URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2017, 12:16

Luptător în stradă: Organizatorul protestelor anti-Guvern, Sebastian Duma, îi îndeamnă pe orădeni să nu cedeze

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultima seară a lunii ianuarie, când Guvernul PSD-ALDE aproba în secret celebra OUG 13, ce prevedea dezincriminarea abuzului în serviciu pentru prejudicii sub 200.000 lei (între timp abrogată, la presiunea străzii), orădenii s-au trezit la viaţă. Seară de seară, protestatari furioşi, dar paşnici, au huiduit, au strigat lozinci contra PSD şi a Guvernului, clamând dreptul de a locui într-o ţară care să nu fie condusă de politicieni corupţi.

Tonul protestelor l-a dat Sebastian Duma, un orădean get-beget, dar care de peste două decenii lucrează "afară". Hotel manager pe vase de croazieră, Sebastian a venit acasă peste iarnă, dar nu-şi imagina că va ajunge să-şi petreacă serile protestând. "Eu acum sunt la Oradea în vacanţă şi, în loc să-mi duc fetele la munte, ies în fiecare seară la protest. Dar nu se mai poate!", spune bărbatul.

Hoinar cu gândul la Oradea

Acum în vârstă de 47 de ani, Sebi a plecat din ţară la începutul anilor ‘90. "Revoluţia m-a prins în armată. Am mai stat apoi un an prin Oradea, dar am simţit că nu am perspective", povesteşte el. A luat drumul străinătăţii, ajungând până la Sydney, în Australia, unde a urmat o şcoală de management hotelier. După ce a absolvit-o, s-a angajat în hoteluri din străinătate, apoi şi din Oradea, ca într-un final să devină manager de hotel pe vase de croazieră.

Soţia şi cele două fiice ale sale au rămas la Oradea, unde şi Sebi îşi doreşte să revină, cândva. Se gândeşte că ar putea să-şi înceapă chiar o carieră în ştiinţe juridice, deoarece în anii în care a luat pauze de la joburile de afară a absolvit la Oradea facultăţile de Ştiinţe Economice şi de Drept.

În 2015, a cochetat un pic şi cu politica. S-a înscris în M10, partidul înfiinţat de Monica Macovei, ajungând vicepreşedinte al filialei Bihor, dar s-a rupt repede de organizaţie: "Cred în valorile acestui partid, dar filiala locală era prea absentă".

"Lupt pentru România"

Tocmai pentru că-şi doreşte să revină acasă, Sebi a rămas atent la tot ce se întâmplă în ţară. "Am pregătirea necesară ca să înţeleg foarte bine ce a încercat să facă acum Guvernul. Dragnea, acest biet om cu două dosare penale, se foloseşte de instituţii în lupta sa de a scăpa de condamnare. Şi mulţi dintre oamenii care ies în stradă înţeleg ce vrea să facă".

Sebi a simţit că trebuie să protesteze încă din 22 ianuarie, când dorinţa guvernanţilor de a dezincrimina corupţia era doar un zvon. În acea zi de duminică a creat un eveniment pe Facebook, invitând orădenii la o întâlnire spontană în Piaţa Unirii, la care au răspuns peste 150 de concitadini. Au protestat paşnic, acuzând dorinţa politicienilor de a legaliza hoţia.

Nouă seri mai târziu, când bomba a explodat, Guvernul aprobând OUG 13, Sebastian Duma a fost unul dintre primii ieşiţi în Piaţa Unirii. "Politicienii tratează ţara ca pe o feudă de unde scot zeciuieli, pentru ca ei să poată trăi în bula lor de sticlă. Şi-au bătut joc de ţara asta, dar eu lupt pentru ea, pentru că fetiţele mele învaţă aici şi eu aici vreau să mă întorc acasă", zice Sebi.

Organizatorul

Aflat în vacanţă, deci cu mai mult timp liber decât alţi protestatari, Sebastian şi-a asumat de bunăvoie şi rolul de organizator al protestelor. El a cerut autorizaţiile necesare pentru manifestaţii, el a mobilizat lumea pe Facebook şi a încercat să asigure logistica utilă protestelor, cum ar fi instalaţia de sunet. A fost ajutat şi de alţi voluntari, precum Cristi Klapan şi Adrian Oegar, la fel de nemulţumiţi de actualul Guvern. La apelul lor au răspuns mii de orădeni, chiar şi 7.000 într-o seară. Totuşi, Sebi crede că se poate şi mai bine: "Ştiu că Oradea nu este un oraş pesedist".

Tot Sebi a redactat şi "Declaraţia bihorenilor cinstiţi şi responsabili", prin care se cere un referendum anti-corupţie, demisia imediată a Guvernului Grindeanu, demisia lui Liviu Dragnea şi a lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia celor două Camere, depolitizarea instituţiilor, eliminarea avizului Parlamentului pentru cercetarea penală a demnitarilor şi instituirea interdicţiei ca politicienii condamnaţi să mai poată ocupa demnităţi publice.

Cea mai stringentă, în opinia lui Sebi, este demisia Guvernului. "Guvernul ne minte în continuare, ne sfidează, nu-şi recunoaşte greşelile. Strada vrea demisia!". Ca să dea greutate proclamaţiei, vrea să demareze o campanie de adunare de semnături.

"Puterea lor contează"

Sebastian Duma crede că România are nevoie şi de alegeri anticipate. "Dacă PSD va continua să guverneze, vom dormi cu un ochi pe Monitorul Oficial şi cu o mână pe pancartă. Nu se poate trăi aşa! Din cauză că au ei dosare penale, calcă tot în picioare. Nenorocesc o ţară întreagă", zice el.

Ce va urma e greu de spus. Cert este că Sebi îşi îndeamnă concitadinii să iasă în stradă în continuare: "Sper ca orădenii să aibă ei încredere în faptul că deţin puterea. Eu nu sunt comandant de oşti, dar sper că au înţeles că puterea lor contează, dacă vor fi uniţi". Nu degeaba în stradă se strigă, seară de seară, "Uniţi salvăm toată România!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
@TDS
Pe Sebi unii îl ,,alintă'' Viorel...nu crezi că i se potrivește mi bine? ;)
Postat 14 Februarie 2017, 17:06 de caragiale
?!
@tsd, te vrei in locul lui ciordache?! Mai corect in locul anei birchall! Foarte bine! Da' ti-ai luat licenta?! Nu ca ar conta, in psd sigur nu conteaza, ciordache avea doua (cam ca tine!), dar asta nu l-a impiedicat sa fie cel mai prost ministru din ultimii ani.
Postat 14 Februarie 2017, 14:09 de pinonel
ÎNTREBĂRI
Sebi ( cum te alintă jurnaliștii ), faci diferența între infracțiunile de serviciu și infracțiunea de abuz în serviciu ? Știi care sunt infracțiunile de corupție ? Zici că ești absolvent de drept ! Cunoști definiția infracțiunii ?
Postat 14 Februarie 2017, 09:33 de TDS
CE ZICI DUMA, ABSOLVENT DE DREPT ?
Curtea de Apel Cluj i-a achitat luni pentru faptele de abuz în serviciu pe Gabriel Ruga, fost director general al filialei ELECTRICA TRANSILVANIA NORD și pe Constantin Stoica, fost director la SISEE TRANSILVANIA NORD după ce instanța Tribunalului Cluj i-a condamnat la pedepse cu închisoarea, informează Făclia de Cluj. Decizia de achitare a Curții de Apel Cluj are la baza articolul 16, alin 1, litera b din Codul de Procedură penală potrivit căruia fapta nu este prevăzută de legea penală. În același dosar a fost achitat pentru infracțiunea de abuz în serviciu și Petru Morar, fost şef al Serviciului Aprovizionare din cadrul SISEE Transilvania Nord iar omul de afaceri Vasile Croitoru a fost găsit nevinovat pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată.
Postat 14 Februarie 2017, 09:30 de TDS
NICI O PROBLEMA
@mitru: PERFECT !
Postat 14 Februarie 2017, 09:23 de TDS
@TDS
Prin ultimul tau comentariu demonstrezi, inca o data, ce caracter de **autocenzura** ai! In cazul asta, sa stii ca perseverenta nu te duce nicaieri. Definitiv si irevocabil, voi asocia persoana ta cu un individ anonim care aplauda frenetic discursul lui Iliescu tinut in fata minerilor.
Postat 14 Februarie 2017, 09:15 de mitru
DUMA OUT !
@aussieboy : SUNT SĂTUL DE DIASPORA ! AM RUDE CARE ȘI-AU TRĂDAT NEAMUL LUÂNDU-ȘI CETĂȚENIA MAGHIARĂ ( chit că nu au nici în clin, nici în mânecă cu ea ) ! DUMA pe Linkedin: Specialties: - Hotel Operations Management - F&B Financial Management - P&L Reports - Primary Accounting - Stock Take and Inventory Procedures - Menu Engineering - Conference & Events Management - Budgeting and Forecasting for the Hospitality Industry - Selecting, Recruiting and Training Staff for the Hospitality Industry - Business Administration - Legal Compliance - Safety and Security in the Hospitality Industry - HACCP Rules, Regulations and Procedures Demonstrează-ți talentele imaginare pe alte meleaguri !
Postat 14 Februarie 2017, 08:47 de TDS
Romani nevinovati mor in spitale in timp ce vinovatii scapa nepedepsiti.
Daca doar trei din cei alesi sa legifereze sau sa conduca si sa lupte pt.binele celor care i-au ales ar fi condamnati sau avea probleme cu justitia ar fi o rusine pt. noi toti. Avem din pacate sute de astfel de indivizi care fug de justitie ca dracu de tamaie:LISTA PENALILOR DIN PARLAMENTUL ROMANIEI Lista penalilor din PSD Constantin Adăscăliței, deputat - trimis în judecată Ecaterina Andronescu, senator - urmărită penal Radu Babuș, deputat - urmărit penal Niculae Bădălău, senator - urmărit penal Daniel Bărbulescu, deputat - urmărit penal Eugen Bejinariu, deputat - denunțător Dan Bordeianu, deputat - trimis în judecată Florin Constantinescu, senator - urmărit penal Alexandru Cordoș, senator - urmărit penal Vlad Cosma, deputat - trimis în judecată Liviu Dragnea, deputat - condamnat în primă instanță Mircea Drăghici, deputat - urmărit penal Sonia Drăghici, deputat - trimisă în judecată Marian Ghiveciu, deputat - condamnat în primă instanță Vasile Gliga, deputat - condamnat cu suspendare Iulian Iancu, deputat - urmărit penal Ovidiu Isăilă, senator - trimis în judecată Sorin Lazăr, senator - condamnat cu suspendare, urmărit penal Marius Manolache, deputat - urmărit penal Eduard Martin, deputat - urmărit penal Alexandru Mazăre, senator - urmărit penal Adrian Mocanu, deputat - tatăl este trimis în judecată Victor Mocanu, senator - trimis în judecată Mircia Muntean, deputat - condamnat cu suspendare Gabriel Mutu, senator - urmărit penal Marian Neacșu, dceputat - condamnat la amendă penală Florin Pâslaru - condamnat la amendă penală Victor Ponta, deputat - trimis în judecată Cătălin Rădulescu, deputat - trimis în judecată Neculai Rățoi, deputat - urmărit penal Cornel Resmeriță, deputat - tatăl este trimis în judecată Ilie Sârbu, senator - urmărit penal Adrian Simionescu, deputat - urmărit penal Ion Stan, deputat - trimis în judecată Anghel Stanciu, deputat - condamnat în primă instanță Dan Șova, senator - trimis în judecată Lucian Șova, deputat - urmărit penal Gabriel Vlase, deputat - cercetat penal Lista penalilor din PNL Ion Ariton, senator - urmărit penal Gigi Chiru, senator - condamnat în primă instanță Tudor Chiuariu, senator - condamnat cu suspendare Gheorghe Costin, deputat - trimis în judecată Grigore Crăciunescu, deputat - condamnat în primă instanță Victor Paul Dobre, deputat - urmărire penală blocată Corneliu Dobrițoiu, senator - condamnat în primă instanță Verginel Gireadă, deputat - condamnat cu suspendare Mircea Man, deputat - urmărit penal Dan Motreanu, deputat - trimis în judecată Corneliu Popescu, senator - cercetat penal Dian Popescu, senator - condamnat în primă instanță Alin Popoviciu, deputat - urmărit penal Mircea Roșca, deputat - trimis în judecată Cornel Sămărtinean, deputat - trimis în judecată Raluca Surdu, deputat - soțul este urmărit penal Cătălin Teodorescu, deputat - urmărit penal Hubert Thuma , deputat - condamnat cu suspendare Ionuț Zisu, senator - trimis în judecată Lista penalilor din UNPR Ionel Agrigoroaei, senator - trimis în judecată Marin Anton, deputat - urmărit penal Marin Burlea, senator - fiul este trimis în judecată Mario Caloianu, deputat - urmărit penal Titi Holban, deputat - trimis în judecată Lucian Iliescu, senator - urmărit penal Ruxandra Jipa, senator - soțul a fost urmărit penal Șerban Mihăilescu, senator - urmărit penal Valerian Vreme, deputat - urmărit penal Lista penalilor din ALDE Mircea Banias, senator - trimis în judecată Daniel Chițoiu, deputat - urmărire penală blocată Bogdan Ciucă, deputat - urmărit penal Eugen Durbacă, senator - urmărit penal Ovidiu Silaghi, deputat - urmărire penală blocată Dorinel Ursărescu, deputat - trimis în judecată Varujan Vosganian, senator - urmărire penală blocată Lista penalilor din UDMR Borbely Laszlo, deputat - urmărire penală blocată Kerekes Karoly, deputat - condamnat cu suspendare Mate Andras Levente, deputat - condamnat cu suspendare Tanczos Barna, senator - urmărit penal Lista penalilor de la minorități Ghervazen Longher, deputat - condamnat cu suspendare Adrian Merka, deputat - condamnat cu suspendare Nicolae Mircovici, deputat - condamnat cu suspendare Lista penalilor neafiliați Sebastian Ghiță, deputat - trimis în judecată Florin Popescu, deputat - trimis în judecată Elena Udrea, deputat - trimisă în judecată “
Postat 14 Februarie 2017, 07:36 de Ducustrigacucu
PS
Asa eficiente sunt tehnicile astea de deturnare a mesajului, ca era sa uit ce am vrut sa scriu initial in comentarii: Va multumesc domnule Sebastian Duma! :)
Postat 14 Februarie 2017, 07:28 de mitru
ce-i mai place romanului...
...sa injure alt roman... E trist ca noi oamenii de rand ne certam ca prostii, in timp ce asa zisii reprezentanti ai nostri, din clasa politica (oricare e ea) asista la spectacol cu cinism, demagogie si dispret. Cel mai tare ma indigneaza faptul ca o buna parte din noi pleaca de la premiza ca politicul nu e corupt, ci justitia e stramba, ei (politicienii) fiind victimele unui abuz din partea sistemului. Saracii... Cine e sistemul? Sistemul solar? Vreme de 27 de ani "sistemul" a fost cladit de ei, si de cand justitia nu mai e in mana unui singur papusar (deh, asa e cu concurenta)... Dar na, e complicat sa intelegi economia de piata cand nu participi la ea, iar pentru cei obisnuiti cu monopolul e chiar periculoasa.
Postat 14 Februarie 2017, 07:17 de mitru
@aussieboy
D-le aussie dar si boy pe deasupra, nu sunt sub anonimat. Daca ma uit in CI in dreptul prenumelui meu scrie exact asa precum citisesi chiar matele, domnule. However, dupa cum zic oamenii care sunt ozzie in capul oaselor, nu vad ce e rau in a manca cu polonicul atata vreme cat mananci din oala ta sau vrei sa ne arati cat esti dumneatale de cult mancand cu lingurita cate putin si din fiecare? Mda, imi dau lacrimile cand ma gandesc la miliardele care au curs in Romania din diaspora si cum indirect ati fost cei mai mari investitori in economia romaneasca, dar m-am sters repede la ochi. Apropo de propaganda, ce sa vezi, Romania nu are cei mai multi bugetari/numar de locuitori. O vorba romaneasca si nu una aussie zice: "vorba multa, saracia omului". Si inca ceva, pastreaza-ti speranta pentru tine acolo unde esti, revarsa-ti mila in alta parte iar atunci cand te doare capul ia un paracetamol. D-le, sa stii ca nici salam cu soia n-am mancat dar nici GM nu sunt ci sunt un om care nu suporta grobianismul si aroganta cu care te exprimi la adresa concetatenilor mei. Ia-ti bobul de inteligenta sau de geniu si planteaza-l pe vase sa fii GM ca sa fii si tu investitor in economia din "Romanika" ca asa stii tu. Ceilalti traiesc, muncesc si isi platesc taxele in Romania.
Postat 14 Februarie 2017, 05:10 de Klaus_Sebastian
Manipulare pesedeum est! Plus A3 și RTV!
Văd că manipularea cu dezincriminarea abuzului în serviciu se întinde ca pecinginea și chiar și unii oameni de bună-credință care n-au citit textele sunt oarecum nedumeriți, așa că trebuie demontată imediat. Propaganda spune așa: că întrucât nu s-a modificat Art. 297 alin. (1) din Codul Penal (privitor la abuzul în serviciu) conform deciziei CCR din iunie 2016, se aplică Art. 147 din Constituția României, care spune așa: ”Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept”. Unde este minciuna/manipularea? Păi, Decizia CCR nr. 405 (din 15 iunie 2016, publicată în MOf nr. 517 din 8 iulie) NU a declarat neconstituțional Art. 297 din Codul Penal. Formularea CCR este următoarea: Așadar, Articolului 297 din Codul Penal nu i se aplică Art. 147 din Constituție, întrucât Curtea NU a declarat neconstituționale dispozițiile sale, ci a spus că sunt constituționale, cu acea condiție de interpretare a termenului ”defectuos”. Așa se explică faptul că Art. 297, al. 1, nu a fost niciun moment suspendat de drept și nici nu au încetat efectele sale juridice din iulie 2016, continuând acuzările și condamnările pe baza sa (chiar dosarul în care este implicat acum Liviu Dragnea însuși se referă la abuzul în serviciu). Decizia unei instanțe, de care se discută azi, se referă la altceva, la interpretarea asupra ce înseamnă ”lege” din sintagma ”încălcarea legii”. Repet, articolul despre abuzul în serviciu este constituțional, dar trebuie interpretat într-un anume sens. Interpretarea poate fi făcută (cum a și fost făcută) de judecători, ca în cazul care a generat discuția de azi, dar ar fi, desigur, preferabilă o modificare directă a textului Art. 297, fără a exista însă ghilotina suspendării de drept și a celor 45 de zile. Modificarea poate fi făcută de Parlament, nu e necesară Ordonanță de Urgență. De altfel, încercarea de a arunca în brațele guvernului Cioloș o vinovăție pentru o inexistentă dezincriminare a abuzului în serviciu este jenantă. Dacă s-ar fi dezincriminat abuzul în serviciu printr-o neglijență de modificare a Codului Penal în acord cu deciziile Curții (în situația în care Curtea ar fi declarat neconstituțional acel articol, ceea ce nu s-a întâmplat), primul vinovat ar fi fost Parlamentul, în speță majoritatea PSD-ALDE, întrucât aceasta a fost majoritatea parlamentară și în timpul guvernării tehnocrate, și acum. Concluzie: nu s-a dezincriminat nimic, dar, într-un exercițiu ”what if?”, dacă s-ar fi dezincriminat, ar fi fost și vina majorității parlamentare PSD-ALDE.
Postat 14 Februarie 2017, 02:37 de aussieboy
N-a mâncat salam cu soia!
N-a mâncat salam cu soia, nu-i de-al nostru... Tristă țară, jalnic popor! Pentru cei care nu au aflat încă: românii din Diaspora sunt cei mai mari investitori în economia românească! Miliarde de euro trimise în țară, an de an, de 27 de ani deja! Plus taxe indirecte pe consum plătite statului român (TVA, accize), taxe și impozite pe proprietăți - da, deștepților, majoritatea își construiesc sau cumpără case/apartamente aici, unde le-au rămas familiile! - sau impozite pe profit, salarii și contribuții sociale plătite pentru derularea de afaceri mai mici sau mai mari începute cu banii câștigați cu greu prin străinătățuri. Și, da, toate astea creează locuri de muncă sau vă plătesc pensiile și ajutoarele sociale inclusiv vouă, unora de pe-aici, de pe pagina asta, care mâncați * cu polonicul. Zice un inteligent (sub anonimat, bineînțeles, că altfel nu ar avea curajul să deschidă gura): „mi se pare ciudat ca un dublu licentiat sa nu-si profeseze studiile aprofundate ci sa strige despre demnitate in piata publica organizand proteste spontane”. Studiile economice tocmai despre asta sunt, geniule: managementul oamenilor și al afacerilor în general! Iar omul prezentat în articol lucrează ca General Manager (GM) în companii în care mulți băgători de seamă de pe plaiurile mioritice nici nu îndrăznesc să viseze că vor ajunge să lucreze vreodată, măcar ca spălători de vase. Câtă lipsă re respect pentru unul dintre semenii noștri care a avut curajul să-și ia viața și destinul în propriile-i mâini, în loc să stea la mila vreunui potentat sau baron local care să-i dea și lui o slujbă pe șpagă, pile, cunoștințe sau relații. Ca bugetar, bineînțeles, că tot suntem noi țara cu cei mai mulți bugetari din toată Europa (și nu numai) raportat la numărul de locuitori. Sau să trăiască din ajutoare sociale obținute pe caz de boală, prin falsificarea vreunui dosar medical. Că doar e în mare vogă metoda asta în Românika, nu-i așa?... Patentată și încurajată de-a lungul anilor de toate partidele ajunse la guvernare. De altfel, întotdeauna aceleași, prin rotație. Da, se pare că românul neaoș nu se simte el bine dacă nu moare și capra vecinului. Cum încearcă unul să se ridice un pic, prin forțe proprii, mai curățel și mai spălățel, cum ne repezim cu toții cu ciomegele pe el, să-l tragem înapoi, la fund. Bine că votăm de 27 de ani cu Iliescu, PSD-ul și cu acoliții lor. Ăia care ne-au și adus în situația actuală, de ne-a mers buhul în toată lumea cu privire la corupții și hoții pe care-i alegem mereu să ne conducă. Și ne mai mirăm că nu mai scăpăm odată de sărăcie. Vai de capul vostru, oameni buni! Sunteți demni de milă. Și fără de speranță...
Postat 14 Februarie 2017, 01:36 de aussieboy
INVINGATOR LA PUNCTE....DUUUUMAAAA
@Duma: Cu cine ai dat dreptul constitutional ? Cu securistu' ? Cat ai luat ? L-ai luat din prima ? A doua, a treia, a patra ?
Postat 14 Februarie 2017, 01:30 de TDS
DEUTCHLAND DEUTCHALND UBER ALLES....CU MELCII TAI !
@stefan: Care EADS ? Ca acolo e varata Germania la greu ! Schroeder ! Si " e " nemti de-ai lui ! Pune-l pe tata Lascu, pune-l pe fratele Lascu...Hai mai da-ma dreaq' ! Vii de la canguri si te bagi in * ! Moca ? Sunt constient ca asa si noua ni se poate da o replica similara. Dar cel putin eu sunt aici, la fata locului ! Nu ma cunoaste privire de pesedist in afara d-lui Mang ( de pe FB ). Pe strada n-ar sti cine sunt ! Satisfactia suprema va fi cand pana si Werner va zice ca trebuie schimbat art. 297 NCP ( CCR ), ba trebuie bagat si un prag (CCR. Comisia de la Venetia ). Si mai zice Duma ca a terminat dreptul !
Postat 14 Februarie 2017, 01:27 de TDS
”Gauleiter”/”Guvernator” de România? Ep.: ”Știrile false ucid mințile oamenilor”-Tim Cook, director general Apple
I. Faptul că OUG 13/2017 ar fi scot la iveală adevărata față a tele-luptei anticorupție din România, se confirmă pe zi ce trece. 1. Bebeluşii, preşcolarii, minorii şi adolescenţii manipulaţi, care au ieşit timp de 2 săptămâni în stradă știu de fapt câte dosare cu prejudicii >200,000 lei are în lucru DNA-ul? Poate le spune Sebastian Duma şi ”păpușarii” săi; 2. O întrebare pertinentă pentru manifestanții de bună-credință, dar manipulați: Ce mai ştiţi de mega-Dosarele în care sunt implicate firmele/interesele ”Sistemului”: EADS; Hexi-pharma; fratele gen. Coldea ş.a.? II. Pentru acei părinţii (responsabili?) care au ieşit în stradă cu copiii lor minori (bebeluşi, preşcolari ş.a), dar şi pentru acei tineri protestatari manipulaţi: a) Uitaţi-vă la fotografia lui Adolf Hitler împreună cu ce a mai rămas din ”Tineretul hitlerist” din 20 aprilie 1945; b) I-aţi văzut la vreo manifestaţie împotriva ”Ciumei roşii” pe Herr Johannis împreună cu un/o nepot/nepoată, sau pe donele Luci Varga şi Florica Cherecheş împreună cu copiii şi nepoţii lor?
Postat 14 Februarie 2017, 00:39 de stefan
Nu vreau sa fiu complicele hotilor si escrocilor!
Filozoful, academicianul Tamas este născut în România, la Cluj și a predat la universități de prestigiu precum Columbia, Oxford, Chicago, Georgetown sau Yale. Ca nu-i un ,,tamas" oarecare. Dpdv, al oradeanului/ardeleanului lucrurile sunt clare! Dragnea, inconjurat de o mana de hoti, se comporta discretionar. Ma refer la oug-urile prin care vor sa-s albeasca dosarele sau sa imparta banii tarii precum impart hotii prada, desi cam asa stau lucrurile. Tot se discuta aici despre banii pt. centurile Alesdului, Beiusului, etc. 60% (!!!) din fonduri au fost alocate zonei Bucuresti-Ilfov, in timp ce zona de Nord-Vest a primit 6%. Teleormanul a primit 151.000.000 de euiro pt. sosele!!! Daca aruncam o privire la harta raportului dintre banii varsati de judete la buget si banii primiti de la buget, ce observam?! Alta porcarie! Toate judetele din sud au rapoarte supraunitare, TL da 1 leu si primeste 1,43. Tot vestul si centrul Romaniei primesc pt. 1 leu varsat la buget mult mai putin decat dau. Cele doua judete care sunt adevaratul motor al economiei primesc 44 de bani CJ si 44,6 bani TM pt. 1 leu dat la buget!!! Asa se explica si numarul mare al demonstrantilor din Cluj sau Timisoara. Este un public informat, neinregimentat politic (vezi prezenta la vot), cu venituri peste media Romaniei si cu un spirit civic tot peste media tarii. Si inca ceva: in 1928 Banatul si Ardealul participau la formarea bugetului cu 84%. Nu-i gluma! Daca facem o analiza obiectiva nici azi nu s-au schimbat rea mult lucrurile. In timp ce banii ,,produsi" in restul tarii sunt ,,toxici", generati de coruptie, insolvente (adica tepe), ei din Banat+Ardeal sunt bani ,,curati", facuti prin munca cinstita. Vorbesc la nivelul provinciilor romanesti, ca asa si in Oradea sau Arad sunt tepari. Astea-s cateva din motivele care ma fac sa ies la miting! Si vorbele lui George ORWELL ,,"Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice." Si spre deosebire de alti ,,democrati" care improasca cu bale, nu vreau sa fiu complice.
Postat 13 Februarie 2017, 17:58 de pinonel
@Iancu_remus
Mai istetule daca abuzul in serviciu a fost desfiinţat de Curtea de apel ALBA IULIA inainte de a apare ONG nr 13 de ce desteptii din guvernul coruptilor a mai emis mizeria cu nr.13 si 14 ??? Cine manipuleaza si dezinformeaza si cine-i prostu ???
Postat 13 Februarie 2017, 17:28 de Ducustrigacucu
opinie
Eu nu-l cunosc pe acest om, dar câteva comentarii de mai înainte de la cei care-l cunosc văd că-l descriu ca pe o moluscă. Eu îl rog ca să nu mai prostească pe bieţii protestari să strige pe străzi tot felul de lozinci idioate şi deranjază lumea care trebuie să se odihnească. ROMÂNI TREZIŢI-VĂ PÂNĂ NU-I PREA TÂRZIU PT ACEASTĂ FRUMOASĂ ŢARĂ. Toate sunt manipulări abuzul în serviciu a fost desfiinţat de Curtea de apel ALBA IULIA ÎNAINTE DE og 13.
Postat 13 Februarie 2017, 17:08 de Iancu_Remus
!!!!
@andy: Am dat doar un citat! Pentru că a scris despre asta !
Postat 13 Februarie 2017, 14:53 de TDS
Cornel Nistorescu
Este unul dintre jurnalistii pe care nu-i suport. Tot timpul s-a invartit. Pe vremea lui Ceausescu lucra la Flacara si era mare admirator al "maretelor realizari". In calitate de informator al securitatii usi turna colegii. Dupa revolutie a reusit sa ontre sub aripa lui Vantu si slugarnic facea tot ce i se cerea. Nu contest calitatea jurnalistica ci calitatea unana precum si obiectivitatea acestuia.
Postat 13 Februarie 2017, 14:44 de andy
Mishto articol!
Ar fi bine ca acest trubadur autohton sa-si vada de calatoriile lui si sa protesteze pe "vasele" pe care lucreaza sau le spala. Daca are vreo frustare sa si-o manifeste acolo unde isi plateste taxele si impozitele. Mai multa munca aici, platindu-ti taxele si impozitele si apoi galagie si proteste. Daca nu contribui sa nu ai nici pretentii fratiwere. Ar fi frumos sa stie onorabilul cetatean roman platitor de taxe si impozite, pe ce bani si-a facut Sebi inaltele scoli de stiinte economice si juridice? Mi se pare ciudat ca un dublu licentiat sa nu-si profeseze studiile aprofundate ci sa strige despre demnitate in piata publica organizand proteste spontane.
Postat 13 Februarie 2017, 13:00 de Klaus_Sebastian
PRESA DIN UNGARIA
"Nu sunt de acord că protestele din România sunt un triumf al democrației. Desigur, corupția este endemică și imensă, dar campania anticorupție este condusă de alte instituții care nu sunt alese, de la procurori la servicii secrete care acționează într-o manieră arbitrară. Dovezile sunt de multe ori declarații ale martorilor care s-ar putea transforma în acuzați dacă nu ajung la o înțelegere cu procurorii. Sunt folosite reguli extrem de elastice în justiție, care ar putea duce o mare parte din populație în închisoare. Dar asta e nimic. Demonstrațiile sunt alimentate de ura tinerilor liberali de clasă medie față de cei săraci, care sunt priviți ca fiind electoratul partidului de guvernământ, PSD, considerat bătrân, ramolit și barbar. Totodată, în România este și un vechi conflit între mediul urban și cel rural, între 'avansata' Transilvanie și 'primitivele' Moldova și Valahia și așa mai departe. Totodată, guvernul este respingător și președintele este un mincinos. Acesta nu este un triumf al democrației, este un triumf al oamenilor pentru accederea într-o clasă superioară și o luptă între hoție, încălcare de legi și clanuri politice,"( G.M. Tamas/Budapest Beacon )
Postat 13 Februarie 2017, 12:54 de TDS
ACADEMIA ROMÂNĂ
" Nu ar fi fost cazul ca Academia Română să vină şi ea în Piaţă, alături de demonstranţi, de Raluca Prună, Nicuşor Dan sau Vlad Voiculescu? Cu alte cuvinte, profesorii nemulţumiţi de academicieni au purces la întocmirea altui Apel, mai „înţelept“, mai adaptat politic, mai la zi, care să-i solidarizeze pe profesori şi profesoraşi cu demonstranţii din Piaţa Victoriei şi să-i transforme şi pe ei în apărători ai „statului de drept“ (pentru că numai de drept nu prea este, din moment ce nimeni nu-i întreabă de legalitate). Să fie şi ei exact ca DNA, Klaus Iohannis, Parchetul General sau acoperiţii implicaţi în supravegherea „cîmpului tactic“, şi el parte din operaţiunea de consolidare a „statului de drept“. Este simplu de înţeles de ce s-a retras profesorul Mircea Dumitru, membru corespondent al Academiei şi de ale cărui operă şi membrie n-au auzit decît Gabriel Liiceanu şi echipa. Este de înţeles de ce Apelul academicienilor a fost ridiculizat la Digi 24 şi Realitatea TV, posturi super-bogate în materie cenuşie zgomotoasă, este de înţeles de ce DNA şi SRI nu iubesc Academia Română. " ( CORNEL NISTORESCU )
Postat 13 Februarie 2017, 12:37 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON