URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iunie 2016, 14:32

Micii "Elvişi": O trupă rock din Oradea e difuzată la radio, de posturi specializate din România, Ungaria şi Marea Britanie

Micii 'Elvişi': O trupă rock din Oradea e difuzată la radio, de posturi specializate din România, Ungaria şi Marea Britanie 4 FOR ELVIS. Alex Stîngu, Mark Cuibuş, Oscar Ungvari şi George Alungi (de la stânga la dreapta) sunt cei patru rockeri fondatori ai trupei Baby Elvis, apreciată de radiourile de nişă deoarece nu are sounduri de calculator, ci lucrate cu instrumente adevărate. Luna trecută, cei patru şi-au lansat primul album, "White Elephant", la realizarea căruia au fost ajutaţi de un producător britanic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Oradea nu se cântă doar hituri à la Mamaia, învechite. O probă vie sunt băieţii din trupa Baby Elvis, care, deşi aşa cum le-o spune numele, sunt nou-născuţi pe piaţa muzicală, au reuşit să atragă atenţia producătorilor, radiourilor şi pasionaţilor de rock.

Cu un album lansat în luna mai şi câteva single-uri bune de pus pe repeat, cei patru sunt dornici de afirmare. Dacă se poate, nu doar în România…

Câştigători la debut

Acum vreun an şi jumătate, patru tineri orădeni au pus de-o trupă rock. Povestea nu este mai complicată de atât. "Ne ştiam de ceva vreme, o parte dintre noi am mai cântat împreună cu diverse ocazii", povesteşte Alex Stîngu, vocalistul şi unul dintre chitariştii trupei din care mai fac parte şi Oscar Ungvari (chitară), Mark Cuibuş (bas) şi George Alungi (tobe).

Nici unul n-a studiat muzica în licee ori facultăţi. În schimb, fiecare a învăţat în particular, câţiva chiar cu o vedetă: chitaristul Marius Pop, care cântă de o bună bucată de vreme alături de Smiley. Orădenii şi-au ales numele Baby Elvis, deşi nici pe departe nu pretind să se compare cu regele rock’n’roll-ului, muzica lor fiind cu influenţe "indie" şi "garage". Totuşi, l-au crezut potrivit având în vedere că sunt nişte "copii" în lumea rock-ului.

De curând au sărbătorit un an de la primul concert susţinut în această formulă, care le-a validat opţiunea cu prisosinţă: la concursul Jaxx Rock Battle, din Cluj, au câştigat marele premiu, întrecând alte trupe noi adunate din toată Transilvania.

Frontman şi textier

De atunci, băieţii au fost ocupaţi permanent. În curând absolvent al Facultăţii de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, la specializarea engleză-norvegiană, vocalistul Alex Stîngu este cel care vine cu ideile pentru melodiile ale căror versuri le scrie tot el.

Compoziţiile sunt de fapt, spun tinerii, rezultatul unei munci de echipă, căci toţi contribuie în timpul unor "jam session-uri" pe care le fac într-o sală de repetiţii amenajată la Moara Răsărit. "Cred că asta-i diferenţiază pe băieţi faţă de alte trupe, faptul că ei nu cântă cover-uri, ci îşi creează propria muzică. Nu-i uşor, înseamnă multă muncă şi voinţă", spune managerul trupei, Alex Flora.

În ultimul an, Baby Elvis a lansat câteva single-uri, însoţite de videoclipuri filmate în principal prin Oradea, pe canale de promovare precum Youtube, Spotify şi iTunes, muzica lor fiind pe placul mai multor producători radio, care i-au preluat pe posturi româneşti precum Guerilla, Tananana, Bucureşti FM şi Gold FM.

Rock de bucurie

Luna trecută, Baby Elvis a lansat primul album, "White Elephant", ce conţine 12 piese în engleză, care prind de la prima ascultare. "Noi facem muzică happy, e muzică pozitivă şi energică. Cred că asta e important la o trupă tânără", spune frontman-ul formaţiei, Alex Stîngu.

Pentru album, care este disponibil atât online, cât şi pe CD, Baby Elvis a lucrat cu producătorul englez Adam Whittaker, cel care a asigurat producţia şi pentru alte formaţii româneşti, deja consacrate, precum Luna Amară, Kumm şi The Amsterdams. Cu câteva dintre piesele lor, orădenii au ajuns difuzaţi şi pe radiourile de nişă din Ungaria, dar şi la unele posturi online din Marea Britanie.

Vara aceasta, pentru Baby Elvis urmează o primă apariţie la un eveniment public în Oradea, la începutul lunii iulie, pe scena Zilelor Cetăţii, până acum cântând acasă doar în pub-uri. Tot luna viitoare, vor cânta pe scena Lesz Fest de la Debreţin, eveniment cu tradiţie în Ungaria, unde vor participa 60 de trupe din mai multe ţări. "Vom avea un concert de vreo oră şi jumătate. Ne bucurăm că am fost chemaţi la un asemenea eveniment", zice solistul.

Semn că Baby Elvis a început să crească…

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON