URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2017, 16:12

Poftiţi la bal! A doua ediţie a Balului Operei Vox invită orădenii la o seară vieneză cu muzică aleasă şi o prezentare de modă by Cătălin Botezatu

Poftiţi la bal! A doua ediţie a Balului Operei Vox invită orădenii la o seară vieneză cu muzică aleasă şi o prezentare de modă by Cătălin Botezatu (foto: Opera Vox)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O seară dedicată artei şi eleganţei. Asta propune Asociaţia Opera Vox, care la începutul săptămânii viitoare organizează ediţia a doua a Balului Operei, anunţat ca "evenimentul monden al anului".

Orădenii sunt poftiţi să-şi îmbrace rochiile de gală şi fracurile, iar apoi să participe în sala mare a Teatrului Regina Maria la un spectacol inspirat din celebrele sindrofii ale aristocraţiei vieneze, cu invitaţi de soi şi arii din opere celebre.

Teatrul, sală de bal 

Cum anul trecut publicul orădean a dovedit că nu refuză o seară muzicală de înaltă ţinută, Asociaţia Culturală Opera Vox, condusă de artistul liric Ioan Vrăjmaş (foto), organizează pe 27 februarie, de la ora 19, la Teatrul Regina Maria, ediţia a II-a a Balului Operei.

Pentru cei care nu au cum să participe la unul "original", în capitala Austriei, evenimentul evocă vestitele baluri vieneze. "Balul se va desfăşura întocmai ca în marile teatre muzicale din Europa şi va avea formatul celui din Viena, cu valsuri, polci, csardas, cu cele mai frumoase duete de operă şi operetă interpretate de solişti renumiţi", spune Vrăşmaş.

Organizatorii afirmă că ediţia din acest an este şi mai atent plănuită decât cea inaugurală. "Anul trecut au fost şi scăpări, recunoaştem, dar am învăţat din ele", zice preşedintele Asociaţiei Opera Vox, care a structurat evenimentul în trei părţi, prima şi ultima fiind dedicate exclusiv muzicii şi dansului, iar a doua cuprinzând prezentări de modă şi degustări culinare şi de vinuri.

Alles walzer!

Invitaţii speciali ai Balului 2017 sunt soprana Cristina Simionescu de la Opera Naţională din Iaşi, şi baritonul Alfio Grasso de la Teatrul Naţional de Operă din Roma, cunoscut publicului local din câteva spectacole, precum "Aida" şi "Trubadurul", susţinute pe scena orădeană anii trecuţi. Alături de cei doi, pe scenă vor fi prezenţi o orchestră dirijată de Vlad Eniu şi Vlad Agachi, precum şi un ansamblu de balet. "Vom prezenta şi duete celebre din creaţia lirică. Cum publicul orădean e apropiat de operele lui Verdi, cei doi solişti vor interpreta duete arhicunoscute din lucrări precum Traviata şi Rigoletto", explică Ioan Vrăşmaş.

Sigur, vor fi interpretate şi alte arii din opere, valsuri şi polci, iar spectatorii vor fi invitaţi chiar şi la dans, la tradiţionalul moment "Alles walzer!" ("Toată lumea să valseze!"). "Îmi doresc să-i ridic şi pe spectatori la vals, chiar dacă sala Teatrului este foarte mică şi nu ne prea permite asta. Cei de la loji ar putea dansa în foaier, iar cei din sală pe culoarele dintre scaune", speră organizatorul.

Totodată, Opera Vox a anunţat că, pe scena orădeană va urca şi soprana Paula Rad, care a făcut furori în emisiunea "Românii au talent". Debutul pe o scenă lirică şi-l va face la Oradea, unde va interpreta "O mio bambino caro" din opera "Gianni Schicchi" de Giacomo Puccini.

Fashion by Botezatu

Şi la ediţia aceasta, zece tinere perechi vor împlini tradiţia vieneză a debutului în societate. "Pentru Balul Debutanţilor am selectat perechi care se pregătesc de câteva săptămâni alături de un coregraf în tehnica valsului. Melodia lor va fi "Valurile Dunării", de Iosif Ivanovici", spune preşedintele Operei Vox.

În pauze, publicul va putea degusta preparate culinare şi vinuri oferite de firme partenere. "Vom amplasa standuri la parter, în foaierul lojilor şi la balcon, deoarece vrem să evităm situaţia de anul trecut, când spectatorii s-au cam înghesuit", zice Vrăşmaş.

Balul Operei Vox cuprinde şi un moment monden, prezentat de un invitat de marcă. "Dacă anul trecut am promovat designerii locali, acum va veni Cătălin Botezatu cu două colecţii, una haute-couture pentru femei şi una cu ţinute bărbăteşti de ceremonie. El va fi însoţit de Laurent Tourette, hair-stylist, şi Mirela Vescan, make-up artist, ambii cunoscuţi la nivel naţional în domeniile lor", explică organizatorul.

Biletele au fost puse în vânzare la agenţia Teatrului Regina Maria, la preţuri destul de piperate: 50, 100 şi 150 lei, în funcţie de loc. Dar, ar spune unii, o seară vieneză poate fi nepreţuită...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON