URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Septembrie 2012, 07:37

Toţi contra unul: Fosta decăniţă de la Ştiinţe Economice, mazilită cu scandal din funcţia de director de departament

Toţi contra unul: Fosta decăniţă de la Ştiinţe Economice, mazilită cu scandal din funcţia de director de departament VECHI ŞI NOU. Deşi nimeni nu vorbeşte deschis despre scandalul de la Ştiinţe Economice, profesorii susţin că înlăturarea Ancăi Dodescu (foto) a fost provocată de succesoarea sa în funcţia de decan, Adriana Giurgiu (medalion), care ar vrea să-şi pună apropiaţii la şefia departamentelor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca într-o căsnicie în care, după ani mulţi de convieţuire, soţii ajung la "nepotrivire de caracter", cadrele didactice ale Departamentului de Economie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi-au dat seama că nu mai pot comunica cu Anca Dodescu, şefa pe care ei înşişi au votat-o toamna trecută şi care, înainte de asta, le-a fost decan vreme de 8 ani.

Uniţi împotriva ei, profesorii au ajuns chiar să nici n-o mai salute. Acuzând-o că n-a ştiut sau n-a vrut să comunice cu ei, dar şi că este prea arogantă, economiştii au dat-o jos din funcţie într-o şedinţă cu scandal, fără să le mai pese că "Dodeasca" era singura şefă aleasă, în timp ce la celelalte trei departamente ale facultăţii directorii sunt doar interimari.

Echipă de invidiat

Cu un număr mare de studenţi, cu numeroase proiecte europene câştigate şi fără să fi fost implicată în controversele care au adus Universităţii orădene faima de "Sorbonică", Facultatea de Ştiinţe Economice era până nu demult cea mai invidiată. Din afară, cadrele didactice păreau să formeze o echipă unită, dispusă să lucreze pentru binele comun, dar şi al fiecărui membru în parte, aşa că profesorii de aici aveau şi veniturile cele mai mari. De-o vreme, însă, din armonia de altădată n-a mai rămas decât amintirea, în Departamentul de Economie izbucnind un scandal care a culminat săptămâna trecută cu mazilirea directoarei Anca Dodescu. Primul caz din Universitate în care subalternii îşi demit şeful!

Dodescu a fost decan din 2004. În cele două mandate ale ei, facultatea a implementat sau a început proiecte pe fonduri europene în valoare de peste 8 milioane de euro, din care mai bine de 6 milioane au fost atrase prin proiectele coordonate chiar de Dodescu. Cu banii reveniţi facultăţii, alături de cei obţinuţi din taxele sutelor de studenţi, la finalul lui 2011 facultatea avea de departe cel mai mare excedent financiar, de peste 2,7 milioane lei. An de an, facultăţi precum cele inginereşti au fost susţinute financiar din banii strânşi de economişti.

Singura din "garda" veche

În toamna lui 2011, Anca Dodescu a renunţat la funcţia de decan, primind voturile colegilor pentru funcţia de director de departament, iar Decanatul revenindu-i Alinei Bădulescu, unei apropiate de-a ei. Anul acesta, în urma unui concurs, postul a fost câştigat de Adriana Giurgiu, fostă şefă a Departamentului pentru Învăţământ la Distanţă şi, pe vremuri, secretara bătrânului Teodor Maghiar. Printre colegi, Giurgiu nu se bucură de o reputaţie prea bună, gurile rele imputându-i că n-a obţinut nimic prin propriile forţe, ci doar cu "pile şi relaţii". Până şi câştigarea concursului de decan ar fi explicabilă prin faptul că Giurgiu l-a susţinut în alegeri pe actualul rector Constantin Bungău.

Imediat după instalare, decăniţa a numit în funcţiile de prodecani trei şefe de departamente din totalul de patru câte are facultatea: Maria-Madela Abrudan, Daniela Zăpodeanu şi Nicoleta Bugnar. La un singur departament, cel de Economie, a rămas, prin urmare, un director ales de colegi, Anca Dodescu, în timp ce la conducerea celorlalte trei au fost numiţi interimari până la organizarea de noi alegeri. "Era normal ca decanul să n-o vrea acolo pe Dodescu, pentru că era singura care nu gândea ca ea", spune un profesor, sub protecţia anonimatului. De altfel, nimeni din facultate nu vorbeşte deschis despre conflictul iscat, de teama neplăcerilor cărora s-ar expune.

Făcătură sau nu?

Scandalul a izbucnit în iulie, în ultimele zile înaintea vacanţei de vară a profesorilor, când Giurgiu le-a cerut celor patru şefi de departamente să facă planurile de învăţământ pentru următorul an universitar. Deşi era o practică colaborarea departamentelor la realizarea planurilor, căci numai aşa putea fi realizat programul specializărilor comune, deloc puţine, directorii celorlalte trei departamente l-au ocolit pe cel de la Economie.

Urmarea? Fiecare a trecut câte ore a vrut la specializarea sa pentru colegii de la alte departamente, astfel că în final economiştii s-au trezit neluaţi în calcul pentru a ţine cursuri sau că disciplinele lor au fost trecute din categoria cursurilor obligatorii în a celor opţionale. Or, cu cât predau mai puţin, cu atât câştigă mai puţin, astfel că oamenii s-au revoltat pe şeful lor direct, Anca Dodescu.

A cui este vina, însă, depinde de cine povesteşte. Unii spun că Dodescu ar fi tăiat intenţionat orele unor colegi de departament pentru a "face" mai multe ore apropiaţilor ei, în timp ce alţii zic că economiştii au rămas fără ore la comanda decăniţei Giurgiu, care ar fi cerut să le fie tăiate cursuri ţinute la celelalte departamente. Tocmai pentru ca oamenii să-i sară în cap "Dodeascăi"...

Revocare revocată

Drept urmare, în primele zile de vacanţă, Anca Dodescu le-a cerut colegilor să facă propuneri privind planul de învăţământ, pe care să le poată prezenta decăniţei în termenul limită impus de aceasta, dar şi să stabilească data unei şedinţe în care să le spună concluziile acestei întâlniri şi să lămurească definitiv situaţia planului.

Propunerile economiştilor au fost respinse, însă, de Giurgiu, pe motiv că nu respectă standardele ARACIS, adică cursurile nu erau bine alocate în funcţie de anul de studiu. Astfel, la şedinţa departamentului, oamenii au venit cu capsa pusă, nemulţumiţi că erau chemaţi din vacanţă, iar apoi i-au imputat directoarei că ia decizii după bunul plac, că nu comunică în prealabil cu ei şi, în fine, că se află într-o stare conflictuală cu decăniţa, atrăgând astfel dizgraţia acesteia către întregul departament. Surprinsă de atitudinea colegilor, Dodescu a făcut greşeala să părăsească şedinţa, astfel încât colegii s-au închis în birou şi au votat revocarea ei din funcţie, la propunerea a 5 "grei": soţii Alina şi Daniel Bădulescu, Olimpia Ban, Ioana Meşter, Adrian Florea, susţinuţi fiecare de propriii asistenţi.

A doua zi, Dodescu a intrat în concediu medical, iar colegii s-au dus la Rectorat, cerând numirea Olimpiei Ban ca înlocuitor interimar. Totuşi, revocarea din funcţie a Ancăi Dodescu a fost anulată câteva zile mai târziu, după ce avocaţii acesteia au contestat şedinţa, arătând că nu a fost convocată statutar şi nici nu a fost audiată persoana "acuzată".

Execuţie ca la carte

Săptămâna trecută, pe 4 septembrie, după terminarea vacanţei, Consiliul departamentului a convocat o nouă şedinţă, de data asta regulamentară, care a durat mai bine de 5 ore şi în cadrul căreia directoarea a fost acuzată din nou că n-a ţinut cont de colegi la întocmirea planului de învăţământ, deşi ea le-a amintit că le ceruse propunerile, şi că n-ar fi susţinut departamentul în Consiliul facultăţii, deşi le-a explicat cum decăniţa i-a "tăiat" propunerile din start, ca neconforme.

La finele reuniunii, Dodescu a încercat să vorbească prieteneşte cu colegii ei, încercând să afle de ce toţi îi sunt brusc potrivnici, după atâţi ani de colaborare, în care mulţi dintre ei s-au regăsit în echipele proiectelor pe fonduri europene, dar niciunul n-a mai vrut să-i dea vreo lămurire. După audierea formală, la căpătul căreia economiştii s-au declarat nemulţumiţi de răspunsurile primite, s-a votat revocarea. Din 12 persoane, 8 au votat pentru, iar 4 împotrivă, astfel că locul profesoarei a fost luat, provizoriu, de Olimpia Ban.

Silenzio stampa

Ca urmare, departamentul e obligat să organizeze alte alegeri, la care ar putea candida inclusiv Anca Dodescu. Practic, însă, e greu de crezut că o va face. Contactată de BIHOREANUL, fosta directoare a evitat orice discuţie, susţinând că nu-şi doreşte decât să încheie acest capitol şi să-şi vadă de cariera didactică. La fel de lapidari sunt şi colegii, care nu vor să explice cum, brusc, s-au întors împotriva celei pe care au susţinut-o în fruntea lor atât timp.

Cert este că, pentru prima oară în istoria Universităţii, un şef ales este revocat de cei care îl votaseră. Iar precedentul poate fi repetat, de vreme ce fiecare şef se poate trezi cu acuze de "deficienţe de comunicare" şi trimis acasă. Fără prea multe explicaţii...


CONFLICT PERSONAL
"Nu ştiu, nu cunosc!"

În ciuda scandalului petrecut în "ograda" sa, decăniţa Adriana Giurgiu refuză să facă vreun comentariu. "Nici nu ştiu exact despre ce e vorba, am primit nişte hârtii, dar n-am apucat să le citesc", a declarat ea BIHOREANULUI, negând totodată orice implicare a sa. "Eu nu mă bag în treburile departamentelor. Dacă majoritatea revocă un director, înseamnă că acesta a fost votul majorităţii", zice decăniţa.

Cu toată rezerva afişată de Giurgiu, unii profesori spun că mazilirea "Dodeascăi" a fost gândită de decăniţă, care ar fi insultat-o pe directoare chiar şi pe platforma online de comunicare a facultăţii, reproşându-i că se încăpăţânează să aibă propriile idei privind modul în care trebuie să funcţioneze facultatea şi cerându-i să-şi păstreze opiniile pentru ea, căci facultatea are o conducere nouă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
60 Comentarii
Cât de mare Mutaba aduce înapoi iubitul meu de Ex
Bună ziua, Contul dvs. pe www.eBihoreanul.ro a fost creat cu succes. Pentru activare, vă rugăm accesaţi linkul de mai jos. Dacă nu aţi solicitat înscrierea pe site-ul menţionat, vă rugăm să ne scrieţi la redactia@bihormedia.ro şi să specificaţi acest lucru. Vă mulţumim. Redacţia Bihoreanul
Postat 04 Ianuarie 2016, 01:00 de Dora2
.......
In plus la cat de supraponderala este Adriana Giurgiu, cat credeti ca ii mai rezista inima? :)) Nu dureaza mult domnia ei. Imi plac pozele ei de pe facebook, cand era mai tanara si mai slaba, draga de ea, are impresia ca are aceleai kilograme :)))
Postat 22 Decembrie 2012, 20:41 de Elena
.......
In opinia mea, toti sunt o apa si un pamant, manati dupa propriile interese, fiecare cand a fost la putere, a abuzat de functie, platind anumite "polite", toti sunt interesati doar de bani, si-ar vine si propria mama. In dreptul lui Dodeasca si Giurgiu, as pune semnul egalitatii, sunt la fel, doua prefacute, cand a avut oportunitatea Adri s-a razbunat pe Anchi (cum ii spunea ea). "Ofera-i unui om bani si putere ca sa vezi cine este in realitate", eu zic ca faptele vorbesc de la sine. Iar ceiilalti pupincuristi care sunt asa ca si "romanul impartial" tin cu cei care sunt la conducere, sunt doar unelte, se cred ei prestigiosi profesor universitari, dar e vai de ei, tremura sa nu isi piarda painea de la gura. In rest de teoreticieni nu sunt in stare de nimic, ei vorbesc de afaceri, dar nu au nicio afacere, nefiind in stare sa conduca una,povestesc pe unde calatoresc pe banii facultatii. Sunt de-a dreptul patetici. O tempora, o mores!
Postat 22 Decembrie 2012, 20:38 de Elena
PT OARECARE
SA STII, DRAGA, CA SE SCRIE A FOST ODATA .............. SI NU O DATA ................ IN CONTEXTUL ................. CA NICIODATA, DESI PT TINE O FI FOST DOAR O DATA SI NU DE DOUA ORI !!!!!!!!!! AI INTELES?
Postat 21 Septembrie 2012, 22:55 de A
Fiti tare
Nu pot sa cred ce se aude prin presa si ce mare scandal exista in Facultatea de Stiinte Economice, care se lauda a fi una dintre cele mai bune din Bihor. Eu personal consider ca dna profesoara Anca Dodescu este o profesoara extraordinara, care a stiut sa atraga studentii prin felul de prezentare a cursurilor, un om deosebit care a facut multe lucruri foarte bune pentru facultate. Consider ca aceasta denigrare a ei este un lucru josnic facut din partea profesorilor care ar trebui sa fie un exemplu pentru noi, studentii. Imi pare nespus de rau tot ce s-a intamplat, iar eu raman cu un gust amar a ce inseamna rautatea si cum poate aceasta transforma un om. Dna profesoara Anca Dodescu, va incurajez sa fiti tare si sa nu uitati ca sunt multe persoane care va sustin, admira si va iubesc. Domnul sa va intareasca!
Postat 19 Septembrie 2012, 02:02 de studenta
oameni buni si ziaristi
dupa ce site-ul vostru afiseaza de cinci ori mesaje de eroare la postarea de comentarii, acu vad ca le-a postat pe toate... Da' invatati sa administrati amaratul asta de site, zau asa.
Postat 18 Septembrie 2012, 22:59 de oarecare
au fost o data
ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti, niste vremuri in care studentii erau idealisti, iar d-na Dodescu si Dani Zapodeanu mergeau impreuna la cumparaturi in magazinele de haine second-hand... Daca ar fi sa ma gandesc la vremurile alea, as scrie si eu elogios. Dar viatza si mai ales functiile ne-au schimbat pe toti, les neiges d\'antan s-au topit , second-hand-ul nu mai e ce-a fost...
Postat 18 Septembrie 2012, 21:56 de oarecare
Succes!
Nivelul discutiei a cazut rau de tot si se zice ca daca te amesteci cu porcii ,risti sa te cam murdaresti...cam asta s-a-ntamplat de fapt si cu dna Dodescu.A incercat sa faca ceva intr-un loc plini de PORCI!Le doresc mult succes oamenilor valorosi si extrem de sanatosi psihic care au ramas sa faca curatenie dupa "dezastrul " creat de dna Dodescu!Si sa fie vigilenti,sa nu care cumva sa le mai scape vreun om integru printre ei,ca uite ce scandaluri se isca!
Postat 17 Septembrie 2012, 11:30 de Haipa
cu mare dragoste
Ce furtuna in pahar! Nu-i niciun bai. A ramas fara fonctzie asta e. Are viitor? (...) cu publicatiile isi sau nu cu recunoasterea = cu servicii contra servicii, in general au scris altii pentru ea ea se ocupa de ROL / de reproducere texte scrise sau spuse de altii.
Postat 17 Septembrie 2012, 11:18 de ion ion
@Narcis gura de aur
Domnu' Narcis burta de aur ,vezi ca mai ai niste emailuri de spart,niste telefoane de ascultat si niste filaje pe care dupa cum se vede nu le-ai efectuat ca la carte!!!Ai grija ca s-ar putea sa te certe ''superiorii'' ca nu ti-ai facut temele cum trebuie si te tot ocupi de niste baloane de sapun!!!Cat despre restul comentariului tau...cand nu mai au argumente,prostii se leaga de fizic,ca metafizicul e ceva total inaccesibil lor!!!Hai sa traiti tovarase ,mult succes la filaje!!!
Postat 17 Septembrie 2012, 10:56 de Extra-family
minciuna
As vrea sa il anunt pe "Narcis burta de aur", ca nu am fost vineri in vizita la FSE, poate era altcineva si a crezut ca sunt eu. Nu mai am nicio treaba cu FSE si nici nu ma intereseaza ce se intampla acolo, asa ca orice asociere a mea cu acest articol(scandal) nu isi are rostul.
Postat 17 Septembrie 2012, 09:23 de eu
@fizicianu
esti tu fizician cand oi fi eu popa! La calitatea articoleleor te-ai uitat? La ”isi”-urile Badulestilor, publicate in Metalurgia International, un fel de sorbonica a revistelor te referi? Daca era Badulescu asa de bun de ce n-a ramas la banca? De ce nu si-a luat doctoratul intr-un centru universitar serios ci a preferat fusta sotiei?
Postat 17 Septembrie 2012, 08:18 de Popa Tanda
pt toti Stefanii Gheorghiii!!!
hai ca au inceput securistii sa-si dea cu parerea pe-aici si sa atace asa cum stiu ei mai bine,marsav si sub centura.haideti, strangeti randurile si mai aruncati cu noroi in ochii necunoscatorilor.tampenii de tipul plagiatului(alta manevra securistica intinsa dnei Dodescu),declaratii de avere,boli psihice,etc,astea isi imagineaza ei ca prind ft bine la oameni si-i tot dau inainte.un lucru insa e clar,valoarea nu ti-o poate distruge nici un catralion de indivizi cu un catralion de trese!!!!
Postat 16 Septembrie 2012, 23:44 de Eleonor
@sorbonel
la ierarhizare la economice e asa: 1 Giurgiu Adriana 2 Mester Ioana , 3 Badulescu Alina, 4 Badulescu Daniel, 5 Dodescu Anca. Cam slab pentru Dodescu, care se crede cea mai cea! Si se voia rectorita! O avea vreun ISI macar?
Postat 16 Septembrie 2012, 23:29 de fizicianu
Majoritatea de la Departamentul de Economie
Io cu nevasta si (de ce nu?!) amanta, amantu\' nevesti-mi cu fina, nepoata nevesti-mi, pupila nevesti-mi si fosta lui amanta ...
Postat 16 Septembrie 2012, 23:22 de Io
@fizicianu
In esenta ai dreptate. Cei de la economice sunt slabi dpdv profesional. In schimb, Dodescu este una care mai are ceva activitate.... culmea si Giurgiu :)) Norocul este ca si celor de la Socio, ca au inca multi studenti, in genere fete proaste, care nu inteleg ca fac o facultate cu sansa de angajare sub 1%. Vezi ca in tarile occidentale deja aceste domenii nici nu mai primesc subventii de la buget.
Postat 16 Septembrie 2012, 22:25 de sorbonel
pt @spectator
Nu te mai minuna ca proasta-n targ...ca sigur faci parte din categoria "pseudointelectualului postdecembrist"..asa ca ai grija de exprimarea ta...e numai buna de clasa 0. Succes pe maine, in noul an scolar!!!!
Postat 16 Septembrie 2012, 17:45 de tanti aglaia
@spectator
Stau si ma minunez cum au ajuns unii si altii cu studii superioare, cand ei n-ar trece nici dintr-a intaia intr-a doua.... Apoi, in loc sa stea pitulati si sa le tremure genunchii ca li se va descoperi adevarata ,,valoare\'\', ei comenteaza.... Ii inteleg, azi nulitatile, plagiatorii, hotii, astia au cautare. Uite, @spectator (din pacate nu-i singurul !) nu stie ce semne de punctuatie se folosesc la cazul vocativ, nu stie cu cine se acorda in gen, numar si caz subiectul... e tipul perfect al pseudointelectualului postdecembrist, da\' posteaza si-si da cu parerea... emite si ,,judecati\'\' de valoare... ba face si proorociri....
Postat 16 Septembrie 2012, 10:48 de teacher
Ce spuneti domnule Rector?
Nu Adriana Giurgiu conduce facultatea nici directorii de departamente. Sunt capete mai mari (Bolos, Tara,....). Adriana Giurgiu, Baduleasca, Zapodeanu sunt instrumente. Doctoratele, contabilitatea cu Gherlea si alte structuri sunt parghii. Sunt bani acolo. Aveti idee cat costa un examen? Priviti ce venituri au. Cate ore muncesc pe zi doamna Pompilia de la salarizare? A sunteti si dumneavoastra salarizata in proiectele doamnelor. Adevarurile sunt ascunse, indepartate si misterioase. Ce vedem noi sunt doar franturi de adevar, uneori cand se cutremura greii. Anca dorea sa ajunga prea sus. Vroia sa faca parte din categoria \"grei\" dar nu a fost primita. Probabil datorita arogantei sale si a dorintei prea mari de a parveni. Atentie Adriana va pati la fel. (motivul sunt la fel in ceea ce priveste caracterul)
Postat 16 Septembrie 2012, 09:38 de spectator
fara interes
Subscriu cu universitar la care adaug: pentru ceea ce a facut si-a luat cu varf si indesat banii (vezi declaratia de avere inclusiv firmele detinute de sotul sau si rudele sale care au supt din fondurile facultatii), proiectele europene nu au adus universitatii mari beneficii ele fiind compuse 70 % din salarii enorme pentru Anca, Adriana Giurgiu cu amantul, Crina Gherlea (directoarea care o ajuta sa pluteasca prin hatisul de documente si care a fost recompensata in plus cu doctorat si ore la catedra) si sume mici pentru restul care munceau. De la bani si putere a pornit toata revolta. Rectorii atat Antal inainte cat si actualmente Bungau au o mare vina ca nu se sesizeaza si nu iau masuri. Situatia in universitate in general este mai critica decat credem.
Postat 16 Septembrie 2012, 09:08 de universitar 2
@Marin
Marine, Cum "scri" tu acolo? Mai bine "vb..." ca e mai usor!
Postat 16 Septembrie 2012, 08:42 de Io.Io
Cine a-nvatat la rusi / nu poate gandi ca Bush
Vad ca inevitabil s a ajuns la folosirea tehnicilor de manipulare gen iliescu (n a raspuns in viata lui DOAR prin DA sau NU), antenele sau mai nou copy-lotul si al lui căcărău : pt. orice Basescu e de vina ! A venit un (ne)om de bine, a rascolit kktul si (ne) a reamintit despre un oarecare asistent, ceva legat de un plagiat... totul in ceata. Dupa ce a aruncat piatra, altii au sarit s o scoata, uitand (asta s a urmarit, asta s a obtinut) de la ce s a pornit : de la lovitura miseleasca de cutit, pe la spate, tipica șuților de mahala, pe care a primit o d na Dodescu. Citez din comoara de intelepciune a poporului roman : ,,nu te f*te nimeni ca prietenii si ca neamurile''. q.e.d
Postat 16 Septembrie 2012, 08:14 de komisar
Parerea mea
Comentariile super-pozitive si lacrimogene ma dispera, dar nici s-o compari pe Anca Dodescu cu Ceausescu, nici sa-i cauti bube in cap si schelete in dulap cu lumanarea, doar - doar convingi lumea ca n-a avut niciun merit nu mi se pare corect. Parerea mea sincera este ca oricat ar incerca unii s-o discrediteze - Anca Dodescu a fost un decan foarte bun, dar pentru functia de director de departament in actuala conjunctura de la Economice nu corespundea pentru ca nu e genul care sa se subordoneze. Adriana Giurgiu are nevoie de oameni ca Olimpia Ban care sunt in stare de orice pentru o functie, in plus Olimpia Ban convine si asa-zisilor \"grei\" din Departamentul de Economie - soţii Alina şi Daniel Bădulescu ca le serveste interesele. Astia sunt genul \"scopul scuze mijloacele!\" Sincer, o compatimesc pe Anca Dodescu, nu merita ceea ce se intampla, dar trebuia sa-si cunoasca colegii mai bine ca oricine.
Postat 15 Septembrie 2012, 20:17 de universitar
citat din gandul
La rândul său, asistentul Sabău (24 de ani) ne-a declarat că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru acest scandal şi că doamna decan nu ştia nimic şi că a avut „un moment de inconştienţă” pe care-l regretă foarte mult.
Postat 15 Septembrie 2012, 13:13 de mirabela
@marin
gandul din 18.X.2007. Si cred ca si bihoreanul a scris atunci daca nu ma insel. Oricum, indiferent de ce a fost, poate doamna Dodescu ar trebui sa fie mai rezervata si sa se dea la fund o vreme macar.
Postat 15 Septembrie 2012, 12:44 de @marin
@marin
Daca sunteti interesat de plagiatul doamnei, puteti vedea aici: Cat despre plagiatul fizicianului, el a fost dat afara, ca nu avea nicio pila, la fel cum s-a intamplat probabil cu asistentul doamnei, care ar putea face lumina macar acum!
Postat 15 Septembrie 2012, 12:40 de @marin
ceausescu
"Doamna Anca Dodescu va ramane mereu in istoria Facultatii de Stiinte Economice,deoarece dansa a adus aceasta facultate pe cele mai inalte culmi,a atras numeroase fonduri europene prin multa munca si stradanie,numele acestei facultati este strans legat de numele dumneavoastra,deoarece nimeni niciodata nu va reusi sa va atinga performantele ,ati purtat peste mari si tari numele facultatii si a orasului nostru"?!!!! E ca la Ceausescu, si nici ala nu a crezut ca nu e cel mai iubit fiu. E plina lumea de nebuni megalomani! Bine ca au dat-o afara ca mai era si dascal!
Postat 15 Septembrie 2012, 12:28 de sornonica
idiotului de fizicianu
tupeu ai frate, te lauzi ca ai auzit-o in senat, ar trebui sa-ti fie rusine ca ai ajuns sa auzi discutiile de acolo, avand in vedere ca sa scri in limba romana e pt tine o aventura, iar pt. cel ce citeste un chin. ar fi trebuit sa te documentezi inainte sa scri, deoarece e adevarat ceea ce zicea doamna Dodescu. ai ajuns si tu cu pile pe acolo ca altfel nu-mi explic cum a ajuns o loaza in senat, iar cat despre capacitatile doamnei, nu cred ca esti in masura sa vb....
Postat 15 Septembrie 2012, 12:01 de Marin
Multa bafta
Dna Anca, nu va necajiti, mergeti mai departe alaturi de Dumnezeu. Am cunoscut-o personal pe Dna Dodescu, sunt o fost studenta, pe cand dansa era doar o simpla profesoara. O persoana cu un caracter impecabil, sincera si deschisa, un model pentru studentii dansei, cum rar intalnesti printre profesori in zilele noastre. Un exemplu de profesionalism si dedicare. Mult succes in continuare Dna Dodescu, si nu uitati, asa cum zice bunica "Fata mea, ce ai in cap si in inima, nu-ti ia nimeni!!!"
Postat 15 Septembrie 2012, 11:39 de maria
@fiziacianu[l]
Esti un frustrat nesimtit ! Si fac aceasta afirmatie DOAR pt, ca in nimicnicia ta de vierme ai alaturat cuvantul plagiat, indirect, dar cu atat mai marsav ti-e gestul, de persoana d-nei Dodescu. Daca te ...grija de plagiat/plagiatori, ai la voi in parohie (fizicienii lu' peste !) cazuri/persoane cu duiumul carora sa le porti de grija !
Postat 15 Septembrie 2012, 11:27 de .
ia mai lasati-o
si parca ar fi dat-o cineva afara. Ce, nu mai poate fara functie? Adica daca oamaenii au ales-o si acuma nu o mai vor, or fi stiind ei ceva, ce e drama? doar e mare profesor si plina de bani. asta e ca si felea, fara fonctie moare.
Postat 15 Septembrie 2012, 09:41 de fizicianu
ia mai lasati-o
ia mai lasati-o atata cu dodeasca, ca nu e nici grozava la cercetare iar la principii ce sa mai zic. ia mai vedeti o data cum sta treaba cu ierarhizarea, ca nu e chiar in fruntea clasamentului nici la economice, care oricum sunt cam jos. Iar cu proiectele, doar a luat o caruta de bani din ele, si daca va uitati pe declaratia ei de avere o sa vedeti. O si aud cum se agita prin senat ca ea si facultatea ei ne tine pe toti, o aroganta fara margini. Apropo, nu e ea cea cu plagiatul si cu amaratul ala de asistent al ei pe care l-a dat afara?
Postat 15 Septembrie 2012, 09:38 de fizicianu
am vazut un comentariu semnat de colegii de departament.
intr-adevar. o sa fiti uimiti de ce va rezerva viitorul, tradarea voastra este fara limite, o sa va uimeasca nespus ce o sa va intoarca Universul, deoarece NU AVETI CAPACITATILE SI CALITATILE dnei Dodescu. (cred ca doare mult ca nu va puteti ridica nici macar pana la talpile acestei profesoare) Giurgiu a stiut perfect sa gestioneze frustrarile, moralitatea si neputintele voastre, sa va faca sa intoarceti spatele omului care a incercat sa va faca oameni. se pare ca aveti o gandire bolnava avand in vedere ca alaturati numele Divinitatii alaturi de rautati si ganduri rele.
Postat 15 Septembrie 2012, 07:53 de Marin
Da
Sunt absolut linistita ca unui om de calibrul doamnei Anca Dodescu soarta ii pastreaza ceva mult mai bun de aici inainte Aceasta este doar finalul unei etape ,pe care a incununat-o cu succese in favoarea Facultatii de Economie.Este un nume cunoscut si in strainatate spre deosebire de restul ilustrilor anonimi care s-au grabit sa o dea jos.Timpul va proba spusele mele si fiecare va fi recompensat dupa merite si bune si rele...
Postat 15 Septembrie 2012, 00:13 de eu
asta face invidia cu unii ''oameni''
Imi pare rau pentru Anca ,pentru toate orele petrecute de ea departe de Daria in folosul ideii ei de a face mai mult si mai bine ptr facultatea aia !Nu vezi ca nu ai cu cine?Pentru toate orele nedormite si stresul cu care si-a mancat sanatatea ... Lipsa de recunoastere a meritelor ei ma doare si pe mine!
Postat 14 Septembrie 2012, 23:51 de dita
regret
Regret nespus ceea ce i sa intamplat doamnei Dodescu,o doamna in adevaratu sens al cuvantului,un om educat, cu un caracter extraordinar,o persoana care era mereu in mijlocul studentilor ascultandu-le problemele,nemultumirile sau bucuriile.Usa biroului dansei era mereu deschisa pentru oricine,indiferent de statutul pe care il avea persoana respectiva,parinte,student etc.Doamna Anca Dodescu va ramane mereu in istoria Facultatii de Stiinte Economice,deoarece dansa a adus aceasta facultate pe cele mai inalte culmi,a atras numeroase fonduri europene prin multa munca si stradanie,numele acestei facultati este strans legat de numele dumneavoastra,deoarece nimeni niciodata nu va reusi sa va atinga performantele ,ati purtat peste mari si tari numele facultatii si a orasului nostru,insa din pacate acest renume pe care il avea facultatea,se cam da uitarii si asta datorita unor oamnei care nu stiu sa aprecieze numca depusa in atatia ani, stiu doar sa arunce cu noroi si sa reproseze fara motive intemeiate.Doamna Dodescu, va rog sa fiti puternica,asa cum ati fost intotdeauna si sa nu lasati invidia si ura unora sa va afecteze.Va pup si va imbratisez. Cu drag, o fosta studenta
Postat 14 Septembrie 2012, 23:44 de anonim
pentru familie
Daca tot se implica intr-adevar sora doamnei Dodescu, atunci n-ar fi rau sa ii recomande un consult psihiatric. Doamna Dodescu, foarte pregatita profesional, are niste iesiri cu studentii cel putin iesite din comun, urla, zbiara, isi schimba subit dispozitia, trece de la ras la plans. Nu e in regula si familia ar trebui sa se gandeasca la asta. Nu stiu de ce a demis-o cine a facut-o dar doamna in cauza are probleme mari!
Postat 14 Septembrie 2012, 23:29 de student
Nu mor caii cand vor cainii!!!
Poate ca sunt subiectiva,dat fiind faptul ca Anca Dodescu este sora mea si nu mi-e frica de aceasta acuzatie.Intr-o lume in care obiectivitatea si bunul simt nu-ti aduce decat eventual traume psihice,hai sa ne permitem luxul de a fi subiectivi si de a ne striga macar asa,indignarea.Ma linistesc putin parerile citite aici de restul cititorilor, undeva, ascunse bine,vocile celor care o cunosc pe Anca Dodescu se mai aud chiar daca sub protectia anonimatului.Personal cunosc vag cateva din personajele implicate in poveste,nu ma intereseaza cvurile si ambitiile lor,dar ma intreb ingrijorata cum pot acesti oameni sa ne educe copiii,sa promoveze principii morale,cand singurele lor interese sint cele personale imediate. Nu stiu cat or sa reziste ei in minunatul \"regat\" pe care singuri si l-au creat,o lege universala spune ca toate se platesc in viata ,dar am convingerea ca sora mea nu numai ca va rezista in aceste conditii(...si fara Xanax,apropos...)dar va merge muuuult mai departe si muuuult mai bine decat isi imagineaza ei acum.Activitatea si succesul Ancai in Facultatea de Studii Economice nu cred ca pot fi contestate,nici chiar de colegii - \"prieteni\",integritatea ei poate fi probata
Postat 14 Septembrie 2012, 23:13 de Laura Cret
prietenii
din cate cunosc eu, dodesca a fost preietena foarte buna si cu Giurgiu si cu Baduleasca. daca amandoua s.au lepadat de ea, o fi ceva si cu ea in neregula, nu?
Postat 14 Septembrie 2012, 23:11 de cadru
batranul
Axa demiterii : Antal, Bungau, Giurgiu . Mana demiterii : familia Badulescu. Sa va fie rusine !
Postat 14 Septembrie 2012, 22:53 de batranul
da, Dumnezeu e mare
Da, Dumnezeu e mare, poate ca totusi plateste pentru ceva! Saraca, sa ia niste xanax... pentru linishtire. Cu MARE drag, colegii DE DEPARTAMENT
Postat 14 Septembrie 2012, 20:36 de xanax
TIGANIE!
Fratilor, asta e imaginea fidela a Sorbonicai, o adunatura de incompetenti, nulitati si pilosi! Citind articolul am ajuns la aceasta concluzie.
Postat 14 Septembrie 2012, 18:29 de Puia
Cu Dumnezeu Inainte!!!
Doamna Dodescu,ne pare nespus de rau pt toate prin cate ati fost nevoita sa treceti; sa stiti ca nu sunteti singura, mai exista si persoane care sunt alaturi de d-voastra siva sustin din tot sufletul. Dumnezeu e mare si sa nu creada nimeni ca nuva plati tot ce se intampla. Sunteti o persoana si o colega extraordinara si un cadru didactic devaloare, iar timpulva accentua si mai mult aceste aspecte. Sper sa aveti puterea sa treceti peste toata rautatea \\"colegilor \\"d-voastra, dar mai ales sa aveti puterea sa iertati. Cu Dumnezeu Inainte doamna Anca Dodescu, ca ...dupa Golgota urmeaza Invierea.
Postat 14 Septembrie 2012, 18:27 de ioana
Bafta d-na Dodescu!
Doamna Dodescu este o persoana competenta , desteapta ,o foarte buna profesoara , un om integru cu suflet mare ! D-na Giurgiu nu era in anii trecuti o foarte buna prietena a d-nei Dodescu??????Citez din DEX , definitia prieteniei:\"sentiment de SIMPATIE , de STIMA ,de RESPECT , de ATASAMENT RECIPROC , care leaga doua persoane\"!Vom mai auzi de d-na Dodescu , asta daca mai exista o speranta ca in tara aceasta sa fie promovate VALORILE!!!Bafta d-nei DODESCU , multa sanatate si putere!
Postat 14 Septembrie 2012, 16:11 de L
pacat, dar...
pacat ca dna. Dodescu pateste asa ceva. dar asta este stilul pe acolo. lovituri sub centura. sa candideze la deputati, ca ajunge Ministru al Educatiei. 100%.
Postat 14 Septembrie 2012, 14:15 de valeriu
ezista o esplicatie 2
normal ca ii deranjeaza, Dna Dodescu recunoscuta peste tot in tara si in afara, iar restul abia daca se stie in oradea de ei, vai de viata lor
Postat 14 Septembrie 2012, 14:02 de sanda
Oribil!!!!
Daca oameni remarcabili precum D-na. Dodescu patesc asa ceva, ce pretentii poate avea un om obisnuit de la societate? Senatul Universitatii nu are nici o pozitie????? O mana de frustrati si mai ales frustrate (a se vedea d-ra. din medalion, care by the way d-le. Cititor este chiar Adriana Giurgiu si nu Simona Bodog) s-au hotarat sa joace rolul lui Iuda sau Brutus daca vreti, pentru niste motive cel putin suspecte. N-am mai auzit ca un om care si-a dedicat ani buni din viata promovarii si cresterii unei institutii sa primeasca asa frumoasa "rasplata". RUSINE celor care au uitat de unde au plecat si CINE i-a ajutat sa ajunga unde sunt. Cu asa colectiv "minunat" de profesori, copii nostri vor invata numai lucruri de "valoare". Asteptam cu nerabdare momentul in care destinul/soarta/Cel de Sus le va plati acestor oameni nerecunoscatori si fatarnici exact ceea ce merita. D-nei Dodescu ii doresc mult succes, multa sanatate si putere !
Postat 14 Septembrie 2012, 14:02 de Eu
ezista o esplicatie
Comparati cv ul d nei Dodescu, sefa ALEASA, cu cv urile celorlalte d ne sefe NUMITE, inclusiv cu al d nei decan si veti intelege de ce d na Dodescu este percepta ca un corp strain si tratata in consecinta ! E simplu !
Postat 14 Septembrie 2012, 13:49 de pinonel
Giurgioaica=vita incaltzata
ai da capu mieu, pai Adriana Giurgiu este o toanta si o prostalaua fara pereche !!! Umflata asta n-are nici un dram de creier, sa vedeti ce facea cand era secretara lu Maghiar, ce imputzitaaa eraaaa !! Sacul asta cu osanza nici profesor n-ar trebui sa fie, asa-i de toanta, daramite decan, auzi !!!
Postat 14 Septembrie 2012, 13:47 de Rocky Balboa
perfect de acord cu ceea ce a postat "unul"
dar ai uitat sa mentionezi de familia badulescu, care defapt conduce din umbra la stiinte pentru a suge cat mai mult. si ai mai uitat de florea care la fel e un nimeni. pa giurgiu o sa o vada curisity de pe marte ca asa mare e
Postat 14 Septembrie 2012, 13:46 de marin
Alaturi de cel \
Imi pare foarte rau de ceea ce se intampla. Nu pot sa inteleg cum pot fi ignorate meritele unui om de valoare. Despre doamna Anca Dodescu am numai si numai cuvinte de lauda, admirative pentru competentele extraordinare, ideile inovatoare, puterea de munca si colegialitatea de care a dat dovada in cadrul cooperarii cu Consiliul Judetean Bihor. Am fost parteneri in proiectele europene si suntem parteneri si acum indiferent de pozitia ocupata. Apreciez si recunosc valoarea doamnei Anca Dodescu si sunt onorata pentru colaborarea trecuta, prezenta si viitoare.
Postat 14 Septembrie 2012, 13:40 de Lucia Pantea
olimpia ban
Olimpia Ban este o mula care abia stie sa vorbeasca. Adriana Giurgiu e o vaca la propriu si la figurat care a parvenit numai cu ajutorul pilelor si relatiilor datorate fostului rector Maghiar. E o nulitate vizibila de la mii de kilometrii distanta. V-ai s-amar de noua conducere a facultatii de stiine economice si a univesitatii oradene. Niste necalificati in frunte cu rectorul Barney.
Postat 14 Septembrie 2012, 13:38 de unul
buna ziua
INCREDIBIL sunt uimit si revoltat, nu-mi vine sa cred ca s-a putut intampla asa ceva...nu mai exista demnitate si etica nici macar in randul dascalilor...halal...voi cei care ar trebui sa formati oameni pentru viata...cum puteti sa va comportati ca homo sapiens ??? muscati mana care va hranit atatia ani, pentru o alta??? instinctul animalic va indeamna la o prada noua.... sa inteleg ca asa va fi muscata si mana actualei?? nu mai aveti pic de demnitate...etica va lipseste cu desavarsire...bravas...ati reusit sa faceti facultatea de rusine, ati ajuns mai rau ca boschetarii....pleava umana
Postat 14 Septembrie 2012, 13:13 de zaira
economist
Pacat ca se intâmpla asa ceva la o institutie de învăţământ de o asemenea valoare. Cunosc cadrele didactice implicate deoarece am implementat impreuna un important proiect european. Pentru noi in calitate de parteneri au fost un exemplu de cum poate functiona o echipa la parametrii cei mai inalti.Au dat dovata de mult profesionalism, devotament, prietenie si dorinta de ai ajuta si pe ceilalti. Sa fi disparut acestea intr-un timp asa de scurt.Le doresc sa aiba puterea sa gaseasca cale de pace si liniste ,iar gândurile pozitive sa apară din nou , pentru că acestea îi vor conduce spre fapte bune.
Postat 14 Septembrie 2012, 13:00 de manciu
Eroare
Doamna din medalion e Simona Bodog, nu Adriana Giurgiu :|
Postat 14 Septembrie 2012, 12:23 de Cititor
rusine
Rusine celor care au votat pentru demiterea dascalului Anca Dodescu... rusine si mila deoarece acestei doamne ii datoreaza faptul ca Facultatea de Stiinte Economice din Oradea era atat de cunoscuta, recunoscuta si apreciata in ultimii ani..si cand spun asta ma gandesc la tot ceea ce profesorul Anca Dodescu a facut, este si va fi pentru aceasta Facultate: a promovat cercetarea (vezi sesiunile stiintifice internationale organizate aici), a promovat cercetarea prin fondurile europene (asta ca sa nu spun ca a adus multora recompense financiare pentru ..nu tocmai o vadita implicare), a promovat facultatea si imaginea....si nu in ultimul rand, a fost si este un om de caracter....pacat ca frustrarile unora, invidia si poate visele de putere date de unele promisiuni desarte au lasat ca un astfel de om sa fie "pierdut" pentru managementul facultatii si al universitatii oradene...Succes doamna Dodescu, sanatate si respect pentru ceea ce ati facut pentru oamenii de acolo. Colegii din alte centre universitare va cunosc si regreta mizeria in care numele dvs este acum implicat.
Postat 14 Septembrie 2012, 12:12 de Popa
-
Ceea ce vedem este o criza a moralitatii. Oamenii care au demis-o pe dna Dodescu au beneficiat de sprijinul si ajutorul dumneaei pe toata perioada mandatelor sale. Am toata simpatia pentru dna Dodescu care mi-a fost profesoara si a dat dovada de mare caracter! Proiectele pe care le-a implementat in facultate au ridicat mult facultatea si ne-au facilitat noua, studentilor, accesul la laboratoare foarte bine dotate si sansa de a desfasura stagii de practica in cele mai bune conditii. Multumim dna Dodescu!
Postat 14 Septembrie 2012, 09:39 de student
Politicul face economicul, nu invers !
Pucistii i-au copiat pe uslinosi, ce tot o suciti ! ,,Majoritatea'' decide, minoritatea se supune, asta e sloganul obsesiv al tuturor nulitatilor ! Si cum mediocrii/nulitatile sunt majoritatea (de ce ? nici Darwin n-a putut explica !), uite ce iese... si-n parlament si ici la sorbonica....
Postat 14 Septembrie 2012, 09:17 de .
Batman returns
Nu cunosc nimic din activitatea recenta a d-nei Dodescu, o stiam cu zeci de ani in urma si mereu m-a surprins faptul ca a ales Oradea ca finalitate a viselor ei, stiind ca a avut o educatie aleasa, note foarte bune si un parcurs confirmat la fiecare etapa. In acelasi timp, despre doamna din medalion nu am nici cea mai mica idee, cine este, ce a facut sau prin ce s-a remarcat vreodata. Pentru mine, este asemeni majoritatii cadrelor din Univ. Oradea, o ilustra anonima. Sper ca timpul sa-l aseze pe fiecare acolo unde ii e locul.
Postat 14 Septembrie 2012, 08:31 de azhor azhai
nedreapta
un om care nu are principii o smiorcaita si fara a fi un exemplu pentru tineri.cum se poate smiorcait-o sa nu te intereseze studentul cu cele mai bune rezultate la invatatura sa-l promovezi in cadrul universitatii.vai de tine.ai promovat nonvalorile si mediocritatea.
Postat 14 Septembrie 2012, 08:29 de fost student
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON