URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2014, 08:19

"Se rezolvă, pac, pac, pac!" Directorul Colegiului Şaguna, pus în libertate de soţul unei prietene

"Se rezolvă, pac, pac, pac!" Directorul Colegiului Şaguna, pus în libertate de soţul unei prietene OM DE ONOARE. De când a fost eliberat din arest, Răzvan Vonea s-a dat la fund, iar la telefonul lui răspunde mama sa, care îl dă ca exemplu de urmat şi îi condamnă prietenele turnătoare. Culmea, nu pretinde că e nevinovat, dar se mândreşte cu el fiindcă "a fost închis atâta vreme şi n-a turnat pe nimeni"...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În învăţămânul bihorean pilele, cunoştinţele şi relaţiile decid note, medii şi examene, pentru elevi şi dascăli deopotrivă. O demonstrează chiar interceptările convorbirilor fostului director a Colegiul Tehnic Andrei Şaguna, Răzvan Vonea, inculpat pentru corupţie de către procurorii Parchetului Bihor.

Stenogramele dezvăluie cum a fost "vândut" Vonea chiar de prietena sa, Ramona Bacter, fostă şefă a Serviciului Juridic al Inspectoratului Şcolar şi apoi la Universitate, dar şi cum directorul se vedea viitorul inspector general, cum şi-a rezolvat propriile examene la facultate şi cum şi-a pârât o profesoară care, ignorând pilele, l-a picat.

Lanţul turnătorilor

Cazul fostului director al Colegiului Şaguna, arestat pe 7 iulie pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, a fost prezentat pe larg de BIHOREANUL. Răzvan Vonea a intrat în vizorul procurorilor cu ocazia unor investigaţii declanşate împotriva predecesoarei sale, Antiana Man, acuzată de delapidare şi fraudarea unor examene de Bacalaureat în anii 2011 şi 2012. Cum legea permite reducerea pedepsei pentru cei care facilitează dovedirea altor infractori, femeia şi-a pârât complicii, printre care şi pe Ramona Bacter, fosta juristă şefă a IŞJ, între timp ajunsă pe aceeaşi funcţie la Universitate.

La rându-i, Bacter l-a turnat pe Vonea, dezvăluind că acesta îi rezolvase, pe bani, note de trecere pentru un elev şi chiar pentru sora sa, Teodora Hanciu, studentă în anul III la Ştiinţe Economice, la un examen cu lectorul Corneliu Benţe, fost coleg cu Vonea. Iniţial, Bacter a dat în schimbul acestui serviciu 100 euro, dar după examen Vonea i-a scris pe mesageria Facebook că a "îmbunătăţit" pachetul pentru amicul său cu "un whisky, o cafea şi un parfum", cerând, prin urmare, ca aceste bunuri să-i fie returnate.

Şpagă în direct

Ca să scape şi ea mai uşor, Bacter a fost de acord să-l provoace pe Vonea la noi discuţii, pe care să le şi înregistreze. Aşa au aflat procurorii că directorul pregătea noi afaceri, cea mai importantă fiind găsirea unei metode prin care să rezolve Bacalaureatul pentru un elev de la Colegiul Mihai Viteazul, fiul unui amic de-al său din copilărie, Florin Popa, ajuns om de afaceri şi dispus să ofere în schimb 5.000 euro. Care era metoda? S-o pună pe Bacter şefă de comisie la Bac, iar aceasta să-i ajute protejatul.

Vonea: Îi un om serios, îi drăguţ, de gaşcă. Da' nu învaţă, ştii tu, nu învaţă copilu'...

Bacter: Şi mie îmi pică 5.000? Cât dracu' dă ăla dacă mie îmi pică 5.000?

Vonea: Nu te interesează..

Afacerea a căzut, însă, doar pentru că în acest an comisiile de examinare nu au fost numite, ci trase la sorţi în public. Dar procurorii n-au stat cu mâinile în sân şi au supravegheat cu atenţie întreaga "trupă". Astfel, poliţiştii au descins în timpul examenului, prinzându-l pe Popa jr. cu un telefon în care avea subiectele rezolvate.

Rezolvatorul

Afacerile lui Vonea nu s-au limitat doar la atât. Stenogramele dezvăluie că directorul obişnuia să-i ajute pe chiulangii, căutându-i pe ei ori pe părinţii lor pentru a le oferi subiectele pentru teze şi negocia cu elevii notele pe care urma să le treacă în catalog. Aşa a făcut, de pildă, în cazul lui Vasile Cioran, elev în clasa XII B, care "uitase" să predea un referat şi a apelat la el la sfârşitul anului şcolar ca să nu rămână cu media neîncheiată:

Cioran: Nu mă puteţi încheia şi vi le trimit peste juma' de oră?

Vonea: Să te închei? Noa, da' ce notă să-ţi dau că te închei?

Cioran: Daţi-mi cât o fi, dom' profesor, numa' nu mă lăsaţi neîncheiat. Serios acuma! 7, 8, cât vreţi dumneavoastră, 6..."

Vonea a rezolvat şi examenul de grad pe care trebuia să-l susţină o altă prietenă, Dora Negruţiu, la care el urma să fie examinator desemnat de Inspectorat, alături de o angajată a Casei Corpului Didactic, Verghelia Tiurbe, şi de un reprezentant al Universităţii, Oana Secară. Directorul nu doar că şi-a învăţat amica "tarifele" practicate - 100 euro pentru preşedintele comisiei de evaluare, adică pentru Tiurbe, şi 300 lei pentru celălalt membru, Secară - ci, pe 26 mai, le-a sunat pe celelalte două examinatoare şi apoi a însoţit-o pe Negruţiu la înmânarea şpăgilor.

Negruţiu: Astăzi le rezolvăm pe amândouă?

Vonea: Eu le sun pe femei... Merem, rezolvăm, pac, pac, pac!

Pile şi la facultate

Vonea era sunat de zeci de elevi şi părinţi care cereau note, motivarea absenţelor ori rezolvarea unor probleme întâmpinate cu alţi dascăli. Şi asta nu doar la colegiul unde era director, ci şi la şcoala pe care o condusese anterior, Colegiul Partenie Cosma. "Sun din partea...", "nu rămân dator", "va fi bine" - sunt doar câteva din expresiile care denotă că serviciile nu erau prestate gratis.

La rându-i, Vonea apela la alţi "rezolvatori" pentru propriile probleme. Cum nu i-a ajuns că era profesor de economie şi director, ci s-a înscris şi la a doua facultate, de Istorie-Geografie, a vrut să-şi "bifeze" modulul pedagogic cu ajutorul Georgetei Groza, secretar şef la Departamentul pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului Didactic (DPPPD). La schimb, aceasta i-a cerut "pile" la Electrica şi la CAO, de unde avea de obţinut avize. Cum Vonea s-a executat rapid, şi Groza a făcut la fel...

Vonea: Deci consider modulul pedagogic încheiat?

Groza: Da.

Vonea: Gata, bun.

Groza: Ciocu' mic şi joc de gleznă.

Vonea: Atât! Ce-mi plac mie chestiile astea...

Groza: Aşa-i? Nu degeaba eşti tu prieten cu mine.

Vonea: Mă, io, aşa ceva... io aşa trăiesc!

În timpul discuţiilor, Vonea i-a dezvăluit femeii un secret: deşi afacerile îi mergeau foarte bine la Şaguna, urma să fie numit inspector şcolar general, în locul liberalului Daniel Negrean. Mai ales că avea un atu important, era membru PSD!

"O doare pixu'?"

Obişnuit că orice şi oricine e de vânzare, Vonea a devenit furios în momentul în care, în sesiunea de examene din vara aceasta, una dintre profesoare, Ribana Linc, a refuzat să-l treacă pe ochi frumoşi. Aşa reiese din discuţia pe care directorul-student a purtat-o cu prodecanul Facultăţii de Geografie, Rodica Petrea, căreia i s-a plâns de îndărătnicia celei care îl "umilise". Ba mai mult, a intervenit până la decanul facultăţii, Alexandru Ilieş.

Vonea: Păi dacă vroiai să ajuţi un om, Doamne tună-l, da' nu poţi să dai un 5? O doare pixu', unghia?... Dacă atâta lume i-a cerut un favor, da' atâta lume, atâta să nu faci?... Hai, mă, să fim serioşi, că nu-mi vinde mie gogoşi în domeniu, că doară nu-s de la poalele plugului.

Petrea: Şi-am mai spus că în sistemul universitar nu funcţionează chestia asta! Nimeni nu ţine cont dacă-i spune decanu' unui profesor, profesoru' nu face... Ce ai căutat la decan?

Vonea: Da' mă duc şi până la...

Petrea: Ş ce ţi-o spus? Că decanu' nu poate s-o oblige...

Vonea: Ba da, ba da, se va rezolva problema...

Petrea: ... Părerea mea rămâne aceeaşi: nu mai fă valuri, că oricum vei trece. Deci te agiţi degeaba. Tu când m-ai ascultat pe mine, o ieşit bine.

Picat

Săltat de procurori, Răzvan Vonea nu a mai apucat să-şi rezolve nici examenele de final de an, şi nici pe cel de licenţă pentru a-şi procura a doua diplomă. Reţinut şi apoi arestat preventiv, a şi recunoscut mare parte din acuzaţiile aduse împotriva sa de anchetatori, avocaţii săi încercând ulterior să-l salveze invocând acte medicale cum că este depresiv şi că, din cauza tratamentului medical, ar fi avut discernământul diminuat.

Culmea ar fi ca stratagema să reuşească şi povestea să-i impresioneze pe judecători, caz în care Vonea s-ar putea întoarce de unde a plecat. La catedră, ca să-i educe pe copii despre ce ştie el mai bine: pile, relaţii, cunoştinţe, şpăgi...


TE-AM ŢUCAT!
Judecată ca între prieteni

04_Antik_Levente_bihoreanul.jpgRăzvan Vonea a stat în arest până pe 31 iulie, când a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni de 50.000 lei. Decizia a aparţinut judecătorului Antik Levente (foto) de la Curtea de Apel Oradea, a cărui soţie este prietenă cu fostul director, deci ar fi putut să se abţină. Informaţia a apărut pe forumul BIHOREANULUI, unde un cititor comenta acid că Vonea şi Cristina Antik sunt colaboratori la mai multe firme. Că sunt amici o dovedeşte şi interceptarea unei discuţii în care Vonea o salută pe soţia judecătorului cu apelativul "şefa", iar ea cu "colegul meu".

Antik: Auzi, colegu' meu! Cred că ar trebui şi mă duc cu tine, dacă tot ai decapotabilă, mai repede oleacă! Mâine nu ne vedem?

Vonea: Ba ne putem, cum să nu?

Antik: Noa, când eşti disponibil îmi dai un bip şi vii şi mă iei de aici. Merem şi bem o cafea.

Vonea: Noa bine!

Antik: Noa, bun. Hai, te-am ţucat!

Eliberarea lui Vonea din arest a survenit după ce Tribunalul respinsese solicitarea. În soluţia sa, judecătorul Antik i-a luat însă apărarea, arătând, printre altele, că denunţătoarele Antiana Man şi Ramona Bacter fuseseră "amicele" directorului şi descriind grupul ca un "trio «amoros» devenit ulterior duşmănos cu anumite tendinţe de răzbunare". Într-o construcţie alambicată, judecătorul se întreba dacă Vonea a fost turnat ca act de dreptate socială, pentru beneficiul reducerii pedepsei denunţătoarelor, sau ca urmare "a unui act răzbunător prin care s-ar urmări crearea sau păstrarea între «prieteni» a unei situaţii de egalitate în materie de antecedenţă penală" (!).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
hoți,de ce vă mai mirați
In alte județe a fost mai eradicată corupția.În Bihor, cred că ar face infarct un procuror, dacă ar investiga până unde se întinde caracatița corupției și a hoților.Cazul Vonea a fost unul prins, dar alții?Ia dați o raită prin instituțiile de învățământ din Bihor.Veți afla cu stupoare că stimabilii au toți spate pe un parlamentar originar din Bihor.Cum au ajuns acești oameni să conducă țara?De ce se folosesc autoritățile corupte de vecinii de bloc pentru spionaj, interceptare ilegală, hărțuire și intimidare, atunci când cineva spune sau știe adevărul?De ce unii polițiști și jandarmi din Bihor țin cu mafia corupției?
Postat 27 Septembrie 2014, 10:11 de cc
Vonea - un director de exceptie
Dragi oameni, in primul rand spuneti'mi si mie care nu a facut asemenea mizilicuri invocate dlui Vonea!? In al doilea rand, de ce vindeti Bihoreanul doar tot ce e rau despre un om si nu pomeniti si de realizarile acestui om! In al treilea rand, performantele acestui profesor nu mai conteaza deloc: din Saguna a facut Scoala Europeana si alte proiecte acolo, la Economic a avut rezultate remarcabile ca director! Toate acestea pt voi nu mai conteaza??? Conteaza doar sa aruncati cu noroi intr'un om valoros pt niste fleacuri ? Mai reflectati, dragi cititori, caci cei ce il cunosc pe dnul Vonea au pareri f bune despre acest OM !
Postat 24 Septembrie 2014, 00:21 de Un profesor decent
Prostii
Sunt niste prostii fiul Cristinei este cel mai bun si merita sa intre la liceu.Cine este importiva lui sunt niste oameni fara caracter.Doamna herlas2 mere-ti acas`
Postat 01 Septembrie 2014, 23:05 de Steli
pila cu pila
dreptatea sfideaza toata lumea!....aceiasi oameni fura mereu si sunt nevinovati ca exista un MARE HOTcu fct si ii salveaza pe toti
Postat 28 August 2014, 22:02 de plia
Voi parinti?
asa oameni,asa caracter..nu poate ca blonda de la bani sa nu il ajute....cand tu Antik vei cadea din fct,va lua la rand un alt judecator...poate fi chiiar si un tigan..daca il poate folosi,de ce nu?
Postat 28 August 2014, 21:36 de oana
hotomanii
nu cred ca dnul VONEA NU STIA DE cele doua cu care lucra...bine ca e judecatorul Antik salvatorul curvelor si al hotilor!..dar ii va veni siu lui randul odata asa cum le-a venit si astora 3.....
Postat 28 August 2014, 21:30 de mirel
Asta e !!
E o vorba din popor: Curvele niciodata nu-si f.u.t. norocul !! Cristina si-a luat barbat nou, fecioras, cu 5 ani mai tanar ca ea, judecator, cu salar f.f.f. mare, cum ii place ei, cu vila, etc, etc. Dusmanii mor de ciuda, prietenii o barfesc pe la colturi, Bula ii indeplineste toate poftele inimii, totul merge ca pe roate! Asta e lumea in care traim !!
Postat 28 August 2014, 16:16 de Alt eu
nenorocitii
din toata tevatura aceasta mai lipseste-desi nu e de mirare sa nu faca parte si CRISTINA ANTIK-MAI ALES CA E VORBA DE BANI
Postat 28 August 2014, 12:41 de eu
Vonea - un jeg de om
Il cunosc personal pe Vonea, E un jeg de om, un rebut al societătii cu foarte mult tupeu. La toate sesiunile a copiat cu telefonul. Un nesimţit... Cat despre articol, văd că mulţi o lauda pe autoare spunându-i că e "bine documentat". Chiar aşa? Petrea nu mai e prodecan de 2 ani! Interpretarea unor stenograme nu mi se pare a fi o chiar aşa de mare realizare.
Postat 26 August 2014, 00:04 de CM
V-am tucat !
Bihoreanul o stie de mult timp pe Cristina Antic sau Cristina Ionescu cum vrea s-o numeasca. A scris despre ea vrute si nevrute, de pe vremea cand lucra la scoala din Ineu, apoi la Aeroport – amantlacurile cu directorul, la scoala din Toboliu, despre fraudele pe care le-a facut pe aici, si nu in ultimul rand conflictul pe care l-a avut cu profesorii din Colegiul Iosif Vulcan si despre circul pe care-l face in scoala de cand a fost adusa pe post de doctor contabil sef. Ce nu stie Bihoreanul e ca Cristinutza a ramas aceeasi: schimba directorii dupa voia inimii, isi face mendrele prin toate institutiile statului, la Primarie, la Inspectoratul scolar, la Prefectura, la Tribunal, peste tot, pentru ca sotul ei marele judecator Antic Levente nu-i iese din cuvant. Cea mai recenta actiune in cardasie cu directoarea Savu e ca si-a bagat copilul absolvent de clasa a VIII-a , o puslama de baiat, la clasa de profil pedagogic cu nota 6 si ceva, mult sub ultima medie de intrare. Cu toate ca repartitia se face computerizat, contabila a reusit sa insele sistemul si sa le arate tuturor ca ea este legea si ca ea face legea unde doreste. Inspectorul general stie lucrul acesta dar nici el nu o poate refuza pe blonda. Asa ca sa nu va mai mirati ca sotul contabilei ii satisface nevestei toate capriciile: chiar sa-l scoata de la balamuc pe Vonea.
Postat 24 August 2014, 15:21 de herlas 2
Mintea lui Barney
Da cipri, tot orasul vuieste despre cele doua doamne numai prostul de Barney habar nu avea de nimic. Era prea orbit sa aibe langa el inca o obedienta pe care sa o manipuleze dupa mintea lui. Cand colo ghinion, o iesit tocmai pe dos. Asa ii cand ti-l bagi pe satana in casa, greu te mai lepezi de el dupa aia.
Postat 22 August 2014, 18:38 de observator
pica cei mai fraieri
Este bine sa fie descrise faptele asa cum sunt ele, si bune si rele. Insa, haideti sa ne aplecam putin si asupra atator lucruri bune pe care acest om le-a realizat si le-a facut in functiile si calitatile pe care le-a avut; orice om greseste, dar asta nu e capat de lume. Cat despre celelalte 2 distinse doamne .... vuieste tot orasul cine sunt, ce matrapazlacuri au facut, cum au parvenit si cate si mai cate au facut. Sunt lucruri si fapte pe care le stiu doar cei din sistemul bihorean de invatamant. Insa, cine greseste, plateste, clar !
Postat 22 August 2014, 17:03 de cipri
Tare
Vă felicit, Bihoreanul, pentru articolele tari şi de calitate. Mă bucur că aţi rămas acelaş ca de 10 ani :)
Postat 21 August 2014, 14:42 de Cristi
Barny, Barny rau ai pornit si rau ai ajuns
Profesore stii mai multe ca se vede dedeparte. Daca ai dovezi punele pe fata ca se aud multe zvonuri. Se pare ca ai dreptate ca Barny se leapada de "satana". Mai bine s-ar lepada de doamnele de langa el, ca doame ce pe "dinafara" sunt. Mai bine s-ar lepada de cei promovati pe criterii cel putin dubioase daca nu penale in toate sensurile cuvantului.
Postat 21 August 2014, 13:50 de scarbit
Maghiarii, George, Barnei, Ilies, etc.
Interesant si totodat trist articol. Lichelele din ISJ Bihor laolalta cu lichelele Sorbonicii sau cele din magistratura. Nici o diferenta. Vedem din nou impostura si lichelismul care ne inunda si mai ales plasa de paianjen care ne inconjoara pe toti, inclusiv pe ei cei care o intretin. Faptul ca exista o legatura malefica, intre invatamantul preuniversitar si cel universitar este mai mult decat evident, dar aparitia Sorbonicii din nou intr-un scandal care nu ar fi trebuit sa aibe legatura cu ea, arata cat de penala si proasta este conducerea acesteia. Nu le ajunge rahatul pe care si-l creeaza singuri, au ajuns sa manance si ce nu le apartine. Ar fi interesant sa explice public Barnei cateva mici coincidente“banale“: 1. Cum si de ce a ajuns lupul paznic la stana? Adica penala Bacter in ograda Sorbonicii si mai ales sefa juristilor? Cine a recomandat-o si cine din conducerea actuală a decis acest lucru? 2. Daca Barnei habar nu are de legea educatiei, gramada lui de juristi nici atata nu au fost capabili sa-i explice ca jurist sef la inspectoratul scolar nu-i totuna cu jurist sef la Sorbonica? 3. Cate din ilegalitatiile Sorbonicii au fost turnate de penala Bacter la DNA? 4. In conditiile in care plange in presa ca nu mai sunt bani, acesta sa fie oare motivul pentru care isi renovează biroul si isi “curata”sistemul informatic?
Postat 21 August 2014, 12:50 de Profesor
nu e asa
@Oli: articolele Laurei Gal sunt bine scrise si documentate! Asa cum a fost si un articol aparut in februarie 2013! Confirm ca tot ce se scria acolo era adevarat("Teapa de Impact"); ca pe DNA a durut-o fix in basca, asta e! Ca Investigarea Fraudelor n-a ajuns la nici o concluzie dupa aproape doi ani, asta e! Si ele Institutii de mare IMPACT!
Postat 21 August 2014, 12:46 de TDS
nivel
Imi este greata cand citesc acele "convorbiri". Despre structura morala a persoanelor implicate nici nu mai are rost sa emitem vreo parere insa daca analizam limbajul acestor persoane care se considera intelectuali stiu ca invatamantul nu mai are nicio speranta in tara asta. Aceste persoane sunt puse in functii de directori, inspectori scolari. Ei reprezinta modele de autoritate pentru profesori si elevi?Criteriul politic de desemnare al acestora este motivul acestei realitati aberante.
Postat 21 August 2014, 11:10 de ea
UN AGRAMAT!
Ce limbaj de manelisti au astia, ramai perplex!!!!! Dar pe langa Mirciulica Basescu sunt mici insecte!
Postat 21 August 2014, 11:08 de Mara
Uo
Să îl întrebați și pe domnu Barney ce părere are, fiind implicați universitari, inclusiv la nivel de conducere! Romanul acum 2 luni, acum Ilieș!
Postat 21 August 2014, 10:48 de Bungi
alcatraz
DE FAPT VONEA ASTA SI-O GRESIT JOBUL! Daca ar fi fost un intreprinzator privat facea deja milionul de euro! dar e director de scoala...asta e drama lui! La puscarie boss!
Postat 21 August 2014, 10:06 de rundmc
cazane
chiar ca sunt oameni are isi fac datoria ,,fara doar si poate'' , altfel nu am fi avut acces la astfel de stiri . Totusi in unele cazuri (despre sosele stricate ,distruse ) nu se fac ,,seriale '' care sa duca la rezolvarea problemei iar in alte cazuri (javre care musca pe strazi ) se scrie mult si cu patos (de teama acelor zise iubitoare ). Ua peste alta , felicitari pentru articol , este corect scris .
Postat 21 August 2014, 09:48 de georgiana
super articol
chia este un articol bine scris . Daca ese in totalitate adevarat atunci se confirma inca o data faptul ca suntem o specie imperfecta . Decat articole despre caini comunitari , astea chiar ca sunt subiecte fierbinti . Dar ce sa -i faci , audienta vine si din titluri flamboaiante .
Postat 21 August 2014, 09:42 de herlas
adio tara mea
ce fățău de robinet are! să ajungi să te judece un calorifer d-asta, pe bază de cumetrie... ne mai mirăm ca ne pleacă tinerii scârbiți din țară... bine Vonea, abia aștept să revii la catedră să-ți dăm ce meriți [n-o să fie nici cafea, nici wischy].
Postat 21 August 2014, 09:41 de Fausto Galvan
super
un super articol . Excelent , daca este chiar adevarat arata cate este de corupta omenirea
Postat 21 August 2014, 09:27 de nelu
Justitia "INDEPENDENTA"
Cam toti judecatorii au diferite "afinitati". Si se uita o chestiune importanta: justitia nu se rezuma doar la cauzele cu politicieni! Exista si cauze mici unde o solutie vadit eronata poate afecta chiar viata unui om. Dau exemplul judecatorilor C.M.(T.B.), I.D.T. si S.B.(C.A.O.). Acestia NU AU AUZIT DE DOL PRIN RETICENTA! Definitie: Varietate de dol caracterizata prin aceea ca elementul obiectiv din structura sa consta intr-un fapt omisiv (inactiune) concretizat in ascunderea de catre unul dintre partenerii contractuali, ori in necomunicarea cu cealalta parte a unei imprejurari esentiale ce era necesar sa fie cunoscuta de aceasta pentru formarea unei corecte reprezentari a circumstantelor de fapt si de drept ale incheierii actului juridic civil (contractului). Speta concreta: un dezvoltator OBLIGAT de un contract de asociere cu Consiliul Local sa vanda niste imobile la un pret MAXIM, nu informeaza cumparatorul despre aceasta obligatie si vinde (mult)mai scump. Sa se jure judecatorii amintiti ca daca cumparatorul ar fi cunoscut aceasta imprejurare(pretul maxim la care TREBUIA SA SE VANDA)ar mai fi incheiat contractul la un pret mult mai mare!
Postat 21 August 2014, 09:00 de TDS
Ca la ardeleni din care se desprind si bihorenii
TE ŢUC! Draga DNA, trebe sa-ti faci fundatie ca sa pot si io dona niste banuti acolo, din ce oi ave si io, ca sa popresti di tat golanii aistia care ne spurca imaginea prin lume.
Postat 21 August 2014, 08:58 de Pond
Antik esti, antic o sa ramai !!!
Cat de prost poti sa fi, ca judecator, cand vezi cum cad pe capete in jurul tau colegii magistrati din diverse motive mai mari sau mai mici, sa-ti imaginezi ca ramai brav dupa ce favorizezi pe unul sau pe altul in vreo sentinta ??? Chiar asa de prosti pot fi acesti indivizi care, zic ei, impart dreptatea, incat nu stiu ca sunt monitorizati din toate directiile, de la vest la est si de la nord la sud, de sus in jos sau de jos in sus, de la dreapta la stanga si invers ??? Mai era unul tare tafnos, procuror de felul lui, care umbla tot la trei zile cu alta masina, ca nu-l durea buzunarul, iar cand a inteles ca fusese inregistrat vorbind cu niste hoveri chiar in aceste masini, i-a cazut falca si s-a apucat de turnat !!! Asa sa pateasca toti judecatorii care nu-si vad de lungul nasului si asa prea mare la salarii, indemnizatii si sporuri, pensii speciale si alte drepturi pentru altii inexistente !!!
Postat 21 August 2014, 08:44 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON