URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 August 2010, 11:51

Distracţii cu scenarii, o nouă modă în cluburi

Distracţii cu scenarii, o nouă modă în cluburi NUNTAŞI DE CAFENEA. Patronii localurilor nu duc lipsă de idei trăsnite când vine vorba de atragerea clientelei. Cafeneaua Living Room şi-a chemat oaspeţii la şampanie şi tort într-un chef de nuntă (foto stânga), iar la Yellow Submarine clienţii sunt întâmpinaţi, în luna lui Cuptor, de Crăciuniţe (foto dreapta)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cine ar fi crezut că prin barurile oraşului tinerii pot face înconjurul lumii, călătorind dintr-o ţară în alta şi gustând din muzica şi băutura specifică fiecărei destinaţii, că pot petrece de Crăciun în arşiţa nopţii de vară sau că pot fi invitaţii unei nunţi cu tot dichisul, cu tort şi şampanie din partea casei, la care lipseşte doar certificatul de căsătorie?

De ceva vreme încoace, orădenilor li se oferă motive în plus pentru a petrece în oraş. Chefurile tematice din baruri au colorat centrul oraşului şi tind să surclaseze serile din cluburi.

Acasă... în jurul lumii

Barurile din centru se bat pe clienţi, căutând să se reinventeze şi lansând idei inedite de chefuri, pe care le anunţă din timp pe paginile de Facebook. Nu mai e muzica şi băutura, pur şi simplu. Petrecerile trebuie să fie, şi chiar devin, tot mai colorate.

Între deschizătoarele de drumuri în materie de petreceri e cafeneaua Columbus, din Pasajul Vulturul Negru. Proprietarii s-au străduit să vină cu idei noi aşa că, în aprilie, aici s-a organizat un Beach-Party, cu chelneri costumaţi în salvamari şi clienţi întâmpinaţi cu ghirlande hawaiene. "Mi-a plăcut că au pus chiar şi nisip pe jos, ca pe plajă", spune Florina, una din fanele acestui fel de petreceri.

Chiar dacă de regulă o simplă promoţie substanţială la băutură ar aduce în bar mai mulţi clienţi, cei de la Columbus au continuat să sfideze rutina şi au dat o petrecere în pijama şi un party în stilul disco al anilor 90, unde clienţii au şi venit îmbrăcaţi cu hainele scoase de la naftalină.

Crăciun torid

Pentru cei care nu au apucat să călătorească în ţări exotice, tot la Columbus s-au pus la cale petreceri dedicate mai multor state. Una din ele a fost Fiesta Espanola, cu toreadori şi dansatori de salsa, iar într-o alta a fost celebrată însorita Cubă, promoţia serii fiind evident cocktailul Cuba Libre. Localul a făcut şi petreceri jamaicane şi braziliene, şi de fiecare dată decorul a fost pe măsură.

Recent deschis, barul Yellow Submarine din strada Vasile Alecsandri şi-a câştigat rapid mulţi fani. Reţeta succesului pare a fi muzica anilor 80 şi 90, reducerile substanţiale la băuturi şi serile de karaoke. În iulie, barul şi-a surprins clienţii cu o petrecere trăznită: Christmas Party. Pentru că sâmbăta respectivă era cea de 24 spre 25, barmanii şi petrecăreţii s-au transformat în Crăciunei şi Crăciuniţe, cu căciuliţe şi podoabe de sezon, şi au petrecut până dimineaţa.

Chefuri cu mirese

Mai nou, cafenelele de pe Republicii încearcă să-şi animeze şi ele serile cu petreceri tematice. Marius Boţiu, unul dintre asociaţii de la cafeneaua Living Room, a găzduit pe 30 iulie o nuntă cu tot tacâmul: mire şi mireasă, lăutari şi meseni. Însurăţeii erau angajaţi să pretindă că se căsătoresc pentru o seară, iar toţi clienţii au fost invitaţi să petreacă alături de ei. "Locul a fost plin", zice patronul, care vrea ca din septembrie să repete experienţa, dar cu noi teme, cel puţin pe atât de deosebite precum cea de nuntă.

Urmând exemplul primelor petreceri, poate vor urma chefuri de divorţ, de botez sau, de ce nu, un party de Revelion prin august. Numai să nu se plângă nimeni că-n târg e plictiseală...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
sincer omiteti detalii
importante faceti un serial al vietii de club din oradea si veti vedea turma care au criterii de selectie super puse cred ca nu este fata care nu a cunoscut in club toti baietii/barbatii din club si REVERSUL....ha, ha, ha cuib de BABILON educatie sexuala libera, ca sa stiti ce ofera un club in Oradea DESFRU CONTINUAT, dupa se schimba macazul altul, ne am plictisit......DISTRACTIE PLACUTA SA AVETI! de parasute nici nu mai vorbesc....asta e viata de club, aveti ce pierde zic unii...
Postat 17 August 2010, 11:37 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON