URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2017, 14:18

Luna poveştilor: Actori din toată ţara le vor prezenta personaje şugubeţe din poveşti cu tâlc, la Festivalul de Teatru Arcadia

Luna poveştilor: Actori din toată ţara le vor prezenta personaje şugubeţe din poveşti cu tâlc, la Festivalul de Teatru Arcadia PARADA VESELIEI. Ediţia a IV-a a Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia a debutat duminica trecută cu o paradă a personajelor de poveste prin centrul oraşului, anunţând astfel o lună plină cu spectacole. Defilarea va fi reluată pe 18 iunie, când copiii sunt invitaţi şi ei să se costumeze şi să se alăture alaiului colorat
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Oradea, luna lui Cireşar e dedicată copiilor. Prinţi, prinţese, zmei, căpcăuni, zâne şi motani poznaşi sunt doar câteva dintre personajele care vor anima noua ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia. Micuţii vor putea descoperi aventurile lui Dănilă Prepeleac şi pe cele ale Motanului Încălţat, vor afla tâlcurile din povestea Fata Babei şi Fata Moşului, dar vor putea participa şi la un spectacol cu baloane uriaşe din săpun.

Aventuri teatrale

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria organizează în perioada 4 iunie - 2 iulie a IV-a ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii, în cadrul căruia cei mai mici spectatori vor putea urmări producţii pe gustul lor prezentate de trupe profesioniste din Cluj, Timişoara, Bucureşti, Arad şi Ploieşti, precum şi câteva dintre cele mai de succes spectacole ale trupelor locale.

Festivalul a fost deschis duminica trecută de o paradă a personajelor de poveste şi continuă săptămâna aceasta cu un mini-festival de teatru între liceeni, programat joi, cu începere de la ora 11, în sala Arcadia. În prima zi de weekend, sâmbătă, pe 10 iunie, tot de la ora 11, copiii vor putea face cunoştinţă cu Dănilă Prepeleac, eroul poveştii lui Ion Creangă fiind readus la viaţă de trupa Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj.

A doua zi, duminică, 11 iunie, actorii trupei Arcadia vor juca de la ora 11 "Omuleţ", un spectacol non-verbal pentru copiii cu vârste între 2 şi 4 ani, iar seara, de la ora 18, trupa Liliput a Teatrului Szigligeti va prezenta un alt spectacol similar, non-verbal, "Odă timpului", pentru adolescenţii de peste 16 ani.

Shakespeare cu păpuşi

Organizatorii au pregătit evenimente interesante şi pentru jumătatea lunii. Trupa FloraJun a Palatului Copiilor şi Elevilor din Oradea va prezenta spectacolul "Iubirea e ca brânza", programat pe 16 iunie de la ora 17, iar o zi mai târziu, pe 17 iunie, de la ora 11, Teatrul Merlin din Timişoara va juca "Motanul încălţat".

Florian Silaghi, actor Teatrul ArcadiaTinerii sunt invitaţi şi să redescopere teatrul de marionete. "Între spectacolele adresate în special tinerilor este «Visul unei nopţi de vară», regizat de Cristian Pepino la Teatrul Ţăndărică, un spectacol după Shakespeare, cu păpuşi, dar pentru tineri şi adulţi. Noi l-am văzut şi e un deliciu", promite directorul artistic al trupei Arcadia, Florian Silaghi (foto), vorbind despre reprezentaţia programată pe 17 iunie, de la ora 18.

În acelaşi weekend, pe 18 iunie, la ora 11, copiii sunt invitaţi şi la o premieră: "Poveşti populare maghiare", spectacol realizat de Igor Lungu, care a adunat patru poveşti cu tâlc: "Iepurele şi ariciul", "Lupul şugubăţ", "Omul sărac şi vulpea păcălită" şi "Ursul şi pisica".

Vizita lui Dr. Bubble

Tot pe 18 iunie, de la ora 17, organizatorii au pregătit Carnavalul Copiilor, o paradă în care cei mici sunt invitaţi să se costumeze în personajele preferate pentru a participa la o paradă prin centrul oraşului până în Cetate, unde este programat la ora 18 show-ul "Plouă cu baloane", avându-i ca protagonişti pe Dr. Bubble şi Milkshake, care vor crea un peisaj feeric din baloane de săpun.

Pe 24 iunie, de la ora 11, la Sala Arcadia se va juca "Povestea porcului", o producţie a Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad, iar pe 25 iunie, tot de la ora 11, actorii Teatrului Ciufulici din Ploieşti vor prezenta "Fata babei şi fata moşului".

La fel ca anul trecut, în program au fost incluse mai multe zile, între 26 şi 30 iunie, în care Cercetaşii României vor organiza ateliere de creaţie şi activităţi în aer liber în Cetate, între care origami, orientare cu hartă şi busolă şi "vânători" de comori. În ultimul weekend al festivalului, pe 1 iulie, de la ora 11, pe scena mare a Teatrului Regina Maria gazdele vor juca "Cenuşăreasa", iar pe 2 iulie, de la aceeaşi oră şi în acelaşi loc, actorii Teatrului Ion Creangă din Bucureşti vor prezenta "A 12-a noapte", de Shakespeare, adaptat pentru copii.

Biletele s-au pus în vânzare la agenţia Teatrului şi pe biletmaster.ro, la preţul unic de 10 lei pentru toate spectacolele, accesibil oricui va dori să cunoască ori, de ce nu, să se întoarcă în lumea poveştilor...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON