URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iunie 2012, 12:21

Blue Monday reloaded: Îndrăgitul local s-a redeschis în casă nouă (FOTO)

Blue Monday reloaded: Îndrăgitul local s-a redeschis în casă nouă (FOTO) BLUE LA PĂTRAT. Noul Blue Monday Club va readuce muzica live în viaţa de noapte, în fiecare week-end. În spaţiul din strada Mihail Kogălniceanu, subsolul va fi rezervat concertelor şi petrecerilor, în timp ce la parter a fost amenajată o cafenea, decorată cu teme din universul muzicii
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Câţi dintre fanii muzicii rock din Oradea nu au măcar o amintire din Blue Monday? Din 1996, în clubul care a funcţionat fie pe strada Roman Ciorogariu sau Avram Iancu, fie în Pasajul Vulturul Negru, orădenii s-au putut dezlănţui pe ritmurile preferate ale muzicii live simţindu-se acasă.

În martie, însă, pentru că localul din Pasaj mergea în pierdere, proprietarul, muzicianul Dutka Andras, a tras obloanele, gândindu-se serios să se lase de afacere. După doar două luni, totuşi, clienţii casei sunt din nou aşteptaţi la Blue Monday. Într-o altă locaţie, cu un nou concept, dar cu aceeaşi muzică bună.

La apus 

21 Dutka Andras.jpgMulţi credeau astă-primăvară că epoca Blue Monday a apus definitiv. După aproape 16 ani petrecuţi în trei zone diferite din oraş, în ultima înlocuind un local de manele (Mirage) cu unul cu muzică live rock, Dutka Andras (foto) şi-a închis clubul cu gust amar şi, spune el, cu datorii. "Nu mai mergea, pur şi simplu. Tot anul 2011 am mers în pierdere. Se simte că oamenii nu au bani. În plus, parcă dispăruse publicul de peste 25 de ani şi veneau numai adolescenţi, care nu consumau mare lucru", spune patronul Blue Monday.

În aceste condiţii, cu luni bune înainte de închiderea locaţiei din Pasaj, trupa proprie cânta tot mai rar, iar DJ-ul începuse să dea drumul la muzică "de radio", care se ascultă în toate cluburile de noapte. În martie, Andras a închis de tot. Sau cel puţin aşa credea. "Nu mai voiam să fac nimic în businessul ăsta. Mă săturasem", spune el.

Inaugurare cu ghinion

O ofertă neaşteptată l-a făcut, totuşi, să se răzgândească. Un cunoscut i-a propus să preia un spaţiu din strada Mihail Kogălniceanu 3, unde existase, culmea, tot un local de manele: City Club. "Este un spaţiu extraordinar, unde pot să fac două lucruri deodată. Am amenajat şi o cafenea, şi un club", zice Andras.

Pe 25 mai, localul a fost inaugurat, dar cu ghinion, şi clienţii au trebuit să plece spre case devreme. "Unul s-a urcat pe o ţeavă din spatele barului şi a rupt-o, iar locul a fost inundat. A fost o inaugurare de coşmar. Chiar şi aşa, mie îmi place să încep mai greu", zice chitaristul, care a renovat spaţiul după preferinţele lui şi, speră el, şi ale muşteriilor.

Cafeneaua de la intrare are un bar decorat cu portativul melodiei "What a wonderful world", iar pe pereţi au fost agăţate portretele unor mari muzicieni precum Johnny Răducanu, Frank Zappa, Mick Hucknall (Simply Red) ori George Benson, realizate de artistul orădean Deak Arpad. Andras vrea să completeze colecţia şi cu portretele unor confraţi orădeni, cum ar fi Călin Pop (Celelalte Cuvinte) şi Bela Raduly (Metropol). Tot în cafenea, clienţii vor avea mai toate genurile de muzică, de la jazz, la blues şi rock. "Va fi muzica pe care o considerăm bună la nivel internaţional, dar nu ce se ascultă în alte locuri", promite patronul.

Live cu Garden Beat

În weekend, clienţii sunt chemaţi la subsol, unde într-un spaţiu mare şi aerisit, vor avea parte de muzică live. În fiecare vineri, aici vor veni trupe din toată ţara care cântă diverse genuri. "Nu este vorba de artişti consacraţi", îşi previne muzicianul clientela, adăugând că "sunt multe formaţii în România care nu au nume, dar care cântă extraordinar de bine".

Vinerea aceasta, de la ora 22, în noul Blue va veni trupa timişoreană Jazzy Bit, formată din trei tineri care se inspiră din stilurile funk şi jazz latino. Sâmbăta, amatorii se vor putea delecta cu trupa casei, Garden Beat, condusă chiar de Dutka şi interpretând atât piese proprii, cât şi coveruri. "În Blue Monday se va asculta muzică adevărată din aproape toate genurile. Nu spun că nu va fi şi muzică electronică, dar va fi una de calitate".

Cât despre clienţi, Andras zice că nu vrea fiţoşi, ci oameni dornici să se simtă bine. "Cred că lumea caută ceva nou, ceva sincer şi elegant. Şi preţurile sunt mai mici, căci este acum o modă să ieşi în oraş cu 25 de lei", constată patronul. Adaptat la noua situaţie, Blue Monday s-a pus pe un nou drum, sperând că va strânge din nou melomanii care, odinioară, au făcut acest club cel mai căutat din oraş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
nu mergem
NU mergem ca tot cu aia ai facut paza!!!cu gunoaiele de PORCU si IVAN nu mai vorbim de mentorul lor vesnicul pierzant la scaunul de primar!!!patron tepar+gunoaie,recuperatori ,camatari=BLUE MONDAY
Postat 18 Iunie 2012, 12:21 de cetatean
aa
in pauza poti baga niste manele :):)
Postat 18 Iunie 2012, 09:54 de aa
io
BA TEPARULE DA BANII INAPOI LA DISTRIBUITORII CARE TI AU DAT MARFA SI LA CARE NU LE AI DAT BANII INAPOI DE ANI DE ZILE MAI TEPARULE....PROSTI SANT ACEIA CARE ITI MAI DA MARFA TEPARULE ASTEFEL DE AFACERISTI CA EL AR TREBUI SPANZURATI SI ARATATI CU DEGETUL SAU MAI BINE BATUTI CU PIETRE .....SPURCATULE ....DACA AS FII SIGUR CA TU ESTI ULTIMUL DIN TEAPA TA TE AS MANCA CU HAINE CU TOT NUMAI SA STIU CA ESTI TERMINAT
Postat 18 Iunie 2012, 06:19 de io
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON