URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2015, 11:55

Varietăţi pentru toţi: Orădenii sunt invitaţi la un spectacol pentru toate gusturile, cu muzică populară, uşoară şi clasică

Varietăţi pentru toţi: Orădenii sunt invitaţi la un spectacol pentru toate gusturile, cu muzică populară, uşoară şi clasică FURDUI SE ÎNTOARCE. La doar două săptămâni după ce a cântat în cadrul Toamnei Orădene, unul dintre cei mai iubiţi interpreţi de folclor din ţară, Nicolae Furdui Iancu, se întoarce la Oradea pentru spectacolul de varietăţi al Şcolii de Arte Francisc Hubic, unde va fi acompaniat tot de orchestra gazdelor, Rapsodia Bihoreană
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Festivalurile de toamnă în aer liber s-au încheiat, aşa că Şcoala de Arte Francisc Hubic îi îmbie pe orădeni cu un concert programat la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Nu va fi un spectacol obişnuit, promit organizatorii, care au pus la cale pentru sfârşitul acestei săptămâni un show de varietăţi ce va dura nu mai puţin de trei ore şi va reuni invitaţi precum Proconsul, Corala Armonia, Horia Moculescu, Nicolae Furdui Iancu şi Laura Lavric

Cu de toate

Şcoala de Arte Francisc Hubic, care pregăteşte anual circa 400 de cursanţi talentaţi, a pregătit pentru vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un inedit spectacol de varietăţi. În acelaşi concert vor fi aduse laolaltă mai multe genuri muzicale, susţinute atât de tinere talente ale şcolii orădene, cât şi de artişti notorii.

"Raţiunea din spatele acestui spectacol de varietăţi, sprijinit de Consiliul Judeţean şi de mai mulţi sponsori, este de a demonstra că profesorii şi cursanţii şcolii noastre pot urca liniştiţi pe aceeaşi scenă alături de artişti consacraţi", spune managerul Marian Boboia (foto).

Show-ul care va începe de la ora 19 va dura circa trei ore, spectatorii putând urmări, pe rând, interpreţi de muzică clasică, uşoară şi populară, dar şi să asiste la numere de iluzionism susţinute de deja cunoscuţii Eduard Maliţa şi Bianca Oniţa.

Cel mai bun cor

În concertul de vineri, stilul canto clasic va fi reprezentat de basul Sebastian Balaj şi baritonii Meszaros Levente şi Marian Boboia, acesta din urmă interpretând şi un duet alături de soprana Otilia Altfater. Dintre interpreţii aceluiaşi gen, organizatorii au invitat la Oradea şi prestigioasa corală "Armonia" din Constanţa, aparţinând Arhiepiscopiei Tomisului, formată din 30 de membri cu vârste între 25 şi 40 de ani, care au câştigat anul trecut titlul pentru cel mai bun cor bărbătesc din lume la Jocurile Corale Mondiale desfăşurate în Letonia. Tot pe acelaşi segment va evolua şi solista de jazz Ozana Barabancea, protagonista mai multor musicaluri şi jurat al emisiunii "Te cunosc de undeva" de la Antena 1.

La capitolul muzică uşoară sunt programaţi mai mulţi cursanţi ai Şcolii Francisc Hubic (între care Narisa Badea, Răzvan Chebeleu, Edina Bodor), precum şi trupa Art Group, coordonată de profesoara Lăcrimioara Deac, care va urca la rându-i pe scenă. Recent, grupul de muzică uşoară al şcolii orădene a cântat în Italia şi Franţa, precum şi în cadrul Toamnei Orădene, vineri urmând să fie acompaniaţi de colegii de la Art Band conduşi de Ari Nagy Sandor.

Stele populare

Invitaţii "externi" ai spectacolului organizat de Şcoala Francisc Hubic sunt Aurelian Temişan, care îl va şi prezenta alături de actriţa Alexandra Velniciuc, Horia Moculescu şi fiica sa, Nidia, precum şi formaţia Proconsul, care şi-a câştigat faima la începutul anilor 2000 cu melodia "Cerul", devenită de atunci şlagăr.

Evident, nu putea lipsi partea de muzică populară, extrem de apreciată de orădeni, astfel că pe scenă vor urca atât cursanţii şcolii (Mihele Denisa, Roxana Berinde, Andrei Corb şi Alexandru Carţiş) alături de grupul vocal "Lioara" şi de coordonatoarea acestuia, profesoara Antoanela Ferche Buţiu, cât şi interpreţi de seamă din diferite alte zone folclorice, cum sunt Laura Lavric,  Nicolae Furdui Iancu, Gelu Voicu, toţi urmând să fie acompaniaţi de Orchestra "Rapsodia Bihoreană" sub bagheta dirijorului Liviu Buţiu. Biletele la spectacolul-maraton, care va dura aproximativ trei ore, costă doar 20 lei, putând fi cumpărate de la sediul Şcolii de Arte Francisc Hubic din strada Moscovei nr. 5.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON