URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Decembrie 2014, 14:22

An ca porcu': FC Bihor s-a reunit pentru ultima oară în 2014 la... pomana porcului (FOTO)

An ca porcu': FC Bihor s-a reunit pentru ultima oară în 2014 la... pomana porcului (FOTO) CU PORCUL PE STADION. Dacă tot nu sunt bani, măcar mâncare să fie! Ultima prezenţă pe stadion a celor de la FC Bihor a avut loc joi, dar nu pentru fotbal, ci pentru... tăiatul porcului sub tribună. Cârcotaşii ar putea spune că unii jucători s-au dovedit mai buni ca măcelari decât ca fotbalişti...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul 2014 nu a fost cel mai fericit pentru FC Bihor. După rezultatele modeste din sezonul trecut, în iunie Primăria a anunţat că nu va mai finanţa clubul, iar de curând a decis că îi va cere şi bani pentru că foloseşte stadionul. S-a ajuns în situaţia în care jucătorii fac voluntariat, căci nu şi-au mai primit banii de câteva luni, n-au nici echipament de iarnă şi până şi mingile de joc sunt insuficiente.

Chiar dacă la finalul sezonului regulat FC Bihor s-a aflat pe penultimul loc al clasamentului, la doar un pas de retrogradare, echipa a încheiat, totuşi, anul cu umor, reuşind ceea ce nicio echipă n-a mai izbutit în Oradea: în loc să joace fotbal, să taie porcul pe stadion!

La prânzul porcului

Pe 6 decembrie, FC Bihor a încheiat sezonul oficial, care a cuprins etapele din tur, plus 5 din rundele din returul sezonului regulat al Ligii a II-a, pe un loc nu tocmai onorabil. Echipa e pe locul al X-lea, penultimul în Seria a II-a, cu 11 puncte, punctând doar două victorii şi 5 rezultate de egalitate. În celelalte 7 etape, pentru că în două a stat, formaţia orădeană a fost învinsă. După ce 9 runde cu antrenorul Alexandru Pelici la timonă FC Bihor n-a reuşit nicio victorie, echipa s-a salvat după ce pe banca tehnică au fost instalaţi Călin Cheregi şi Lucian Ciocan, de la Centrul de Copii şi Juniori. Oricum, situaţia nu e deloc roz, căci dacă va rămâne pe locul X, o aşteaptă barajul pentru evitarea retrogradării.

Fără sprijinul Primăriei şi fără sponsori consistenţi, clubul e într-o situaţie dramatică: nu şi-a mai plătit unii furnizori de o jumătate de an, iar jucătorii nu şi-au mai primit salariile de peste două luni. Totuşi, echipa a încheiat anul optimistă şi chiar cu umor: joia trecută, majoritatea jucătorilor, împreună cu staff-ul tehnic şi administrativ, au tăiat porcul pe stadion, sub una dintre tribune.

Speranţa îi uneşte

Atmosfera a fost destinsă, plină cu glume şi speranţe. "Am zis să rămânem în continuare uniţi, de aceea suntem azi aici, şi să continuăm ce am început, pentru că noi ne dorim foarte mult să continue această echipă. Să vedem ce va fi...", a spus căpitanul echipei, Florin Lazăr. La fel ca pe teren, Lazăr s-a remarcat şi la prepararea porcului, fiind unul dintre cei mai activi.

"Pentru mine în acest sezon a fost foarte, foarte greu. Numai eu ştiu ce e în sufletul meu şi familia mea ştie ce era în sufletul meu după fiecare meci pe care nu putem să-l câştigăm. A fost foarte greu, dar încercăm s-o scoatem la capăt. Deocamdată suntem unde suntem şi asta se vede şi pe clasament, şi în oraş, şi peste tot", a mai zis el.

Un alt coleg, mai tânăr, s-a declarat optimist. "Eu aş zice că poziţia din clasament nu ne caracterizează, pentru că jocurile făcute de noi au fost destul de bune şi zic că ar trebui să fim mai sus. Sper să fie bine, să avem bani, să putem continua", a spus Norbert Lorincz, promovat de la Centrul de Copii şi Juniori, care a avut o evoluţie în creştere.

Încep evaluările

La fel de plini de speranţă s-au arătat şi cei din staff-ul clubului, lăsând pe după vacanţă evaluarea activităţii şi schiţarea de planuri noi. "Încercăm să ne organizăm cât putem de bine, să strângem rândurile. Sperăm că începutul noului an va veni cu surprize plăcute în cadrul clubului. Ultima victorie din campionat, cea cu Vâlcea, a fost foarte bine venită", a declarat antrenorul Călin Cheregi.

"Dacă stăm şi analizăm meciurile disputate, multe din ele puteau fi câştigate la limită de către noi, cum de fapt le-am pierdut la limită, în afară de cel de la Timişoara, unde am fost înfrânţi cu 3-0. Poate nu întotdeauna jucătorii noştri au avut determinare în teren, spirit de luptă, care altiminteri îi caracterizează, sau poate în anumite ocazii am avut de-a face cu lipsa de formă, dar am avut şi neşansă de multe ori", a spus şi preşedintele FC Bihor, Viorel Nemeş.

Speranţă în tineri

În ce priveşte lotul de jucători şi schimbările anunţate pentru această iarnă, clubul orădean s-a despărţit deja de mijlocaşii Mădălin Stancu şi Marius Vlad, dar şi de portarul Bordea, în locul acestuia urmând să fie adus un jucător bihorean tânăr.

După festinul de la stadion, jucătorii "mari" au intrat în vacanţă, urmând să revină la antrenamente pe 8 ianuarie. Singuri, cei de la Centrul pentru Copii şi Juniori mai au activităţi, pentru că marţi, 16 decembrie, de la ora 18, la Arena Antonio Alexe, cele 12 grupe de copii şi juniori vor fi prezentate publicului. În fond, poate că tocmai ei vor fi "minunea" care va salva de la pieire FC Bihor...


"Doar cu ajutorul Consiliului Judeţean nu vom putea duce întregul an 2015 până la capăt. Sperăm să găsim înţelegere şi în alte părţi şi să ni se alăture şi altcineva pentru ca tradiţia şi clubul să nu piară"

Viorel Nemeş, preşedintele FC Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON