URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Septembrie 2012, 14:57

Un nou început: Start de campionat: FC Bihor ţinteşte Liga I, iar Luceafărul promovarea propriei pepiniere

Un nou început: Start de campionat: FC Bihor ţinteşte Liga I, iar Luceafărul promovarea propriei pepiniere SĂ ÎNCEAPĂ JOCUL! Înainte de începerea campionatului, pe 1 septembrie, cele două echipe bihorene s-au întâlnit în Cupa României. Deşi FC Bihor a câştigat cu 5-3, meciul a fost pe muchie, "Luceferii" cedând abia după loviturile de departajare. Culmea ar fi ca în campionat să-şi ia revanşa
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Cele două echipe de Liga a II-a ale judeţului reîncep competiţia în condiţii şi cu obiective diferite. La doi ani după ce câştigase pe teren dreptul de a juca în primul eşalon, dar a fost exclus din elită pe motive extrasportive, FC Bihor îşi propune iarăşi promovarea, în timp ce Luceafărul, după o primă participare în divizia secundă mai mult decât onorabilă, încearcă să-şi depăşească problemele de vestiar şi pe cele financiare.

BIHOREANUL vă prezintă noutăţile din loturile celor două cluburi şi obiectivele pe care le "atacă" în actualul sezon.

Atuul nr. 1: stabilitatea

Promovată în 2011, dar fără a căpăta licenţa de Liga I din cauza datoriilor "istorice", FC Bihor şi-a propus din nou un loc sub soarele primului eşalon. De data aceasta, orădenii nu mai au probleme cu patalamaua. "Dacă se va reuşi promovarea sportivă, nu vom avea nicio emoţie cu licenţa, fiindcă FRF a constatat că îndeplinim toate condiţiile necesare", spune preşedintele Şerban Morcan.

De această, atuul roş-albaştilor este stabilitatea. În primul rând cea financiară, ceea ce deosebeşte FC Bihor de alte colege de serie care se târăsc într-o nebuloasă totală din acest punct de vedere. Bihorenii sunt consideraţi chiar ca principali favoriţi datorită condiţiilor oferite de municipalitate şi de Consiliul Judeţean Bihor, care au asigurat un buget de 3,3 milioane lei, dar şi implicării omului de afaceri Marius Vizer, care suportă plata salariilor.

Atuul nr. 2: omogenitatea

În plan sportiv, rezultatul stabilităţii financiare este închegarea unui lot echilibrat şi omogen. După renunţarea la Danci şi Deaconescu, acesta a fost completat cu jucători experimentaţi, precum sârbul Ognjen Sinik (fundaş stânga), bulgarul George Asenou Korudjiev (mijlocaş), plus autohtonii Adrian Voiculeţ (atacant) şi Adrian Tânc (fundaş), ultimii doi revenind la Oradea după ce mai jucaseră pentru roş-albaştri şi în trecut. S-a reîntors şi Pogacsics Krisztian, portarul maghiar împrumutat în iarnă la grecii de la Panionios.

Cu noile achiziţii, FC Bihor şi-a făcut cantonamentul în Italia, unde a susţinut patru jocuri (două victorii şi două înfrângeri), iar antrenorul Gheorghe Ghiţ consideră că principalul capitol la care mai are de lucru e atitudinea. "Avem un lot de certă valoare şi va trebui să certificăm speranţele puse în noi", spune el. Cu jucători care evoluează împreună de ani buni, cu o conducere care a făcut dovada competenţei şi cu linişte pecuniară, FC Bihor are, deci, toate ingredientele necesare unei promovări. Numai să nu păţească la fel ca în trecut, când şi-a pierdut entuziasmul pe traseu...

Temerarii

În primul sezon petrecut în Liga a II-a, Luceafărul s-a descurcat excelent, dar problemele au apărut în inter-sezon. În dezacord cu antrenorul, conducerea clubului l-a schimbat pe Leo Grozavu înaintea reluării campionatului, înlocuindu-l cu Călin Moldovan, care a mai pregătit echipa până anul trecut în decembrie. Patronul Gavrilă Ghilea nu are, totuşi, motive de regret: miercurea trecută, puştii săi au chinuit literalmente FC Bihor în Cupa României (scor final 5-3 pentru FC Bihor, 1-1 la finele timpului regulamentar şi 2-2 după prelungiri).

Culmea, dacă orădenii şi-au trimis în teren prima garnitură, Luceafărul s-a avântat cu jucători de 17-18 ani precum Haş, Jurcă, Pop, Cornea, Pantea, Lăscan, Mintaş şi Hosu, care i-au confirmat patronului convingerea că trebuie să-şi încurajeze propria pepinieră. "Exact asta mi-am dorit. Să promovăm aceşti copii de care nimeni nu a auzit, dar care merită o şansă şi care au demonstrat că au talent cu carul", spunea Ghilea la finalul jocului.

Între primii 10

După cantonamentul din Austria, unde a înregistrat două victorii şi o înfrângere (în faţa unor amatori din ligile a III-a şi a IV-a autohtone) şi după schimbarea băncii tehnice, Luceafărul a ales să combine experienţa unor Bundea, Lupuţ, Pocian sau Mihuţ cu utilizarea tinerilor.

Pentru Luceafărul, probleme ar putea fi doar cu banii, după ce principalul finanţator, Ioan Blidaru, şi-a retras sprijinul pentru echipa mare, pe care - conform propriilor declaraţii - o "ţinea" singur. "Din păcate cred că domnul Blidaru nu se va întoarce", spune Ghilea care, de nevoie, i-a rechemat la echipă pe Popescu şi Andor (jucători ajunşi în vară la CS Oşorhei).

Obiectivul este, în aceste condiţii, clasarea pe unul din primele zece locuri, nicidecum promovarea, de care "Luceferii" au fost aproape în sezonul trecut, concluzionează patronul, adăugând că nu-i va imputa nimic lui Moldovan dacă va miza pe tineri. "Pentru ei am fondat acest club", a conchis Ghilea. După cum au jucat "mânjii" cu Bihorul în Cupă, de pe acum se poate spune totuşi că nu vor rămâne de căruţă.


LOTURILE
FC Bihor (antrenor Gheorghe Ghiţ)

Portari: Andrei Popescu, Pogacsics Krisztian, Szappanos Peter

Fundaşi: Sebastian Matei, Ognjen Sinik, Marius Ionescu, Răzvan Bactăr, Sergiu Oltean, Iulian Petrache, Sergiu Viţu, Răzvan Lupu, Abdoulaye Diarra şi Francesco Zanardini

Mijlocaşi: Mădălin Popa, Ciprian Selagea, Andrei Florean, Andrei Coroian, Alexandru Sorian, George Korudjiev, Ovidiu Bâc, Florin Pop,

Atacanţi: Adrian Mărkuş, Adrian Voiculeţ, Adrian Hadăr, Alexandru Sulea, Ovidiu Popa.

Luceafărul (antrenor Călin Moldovan)

Portari: Miron Bogdan, Ghilea Sergiu Dumitru

Fundaşi: Dorin Mihuţ, Cosmin Letan, Cristian Lupuţ, Adam Achim, Răzvan Pocian, Dan Mureşan;

Mijlocaşi: Svarczkopf Istvan, Ovidiu Ghilea, Constantin Roşu, Zeno Bundea, Cristian Andor, Dumitru Munteanu, Sebastian Ianc, George Bogdan,

Atacanţi: Ştefan Blănaru, Florin Neaga, Gheorghe Popescu


VESTE BUNĂ
Preţuri neschimbate la bilete

FC Bihor a pus în vânzare abonamentele pentru noul sezon la jocurile de pe teren propriu, preţul unui abonament fiind de numai 100 de lei, iar al unui bilet de 10 lei. Femeile, pensionarii, copii sub 14 ani şi liceenii vor avea acces gratuit.

Un bilet la tribuna acoperită a bazei Luceafărul din Sânmartin va costa 10 lei, respectiv 5 lei la tribuna neacoperită, unde femeile, copiii şi pensionarii au acces gratuit.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON