URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Cireşar în culori: Copiii Oradiei sunt chemaţi la spectacole şi jocuri în Cetate, iar adolescenţii la un festival multicolor

Cireşar în culori: Copiii Oradiei sunt chemaţi la spectacole şi jocuri în Cetate, iar adolescenţii la un festival multicolor EXPLOZIE DE CULOARE. Prima ediţie a Colours Festival a avut loc anul trecut tot în Şanţul Cetăţii, fiind un succes printre tineri, care nu s-au ferit să se acopere din cap până-n picioare cu prafuri de toate culorile
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Oradea, vara va fi multicoloră. Cel puţin aşa o anunţă primele evenimente ale lunii iunie.

Timp de patru zile, copiii vor fi răsfăţaţi cu spectacole de teatru, show-uri de magie, ateliere de creaţie şi jocuri pe gustul lor, în cadrul Kids Fest, în timp ce adolescenţii şi toţi tinerii care au chef de distracţie sunt chemaţi la a doua ediţie a Colours Festival, de unde niciun petrecăreţ nu poate pleca "nepătat"...

Fortăreaţa copiilor

În premieră, municipalitatea, prin Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), organizează evenimente dedicate Zilei Internaţionale a Copilului în Cetate. Kids Fest se va desfăşura în perioada 1-4 iunie şi va include momente vesele şi atractive în fiecare zi, între orele 10 şi 20.

"Programul cuprinde o multitudine de activităţi, spectacole de teatru, jonglerii, magie, baloane de spumă, standuri cu dulciuri... În plus, 10 ateliere de creaţie vor dezvolta imaginaţia celor mici în cele patru zile ale festivalului, între care ateliere de meşteşuguri, Atelierul Olarului, Atelierul Micul Patiser...", spune Mihai Jurca, directorul APTOR.

Pentru fiecare zi din cele patru, organizatorii au pregătit spectacole de teatru şi magie în curtea Cetăţii, cei mici fiind chemaţi totodată să asiste, ba chiar şi să participe, la momente de dans şi muzică. Curtea fortificaţiei va fi ornată cu decoruri gigant şi cu un photo-corner, unde copiii vor putea să-şi imortalizeze participarea la festival.

Basme şi magie

Pentru a le oferi celor mici o sărbătoare de care să se bucure din plin, organizatorii vor amplasa în Cetate şi jocuri artizanale din lemn, tobogane, trambuline, trenuleţe şi chiar un labirint. Pentru pofticioşi se vor vinde dulciuri şi vată pe băţ. În programul Kids Fest au fost incluse, de asemenea, lecturi ale unor basme populare româneşti şi ungureşti, în fiecare zi a evenimentului, între orele 10 şi 13, atelierele meşteşugăreşti urmând să se desfăşoare între orele 16 şi 20.

Între invitaţii care şi-au confirmat prezenţa se numără Toppolina (Adela Lazăr) şi Hapciu (Şerban Borda), care au pregătit momente speciale, programate pe 2 iunie de la ora 18 şi pe 3 iunie de la ora 14. Totodată, magicienii Eduard şi Bianca vor da reprezentaţii pe 2 şi pe 4 iunie, de la ora 16 şi respectiv de la 15, în timp ce pe 1 şi 2 iunie, de la 14, îi vor învăţa pe curioşi mici trucuri.

Pe tot parcursul evenimentului, muzeele Cetăţii vor avea program prelungit şi vor oferi acces gratuit pentru copiii cu vârste de până la 14 ani.

Petrecerea curcubeu

Kids Fest nu va fi singurul eveniment vesel programat la început de vară. Pe 3 iunie, între orele 10 şi 23, în şanţul Cetăţii se va desfăşura ediţia a doua a Colours Festival, eveniment organizat de Asociaţia Business and Intercultural Challenge în colaborare cu Utopium şi Point Event.

Este vorba despre un festival colorat, la propriu, în care participanţii se "desenează" unii pe alţii în culori, împrăştiind în aer pudră roşie, verde, galbenă, albastră, mov şi roz, în timp ce pe o scenă se va mixa muzică electronică. Conceptul este inspirat dintr-o tradiţie din India, unde ploaia de culori simbolizează victoria binelui asupra răului şi subliniază bucuria de a trăi. Ediţia de anul acesta are invitaţi DJ din România, Ungaria şi Serbia: Wreckvge, B’Andre, Chrom, Dublic, SammieBeats, Skrude, DJ Fany, Bida, Szanto Denis, Balory şi Player One.

Biletele pentru eveniment s-au pus în vânzare pe site-ul oficial al Colours Festival, la preţurile de 58 lei (standard - incluzând 4 pliculeţe cu pudră) şi de 85 lei (VIP - cu 8 pliculeţe de pudră colorată, banderolă şi acces într-o zonă special amenajată). Cum pudra colorată este din făină de orez, deci nu este toxică şi nici nu poluează, singurul efect pe care îl poate crea este buna-dispoziţie...

Citiți pe aceeași temă articolele:

Patru zile dedicate copiilor, la Cetate. La Kids Fest vin bufoni regali, păpuşi uriaşe şi… copaci vorbitori

Luna celor mici: Trupa Arcadia organizează ediţia a IV-a a Festivalului de Teatru pentru Copii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON