URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Octombrie 2017, 08:08

Oradea la rece! Orădenii riscă să tremure în case pentru că sezonul rece prinde oraşul, din nou, cu lucrări de termoficare neterminate (FOTO)

Oradea la rece! Orădenii riscă să tremure în case pentru că sezonul rece prinde oraşul, din nou, cu lucrări de termoficare neterminate (FOTO) ŞANŢIERUL ORADEA. A doua etapă a lucrărilor pentru înlocuirea reţelelor de încălzire a exasperat orădenii. Din cauză că muncitorii au oprit lucrul timp de o lună, cele 17 şantiere din oraş au provocat astă-vară haos în trafic, iar întârzierea riscă acum să lase oraşul şi fără încălzire, în ciuda răcirii vremii
Oradea la rece! Orădenii riscă să tremure în case pentru că sezonul rece prinde oraşul, din nou, cu lucrări de termoficare neterminate (FOTO) ÎNCURCAŢI. Muncitorii şi-au dat cu stângul în dreptul. Pe Tudor Vladimirescu au întârziat lucrările o lună pentru că au dat de o conductă de gaz, în Bulevardul Decebal au fost încetiniţi de o reţea electrică, iar în Parcul Traian înlocuirea conductelor de termoficare a trebuit să aştepte după Compania de Apă Oradea, care a profitat de ocazie ca să schimbe ţevile de apă şi canalizare
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Oradea, oraş de poveste, la fel ca în Regatul Nordului din "Games of Thrones", vestea că "Vine iarna!" nu e niciodată bună. Cu doar câteva săptămâni înaintea sezonului rece, reţeaua de termoficare a oraşului e încă desfăcută în bucăţi, lucrările pentru înlocuirea a 20,28 de kilometri de reţele magistrale fiind finalizate doar în proporţie de  80%.

"Ştiam de la bun început că termenul de 10 luni pentru finalizarea lucrărilor este nerealist, dar a trebuit să ni-l asumăm pentru a obţine finanţarea", spune viceprimarul Mircea Mălan. Numai că termenul a fost stabilit printr-un contract semnat în noiembrie 2015!

Frig cu repetiţie

Mircea Mălan, vicerprimar OradeaOrădeni, vă mai amintiţi cum dârdâiaţi în case la începutul lui octombrie 2016, când Termoficare a primit într-o singură săptămână 1.700 de reclamaţii pentru că în loc să dea drumul la căldură a oprit şi apa caldă ca să termine lucrările pe reţele? Acum scoateţi din debarale reşourile, căci situaţia este pe cale să se repete! "Lucrările de punere în funcţiune a reţelelor trebuie finalizate până la 20 octombrie. Dacă va veni frigul mai repede, nu vom putea da drumul la căldură", a recunoscut pentru BIHOREANUL viceprimarul Mircea Mălan (foto).

Demarată anul trecut, a doua etapă de reabilitare a reţelelor de termoficare vizează înlocuirea a 20,28 kilometri de conducte magistrale în 20 de zone din oraş. Constructorii înlocuiesc conductele ruginite prin care se pierde 37% din cele 880.000 gigacalorii produse de Termoficare, ceea ce provoca pierderi anuale de 53 milioane lei (12 milioane euro).

Între cunoscuţi

Încă din 2015 lucrările au pornit cu stângul. Din dorinţa de a reduce cât mai repede pierderile de pe reţea, municipalitatea a încercat să atragă finanţări pentru a doua etapă de înlocuire a conductelor în paralel cu modernizarea celor 17,5 kilometri de reţele din prima etapă. "Eram pregătiţi să intrăm în perioada de finanţare 2007-2013. Am făcut documentaţia şi am lansat licitaţia", explică Mălan. Pentru a se încadra în perioada de finanţare, municipalitatea a fixat un termen de predare de 10 luni, asumându-şi riscul că va suporta din bugetul propriu lucrările care ar fi ieşit din ciclul bugetar european.

Astfel, pe 12 noiembrie 2015 Primăria a semnat contractul de lucrări pentru 97,9 milioane lei (21,6 milioane euro) cu o asociere de firme de casă, lucrarea fiind adjudecată de Energomontaj (care a înlocuit şi conductele din prima etapă), Elsaco Electronic (constructorul CET-ului pe gaz), Isoplus (furnizorul conductelor din oraş) şi proiectantul ISPE (Institutul de Studii şi Proiectări Energetice). Fiindu-i evident că lucrările vor ieşi din ciclul financiar aflat atunci pe final, Ministerul Mediului a amânat însă finanţarea Primăriei...

Au tras de timp!

Ilie Bolojan, primar OradeaIlie Bolojan, primar OradeaPrimele săpături au început abia în primăvara lui 2016, şi acelea la presiunea Kesz Epito, care avea nevoie de amplasamentul din faţa Aquapark-ului Nymphaea, străbătut de o conductă, pentru a putea construi parcarea. Din cei 10 kilometri de reţea programaţi să fie finalizaţi anul trecut, după patru luni şi jumătate constructorii au terminat doar 5 kilometri. Obligaţi de Primărie să lucreze din banii proprii până la semnarea contractului de finanţare prin noul Plan Operaţional de Infrastructură Mare, executanţii au tras de timp. Când restanţele au ajuns la 5 milioane de euro, s-au şi oprit. "Noi am promis constructorului că plătim tot ce execută. Sperăm că se va găsi un aranjament financiar să poată lucra, dar nu putem pretinde să cheltuie milioane de euro din banii proprii", explica primarul Ilie Bolojan (foto) în vara anului trecut.

Practic, de atunci s-a pierdut mai bine de un an! Criza a fost depăşită abia după 11 aprilie 2017, când Primăria şi Ministerul Dezvoltării au semnat contractul de finanţare aferent noului exerciţiu financiar al UE. Irosind timp preţios, însă, asocierea de firme s-a pus pe lucru abia pe 7 iunie, după ce primii bani le-au intrat în conturi. După o lună de lucru susţinut cu 250 de muncitori şi 60 de utilaje, în care 17 şantiere deschise simultan au dat peste cap traficul, muncitorii au lăsat însă târnăcoapele jos încă o dată!

Împiedicaţi în reţele

Timp de o lună, până la jumătatea lui august, nu s-a lucrat mai nimic. BIHOREANUL a aflat că asociaţii principali, specializaţi în reţele, au fost părăsiţi de subcontractorii tocmiţi să sape şi să acopere şanţuri, dar neplătiţi. Lucrările au fost reluate cu echipe aduse din Deva şi Caraş Severin abia în urma unei discuţii "cu pistoalele pe masă" purtate de Mălan cu patronii celor două firme în prezenţa primarului Bolojan. "Le-am spus constructorilor să nu se joace, pentru că le vom pretinde penalităţi de 1% pe zi de întârziere", spune vicele.

Răul fusese însă făcut, iar timpul pierdut de firme n-a mai putut fi recuperat. "Când lucrezi în oraş inevitabil te loveşti de reţele de apă, canalizare, curent, gaz. Nu ştii exact unde sunt până când sapi", zice viceprimarul. Aşa s-a întâmplat în strada Tudor Vladimirescu, care trebuia deja reasfaltată, dar unde constructorii au dat de o conductă de gaz şi doar formalităţile pentru relocarea ei dureză de o lună. La fel şi în Bulevardul Decebal, unde lucrările s-au prelungit de la 2 zile la 3 săptămâni pentru că au dat peste 46 cabluri, dar şi în strada Sucevei, unde traseul reţelei a intrat în două conducte de apă care au trebuit mutate.

În plus, Primăria a complicat şi ea viaţa constructorilor. Profitând de săpăturile începute, municipalitatea a încurajat Compania de Apă Oradea să-şi înlocuiască reţelele din Parcul Traian, din strada Dunării şi din alte zone cu probleme. "Au fost decizii luate pentru oraş. Constructorilor le-ar fi fost mult mai uşor să meargă înainte, ca ruşii", zice Mălan.

La mila vremii

Până la sfârşitul săptămânii trecute, asociaţii care lucrau pe 14 şantiere în paralel, înlocuiseră doar 80% din conducte. În acest fel au fost finalizaţi, cu probele făcute, 16 kilometri de reţea, alţi 2 km de conducte fiind puse în şanţuri, gata de recepţie, iar ultimii 2 kilomeri, fără de care nu poate fi pornită încălzirea, trebuie finalizaţi în următoarele 3 săptămâni.

Stănel Necula, director TermoficareLa fel ca anul trecut, pentru reîntregirea reţelelor Termoficare a anunţat pentru această săptămână oprirea apei calde în Oradea şi Sînmartin. Conform programării, reluarea furnizării se va face din 5 octombrie în Ioşia şi Rogerius cu prelungire pe strada Republicii până la intrarea pe pietonală, iar în zonele Dragoş Vodă, Velenţa, Cantemir şi Nufărul abia din 9 octombrie. "Dacă vine un val de frig până joi, nu vom putea furniza încălzire deloc. Dacă se răceşte după această dată, vom avea câteva zone nefuncţionale până pe 20 octombrie, când constructorii au promis că termină", spune Stănel Necula (foto), directorul Termoficare, beneficiara lucrărilor. Dar nu e sigur că se vor putea ţine de cuvânt!

Contra-cronometru

Printre altele, dacă înlocuirea a 300 metri de conductă din curtea CET nu reprezintă o provocare, reabilitarea a 100 de metri de sub Podul Decebal va fi mai dificilă, iar şantierul din strada Delevrancea va fi chiar un tur de forţă. Constructorii au de înlocuit conducte în pantă, pe o arteră îngustă, în care căminul de beton nu poate fi spart fără să crape şi casele din jur, aşa că muncitorii vor da "cep"-uri şoselei după care vor scoate conductele vechi şi le vor monta pe cele noi pe role.

Cum temperaturile nocturne au coborât deja la 5 grade Celsius, iar apartamentele se răcesc accelerat, orădenii nu pot decât să spere că firmele se vor încadra în cele trei săptămâni rămase pentru reîntregirea reţelelor. Nu de alta, dar BIHOREANUL a aflat că în cele 10 luni de lucrări au intrat doar perioadele de muncă efectivă, fără pauzele cauzate de lipsa banilor sau intervenţiile neprevăzute, iar termenul limită din contractul semnat de Primărie cu constructorii este abia pe 20 noiembrie! Şi, la fel ca anul trecut, scuzele reprezentanţilor Primăriei, care au lăsat oraşul în frig, nu vor ţine de cald...


COALIŢIA ATACĂ!
"Iar în frig!"

Coaliţia Rogerius, formată din reprezentanţii unor asociaţii de proprietari, a protestat săptămâna trecută faţă de intenţia municipalităţii de a achiziţiona încă o turbină pe gaz pentru a înlocui cazanul şi arzătorul preluat din vechiul CET. "Comandarea unui studiu de fezabilitate pentru achiziţionarea unei a doua turbine nu poate însemna decât că estimările şi proiectarea reabilitării termice au fost total eronate", zic protestatarii.

Ioan Horvath, liderul Coaliției RogeriusReprezentanţii Coaliţiei Rogerius susţin că noua investiţie va însemna "încă două sau trei ierni cu furnizare deficitară a apei calde şi agentului termic". Din experienţă, aceştia se îndoiesc că Energomontaj şi Elsaco vor reîntregi conductele la timp pentru ca Termoficare să poată furniza încălzire la venirea frigului. "Iar ne vor ţine în frig ca în fiecare toamnă! Deja suntem în octombrie, iar ei sunt cu şanţurile săpate pentru că nu şi-au plătit oamenii la timp. La ora asta trebuiau să fie gata, cu toate probele făcute, pregătiţi să pornească încălzirea", spune Ioan Horvath (foto), unul dintre liderii Coaliţiei Rogerius.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
iarna nu-i ca vara
Este foarte bine ca se fac astfel de lucrari in Oradea, cu ce costuri pentru oradeanul de rand putem sa ne intrabam. Platim incompetenta celor din primaria sau nepasarea lor fata de cei pe care ar rebui sa-i reprezinte? Pana sa ne raspundem trebuie sa fim constienti ca avem o problema care trebuie rezolvata cumva daca nu ne dorim sa ne vedem pe noi si copiii nostri inghetati de frig. In momentul de fata nici nu conteaza cine-i vinovat. Important ar fi sa constientizeze toti ca-i grava situatia si sa faca ceva sa o indrepte pana nu ne criogenizam cu totii in apartamente.
Postat 05 Octombrie 2017, 12:14 de mandea
stimabililor
Aici suntem pe o "platforma" in care ne putem spune of-urile. E bine momentan ca ni se permite sa ni le spunem, si ca nu le spunem altundeva, momentan. O sesizare la fonduri...si curtea de conturi nu ar strica. Toate la vremea lor. Am dreptul sa spun ceea ce nu-mi convine daca nu corespunde unor reguli de logica, matematica, fizica, buna credinta, etc. bineinteles pe un ton modest. Totodata va rog pe cei care considerati ca 1+1=3 sau alta valoare diferita de 2 sa contraziceti, dar sa si argumentati intr-o maniera la fel de logica, nu trecand la alte subiecte. (n.b. s-a vorbit de termie si de castratofa aferenta). Este dreptul dumneavoastra si orice "dispunta" daca este corect realizata nu poate decat sa fie constructiva. Ceea ce este bine realizat este bine ceea ce nu NU chiar daca este facut sau nu in alte orase. Deci rog ochiul critic. Rog discutii contradictorii, dar pe subiect si cu motivari corecte nu ambitii politice si/sau iredentiste....politicul tine de buzunar si nici decum de bun simt, de economisirea banului public si de bunastarea contribuabilului
Postat 05 Octombrie 2017, 09:46 de Christa
@pinonel
Tu de unde stii ca e troll? De ce acuzi si vezi ca acuzele sunt grave, o poti mierli (vorbind mahalageste, marlaneste, ca sa pricepi). Esti constient ca ebihoreanul administrează datele tale personale si la cerere le furnizeaza? Cerere = plangere catre organe abilitate. De fapt tu esti agitator al pesede, care are inca sechele din epoca de aur. Tu indemni oamenii la aplauze la adresa liderilor prea iubiti si ura impotriva oricaror altii.
Postat 05 Octombrie 2017, 05:21 de poiu
@ pinonel
Adevarul e ca-i o placere sa-i dai peste bot idiotului cu argumente, mai ales cand vine cu baliverne pe care nici el nu le crede.
Postat 04 Octombrie 2017, 18:33 de User anonimizat
Dragi concetateni, vai de noi!
Idi*tul asta, de @sanduXXX, este un trol si ati cazut in capcana lui! In loc sa-i bagati de unde au venit pe cei vinovati de dezastrul in care se afla Oradea, voi stati sa-i raspundeti! El este o sluga de-a birtinezului care este platit cu bani frumosi pt. a abate discutiile de la adevaratii vinovati. Un troll sau trol este un provocator fără cauză, cineva care lansează o discuție cu scopul de a recrea un conflict de idei. Uneori, conflictul devine amuzant pentru troll, dar aproape niciodată pentru participanții inocenți. Acum ca stiti cine/ce este, ignorati-l! Va posta sub diverse pseudonime, @anticomunist, @David, @hateretards, @cleopard, @stefan, etc, etc
Postat 04 Octombrie 2017, 18:18 de pinonel
Rar asa proba de tembel precum Malan !?!
Asadar, viceprimarul recunoaste ca s-a mintit la depunerea cererii de finantare, in cunostinta de cauza privind imposibilitatea realizarii la termen a angajamentelor !?! Minciuna clara, evidenta pentru a scoate bani de la finantatori !?! Acesta este cazul cel mai simplu pentru un procuror DNA sa deschida un dosar pentru frauda cu fonduri europene si publice de la bugetul statului, pe langa utilizarea bugetului local de completare a sumelor incluse proiectului !?! Doar ca ... Oradea nu are DNA, ci o sleahta de putoi care nu citesc presa locala !?!
Postat 04 Octombrie 2017, 13:53 de WinDos
@ sandu
Calitatea apei de la robinet tine si de sursa/provenienta, nu doar de retele. Gazul neintrodus in Oradea (nici nu mai conteaza motivele: problema e dinaintea lui Filip) ar fi o alternativa la santierele vesnice si la pretul mare al gigacaloriei furnizate in sistem centralizat. dar tu nu ai de unde sa le stii astea si nici nu te intereseaza din moment ce esti plecat. Apropo de apa: cand vii in Oradea bei apa de la robinet sau apa imbuteliata?
Postat 04 Octombrie 2017, 13:42 de User anonimizat
Bihoreanoradean
Stai linistit ca traiesc si in oradea. E casa si mândria mea. Parerea celor care tranzitarea orașul e importantă pt ca tu nu vezi ce se schimba si ei vad. Referitor la gaz intreaba-l pe filip ce a facut cand i sa propus in anii . Fii mândru de primarul asta ca aduce un grad de civilizatie doar noi trebuie să înțelegem. Apropo de reteaua de apa e bine ca sparge tot in londra apa de la robinet nu e potabilă datorită rețelei vechi. Vrei sa ajungem in situatia asta??
Postat 04 Octombrie 2017, 10:47 de sandu1200
@ sandu
Ma bucur ca ai specificat ca nu traiesti in Oradea, asta explica parerea ta in necunostinta de cauza. Vizavi de cei care tranziteaza orasul: parerea lor nu cred ca e importanta atata timp cat nu ei stau in frig iarna de iarna, nu ei se spala cu apa rece si nu ei stau zilnic in trafic din cauza unor lucrari incepute si abandonate cu lunile in tot orasul. Faptul ca suntem printre putinele orase din tara care nu au retea de gaz (apropo: satele si comunele din jurul orasului au gaz sau vor avea in curand) spune multe despre actuala si fostele administratii: preferea sa tina in viata un sistem centralizat total ineficient si costisitor dar care pentru ca e centralizat si administrat de "baietii destepti", apropiati primariei, poate fi capusat. Avem printre cele mai mari taxe locale din tara dar suntem codasi ca si salarizare si nivel de trai, motiv pentru care probabil si tu ai "emigrat". Si o rugaminte: incearca sa pastrezi un ton civilizat, atat aici in discutiii cat si prin tari straine pe unde umbli, ca sa nu ne faci de ras (apropo: ma apropiu de 40 de ani, pe pariou ca esti mai tanar ca mine?)
Postat 04 Octombrie 2017, 09:20 de User anonimizat
Dragi copii
http://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3760999 Uite asa se duc banii de râpă Cand se cheltuie si nu se face
Postat 03 Octombrie 2017, 23:10 de sandu1200
Ce fain
Eu nu am treaba cu banii publici. Lucrez in cel mai luxos hotel din londra. Eu contribui la banul public cu taxele pe care le plătesc. Dar cand vin acasa si vad ca sa schimbat ceva , ei atunci ma bucur. Cunosc oameni care nu au mai fost de 10 ani in Oradea. Lucrez cu moldoveni care tranzitarea Oradea. Si ei se mira cum la noi se poate si la ei nu. E bune ca banii mei sunt pe Mana lui Bolojan , si nu pe a lui Filip si Manga. Apropo bihoreanoradean, după mentalitatea pe care o ai nu cred ca ai varsta de vot. Asa ca pune mana si fute ceva si tu nu sta pe laba
Postat 03 Octombrie 2017, 22:52 de sandu1200
sandu1200
Sandele esti de la bugetul pmo? 3 mandate de lucrari multe si proast facute! Esti coparticipant la ele? Gestionezi si tu oarece lucrari direct sau prin interpusi? Care esti..... birta, necula,......
Postat 03 Octombrie 2017, 21:54 de scortosul
@bihoreanoradea
Nu te chinui sa explici, nu are rost unii au fost vaccinati in vena cu banu' public si le-a ajuns la cap. Sper ca realizezi ca sunt oameni si de partea cealalta a baricadei. Eu dupa 2 demonstratii de logica nu ma mai chinui pt ca prostul are dreptate. Prostia e o boala care nu are leac. Cine a fost vaccinat in cap pana acum? Atata timp cat la unii 1+1=3..no comment.
Postat 03 Octombrie 2017, 21:10 de Christa
@ sandu
Ce te face sa crezi ca sunt copil? Tu vorbesti? Iti spun eu ce traim acum: exact vremurile cu calorifere reci si apa ruginita si rece. Diferenta e ca atunci iti permiteai sa stai cu un resou in priza ca sa-ti incalzesti casa cu toate ca partidul nu agrea asta, pe cand acum baietii destepti au grija sa nu ne permitem nici macar acest lux.
Postat 03 Octombrie 2017, 20:15 de User anonimizat
Bihoreanoradean
Acu e bine ca se schimba ceva. Tu esti copil nu ai trăit pe vremurile alea. Bucurate de ce e acu .
Postat 03 Octombrie 2017, 19:37 de sandu1200
@ sandu123
In 92 era mai rau, inainte de 89 era si mai rau, dupa al doilea razboi mondial era mult mai rau, in evul mediu era dezastru iar epoca de piatra locuiam in pesteri si vanam animale cu pietre ca sa mancam carne cruda. Bla bla bla... Ok: cu care epoca vrei sa mai comparam situatia din Oradea?
Postat 03 Octombrie 2017, 18:36 de User anonimizat
Bihoreanoradean
În vremea lui filip in primul mandat in 92 mai exact, era mai rau. Bucurate ca le schimba acu si 40 de ani nu mai ai treaba . În primul an de mandat al lui bolojan au fost 26 de șantiere, eu vreau sa vad 100 de șantiere pe an , ca atunci se schimba ceva
Postat 03 Octombrie 2017, 18:26 de sandu1200
completare pentru sandel:
Sunt nascut si crescut in Oradea dar am ajuns sa merg la tara ca sa fac o baie calda.. e ok..
Postat 03 Octombrie 2017, 17:43 de User anonimizat
@ sandel
Daca te trimit la ala pe care l-ai pomenit in primul comentariu, intelegi despre ce e vorba sau trebuie sa mai citesti o data? Apropo: mi se rupe de "realizarile" bolovanului (in fond si-a facut doar datoria!). Te oftici? ????
Postat 03 Octombrie 2017, 17:39 de User anonimizat
@sandu1200
Putina decenta in limbaj rugam. Redactorul a subliniat discret "catastrofa".Daca dumneavoastra va e indiferent ca primiti "un produs" neconform pentru care platiti cu varf si indesat si mai ziceti si bogdaproste.....nu stiu pe bune cine e cu satu'? Trecutul a fost, prezentul este viitorul vine ....daca vine. Nu este loc de ghiocel si saruturi in partea dorsala. Ori se face treaba ori .....curtea conturi si dosar penal.
Postat 03 Octombrie 2017, 17:25 de Christa
Bihoreanoradean
Eu cred ca ti se rupe de prost ce esti. Bucurate de cum sa dezvoltat orașul în mandatele lui Bolojan. Fa comparatia cu ceilalți primari. Dacă nu dai drumu la tine in sat
Postat 03 Octombrie 2017, 17:18 de sandu1200
@ sandu 12
Ai citit articolul/comentariile? Ai inteles motivul nemultumirilor? Sau comentezi ca sa te afli in treaba? Mu se rupe de ce a facut sau nu a facut mang sau filip! De 10 ani sunt altii la butoane in Oradea..
Postat 03 Octombrie 2017, 15:05 de User anonimizat
Fantastic
Ce dracu nu va convine ca schimba Bolojan toata reteaua de termoficare. Trebuia schimbată de mult. Ca daca era filip sau manga atunci se schimba reteaua cand or zbura porcii
Postat 03 Octombrie 2017, 14:38 de sandu1200
tzeapa
stiti cum se numeste asta ? TZEAPAAAA. Dar lasa ca e bine, noi investim ca musca fara cap, nu stim ce insemna management al santierului, nu stim ce insemna contract. (pardon stim ca avem si avocat dar ne facem ca ploua). O stim pe aia buna......"o zis cinieva die la shentru ca traba sa bagam tzavi si sa dam bani la aia ca-s da noshti".....dang dang
Postat 03 Octombrie 2017, 10:16 de Christa
incompetentii sa plece. bolojan, primul.
Eu zic ca cel mai bine ar fi ca Bolojan, Malan, Necula, Birta sa isi facă frumuselul băgajelul si sa se retraga cu totii la mînăstire. Sunt niste profitori si niste incapabili. Le-am suportat destul incompetenta. Au incasat destule șpagi, și-au făcut plinul. Așa că marș, valea, dispăreti si fără pa și pussy!
Postat 03 Octombrie 2017, 09:05 de andreimagheru
Bla bla-uri de Oradea
Domnilor! Vremea scuzelor a cam trecut! De vreo 3 - 4 ani incoace ne serviti aceleasi povesti! Ati ajuns sa fiti de rasul copiilor de gradinita.. De fapt tot sistemul acesta de termoficare centralizat si monopolizat precum si ntreaga conducere a orasului e o gluma proasta..
Postat 03 Octombrie 2017, 08:41 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON