URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2014, 15:31

Magie la mall: La finalul săptămânii, la Oradea Shopping City vine iluzionistul Cristian Gog, iar Lotus Center îl aduce pe Adrian Sînă, ex-Akcent

Magie la mall: La finalul săptămânii, la Oradea Shopping City vine iluzionistul Cristian Gog, iar Lotus Center îl aduce pe Adrian Sînă, ex-Akcent CEL MAI TALENTAT. Iluzionistul Cristian Gog (foto) a devenit cunoscut în 2012 când, în urma unui număr de mentalism şi a unuia în care şi-a oprit bătăile inimii, a fost declarat câştigătorul celui de-al doilea sezon al emisiunii "Românii au talent". Clujeanul e recunoscut şi pentru alte numere periculoase, precum ruleta rusească...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toamna Orădeană s-a încheiat, dar orădenii nu se pot plânge de plictiseală. După concertele în aer liber desfăşurate în cadrul festivalului, săptămâna aceasta a venit rândul distracţiilor de mall.

La fel ca în alţi ani, două centre comerciale din oraş programează în paralel două evenimente ce vor cuprinde, între altele, activităţi pentru copii, show cu bule de săpun, un spectacol de iluzionism cu Cristian Gog, prezentări de modă şi un concert dat de fostul lider al trupei Akcent, Adrian Sînă.

Weekend magic

La împlinirea a 3 ani, Oradea Shopping City le oferă clienţilor două zile pline cu evenimente, bineînţeles, cu acces gratuit. Având în vedere că tocmai s-a terminat cea mai recentă ediţie a Toamnei Orădene, plină de concerte în aer liber ale unor artişti din diverse genuri muzicale, conducerea centrului comercial a optat pentru un alt gen de divertisment şi, ca atare, pe 18 şi 19 octombrie, orădenii sunt invitaţi la un Weekend Magic.

Sâmbătă, de la ora 17.30, pe scena din zona cinematografului Cortina, evenimentele vor fi deschise cu un mic recital al grupului de copii Vivere, urmat, de la ora 18, de un Magic Bubble Show, un spectacol cu baloane mari de săpun, adus de Claudia Stroe, finalistă la ediţia din acest an a emisiunii "Românii au Talent", care le va arăta orădenilor câte sculpturi inedite se pot face din baloane de săpun şi câte trucuri de magie pot fi realizate cu ajutorul acestora.

Mentalistul

Duminică, 19 octombrie, evenimentele aniversare vor începe cu demonstraţii de dans date de Clubul Fit Dance, urmate de capul de afiş al weekend-ului magic: iluzionistul Cristian Gog. În 2012, clujeanul câştiga trofeul emisiunii-concurs "Românii au talent" după ce, în finală, a făcut un număr deosebit de mentalism. Acesta le-a pus juraţilor diverse întrebări, pentru ca apoi să scoată dintr-o servietă închisă planşe inscripţionate cu răspunsurile. Cristian Gog a speriat de-a dreptul telespectatorii reuşind să-şi oprească bătăile inimii timp de 15 secunde, lucru certificat de un electrocardiograf.

După câştigarea marelui premiu, clujeanul a continuat în lumea show-biz-ului, reuşind şi alte numere spectaculoase - ruleta rusească, levitaţie şi îndoire a metalelor cu puterea gândului.

La aniversarea Oradea Shopping City cei mici se vor putea întâlni cu diverse mascote, precum Hello Kitty şi Ursuleţul Winnie (sâmbătă), respectiv Micky şi Minnie Mouse (duminică), care le vor dărui baloane colorate. Sâmbătă, între orele 17-21, şi duminică, între 11-13 şi 17-19, copiii pot participa şi la ateliere de creaţie pregătite de asociaţia Prietenii Veseliei. Tot în weekend-ul aniversar, clienţii vor putea să-şi primească, gratuit, propriile caricaturi, realizate pe loc, şi să joace billiard ori bowling prezentând un bon fiscal din centrul comercial, în valoare de minim 10 lei.

Hituri la Lotus

La fel ca în anii trecuţi, evenimentele de la OSC se suprapun cu cele de la Lotus Center (sau invers), unde aproape în aceeaşi perioadă se desfăşoară o nouă ediţie a proiectului The Pink Days, ce marchează venirea sezonului de toamnă-iarnă.

Marţi, 14 octombrie, de la ora 20, la etajul centrului comercial, orădenii vor putea să-l vadă pe Unguru' Bulan (Ciprian Cătunescu) făcând stand-up comedy. De asemenea, între 16 şi 19 octombrie, va avea loc Lotus Fashion Weekend, eveniment ce cuprinde prezentări de modă cu cele mai noi colecţii ale magazinelor din Lotus.

Pentru cei tineri, organizatorii îi aduc vineri, 17 octombrie, pe Adrian Sînă, fostul lider al formaţiei Akcent, şi pe Lidia Buble, autorii unor hituri precum "Noi simţim la fel" şi "Kamelia", difuzate în heavy-rotation pe posturile radio şi TV. Concertul celor doi va avea loc în zona cafenelelor Pellini Top - Violet, de la ora 20.

The Pink Days se vor încheia sâmbătă cu o noapte a reducerilor, programată de la ora 18 până la miezul nopţii, cu preţuri scăzute până la 50% faţă de cele practicate în mod normal de magazinele mall-ului. Cu o ofertă bogată la îndemână, orădenilor nu le rămâne decât să hotărască unde îşi vor continua petrecerile de toamnă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
.
pana la urma nu e chiar asa plictisitoare Oradea la cum o comparati voi cu Cluj-ul...
Postat 14 Octombrie 2014, 09:45 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON