URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iunie 2010, 07:31

Elena Udrea de Bihor: Şefa de la ITM, încurcată cu Mircea Matei (FOTO)

Elena Udrea de Bihor: Şefa de la ITM, încurcată cu Mircea Matei (FOTO) DOI ROMANTICI. Deşi se încăpăţânează să-şi nege idila, Simona Iancu şi Mircea Matei au fost surprinşi de un paparazzo de ocazie la un spectacol în Bucureşti. Că nu se aflau acolo în interes de serviciu o sugerează şi rochiţa extrem de scurtă şi sexy a şefei de la ITM, şi gesturile tandre, cavalereşti, ale politicianului pedelist
Elena Udrea de Bihor: Şefa de la ITM, încurcată cu Mircea Matei (FOTO) ÎN ECHIPĂ. Simona Iancu şi Mircea Matei au format un cuplu managerial ideal încă de anul trecut, când au asmuţit inspectorii ITM asupra firmelor şi primăriilor conduse de adversarii politici. După cum se vede, însă, nu numai în faţa lor ieşea directoarea cu pieptul dezvelit...
Elena Udrea de Bihor: Şefa de la ITM, încurcată cu Mircea Matei (FOTO) SOARTĂ DE CONSOARTĂ. Soţia lui Matei, Daniela Pusta (foto), se dovedeşte încă răbdătoare cu bărbatul pe care, spune ea, nu-l ştia robit în mrejele Simonei Iancu. Fostă angajată la Primărie, silită să plece cu anatema de soaţă a gălăgiosului politician PDL-ist care încondeia tot ce se întâmpla în instituţie, femeia e totodată şi patroana cunoscutei agenţii de modeling Ella Mode, unde ani buni l-a ţinut pe Matei angajat în imaginara funcţie de director, doar ca să-i asigure vechime în muncă şi o pensie sigură. În mod sigur nu aceasta era răsplata pe care o aştepta...
Elena Udrea de Bihor: Şefa de la ITM, încurcată cu Mircea Matei (FOTO) UN LORD ŞI O LADY. Luni, 31 mai, zi în care secretara de la ITM susţine că şefa sa muncea la Oradea, Simona Iancu s-a delectat cu fostul director Mircea Matei la show-ul "Lord of the Dance", prezentat de celebrul Michael Flatley la Sala Palatului din Bucureşti. Paparazzo-ul care i-a surprins povesteşte că cei doi, încercând să se ferească de blitzuri, şi-au ocupat locurile conspirativ, "sub-şefa în spatele şefului", dar apoi au făcut schimb de scaune. "În contrast cu firea veşnic agitată, sub-şefa a adoptat şi păstrat o poziţie statică pe toată durata spectacolului. Înainte de finalul show-ului, când încă se aplauda frenetic, personajele s-au topit ca şi când nici nu fuseseră acolo. Întrucât trenurile spre Oradea erau de mult plecate, sigur numai treburi importante de stat au impus precipitata retragere...", comentează ironic martorul escapadei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O regulă nescrisă spune că bărbaţii sunt cei care umblă după femei, că atunci când un "el" se complică cu o "ea" în afara cadrului conjugal aleg un loc retras unde să-şi consume relaţia, şi - în fine - că bărbatul, dacă e un domn, suportă toate cheltuielile.

În cazul legăturii dintre directoarea adjunctă a ITM Bihor, Simona Iancu, şi fostul director coordonator Mircea Matei, promovat de nici trei luni secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, lucrurile se arată, însă, altfel: ea este cea care nu pregetă să-l viziteze pe el la Bucureşti, şi încă fără mare discreţie, iar de plătit, plăteşte statul!

BIHOREANUL a decis să vă prezinte acest love-story întrucât aici nu mai este vorba de simpla viaţă intimă a două persoane private, ci de două personaje publice care, după toate semnele, îşi trăiesc pasiunea pe bani publici. Iar asta fiindcă directoarea adjunctă a ITM nu ezită să îmbine utilul cu plăcutul, zburând la Bucureşti, chipurile, în interes de serviciu, dar la sfârşit de săptămână, când instituţiile la care ar putea rezolva probleme profesionale au porţile închise.

O femeie face carieră

La începutul anului 2009, când PDL şi PSD, pe atunci aliate la guvernare, îi zburau din funcţii pe şefii serviciilor descentralizate mai mult sau mai puţin liberali, un imens scandal izbucnea la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), instituţie condusă până atunci tocmai de un PDL-ist, Liviu Lupea. Din cauză că acesta comisese "greşeala" să amendeze pentru abateri grave de la legislaţia muncii firma unui alt politician portocaliu, Vasile Petruţ, principalul sponsor al organizaţiei de partid, în locul său la şefia ITM a fost preferat Mircea Matei, secretarul general al PDL Bihor.

În paralel, însă, mocnea încă un scandal, a cărui eroină era directoarea adjunctă Simona Iancu, promovată odată cu Matei, dar cu girul PSD, în ciuda trecutului său penal şi a traseismului dovedit. Fostă PD-istă, apoi membră PSD (acum iar la PDL), femeia fusese cercetată pentru mai multe infracţiuni de corupţie: luare de mită, fals în acte publice, uz de fals, complicitate la fals, abuz în funcţie.

Simona Iancu.jpgÎnvăţ fără dezvăţ

Simona Iancu (foto) a fost cercetată între 2006-2008, pe când conducea Biroul de Evidenţa Muncii, pentru falsificarea unor contracte şi carnete de muncă în favoarea unor persoane care, deşi nu lucrau nicăieri, au beneficiat fraudulos de credite bancare. Nu era singură în dosar, ci cu alte colege, precum Mihele Tincuţa, Fodor Eniko, Ţenţ Mariana şi Borza Liliana. "Acestea au primit bani de la mai multe persoane pentru a le întocmi în fals contracte de muncă, în scopul de a contracta credite care nu au mai fost rambursate ulterior", arătau procurorii, conform cărora funcţionarele identificau persoane fără venituri, le făceau contracte false şi le ajutau să păcălească băncile, primindu-şi, evident, sfintele "comisioane".

Dosarul, instrumentat iniţial de DIICOT, a ajuns apoi la Parchetul Bihor, unde răposatul prim-procuror Gheorghe Toda a decis neînceperea urmăririi penale. "Nu s-a putut dovedi dacă contractele în fals au fost întocmite la ITM", motiva mediocrul Toda, chit că una din femeile cercetate, Mariana Ţenţ, recunoscuse că funcţionarele s-au riscat tocmai pentru şpagă, iar beneficiarii creditelor au declarat şi ei că falsurile se făceau chiar în sediul ITM.

CV-ul Simonei Iancu a fost completat anul trecut de un angajat care descria cu lux de amănunte şi alte isprăvi ale directoarei. Potrivit acestuia, Iancu "upgrada" carnetele de muncă ale unor persoane aflate în pragul pensionării prin mărirea pe hârtie a salariilor aferente ultimelor luni de activitate, astfel ca titularii să încaseze pensii mai mari decât cele cuvenite. De asemenea, Simona Iancu servea şi femei care voiau indemnizaţii mari pentru creşterea copilului. "Se falsificau actele, femeile plăteau retroactiv la Finanţe şi Casa de Pensii, după care intrau în concedii", arăta sursa.

Paznic la stână

Neregulile au fost confirmate, cu exemple foarte precise, şi de alţi angajaţi care s-au plâns că directoarea a început să transforme ITM într-o anexă a firmei Evipersal, patronată de propriul soţ, Marin Iancu, şi specializată în consultanţă pe probleme de... muncă.

"Pentru că directorul coordonator Mircea Matei vine din afara sistemului, cea care conduce cu adevărat ITM-ul este Simona Iancu, care ordonă inspectorilor la ce firme să meargă în controale şi de care să nu se atingă", arăta un funcţionar. Aşa au devenit intangibile firmele care îl plătesc pe soţul Simonei Iancu.

"Practic, firma lui Iancu încasează taxe de protecţie de la cei care nu vor probleme cu ITM-ul", spunea sursa, adăugând că în portofoliul Evipersal s-au adunat firme cu fluctuaţie mare de personal şi, deci, cu nereguli pe măsură. "Firmele înregistrau cu întârziere contractele unor angajaţi, pentru a evita plata impozitelor şi a contribuţiilor la sănătate, şomaj şi pensii", explica funcţionarul, dând, din nou, exemple concrete.

Politică şi seducţie

Pe de o parte din cauza "palmaresului" personal, pe de alta fiindcă PSD-ul care o promovase director adjunct îşi pregătea ieşirea de la guvernare (ceea ce o putea costa funcţia), Simona Iancu s-a reorientat spre PDL-işti. Aşa se face că se numără între cei trei directori de deconcentrate "social-democraţi" din Bihor rămaşi pe posturi şi acum, după ce foştii aliaţi s-au despărţit ireconciliabil.

În paralel, adjuncta a înfiripat şi o relaţie personală cu şeful direct, Mircea Matei, secretarul general al PDL Bihor, în care a văzut nu doar superiorul ierarhic, ci noul politician care s-o protejeze. O ruptură părea că se va produce astă-primăvară, când ambiţiosul PDL-ist şi-a asigurat promovarea ca preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare pentru Utilităţi Publice, post echivalent cu funcţia de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor. Simona Iancu nu a abandonat, totuşi, relaţia, ci a continuat-o, în ciuda distanţei.

Zbor pentru amor

După 10 martie, când şeful ITM a fost avansat la Bucureşti, Simona Iancu a început să facă tot mai multe drumuri în Capitală, ceea ce a înteţit comentariile cu privire la relaţia sa cu Matei. De ce? Pe lângă ceea ce deja se ştia, iniţiaţii din politică şi administraţie au constatat că femeia pleca din Oradea vinerea şi se întorcea duminica, uneori lunea. Nu mai avea deci "acoperirea" că pleacă în interes de serviciu, de vreme ce în weekend instituţiile guvernamentale sunt închise.

Acum două săptămâni s-a aflat, de asemenea, că orădeanca se pregătea să fie la rându-i avansată la Bucureşti, ca şefă a Inspecţiei Muncii pe ţară, funcţie echivalentă tot cu cea a unui secretar de stat, în Ministerul Muncii. Nu fără sprijinul lui Mircea Matei, împreună cu care blonda era văzută în Capitală în diverse locuri, la Aeroport, la restaurante şi săli de spectacole. BIHOREANUL, de altfel, a şi semnalat acum două săptămâni posibila avansare, ceea ce l-a făcut pe Matei să sune la redacţie furios, pentru a-şi dezminţi orice influenţă exercitată în acest scop, dar şi pentru a nega vreo idilă cu Simona Iancu.

matei, iancu, fata-n spate.jpgCert e că informaţiile care până mai ieri se bazau doar pe martori oculari au fost confirmate spectaculos săptămâna trecută, când cuplul a fost surprins de un alt orădean la spectacolul "Lord of the Dance", desfăşurat luni, 31 mai, la Sala Palatului din Capitală.

"Se purtau ca doi îndrăgostiţi care se ascund. Aveau şi motive, Mircea pentru că are doi copii şi o femeie cu care trăieşte sub acelaşi acoperiş, iar Simona fiindcă deşi formal a divorţat, ca să nu renunţe la funcţie pe motiv de incompatibilitate cu afacerea soţului, continuă să locuiască în aceeaşi vilă cu el, şi au, la rându-le, un copil", a explicat orădeanul care i-a şi fotografiat pe "porumbei".

"Deşi din cauza blitzurilor s-au ferit să stea alături şi s-au aşezat unul în spatele celuilalt, pe toată durata spectacolului schimbau priviri pline de tandreţe. Era clar că nu sunt simpli colegi", povesteşte paparazzo-ul de ocazie, care a pus la dispoziţia BIHOREANULUI fotografiile realizate cu cei doi.

Minciună pentru şefa

matei galant.JPGÎn ciuda aparenţei că legătura dintre Simona Iancu şi Mircea Matei ar fi strict privată, afacerea e cât se poate de publică, dat fiind că cei implicaţi sunt persoane publice, iar relaţia lor relevă cum se croieşte politica şi cum se poate ocupa, menţine şi promova într-o funcţie publică. În plus, potrivit informaţiilor primite de BIHOREANUL, adjuncta de la ITM nu a călătorit pe propriile speze, ci şi-a decontat deplasările din bugetul instituţiei, iar în alte cazuri, când şi-a prelungit şederea la Bucureşti, la Oradea figura prezentă la serviciu şi, deci, plătită ca atare. Cum, de altminteri, s-a întâmplat şi în cazul celei mai recente deplasări, prelungite până în 31 mai, când blonda şi protectorul său au participat la spectacolul de la Sala Palatului.

Pentru a lămuri lucrurile, reporterul BIHOREANULUI s-a prezentat la sediul ITM Bihor joia trecută, solicitând o discuţie cu Simona Iancu. Pus să aştepte, reporterul a descusut-o pe secretara directoarei, Tincuţa Mihele (cea cu care fusese cercetată în dosarul privind falsificarea contractelor şi carnetelor de muncă pentru creditele bancare). "Luni, 31 mai, doamna Iancu a fost la Bucureşti?", a întrebat reporterul, secretara răspunzând fără să clipească, crezând probabil că îi face un bine şefei: "Nici poveste, a fost la serviciu!"...

În timpul liber "fac ce vreau"

Tot în anticameră, reporterul BIHOREANULUI a fost sunat de Matei, care - pus în gardă, probabil, chiar de Simona Iancu - a întrebat despre scopul vizitei la ITM. "Ăsta-i subiect de ziar? Trebuie să apară? Şi bănuiesc că pe prima pagină", a spus Matei, încercând să convingă că povestea nu e "de utilitate publică". PDL-istul a dezminţit din nou că ar avea o relaţie personală cu fosta subalternă. "Nu-i real. Faptul că am fost văzuţi la un spectacol e o problemă? Când ai o relaţie cu cineva, dacă ai, nu procedezi aşa. Noi am fost într-un loc public", s-a apărat politicianul, adăugând că "de fiecare dată când mă caută un bihorean eu mă întâlnesc cu el, ieşim în oraş, mergem la un restaurant..."

"Dacă e să discutăm, discutăm despre ce face omul. Eu sunt pus aici (n.r. - la Minister) să fac ceva. Să discutăm despre ce fac! În rest, scuze, în timpul liber, fac ce vreau eu, nu-i treaba nimănui. Dacă presa pedalează pe un anumit tip de discuţii ar însemna să nu mai ies din casă!", s-a supărat Matei, renunţând în final să mai sugereze că povestea nu trebuie să fie publicată pe temei că nici nu ar exista.

Nălucă blondă

După mai bine de o oră de aşteptare, reporterul BIHOREANULUI a încercat să discute aşezat şi punctual cu şefa ITM-ului. Din start, însă, femeia a decis că cea mai bună apărare e atacul. "Nu-mi face nicio plăcere să vă văd", a punctat Simona Iancu, reproşând că "amestecaţi viaţa privată cu viaţa publică" şi precizând că, fiind divorţată, e o femeie liberă. "Pe nimeni nu interesează viaţa mea privată!".

Întrebată, direct, de ce este aşa des văzută la Bucureşti în compania lui Matei, a negat cu tupeu evidenţele: "Eu nu am de ce să fiu văzută cu el. Sunt numai speculaţii!". Pentru ca apoi, când reporterul a precizat că există fotografii în acest sens şi i-a indicat şi ziua în care Matei a fost văzut cum o petrecea la Aeroport, să pretindă că nici măcar nu fusese atunci în Capitală. Chit că minciuna poate fi lesne dovedită cu lista pasagerilor îmbarcaţi în avionul cu care a călătorit.

Abia în final, Simona Iancu a trecut la un plan de rezervă, potrivit căruia relaţia sa cu Matei e strict colegială: "Nu e normal ca dacă merg la Bucureşti să-mi caut fostul şef, ca între colegi?!". În plus, a adăugat ea, la spectacol nu au fost singuri, ci "cu un grup de colegi de la ITM", pe care însă nu i-a numit. Ceea ce, ulterior, s-a dovedit o altă minciună, fiindcă niciun alt funcţionar din instituţie nu i-a confirmat povestea.

Delegaţii la secret

Pentru a pune capăt discuţiilor sterile, reporterul i-a solicitat Simonei Iancu să  arate actele, adică lista delegaţiilor şi a deconturilor făcute de la începutul anului, precizând în ce zile a plecat din Oradea şi în ce zile s-a întors, mijlocul de transport folosit, hotelurile la care s-a cazat, precum şi diurnele încasate. Pretextând că are treburi urgente de rezolvat "pe teren", femeia a promis că va da un răspuns scris a doua zi.

Când, însă, a oferit un non-răspuns. "Informaţiile solicitate nu se încadrează în categoria informaţiilor de interes public", a arătat Iancu, specificând, doar la modul general, că potrivit evidenţelor contabile ale ITM, cheltuielile totale de deplasare decontate pe primele 5 luni ale anului ar fi de 5.674,22 lei, din care cheltuieli cu deplasarea sa la Bucureşti doar 684,03 lei. Simona Iancu ascunde, astfel, datele deplasărilor, susţinând că ar fi cheltuit spre şi în Capitală o sumă care nu ajunge nici măcar pentru un singur drum dus-întors cu avionul. Ceea ce înseamnă fie că şi-a "rectificat" retroactiv delegaţiile, anulând deconturile, fie că a folosit bani din alte capitole de cheltuieli; dar e treaba altor instituţii să lămurească asta.

Mesaj cu tâlc

04 daniela pusta1.jpgContactată de BIHOREANUL, soţia lui Matei a spus că nu a auzit zvonurile despre idila politicianului, dar fără să dezmintă existenţa ei, ba mai mult, transmiţând "infidelului" şi un mesaj-avertisment. "Nimeni nu mi-a zis că au o relaţie, dar mai e şi vorba aia: « Nu ştie bărbatul ce ştie tot satul ». E valabilă şi viceversa, pentru femei", a spus Daniela Pusta (foto). Apoi, precizând că "în viaţa noastră n-a intervenit nimic în aşa măsură încât să-mi dea de bănuit", femeia a sugerat că n-ar fi totuşi foarte surprinsă dacă într-o bună zi relaţia dintre Matei şi Iancu ar depăşi graniţa bârfelor.

"Sunt oameni care au atât de mult de dăruit - să puneţi între ghilimele asta cu dăruitul - încât pot face faţă la două-trei familii, şi să nu ştie una de cealaltă. Iar dacă între ei există ceva extra-nemaipomenit, să meargă împreună, Dumnezeu să-i ajute!", a zis femeia, dovedind că poate fi la fel de abilă în discurs precum soţul său. Şi că, la o adică, ar fi gata să-l ierte dacă pune capăt relaţiei adulterine, dar - dacă nu - la fel de bine îi poate face vânt să-şi vadă de blonda lui şi de politica prin care a cucerit-o.

Cât despre "restul lumii", adică despre cetăţenii cărora li se cere solidaritate în numele crizei, nu are decât să judece fiecare dacă merită să strângă cureaua când cei puşi în fruntea lor dau asemenea pilde de cinste şi moralitate...  


INCOMPATIBILĂ
Adio, dar rămân cu tine!

Faptul că soţul ei şi-a făcut firmă de consultanţă în domeniul muncii a pus-o încă de la început pe Simona Iancu în incompatibilitate şi în conflict de interese. Nu doar legea, ci şi fişa postului arată că funcţionara "este obligată să nu aibă niciun interes, direct sau indirect, de orice natură, în unităţile care se află sub incidenţa controlului său".

Faptul că Iancu încălca legea flagrant a fost consemnat şi într-un raport al Corpului de Control al Inspecţiei Muncii înregistrat la ITM Bihor cu numărul 53.876 din 30 iunie 2006: "Pe lista inspectorilor de personal aprobaţi să gestioneze carnete de muncă apar soţii unor angajaţi ai ITM, cu un număr important de firme, ca Iancu Marin, Driha Constantin, Vesa Dumitru, Gherlea Cristian. Există situaţii în care referatul prin care se propune aprobarea este semnat de doamna Simona Iancu pentru soţul său, Marin Iancu", subliniau inspectorii de la Bucureşti. Ulterior, printr-un referat din 27 februarie 2007, inspectorul-şef adjunct al ITM Bihor Nadia Racz semnala că Simona Iancu "se află în conflict de interese", pentru că "interesele soţului pot influenţa deciziile pe care aceasta le ia în exercitarea funcţiei publice" şi arăta că "se impune retragerea sarcinilor de coordonare a activităţii în sectorul respectiv pe care le are doamna Simona Iancu".

Cu toate acestea, Simona Iancu nu doar că n-a fost înlocuită din funcţie şi dată pe mâna Parchetului, ci - dimpotrivă - lăsată să-şi continue afacerile. Motivul, se spune în ITM, ar fi fost faptul că şi alţi politicieni din PSD şi PDL ar fi avut o "slăbiciune" pentru actuala directoare adjunctă, care, ca să scape de litera legii, a avut grijă să divorţeze de patronul Evipersal. În realitate, ei au locuit mai departe împreună, într-o vilă din apropierea Oradiei, împărţind, de asemenea, şi un apartament în oraş.


FIRME TABU
Iancule mare, Iancule tare...

BIHOREANUL dezvăluia anul trecut felul în care Marin Iancu a profitat de poziţia soţiei sale în ITM până acolo încât şi-a permis să agreseze inspectorii care îndrăzniseră să descindă la firmele ce-i plăteau "consultanţă". Un asemenea episod s-a petrecut în 2007, când soţul Simonei Iancu s-a împotrivit unui control, întâmpinându-le pe inspectoarele Aurora Lazăr şi Cosmina Ursădean cu "Ce p... mea veniţi aici? Ce vreţi?".

Deşi funcţionarele au sesizat conducerea ITM, aceasta nu a luat nicio măsură. "De când Simona Iancu a ajuns directoare adjunctă, am ajuns să ne interesăm înainte de controale dacă firmele au contracte cu Evipersal, ca să ştim cum procedăm şi să nu mai avem asemenea incidente", a declarat un inspector de muncă.

Cert e că, dintr-un simplu inginer mecanic venit din Tecuci, Iancu a ajuns să deţină o firmă ale cărei afaceri au crescut odată cu funcţia nevestei. În 2007 Evipersal a ocupat locul I în Top Profit România Microîntreprinderi, deoarece în doar 5 ani de la înfiinţare i-a crescut cifra de afaceri cu 956,41%!

Citeşte pe aceeaşi temă şi: Ne-au "furat" degeaba! BIHOREANUL e din nou la chioşcuri

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
37 Comentarii
ITM Mures reloaded 2
Chiar daca cu intarziere de un an, se pare ca le-a reusit, ordinarilor Bratu Dantes a ajuns inspector de stat, iar d-na Boros a fost inlaturata de un tanar pe placul parasutei Eva... peste tot e la fel... din pacate parasutele au puterea ...Este o conditie de avansare...
Postat 02 Aprilie 2011, 09:50 de mesesan adrian
REINTREGIREA IBOVNICILOR
Ca recompensa pentru prestatii de inalta clasa la toate nivelele pe verticala si orizontala pe sistemul integral de absorbtie,inghitire, bagare-scoatere cu repetitie, Nimfa Publica a fost unsa Sefa Mare. Pestele Jidvei, ramas fara portofoliu se va intoarce pe meleagurile noastre , evident pe un post de conducere, in care va face echipa cu Putana Putatoare Sefa. Asa incat, se mai asteapta cu comandarea noilor stampile-apostile. Exista insa o problema! Gigolo cel futo-model n-are conditii de ocupare! Dar ce nu face partidul mama si tata, pentru reintregirea Echipei "Performante"! Asteptam cu interes!
Postat 09 Iulie 2010, 10:46 de Elena
ITM MURES RELOADED
Cam acelasi lucru s-a intamplat si la ITM Mures. Aici Eva "parasuta"Man, directoarea adjuncta, avea o relatie cu DANTES BRATU, inspectorul sef al INSPECTIEI MUNCII. Acesta a facut un control la ITM Mures cu scopul de a o demite pe directoarea Angela Boros si a o pune pe amanta sa Eva Man sefa mare. Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, Bratu Dantes s-a intors la Bucuresti cu coada intre picioare si fara functie, fiind demis din functia de mare sef, dupa controlul abuziv pe care l-a efectuat. Ce ziceti de asta?
Postat 08 Iulie 2010, 20:34 de guta
Woma Suptatoare
Balega infierbantata, s-ar ciokodi si cu portarii, pa care-i f-te daca nu-i deschid usa cand vine la institutie " Ce esti orb? Nu vezi ca vin? Cat despre darea pe fata a curvusagurilor ei, o doare fix in K.u.R, doar se frige cu toti la rand, iar mai nou se plange ca fi-su a buktat bacu", normal ca doar unul din subiecte se referea la "Omenie si fapte bune" iar bietu' de el n-a prea avut exemple de felul asta de la ma-sa, iar pesemne ca ta'su umbla cu nasu-n pamant de rusine. Ce sa facem daca o are mica , cum se plangea Simi Spaima- P...l..ii,pe la toti colegii ca " Sotu nu ma rasfata, si nu ma... destul, ca --i cam neglijent, ca nu se stie purta, ca nu se stie 'mbraca, ca e necioplit si taran, ca nu se compara cu cumnatii dansei" , dupa care ii curg balili- saraca De altfel, surorile cele nabadaioase au o traditie in familie, de a sparge casnicii si de a pofti la a altuia....a altora... a tuturora..... Kuwele asemenea lor sa sa'inece cu P..U..L..Y...PE VECI AMIN
Postat 30 Iunie 2010, 17:26 de WOM
F U
Matei nu mai poate ,De aia la dat nevastasa afara din casa cu bagaje cu curva lui cu tot...Informati-va iar baba ii face laba.
Postat 22 Iunie 2010, 17:04 de tre
rezultat final
Rezultatul final este urmatorul: inca o data PDL-ul f_____ PSD-ul. Ea e PSD-ista, nu cum din eroare ati scris ca e PDL-ista. Dar s-a mentinut in functie cu p____ nu cu capul.
Postat 22 Iunie 2010, 15:16 de nuti
ha, ha, ha
EA poate restul MUCLES.....ha, ha, ha, ha va pune cu botul pe labe pe toti.....si sincer bine face....MUCLES barbati!
Postat 22 Iunie 2010, 11:13 de concluzie
aiurea
Nu aveti cu ce va bate capul? Asta a vrut sa il oblige pe fraier sa ia o deciyie in ce o priveste. Cum altfel credeti ca stia paparazzi unde sunt? Mai ales la sfarsitul saptamanii? Scria cineva ca Lupea e responsabil. Aiurea. Cine din Oradea, care ii cunoaste pe amandoi putea sa la cunoasca programul, sa mai cumpere si bilet la spectacol, sa aiba un loc strategic ca sa ii poata poza? Numai cineva informat de ea. Convingerea mea e ca ii place cum o "frige", sigur omul are o instalatie in perfecta stare de functiune, nu ca altii, fapt care o multumeste, ii convine potenta si potentialul masculului, asa ca de ce nu? Din atatia insirati in comentarii, asta se pare ca a castigat locul 1. Altii probabil ca au niste pusti obosite si subdimensionate, sau niste burti care le fura din centimetrii, iar cum dimensiunea conteaza, vedeti rezultatul. Pacat de copii lui.
Postat 22 Iunie 2010, 11:01 de Mita
vrem dosar penal fara dar si poate
deschideti le dosar penal cum e posibil ii lasam sa sacpe decotari hoteluri, maese....DOSAR PENAL pentru bolcarea baniilor in interese personale....DACA NUTU CAMATARU ARE DOSAR PENAL DE LA LUNI LA 3 ani astia cat iau?
Postat 21 Iunie 2010, 21:02 de dosar penal
sexul se plateste intodeauna
sexul se plateste intodeauna si raman urme adanci financiare......daca faceau DRAGOSTE se respectau reciproc nu si perimiteau greseli....asa e mai bine nu respect si si pe banii publici....HOTII ORDINARI imi pare ff rau pentru caracterul lor PENIBIL sa decontezi cheltuieli din banii cetateniilor si sa razi ca un nebun ce mare smecher sunt e nivelul celui care cauta in gunoaie dar ironie mai si fura de la altii........INVATATI SA FACETI DRAGOSTE< MULTA DRAGOSTE..sexul e pentru adolescenti....
Postat 21 Iunie 2010, 12:18 de anca
mare lucru
mergeti la firmele mari stiu toate salariatele care trec in patul sefiilor directorilor...va repet desfrau ca in BIHOR NICAIERI si ironie tot pe banii firmelor se deconteza si prezervative pentru acest desfrau cu nevestele ca marotre si tac.......la finante si primarie judecatorie.............vai de viata noastra ......dar hai sa fim seriosi poti lasa animalele in calduri nesatisfacute...sunt restrictionati CODUL FAMILIEI se usureaza si ei unde pot......
Postat 21 Iunie 2010, 12:10 de wow
de ce tocmai ei?
De ce tocmai ei doi sunt subiect de prima pagina? De ce nu cautati si pe la alte institutii? Peste tot asta a devenit o practica. Unul e functionar public, iar jumatatea sa are firma cu COD CAEN potrivit cu functia publica a primului. Ia vedeti ce e prin finante, pe acolo este un adevarat trend. Sau poate ca pentru acea institutie e mai greu cu inspiratia. Parerea mea e ca pe oradeni ii doare in cot de cei doi. Treaba lor ce fac, daca fac ceva, pentru ca din pozele alea nu am tras nici o concluzie in sensul celor sugerate de textul articolului de mai sus. Si in incheiere ar fi interesant sa citim ceva cu adevarat interesant si in presa noastra locala.
Postat 20 Iunie 2010, 22:33 de didina
toate blondele false
serios toate blondele false au slabiciuni sa fie a cincea roata la caruta...ce femeie fara minte se mai intampla asemenea porcarii? ha, ha, ha pe cine respectam o mata in calduri ...dar rau ati jignito ea crede ca M MORONE in orgii cu fartii KENEDY......ha,ha, ha ce fata de cccccccccccc are.......scumpa soarbe incet asa ce bine eeeee
Postat 20 Iunie 2010, 19:45 de ha, ha, ha
saracuta
saracuta femeie cat de vulnerabila este..cred ca are ochii rosii de plans.... nu s a gandit niciodata ca va ajunge aici? BIATA FATA........sa nu va fie mila de barbatii niciodata.
Postat 20 Iunie 2010, 11:37 de wow
vor trece anii si vom imbatrani... ne vom iuby!
te iubesc te voi iubi mereu iti daruiesc intreg sufletul meu te iubesc te voi iubi mereu iti daruiesc intreg sufletul meu te visez nopti la rand te visez nopti la rand si adorm cu tine in gand nopti si zile la tine ma gandesc caci te iubesc te visez nopti la rand te visez nopti la rand si adorm cu tine in gand nopti si zile la tine ma gandesc caci te iubesc vor trece ani si vom imbatrani dar ca si acum si si atunci ne vom iubi vor trece ani si vom imbatrani dar ca si acum si atunci ne vom iubi te visez nopti la rand te visez nopti la rand si adorm cu tine in gand nopti si zile la tine ma gandesc caci te iubesc te visez nopti la rand te visez nopti la rand si adorm cu tine in gand nopti si zile la tine ma gandesc caci te iubesc DJ SEBY
Postat 17 Iunie 2010, 17:27 de TE IUBESC..........
vreau alta protagonista
2006-2008, pe când conducea Biroul de Evidenţa Muncii, pentru falsificarea unor contracte şi ........iarasi se produce prescrierea faptei penale 2006+5 ani=2011 naspa rau JUSTITIA isi ia felia fff urat.......pe cine platim................sa ne faca dreptate......scapa cine poate...serios cucuana i amai lasa si pe altii pe scaun sa faca ce faci tu ca oricum nu patim nimic.......jos cu ea sa vina alta de ce sa intreti o baba alata frumoasa sa si aduca aportul in spaga, mita si mai mult sa steraga pe jos cu politicienii si sa sparga famili astea sunt bune restul la mumnca cu ele........RUSINE BIHOR.............POLITICA de RAHAT. vreau alta blonda asta e cojita rau si cu sanii lasati macar sa mi spal ochii .........ceva de calitate ca profesional avem alte dobitoace.....
Postat 13 Iunie 2010, 10:04 de vreau
schimbati filmul
eu nu inteleg ce cauta femeiile in politica sa si etaleze naturaletea si sa i faca pe barbatii sa urle.......serios am ajuns de tot rahatul nu le dam sansa barbatiilor sa fie umani cu jumatatiile lor tot timpul sunt expusi la tentatii de ce incurajati asemanea fapte de ce acceptati sa si expuna NURII lasati ce e partidul casa de toleranta? stau si ma gandesc cat de desfranati barbati are bihorul, mai aveti neveste PORCII de cartier ca respect pentru ele nu mai aveti......... nu incurajati desfraul in mod public, copii nu mai simt echilibrul......eliminati CUR>>>>Materialiste din SOCIETATE sunt in joc copii ce se vor alege de ei................vor face ce face tatal desfrau, cum tolerati sa stati de vorba cu oamenii care nu au demnitate, onoare.............demisia .
Postat 13 Iunie 2010, 09:50 de upssss
superr rau
O blonda se gandea ea ca daca se va vopsi bruneta va fii mai inteligenta... S-a vopsit blonda si a decis sa plece in lume sa vada daca a devenit mai desteapta... In timp ce se plimba cu masina vede un cioban cu niste oi... Se opreste langa cioban si-i spune: - Nene daca iti spun din prima cate oi ai aici imi dai una? - Da fata mea, ia spune! - 384. - Doamne, dar ce inteligenta esti dumneata, ia o oaie! Blonda suie oaia in masina si cand se plece ciobanul ii spune: - Doamna, daca iti spun ce culoare are parul tau natural imi dai oaia inapoi? - Ia spune nene ! - Esti blonda !! - Cum v-ati dat seama ? - Pai mi-ai luat cainele !!
Postat 12 Iunie 2010, 17:26 de superrr
superr rau
Doua blonde discutau: - Ia spune fata, ce inseamna sex? - Sex este cand te fardezi putin, intri in bar, faci ochi dulci unui tanar, el te invita la cateva paharele, te culci cu el? si iti lasa pe masa ceva bani, fata? - Si ce inseamna, fata, sex bun? - Sex bun,fata, este cand te fardezi putin, intri la bar, faci ochi dulci unui tanar, el te invita la cateva paharele, te culci cu el? si iti lasa o multime de bani pe masa? - Si ce inseamna sa faci dragoste, fata? - Ah, dragostea este o inventie evreiasca, ca sa nu-ti plateasca!
Postat 12 Iunie 2010, 17:21 de nca
ha, ha, ha
O blonda face autostopul pe un drum de tara. Un sofer o vede, opreste masina si o invita sa urce. - Uite, zice blonda, trebuie sa ajung pana in sat, dar nu am bani. Cand ajungem, ne socotim noi. Soferul o duce pana la intrarea in sat, dupa care se da jos, asterne o patura pe iarba si se uita catre blonda. - Vai, zice blonda, sunt maritata, nu pot face asta... - Si ce daca? Si eu sunt insurat, am doi copii dar mai am si 30 de iepuri. Asa ca taci din gura si apuca-te de adunat iarba!
Postat 12 Iunie 2010, 17:19 de anca
ha, ha, ha
O blonda face autostopul pe un drum de tara. Un sofer o vede, opreste masina si o invita sa urce. - Uite, zice blonda, trebuie sa ajung pana in sat, dar nu am bani. Cand ajungem, ne socotim noi. Soferul o duce pana la intrarea in sat, dupa care se da jos, asterne o patura pe iarba si se uita catre blonda. - Vai, zice blonda, sunt maritata, nu pot face asta... - Si ce daca? Si eu sunt insurat, am doi copii dar mai am si 30 de iepuri. Asa ca taci din gura si apuca-te de adunat iarba!
Postat 12 Iunie 2010, 17:19 de anca
ha, ha, ha
ALERGATURA DUPA FEMEI - De ce barbatii alearga dupa femei cu care nu au de gand sa se insoare? - Din acelasi motiv pentru care cainii fug dupa masini pe care nu au de gand sa le conduca!
Postat 12 Iunie 2010, 17:17 de anca
barbatii datorita stresului
sunt obestdati de galeti sunt dependenti de femeiile de serviciu asa ca de ce surprinde decaderea acestei femei S A spart galeata IUBITA fa loc alteia pe bune dar e instare sa si permita barbatul alta......ha, ha, ha, niciodata mai bine face LLLLLLLLLLLLLABA ursului..........ha, ha, ha
Postat 12 Iunie 2010, 10:30 de galeata
Pt.Anca
Cred, ca in asemenea cazuri, cand trecem pe langa indivizi ca aceasta, trebuie sa-i scuipam! Colegii ei ar fi primii care ar trebui s-o dea afara din institutie! CE AUTORITATE MAI ARE INDIVIDA?
Postat 12 Iunie 2010, 07:56 de Cet.
SCURSOAREA
Va place zambetul infractoarei mare amatoare de placeri? Mama ce malitioasa e! Cetateni! Nu uitati! Individa e platita din buzunarul nostru!
Postat 12 Iunie 2010, 07:52 de Anca
super tare
ce ar mai fi cu viata mea....de nu te as avea.....cine i face zi de zi pe placul inimii, numai tu le sti.......tu sti mai bine ce mi doresc.........te iubesc, te iubesc numai pe tine.......da, da, da, da.
Postat 11 Iunie 2010, 09:30 de upssss
sincer
sincer daca s a ajuns aici de femeia asta nu e nimic cand muncesti din greu si urci singura nu intri in capacanele altora niciodata nu am accepta ca in spatele meu sa fie un barbat....eu singura urc nu datorita conjuncturii masculine......soo nu vreau sa jignesc pe nimeni dar la fizicul ei ma mir ca mai are barbatii langa ea...dar cineva trebuie sa presteze si munca de GALEATA identic femeie de servici.....pacat ca ai muncit degeaba......in panatlonii altora.....pacat...............in viitor alegeti cu grija masculii dovedeste ca ai fler de lider......ha, ha, ha alde ancauta..........mancaias gurita ancutei
Postat 11 Iunie 2010, 09:06 de anca
Prea ati politizat articolul
Adica sa renuntam la solidaritate pt ca o fufa PSD-ista isi face mendrele cu un PDL-ist! Atunci pomeniti si de parlamentara Diana Tusa care dupa ce l-a divortat pe PNL-istul Olteanu, acum asteapta un copil de la alt barbat insurat (Buble) Sau amintiti si de Birchal in masina...stiti voi, aia de la PSD... dar e clar si la voi de unde bate vantul. Traiasca PSD si PNL ca ei ne platesc sa-l injuram pe Basescu!. Nu-i asa?
Postat 10 Iunie 2010, 22:56 de Maria
Obiectiv
La asta i se baga nasu in gura ca la kukuvea!Numa freza-i de ea, si se uita ca o hulpe, pozeaza.....Fotomodelu' de 45 de ani..... Mai bine arata nevasta lui Jidvei
Postat 10 Iunie 2010, 22:33 de Adi
Fornication Under the Consentment of the PDL
I-am vazut si eu pe astia doi. Mancau seminte in sala....La concertul meu???
Postat 10 Iunie 2010, 22:18 de maical fletlii
Pentru Ion 2
Bravo! Ion 2 Probabil ai avut vreo ..nevoie si te-a cosiliat duduia! Pe gratis nu face nimic, cat priveste profesionalismul, daca apreciezi falsurile in carnete si contractele fera acoperire, purem spune ca e profi! Dar nu uita , ca pentru a cunoaste si practica munca de personal pe o lege din 1976, e suficient un liceu. Duduia nu a luat in viata ei un examen pe merit! Ca functionar public, fara "sustinere masculina", a iesit pe locul 3 cand a incercat sa promoveze...si s-a intors de la Bucuresti cam cu coada intre picioare,asa ca , pastreaza aprecierile pt. matale, ca esti pe langa! Iar cat priveste viata intima, sa se F.... fiecare pana-I iese pe urechi, dar NU IN TIMPUL PROGRAMULUI DE SERVICIU, CA FUNCTIONAR PUBLIC, PLATIT DIN BANII CETATENILOR SA CALATOAREASCA CU AVIONUL(PE BANI MULTI) CA SA-SI SATISFACA NEVOILE SEXUALE IN CAPITALA IN TIMP CE IN 31MAI SI 1 IUNIE, COLEGII NU MAI STIAU CE SA TRECA PE DOCUMENTELE CARE IESEAU DINH TERMEN, SI IN FINAL CELALALT ADJUNCT (pdl) E. Carmaciu A DECIS SA SEMNEZE EL ACTELE! O PERSOANA CARE EXERCITA O FUNCTIE PUBLICA DE CONDUCERE TREBUIE SA AIBA UN COMPORTAMENT DECENT SI RESPONSABIL, NU SA EXCELEZE IN SCOATEREA SANILOR SI A PULPELOR
Postat 10 Iunie 2010, 16:26 de Nostradamus
pentru toiti ca alde anca
AIi dreptate. viata ei intima nu intereseaza pe nimeni pentru un motiv foarte simplu. NU ARE. Apoi gresesti. Nu cred ca o cunost. Daca o cunosteai nu ai cum sa spui asta.E desteapta, stie orce in domeniu si mai ales ajuta pe toata lumea. Nu cred ca a fost persoana care sa ceara un sfat sau o informatie si sa nu fi fost ajutata si indrumata. Da, ai dreptate sa fii nemultumita de functionarii publici. Dar ca sa vezi cum este ea ar trebui sa mergi cu orce probleme profesionala la ea (orcind primeste pe orcine- nu numai cand are program cu publicu) si apoi mai stam de vorba. Nu vreau sa o laud, dar comparativ cu ceilalti functionari -finante- cas - cass primarie ai sa vezi diferenta. Restul acuzatiilor sunt false pentru ca a fost verificata de minister, inspectia muncii, procuratura si nimeni nu a putut sa-i aduca vreo invinuire. Astea sunt manariile fostilor sefi care arunca cu acuze gratuite iar "ziaristii" ca sa-si vanada fituica publica orce aberatie Cine crezi ca a fotografiat? Lupea. Fostul sef al ITM. De caracterul lui ce parere ai? Ca profesional iti spun eu. A dus ITM impreuna cu fosta de nu-i baga nimeni in seama, erau codasii inspectoratelor din tara. Acum sunt pe 1
Postat 10 Iunie 2010, 11:49 de ion-doi
editie dubla?
da, am citit. e adevarat. scuzati neinformarea...oricum chestia e tare. :))
Postat 10 Iunie 2010, 11:48 de lulu
editie dubla?
am inteles ca domnul Matei a cumparat toata editia cu acest articol...:)), iar baietii deshtepti de la bihoreanu' au mai comandat una... sa ajunga pentru toata lumea :)) e adevarat?
Postat 10 Iunie 2010, 11:36 de lulu
e ff trist ce se intampla
viata ei intima nu ne intereseaza dar abuzuriile profesionale sunt ff grave dar serios cum credeti ca a ajuns sefa cat a platit ca sa ajunga aici se vede pe fata ei mai ales din crofil ca este o persoana fara scurpule, MATEI are nevoie de caracterul ei la Bucuresti, isi meajaeaja mama copiilor e normal sa manipuleze ca toti barbatii de altfel....dar daca are abateri indisciplinare de ce nu s au luat masuri si era pe vremea celuilat sef de ITM , mie sila cand spun bugetar si ma refer la functii superioare nu la functionarul de rand de cate ori ii privesc in ochii mie groaza de ce caracter au..........DEZASTRU BIHOR......in functie de ce oamenii de conduc......luati masuri fara da si poate terminati cu psgiile si mita va promit ca eu va denunt si ar face bine sa faca toto cetatenii sa va citez:"Consumarea infractiunii de luare de mita are loc in momentul in care faptuitorul accepta promisiunea unor bani sau alte foloase;Elementul material al infractiunii de luare de mită (art. 254 C. pen.) poate consta în nerespingerea promisiunii unor foloase,Constrângerea mituitorului, de către cel care a luat mită, de a săvârsi această faptă este o cauză specială care înlătură caracterul penal al faptei
Postat 10 Iunie 2010, 11:25 de anca
Catre Bihorel..
Nu-i mai faceti atata reclama gratuita "firmei" ex sotului caci e pe locul unu in "Top Cheriu" din 4-5 firme. Hai baiete ca poti mai mult. Dar cu atata reclama va ajunge in"Top Bihor". Cred ca aveti nevoie de "noi" sponsori...........
Postat 10 Iunie 2010, 08:13 de VASILE
fraiere
Mai Matei te credeam un dulau atunci cand faceai politica in Bihor, dar te-ai tranformat in "catelus". Nu degeaba aripa Filip din care faci parte a "picat" de la conducerea PDL. Am impresia ca tu ai nevoie de sprijin politic dupa cum te "invarti" caci daca pica agentia ...... nasol. Te mai sprijina PDL pentri ITM?
Postat 10 Iunie 2010, 07:58 de ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON