URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2015, 13:30

Laviniu cel frumos: Un manechin orădean şi-a câştigat în doar trei ani un loc în galeria celor mai stilaţi bărbaţi din lume

Laviniu cel frumos: Un manechin orădean şi-a câştigat în doar trei ani un loc în galeria celor mai stilaţi bărbaţi din lume LOOK DE REVISTĂ. Pe lângă pictorialele profesionale, precum cel recent pentru coperta revistei Bolero Men din Elveţia, orădeanul Laviniu Flonta devine deseori şi inopinat model pentru fotografi de fashion din întreaga lume
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până în urmă cu trei ani, Laviniu Flonta n-a avut nicio legătură cu modellingul, o meserie privită şi acum cu rezerve în România, mai ales când o practică bărbaţii.

Orădeanul a fost remarcat târziu, în timp ce se afla într-o excursie în Belgia, trăsăturile sale puternice aducându-i o primă şedinţă foto pentru o revistă din Olanda. Acum locuieşte în Belgia, colaborează cu agenţii de profil din toată Europa şi apare în reviste-emblemă precum Vogue şi GQ ca exemplu de stil masculin. Succesul, zice Laviniu, i-l datorează "în proporţie de 70%" bărbii...

Şansa

Când ajunge, ce-i drept, destul de rar, în Oradea, Laviniu nu poate trece neobservat. Înalt, cu o barbă deasă impozantă şi vestimentaţii "ciudate", iese cu totul din tiparele masculine de pe meleagurile natale. Culmea e că până acum trei ani, nici nu avea vreo legătură cu lumea modei. Studia la Drept, dar era pasionat de desen şi, ca atare, nu ştia ce carieră să urmeze. O vizită la un prieten din Belgia i-a fixat, brusc, traiectoria.

"Într-o ieşire în oraş m-a remarcat un fotograf şi mi-a făcut o poză. La scurt timp, prin intermediul lui, m-a contactat o agenţie de modelling din Belgia". Propunerea l-a luat pe nepregătite. "Eram tentat să încerc, dar nu ştiam cât de serioasă e agenţia. Mă temeam să nu fie vreo ţeapă", îşi aminteşte Laviniu. După câteva săptămâni, când în sfârşit s-a decis să-şi încerce norocul, a fost chemat la o sesiune de fotografii pentru respectiva agenţie, cu ajutorul căreia a şi obţinut, în scurt timp, primul său pictorial într-o revistă din Olanda.

Beard man

De atunci, Laviniu locuieşte în Belgia, la Anvers, iar noua sa profesie l-a purtat frecvent prin Olanda, Elveţia, Germania, Italia şi Franţa. Odată cu primele contracte, şi-a lăsat barba să crească, în vremea în care bărboşii nu erau încă la modă. "În ţară nu puteam să-mi las barba prea mare. Mama era total împotrivă, îmi zicea că arăt ca un bătrân", povesteşte orădeanul, a cărui podoabă facială a ajuns la 13 centimetri. "O curăţ în fiecare zi cu şampon, balsam şi ulei, şi o tund tot la două săptămâni", îşi explică el "ritualul de frumuseţe".

Între timp, a apărut în numeroase pictoriale, în reclame la posturile de televiziune din ţara adoptivă şi pe coperţile unor publicaţii glossy. Cel mai recent exemplu este un număr din primăvară al revistei Bolero Men din Elveţia, pentru care a pozat, între altele, în cea mai nouă colecţie Dolce&Gabanna.

Manechinul recunoaşte că-şi datorează succesul "în proporţie de 70%" tocmai bărbii. De altfel, datorită lookului său diferit a şi fost inclus de către portalul de specialitate YouBeard.com în top 10 bărboşi de urmărit pe reţeaua de socializare Instagram, unde profilul lui Laviniu are peste 12.000 de fani.

Fashion guru

Odată intrat în lumea modei, orădeanul şi-a creat propriul stil, unul eclectic, pe care nici el nu ştie să-l descrie în doar câteva cuvinte. Cert e că îmbină stilul elegant cu cel casual, punându-şi mereu propria amprentă asupra vestimentaţiei şi accesoriilor. "A devenit aproape o obsesie pentru mine să-mi cumpăr haine şi accesorii noi. Nu trebuie să fie scumpe, doar să-mi placă". Inevitabil, pasiunea i-a adus, acasă, şi critici. "În România, dacă te îmbraci diferit şi ai grijă de tine, eşti considerat gay. Alţii îmi critică barba, părul, vestimentaţia. Dar am învăţat să ignor astfel de comentarii", zice Laviniu.

De ceva vreme, participă la târguri de fashion de calibru, precum Pitti Uomo, cel mai important eveniment internaţional de stil masculin, care are loc de două ori pe an la Florenţa, în Italia. Pe lângă faptul că acolo îşi prezintă noutăţile diverse case de modă, Pitti Uomo a devenit şi un loc exclusivist de întâlnire pentru aşa-numiţii trendsetteri în moda masculină, adică cei care impun tendinţe noi în modă. "Fotografi, bloggeri de modă, reporteri de la reviste glam şi chiar designeri se inspiră din ce poartă trendsetterii. Pozele apar imediat în reviste din toată lumea", explică orădeanul.

Vis de creator

Pitti Uomo nu este, însă, deschis oricui, accesul fiind posibil doar pe bază de invitaţie. În ultimele trei ediţii, Laviniu s-a aflat însă printre privilegiaţi, fiind chiar şi distribuit în clipurile de promovare ale evenimentului. Fotografii cu el la Pitti Uomo au ajuns apoi în ediţiile online ale unor reviste de top, precum GQ şi Vogue, aducându-i şi mai multă notorietate în branşă. "De curând sunt ambasador al casei de modă Vicomte A. din Paris, le promovez creaţiile purtându-le la diverse evenimente", spune Laviniu.

Pe viitor, orădeanul se gândeşte, însă, să se retragă din modelling pentru a trece de cealaltă parte a scenei, în rândul designerilor. "Deocamdată e doar un plan, dar vreau să-mi deschid propria afacere cu accesorii din piele". E decis, cum era de aşteptat, s-o lanseze în Belgia, locul de unde i s-a deschis drumul către lumea aceasta strălucitoare...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON