URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2015, 17:05

Vin sărbătorile! Spiritul Crăciunului, adus la Oradea de mai multe concerte de sezon

Vin sărbătorile! Spiritul Crăciunului, adus la Oradea de mai multe concerte de sezon HRUŞCĂ SE ÎNTOARCE. Sezonul concertelor de Crăciun va fi deschis devreme, pe 3 decembrie, de Ştefan Hruşcă, printr-un spectacol programat la ERA Park, la care accesul va fi liber. Anul trecut, s-au înghesuit să-i asculte "Lerul" mii de orădeni
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un spectacol de neuitat poate fi un dar potrivit de Crăciun. Pe asta mizează şi organizatorii de evenimente, care anul acesta s-au întrecut să pregătească la Oradea concerte de sezon.

În decembrie, orădenii vor putea alege între numeroase spectacole cu colinde, dar nu numai, printre invitaţi numărându-se Ştefan Hruşcă, Tudor Gheorghe, precum şi artişti de la Scala din Milano şi ansamblul vienez Johann Strauss.

Colinde şi romanţuri

Încă înaintea lui Moş Nicolae, Oradea va fi vizitată joi, 3 decembrie, de Ştefan Hruşcă, "vestitorul iernii" de mai bine de un sfert de secol, care va ajunge la ERA Park şi în acest an, pentru a da un spectacol programat să înceapă la ora 18. În ciuda contestatarilor, Hruşcă are şi mai mulţi fani. Drept dovadă, anul trecut spectacolul maramureşanului plecat în Canada a blocat traficul spre centrul comercial, unde mii de orădeni s-au înghesuit să asculte "Deschide uşa, creştine", "Leru-i ler", dar şi alte cântece din repertoriu, precum "Rugă pentru părinţi" şi "Săracă, inima mea".

Schimbând registrul, o zi mai târziu, vineri, 4 decembrie, de la ora 19, Tudor Gheorghe va aduce pe scena Teatrului Regina Maria spectacolul "Adio, doamnă", în cadrul unui turneu naţional. Maestrul s-a inspirat din operele lui Tudor Arghezi şi Ion Minulescu, precum şi din compoziţiile lui Jean Moscopol, Titi Botez şi Zavaidoc, pregătind şi o selecţie de cântece şi poveşti din vremurile boeme ale Bucureştiului de odinioară. Biletele costă între 70 şi 100 de lei, în funcţie de locul în sală.

Seară Sinatra

Doar trei zile mai târziu, pe 7 decembrie, de la ora 20, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria este programat un alt spectacol: "Jazz like that Christmas", un concert adus la Oradea de cântăreţul şi actorul Gábriel Farkas din Budapesta, care va sosi la Oradea alături de formaţia sa. Evenimentul este dedicat centenarului naşterii lui Frank Sinatra şi va include, promit organizatorii, melodii precum "White Christmas", "New York, New York" şi "My Way". Amatorii pot să-şi cumpere bilete la preţuri între 30 şi 50 de lei.

Aceeaşi scenă a Teatrului va găzdui, o zi mai târziu, marţi, 8 decembrie, de la ora 19, un spectacol susţinut de tenori de la Scala din Milano organizat în scop caritabil de clubul Lions Oradea. Artiştii italieni vor duce publicul într-o călătorie muzicală prin Mexic, Cuba şi Argentina. Biletele s-au pus în vânzare la preţuri de 60, 100 şi 125 lei, fondurile adunate urmând să fie folosite pentru organizarea unei noi ediţii a Taberei pentru Copii Diabetici.

Best of Vienna

Pe 16 decembrie, "regii valsului" din Johann Strauss Ensemble vor aduce în faţa orădenilor, tot la Teatrul Regina Maria, mai multe valsuri, marşuri şi polci celebre, dar şi colinde, inclusiv câteva partituri româneşti. Concertul va fi condus de violonistul şi dirijorul Russell McGregor, care a cântat şi cu cei trei mari tenori - Pavarotti, Carreras şi Domingo. Pentru "Best of Vienna" orădenii vor plăti între 60 şi 120 de lei, în funcţie de locul în sală.

De asemenea, pe 20 decembrie, de la ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc un concert de Crăciun susţinut de tinerii orădeni Andrada Brisc şi Florin Paşcu, care conduc o şcoală românească de muzică în Londra. Anul acesta, seria concertelor de sărbători va fi închisă, culmea, de cel care o va şi începe, Ştefan Hruşcă având programat, pe 22 decembrie, de la ora 20, un concert cu colinzi la aceeaşi Casă a de Cultură a Sindicatelor, biletele fiind puse în vânzare la preţul de 60 de lei. Chiar dacă la începutul lunii orădenii îl vor putea vedea şi asculta gratis, nu e deloc exclus ca amatorii de colinde să umple sala şi cu trei zile înaintea Crăciunului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON