URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2013, 17:31

Stăpânul mişcărilor: Orădeanul Emil Rengle este coregraful unor vedete precum Inna şi Antonia (FOTO)

Stăpânul mişcărilor: Orădeanul Emil Rengle este coregraful unor vedete precum Inna şi Antonia (FOTO) NOROCOSUL. Cu siguranţă Emil e invidiat de o mulţime de bărbaţi după ce a devenit nu doar coregraful, ci şi prieten apropiat al unor vedete precum Inna şi Antonia, două dintre cele mai sexy cântăreţe din ţară
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

E una cu muzica, nu doar pe scenă, ci şi în afara ei. Iar asta pentru că, zi de zi, Emil respiră, trăieşte şi munceşte mereu "pe ritm", convins că inspiraţia pentru un nou dans poate veni oricând, indiferent de moment şi de loc.

Creaţiile sale coregrafice au fost văzute deja de milioane de oameni, fie că a fost vorba despre telespectatorii emisiunii Dansez pentru tine, ori de cei care au vizionat videoclipurile unor artişti precum Inna, Antonia, Morandi, Alex Velea, sau despre petrecăreţii unui club cu adevărat exclusivist din Dubai.

Dansatorul mamei

Atraşi de mirajul celebrităţii, mii de adolescenţi se apucă de dans, chiar dacă nu e tocmai uşor să te remarci în mulţime. Fără îndoială, însă, orădeanul Emil Rengle a reuşit. Primii paşi de dans i-a făcut pe la 6-7 ani, când mama a vrut să înveţe dansurile de societate. Dacă la început n-a fost prea entuziast, acum îi mulţumeşte pentru idee, căci hobby-ul cultivat de ea s-a transformat în cea mai mare pasiune a lui.

Fiind talentat, la 11 ani a fost cooptat în cea mai tare trupă orădeană de la acea vreme, M&Q, unde a fost antrenat de Levi Mihuţ. "Eram cel mai mic din grup, iar pe parcurs m-am îndrăgostit şi mai mult de dans, pe măsură ce-l practicam", povesteşte acum tânărul. După ce a terminat Liceul de Artă din Oradea, unde a studiat chitara, Emil s-a mutat la Bucureşti, la propunerea managerului trupei de dans The Kittens, care i-a oferit şansa să-şi demonstreze şi calităţile de coregraf. A fost doar începutul...

Dansez pentru mine

Ajuns în Capitală, Emil nu s-a mulţumit cu pregătirea trupei, ci s-a înscris şi la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, specializarea Coregrafie. În 2010, The Kittens a câştigat campionatul Hip-Hop International şi, odată cu el, şi dreptul de a reprezenta România la finala internaţională din Las Vegas. În acea perioadă, orădeanul s-a înscris şi la un curs de dans organizat de o şcoală de profil din New York, predat de o celebritate în domeniu: Sheryl Murakami, coregrafa oficială a vestitei Beyonce. "Sheryl este şi acum coregrafa mea preferată, mă inspiră cel mai mult. Am dansat alături de ea într-un filmuleţ pe o piesă de-a lui Katy Perry", zice orădeanul despre mentorul său.

Perioada new-yorkeză a lui Emil s-a încheiat după ce a primit propunerea de a se alătura baletului emisiunii Dansez pentru tine. "N-am vrut să ratez şansa de a lucra în televiziune", explică orădeanul, care şi-a pus la bătaie talentul de dansator timp de două sezoane pentru show-urile Pro TV-ului, în paralel continuând însă să-şi dezvolte şi cariera de coregraf. Şi nu pentru oricine...

Anul succesului

Remarcat pentru că mereu promovează stiluri noi, în 2010 Emil a început să realizeze mişcările pentru show-urile Deepcentral, apoi a apărut împreună cu trupa sa într-un videoclip Morandi, Rock the world, intrând astfel în atenţia lui Marius Moga. "Prin el am cunoscut alţi oameni din showbiz, şi pot să spun că mi-a deschis multe uşi", zice orădeanul. De atunci a lucrat cu o mulţime de artişti, a absolvit facultatea şi a ţinut numeroase workshop-uri de dans prin ţară.

23 alex velea.jpgLovitura cea mare a dat-o anul trecut, când CV-ul său s-a umplut de colaborări importante. Alex Velea (foto) l-a cooptat drept coregraf oficial, Emil realizându-i dansurile pentru spectacole, însoţindu-l în concerte şi concepându-i videoclipul "Când noaptea vine". "Dintre toate vedetele cu care am lucrat, Alex e cel mai apropiat de mine. Videoclipul pe care l-am făcut este mândria carierei mele de până acum", spune Emil despre producţia alb-negru, bazată mult pe expresie în mişcare.

Tot în 2012, orădeanul a lucrat şi cu Antonia, realizând videoclipul pentru "Jameia", şi cu Corina, la videoclipul "A ta", în ambele apărând şi ca dansator. Creaţiile sale l-au adus şi în atenţia managerului Innei, cea mai de succes cântăreaţă autohtonă, căreia i-a devenit coregraf oficial, pregătindu-i dansurile pentru videoclipurile "J'adore" şi "Inndia", precum şi inedita apariţie la "Dansez pentru tine", când Inna a jucat pe muzică ţigănească chiar alături de el. "Pentru mine acel moment a fost o mare provocare, căci a trebuit să mă documentez ca să respectăm specificul mişcărilor ţigăneşti", îşi aminteşte Emil, lăudându-şi partenera în egală măsură: "Este extraordinar de profesionistă, dar şi super amuzantă, pentru că face mereu tot felul de glume".

American dream

În urmă cu peste un an şi jumătate, orădeanul a acceptat încă o provocare: aceea de a coordona coregrafiile unui club de lux, amenajat în aer liber şi dotat cu o piscină imensă, în Dubai - XL Beach Club. "Le-am trimis videoclipuri şi le-a plăcut ce am făcut, aşa că periodic mă solicită şi merg acolo pentru a înnoi dansurile animatoarelor". Zice hotărât, însă, că pentru fiecare reuşită a muncit pe măsură. "Acum câştig bine şi am joburi destule, dar n-a fost mereu aşa. Am participat la o mulţime de castinguri unde am fost respins, dar de câte ori am căzut m-am ridicat"...

Fire de artist, Emil spune că oamenii îl inspiră cel mai mult în alegerea mişcărilor. "Tocmai de asta îmi place mult să călătoresc. Am fost prin Europa, America, Asia şi Africa, şi mereu aduc lucruri noi din cultura, muzica şi atmosfera unui loc", explică el. De altfel, a împrumutat influenţe exotice şi inedite inclusiv în look-ul şi în stilul său vestimentar, fiind considerat o apariţie excentrică între dansatorii din ţară. Dar tocmai curajul de a fi el însuşi şi de a-şi asuma creativitatea este ceea ce-l deosebeşte de ceilalţi. "Am fost blamat de multe ori pentru felul în care dansez din simplul motiv că nimeni nu mai făcea la fel. Dar eu n-am vrut să copiez pe nimeni".

Cu o carieră deja de invidiat, Emil a ales să-şi măsoare talentul şi peste Ocean, aşa că săptămâna trecută a plecat în Statele Unite, pentru câteva luni, alături de o bună prietenă, dansatoarea Luiza Comşa. "Vom participa la castinguri şi vom lucra cu coregrafii pe care-i ştim. Suntem tineri, ne încercăm norocul!", zice el încrezător. De ce nu, dacă până acum şansa i-a zâmbit mereu?...


23 revista.jpgRELAŢIE "EXTRA"
Combinat cu Antonia

În urmă cu mai bine de o săptămână, Cancan specula că frumoasa cântăreaţă Antonia, care s-a despărţit recent de soţ, ar avea o relaţie cu coregraful ei, Emil Rengle, bazându-se pe câteva imagini în care cei doi erau surprinşi ieşind împreună şi împărţind numeroase gesturi de afecţiune. Orădeanul n-a vrut să comenteze în niciun fel speculaţiile tabloidului, dar cel mai probabil acestea nu au avut niciun fundament real de vreme ce, după doar câteva zile, aceeaşi publicaţie o cupla pe aceeaşi Antonia cu Alex Velea. Asta, în timp ce coregraful nostru deja pornise spre "visul american"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
andreea
esti un dansator superb si arati foarte bine sa o ti tot asa si da nu baga in seama comentarile rautacoiase ca invidia este mare :-*
Postat 29 Octombrie 2013, 14:25 de andreea marcut
Emil
tot respectul Emil, te apreciez foarte mult pentru ceaa ce faci, nu baga in seama comentariile rautacioase si baftaaa multa in continuare :*:*
Postat 27 Ianuarie 2013, 23:54 de M.
Foarte Invidiat!
Cu siguranta ii invidiat de o multime de barbati....insa la cat e de gay....probabil e invidiat si de o multime de femei...Foarte masculin baiatul...si musteatza lui fericita...si salata de sub brat!
Postat 27 Ianuarie 2013, 10:26 de andrei m
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON