment dat cel din spate, care derapa frecvent, mă şi blitzuia, am tras un pic de volan spre dreapta, vrând să mă feresc să nu intre în mine. Ghinionul a fost că am prins cu roata din dreapta faţă o pojghiţă de gheaţă, m-am rotit 360 de grade iar apoi, la revenirea pe bandă, am lovit un indicator rutier. Deşi impactul a fost uşor, m-a aruncat spre marginea şoselei pe un dâmb, iar din el am ajuns să ne răsturnăm pe partea laterală dreapta", povesteşte Petru.

Mai departe

După ce a constatat că nici el şi nici angajatul care stătea alături nu avea nicio zgârietură, bărbatul a ieşit din maşină şi apoi l-a ajutat şi pe acesta să iasă. În mai puţin de un minut, o maşină ce trecea prin zonă a oprit, iar cel de la volan a sunat la 112. În scurt timp, la faţa locului au apărut poliţiştii şi paramedicii.

"Am terminat cu formalităţile la Poliţie, iar apoi cineva ne-a comandat o platformă cu care am dus până la Praga Citroenul, fiindcă avea nu doar caroseria şifonată, ci şi sistemul de direcţie şi suspensie hidraulică din dreapta faţă distruse. Pentru că nu puteam rata achiziţia utilajului din Germania, din Praga am închiriat o maşină cu care să ne continuăm drumul la nemţi. Ca să aducem în ţară maşina avariată am încercat să angajez pe cineva, dar mi-a cerut aşa mulţi bani încât am hotărât să cumpăr din Praga o dubă la mâna a doua. Am băgat Citroenul în ea şi aşa a fost adus până la Oradea".

CASCO degeaba

Întors acasă după 4 zile, primul drum l-a făcut la sucursala Allianz-Ţiriac, să anunţe evenimentul şi să depună o cerere pentru a fi despăgubit. "Cât timp maşina a fost în leasing, am plătit CASCO la asigurările BCR. De 3 ani, însă, considerând că Allianz-Ţiriac e mai tare, m-am mutat la ei. Acum îmi pare rău", zice bărbatul.

Motivul? "Reprezentanţii Allianz-Ţiriac mi-au spus că nu pot primi nicio despăgubire, pentru că deşi aveam poliţa CASCO în vigoare, valabilă până la 22 februarie 2013, nu mi-am făcut tot la ei şi RCA. Culmea e că până anul trecut şi asigurarea obligatorie o aveam tot la ei, dar când mi-a expirat, primăvara trecută, am încheiat una la Groupama, care are sediul chiar lângă blocul unde stau, iar eu mă grăbeam. Dar, lăsând la o parte asta, ce legătură are CASCO cu RCA? Una-i una, alta-i alta! Am plătit anual câte 3.900 lei pe asigurarea CASCO, crezând că sunt acoperit pentru furtul sau accidentul maşinii mele. Iar aici despre maşina mea era vorba, nu de alta pe care s-o fi lovit, ca să vorbim despre RCA".

Între "explozie atomică" şi "prima suplimentară"

Cum avaria Citroenului e considerată totală, pentru reparaţii fiind nevoie de 7.000 euro, bărbatul a insistat la asigurator, dar în zadar. "Mi-au zis că am semnat poliţa, iar clauzele sunt scrise negru pe alb, aşa că n-au ce face".

Într-adevăr, actul înşiră cu lux de detalii tot felul de situaţii în care Allianz-Ţiriac nu oferă despăgubiri pentru furtul sau avarierea maşinii: "război, declarat sau nu, război civil, revoluţie, rebeliune, insurecţie, terorism, naţionalizare, rechiziţie, explozie atomică, poluare, contaminare de orice natură, pagube produse cu intenţie de asigurat, dacă vehiculul nu are certificat de înmatriculare valabil, dacă este condus de o persoană fără drept de a conduce, dacă este condus de o persoană sub influenţa substanţelor interzise sau a medicamentelor incompatibile cu dreptul de a conduce".

Mai jos, în ce priveşte "limitele teritoriale" ale asigurării, se arată că "riscurile acoperite sunt atât pe teritoriul României", cât şi "în afara teritoriului României", însă în acest caz numai "la cererea asiguratului, prin plata unei prime suplimentare, dacă pentru vehiculul asigurat nu există o asigurare de răspundere civilă a vehiculului încheiată la asigurator".

O capcană

Altfel spus, Allianz-Ţiriac a condiţionat valabilitatea poliţei CASCO de existenţa unei poliţe RCA emise tot de ea, chiar dacă cele două tipuri de asigurări sunt total diferite. O confirmă inclusiv informaţiile de pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, autoritatea competentă să exercite atribuţiile de autorizare, reglementare şi control asupra societăţilor de asigurări.

"Asigurarea RCA, pentru răspundere civilă auto obligatorie, este asigurarea prin care terţii prejudiciaţi în urma unui accident produs din vina conducătorului auto asigurat primesc despăgubiri pentru daunele materiale şi/sau decesul ori vătămările corporale suferite în accident", în timp ce "asigurarea CASCO, facultativă, este acea asigurare în baza căreia societăţile de asigurări achită despăgubiri pentru avariile accidentale, parţiale sau totale, şi/sau furtul suferit de vehiculul asigurat". Ba, mai mult, CSA avertizează: "Atenţie! Asigurarea CASCO nu trebuie confundată cu asigurarea RCA! În timp ce CASCO vă oferă acoperire pentru daunele la propriul dvs. vehicul, asigurarea RCA acoperă daunele suferite de alte persoane".

Cu toate acestea, spune Petru, cei de la Allianz-Ţiriac s-au purtat ca nişte găinari. "E ca şi cum eu mi-aş fi cumpărat un cozonac, dar nu îl pot consuma fiindcă nu mi-am luat şi pâine de la acelaşi magazin", face o comparaţie.

Pe de altă parte, omul nu înţelege nici în ruptul capului de ce nu poate fi despăgubit fiindcă n-a plătit aşa-numita "primă suplimentară" înainte să iasă cu maşina din ţară. "Plata unei prime suplimentare e logică şi justificată atunci când maşina este încă în leasing, fiindcă nu e proprietatea ta. Dar nu e cazul meu. Când aveam asigurare la BCR Leasing plăteam primă suplimentară, pentru că firma de lesing risca s-o distrug înainte s-o fi achitat. Dar după ce am ieşit din leasing, devenind proprietarul 100% al maşinii, nu se mai poate impune nicio primă suplimentară", afirmă orădeanul.

Răzbunare usturătoare

Petru Ursache spune că a contactat un avocat care să studieze posibilitatea de a da în judecată Allianz-Ţiriac, considerându-se victima unei clauze abuzive. E drept, nici n-a citit contractul înainte de a-l iscăli. "Este al treilea an când fac asigurarea la ei, şi niciodată nu mi-au spus să fiu atent la clauza asta. Normal că nu-mi făceam griji...".

Până la proces, însă, orădeanul s-a gândit la o altă modalitate de a se răcori. Săptămâna aceasta, după ce va obţine de la Primărie o autorizaţie necesară pentru activităţile publicitare ambulante, îşi va pune Citroenul pe o platformă şi îl va plimba prin oraş, mai multe zile la rând, prin toate cartierele, îndemnând lumea să nu-şi facă asigurări la Allianz-Ţiriac. "O să am grijă să nu-mi lipsească niciun act, pentru că nu vreau să încalc legea, dar în baza dreptului la liberă exprimare, a dreptului meu de a protesta, o să-mi spun părerea: Allianz-Ţiriac îşi înşală clienţii! O voi spune ca să n-o păţească şi alţii".

Politica firmei

Contactat de BIHOREANUL, directorul sucursalei judeţene Allianz-Ţiriac, Ioan Codău, nu s-a arătat deloc fericit că imaginea companiei va fi afectată. Susţine însă, că angajaţii din plan local ai firmei nu au nicio vină, iar responsabilitatea îi aparţine doar clientului.

"Nici eu, nici colegii mei din Oradea nu facem decât constatarea daunelor. Dosarele de despăgubire sunt instrumentate la Bucureşti. După părerea mea, clientul nu are nicio şansă, nici dacă ne dă în judecată, deoarece poliţa de asigurare este un contract între părţi, pe care l-a semnat, şi se presupune că înainte l-a şi citit. Cu protestul s-ar putea, totuşi, să obţină ceva, pentru că ne dăunează ca imagine", spune directorul. Cât anume rămâne de văzut pe viitor, dacă se vor împuţina sau nu clienţii...


SINGURA ŞANSĂ
La proces!

Protecţia Consumatorului nu îl poate ajuta pe Petru Ursache. "Mi s-a spus, şi aşa este, că OPC-ul nu soluţionează plângerile persoanelor juridice, ci doar de la persoane fizice, iar maşina mea e înmatriculată pe firmă", explică el. Şi Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor i s-ar adresa degeaba, pentru că în domeniul asigurărilor auto aceasta reglementează doar asigurarea pentru răspundere civilă, RCA, nu şi poliţele CASCO.

În schimb, şansa lui Petru e să deschidă un proces împotriva Allianz-Ţiriac, la fel cum au procedat şi clienţii băncilor, acuzând clauzele abuzive din contract. Probabilitatea de succes e cu atât mai mare cu cât normele CSA recunosc clienţilor firmelor de asigurări dreptul la informare.

"Înainte de încheierea unui contract de asigurare, persoana care deţine calitatea de asigurat, potenţial asigurat, contractant sau potenţial contractant al asigurării, are dreptul să primească un set minim de informaţii referitoare la condiţiile contractuale", arată site-ul Comisiei, adăugând că acestea trebuie să clarifice "definirea termenilor, definirea fiecărui eveniment asigurat, excluderile din asigurare" etc. "Această informare trebuie făcută clar şi exact, pe hârtie sau pe orice alt suport durabil, prin intermediul unuia sau mai multor documente care să fie transmise clienţilor într-o modalitate care să confirme că aceştia au luat cunoştinţă despre conţinutul lor". Or, Petru nu a primit din partea Allianz-Ţiriac niciun asemenea "dicţionar" care să-i "traducă" termenii contractului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
40 Comentarii
Esti un dobitoc parșiv si prost.
Nu ai drept de despăgubire dobitoc imbecil si răuvoitor. Tu aveai asigurarea valabilă in romania si evenimentul s-a petrecut in alta tara. Cum M o r T i i M a T i i vrei sa te despăgubească aia. Vrei mila, mergi la cerșit ****.
Postat 08 Noiembrie 2014, 10:42 de Lucian
tiriac
de unde credeti ca au atitia bani cei de la asigurari,ca niste prosti ca noi toti facem asigurari ca ne uitam la tv,nu ma mira ca sa BAGAT LA TIRIAC,ATITA RECLAMA SIA FACUT CA DEJA TOTI.....LAU CREZUT.EU AM AVUT LA ASIROM,am avut un accident si 2 ore sa rezolvat totul.DAR RUSINE SA PLATESTI CASCO SI SA NU TI SE PLATEASCA!!!SI MAI ALES ESCROCII nu vorbesc de tiriac,dar is unele firme care nu te informeaza despre ce se asteapta de la tine,mie mi se pare a fii greseala celui care a facut cascoul pt ca nu a informat clientul.....
Postat 09 Septembrie 2013, 22:44 de rca
ince ceva
Inca ceva: contracte SEMNATE cu clauze abuzive, desfacute de instanta sunt destule. Vezi toate procesele impotriva bancilor, castigate de clienti
Postat 01 Septembrie 2013, 23:51 de Ali Baba
..."nicio sansa" zici?...
Hai sa va "luminez" putin: chiar daca omul a facut imprudenta sa nu citeasca acele "conditii generale" la incheierea contractului de asigurare, clauza Allianz este una ABUZIVA, pentru simplul fapt ca nu are justificare. Evenimentul are exact aceleasi daune ca si cum s-ar fi produs in tara, deci taxe suplimentare pentru acoperirea riscului si in strainatate sunt total nefondate. Deci, refuzul lor le va atrage doar cheltuieli suplimentare, asta dupa ce o hotarare judecatoreasca va constata ca omul nostru are perfecta dreptate. Deci, da-i inainte! Chiar daca avocatul este descurajat, gaseste altul mai "pe faza"! Nu-i lasa, ca isi merita lectia!
Postat 01 Septembrie 2013, 23:48 de Ali Baba
@ pagubit multumit
Oamenii sunt OK. Parolisti.Si eu mi-am primit banii de la Omniasig dupa aproximativ trei luni.Eram pregatit sa-i dau in judecata.Alti bani,alta distractie.Pentru asiguratorii propusi de ei ,ei rezolva dauna.
Postat 01 Septembrie 2013, 16:01 de imi
Asiguratori care rezolva si dauna
Pentru cei nemultumiti de modul de despagubire practicat de asiguratori,va pot indruma la profesionisti care se ocupa cu recuperarea integrala a daunei.Veti primi informatiile necesare la intocmirea unei asigurari si pentru ca ati apelat la serviciile lor,ei va rezolva toata problema daunei,inclusiv reprezentarea la asigurator,inclusiv deschiderea dosarului de dauna.Tractarea masinii avariate o rezolva tot ei,cu asiguratorul.Si eu am avut o problema cu un asigurator BCR asigurari,dauna totala.; in doua luni am avut banii in cont,fara nici o bataie de cap.Va dau adresa lor:Str. M Eminescu spre semaforul cu Menumorut,langa Peco Petrom
Postat 01 Septembrie 2013, 14:14 de pagubit multumit
:)) TEAPA romaneasca
daca vreti asigurare adevarata nu o faceti in ROMANIA , asta nu va spune nici un BROKER, ii invit pe acesta cale sa faca polite la straini , II SCUIMPA in fata. ROMANUL e fraier si va fi , faceti una in strainatate si sa vedeti diferenta.
Postat 31 August 2013, 17:06 de :)))
mr
problema e ca asiguratorul il poate da in judecata pe om pentru ca ii strica imaginea. ceea ce ar complica lucrurile in mod considerabil pentru dumnealui care arunca banii fara sa stie ce cumpara.
Postat 31 August 2013, 10:51 de drf
nasol
Imi pare rau pentru domnul Petru, e clar ca dansu era convins ca era asigurat. E vina brokerului/agentului ca nu l-a informat. Oricum inainte sa fi mers la asigurator trebuia sa verificati contractu si poate asa va dadeati seama ca accidentul a avut loc in Ro... Initiatia de antireclama e de bun augur, in numele tuturor pagubitilor cu adevarat inselati de sistemul asigurarilor din ro.
Postat 30 August 2013, 23:06 de nasol
idee
Imi place ideea omului cu antireclama prin oras
Postat 30 August 2013, 22:46 de cipi
Carpatica Asigurari
La fel si Carpatica asigurari ,respinge dosare de la sine putere . Hoti si Ticalosi ! CARPATICA Asig \\"Strategia de business pe care o urmam este construita in functie de valorile fundamentale ale companiei, definitorii în relatia cu clientii, colaboratorii si angajatii: Profesionalism, Responsabilitate, Adaptabilitate,Dinamism. = toate de fapt sunt folosite pentru a nu despagubi clientii !
Postat 30 August 2013, 21:03 de Carpatica Asig
porci
si noi avem o firma de transport si am patit asa .va recomandam sa nu faceti asigurare la aceste gunoaie care se lingusesc ca rimele sa le dai bani.FALIMENT PTR VOI
Postat 30 August 2013, 20:04 de victoria
minge de break
Mai postati si voi cei care ati fraudat firma asta de asigurare nu numai cei care ati fost nemultumiti de ea! Sa nu uitam de cei care reusesc sa insele asiguratorii. Sumele fraudate sunt rotunde.
Postat 30 August 2013, 18:49 de nastase
Aliantz_Tiriac= EXCROCI
Aliantz-Tziraic ca si ING ca si toti asigfuratorii nu te feresc de pagube, nu-i itreresaza decat sa-ti ia banii! SUNT EXCROCI sub obladuirea parlamentulșui si politicienilor caraora le platesc mita. noi amaritii de rand cetateni nu avem decat obligatii: sa plateasca impozite si sa taca, sa inghita porcariile care le fac politicienii care cu totii sunt la fel, reprezinta un singur partid cel al intereselor de familie sau de clica/ trib- fiind primitivi. La randul meu am patzit-o cu CASCO la Tziriac (shtiti ca functionarii dv. -domnule Codau -sef de craca oradeana- iau si mita? sau poate chiar si dv:?) Promit (mint)numai cand sunt in campanie electoralas ca sa ne pacaleasca sa iasa ei in frunte. Sunt bucuros ca am parasit aceasta tzara cu conducatori nemernici.
Postat 30 August 2013, 18:19 de asiguratul pagubit
VINA CUI ?
E intradevar frustrant insa domnul cu pricina nu are nici o sansa in a-si recupera prejudiciul, nici macar in instanta daca acesta a semnat CONTRACTUL CASCO (contractul reprezinta intelegerea dintre parti) unde sunt prevazute clar pe prima pagina: perioada de valabilitate a contractului, obiectul, suma asigurata si teritorialitatea acoperita in asigurare; riscurile si excluderile complete sunt anexate in clauzele din contract ,necesita 5 minute sa le parcurgi, daca tot platesti 3900/an poti sa faci un sacrificiu de 5 minute. Omul de rand, precum si autorul articolului, are impresia ca daca isi face CASCO, Asiguratorul ii plateste orice se intampla cu masina. Nu e chiar asa. Asiguratorii au diferite pachete de asigurari CASCO, clientul isi alege care i se potriveste, daca nu stie ce vrea, solicita informatii agentului care ii vinde asigurarea. Eu personal nu mi-as cumpara un produs daca nu stiu la ce imi foloseste. O vina secundara, daca vreti, ii apartine agentului care i-a emis asigurarea pentru ca nu l-a informat corespunzator nevoilor (AVIZ PENTRU CEI CE ISI FAC ASIGURARI IN SUPERMARKETURI). Informati-va inainte !
Postat 30 August 2013, 17:57 de CZC
he, he, he
E decat o diversiune creata tot de base pentru al compromite pe căcărău…afurisit marinelu, decat scandal stie…
Postat 30 August 2013, 16:31 de DlGoe
Cu sau fara casco
Casco este pt. masina ta, rca este pt. masinile altora, pe care le-ai ciobit si erai vinovat. Eu am avut mereu cel mai ieftin rca, daca am fost vinovat, totul a devenit o problema intre firma unde am avut rca si cel caruia i-am accidentat masina, deci n-avea rost sa arunc banii pe tampenii. Casco am avut un singur an, cand am incasat 7000 (sapte mii ) de marci si am mai vandut harbul si actele ! Ce vremuri.... Tepuitul a platit in 6 ani cca 24000 de lei, peste 5000 de euro. Daca avea banii aia mergea afara si-si lua o masina acelasi tip, poate mai tanara, eventual lovita in spate/lateral, adica ce-i trebuia lui sa fie ok. Asa si-a platit o * pe bani multi ! Bine, el a fost ,,smecher", a luat-o pe firma sa ciuguleasca din banii datorati de firma statului...nu-l condamn !
Postat 30 August 2013, 16:28 de .
prevad multe polite false pentru strainatate cat sa iesi din tara, heeeiiruuup !
prevad multe polite false pentru strainatate cat sa iesi din tara, heeeiiruuup ! ce sa faca bietul roman daca e inselat de roman, se adapteaza si el . cat timp crezi in ceva tine mirajul dupa fiecare se trezeste din somn si nu mai cotizeaza ca un fraier.Felicitari pentru articol !
Postat 30 August 2013, 16:12 de prevad multe polite
titlu pentru ce?
Domnul din imagine trebuia sa citeasca inainte sa semneze. Mie mi s-a spus clar. CASCO este valabil pe teritoriul romaniei. Daca doresti pe teritoriul UE, ori platesti in plus, ori iti faci si RCA la ei. Punct. Este un contract comercial, cu drepturi si conditii. Trebuia sa citeasca bine.
Postat 30 August 2013, 15:12 de manu
Cris sustine Prostia!!!
Domnule Adrian Cris, cum ne-ati obsnuit si pana acum, iata, ca publicati din nou, total dezinformat, un articol prost. De altfel, ce ma mir? Ma intreb, toti cei care au o nemultumire, pot sa mearga la dumneavoastra si, imediat li se indeplineste dorinta? Iese rapid un articol? Se pare ca asigurarile nu sunt pentru toata lumea. Ar trebui sa le cumpere, nu doar cei care au bani, ci cei care au putin creier. Domnul cu epava, sunt convinsa ca, in primul rand, a fost informat verbal si, in al doilea rand in scris. Si nu o data! Ci de doua ori!! A avut de semnat o cerere de asigurare si polita impreuna cu conditiile. Din pacate, atunci cand nu citesti ceea ce semnezi, mai ales cand o faci pe banii tai, denota superficialitate. Am toata convingerea ca i s-a adus la cunostinta ca riscurile din polita Casco nu sunt acoperite in strainatate daca nu are si polita RCA incheiata la aceeasi societate. Sau clauza de extindere teritoriala atasata. N-am sa va tin lectii de asigurari acum, pentru ca, oricum, n-ati intelege, va depasesc. Acestui domn nemultumit care face circ gratuit ii garantez ca nicio instanta din lume nu-i va da dreptate si nici despagubiri.
Postat 30 August 2013, 14:18 de Diana
De unde stii ca pinea corespunde calitativ STAS ?
de cate ori nu merggeti in piata si te OBLIGA sa cumperi fructe STRICATE si nu ACCEPT, las marfa acolo, pentru ca stiu ca nu ma poate OBLIGA. MERGETI sa vedeti alimente furajere in piata/supermarketuri nu pentru oameni, nu esti inselat daca accepti ? MINTEA romanului INGUSTA care nu se RESPECTA , el accepta orica ca e ..... INDIFERENT cu privire la EL ca RESPECT. EDUCATIE civica cu privire la calitatea UMANA si standardele acceptabile in SOCIETATE. .
Postat 30 August 2013, 13:35 de copiii sunteti
De unde stii ca pinea corespunde calitativ STAS ?
nu intelegeti ca legea este eludata si cei care nu au rabdare, nu vor sa faca o treaba cu ratiune pierd .cand semnezi un act accepti , daca nu semnezi actul nu accepti, nu intereseaza pe nimeni ca tu vrei sa donezi banii cuiva , este un act scris cu clauze , nu te obliga nimeni sa semnezi actul daca nu l ai citit ? cand cumperi o paine accepti un act juridic nescris dar il accepti.De unde stii ca painea corespunde calitativ STAS ? TOATE se infunda cand se produce o paguba, o moarte atunci se CERCETAZA conform proceduri in rest tot inselat esti daca nu ai rabdare si semnezi orice/ accepti orice .
Postat 30 August 2013, 13:31 de copiii sunteti
CASCO?
poate avarii si furt, am o intrebare pentru cei care au facut comentarii la acest articol? cati dintre voi aveti incheiata o asigurare "tip casco"?( pt masini), iar daca aveti, va rog sa-mi raspundeti daca pagubele in urma uni accident produs la nivel de cale ferata se despagubec? Lucrez in domeniu si NU sunt sustinatorul asiguratorilor, dar 90% din cei care cumpara o asigurare "CASCO" cer cel mai mic pret. AVIZ CELOR CARE ISI CUMPARA ASIGURARI DIN SUPERMARKETURI
Postat 30 August 2013, 13:03 de emanuel
acoperire externa
Fiecare contract CASCO are clauza pentru acoperire externa. Acoperirea externa poate sa fie sau nu inclusa in varianta de baza a contractului. Unele firme solicita un tarif suplimentar pentru aceasta acoperire externa sau o includ in mod gratuit daca se incheie si polita RCA la ei. Avand un contract atat de vechi cu Allianz, ma mir cum nu stia de aceste clauze. Oricum, cand cumperi ceva trebuie sa stii ce cumperi. Nu poti sa dai vina pe altul pentru ca tu nu te-ai informat destul.
Postat 30 August 2013, 13:00 de oradean
mancam santaj pe paine
Din articol reiese clar ca pagubasul a cumparat polita casco mai ieftina valabila pe teritoriul Romaniei, desi avea posibilitatea sa cumpere tot de la Tiriac o polita casco mai scumpa valabila in Romania si in afara Romaniei! Cine e vinovat pentru ca pagubasul a facut economie la pretul casco? Tot pagubasul spune ca avea bani destui sa-si cumpere o duba (!!!) ca sa incarce epava in ea si s-o aduca acasa!!! Omul nostru cheltuie bani multi si cu asigurarile si cu masinile, dar cheltuie prost! Santajul este arma pe care o are acum cel mai la indemana!
Postat 30 August 2013, 12:52 de Badea Gadea
Clauze
Inteleg ce zice si @adomnitei, cum ca este un contract comercial intre doua parti. Just. DAR Allianz are in contract 2 clauze majore care sunt insirate printre altele printre aliniatele din contract. Nu pui clauze de genul "Nu vom despagubi daunele in cazul in care nu aveti asigurarea RCA la noi" pentru ca te ajuta sau iti ofera un confort din orice punct de vedere inafara de cel fiannciar, decat daca vrei sa te scapi de cat mai multe cereri de plata a politei de asigurare. Legal probabil au procedat corect. Moral, mai putin. Nu cred ca vreunul dintre voi, cei care ati comentat mai jos stati sa cititi toate clauzele din contract cand semnati o polita RCA/CASCO sau va deschideti un cont la banca. De obicei suntem prea grabiti sau nu avem rabdare, iar firmele profita de acest aspect si introduc clauze care sa le avantajeze si sa minimizeze nevoia de plata.
Postat 30 August 2013, 12:29 de Marius
ia sa vedeti ca iesim cu caruta pe sosea si schimbati voi LEGEA ,
Masina reprezinata un nivel de TRAI ce face statul ca sa ne asigure acest nivel de trai ? ESTE complice cu BAIETI SMECHERI, ia sa vedeti ca iesim cu caruta pe sosea si schimbati voi LEGEA , nu vrem atata jaf si jaf . EVOLUTIA se adapteaza la VIATA , nu suntem nascuti sa stam in lanturi, cat timp o sa stam in lanturi la asta nu va ganditi IDIOTILOR, marinar i trebuia sa va faca mamele voastre pe garala in jos !IN trimitem in PARLAMENT sa ne fure cu LEGILE LOR, sa bage in buzunarul lor :)))) ?
Postat 30 August 2013, 11:30 de IDIOTILORRRRR
INSOLVENTA lor FERICIREA noastra nu culege nici STATUL NIMIC !!
bagi money ca fraierul si ramai in kurul gool tot la CHIRIE ajungi dar nu te stresezi si faci PROFITURI uriase altora, voi mai bine furati ROMANUL decat sa l ajutati ? INSOLVENTA lor FERICIREA noastra nu culege nici STATUL NIMIC !! NU aveti strategie nu stiti sa faceti ROMANII fericiti decat sa fti marati de SLUGI :))))) neam de CRETINI si hoti in frunte cu STATUL ! Fa PROFIT 1 leu dar nu jegamanii ROMANUL .
Postat 30 August 2013, 11:25 de cretini si hoti
INSOLVENTA lor FERICIREA noastra nu culege nici STATUL NIMIC !!
bagi manii ca fraierul si ramai in kurul gool tot la CHIRIE ajungi dar nu te stresezi si faci PROFITURI uriase altora, voi mai bine furati ROMANUL decat sa l ajutati ? INSOLVENTA lor FERICIREA noastra nu culege nici STATUL NIMIC !! NU aveti strategie nu stiti sa faceti ROMANII fericiti decat sa fti marati de SLUGI :))))) neam de CRETINI si hoti in frunte cu STATUL ! Fa PROFIT 1 leu dar nu jegamanii ROMANUL .
Postat 30 August 2013, 11:25 de cretini si hoti
@grup intact
Caz tipic de hotie pe fata! Acest tip de clauze sunt abuzive, de neconceput intr-o tara normala. Doar la noi dai o gramada de bani pentru .... nimic, pana la urma. In ce tara normala s-a mai auzit de asa o aberatie: polita CASCO valabila doar in interiorul tarii?!!? Furt cu acte in regula si clauze scrise marunt, sub "supravegherea" si tutela unor autoritati debile si quasi inexistente, atunci cand e vorba de apararea drepturilor cetatenilor. Bine ca nu baga clauze de genul: asigurarea e valabila doar pe drum asfaltat si musai cu asfaltul de 5 cm grosime! Iar cat despre prostie ... prost esti tu, si cei care considera normala o astfel de aberatie; sau esti doar un "jmecher" care lucreaza in asigurari, obisnuit cu astfel de tepe?
Postat 30 August 2013, 11:25 de Oradean
ROMANII un popor de FRAIERIT !!!!
primul jaf il fac cei care vand masina si e in leasing ei trebuie sa suporte aceste cheltuieli, e masina lor , nu mai luati masini decat in leasin in rest RABLE sa moara altii in trafic, ce sunteti asa de fraieri ? ROMANII un popor de FRAIERIT !!!!
Postat 30 August 2013, 11:21 de ROMANII un popor de
legea e facuta pentru analfabeti ca restul o eludeaza
Oricum sunteti prosti rau legea e facuta pentru analfabeti ca restul o eludeaza , platiti voi asigurarea celor din varf :))))) se colecteaza banii si se impart cui vor ei :))).
Postat 30 August 2013, 11:17 de :)))
santajati. poate iese ceva!
Caz tipic de santaj mediatic la adresa firmei de asigurare! Oare ideea apartine lui A. Cris sau pagubasului? Pagubasul s-a crezut smecher cand a cumparat RCA ieftin de la Groupama, dar acuma face pe prostul ca n-a stiut ca polita casco era valabila doar in Romania!
Postat 30 August 2013, 10:55 de grup intact
Euroins, carpatica...
Asa deci, Allianz recurge la smecherii? Eu stiam ca Allianz sunt seriosi.. dar se pare ca nu. Degeaba construiesti firma si o pui in top, daca pe urma te comporti in stil mafiot. Locul 1 nu e permanent pt Allianz, nu sunt in stare sa fie seriosi. vin tare din spate Groupama. RUSINE ALLIANZ ! Dupa Euroins, urmeaza Carpartica.. Astra.. si uite asa se poate ajunge la Allianz daca continua asa. Inchiderea de catre CSA si lasat la nivel de tara vreo 5 firme de asigurare dar corecte! Iei banii, faci bine sa te asiguri de rezolvarea problemei!
Postat 30 August 2013, 10:36 de omcorect
prosti, da multi
Se vede clar nivelul intelectual al pagubitului si al autorului acestui articol. Pagubitul nu a fost in stare sa inteleaga ce cumpara (si dupa cum spune a platit cateva mii de euro!!!), iar autorul articolului nu e in stare sa inteleaga ca e vorba de un contract comercial facultativ. Concluzia este ca populatia Romaniei traieste intr-un haos generalizat nereusind sa inteleaga nimic din ce se petrece nici macar atunci cand cumpara la pret piperat ceva, nici atunci cand isi da cu parerea despre problemele din jur. De la oamenii simpli care muncesc pentru painea lor, pana la jurnalisti chipurile atotstiutori in toate domeniile, toti sunt in ceata, dar toti urla anapoda. Mai puneti mana pe carte, ca de la aia vi se trage la toti.
Postat 30 August 2013, 10:10 de adomnitei
inca o explicatie
orice rca iti da carte verde prietene. nu numai alianz
Postat 30 August 2013, 10:03 de ionescu
mafiotii care fura banii oamenilor
Abia astept sa vad masina pe platforma prin oras!!! Asirom nu are o asemenea clauza in contractul de CASCO
Postat 30 August 2013, 10:01 de Mafiotul
explicatie
din cate stiu eu accidentele afara din tara pentru ca polita casco sa fie valabila extern trebuie insotita de cartea verde, anexata pe rca pentru UE deci trebuia sa fie incheiata la asiguratorul casco!
Postat 30 August 2013, 09:54 de popescu
inselaciune
pai daca au vandut o asigurare care era nula fara rca inseamna ca au incasat bani prin omisiune si inselaciune stiind ca nu e valabila fara rca-ul de la ei.ei stiau ca vinde cozonacul si care nu e bun fara laptele de la ei.mama lor de javre.
Postat 30 August 2013, 09:30 de eucumine
nu doar la Allianz
si alte companii de asigurari practica o astfel de metoda; daca ai accident in afara Romaniei te despagubesc la CASCO doar daca ai RCA tot la ei. TREBUIE CASCAT OCHII SI CITIT CONTRACTUL inainte. Stiu de astfel de clauze fiindca mi-am facut CASCO recent si am ales o companie de asigurari care despagubeste in strainatate fara alte clauze
Postat 30 August 2013, 08:24 de johnny
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON