URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 August 2010, 08:54

FC Bihor, schimbarea la faţă

FC Bihor, schimbarea la faţă PRIMUS INTER PARES. Deşi teoretic sunt egali, unul fiind reprezentantul municipalităţii, iar celălalt al partenerului Liberty, preşedintele Ioan Lucian şi managerul general Florentin Marinescu adeveresc că două săbii în aceeaşi teacă nu pot să încapă. Marinescu a declarat deja că principalul job al lui Lucian este să stingă datoriile acumulate de FC Bihor de-a lungul anilor, adică peste 914.000 lei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

FC Bihor se pregăteşte pentru noua ediţie de campionat, chiar dacă debutul acesteia e plin de incertitudini, iar numeroase echipe au probleme financiare şi riscă desfiinţarea, fapt pentru care startul sezonului a fost deja amânat.

Vara a adus clubului o nouă structură managerială, Florentin Marinescu, celebrul preşedinte al Federaţiei Române de Arte Marţiale, fiind omul care conduce efectiv destinele FC Bihor, în timp ce preşedintele Ioan Lucian a rămas doar cu funcţia. Lotul a fost schimbat radical, la fel şi conducerea tehnică, formată acum din Gheorghe Ghiţ şi Marius Marinău, care ani la rând au lucrat în tandem la CF Liberty.

Baza pe Salonta

Noul lot al FC Bihor este extrem de tânăr, bazat pe jucători care au câştigat titlul naţional la juniori cu Liberty în vara acestui an, în timp ce din echipa orădeană care a câştigat la juniorii mari în 2009 a rămas în primul unsprezece numai Florin Pop. "E normal ca un singur jucător din acea echipă să fie în echipa mare?", s-a arătat Ioan Lucian nemulţumit de faptul că lotul a fost construit pe scheletul clubului salontan, iar deciziile nu le ia el, deşi e preşedinte, ci managerul general Florentin Marinescu, numit din partea Liberty.

08 remus bente.jpgNoul antrenor principal, Gheorghe Ghiţ, se arată optimist în ciuda lipsei de experienţă şi a lipsei de atacanţi "la gura porţii" apărute după renunţarea la Remus Benţe (foto). Vârful nu a întrunit aşteptările fiindcă nu a reuşit să se lipească la gol. "Nu avem un atacant de careu, dar compensăm prin jocul elaborat. Nu numărul atacanţilor probează forţa ofensivă, ci al jucătorilor care ajung la finalizare, indiferent că sunt mijlocaşi sau fundaşi", a declarat Ghiţ.

Nesiguranţă în divizie, concedieri în club

Întrucât Baia Mare, UTA şi Farul - echipe abonate la eşalonul secund - sunt în impas financiar şi nu e deloc sigur că vor activa în acest sezon, iar Arieşul Turda s-a înscris deja în Liga a III-a deşi cu ei trebuiau să joace în prima etapă, bihorenii nu ştiu când vor lua startul.

Problemele economice nu au ocolit nici clubul orădean, care are datorii adunate de peste 914.000 de lei, astfel încât conducerea a decis să micşoreze de la zece la şase numărul antrenorilor de la Centrul de Copii şi Juniori. Lucian Ulici, Sorin Pop, Horia Rădulescu şi Alexandru Gergely urmează să fie puşi pe liber, iar grupele de copii vor fi antrenate de Ioan Naom (şeful centrului), Dan Dobai (fostul antrenor al echipei mari), Călin Cheregi, Lucian Ciocan, Ovidiu Lazăr (şi el fost principal), plus Gheorghe Silaghi.

"Nu se justificau aşa mulţi antrenori", a punctat Florentin Marinescu, care a făcut selecţia pe baza unui test susţinut în faţa unei comisii. Antrenorii păstraţi vor pregăti cele zece grupe de copii şi juniori de la FC Bihor, parteneriatul cu CF Liberty referindu-se doar la nivelul primei echipe, astfel că la nivelul juniorilor cele două cluburi vor avea în continuare echipe distincte.

Datorii la jucători

Trecutul împovărează FC Bihor cu numeroasele litigii declanşate de foştii jucători care au de încasat restanţe financiare. Orădenii se chinuie să facă rost de bani pentru plata lui Ciprian Dianu şi Daniel Lupaşcu, cărora trebuie să le achite circa 25.000 euro, dintre care 10.000 sunt penalităţi! Asta pentru că în ianuarie Ioan Lucian le-a garantat plata unor penalităţi între 0,5% şi 1,5% cu condiţia să îşi retragă memoriile depuse la Federaţie. "Riscam neprogramarea în campionat, astfel că am făcut aceste promisiuni. Nu exista altă soluţie. Eu am moştenit acele contracte pentru care nu aveam bani", spune Lucian.

Mai e şi cazul fostului internaţional Zeno Bundea. "A arătat cât de mult iubeşte clubul la care s-a format ca jucător", a răbufnit Lucian săptămâna trecută, când Bundea a depus şi el memoriu. "Domnul preşedinte ştie că iubesc FC Bihor. Am plecat de aici pentru că nu am mai fost dorit. Mai aveam un an de contract şi mă puteam lega de asta. Tot eu sunt atunci cel care nu iubeşte clubul?", a replicat Bundea, al cărui exemplu a fost urmat de Elek, Luca şi Iambor, neplătiţi în returul campionatului trecut. Orădenii îl vor pierde, se pare, şi pe Alin Floruţ, considerat cel mai mare talent de la Keseru încoace, după ce impresarul său a anunţat că în scurt timp FRF îl va declara liber de contract.

Bihorul, o familie

08 andrei bondor.jpgPartea bună e că orădenii au un nou director de marketing, în persoana omului de afaceri Andrei Bondor (foto), care se arată pus pe fapte mari. "FC Bihor, mai mult decât fotbal!" - acesta e noul slogan propus de Bondor pentru a aduce oamenii pe stadion. "Am lucrat la multe cluburi, dar e cel mai bun director de marketing pe care l-am văzut vreodată", l-a lăudat Marinescu.

Bondor vrea într-adevăr schimbări spectaculoase. Dacă propunerile vor fi aprobate, clubul va pune în vânzare noi abonamente, cu multe facilităţi, mai ales pentru cumpărătorii locurilor la lojă. "Cine plăteşte, trebuie să primească tot confortul pe care-l putem oferi în acest moment. O gustare, un pahar cu şampanie, suc şi tot ceea ce ţi se oferă la orice lojă pe un stadion decent. Nu mă interesează cine a stat la oficială până acum, mă interesează cine va sta: cine iubeşte Bihorul şi va scoate bani din buzunar pentru asta!", a declarat Bondor.

Facilităţi vor fi însă şi pentru ceilalţi suporteri, care vor lua abonamente la tribuna 1. "Vor avea întâietate să-şi aleagă locurile, preferenţial, iar sezonul viitor, pe baza abonamentului de acum, vor putea să-şi rezerve aceleaşi locuri", a adăugat directorul de marketing. Bondor vrea şi locuri de joacă pentru copii, cu animatori care să se ocupe de ei în timp ce părinţii asistă la joc, plus majorete, concursuri pentru spectatori şi chiar o formaţie care să susţină mici show-uri înaintea partidelor. "Vrem ca lumea să vină ca la spectacol, aşa cum se întâmpla în anii 60-70, şi cum se întâmplă în ţările civilizate. Dorim pe stadion cât mai multe familii, pentru că la CFR Cluj şi la Timişoara s-a demonstrat că se poate. Iar noi suntem tot în vest", spune omul de afaceri.

Aşa şi este, mai rămâne de văzut dacă şi cu mentalitatea, nu doar cu geografia...


LOTUL 2010-2011
21 jucători pentru 200.000 de orădeni

Portari: Călin Fildan, Cătălin Bujor

Fundaşi: Dumitru Muscă, Mihai Deaconescu, Bogdan Toc, Sergiu Oltean, Sorin Tegzeş, Răzvan Lupu, Paolo Ianchuk, Bogdan Ţoca;

Mijlocaşi: Cristian Danci, Andrei Coroian, Iulian Petrache, Cătălin Chiş, Dumitru Copil, Alexandru Sorian, Andrei Sulea;

Atacanţi: Adrian Markus, Florin Pop, Dacian Bîrză şi Alin Andronic.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
.....pe ăsta pe unde l-ați mai găsit
..și pe păcăliciul ăsta de Bondor, pe unde l-ați mai găsit. Auzi idei...Coboară pe pământ păcăliciule. Te-ai băgat și tu pe acolo, poate mai apuci să tragi niște tunuri..pe banii comunității...nici o problemă
Postat 31 August 2010, 19:38 de kappa
banul public, sac fara fund...pt unii
daca cel de la karateu conduce fc bihor, inseamna ca orice e posibil. inseamana ca si bolojan poate sa activeze ca si astronaut sau chirurg cardiac. eventual poate sa le faca concomitent. in alta ordine de idei, lucian, care a ramas doar presedinte "cu numele", mai primeste si salariu ?
Postat 24 August 2010, 17:21 de boulojan
arde-l
cataline, rupe-i capu' ghertzoiului de lucian, pana nu apuca sa fure si ce-a mai ramas... !!!!!
Postat 24 August 2010, 09:55 de barbiru
javrele
eram sigur ca se va intipla asa .vazind javrele ca clubul are continuitate ca na murit desii se dorea asta demult si ca dimpotriva se intareste acuma incearca sa bage zinzanie intre cei de la conducere .cit sa u opus lichelele sa se semneze asocierea cu vizer si daca tot sa semnat au pornit cu o alta strategie sa i atite pe marinescu impotriva lu lucian pe sarmasan impotriva lu vova tamas .pe vizer impotriva lu bolojan nemernicilor no sa reusiti si oso beliti cum a ti facut o si pana acu
Postat 24 August 2010, 09:32 de galerie
guitz guitz
Sensei, da-l afara pe Lucian, vei avea respectul nostru! Oriunde a fost Lucian a falimentat tot. Nici macar sa mature tribunele nu merita.
Postat 24 August 2010, 08:59 de Porches
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON