URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2017, 10:45

Mica soprană: Laura Bretan, finalista show-ului "America’s got talent", concertează în Cetate

Mica soprană: Laura Bretan, finalista show-ului 'America’s got talent', concertează în Cetate FETIŢA MINUNE. Datorită vocii ei deosebite, Laura Bretan a câştigat, la doar 13 ani, marele premiu al concursului "Românii au talent" şi apoi a ajuns până în finala show-ului similar din Statele Unite, primind, la fiecare reprezentaţie, laude din partea vedetelor din juriu, între care Simon Cowell şi Mel B (Spice Girls)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începutul lunii mai programează în curtea Palatului Princiar al Cetăţii orădene un spectacol deosebit.

Primul eveniment din cadrul proiectului privat City Opera, spectacolul o va aduce, în premieră la Oradea, pe adolescenta Laura Bretan, devenită o mică vedetă în SUA datorită vocii ei extraordinare, de soprană. Alături de aceasta, vor concerta trei solişti profesionişti, care vor prezenta arii, duete şi cvartete celebre din opere de Mozart, Puccini, Verdi sau Rossini. De asemenea, organizatorii le promit orădenilor şi muzică din filme.

Cultură în curte

Sub motto-ul "Operă, Musical şi Muzică de film în aer liber la Oradea", Academia ProArt organizează, pe 5 mai, de la ora 20.30, în Cetate, un spectacol inedit, prin care lansează proiectul privat City Opera.

Ovidiu Niculaș, dirijor de cor și orchestră, Fundația Deo Gloria"Împreună, noi şi publicul nostru, dorim să construim Oradea culturală, muzicală, aşa cum se cuvine, raportat la istoria acestui oraş. Credem că este nevoie de evenimente cu muzică clasică şi operă şi pentru atragerea turiştilor de calitate", spune Ovidiu Niculaş (foto), dirijor de cor şi orchestră şi, în acelaşi timp, director al Fundaţiei Deo Gloria, care a înfiinţat, ulterior, Academia ProArt.

Spectacolul se va ţine în curtea mică a fortăreţei, adică cea a Palatului Princiar, unde vor fi amplasate circa 1.500 de scaune şi o scenă. Pe aceasta vor urca corul şi orchestra ProArt, alături de mai mulţi invitaţi, care vor interpreta arii, duete şi cvartete celebre din opere de Mozart, Verdi, Puccini şi Rossini, fragmente din musicaluri la fel de cunoscute, cum ar fi "Phantom of the Opera" şi "Les Miserables", precum şi muzică din filme.

Roluri marcante

Soliştii de operă invitaţi la Oradea au cariere remarcabile. Soprana Diana Oros Wilder şi-a luat masteratul la Universitatea British Columbia şi a interpretat roluri importante în România, Italia şi America, lucrând acum la Opera din Zurich.

Datorită calităţilor sale vocale, baritonul Geani Brad a bătut lumea cântând pe scene din Milano, Roma, Palma de Mallorca, Geneva, Lausanne şi Zurich. De asemenea, el este angajat al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, la fel ca cel de-al treilea invitat al spectacolului de la Oradea, tenorul Hector Lopez Mendoza.

Născut în Mexic, acesta din urmă a studiat violoncel, saxofon, dirijat şi canto, având în portofoliu roluri importante de operă precum Don Jose ("Carmen"), Rodolfo ("La boheme"), Faust ("Mefistofele") şi Romeo ("Romeo şi Julieta"). El şi-a făcut debutul european în România, la Opera Naţională din Bucureşti, în "La Traviata".

Răsfăţata americanilor

Invitata specială a evenimentului de la Oradea este Laura Bretan. Fanii concursurilor televizate o cunosc ca fiind câştigătoarea ediţiei 2016 a emisiunii "Românii au talent", unde a impresionat prin vocea ei de soprană, deşi avea doar 13 ani. Cum e născută şi trăieşte în Chicago, Laura a concurat, în acelaşi an, şi la "America’s Got Talent", o emisiune extrem de populară în SUA, unde i-a şocat, la audiţii, pe juraţii Simon Cowell (cel care şi produce show-ul), Mel B (fostă componentă Spice Girls), Heidi Klum (supermodel) şi Howie Mandel (actor).

Ea a interpretat atunci un fragment din "Nessun dorma" şi a ridicat o sală întreagă în picioare, reuşind să o convingă pe Mel B să apese "the golden buzzer" şi să o trimită direct în show-urile live, de unde a ajuns, apoi, până în finală. Laura studiază muzica de la 5 ani, iar după succesul din emisiunea "America’s Got Talent", însoţită de mama ei şi profesoara de canto, a început să călătorească prin lume pentru mici recitaluri, care să-i pună în evidenţă talentul, fără să-i pună în pericol vocea, încă în formare. Unul dintre acestea va fi cel din 5 mai în Cetatea Oradea.

Biletele se vând prin reţeaua Eventim şi partenerii acesteia (Orange, Germanos, Diverta) la preţuri între 30 şi 120 lei, în funcţie de locul ales. Şi, dată fiind oferta propusă de organizatori, nu-i sigur că vor mai rămâne disponibile prea mult timp...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON