URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Martie 2018, 10:13

Vin vedete! Primăvara aduce la Oradea spectacole susţinute de Tudor Gheorghe, Ducu Bertzi, Viţa de Vie şi Horaţiu Mălăele

Vin vedete! Primăvara aduce la Oradea spectacole susţinute de Tudor Gheorghe, Ducu Bertzi, Viţa de Vie şi Horaţiu Mălăele ROCK ŞI TEATRU. Pe finalul lunii, Adi Despot şi colegii de trupă (stânga) vor lansa la Moszkva cel mai nou single al formaţiei Viţa de Vie, în timp ce în prima zi a lunii următoare, Horaţiu Mălăele (dreapta) va da un spectacol la Teatrul Regina Maria, alături de fiul său
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cum vremea n-o prea arată, primăvara e anunţată la Oradea cu muzică, teatru şi comedie. În luna martie, artişti de seamă vor urca pe scenele din oraş, începând cu Tudor Gheorghe, pentru al cărui spectacol, însă, biletele s-au epuizat rapid.

Orădenii mai pot opta, totuşi, pentru show-urile pe care le vor da în perioada următoare Doru Octavian Dumitru, Ducu Bertzi, Viţa de Vie, Desperado şi Horaţiu Mălăele, acesta din urmă pregătind un spectacol pe care l-a numit „Ediţie specială”.

„Ai dreptate, draga mea…”

De fiecare dată când vine la Oradea, maestrul Tudor Gheorghe umple sălile de spectacole. Nu e de mirare, aşadar, că biletele pentru cel mai nou concert al său, „Rândunici printre lozinci”, programat pe 12 martie la Teatrul Regina Maria, s-au vândut rapid chiar dacă au costat 80, 100 şi 120 lei, în funcţie de locul ales.

La câteva zile după concertul său, pe 17 martie, orădenii sunt invitaţi la un show de comedie susţinut de Doru Octavian Dumitru în cadrul turneului naţional „Ai dreptate, draga mea...”. Spectatorilor le sunt promise două ore de „comedie pură”, care îi vor face să privească viaţa mai optimişti sau măcar mai bine dispuşi. Show-ul lui Doru Octavian Dumitru va avea loc, de la ora 20.30, la Bistro Blues Caffe, biletele fiind puse în vânzare la preţul de 55 lei, cu meniu inclus. Pentru rezervări, organizatorii au pus la dispoziţie numerele de telefon 0771.023.956, 0748.228.822 şi 0722.390.091.

Suflet fără chei

Tot în martie la Oradea se întoarce folkistul Ducu Bertzi, cu binecunoscutele „Floare de colţ”, „M-am îndrăgostit numai de ea”, „Suflet fără chei” şi alte piese îndrăgite, spectacolul acestuia urmând să aibă loc pe 23 martie, începând cu ora 20, tot la Bistro Blues Caffe, gazda tot mai multor evenimente atractive. Biletele s-au pus în vânzare la preţul de 55 lei, şi acestea incluzând un meniu pregătit de gazde.

Pe 28 martie, pasionaţii de rock alternativ sunt chemaţi în Moszkva Cafe la lansarea noului single şi videoclip al trupei Viţa de Vie, extras de pe partea a doua a albumului „Şase/Şase”. Trupa lui Adi Despot, cel mai nou antrenor din emisiunea-concurs Vocea României, rezistă pe piaţă de peste 20 de ani, având la activ 9 albume. Concertul de la Oradea va începe la ora 19, biletele fiind puse în vânzare pe portalul biletmaster.ro la preţul de 40 lei, primele 100, respectiv 50 lei celelalte.

Tot pe final de lună, pe 30 martie, de la ora 20, la Bistro Blues Caffe va cânta formaţia de country-rock Desperado, cu un repertoriu plin de umor, inspirat din isprăvile oamenilor de rând. De data aceasta, băieţii de la Desperado vor lansa la Oradea un nou album intitulat „Bine şi-aşa rău”, în ton cu vremurile. Concertul de lansare va propune, totuşi, şi o incursiune în istoria muzicală a grupului. Preţul unui bilet este de 55 lei şi include un meniu.

O seară cu Mălăele

Evenimentele atractive din Oradea nu se încheie în martie. Pe 1 aprilie, de la ora 18, pe scena Teatrului Regina Maria va urca apreciatul actor de comedie Horaţiu Mălăele, cu un spectacol pe care l-a botezat „Ediţie specială”. Piesa este, de fapt, un schimb de replici savuroase între Horațiu Mălăele și fiul său, Bogdan Mălăele, presărat cu elemente de monolog, totul sub  titlul „Best Of Mălăele”. Fundalul sonor va fi asigurat de artistul Radu Captari, care va include în playlist piese compuse pe textele maestrului.

„Spectatorii vor avea parte de o călătorie de mare încărcătură emoțională, trecând prin diverse stări, de la hohote de râs până la lacrimi”, promit organizatorii. Biletele costă 60, 80 sau 100 lei, în funcţie de locul în sală, şi s-au pus în vânzare pe portalul iabilet.ro şi la agenţia Teatrului. Cum nu e vorba de un show oarecare, se vând deja cu spor. Aşadar, fanii lui Mălăele ar trebui să le cumpere din timp, căci altfel de 1 aprilie s-ar putea păcăli singuri...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Vai si amar
Absolut corect
Postat 08 Aprilie 2018, 23:29 de Sandu1201
@tsd si altii
1.@tsd-ule, Cum de n-ai auzit tu de : ,,... Smărăndiţa popii, o zgâtie de copilă ageră la minte şi aşa de silitoare, de întrecea mai pe toţi băieţii şi din carte, dar şi din nebunii..." (Amintiri din copilarie, partea intai). Dupa Creanga tu vii cu ,,măndiţa"?! 2. Ai avut dreptate in problema cu ,,dumneata", dar nivelul discutiei este de Iorgu Iordan (institutul!), asa ca intelege-l pe călăul judecator! Pt. pronumele personal la persoana a doua sunt mai multe grade de politete: a)politete zero-tu b)politete minima-dumneata (cu colocvialele mata si matale) si c)politete maxima-DUMNEAVOASTRA. Te-a ,,respectat", atat cat l-a dus mintea! P.S. Destui oradeni iti stiu si tie si celuilalt cv-urile, alea ,,de-adevaratelea"! In concluzie ei stiu cine, pardon, ce va mana in lupta :))
Postat 11 Martie 2018, 18:49 de pinonel
RE: @tsd si altii
Nu, domnule, l-am respectat cât merita. Şi cam pe-acolo eşti şi matale, că dumneata nu-ţi pot zice :)
Postat 11 Martie 2018, 23:07 de Florin Ciucas
moderatorul colectiv...unic
@Florin Ciucaș: 1. Chelie avem amândoi! 2. Plete am avut amândoi, eu în vremea facultății, Dvs. când mergeati la o Direcție! 3. De văzut ne-am văzut face to face doar o dată! În rest prin emisar-ă! 4. Nu vorbesc despre nunți ci despre una singură! Nu știți dacă am sau nu înregistrat! 5. Suspendați-mă! Dar motivul să fie real și temeinic! Ca când concedieri pe cineva! PS: regret articolul! Am căzut ca " proasta " in plasă! Plasa întinsă de BIG! O să cădeți și Dvs.
Postat 10 Martie 2018, 22:15 de TDS
wow
@ Moderator: Măndița? Dar așa e diminutivul!
Postat 10 Martie 2018, 22:06 de TDS
RE: wow
Şi al dumitale care e, Sărcuţă? Îţi place?
Postat 10 Martie 2018, 22:13 de Florin Ciucas
!!!
@poiu: Ba da! Cred că îti place / plac vreo / vreuneie din piesele lui folclorice ( altceva nu are). A profitat enorm de nevastă! Ba la Radio România, ba la Consiliul Național pt. Combaterea Discriminării! Evident, poate să și placă unora! Nu e nimic rău, înjositor sau de neconceput!
Postat 10 Martie 2018, 21:34 de TDS
vreau răspuns
@Moderator: unde am pomenit de tatăl d-rei ziariste și unde i-am stâlcit numele? Măndița nu e stalcire! Ioan făcut Janos, DA! Pasztor făcut Păstor, DA! Astea sunt stâlciri!
Postat 10 Martie 2018, 21:27 de TDS
RE: vreau răspuns
Era o expresie jignitoare în titlul comentariului, atât faţă de numele colegei cât şi cu privire la tată, pe care am şters-o.
Postat 10 Martie 2018, 21:45 de Moderator
Tds
Nu mă înțelegi. Mie îmi plac vreo 2 melodii de la el, acuma nu mă poți tu face sa nu îmi placă. Dracu știe de culoarea lui politica, eu îl știu că muzician. Vezi de ce uneori cu cât știi mai puțin cu atât ești mai fericit? Nu ascult salam, de obicei îl mănânc. Nu ascult manele dar nici ina, visele lui Carla și alte porcarii. Dar printre altele da, îmi place mie personal sa ascult din când în când și câte o melodie de a lui. Și Freddy Mercury imi place sa ascult si Barry Manilow sau Boy George (ce daca sunt/au fost gay), ascult Madonna, fanfara militara, muzica de camera, clasica și chiar clasica românească (da-i cu spritu' pan la ziua/gal gal gal...).
Postat 10 Martie 2018, 21:25 de poiu
teodora bertzi
@poiu: Bertzi a fost în epocă o nulitate ! Așa este si acum ca liberal! Nu a compus nimic în toată viața lui ! Colinde, niscaiva folclor+Italia ! Îți place. ? Perfect ! Sunt destui cei care îl adoră pe Salam ! Nici o problemă ! Asta e !
Postat 10 Martie 2018, 21:08 de TDS
@tds
Nu toate articolele sunt si pe gustul meu dar avem titluri care ne dau un indiciu despre importanta acestora pentru fiecare. De exemplu pe mine ma intereseaza ca lucrez uneori mult si nu am timpul necesar sa citesc afise in oras. Prefer sa imi petrec timpul acela cu fetita mea. Ca in pauze la munca sau dimineata la cafea sau seara la ceai mai arunc un ochi aici, imi place sa gasesc informatii din toate domeniile, nundoar politica. Stii tu ca de la Moromete incoace Romanul e politician dar viata are ai alte aspecte. Ce pt tine poate fi neinteresant, poate avea o alta valoare pt mine s.a.m.d. Trebuie sa invatam ca si altii conteaza in jurul nostru și ca lumea nu e făcuta doar pt mine sau pentru tine. Pentru cazuri de genu asta au pornit aia MarsOne, cui nu ii place lumea asta poate incerca Marte (sunt putin rau aici dar crede-ma ca am auzit destule). Nu sunt fan Andra dar Ducu imi place asa de vreo max 50 de lei biletul. Vita de vie nu stiam ca mai exista dar uite ca poate o sa imi fac timp putin, macar de 2 melodii. Viata e scurta, hai sa ii cunoastem si alte laturi decat straduta fiecaruia.
Postat 10 Martie 2018, 20:55 de poiu
respect
@Florin Ciucaș: Și încă ceva! Nu accept nici formula " dumneata " ! Ne cunoaștem perfect, am mai spus-o ! Nu am absolvit deodată, nu am turnat împreună betoane, nu am cerșit subiecte pe la Direcții, nu am fost pe la nunți sau alte party-uri în același timp !
Postat 10 Martie 2018, 20:55 de TDS
o mică vacanţă
Formula "dumneata" e una de politeţe. Nu ţi-am zis "bă" sau "mă". Că o accepţi sau nu, treaba dumitale. Ultimele clarificări. Nu "ne cunoaştem perfect", ba chiar aş zice că nu ne cunoaştem aproape deloc. Ne-am întâlnit, cred, o singură dată, la mine în birou, când te-am rugat, dacă poţi, să ne ajuţi cu nişte informaţii, iar dumneata nu ne-ai ajutat cu nimic. În rest, a mai scris o altă colegă de la Bihoreanul despre problema cu Impactul şi cam atât. Că dumneata numeşti "cerşit subiecte" activitatea mea de ziarist, că bagi tot felul de insinuări penibile, cu privire la nunţile la care am fost, femeia cu care m-am însurat, chelia pe care o posed şi altele asemenea, mă lasă rece, ele venind de la un personaj ca dumneata. Asta nu înseamnă, însă, că nu sunt noi şi noi argumente în favoarea faptului că nu ai ce căuta aici. Prin urmare, considerând că ai depăşit limita bunului simţ, îţi doresc o vacanţă plăcută. Îţi vom suspenda contul pe o perioada nedeterminată, până când ne vom convinge că ţi-a revenit "gândul cel bun".
Postat 10 Martie 2018, 21:43 de Florin Ciucas
mai deunăzi...
@Florin Ciucaș: Parcă ziceați că ziariștii au voie să spună orice despre comentatori ! Invers nu e valabil ? Doar întreb...
Postat 10 Martie 2018, 20:48 de TDS
RE: mai deunăzi...
Nu ziceam asta, manipulezi. Dumneata ziceai că unde s-a mai pomenit ca un ziarist să vorbească cu cititorii, iar eu îţi explicam că e chiar recomandat s-o facă şi că nicăieri deontologia meseriei nu interzice acest lucru. Deci nu am voie să spun "orice" despre comentatori, cum nici ei nu au voie să spună "orice" despre noi. Ni se aplică tuturor aceleaşi reguli ale comunicării în public. Ăsta e şi motivul acestei puneri la punct, aici. E inadmisibil ca dumneata să iei peste picior un ziarist de la Bihoreanul numai pe considerentul că nu-ţi place ce a scris, că e prea tânăr şi că nu ţi-a dat CV-ul pe Facebook.
Postat 10 Martie 2018, 21:35 de Florin Ciucas
nu știu cine e d-l tată! nu știu, jur!l
@Florin Ciucaș: Asta cu ochii pe mine o știu și e veche ! Dar ce am spus despre tatăl d-soarei ? Nu știu cine este ! În schlimb cred că mi se permite să spun că d-șoara / doamna scrie extrem de prost ! Nu citi...păi nu mă pot " abstine "!
Postat 10 Martie 2018, 20:43 de TDS
RE: nu știu cine e d-l tată! nu știu, jur!l
Domnule, n-ai ce comenta dumneata despre părinţii unui ziarist, care poate nici nu mai sunt în viaţă. Dumneata ai dreptul să comentezi cu privire la articole. Pentru asta eşti găzduit aici. Când aduci aici, în forumul nostru, toate problemele şi frustrările dumitale, încalci regulile. Poţi să critici prestaţia unui ziarist, articolele lui, dar dumneata nu asta faci, dumneata ataci persoana, o iei la mişto, la diminutive şi cu figuri de stil. Şi, sincer, nu ai nici cunoştinţele necesare, ba eşti şi cam ramolit: confunzi cronica cu articolul de informare, iar articolele din regulament le uiţi când nu-ţi convine etc.
Postat 10 Martie 2018, 21:31 de Florin Ciucas
... greșești tot timpul
@Florin Ciucaș: Iar mă atacați? D-ra dacă este atât de jurnalista ar trebui să scrie pe FB ( chit că nu o obligă nimeni...)! De prea multe ori d-ra a făcut greșeli gramaticale ! Ea a crezut că " Noi în anul 2000" nu este melodia lui Moculescu ! A corectat pentru că am atentionat-o!
Postat 10 Martie 2018, 17:43 de TDS
la revedere, drum bun!
Nu te atac, domnule. Dumneata nu eşti de atacat, eşti de tratat. Dacă nu îţi convine conţinutul livrat de noi, te invit să mergi să vorbeşti cu afişele de pe pereţi şi să vânezi greşelile gramaticale de pe ele. Cât despre colega noastră, cu ce drept scrii dumneata de taică-său şi îi stâlceşti numele? La următoarea greşeală, îţi suspend contul. Sunt cu ochii pe dumneata.
Postat 10 Martie 2018, 18:53 de Florin Ciucas
@Loredana
@roger: Este importantă informația. Dar un cotidian are datoria să exprime și puncte de vedere pertinente ! D-ra/ D-na Chisbora s-a născut în 1989 ! La 20 ani presta la Bihoreanul! (!!!!!!). Ce studii are nu știm ( sau nu știu eu pentru că nu a scris pe FB! ). Eu despre asta am vorbit!
Postat 10 Martie 2018, 17:11 de TDS
informatia e esentiala
@TDS: eu am scris ca dna redactor promoveaza evenimentele culturale, adica ma/ne informeaza ce spectacole se vor juca in oras, la ce data, ora, pret bilet, actori/cantareti etc. Legat de critica literara, nu astept si chiar nu ma intereseaza asta, e ca la filmele de Oscar: gusturile nu se discuta, cronica poate fi pozitiva sau defaimatoare... conteaza sa iti stii selecta programul in functie de gusturile personale sau familiale. pentru mine esential este sa am acces la informatie. putem trai si fara cronica :)
Postat 10 Martie 2018, 16:22 de roger
afișe
@roger: De citit citesc și eu ! Dar... ceea ce scrie dumneaei nu pare să fie cronică de spectacol ! Ne informează despre ceva ? Îmi iau informatia citind afișele ! Dacă e vorba despre un spectacol de teatru vreau să aflu de ce un actor a jucat bine sau prost, de ce viziunea regizorală este bună sau proasta! În articolele d-rei/d-nei nu am deslușit vreodată așa ceva! Cred că d-ra/d-na nu are calificarea profesională să se pronunțe în domeniu! Noi comentatorii o putem face pentru că doar ne exprimăm o părere! Jurnaliștii însă ar trebui să fie specialiști!
Postat 10 Martie 2018, 14:47 de TDS
RE: afișe
Domnule TDS, iar începi cu mizerii? Lasă, domnule, oamenii să se bucure. Cum vezi o remarcă pozitivă, cum te înverzeşti. Ce calificare profesională vrei de la un ziarist, ca "să se pronunţe" în acest domeniu? Smaranda Chişbora e licenţiată în Jurnalism şi se ocupă de evenimente culturale. Iar textul de mai sus nu e cronică, este - aşa cum a constatat Roger - un material informativ cu ce mai apare prin oraş. Dacă dumitale ţi-s suficiente afişele de pe stradă, ce ar fi să mergi să vorbeşti cu ele? Şi pe noi să ne laşi în pace, în mediocritatea noastră...
Postat 10 Martie 2018, 17:26 de Florin Ciucas
multumim pentru astfel de informatii educative! avem nevoie de ele mai departe!
Dna Chisbora, multumim inca o data ca promovati la model profesionist evenimentele culturale din oras si mai ales ca ne ajutati sa ne ghidam mai bine bugetul spre astfel de manifestari. Mult succes mai departe! Suntem multi care Va citim cu interes de fiecare data, chiar daca prea putini cititori isi lasa comentariile la astfel de articole.
Postat 10 Martie 2018, 13:28 de roger
vedete?
Care canta pentru 55 lei cu meniu inclus?
Postat 10 Martie 2018, 13:18 de testtest
italiano vero
Era imposibil să lipsească liberalul Bertzi! " M-am îndrăgostit numai de ea " este o melodie ITALIANĂ ! Măndița lu' tata, știai ?
Postat 10 Martie 2018, 13:18 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON