URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Jaf ca-n codru: Cum au furat pădurea angajaţii Ocolului Silvic Dobreşti. Printre profitori, sponsorul Poliţiei Bihor! (FOTO)

Jaf ca-n codru: Cum au furat pădurea angajaţii Ocolului Silvic Dobreşti. Printre profitori, sponsorul Poliţiei Bihor! (FOTO) PĂDURE CU USCĂTURI. Coroanele înverzite ale tot mai puţinilor copaci rămaşi în picioare nu reuşesc să acopere dezastrul produs de hoţii care au transformat cele 9.000 de hectare de pădure din Ocolul Silvic Dobreşti într-un câmp de cioate, luate acum la numărat de inspectorii ministrului Lucia Varga. Principalii profitori sunt chiar pădurarii şi mai ales cei doi pretendenţi la şefia Ocolului, liberalul Sorin Silaghi şi PSD-istul Viorel Fericel, care se bat în vile, una mai uriaşă ca alta
Jaf ca-n codru: Cum au furat pădurea angajaţii Ocolului Silvic Dobreşti. Printre profitori, sponsorul Poliţiei Bihor! (FOTO) DEZASTRU. După cum se vede în imaginile surprinse de BIHOREANUL, defrişările au rărit vizibil pădurile din Ocolul Dobreşti (foto 1). Specialiştii apreciază că au fost tăiaţi mai bine de jumătate din arborii valoroşi de gorun, stejar şi fag. Resturile rămase de pe urma tăierilor ilegale sunt aruncate pe cursul apelor, cea mai distrusă zonă fiind Valea Văsâi (foto 2), ce mărgineşte drumul judeţean E76 Dobreşti-Vârciorog, delimitând Ocolul Dobreşti de cele de la Brătcuţa şi Codrii Cămării, devastate la rândul lor. Când nu le scot cu totul, hoţii îngroapă cioturile copacilor sub pământ (foto 3). Utilajele bandiţilor au lăsat urme adânci în pădurile mutilate (foto 4), numai că Poliţia nu le vede...
Jaf ca-n codru: Cum au furat pădurea angajaţii Ocolului Silvic Dobreşti. Printre profitori, sponsorul Poliţiei Bihor! (FOTO) AVERI DE BUGETARI. Cei doi rivali care aspiră la şefia Ocolului Silvic Dobreşti, liberalul Sorin Silaghi şi PSD-istul Viorel Fericel, se bat şi în averi. Vila lui Silaghi din comuna Sânmartin păleşte, totuşi, în faţa palatului ridicat de Fericel în Dobreşti
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De trei săptămâni, în pădurile din Dobreşti s-a lăsat o linişte mormântală. Drujbele au tăcut, maşinile cu buşteni nu mai brăzdează codrii, iar oamenii locului îi spionează non-stop pe inspectorii Corpului de Control al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) care au luat la verificat Ocolul Silvic. Rezultatul investigaţiei, deşi încă doar parţial, scoate deja la iveală o hoţie generalizată: hectare întregi au fost "rase" fără acte, inclusiv trei rezervaţii preţioase de goruni seculari, păstraţi pentru reproducţie, valoarea de până acum a prejudiciului fiind estimată la peste 2 milioane de lei.

Totul s-a făcut cu complicitatea sau chiar la iniţiativa pădurarilor care, în schimb, au strâns averi fabuloase, dar şi în beneficiul unor afacerişti locali, între care se află la loc de cinste şi un sponsor al Poliţiei Bihor. Chemaţi în sfârşit să dea socoteală, unii pădurari au leşinat, iar alţii au început să se caute de "pile" şi de bani, în speranţa că vor putea opri tăvălugul pornit de ministrul Pădurilor, orădeanca Lucia Varga.

Turnătorie despre şef

Controlul la Ocolul Silvic Dobreşti a pornit de la o anonimă trimisă conducerii RNP, în care sunt descrise abuzurile şi furturile fostului şef din perioada 2005-2008, liberalul Sorin Silaghi, în prezent şef de district, pregătit însă să-şi reia vechea funcţie. 

Silaghi e învinuit că a închis ochii, dar nu pe gratis, la masivele defrişări ilegale, dar şi că, împreună cu doi subalterni, brigadierul Viorel Groza şi pădurarul Florian Ilea, a exploatat pădurile prin intermediul mai multor firme. Una ar fi Felix Forest, administrată de cumnatul lui Ilea, Viorel Şaitoş, dar care a fost reprezentată personal de pădurar la toate licitaţiile desfăşurate pentru vânzarea de masă lemnoasă atât în organizarea Ocolului Dobreşti, cât şi în cea a Direcţiei Silvice Bihor.

Autorul anonimei explică şi modul în care se fura cu acte în regulă pe vremea lui Silaghi: în zonele afectate de furtuni, unde au existat arbori doborâţi, s-au tăiat şi copacii sănătoşi, pe scară mare. "Au fost copaci doborâţi de vânt, dar s-a profitat de asta pentru a se tăia tot, după care cioatele au fost marcate (n.r. - ca şi când ar fi fost ale unor copaci căzuţi sub furtună) ca să se acopere furturile", se arată în sesizare.

Două mie, una ţie

Reclamantul anonim descrie şi şpăgile pe care Silaghi le strângea de la pădurarii care se ocupau de afaceri cu lemne, dar şi modul în care fostul şef al Ocolului se răzbuna pe cei care se opuneau exploatărilor ilegale, mutându-i discreţionar în alte cantoane. "Regula lui Silaghi era simplă: dacă tai un copac pentru tine, doi îi dai lui. Dacă ai tăiat pădurea şi nu mai ai de unde fura, dădeai 2.000 euro şi şeful îţi aronda parcele de la alţi pădurari, ca să poţi exploata şi să ai de unde cotiza în continuare".

Rezultatul? Silaghi a strâns o avere fabuloasă: o pensiune în Sânmartin, cabane pe Valea Damişului şi la Boga, case în comuna Roşia şi în Maramureş, 3 maşini de teren, 2 autoturisme de lux, plus utilaje forestiere de ultimă generaţie, de 250.000 euro, pe care le închiriază unor firme, plus terenuri... "Vacanţele le face numai în Germania, Egipt, Spania, Turcia. În Austria a fost anul acesta de două ori deja. Toate dintr-un salariu de bugetar de 1.700 lei!", acuză autorul anonimei.

Toţi pentru unul

Sosiţi pe 15 aprilie în Dobreşti, inspectorii Corpului de Control al RNP au descoperit însă că situaţia era mult mai gravă decât cea descrisă. Iar asta fiindcă au găsit probleme nu numai în activitatea celor reclamaţi, ci şi la cantoane silvice care nici măcar nu erau pomenite în sesizare.

Culmea, unul dintre acestea este administrat de câţiva ani de fraţii Viorel şi Andrei Fericel, despre care oamenii locului cred că tocmai ei ar fi ticluit anonima împotriva lui Silaghi. Motivul? Viorel Fericel e membru PSD şi, cu susţinerea şefilor de partid de la Oradea, viza postul de şef de ocol, ocupat în prezent de succesorul lui Silaghi, inginerul Ioan Mihiţ. Prin urmare, inspectorii au decis să extindă cercetările, cerând întăriri atât de la Bucureşti, cât şi de la Direcţiile Silvice Satu Mare şi Arad, pentru un control de fond.

Anchetă cu leşin

Ancheta nu a fost uşoară, căci pădurarii au "pierdut" o parte din arhivă, inclusiv amenajamentele silvice, acte ce conţin date despre numărul arborilor, vârsta acestora şi densitatea pădurilor, astfel încât inspectorii să nu poată face comparaţii. Chiar şi aşa, într-o singură săptămână, echipajele de control au întocmit o notă de constatare în care au estimat că din pădurile administrate de Ocolul Silvic Dobreşti au dispărut arbori ce puteau umple 2.500 de camioane, în valoare de peste 2 milioane de lei.

Când inspectoii i-au luat la întrebări pe pădurari, acestora li s-a făcut brusc rău. Viorel Fericel a leşinat, iar un coleg de-al său, pădurarul Dorel Monenciu, a făcut atac de panică, inspectorii fiind nevoiţi să apeleze la Ambulanţă pentru ca medicii să-l readucă în simţiri. "Îmi pare rău pentru ei, că mi-s colegi, dar nu-i văd bine. De la şefi la simpli pădurari, toţi sunt responsabili pentru defrişările ilegale", a comentat unul dintre inspectorii care au participat la verificări.

A fost odată pădurea...

Golul lăsat în pădurile Dobreştilor a lăsat urme vizibile. Pe drumurile forestiere ce urcă spre munte dai la fiecare pas de cioturi şi chiar de stive de buşteni încă netransportaţi. Niciunul nu are marcaj că ar fi fost tăiat legal. Unii pădurari, mai "grijulii", au ascuns resturile arborilor în cursurile de apă, care sunt sufocate pe kilometri întregi în Văile Măgurii, Rustiului, Miniş, Rogojele, Blaj şi Răcaş. Crestele domoale, acoperite odinioară de codri, acum sunt golaşe, ori cel mult găzduiesc câte un pâlc de arboret tânăr, fără valoare comercială, lăsat în batjocură neatins, doar ca să rămână "ceva".

Au rămas însă şi urmele forwarder-ului, un utilaj multifuncţional cu care s-au smuls din pământ rădăcinile arborilor tăiaţi. În zonă există unul singur, au aflat inspectorii, şi îi aparţine lui Alin David, poreclit Gulescu, un localnic ajuns milionar în doar câţiva ani, numai de pe urma afacerilor cu lemne.

Milionarul codrilor, sponsorul Poliţiei

Cea mai veche firmă, Secundo Forest, Gulescu şi-a înfiinţat-o în 2004, iar de atunci a avut cifre de afaceri anuale ameţitoare, depăşind în 2008 7 milioane lei. Oamenii săi sunt plătiţi regeşte. Camionagiii câştigă 1.200 euro pe lună, iar cei care urcă în pădure să taie copacii câte 1.000 euro lunar. Explicaţia? Pe poarta firmei lui Gulescu intră grosul lemnului furat, nu înainte de a fi "spălat" în acte prin intermediul unor firme-fantomă.

04 vila David.jpgAfaceristul deţine în Dobreşti un depozit şi utilaje de peste un milion de euro, plus maşini de lux şi o cabană cu 10 camere (foto) ascunsă în inima pădurii, pe Valea Vida, perfectă pentru chefurile organizate cu prietenii politicieni, silvicultori, procurori şi poliţişti. De altfel, bărbatul a însoţit echipa de fotbal a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, în deplasări prin Belgia, Italia şi Croaţia.

Nici nu e de mirare, în aceste condiţii, că în Bihor nici oamenii săi, care exploatează zilnic câte 60-100 metri cubi de lemn "la negru", şi nici maşinile care îi transportă marfa fără acte, n-au avut vreo problemă. Asta deşi poliţiştii patrulează non-stop pe şosele, iar în zonă există şi un Post de Poliţie permanent. În Cluj, însă, unde echipa de fotbal a Poliţiei nu-l are ca susţinător pe Gulescu, oamenii legii i-au interceptat recent două maşini cu buşteni fără acte legale, destinaţi unei fabrici de mobilă din Gherla.

Reportaj cu filaj

Direct interesat să boicoteze controlul, Gulescu a încercat să le pună beţe în roate inspectorilor RNP imediat ce a aflat că aceştia nu vor verifica doar activitatea lui Silaghi, cel pârât în anomină, ci şi pe a celorlalţi şefi de districte. Pe 22 aprilie, afaceristul chiar şi-a instigat angajaţii să iasă la protest, sub pretextul că inspectorii îi vor lăsa fără locuri de muncă. Tentativa a eşuat, după ce prefectul Claudiu Pop a trimis în zonă un echipaj de jandarmi. Ulterior, oamenii lui Gulescu au urmărit permanent echipele de control, iar unii chiar şi pe reporterii BIHOREANULUI, porniţi spre cabana sa.

"Gulescu e pe o mână cu şefii şi cu pădurarii Ocolului, de aceea vrea să-i ajute, să afle ce se întâmplă", explică un localnic. Numele nu şi-l zice, pentru că, la fel ca şi cei mai mulţi oameni din zonă, trăieşte din pădure şi riscă să-şi închidă afacerea dacă se află că a "ciripit". "Oricum ne merge tot mai greu, pentru că Gulescu a pus mâna pe pădure. El dictează preţul la licitaţiile pentru masa lemnoasă şi el ia tot ce-i mai bun", zice omul.

Curaţi, nevinovaţi

Înainte de Paşti, inspectorii au plecat din Dobreşti, dar se vor întoarce săptămâna aceasta. Între timp, Gulescu s-a dat la fund şi e de negăsit, la fel ca protagonistul din sesizare, Sorin Silaghi.

Cât despre inginerul Viorel Fericel, bănuit că ar sta în spatele anonimei, acesta neagă tot şi se declară "vânat" de alţi pretendenţi la funcţie. "Nu sunt eu, altcineva a compus-o. O persoană care vânează funcţia de şef de ocol şi care a lovit în toţi cei care erau posibil pretendenţi", spune Fericel, refuzând să pronunţe vreun nume, pe motiv că "eu nu fac parte din grupul care aruncă cu gunoi fără probe". Inginerul neagă şi faptul că el sau fratele său ar fi avut nereguli în gestiune. "Noi n-avem nevoie să furăm", spune Fericel, susţinând că averea s-a ridicat, de fapt, din moştenirea familiei şi din credit bancar.

Cât despre mai-marii Ocolului Dobreşti, aceştia aşteaptă verdictul. "Eu am fost plecat în concediu în timpul controlului, nu ştiu prea multe. Ştiu că au venit la o sesizare anonimă care, însă, e o anomalie. Nu sunt chiar aşa mari probleme. Sunt furturi, ca peste tot, dar se exagerează în reclamaţia aceea care, de fapt, a pornit, culmea, de la un război pentru funcţia mea. Ce să zic, hoţul strigă hoţii", spune actualul şef, Ioan Mihiţ.

Hai s-o dregem

Nici şeful Direcţiei Silvice Bihor, Adrian Florescu, nu are prea multe de zis. "Pot să vă spun doar că e un control complex, care nu s-a finalizat, iar rezultatele vor fi comunicate după 15 mai". Reţinerea lui Florescu e explicabilă, căci e şi el cu sabia lui Damocles deasupra capului. Nu pentru că ar fi furat cot la cot cu pădurarii din Dobreşti, ci pentru că, după cum a aflat BIHOREANUL, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, l-ar fi luat la şuturi fiindcă n-a fost în stare să limiteze aria cercetărilor. Nu de alta, dar Viorel Fericel era pregătit să fie uns în fruntea Ocolului Silvic, mai ales că are şi calitatea de fin al unui alt influent PSD-ist, Ovidiu Dăescu, şeful Gărzii Naţionale de Mediu.

Cert este că, de când cu controlul, pădurarii şi afaceriştii din zonă sunt într-o continuă agitaţie. Cei mai zeloşi încearcă să-şi salveze pielea convingând sătenii să ia asupra lor măcar o parte din furturi. "Umblă cu procese-verbale şi îi pun pe oameni să le semneze, că ei au furat pădurile", povesteşte un localnic. Alţi pădurari încearcă să rezolve altfel treaba, returnând din lemnele furate înainte să fie prinşi cu ele în fapt. Ca-ntr-un soi de transhumanţă, buştenii sunt urcaţi din nou pe munte şi lăsaţi în drum, ca şi când ar fi rămas abandonaţi acolo, de cine ştie ce hoţi necunoscuţi...


INSPECŢII
Pădurile la control

24 Lucia Varga_jurnal_1.jpgVerificări amănunţite precum cele declanşate la Ocolul Silvic Dobreşti au fost dispuse de ministrul Pădurilor, Lucia Varga (foto), şi în judeţele Cluj, Maramureş, Suceava, Argeş, Giurgiu, Constanţa şi Sălaj. "În paralel, vom începe controale de fond la ocoalele private şi la inspectoratele silvice, care nu sunt suficient de active pentru a impune legea", a declarat BIHOREANULUI ministrul.

În opinia Luciei Varga, controalele trebuie făcute pentru că hoţii de lemne sunt adesea în cârdăşie cu pădurarii şi cu inspectorii silvici, iar toţi se bucură de protecţia unor angajaţi ai altor instituţii, precum poliţiştii şi procurorii, care îi scapă de răspunderea penală. Aşa s-a ajuns în situaţia ca într-o ţară în care, potrivit Curţii de Conturi, s-au furat păduri de cel puţin 5 miliarde de euro, anul trecut să fie trimişi în judecată  doar două persoane!

Ministrul a mai spus că furtul de lemne a fost facilitat chiar şi prin ordine ministeriale, dând ca exemplu o reglementare care suspenda obligativitatea ca aşa-numitele "ciocane" cu care se marchează arborii ce pot fi doborâţi, să aibă acelaşi regim strict precum armele. Urmarea? "Pădurarii umblă acum cu ciocanele după ei toată ziua".

Pentru a stopa furturile, Varga propune un nou Cod Silvic, care să interzică, de pildă, vânzarea de lemne "pe picior", în pădure sau la marginea drumului, tranzacţiile urmând să se desfăşoare doar din rampe şi depozite anume amenajate şi autorizate. Totodată, noul Cod nu mai permite transportul lemnelor pe timpul nopţii, va reduce valabilitatea avizelor de însoţire a mărfii de la 72 de ore, cât e în prezent, în funcţie de distanţa la care trebuie transportate lemnele, iar mijloacele de transport folosite la furtul de lemne vor fi confiscate.

Vezi ce spune Bihorel pe tema asta, pe www.bihorel.ro

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
183 Comentarii
maa
toate nevestele de padurari is putori care traieste din furat nu au servici daca ar da tot cit au furat nu ar mai ramine nici hainele pe ei
Postat 19 Octombrie 2013, 20:43 de romocea
Despre Groza Viorel
Despre Groza Viorel nu se prea spune nimic in acest articol nici nu prea comenteaza nimeni. Acum cativa ani de zile inainte sa fie pus in functia in care este(binenteles cu o gramada de interventii ca doar nu este el capabil sa aiba o asa functie), conducea o dacia solenta si locuia cu parintii lui. Acum are casa de vacanta undeva aproape de Varciorog. Si deasemenea apartament in Oradea si deasemenea mai are si o masina care poate fi numita ,,avion" Audi A8. Da-ti jos pe toti daca sustineti ca sunteti un neam de moti, voi cei care inca mai puteti face ceva si alungatii pe toti cei care s-au imbogatit pe spatele vostru. Romani treziti-va astfel o sa va aflati vanduti, saraci, starpiti boala ce intra in aceasta tara.
Postat 04 Octombrie 2013, 01:14 de la furat
firiceii
Am lucrat la firiceii la padure numa Vaida tiganu din Dobresti o carat cu masina de la ei peste 100 de masini cu lemne si so facut casa ei o tat reclamat pe toti de ciuda ca au padure mai buna ca ei si ei nu prea mai aveau de unde fura si atunci o crezut ca or ajunge sefi sa fure mai mult numa ca sefii ii mai destepti ca ei
Postat 22 Septembrie 2013, 18:21 de anca
Fraerii,Fraerilor
Ce v-au ars mai Firiceii.De ce voua v-au facut control trei luni?Pentru ca sinteti mari PSD-isti?Ce fraeri sinteti.Daca cadeati pe vremea PDL nu mi se parea nimic iesit din comun dar sa picati acuma ca fraerii............V-au ars PNL-istii fraerilor.Cu toate ca au furat mai mult ca si voi, au scapat,probabil si-au rezolvat cum au putut dar uite-i bazma curata,Fraerilor!!!!!! Voi ati fost oile negre de la Dobresti si trebuia sa scape de voi .Inca o data Fraerilor....
Postat 04 August 2013, 20:29 de Dobrestean
vai voua
padurari i care ati furat ca ii a doua porunca din biblie degeaba dati la biserica 1 la suta din cit ati furat trebuie 10 la suta din cit ati muncit si 99 la suta din cit ati furat lasa ca ajungeti la pensie si va pocaiti si ajungeti direct in raisi o boieriti si acolo
Postat 01 August 2013, 22:52 de romocea
MA
anica olarului din hidisel nu tii rusine sa iesi in drum cind tu traiesti din lemn furat (...)
Postat 08 Iulie 2013, 19:48 de 58
ma
nu taiati tot ma mai lasati un firicel ma banditilor
Postat 08 Iulie 2013, 19:40 de firicel
fariseu
firiceii is cei mai mari hotii si pocaitul Licutza care are vila in Oradea din lemn furat si dumineca predica la prosti ala koncy care ride la toti si le baga cutitul pe la spate si paduraru Piata cu vila de 2 miliarde in LUncasprie
Postat 07 Iulie 2013, 15:18 de bumba adi
Atentie
Afara cu toti sefii de la Dobresti acolo toti sint niste hoti la fel si brigadierii.D-le Florescu daca vrei sa duci mandatul pina la capat da-i pe toti afara s-au muta-i pe la alte ocole si pe padurari.Daca nu vei face asta sa aduci oameni seriosi n-o sa inchei mandatul PSD director,Toti sint niste hoti .Atentie la brigadieru GROZA VIOREL si SILAGHI SORIN astia se vor astimpara de la jonglerii pe lumea cealalta.ATENTIE MARE.
Postat 05 Iulie 2013, 20:28 de Dobrestian
yo fratilor in padure facem plaja...
vorba omului batran buturuga mica rastoarna carul mare ca si cu padurari toti or fost mari pna sa aflat un catelus dintre ei mai mic si ia bagat pe toti pe teava...asa ca numai dumnezeu mai stie unei viitorul comnune si a oamenilor din comuna.....asa ca GOD OF MERCy
Postat 29 Iunie 2013, 22:18 de o disparut padurea
o intrat lemnel-n pmant
oioi vai da capu lor cu controale cu tot ca, parnaiai asteapta ,,, si oameni din comuna nu vor mai ave nici lemne de foc..da vorba aceia aschia nu sare departe de trunchi ca nici un sef de ocolo nu o fost mai bun ca altu.... arivederci
Postat 29 Iunie 2013, 22:10 de vai si amar
recuperati prejudiciul,,confiscati averile
politia ce a facut in tot acest timp,putea primarul sa puna camere de luat vederi in punctele cheie(se practica in unele comune si da roade) se pare ca la acest jaf au luat parte toti in frunte cu padurarii,politia,primarul.....la cat sa taiat la dobresti e acoperita posibilitatea pe 10 ani.pacat de aceste paduri ca au fost bracuite si e foarte greu sa mai obtii paduri de valoare.daca nu o confiste averile pedurariilor si a patronului respectiv e o mare problemasumele imputate nu sunt suficiente pentru a reimpadurii suprafelele bracuite. rusine rusine rusine
Postat 12 Iunie 2013, 00:23 de joni
DOBRESTI
INSPECTIA AR TREBUI SA CONTINUIE NU NUMA LA FRATII FIRICEL, PE DOMNUL LUCA DANIEL NU-L INSPECTEAZA SI PE RESTUL , SAU S-AU SI-A FACUT TREABA CU O PERDEA ASA MARE CA NU IL VEDE NIMENI,DAR DIN PACATE FIRICEII AU CAZUT DE FAZANI IAR RESTUL SE AMUZA DE EI DE FAPTUL CA SUNT CEI MAI CONTROLATI.DAR ASTA ESTE FRATILOR , SPERAM SA IASA TOTUL LA IVEALA, PT CA IN PADUREA DOBRESTI ACUMA SE POATE FACE PLAJA.
Postat 09 Iunie 2013, 12:06 de dobrestenii
ASTEPTAM
NU SA TERMINAT.INSPECTIA CONTINUA LA PADURARUL FIRICEL ANDREI.ORDINUL DE LA BUCURESTI ESTE SA=L INSPECTEZE LA METRU PATRAT DOAR AJUNGE LA 2 MILIARDE.SUCCES CELUI CARE FACE INSPECTIA DE LA TARGU MURES. PENTRU ARU.VIITORUL SEF DE OCOL VA FI HULEA DE LA OCOLUL ORADEA.
Postat 08 Iunie 2013, 20:51 de CEAU
foc de paie
s-a terminat si cu DOBRESTI ! din pacate ,doar tyraim in ROMANIA ,S-A ASTERNUT UITAREA !
Postat 04 Iunie 2013, 13:38 de sss
SI
HERMAN VA FI VIITORUL SEF VAI DE VOI CE VA ASTEAPTA BATALION DISCIPLINAR
Postat 31 Mai 2013, 13:59 de ARU
rusine ban
Ban sa-ti fie rusine pt ce ai facut lui Florin si lui Dorel sper sa se intoarca roata si sa ajungi tu ca ei dar sa fii mai rau de doua ori. Fraier imputit ce esti. Ti-ai facut plinu pina in 2008 acuma sa terminat si ai vrut sa furi iar sper sa ajungi sa faci chibrite la gherla sau la jilava.
Postat 29 Mai 2013, 11:53 de lili
bau
conteaza ca-mi ating scopul si ma bagi in seama (ca dovada faptul ca-mi raspunzi)..... :))))))))) mai bine un ciocoflender decat un pupincurist....ahahahahahahhah :))))))))))))))
Postat 28 Mai 2013, 10:46 de boo
Nu suntem curiosi sa te cunoastem!
Ai impresii gresite Boo! Nu vrea sa te cunoasca nimeni !Tu tot te bagi in seama prin articole!Ba in articolul cu Daescu ,ba in articolulde mai sus si crezi ca ai vreo importanta dar tu de fapt esti un ciocoflender!))))))
Postat 28 Mai 2013, 06:09 de Butnaru
bau
nelinistit!?!?!? nu stiu, nu va cunosc! in schimb, as putea sa citesc din tonul pe care l-ati folosit, o stare de disconfort....asa sa fie oare!?!?!? hih, hih, hih....:))))) ia mai ganditi-va daca cel care credeti ca a scris aceste mesaje are un vocabular la fel ca cel pe care-l regasiti in mesajele de mai jos.... va luptati cu morile de vant, Don Quijote! :))) nici nu ma intereseaza ce si cum, da-mi place ca-mi raspundeti prompt...:)))
Postat 27 Mai 2013, 15:07 de boo
Ai impresia ca i cineva nelinistit???
Aloo infractoruuuu ai impresia ca e cineva nelinistit????Lasa comentariilee de victimizare si cu burta pe codul penaaaal!!!
Postat 27 Mai 2013, 12:21 de Dinu
bau
si stai linistit, publicitatea ti-o faci singur... daca esti om bun n-ai nevoie de publicitate, in schimb, daca toate actiunile-ti sunt mârșave, publicitatea ti-o fac oamenii!!! a aaaaa....stai linistit, chiar daca oamenii simpli-ti par prosti, nu e chiar asa!!! vezi-ti de dorinta ta de parvenire ca nu esti altceva decat un fel de Catavencu al zilelor noastre! te pup, pa-pa! :D
Postat 27 Mai 2013, 08:40 de boo
bau
d-le cu iz de sef ( semnat Butnaru), sunt convins ca o sa mergi sa le dai sarmale cu prastia in vacanta jos mentionatat de tine!!!! ahahahahahahahah.... :)))))))))))))))))
Postat 27 Mai 2013, 08:35 de boo
bau
stai relax, nu mor caii cand vor cainii, Silaghi! :P d-le cu iz de sef ( semnat Butnaru), cat de pupincurist poti fi!?!?!?!? ahahahahahahahah.... :)))))))))))))))))
Postat 27 Mai 2013, 08:32 de boo
Alooo Firiceiii ,se audeee!!!
Aloo tovarasii Firiceiii !!! Acum ca nu v a iesit pasenta si bumerangul s a intors nu mai este nevoie sa tot scrieti de Silaghi!A trecut controlul cu briooo! Credeti ca mai are nevoie de publicitate???Nici vorba !!! Mai bine studiati codul penal si vedeti cum sa nu ajungeti sa va faceti vacantele prin Gherla,Rahova sau Aiud din salariul de puscarias !!!Binenteles ca voi la cat sunteti de frumosi ve ti face bani suplimentari la culesul sapunului de la dusuri!!!
Postat 27 Mai 2013, 00:57 de Butnaru
bau
offfffffffffffff, ce-am mai uitat! cum sa spuneti mai, ca au atatea case si autoturisme de lux doar dintr-un salariu de brigadier!?!?!?!? " Silaghi a strâns o avere fabuloasă: o pensiune în Sânmartin, cabane pe Valea Damişului şi la Boga, case în comuna Roşia şi în Maramureş, 3 maşini de teren, 2 autoturisme de lux, plus utilaje forestiere de ultimă generaţie, de 250.000 euro, pe care le închiriază unor firme, plus terenuri... "Vacanţele le face numai în Germania, Egipt, Spania, Turcia. În Austria a fost anul acesta de două ori deja. Toate dintr-un salariu de bugetar de 1.700 lei!", acuză autorul anonimei. " nu v-ati gandit ca doamna profesoara contribuie si dansa!?!?!!? pai se poate!?!?!?!? toate sunt luate din salariul dansei de 1000 Ron!!!!
Postat 26 Mai 2013, 21:04 de boo
bau
Ce se mai aude prin targ? nimic, nimic!?!?!? mai Cornele, ai musamalizat tot, tot! asa si trebuie, nu degeaba esti in fruntea Consiliului Judetean! trebuie, trebuie pentru Silaghi ca multa padure a taiat, saracu, ca sa sponsorizeze partidu! sau....poate o fi dat banii din salariul de bugetar al nevesti-sii care se vroia directoare fara grad.... ahahahahah! penibili sunteti, frate!
Postat 26 Mai 2013, 21:00 de boo
Firiceiii Marfaaaaa PAC PAC! !
Draga domnule Copos vreau sa va spun ca eu stiu unde i marfa fara provenienta a lui Gulescu ca sa le puteti spune controlorilor! Gulescu avand atatia bani a adus la Dobresti un magician numit Ioseffini din GIIIIERMAAANIAAAA si magicianul a facut o disparutaaa iar masina aia multifuncionala( o fi 8 in 1??) care pentru analfabetii de la comentarii se numeste "Forwarder" magianul Iosefinni a transformat o dar nu va pot spune in ce pana data viitoare! Bye BYe de la Rahovaaaa!
Postat 26 Mai 2013, 08:32 de jIJIIII
Viorel bunu samaritean?????
Umbla vorba prin Dobresti ca cica chiar daca Viorelu Firicelu l ar fi reclamat fara numar pe Gulescu , acesta baiat fin si cu obraz ca sa i arate reclamangiului profesionist ca ii este mila de starea jalnica in care a ajuns pretendentul la sefie, i ar fi promis functia de catelar sef la firma Secundo!Binenteles nu la cainii de vanatoare ,la care reclamangiul a fost cam repetent ci la cei maidanezi care isi fac veacul prin depozitul firmei ! Al dracu Viorelu tot sef ramaneee!!!
Postat 25 Mai 2013, 23:53 de dobrestean
vai si iara vai!
CHIAR NU AM VREA SA VB DE DAVID ALIN ZIS SI GULESCU, ASA ZIS DEZASTRUL PROVOCAT IN PADURILE DOBRESTIULUI IN MARE PARTE AU FOST COMANDATE DE LA NIVEL INALT SI EXECUTATE DE OAMENII LUI ZISE SI LACUSTELE, OARE DE CE NU APARE IN NICI O POZA MASINA MULTIFUNCTIONALA A ACESTUIA, CU CARE SE SCOTEAU EFECTIV DIN PAMANT ARBORII CU TOT CU RADACINA, ERAU TAIATI PE LANGA BUTURA SI BUTURA ERA INTOARSA INVERS IN PAMANT FARA A MAI LASA VREO URMA SI FARA A SE MAI PUTEA IMPUTA CIOATA. DAR CA SA PAREM OAMENI CINSTITI SI IN DEPOZITUL ACESTUI S-AU FACUT CONTROALE DAR ATENTIE!!!! LA 3 SAPTAMANI DE IA INCEPEREA CONTROALELOR TIMP BERECHET SA EXPEDIEZE MARFA FARA PROVENIENTA(FURATA SAU CUMPARATA LA NEGRU LA PRET DERIZORIU). ASTAI ROMANIA!
Postat 25 Mai 2013, 21:03 de copos
vai si iara vai!
INSPECTORII AU VENIT SI-AU LUAT (SCUZE) FACUT TREABA SI AU PLECAT! HMMM ......I-AU NENOROCIT PE CEI CARE AU AJUTAT CEL MAI MULT DOBRESTIUL (FERICEL VIOREL, ANCA FLORIN) etc, DAR DOMNII INSPECTORI AU TRECUT CU VEDEREA CONTONUL LUI LUCA DANIEL, TOATA LUMEA SE INTREABA DC? RASPUNS SIMPLU DOMNU PADURAR LUCA DANIEL INCA NU SI-A TERMINAT PALATUL DIN BAILE FELIX!!!!! ESTE DOAR IN ROSU, CARE PRIN MARIME LE UMBRESTE PE AL CELORLALTI AJUNSI CU CASELE IN ZIAR,IAR CEI DE LA BIHOREANUL AU OMIS A POZA ACEST PALAT DEOARECE NU AU SPATIU NECESAR IN COTIDIAN, ASA MIC ESTE, DAR SA REVENIM LA ALE NOASTRE, COLAC PESTE PUPAZA A FOST LASAT SA SCOATA ARBORI PRIN PAMANT SI IN TIMP CE DOMNI INSPECTORI ERAU LA CONTROALE IN ALTE CONTOANE ASTA DA LIPSA DE CARACTER, CHIAR NE BATEM JOC DE LIMITELE BUNULUI SIMT. DOMNULE BUTNARU, DVS CHIAR NU A-TI VAZUT CE ESTE IN ACEST CANTON, POATE CA VI-SA INCETOSAT VEDEREADE LA ATATEA CIOATE.
Postat 25 Mai 2013, 20:45 de copos
vai si iara vai!
VAI VAI SI IARA VAI! DOMNLILOR SI DOAMNELOR! SI AICI LA BIHOREANUL CA PESTE TOT....UNELE COMENTARII ALE CUNOSCATORILOR IN CAUZA AU FOST STERSE .CHICI DE CINE OARE, DE CE NU MAI APAR UNELE DINTRE COMENTARII! RUSINE SA VA FIE CU ZIAR CU TOT MULTE DINTRE COMENTARII CARE ADUCEA IN FATA ADEVARUL AU FOST......STERSE!!!!!!
Postat 25 Mai 2013, 20:26 de copos
Informatia de Bins
Pare-se ca astrele nu sint favorabile PNL-istilor.Ban C, ceva promisiuni aseara la cheful de ziua primarului.
Postat 25 Mai 2013, 14:28 de Anonim
Catelar sef ........?????
Umbla vorba prin Dobresti ca cica chiar daca Viorelu Firicelu l ar fi reclamat fara numar pe Gulescu , acesta baiat fin si cu obraz ca sa i arate reclamangiului profesionist ca ii este mila de starea jalnica in care a ajuns pretendentul la sefie, i ar fi promis functia de catelar sef la firma Secundo!Binenteles nu la cainii de vanatoare ,la care reclamangiul a fost cam repetent ci la cei maidanezi care isi fac veacul prin depozitul firmei ! Al dracu Viorelu tot sef ramaneee!!!
Postat 25 Mai 2013, 07:59 de dobrestean
Nu mor caii cand vor cainii!!!
Chiar dc in urma reclamatiilor fratilor Firicel ,Gulescu a fost puricat si repuricat in urma controlului s a dovedit ca , reclamatiile Firiceilor au fost nefondate ! Dupa super mega control si spre intrastarea multora Gulescu nu a putut fii sanctionat cu nimic !
Postat 25 Mai 2013, 01:56 de localnic
Fraerilor certativa intre voi,alti se distreaza
Colegul vostru Ban tinjeste de mult dupa functia de sef de ocol.Cam greu v-ati prins.Avind suportul si sustinerea primarului de la Beius pe care l-a sustinut si insotit in campania electorala si neavind nici o sansa la ocolul Beius stie el de ce, normal ca a trebuit sa forteze mina lui Domocos sa-i faca loc de un scaun de sef de ocol..Si unde se putea cel mai bine.Acolo unde putea da informatiile cele mai sigure.Mult v-a trebuit stimati silvicultori sa va dati seama.Dar dupa cum este zicala ,,tirgul de acasa nu se potriveste cu cel de la piata",am informatia sigura ca si scaunul de sef de ocol va trece si de aceasta data pe linga Ban.Prea statea el satisfacut pe la ocol si se amuza de cei inspectati sustinind rizind,,Pe mine n-are cu ce ma agata"FRAERILOR!!!!!
Postat 24 Mai 2013, 14:13 de Silvicultor
DOBRESTENILOR
ma adresez tutoror localnicilor din comuna Dobresti.....in special cei cu gura mare....daca pana de curand ati trait un trai decent de acum inainte o sa fie pentru voi iadul pe pamanat....pentru ca toate lemnele si banii pe care i-ati facut in decursul anilor nu cred ca au fost din cauza k va duce mintea....acuma sincer..daca padurarii nu v-ar fi lasat sa mergeti sa va faceti lemne de foc azi nu a-ti avea nimic....rusine sa va fie pentru ca il acuzati pe inginerul Firicel....si pe toti ceilalti nu cred ca stiti prin ce momente grele trec in aceste zile....voi toti care ii acuzati de furturi si etc. sunteti la fel de vinovati daca vorbim de asa ceva pentru ca ei v-au dat de cate ori ati cerut si nu au zis odata k nu va ajuta....asa ca parerea mea este k dupa toate acestea.... se vor vedea fetele voastre adevarate si o sa va para rau pt tot..si o sa traiti din nimik pt k sunteti niste tarani needucati si prosti pe deasupra care nu au nici macar 8 clase si o sa va vad atunci cum o sa va descurcati cu familiile voastre...........:))..=)) succes tuturor .........mai ales padurarilor....:-)
Postat 24 Mai 2013, 11:55 de OM CU RATIUNE
Fereasca Dumnezeu si Isus Cristos din ceruri!!!!
O sa primiti adevaratele informatii si o sa va cruciti. Vom reveni cat de curand!!!
Postat 23 Mai 2013, 23:06 de Nostradamus
Soparla jegoasa!!!
Sifonarule de Ban tu dat ai toate detaliile la ziar numai tu ai umblat prin toate padurile cu cei de la bucuresti,tu ai facut pozele la primarie si in pasune si ai spus ca sunt cantoanele celor 4,tu ai fost in rezervatii cu Bucurestiul, i-ai bagat la apa pe Florin,pe Dorel si pe Andrei pentru ca aveai boala de mult pe ei bortos umflat si jegos.Ce o sa mai minti acum cand e dovada vie cu ceasul si mana ta in poza? Sifonarule tu ai fost peste tot cu ziaristii si ai facut poze la toate casele si ai mintit ce ai vrut cu cantoanele. Daca tot esti sifonar si cartita angajat probabil cu norma suplimentara sa dai informatii despre colegii tai dupa care ai supt ca o soparla jegoasa ce esti atunci de ce nu ai spus adevarul ca tu i-ai praduit nu sa dai vina pe cine-ti convine creind dusmanie.
Postat 23 Mai 2013, 23:02 de Copos
Atentie maxima!!!
Mai sunt si altii care l-ai ajutat si o sa iasa toti la iveala!!!
Postat 23 Mai 2013, 22:52 de Stalin
Soparla jegoasa!
Sifonarule ai facut poze in alte cantoane si ai spus ca sunt numai de la cei 4 dar tu ai facut poze unde sunt probleme si ai vrut sa le faci probleme la cei 4. Sifonarule de ce nu ai facut poze peste tot nominalizand complet dand cu subiect si predicat? Ai crezut ca nu se gaseste?s-a gasit ca esti in spatele acestor diversiuni, mana ta grasa cu ceasul tau negru este dovada vie ca tu esti sifonarul imputitule.
Postat 23 Mai 2013, 22:49 de Copos
Toti naivii si milogii!!!
Cam tarziu v-ati prins!!!
Postat 23 Mai 2013, 22:43 de Mos Craciun
Soparla jegoasa
Sifonarule de cand ai venit la ocol ai incercat sa mergi pe odeea "dezbina si condu",acum ai incercat sa-i faci sa se bata intre ei ca tu sa castigi dar n-ai stiut un lucru nici Sorin nici Viorel nu voia sef de ocol,jegosule.
Postat 23 Mai 2013, 22:28 de Copos
SIMPLU
CONFISCAT TOATE AVERILE,CATE 20 DE ANI DE PUSCARIE.ALTII SE CHINUIE SA TRAIASCA CU UN SALARIU MUNCIT SI VAI DE EL SI EI HOTII S-AU IMBOGATIT PESTE NOAPTE.
Postat 23 Mai 2013, 19:09 de AR FI TOTUSI CAM USO
cu ungurii ce faceti?
ZILNIC PRIN VAMA SALONTA IES O GRAMADA DE MASINI CU LEMNE DAU SPAGA NU VEDE NIMENI? UNGURII AU RIDICAT PRETUL LA LEMNE DE CE LASA TI LEMNELE NOASTRE SA LE DUCA UNGURII?DA CA AR FI INVERS SI NOI NU AM AVEA LEMNE CREDETI CA EI NE-AR DA? E JALE JALE FRATILOR CU UNGURII.
Postat 23 Mai 2013, 19:01 de un adevar
Sefului de ocol Firicel Viorel!!!
DRAGA VIORELE,NU FII SUPARAT CACI TE ASTEPT CU MARE DRAG LA RAHOVA UNDE ESTE CALD SI BINE ! CE DRACU DOAR SUNTEM NEAM DE BOIERI,NU????ACUM CACI ADRIAN NASTASE S A ELIBERAT VEI RAMANE TU MEMBRU MARCANT AL PSD ului!CU DRAG AL TAU JIJIIIIIIIIIIIIII !!!
Postat 22 Mai 2013, 23:27 de JIIIIJIIII BECALIIII
ptr cipri
ESTI NEBUN
Postat 22 Mai 2013, 21:41 de padurea nebuna
rusine
rusine sa va fie la cei care acuzati padurarii din zona dobresti toti ati trait din padure si acuma va bucurati o sa va vad la toamna de unde va dece-ti lemne de foc sau de unde face-ti bani sa duce-ti copii la scoala toti ati facut din padure
Postat 22 Mai 2013, 19:45 de cipri
Bye bye Firiceiiiiiii!
SUSPENDAREA CONTRACTULUI DE MUNCA SI DOSARE PENALE PENTRU FRATII FIRICEL !!!PAC PAC V AM CIURUIT!!
Postat 22 Mai 2013, 18:33 de Nasu
Toti o apa si-un pamint
Pina s-a produs aceasta paguba cei de la birouri au dormit.Sa fie si ei pusi la plata cu padurarii pentru ca impreuna au furat.Sa fie aspru sanctionati(dati afara) daca nu s-au mai saturat de furat.Rusine la asfel de oameni.
Postat 22 Mai 2013, 15:58 de Gelu
Cum se va recupera paguba
Curriozitatea mea de om de bona credinta este urmatoarea: Ce sanctiuni se vor lua la nivel de ocol,la o paguba de 10 miliarde,cit se estimeaza ca au ajuns pagubele la ocolul silvic Dobresti pina acum si citi din acesti bani vor fi recuperati de catre stat si prin ce metode?Se stie doar de catre cei din domeniul silvic ,un padurar are garantie la ocoalele de stat suma a trei salarii,nu mai vorbim caci la ocoalele private nu au nici un leut garantie.Deci daca un padurar fura si pleaca adio.... paguba.
Postat 22 Mai 2013, 15:37 de Anonim
Adio,totul s-a terminat
ASTEPTAM CU NERABDARE REZULTATUL FINAL.DAR CA DE OBICEI CIND DOI SE CEARTA PENTRU SCAUN AL TREILEA CISTIGA.SI DUPA CUM BATE VINTUL SE PARE CA VINTUL VA BATE DE DATA ACEASTA DE LA,, BINS'.FRAERILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 22 Mai 2013, 15:23 de Dem
De la Firicel cu dedicatie
Sa nu va bucurati uni prea repede,pentru ca roata se invirte.
Postat 22 Mai 2013, 15:13 de Anonim
Anti Politic
Daca in fruntea unor unitati ale statului se pun tot oameni icompetenti pe criterii de prietenie,gasti mafioate cum sa mearga tara asta bine.Nu ne revenim inveci din boala asta a prieteniilor si gastilor politice.In loc sa fie evaluati si promovati pe criterii de competenta, ei sint numiti de mai mari politicii direct sefi,si pe deasupa si cu antecedente penale in domeniul sivic.Din pacate traim intro tara de k............. si nu ne reveim prea curind.Sa dea bunul dumnezeu sa se schimbe lucrurile dar din pacate cu PNL la guvernare nu se vor schmba prea curind.
Postat 22 Mai 2013, 15:06 de Silvic
HOTII DE LEMNE
cu un hot de lemne sef itrsv ,cum va asteptati sa se termine? ,doar traim in ROMANIA!
Postat 22 Mai 2013, 10:14 de SILVICULTOR
Dnlui FIRICEL cu dedicatiee fara numar!
IO ACI ,NANASU ACI BRISCA MEA ACI PIERIIII!!!
Postat 22 Mai 2013, 09:13 de anonim
Misto
Curaţi, nevinovaţi halal sesizare anonima .... "protagonistul din sesizare, Sorin Silaghi. ,, luat din articol asta e ciudat un sef de ocol sa faca sesizare la rnp si itrsv , dar el ce ece pazea acolo ?
Postat 22 Mai 2013, 00:01 de x
Misto scor meci 0-0
Interesant gata controlu rezultate 0 cum se poate asa ceva mai zicem ca ITRSV Bucuresti a facut inspecti la sange si alte cele iete doar zvonuri nici un rezultat partial sau alt fel de concluzionare a inspectiei sau urmeaza ca de obicei taraboi mare .... furtuna ..... si rezultate 0 , nu pot acuza pe nimeni dar corect ar fi cine greseste sa plateasca , conduc masina gresesc vn Dom politai si ma amendeaza simplu si logic in cazul inspectiei de ce nu ar fi
Postat 21 Mai 2013, 23:49 de xxx
HOTII SA PLATEASCA
DNA-ul sa-si faca treaba!!!!! Toti invinuitii sa dovedeasaca cum dintr-un salar de padurar si-au ridicat vile una si una, cum de au in garaje doar masini de zeci de mii de euro si cum de e posibil sa mearga de cateva ori pe an in excursii extravagante in tari exotice. Tot ceea ce nu pot sa dovedeasca cu acte in regula sa le fie confiscat ca asa ceva nu se poate. Aceasta ancheta trebuie sa scoata toti vinovatii la iveala si toti trebuie sa plateasca. Dc Becali e incarcerat pt ca a prejudiciat statul cu cateva sute de mii de euro, astia care au taiat padurile tarii si au facut prejudicii de milioane de euro, cati ani de puscarie ar merita???? Sper sa se faca dreptate si pt biata tara muma ramasa fara coroana-i verde.
Postat 21 Mai 2013, 20:14 de Codrin Fiul Padurii
Dreptate pentru toti
Se pare ca silvicultorul Joni are dreptate deoarece si pagubele in cantoanele padurarilor de la ocolul silvic Dobresti difera.Sint padurari care au bagat adinc mina in padurile statului si la Dobresti si au pagube de miliarde de lei si altii au pagube in cantoane mai mici.Un lucru important ar fi ca cei care au facut aceste controale(domnii de la RNP)sa le fi facut corect,adica nu pe uni sa-i scoata bazma curata cum se vorbeste in zona Dobresti in rindurile padurarilor si la alti sa sape dupa cioate cu sapele de munte ca sa-i bage la fund.Daca totusi se vrea dreptate sa fie controlati toti la fel,inclusiv sefii de la birouri.
Postat 21 Mai 2013, 13:14 de Sinsa Ioan
se poate si altcumva
domnilor cititori,am citit aproape toate comentarile acestui articol..vreau sa va spun ca sunt silvicultorsi lucrez in sistem de 10 ani.ma doare sufletul cand vezi atata nesimtire din partea colegilor..in calitate de padurar in cei 10 ani vreau sa spun ca am ,,agonisit,, un auto din anul 1993(cumparat in 2008)cu un imprumut de 7500 lei de la c.e.c.nu ai de unde sa faci averi din padure daca nu furi,,va spun sigur..salariul uni padurar este de aprox 100o lei din care trebuie sa bagi si carburant de vreo 300 lei.ma deranjeaza foarte mult faptul ca isi dau cu parerea multi necunoscatori ale legilor scrise si nescrise a padurilor..toti padurarii suntem bagati in aceeasi oala si toti suntem injurati si denigrati.nu se gandeste nimeni cat suflet iti trebuie pentru a ingriji o padure de la plantare pana la stadiul de codru batran si de cat efort depune un silvicultor
Postat 20 Mai 2013, 18:53 de joni
orice minune tine trei zile
Domnilor, c-a orice minune trei zile tine numai, normal ca LUCA si-a reinceput activitatea , doar VILA din Felix trebuie terminata, si nimeni nu a patit nimic dupa toata mascarada, asta.Ocolul Dobresti tot asa va ramane, si va fi condusi de aceiasi hoti ,care nu se mai satura de bani.de maine incolo va fierbe drumurile de masinile incarcate cu lemne , care vor merge din Valea Magurii pana in toate satele din imprejurime , SITANI CAMPANI POMEZEU si restul se stiuu ei unde trebuie livrata mare fa, atat bustean cat si pt lemn de foc paletizat, pt ca mai nou se vinde direct lemn de foc spre ITAlia si UNGARIA , care merge tot fara acte .oare de treaba asta se stie?cum se trece granita?si cate si mai cate.pe primarul de la Pomezeu nu-l ia nimeni la raspundere?si pe ceilalti .dupa cum se vede nu.asta este doar o mascarada, sa creada lumea ca a venit control de la Bucuresti, dar cum au venit asa ai si plecat.ASTA AM VOTAT ASTA AVEM.
Postat 20 Mai 2013, 00:33 de dobrestenii
livrari marfa
DOMNILOR inspectori s a terminat inspectia /Am vazut ca PADURARU LUCA livreaza marfa .
Postat 19 Mai 2013, 23:23 de dobrestean
HOTII U.S.L.-ului
PUNEM BIHORUL PE PRIMUL LOC*, la hotii si furtisaguri poate a-ti pus BIHORUL pe primul loc,cu hoti pusi sefi la GARDA DE MEDIU,la ARR ,la ITRSV ,cu penali de genul celor amintiti mai sus ,sigur BIHORUL este pe primul loc.ADIO VOTURI D-LE POPA CORNEL !
Postat 19 Mai 2013, 22:58 de BIHOREAN
pietroasa -- vascau
celasi prapad si la Pietroasa si in zona Vascaului
Postat 19 Mai 2013, 22:41 de gogu
PE DOMNUL BLAGA ZIS VVN NU IL VEDE NIMENI?
NICIODATA NU VA FI DREPTATE IN DOBRESTI.CU TOATE CONTROALELE CARE SANT ACOLO, SINGURUL CARE INCA SE MISCA IN ZONA ERA DOMNUL BLAGA LIVIU, ZIS VVN -UL.MASINILE LUI ERAU SINGURELE CARE TRANZITA DOBRESTIUL LA AMIAZA MARE CU TOATE CONTROALELE DE ACOLO.O FII FOST IN REGULA?, SAU RELATIILE DE LA PROCURATURA ORADEA, IMREUNA CU DOMNUL PRIM PROCUROR DIN CAMPANI DE POMEZEU POPA VASILE.DE UNDE ARE VVN-UL ATATA AVERE?ATATEA CAMIOANE ?SI MASINI SI UTILAJE?DE UNDE?3 PALATE IN BEIUS PLUS MERCEDES GL SI CATE ALTELE?DIN PARCHETE CUMPARATE LEGAL?NU DOMNILOR, LE-A DOBANDIT IMPREUNA CU LUCA DANIEL , CU SABIN CARE TOTI AVEAU CATE O SARACIE DE DACIE SI ACUMA AU NUMAI AUDI SI VILE IN FELIX ETC ETC.OARE CONTROALE IN VAMA BORS SE FACE? LA CATE LERMNE DE FOC PALETIZATE DE FOC CARE IES DIN TARA NASPA, ADICA FARA ACTE , TREC PRIN VAMA BORS NUMA CANTAND, FARA A PREZENTA VREUN DOCUMENT DE PROVENIENTA.SI CU CEVA BANUTI LA BAIETII BUNI CARE SUNT IN VAMA.OARE ARE VVNU ATATEA ACTE IN REGULA PT FIECARE CAMION CARE IESE DIN TARA? GANDITTI-VA OAMENI BUNI CA ARE 4 CAMIOANE.CARE MERG SAPTAMANAL, OARE MERG CU ACTE IN REGULA?TOATE SUNT DIN OCOLOUL SILVIC DOBRESTI , IAR MAI NOU SA MUTAT LA TARCAITA PT UN ALT JAF , ASTA
Postat 19 Mai 2013, 21:56 de dobrestenii
58
nu cred ca se face dreptate la dobresti peste o saptamina o sa fie toate la fel find ca padurari au relati au mincat numai ei si au dat dreptu toti au firme tractoare si bani multi din padurea satului iar oameni nu au avut voie sa faca nici lemne sa se incalzeasca
Postat 19 Mai 2013, 19:33 de 58
APOLITIC
traesc ei bine nu noi ,noi trebuie s-a muncim mult si bine ca s-a avem ce pune pe masa la copii,iar ei huzuresc pe spatele noastre ,o tin numai in chefuri si chiolhanuri ,cu cheflangiu sef ,care ajunge dimineata la CONSILIUL JUDETEAN cu ochii unflati si injectati de alcool ,de unde atunci chef si de munca pentru noi ceilalti pentru care a promis ca munceste in campanie ,de aia a ajuns BIHORUL pe ultimul loc si nu pe primul cum era vorba anul trecut ,.Traiesc bine ei si clica de pupincuristi si infractori ,nu oamenii de rand .CE S-A FACEM ,TRAIM CUM AM VOTAT ? ASTA E ,IAR AM MUSCAT-O!
Postat 19 Mai 2013, 15:50 de CIOLANIADA U.S.L.
Dreptate oarba
Organele abilitate de ce nu se sesizeaza despre hotiile de la Dobresti,averi fabuloase etc...Chiar toti in tara asta sint niste corupti.Pentru asta sintem asa de bine vazuti si in exterior.Domnilor faceti odata lumina cu privire la mafia de la Ocolul silvic Dobresti.Aici toti sint o apa s-un pamint icepind de la sef pina la padurar.La cite se intimpla chiar nu vede nimeni.Se duce tara de ripa cetateni romani.
Postat 19 Mai 2013, 13:02 de Cetatean Dobresti
ASTA-I ROMANIA!
Asta am votat in decembrie ,s-a mai fure alti ,de la P.N.L. de la P.S.D.,am votat schimbare ,schimbare am primit s-au schimbat hotii intre ei si fura in continuare ,drept s-a spun am votat cu U.S.L. dar nu simt o schimbare in bine ,iar ne-am inselat in privinta votului ,cu cine s-a mai votam la urmatoarele alegeri,cu astia nici intr-un caz nu mai votez ,au demonstrat prea repede de ce sunt in stare ,cel mai tare m-a dezamagit liderul P.N.L. ,d-l CORNEL POPA care s-a inconjurat de interlopi si oportunisti fara valoare ,niste nulitati .e.t.c.
Postat 19 Mai 2013, 12:40 de unu
Asta da dreptate
Toti de la PNL sint niste hoti.La fel si personalul silvic de la ocolul silvic Dobresti.S-au inscris in PNL sa aiba protectie sa poata fura,De ce nu-i ia nimeni la purecat.D-le PONTA scapa odata de ei deoarece cum saboteaza in parlament asa saboteaza si in teritoriu.De ce nu se fac controale in cantoane la toti padurarii cum s-au facut la cei patru care au imputatii de miliarde.Sint protejatii PNL?
Postat 19 Mai 2013, 12:26 de DOBRESTEAN
la vremuri noi ,tot noi
popa si pupincuristii lui .o adunatura de banditi si hoti ,la ciolan toti sunt frati ,povara incompetentei lor o ducem noi poporul ,oamenii de rand ,platitorii de taxe si impozite ,impozite mai mari de cand sunt hotii astia la putere,atat au reusit s-a faca ,preturi mai mari si ,altceva nimic ,speram ceva mai mult ,dar sunt total dezamagit de prestatia lor ,as putea afirma ca a fost chiar mai bine pe vremea lui BOC ,pe care incep sa il evaluez ,am crezut ca mai rau nu se poate ,dar ,observ ca este loc si de mai rau ,din pacate .NU O S-A MAI VOTEZ CU ASTIA NICIODATA INDIFERENT DE ALIANTE SI COMBINATII POLITICE ,DEJA REGRET AMARNIC VOTUL PE CARE L-AM DAT PE 9 DECEMBRIE IN SPERANTA DE SCHIMBARE IN BINE PENTRU ROMANIA ,!S-A TRAITI BINE!
Postat 19 Mai 2013, 09:10 de dezamagit de U.S.L.
58
domnilor ,dezamagire totala ,dar si acum se duc lemne de la huseini si se vind 3 masini pe saptamina sub nasu oamenilor pe florin huseinin cu milionu de euro in valiza acasa si pusi pe internet de fiuso si stesi iar poza .sa panicat nu sia dat seama ce face la tacso .mitra botoai cu remorca plina acasa de la husein din padure fara frica ne ignora pe tot satu ,doamna ministru si DNA SA SE OCUPE DE EI ,DAR SABIN LUCA DAR DANUT LUCA .DARnu este 1 padurar sa nu si faca avere din auru verde al ROMANIEI din gestiunea si averea statului.dar toti si sefii lor toti ,lutii domnilor de la DNA pe toti ,si lasatii cu ce au din salariu ,. verificati sa vedeti ca nu minte nimeni .dar sa fie la nivel cu noi care muncim pt 700 si ne tinem casa masa si copii la scoala si facturi si impozite si nu murim ei ce au ,dar OCOLU SILVIC CODRII CAMARI EI NU AU RASPUNDERI .e tata responsabil pt ei .htia de acolo greu de stapinit ,nu sint organe competente
Postat 19 Mai 2013, 09:05 de 58
POPA CIORDEL
popa cornel si hotii lui de paduri sunt la putere ,incepand de la hotul sef la ITRSV,cu dosare penale pentru furt de lemne de la TARCAITA ,se pare ca si condamnat in acest caz ,binenteles cu suspendare acest organ de control cu sediul in judetul bihor la 40 de km de jaful de la dobresti si nu a ...stiut nimeni nimic ,bravo POPA CORNEL ,acuma o s-a apari la ziar si cu HOTII DE LEMNE DE LA DOBRESTI nu numai cu HOTII DE LA ARR.BRAVO 1
Postat 19 Mai 2013, 00:31 de un cetatean
Fondul forestier la control
Cele mai mari manevre le-a facut inginerul Jurj Ioan de la fond forestier care facea parchete la comanda la populatie la padurarii care ii cotizau.Sa se ia parchetele de la fond forestier la purecat sa vedeti ce manevre s-au facut.
Postat 18 Mai 2013, 15:29 de Ban
gabrian din vadu crisului
felicitarile mele Doamnei ministru pentru actiunea intentata si aproape finalizata! dar domnilor... de distinsul padurar Gabrian Viorel din Vadu Crisului care gestioneaza paduri in districtul lui Silaghi Sorin nu pomeneste nimeni? oare pe dansul cand il ia cineva la puricat? oare mini palatul lui din Vad, rasarit asa de azi pe maine, dintr-un salar de padurar s-a facut? nu cred... pe Valea Leti, la Caocie, Groapa Mihai, Malaiu (aproape de grajdurileCopacean) si lentilele lui bauxita nu se sinchiseste nimeni sa mearga sa vada acolo cate buturi stau acoperite? cu sutele,,, si toate din gestiunea lui Gabrian...doar avea si el doleantele lui, nu se putea sa faci doua masini de lemn si una sa nu-i revina lui, si in timp ce altu tragea sa-si poata intretine familia el se lafaia prin restaurante si bai termale pe spinarea si munca altuia... nu e cu mult diferita situatia la Gabrian fata de OS Dobresti...
Postat 17 Mai 2013, 22:18 de anonim
Numai eu sunt de vina !?
Numai eu auleu sunt de vina !? Ca l-am pus pe Coras si pe Peti sefi .
Postat 17 Mai 2013, 21:01 de POPA CORNEL
Averi de miliarde
D-lor inspectori chiar credeti ca vinovati la ocolul silvic Dobresti sint numai acesti padurari care au cioate de citeva miliarde?Sefii de laocol care trebuia sa-i supravegheze ce au pazit pina s-au produs aceste pagube.Toti de la birouri trebuesc dati afara si pusila plata cu padurarii pentru caiau acoperit pina au facut atita paguba.La ocolu Dobresti toti sint niste hoti,Rusine sa le fie ca au furat ca nesimtitii.Toti au vile,terenuri,firme de exploatare,utilaje si masini de mii de euro,
Postat 17 Mai 2013, 14:34 de Anonim
ASTA DA DREPTATE
DE CE NU SE IAU AVERILE LUI SILAGHI SI GROZA CARE SINT DE SUTE DE MILIOANE LA PURECAT SI A PADURARILOR DIN BRIGADA DE LA ACESTIA CIND SE STIE CLAR CE MANEVRE S-AU FACUT.UNI TREBUE PROTEJATI SI CEI PATRU TERMINATI.
Postat 17 Mai 2013, 10:37 de LUCA
jaf cu prezervativ
Blaga zis V V N nu poate fi atins pt ca este varul procurorului care joaca poker in cabana VERDE a lui Gulescu, si se mai lauda ca este consatean cu ministra si sponsor al liderilor care se TRAG din zona.( vezi primarul Pomezeu ce si cum manevreaza,etc)
Postat 17 Mai 2013, 09:23 de dobrestean
sarantoci
cum se face oare ca numai 4 padurari sunt controlati la singe cei lalti sint mai cinstiti ?Cind sau angajat la ocolul silvic nu au avut nici biciclete ,acuma au vile 2 3 masini tari la fel oare din salar de padurar .Tare mie frica ca no sa pateasca nimic si o sa fure in continuare.
Postat 16 Mai 2013, 22:30 de dobrestean
jaf si furt pe ne saturate
domnilor inspectori dumneavoastra cheltuiti bani publici degeaba de ce va tineti numai de capul padurarilor firicel anca monenciu controlatii si pe ceilalti luca care a distrus padure din dobresti pina in virciorog cu ajutorul lui blaga zis vvn construindusi vile in felix beius boga stei cite tiruri are veveneu dincantonu lui luca frati husein la fel toti au furat impreuna cu agenti ar trebui sa fie arestati cu sefi de ocol brigadiri si cei de la directie ca toti sint inculpati toti au sfidat localnici
Postat 16 Mai 2013, 18:10 de dobresti
pokeras
Nu cumva in cabana aia verde se joaca poker de cineva din politie si parchet sub paza padurarilor si cu jetoane de la Gulescu. Hai padurarilor sa vad ce curaj aveti, luatii pe Firicel, pe Silaghi , pe Groza si pe Gulescu la puricat si denuntatii. Acum ori niciodata pentru ca voi stiti exact ce se intimpla acolo si voi ve-ti plati singuri miloanele de euro paguba daca taceti.
Postat 16 Mai 2013, 14:58 de camelot
ce fac procurorii
Ce fac procurorii . Se duc cu 5 jandarmi sa constate un furt de 100 kg de fier vechi , sau ca au fost muscati 2 oameni de catre caini pe strada dar de furtul de lemne nu observa nimic . Probabil au nevoie dplangere penala , altfel nu actioneaza . Dna procuror de serviciu ce paziti ?
Postat 16 Mai 2013, 12:08 de feri
bravo dna ministru
Bravo dna ministru . Confiscarea utilajelor si mijloacelor de transport care transporta masa lemnoasa obtinuta ilegal este cea mai buna masura si dosar penal . Puscarie mai putin ca trebie sa-i tinem noi restul lumii .
Postat 16 Mai 2013, 12:04 de gelu
Membru PCR
Cum se face oare ?Cei controlati la singe sint aproape toti membrii PSD.Ceilalti pauza,care-i explicatia?O s-o vedeti dupa instalarea noului sef.
Postat 16 Mai 2013, 08:14 de Silviu
ce a mai ramas din parcela 68-69
praf sa ales de padurea din dobresti.d-na ministru face-ti ordine odata pt totdeauna in padurile astea si duminica canta drujba.atatea cioate nu am vazut intr-o padure in viata asta.
Postat 15 Mai 2013, 21:33 de parcela 69%
dobresti
de ce jandarmi nu au drept de constatare contraventii silvice.... pt ca ei nu pot fi mituiti ca si politia [uniiiiii].
Postat 15 Mai 2013, 17:51 de ion
PT. LAURA GAL
DE CE AI STERS MESAJUL CARE ITI ERA ADRESAT,TU ''DISTINSA SI ONESTA '' ZIARISTA LAURA GAL ? ITI PUN INTREBAREA DIN NOU ,DE CE NU POMENESTI NIMIC DE SEFII DE LA ROMSILVA SI ITRSV CU ACORDUL CARORA SE FURA? REIESE CLAR DIN ARTICOLUL TAU CINE TE ''IMPULSIONEASA'',ACEL SEF CARE NU A FACUT NIMIC SA STOPEZE FURTURILE DAR LA CARE TU II PLANGI DE MILA.
Postat 15 Mai 2013, 10:13 de NICU
as
Uitativa va rog la pozele puse de bihoreanul alea trebuie comentate nu ce o facut unu si altul din auzite sau presupuneri .
Postat 14 Mai 2013, 22:55 de asa si asa
oameni fara coloana
Domnilor!!!!!!!.Toti care tot comentati verzi si uscate sunteti oameni fara coloana vertrebrala.DRACU SA VA DUCA PE TOTI DE DOBITOCII.
Postat 14 Mai 2013, 22:21 de neoaie
POPA CORNEL
POPA CORNEL CUNOASTE SITUATIA!
Postat 14 Mai 2013, 12:48 de P.N.L.
Intrebare:
DACA NU EXISTA ACEA RECLAMATIE ANONIMA CHIAR NU SE SESIZA NIMENI DESPRE HAOSUL DE LA DOBRESTI,CA DOAR SE STIA DE PRIN 2005 DESPRE HOTIILE CARE SE PETREC LA OCOLUL SILVIC DOBRESTI?
Postat 14 Mai 2013, 12:38 de Cetatean roman
Pestele de la cap se inpute
Domnilor cititori chiar credeti ca seful de ocol ,inginerul de la paza sau inginerul de la fond forestier ,brigadirii nu aveau cunostinta de aceste pagube de sute de milioane,dar au furat toti impreuna cu padurarii.Toti ar trebui dari afara sa curete ocolul de hoti,daca nu se va intimpla asta,la anul va fi din nou aceiasi situatie.Chiar credeti ca s-a sustras atita lemn si nu a vazut nimeni dar sefii mai mari i-au acoperit pe cei mici sa poata fura.Rusie la astfel de silvicultori.
Postat 14 Mai 2013, 12:27 de Nicoara
chiar nu am timp sa citesc
dar 88 ce comenturi inseamna ceva si treaba nu e coushera
Postat 14 Mai 2013, 10:53 de abc
Spurcatilor ....
Spurcatilor ,nu va mai spurcati atata !!!!!!!!!ma, de sa usca padurea ma !!!!!!!
Postat 13 Mai 2013, 19:54 de Spurcatul
JAful va mai merge!
in perioada 2003-2005 aceste taieri ilegale si nejustificate la OS Dobresti nu erau la asemenea amploare,dar intre timp sau calificat padurarii,sau facut ingineri fiind absolventi la SORBONICA de Oradea,ca fratii FIRICEL,JURJLUCA,HUSEIn,cemai au studii inalte si sau calificat pe deasupra stiu si smeceriili cum se fura.Jaful a inceput pe timpul cand era sef ocol Silaghi,si a continuat cu urmatorii care au inchis ochii pastrand metoda,luind cota de profit.Bigaderul Groza a avut de unde invata de la tata-l sau Groza zis Dita de la sudrigiu si sta in pietroasa,dar oare nasul lor unde lucreaza de ii acopera la directie.Cantonul Bulz padurar ILEATeodorea cati porci are in paduresi are paduri bune cu lemne groase,care au valoare.Sant multe de spus dar cum au spus altii nu se va rezolva multa,se vor acoperi si se va stinge scandalu.
Postat 13 Mai 2013, 16:16 de ciresu belit
Sa se stie !
Aia e parerea ta strict personala pe care nu ai decat sa o crezi ! Tine cont ca e un om cu caracter si nu ar face ce ai zis tu niciodata !
Postat 13 Mai 2013, 16:00 de George
Caritas Firicel!!
AL DRACULUI FIRICEL ASTA ! ATATA SCRIETI DESPRE CAT A AJUTAT LUMEA DAR SE VEDE CA V A PUS SA SCRIE TI DE BINE DESPRE EL! LA CAT ESTE DE FOMIST NU CRED EU CA A AJUTAT EL PE NIMENI!))))))
Postat 13 Mai 2013, 15:42 de anonim
Sa se stie !
Lasatil in pace pe FERICEL VIOREL ca pe langa el o mare parte din dobresti a putut trai ! Rusine sa ii fie lui GROZA VIOREL care este cel mai nesatul sef de district din Ocolul Silvic Dobresti ! La vrasta lui are ce altu nu a agonisit intr-o viata intreaga de munca , pe el este necesar sa il ancheteze DNA-ul !
Postat 12 Mai 2013, 23:39 de George
SISTEMUL MAFIOT ii ejecteaza sau ii acopera pe PROTECTIONISTII JAFULUI
Degeaba este dat afara unu sau zece padurari daca Sistemul traieste. Maine o iau de la capat......... Din pacate inca nu s-a nascut romanul care sa atace SISTEMUL MAFIOT ( Puterea corupta ,organe ale Statului corupt din Politie, Procuratura, Justitie-concepute altfel de Constitutia Romaniei sa vegheze la respectarea Legii, a avutului NATIONAL si a proprietatii private ale cetatianului contribuabil,care ii mai asigura si salariul !).
Postat 12 Mai 2013, 22:46 de Adi
SISTEMUL MAFIOT ii ejecteaza sau ii acopera pe PROTECTIONISTII JAFULUI
Degeaba este dat afara unu sau zece padurari daca Sistemul traieste. Maine o iau de la capat......... Din pacate inca nu s-a nascut romanul care sa atace SISTEMUL MAFIOT ( Puterea corupta ,organe ale Statului corupt din Politie, Procuratura, Justitie-concepute altfel de Constitutiea Romaniei sa vegheze la respectarea Legii, a avutulului NATIONAL si a proprietatii private ale cetatianului contribuabil,care ii mai asigura si salariul !).
Postat 12 Mai 2013, 22:24 de Adi
hotiii
oare de ce sistem mafiot vorbim>>>????care sistem ca tot e putred, cum mergi spre bucuresti e si mai putred sistemul asa ca mai bine o vindem pe bucati tare asta si devenim sclavii lui cornel popa si blaga si mai stiu eu cine.... uitativa la pietroasa....toata lumea vorbeste de politistii de acolo ca fac cu schimbu la camioanele cu lemne sa le ia birul....oare dna si sri chiar nu stie ce e la pitroasa sau nu stia ce era la dobresti????toata lumea stia, orice serviciu dar tace toata lumea si isi ia partea din furturi si merge mai departe. politia nu mai face nimic inafara ca da amenzi pentru centura si viteza, atat. la dobresti sunt 8 politisti care au pazit ce pana a trecut pe acolo mii de camioane cu lemne oare???
Postat 12 Mai 2013, 22:06 de eu
SISTEMUL MAFIOT ii ejecteaza sau ii acopera PROTECTIONISII JAFULUI
Constat din comentariile afisate ca s-a declansat un razboi intre padurarii controlati si cei necontrolati ( sa moara si capra vecinului ).Din articol reiese ca acest JAF a fost protejat de Politie si Procuratura ; deci nu va fie frica : se va cauta un TAP ISPASITOR si in rest amenzi.........Uitati-va cum a reusit acest SISTEM MAFIOT creat dupa \" revolutie \" sa modeleze si sa de-a nastere romanului ( marea majoritate ) smecher,nerusinat,fara spirit civic,dornic de inavutire rapida si fara efort prea mare. Criteriul de reusita in viata este - vila, jipanul,burdihania plina si acces la PUTEREA CORUPTA ( SISTEMUL MAFIOT) care sa-i acopere magariile (faradelegile). Cu cateva exceptii,nimeni nu pomeneste de cei care au asigurat protectia JAFULUI - politisti si procurori. Acestia oare ce vor pati. SISTEMUL ii acopera sau ii ejecteaza ?
Postat 12 Mai 2013, 21:23 de Adi
Mai sunt si altii !!
SMECHERUL PETI ALIN Directorul ARR PETI se tot plange la POPA c nu are suficiente lucrari la primariile PNL-iste si are de unde-i da DREPTUL,dar realitate este alta,are lucrari mari la PRIMARIILE: ROSIA,HIDIȘEL,LĂZĂRENI,BEIUȘ,BUDUREASA,LAZURI,BUNTESTI,STEI,CÎMPANI si nu este multumit si vrea la PIETROASA.vrea totul. el vrea totul pentru el si POPA CORNEL.MAFIOTI BIHORULUI...vrea si partide de lemne.se pare ca a si obtinut totul........ postat de: un om oarecare
Postat 12 Mai 2013, 21:01 de un om oarecare
cornel
va spun eu cine musamalizeaza totul, cornel popa omoara tot acolo pentru ca de acolo a primit bani de campanie si de la pietroasa asa ca tre sa opreasca tot. mai nou se zvoneste ca directia va face control la pietroasa singura asta doar ca sa faca curat acolo si nu mai stie nimeni nimic.....asa merg domnilor treburile in tara asta si aceasta mare politica pe care o avem....
Postat 12 Mai 2013, 20:11 de eu
www
Domnilor toti merita inchisi,acesti oameni se numesc hotii padurilor!!!Bine ca ati intervenit ca altfel padurile erau distruse complect peste un an.Luatile bunurile care le-au obtinut prin lemne furate din padure si bagatii unde trebuie pentru ca merita!!
Postat 12 Mai 2013, 18:32 de www
www
Sunt niste talharii ,marita inchisi pentru ce a facut !!!!!
Postat 12 Mai 2013, 18:21 de www
saracie
Hotii si excroci astia , merita impuscati in cap pt. paguba produsa, confiscarea averiilor ilicite a tuturora de la Ocolul Dobresti . Cine-i acopera pe nemernicii aste-a sa distruga paduril intregi fara sa aiba acte ? Faceti curatenie la ocolul Dobresti , dar nu inainte de a recupera paguba de la faimoasele vile , facute in urma furturilor . Respectati si aplicati legea DOMNILOR DIN JUSTITIE pt. ca toti au acoperit pe cineva ,pana sa ajuns la dezastru ! SUCCES
Postat 12 Mai 2013, 18:18 de mihai
Specific la romani
Atentie!!!!!!!!...Lucrurile incep sa se musamalizeze.La astia dela Regie nu li se face rau in padure sufera de o alta boala a plecarii in concediu de odihna.Rusinica......de la Cronica Circotasilor.Dar e ceva specific la romani.PCR-ica intra in functie.ha.ha.ha.
Postat 12 Mai 2013, 18:09 de iova
saracie
Hotii si excroci astia , merita impuscati in cap pt. paguba produsa, confiscarea averiilor ilicite a tuturora de la Ocolul Dobresti . Cine-i acopera pe nemernicii aste-a sa distruga paduril intregi fara sa aiba acte ? Faceti curatenie la ocolul Dobresti , dar nu inainte de a recupera paguba de la faimoasele vile , facute in urma furturilor . Respectati si aplicati legea DOMNILOR DIN JUSTITIE pt. ca toti au acoperit pe cineva ,pana sa ajuns la dezastru ! SUCCES
Postat 12 Mai 2013, 17:59 de mihai
La altii le acopera la altii le descopera
In cantonul Bulz,sint cioate de doua ori mai multe ca la vecinul de canton Firicel A.Cei care fac controlul nu vad asta?Stati linistiti ca o sa vada altii daca nu vede d-nu BUTNARU.
Postat 12 Mai 2013, 17:54 de copos
vai vai si iara vai!
Hai sa facem chef, domnu Butnaru pleaca in concediu, pana acum cantoanele padurarilor a fost controlate la metru patrat, au fost cautate cioatele cu sapile atentie s-a sapat cu sapile! La unii padurari sa cautat nodul in papaura.la altii s-a musamalizat totul ex( Ilea teodor zis(cioisu din bulz) la Luca Danut si enumerarea ar putea continua, dar sa ne oprim aici. Dar sa facem o prezentare a zonei dobresti, aceasta zona miniera ramasa fara activitate principala in urma inchiderii minelor din zona, mii de oameni ramasi fara loc de munca, au trebuit sa traiasca si nu sa moara de foame! Lumea si-a rotunjit veniturile din padure hai sa fim seriosi din ce sa se traiasca.iar acum cei care au ajutat cel mai mult comunitatea au acuma de suferit (Fericel Viorel) hai sa fim seriosi cata lume a trait cu ajutorul acestui padurar, acuma nu ii mai recunoaste nimeni meritele, acuma in opinia unora este unul dintre cei mai corupti, rusine sa le fie.Ar fi mult mai multe de spus dar sa nu plictisim cititorii!
Postat 12 Mai 2013, 16:19 de copos
69
PT.58 ma tu dupa ce consumi ETNOBOTANICE te apuci de postat?Ai niste comentarii de te doare capu pana le citesti ca sa nu mai vorbim ca esti total pe dinafara.Dute si te culca DROGATULE!
Postat 12 Mai 2013, 15:34 de bau
vsm
serele noastre s au desfintat intentionat , mergeti sa vedeti locuintele (vilele) ANL pe dealuri in Oradea , peste 5 ani le cumpara , vsm ce furati sunt romani !!!
Postat 12 Mai 2013, 13:58 de vsm de noi !!
TRAIASCA SI INFLOREASCA Romania de azi !
Credeti ca DNA-ul nu stie ce se intampla ?Credeti ca DNA-ul nu a primit pana acum suficiente semnale care sa fi justificat demararea cercetarilor?Dar SECURITATEA noastra ce pazeste ? Pai daca sunt procurori la Parchetul Curtii de Apel care apeleaza la servicii la \" negru \" pentru diferite trebuinte personale sau intervin prin trafic de influenta ( cu incalcarea grava a Legii ) in interesul apropiatilor lor.Politia ,in aceasi situatie.Lege este numai pentru noi,cei care traim cu iluzia ca institutiile Statului sunt in interesul cetateanului ,a contribuabilului onest.Romania se vinde incet incet. SUVERANITATE ? Ce cuvinte mari . Atunci ce mai conteaza o padure ? In afara de cateva amenzi,altfel ridicole, nimeni nu va pati nimic! TRAIASCA SI INFLOREASCA clasa noastra politica impreuna cu ORGANELE si INSTITUTIILE create de ea!
Postat 12 Mai 2013, 11:00 de xyz-q
HOTI
La ROMSILVA se FURA la ARR sunt HOTII ,amindoua autoritati de stat. Stie cineva ce pateste daca fura ,sau daca nu plateste impozitul si TVA la stat .? Va spun eu : 1. Ori da spaga ,mita ca sa fie ,,iertat '' adica cu alte cuvinte statul este iara furat. 2. Este amendat ca la carte ,blocate conturile si indirect activitatea si in ultima instanta executat silit .DNA ar trebuii sa primeasca un semnal de ceea ce se intimpla si sa apere mai ferm proprietatea statului si respectarea legii.
Postat 12 Mai 2013, 08:58 de Observator
DNA, va rog sa va autosesizati!
Concluzia comentariilor este una singura: s-au furat lemne din padurile judetului in complicitate cu angajatii care trebuia sa le pazeasca!In urma acestui articol si al comentariilor, DNA are obligatia sa se autosesiseze si sa-i traga la raspundere pe toti cei implicati indiferent de numele lor!
Postat 12 Mai 2013, 07:46 de Cristian
pt domnii care sunt in masura sa ia masuri
toata stima pt domnu matematician,au magazine de te doare ,farmacii catena rosia ,beius ,oradea ,din salariu de bugetar =bonuri masa si iti dai sama ce tare au strins cureaua sa le faca poatra de termopan cu senzori magazin numai carucioare de inox,de unde atita bogatie domnilor ,ei au taiat ei au vindut banii ai lor sunt ,casa de 3 miliarde investitii fara sa le peseca o sa fie trasi la raspundere ,leo dat dzeu dar ia stapinit dracu mintea ,toti intra in panica ,mor li se face rau ,dar cind au luat bani nimic nu avura ,plecau dupa justu tribut u limuzine mercedes padurar de un an cu paleti pt italia in sitani ascunsi ,sa le confiste DNA tot
Postat 11 Mai 2013, 20:03 de 58
O scadere plina de concluzii .
TOTAL AVERE ( BANI ,CASE ,TERENURI,MASINI ,BIJUTERII,VACANTE IN STRAINATATE ) INCLUSIV A RUDELOR - VENITURI DECLARATE INCLUSIV A RUDELOR = FURT ,SPAGA,MITA ,EVAZIUNE . FURT =DIN PATRIMONIUL STATULUI EVAZIUNE = DE LA STAT SPAGA+MITA = DE LA OAMENI Ce simpla poate fi uneori matematica !
Postat 11 Mai 2013, 19:47 de matematician
pt domnii care sunt in masura sa ia masuri
domnilor padurari ati subminat economia nationala de stat sa va confiste DNA tot ce aveti in afara salariului sa va fie calculat de cind sunteti angajati ,si restu DNA sau sa dati la doctori ,trebuie reintridusa pedeapsa si sa fiti condamnati pentru ca ati imbatrinit pamintu cu 10 ani ati luat oxigenu dar voi nu sinteti buni numai de spinzurat in fata primariei sa se mire oameni pe voi sia va fie RUSINE BOI DE BALTA ,,,,,,,
Postat 11 Mai 2013, 18:41 de 58
hotii din Corbesti
Doamna ministru, va rog sa verificati pe toti padurarii din satul Corbesti , brigadirul si hotii de lemne care pana ieri nu aveau dupa ce sa bea apa . Defrisariile s-au facut cu acordul padurarilor ,si vreau sa se verifice cateva persoane care au profitat de padurile satului Corbesti , nu au platit nimanui nimic ,nu au nici un venit , dar au construit vile din furtul de lemne , si au profitat de prosti din sat . Numele acestor indivizi ( hotii de lemne ai satului ) sunt : Copil gheorghe (a cioti) , Petrut ioan (bonbonel) , Onita Florian ( ninson ), Copil ioan (a veti ghii) Dulus Daniel (sperleac care lucreaza ilegal dar cu firma ..adica evaziune fiscala) toti cu dosare penale si infractiunii multe ...dar tinuti in spate de alti excroci care le tin partea ...iar comisia de control sa verifice care este situatia dosarelor penale ale acestor hoti ,de ce au fost inchise , de cine ,si pt. cat ? Justitia si politia fac dreptate ?...as vrea sa vad ...altfel nu ma mai convinge nimeni sa mai am incredere !!!
Postat 11 Mai 2013, 17:43 de MARINELA
Intr-o tara in care ........
Intr-o tara in care 90% fura ,ceilalti 10% sunt hotii !!
Postat 11 Mai 2013, 17:03 de HOT
ban zis frustratu
dOMNULE Ban daca ai ceva de spus despre colegii tai (cu care vei trai si de acum inainte dar greu de tot fara meniul zilei eventual o ciorba de picioare in burta) spune-o direct si semneaz-o cu numele tau, adica BAN SIFONARU si nu mai baga la inaintare ca autori pe FIRICEL VIOREL si MONENCIU ca astia doi nici nu stiu ce e acela un computer(ultima data ii cautau cuibul in padure sa ii manince ouale) iar de INTERNET cred ca e un fel mancare chinezeasca.SA VISEZI FRUMOS LA NOAPTE(cum te duce drecu)
Postat 11 Mai 2013, 16:48 de cobra
Hotii in stil mare
D-da ministru daca se face un control cum scrie la carte de la Ocolul Silvic Dobresti ii puteti da pe toti afara pentru ca au furat cu nerusinare....
Postat 11 Mai 2013, 16:05 de Anonim
de ce va supara adevaru
de ce va supara adevaru domnilor padurari acum nu stiti pe cine da vina sa le ajute dzeu sa va confiste tot altii nu au ce minca ,voi crapati de bine sa ramineti cu ce ati muncit din salariu si restu la saraci ,ati fost platiti sa aveti grija de padui acum intrati in panica,spitale smecherii acum va venit rindu ,platiti domnilor nu va ajuns o masina o casa si putini banuti ,ati vrut tot
Postat 11 Mai 2013, 15:57 de 58
Toate se platesc in viata
Liberalule nu te-ai gindit niciodata seara cind ai pus capul pe perna in dobresti citi traiesc dintro pensie de 500 lei s-au dintrun ajutor social i-ar voi silvicultorii va scaldati in mii de euro.Credeti ca lumea e proasta E de vina Cornel Popa pentru hotiile pe care le-ati facut,Daca ati vedea in fata ochilor miile de euro care i-ati facut ilegal din padure cred ca v-ati putea acoperi groapa de inmormintare cu ei.Dar nu uitati ca toate se platesc in viata dupa cum suna si melodia lui Nicu Novac.Poate voi ati crezut ca o sa tina la nesfirsit cu furturile.Rusine...........
Postat 11 Mai 2013, 15:56 de Covaci
Ma inscriu in politica sa pot fura
Domnule liberar te-ai inscris in partid cu gindul sa poti fura mult si la nesfirsit.Cind ati bagat mina atit de adinc in padurile statului nu v-ati gindit.Acuma e de vina Cornel Popa si d-na ministru.Deci v-ati inscris in partidul liberal sa puteti fura mult.Ar trebui sa va fie rusine ca faceti tara de ris.Silvicultori de paie care nu aveti pe dumnezeu.Acuma e de vina Cornel Popa pentru ca voi ati furat ca nesimtii,aveti averi de miliarde,vile si masini de mii de euro.Rusine la astfel de silvici.
Postat 11 Mai 2013, 15:36 de UDMR
catre cei cinstiti
Chiar credeti ca voi cei care scrie-ti si acuzati in stinga si in dreapta si vorbiti in numele altcuiva sinteti asa cinstiti , asa sa va ajute bunul Dumnezeu , roata se mai invirte si atunci o sa mai vedem . Macar daca ati verifica inainte si dupa aia sa vorbiti sau mergeti pe ideea ca cea mai buna arma de aparare e atacul ?
Postat 11 Mai 2013, 15:09 de rebelul
58
domnilor nu numai astia sunt hotii toti .sunt de la mic la mare ,padurari de un an angajati au gipuri si utilaje de padure si case ,dar ocolu silvic codrii camarii dobresti acei padurari pot dormi linistiti pe perna....daca se fac verificari nu mergeti din dobresti pina nui faceti pe toti dar cu averile trecute pe numele cumnatilor si nevestelor cum ramin ?sa traiasca din salariu ca mor de foame scoli nu au cultura ba ,ar mai fi multe ,dar cui sa zici?
Postat 11 Mai 2013, 15:04 de mia
jaf c-an codru
Articol sccis la comanda unuia cu nume ARZATOR, multe neadevaruri,calomnii si rautati.,,STIMATI,, jURNALISTI ,dvs.nu verificati sursele inainte de a publica ?Poate ar fi bine sa va verifice si pe voi organele statului sa afle opinia publica care sunt tarifele pe care le practicati cand faceti pe marii aparatori ai democratiei.Parca la foaia dvs. a publicat LILIANA SIME care a si fost arestata pt. santaj.REMEMBER si dupa aceea dati cu piatra ,,IMACULATILOR,,
Postat 11 Mai 2013, 13:47 de bau
Asa atacati voi pe la spate
Si zona Alesdului are paduri !? nu numai a Binsului !? Acolo nu se taie !? Numai se planteaza !? Pe cand si acolo poze cu case de sefi de ocoale silvice sau ei stau in blocurile din Alesd si Suncuius !?. D-na Luci ,daca sunte-ti liberala fiti cu toti egala ca altfel lumea intelege altceva .Si nu e inca tirziu . Vile sunt ,paduri taiate la ras sunt si in zona Alesdului ,Marghitei ,Remeti ,un pic si pe la Tinca . Daca ii sa fie ,sa fie !S-au avem ceva in interior impotriva cuiva pe la spate .
Postat 11 Mai 2013, 13:20 de atotstiutor din PNL
POPA CORNEL ,nu stie nimic !?
Daca suntem la guvernare ,daca ne-am asumat ,,soarta acestei tari sau judet pentru un mandat de 4 ani '' de ce promovam in functii publice , oameni din partid fara nici o expertiza profesionala pusi pe capatuiala ,prin furtul bunului public,trafic de influenta ,mita si spaga cat incape . D-le POPA CORNEL ,PNL BIHOR ,nu vede astea ,sau se face ca nu vede .!? Da schimbatii daca ,,nu vii frica de ei sau va santajeaza cu ceva !? Este ac si de cojocul santajistilor !
Postat 11 Mai 2013, 12:07 de liberal
Averi cinstite
De unde domnilor averea asta fabuloasa de citeva zeci de miliarde a lui David Alin patronul firmei care se ocupa cu lemne, cind in urma cu opt ani transporta lemne de foc la Oradea cu raba tatalui sau.Va dati seama cit material lemnos a rulat patronul firmei la negru cu angajatii ocolului.De astfel reiese clar de fraudele relatate de angajatii corpului de control de mii de metri cubi.Traiasca hotiile din Romania.
Postat 11 Mai 2013, 11:43 de Patron
rusine celor care dau comentari in numele altotra
Cel care a facut comentarii in numele lui Corb......sa-i fie rusine.Acest om nu a facut comentarii cand chiar ar fi trebuit s-o faca ,a ramas singur .....,de patru ani nu l-a interesat de averile nimanui si nu a adus nici o ofensa nici colegilor sau mai mult fostilor sefi.Daca posta un comentariu macar scria corect ortografic.INCA O DATA SA-I FIE RUSINE CELUI CARE A SCRIS IN NUMELE LUI CORB IOAN.
Postat 11 Mai 2013, 11:40 de anonim
Tribleorii
In cantonul pad.Ilea Teodor gestionat de fiul acestuia de ce nu se executa corect inspectia de catre Ciobanu de la Alesd si seful de district Silaghi Sorin ramin foarte multe cioate neimputate.Atentie!!!!!!!
Postat 11 Mai 2013, 10:48 de Padurar
Ban Cristian de ce nu este verificat ?????
BAN CRISTIAN DETINE DE ASEMENEA UN AUTOTURISM DE LUX MARCA SKODA,2 DACII LOGAN NOI SI UN JEEP DE LUX MAZDA CARE DIN SALARIUL LUI DE 15 MILIOANE NU LE AR FI PUTUT DOBANDI NICIODATA!!!!
Postat 11 Mai 2013, 08:45 de fratii FIRICEL!
Ban Cristian de ce nu este verificat ?????
BAN CRISTIAN FOST SEF LA PAZA SI CARE A FOST PRINS DE MULTE ORI CU HOTII SI NEREGULI IN ANII ANTERIORI SA FIE LUAT LA PURICAT DE ASEMENEA ! EL ESTE UNUL DINTRE AUTORII RECLAMATIILOR FIIND FRUSTRAT DEOARECE NU AJUNGE SEF DE OCOL! DETINE: 2 APARTAMENTE ,VILA DE LUX IN BEIUS,VILA DE LUX IN COMUNA CURATELE ,1 CASA IN ORADEA SI CATEVA TERENURI!
Postat 11 Mai 2013, 08:38 de fratii FIRICEL!
adevarul
daca nu a-ti fi fost frustrati ...nu v-ati fi simtit! poftim cretinule gramatica.cat despre indatoria civica,sa fim serios..nici macar nu stam la masa egali cu alte state,dar nah astia suntem noi,mari eroi in gura.... alea-s jigodii.ganditi inainte sa va simtiti acuzati INTELECTUALILOR
Postat 11 Mai 2013, 00:16 de george
A-TI LUAT-O
Georgel mars la scoala,pune mana pe cartea de gramatica si dup-aia vino p-aci, sa dai sfaturi ,ANALFABETULE
Postat 10 Mai 2013, 23:55 de A-TI DEMONSTRAT-O
ptr Dana si George
Vreau sa va aduc la cunostinta faptul ca in oricare stat european este o indatorire civica in a aduce la cunostinta organelor statului orice actiune ilegala a altor cetateni .Saracul roman,cand incearca si el,macar cu un comenariu aici,se numeste frustrat(cu alte cuvinte de ce nu fura si el?)SUNTETI DOUA JIGODII
Postat 10 Mai 2013, 23:45 de EU
frustrati
ati luato razna. sunteti frustrati nu pot sa cred cate nume ati afisat fiecare in parte eu nu mai cred nimic decat ca nu exista un om care sa nu fie invidios pe altu si asta ati demonstrato voi decat sa dati comenturi sub anonimat mai bine va vedeti de treaba voastra.. am incredere in justitie iar voi gura mica si nu mai acuzati ca numa va scoateti persoanele pe catre le urati la suprafata..
Postat 10 Mai 2013, 22:58 de george
frustrati
nebunie
Postat 10 Mai 2013, 22:53 de dana
Alti zburda,alti tremura
Domnilor angajati ai ocolului Dobresti,nu vise pare ca colegul vostru Inginerul BAN C.sta cam relaxat.Relex...
Postat 10 Mai 2013, 18:03 de Anonim
CINSTE LOR
Felicitari DNA sa vedem citi PNL-isti o sa vedem inchisi tare ma te ca nici unu ca baetii o sa a iba de unde cotiza sa le musamalizeze.Felicitari pentru initiativa asteptam curiosirezultatul deoarece PCR-ica o sa intre in functie si se vor musamaliuza toate ca de obicei,doar traim in Romania.Seful de ocolMihit este foarte degajat doar nu pe sub nasul lui sau furat mii de metri cubi,se mai si lauda ca este prieten cu d-da ministru. Cinste lor angajatilor de la Dobresti,traiasca vilele si masinile de lux.Astai Romania.
Postat 10 Mai 2013, 17:57 de RAC
Agitatie in zadar
La ocolul silvic Dobresti sint toti niste hoti,degeaba va raciti gura ca majoritatea sint membri PNL cotizanti si pe carnet de membru si in plic asa ca nu va agitati degeaba.Daca nu rezolva problema DNA sa aresteze 50% dintre ei baietii isi rezolva ploile ca au de unde da din cit au furat.Asa ca nu va mai agitati degeaba.........
Postat 10 Mai 2013, 16:59 de Tirla
un bun inceput, dar...
... pe cand un articol cu titlul "Cum au furat padurea angajatii ocolului silvic sudrigiu"? doamna ministru? domnul director general RNP? asteptam cu interes
Postat 10 Mai 2013, 16:57 de padurar tomuta
Atentie
Domnule Butnaru si Georgescu mergeti in cantoanele padurarului Tirla Radu a carui brigadir Silaghi Sorin si-a rezolvat problemele fiind prieten cu mai marii PNL fiind si membru PNL,la padurarul Lazar Calin care se lauda ca si-a rezolvat problemele cu inspectorii care au facut control in loc sa dezgroape cioatele facute de GULESCU care a avut parchete in canton la acesta ei le-au acoperit nu le-au descoperit.Situatie similara cu cantonul padurarului Firicel Andrei poate mai rau.Atentie marita!!!!!!!!!!!!
Postat 10 Mai 2013, 14:56 de Monenciu
banii va rezolva problema
In scurt timp lucrurile vor reveni la ,,normal\'\', padurea va fi taiata in continuare, doamna ministru, CUMPARAT , ori schimbata ..fiindca cu bani se rezolva orice problema in tara asta.
Postat 10 Mai 2013, 10:03 de bucur
pacat
Dobresti,Luncasprie,Soimi,Rosia,Stana de Vale,Pietroasa,Meziad...credeti ca acolo situatia e diferita???sa nu va imaginati ca se taie arborii legal cat de transport nu mai zic.Rusine!!!unde este fiscul American care sa le confiste toata averea nemernicilor?
Postat 10 Mai 2013, 09:24 de Jeny
prostii
prostii si aberatii
Postat 10 Mai 2013, 08:31 de berca
controale de fond
Daca tot s-a declansat controalele ar putea sa se extinda la ocoalele private piatra craiului condus de Gheiti gavrila care gospodareste padurile dela Varciorog,remeti ,lorau suncuius,la ocolul bratca unde sant taieri ilegale de mai mult timp nesesizate,la ocolu pietroasa .Taierile ilegale se fac din accidentale I si igiena care se aproba la ocol si directie,si cei ce au aprobat apv de acest fel sa raspunda ca si cei ce au taiat.Silaghi a fost mana in mana cu directorul care l-a pus sef.Toti silvicii sa respecte prevederile amenajamentului privind taierile de orice fel,adica volum de scos la ha.Controlorii dela ITRsv oradea sant ca apa sfintita nu vad dar fac acte de forma.d=na Varga Lucia are dela cine sa afle date exacte despre neregulile care sau facut,si sa ia masurile care sant necesare.Promovarea sefilor este total necorespunzatoare numai politic nu vezi un profesionist adevarat toti sant facuti ingineri la oradea!
Postat 10 Mai 2013, 05:58 de stejarul cojit
Politia si Pocuratura mana in mana cu INTERLOPII
Fara complicitatea politiei si a unor procurori mafioti,aceste jafuri ( de paduri.....din banul public..... etc . ) nu ar fi posibile.Daca un mafiot este lasat sa sponsorizeze echipa de fotbal a Politiei Bihor,atunci putem vorbi numai de unu sau doi politisti implicati ? Dar procurorii implicatii se stiu ? Cate Jipane au in familie,cate vile cate pensiuni pe la Felix ? ....nume....nume...,.altfel.. TRAIASCA SI INFLORERASCA !
Postat 10 Mai 2013, 00:16 de xyz-q
Cardasie
Facem pariu ca nimeni nu va fi gasit vinovat? Sunt toti pe o mana cand e vorba de bani.
Postat 09 Mai 2013, 23:56 de Ilarion
IN MEMORIAM
TONCA SORIN zisJARU LA CONTROL,TELEPTEAN MIHAITAzis MISU LA CONTROL(astia doi,prin firmele lor,au trimis la export bustenii furati din zona Dobresti si nu numai)
Postat 09 Mai 2013, 23:45 de ATTILA
alo D.N.A.
din titlul articolului reiese SPONSORUL POLITIEI BIHOR A SPONSORIZAT SUFICIENT CAT SA FIE LASAT SA FURE LINISTIT.........PANA ACUM.ALO D,N.A.VA ROG,N-ATI PUTEA STA DE VORBA CU ACEST SPONSOR SA SPUNA CE FEL,CUI SI CAT?simplu,nu?
Postat 09 Mai 2013, 23:06 de tapinarul
lobont
doamna varga un control cat mai urgent daca se poate sa se efectueze la ocolul privat lunca din comuna cu acelasi nume primar pdl popa ioan o persoana pe cat de gretoasa pe atat de ordinara din comuna care conduce impreuna cu asa zisul brigadier facut mai nou inginer silvic la academia tovarasului bara de la oradea o adevarata mafie a lemnului in toate satele aferente comunei acest sturz viorel din satul bradet este aproape milionar in euro de pe urma padurii el mai lucrand in trecut si la primaria pdl buntesti si de unde a fost dat afara dupa distrugerea in totalitate a pdurii din zona padis
Postat 09 Mai 2013, 21:59 de viceprimar cuc
asa este peste tot
Buna, pe cand urmeaza asa ceva la os sudrigiu patronat de miclo si sotia lui judecatoare la beius care scapa pe toti cand sunt probleme cu lemne si ruda lui blaga.... groza cornel tata lui groza de la dobresti....asta spune tot. safii de district varciu si marian care dau marca sa umble pe la padurarul varciu traian si fiul, pe la pantea, tomuta si trip si lista mai poate continua.....fenomenul este aproape identic cu dobrestiul si binenteles au politia in spate , seful de post care vamuieste lemnele si vesa cu indrei care tine spatele... DE URGENTA SI ACOLO DOAMNA MINISTRU.
Postat 09 Mai 2013, 20:29 de padurean soim
adevarul despre licitatiile lui gulescu
dar despre cum participa gulescu la licitatii nu vorbeste nimeni? a fost urmarit de-a lungul timpului modul lui de a licita... se intocmeau procesele de licitatii... gulescu evident licita cu 30 trepte peste pret... normal ca se retrageau toti.. cine isi da foc la valiza... unde ar fi castigul la un asemenea pret?? la sfarsitul licitatiei se rupeau respectivele procese in care gulescu licita cu 30 trepte peste si se intocmeau altele din care reiesea ca acest gulescu cumpara cu doar 10 trepte...nu cu 30 cum se anuntase in sedinta publica in fata altor licitatori... si se mai mira lumea de ce si cum a asediat gulescu padurile dobrestilor... interesanta tehnica.. dar nu oricine isi permite sa impinga grosu` sa poata face astfel de manevre...
Postat 09 Mai 2013, 20:11 de mommi
caruta si furgoneta
Padurile dispar si cu ajutorul legii,cand tot romanul stie ca pana la 5 mc de lemne nu se face dosar,e doar amenda.Sau poate nici aia. Asa ca romanul nostru fura lemne cu dubita, dacia papuc, caruta.Zilnic. Daca din mare ghinion nimeresc un politist care sa-i intrebe de marfa,are romanul la indemana BONURI IN ALB pe care le complecteaza cu data si ora care trebuie,politistul nu prea mai are ce sa-i faca,isi scuipa in san si merge mai departe. CODRII CAMARII DE LA TASAD SE AUDE?
Postat 09 Mai 2013, 18:44 de pana la 5 mc.
serghis
haideti si la serghis comuna varciorog va rog frumos pt ca se fura cu obraznicie
Postat 09 Mai 2013, 18:32 de marin
padurile noastre...
Pentru cei care sunt hoti in general, care fura si fura pana se imbogatesc,dar care sunt convinsi ca nu se stie despre ei,se insala amarnic.Cineva vegheaza la indeletnicirea lor. Dar ce rost are ca statul sa intervina prompt si sa confiste de la un hot un mc de lemne si sa-i dea omului o amenda care oricum nu o plateste,inhiba toata activitatea de hotie,si se alege cu nimic,CAND,foarte bine poate sa ii lase pe hoti sa fure vreo 5-10 ani,pentru ca la confiscare se alege cu: masini de lux,conturi bancare fabuloase,vile , yahturi etc.,sa nu mai vorbim de finantarea campaniilor electorale,cand se impune.Asa ca hotilor,nu va mai dati asa de smecheri,ca toate se termina intr-o buna zi.Si raman doar amintirile. Sau poate nici acelea.
Postat 09 Mai 2013, 18:24 de ion
oameni fara caracter
domnilor nu mai aberati vedetiva de treaba voastra
Postat 09 Mai 2013, 16:58 de forin
Familie de hoti
Da, ati remarcat bine: Alin David, Gulescu, este fratele hoatei de la finante Violeta Vesa, cea care a ravnit la amaratele de salarii ale colegilor sai. Flamanzi mai sunt, la cata avere murdara a reusit sa stranga familia asta, i-a mai trebuit si ceva bani de dresuri furati toti de la altii! DNA ar trebui sa aiba in vedere si relatiile de-a dreptul ostentative de prietenie ale acestor indivizi cu un anume procuror oradean precum si cu un celebru - la el acasa, pe santul drumului - politician.
Postat 09 Mai 2013, 16:40 de Replica
la uni da la alti ba
Domnule Butnaru si Dinu cine a facut controlul la padurarul Tirla Radu in brigada la Silaghi Sorin de la scos cu 18 metri cubi la inspectie cin in cantonul acestuia sint zeci de lemne scoase prin pamint.Domnilor nu-i buna nici de gluma la uni scormoniti rahatul cu sapi de munte la atii il acoperiti.
Postat 09 Mai 2013, 15:52 de Firicel Viorel
Protejatii necontrolati
Domna ministru de ce nu se verifica si Ocolul privat Soimi al carui sef de ocol Catalin Gavrila are si firma de exploatari administrata de tatal acestuia care este si contabilul ocolului privat,care are averi fabuloase,sau pentru ca este membru PNL,apropiat si sponsor al primarului PNL d-nul Domocos Adrian,incampaniile electorale.
Postat 09 Mai 2013, 15:38 de Ferko Jeno
xxx
la serghis si varciorog cand veti face controale k si acolo e dezastru
Postat 09 Mai 2013, 15:27 de xxx
deschide ochii
daca ancheta s-a produs pe la Dobresti si nimeni nu pomeneste de MISU TELEPTEAN ,atunci acolitii lui din politie si doi s-un sfert tare au mai stiut sa arunce batista pe tambal
Postat 09 Mai 2013, 15:26 de paduraru cucu
Şi toate astea ...
..............................ca să se distreze la greu.................................nu la bine şi la rău ....
Postat 09 Mai 2013, 15:15 de ADINA
Averi fabuloase salar de debugetar
La padurarul Albut Gligor in brigada la Groza Viorel sint sute de cioate scoase prin pamint si inspectorii nu le-au gasit.D-le BUTNARU inspector RNP,nu viati pus intrebarea cum dumneavoastra in data de15.04.2013 cind a-ti fost sa-i verificati reclamatia a-ti gasit 34 de metricubi lipsa la inspectie in doua subparcele in 3ore.Citi metri cubi i-au gasit inspectorul de la Satu Mare in patru zile si cite procese fictive pe numele oamenilor din Virciorog i-a acceptat sa faca ca sa-l scape cu 2o de cubi.Cit sa rarit aceasta padure in decurs de citiva ani, vi-ati pus intrebarea .La cercetat cineva la sumele fabuloase pe care acesta cu sotia le detine prin banci si apartamentele din Oradea,terenuri cumparate la surducel Oradea cu zecile
Postat 09 Mai 2013, 15:05 de Gombos ioan
Firicel Andrei si Viorel
Cei mai mari hoti sunt fratii Firicel care acum cativa ani aveau probleme de acelasi gen la Politia Beius si nu stiau nici sa si scrie numele in declaratii! Firicel vrea sa ajunga sef se ocol si de aceea a fost si pus inginer la birouri peste voia Directorului Adrian Florescu care a fost fortat sa l faca inginer pentru a putea ajunge sef de ocol!
Postat 09 Mai 2013, 14:58 de Jurj Ioan
Averi fabuloase salar de debugetar
Daca veti face domnilor reporteri o incursiune pe valea Fisca ar fi bine sa pozati si vila brigadierului Groza Viorel,apartamentelepe care acesta le detine in oradea masinile de lux,din salariul lui de bugetar de 10 ani de cind este angajat la Oolul Silvic Dobresti.Padurarul din district Ilea Florian care are firma de exploatare si cu care trageau toate parchetele,s-a laudat prin Vircirog ca a mituit inspectorii care i-au facut controlul.Ar fi indicat sa aduca oameni seriosi sa-i faca control pentru ca sint foarte multe lemne scoase prin pamint pe care inspectorii le-au musamalizat.
Postat 09 Mai 2013, 14:49 de Gombos ioan
Jaf c-an codru
Verificati domnilor si casa si averea iginerului de la paza dela Ocolul Silvic Dobresti domnul BERCEA sa vedeti ce vila are la Beius si ce avere fabuloasa masini de lux are ,acesta lucra minain mina cu padurari,la fel si inginerul Jurj Ioan de la fond forestier care rezolva actele parchetelor facute la comanda pentru Firma Secundo cupatronul careia David Alin lucra mina in mina pina acum citeva luni cind s-au certat,verificatii vila din Luncasprie,apartamentele di Oradea din Velenta si masinile,din salariul lui de bugetar saracu.
Postat 09 Mai 2013, 14:35 de Corb Ioan
jaf la Corbesti
In sfarsit exista un ministru capabil ,curat , competent ,cinstit , care vrea cu adevarat sa se respecte legea. D-na ministru , va felicit din suflet pentru toate actiunile si demersurile pe care le faceti de a stopa furturile si defrisarile ilegale de paduri din Bihor .
Postat 09 Mai 2013, 12:56 de ela50
cu o floare nu se face primavara
bravo d-na ministru. asteptam si alte controale.
Postat 09 Mai 2013, 12:02 de sgr
soimi
mergeti si in comuna soimi sa vedeti munca celor cu drujbe
Postat 09 Mai 2013, 11:56 de sgr
deci se poate
deci se poate...D-na Varga ..pe ei..felicitari...si sa-i vedem la bulau pe vivovati...
Postat 09 Mai 2013, 11:38 de dad
perla boghi
Pe drumul de Boga nu poti merge nici dumineca de camioanele cu lemne si primar in pietroasa este un vechi taietor de lemne , cum sa le opreasca politia locala,au taiat si in prima zi de pasti se aude in toata boga nu le e frica de nimeni,acolo ar trebui un post permanent de control.
Postat 09 Mai 2013, 11:05 de serparu
alina
D-na Varga megeti va rog la Varciorog sa vedeti acolo jaf....merg camioanele cu lemne in weekend parca sunt pe autostrada
Postat 09 Mai 2013, 09:59 de a
pisatul cu bolta la rang de arta
astia se pisa cu bolta pe "noi" toti. ma mira faptul ca mai apar asemenea "dezvaluiri" in presa locala, in contextul in care presa a fost in mare parte pusa sub stapanire. is curios ce se va alege de vorbele logoreicului de ponta, legat de confiscarea averilor ilicite. dar tare ma tem ca pateste ca ionica ala din povestea aia religios-moralizatoare cu minciuna si lupu'.
Postat 09 Mai 2013, 09:12 de bingo
Sursa banilor pentru partide !?! Unele apolitice sau transpolitice !?!
NU este singurul sponsor al Poliţiei, care fură "ca-n condru". Poliţişti cunoscuţi şi care şi-au plătit dările pentru funcţiile lor, sunt prezenţi în toate domeniile de activitate, acoperind găştile mafiote (de la băuturi alcoolice, sucuri şi ape de consum până la autoturisme second-hand, sau de la desfacerea laptelui până la construcţia de drumuri, ori ... etc, etc). Doar că în acest caz ministereasa Varga nu a avut încotro şi a dispus verificări, în condiţiile în care DNA a fost destinatarul sesizării, via SRI. Aşa că ... nu de felicitări e vorba ci de cei care "au dat drumul la câini".
Postat 09 Mai 2013, 08:45 de Carp III
Familia hotilor!
ALIN DAVID NU ESTE CUMVA FRATELE HOATEI DE LA FINANTE VESA VIOLETA, CARE A SCAPAT DOAR CU O AMENDA IN URMA DELAPIDARII BANILOR DIN SALARII? SPERAM CA DNA-UL, DIICOTUL SI CELELALTE INSTITUTII SA ISI FACA DE ACEASTA DATA DATORIA SI CA ACEASTA FAMILIE SA AJUNGA ACOLO UNDE LE ESTE LOCUL : DUPA GRATII!DOAMNA VARGA NU CUMVA SA SE MUSAMALIZEZE ACESTE CERCETARI!
Postat 09 Mai 2013, 08:45 de BIHOREAN
normalitate
FELICITARI D-NEI LUCIA VARGA !
Postat 09 Mai 2013, 08:05 de cristian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON