URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2018, 11:59

Prieteni pe viaţă: Vedetele fotbalului românesc fac spectacol la Oradea într-un meci demonstrativ dedicat lui Mihai Neşu

Prieteni pe viaţă: Vedetele fotbalului românesc fac spectacol la Oradea într-un meci demonstrativ dedicat lui Mihai Neşu ÎNAPOI PE STADION. Pe 26 mai Mihai Neşu se va afla din nou pe Stadionul Municipal din Oradea, la un eveniment dedicat numai lui
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mereu dornic să-i ajute pe alţii, fostul fotbalist orădean Mihai Neşu e discret când vine vorba de propriile-i nevoi. Dar, cum prietenii nu se uită niciodată, "Bichonul" nici nu trebuia să le ceară ajutorul.

Fostul său coleg de la Steaua, George Ogăraru, şi soţia acestuia, Andreea, organizează la Oradea un eveniment special, cu multe vedete, al cărui scop este tocmai strângerea de fonduri pentru finanţarea terapiilor care îi sunt vitale lui Mihai.

Mihai cel puternic

Pe 10 mai 2011, viaţa lui Mihai Neşu s-a schimbat radical. După un accident stupid petrecut la un antrenament al echipei olandeze FC Utrecht, când un coleg a căzut peste el, "Bichonul" a suferit o fractură de vertebră cervicală care l-a paralizat de la gât în jos. Avea 28 de ani.

Puternic şi credincios, Mihai nu s-a lăsat însă pradă sorţii, ci a luptat ca să-şi revină. De atunci, face terapii în ţară şi uneori în Olanda şi SUA pentru muşchi, articulaţii şi respiraţie, reuşind să-şi mişte de câţiva ani mâna dreaptă. Ceea ce nu mulţi ştiu e că mare parte din tratamente îi sunt necesare fostului sportiv doar pentru ca starea sa de sănătate să nu se înrăutăţească.

Determinat să adune fonduri pentru funcţionarea fundaţiei care îi poartă numele, pentru a ajuta zeci de copii cu probleme neuromotorii, Mihai nu cere ajutor pentru el, deşi ar avea nevoie. "Fără ele, starea lui de sănătate s-ar degrada rapid. El nu va cere ajutor niciodată, aşa că ne revine nouă, prietenilor lui, datoria să facem ceva", spune Andreea Ogăraru, soţia lui George Ogăraru, fost coleg cu "Bichonul" la Steaua, şi preşedinta fundaţiei acestuia.

UEFAntasticii la Oradea

Cei doi vor organiza la Oradea evenimentul sportiv al anului. Pe 26 mai, pe Stadionul Municipal este programat meciul demonstrativ "Uniţi pentru Mihai", al cărui scop este strângerea de fonduri din vânzarea de bilete. În aceeaşi zi, va avea loc şi o gală caritabilă pentru fotbalişti şi sponsorii dornici să-l ajute pe fostul sportiv.

La meciul gândit ca un "triunghiular" între echipele "UEFAntasticii Steaua", "Naţionala României" şi "Prietenii lui Mihai Neşu", fanii vor putea vedea fotbalişti celebri. Echipa "UEFAntasticii" va fi formată din coechipierii lui Neşu de la Steaua, din anul de glorie 2006, când formaţia din Ghencea ajungea în semifinalele Cupei UEFA, între care George Ogăraru, Mirel Rădoi, Petre Marin, Gabriel Boştină şi Florin Lovin. Toţi aceştia au pozat recent, în ţinute elegante, pentru un calendar special, încasările  din vânzarea acestuia urmând să ajungă tot la Mihai.

Mihai Neșu, în calendarul CentenaruluiÎn calendar va apărea şi acesta, evident, o echipă venind zilele trecute la Oradea să-l fotografieze în două ipostaze, în ţinută de gală (foto) şi în costum tradiţional românesc, în cinstea anului Centenar. "Prefer kinetoterapia, dar o dată la 100 de ani accept şi o şedinţă foto", a glumit ex-fotbalistul.

Triunghiular cu staruri

Despre meci în sine, Neşu spune că este o "surpriză extraordinară" pe care i-o fac Ogăraru şi ceilalţi prieteni.

fotbalistul Gheorghe HagiŞi nu orice prieteni, căci pentru "Naţională" vor evolua, între alţii, Gheorghe Hagi (foto) şi Gică Popescu, Miodrag Belodedici şi Florin Răducioiu. Dacă programul actualei selecţionate a României o va permite, la Oradea va veni şi antrenorul Cosmin Contra, fiind aşteptat, de asemenea, şi Adrian Mutu, fost manager în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, recent numit antrenor la Voluntari.

Cea de-a treia echipă, a prietenilor lui Neşu, îi va avea în componenţă, de pildă, pe fotbalistul belgian Dries Mertens, fost coleg cu orădeanul la Utrecht, pe Ovidiu Hoban, Claudiu Keşeru şi George Puşcaş. Pentru show s-au scos la vânzare 11.000 de bilete, din care au fost cumpărate până acum peste 5.000, multe în zonele cele mai scumpe ale stadionului, la tribunele zero şi unu, unde un bilet costă 65, respectiv 45 lei. Pentru tribunele din colţuri preţul biletelor este de 30 lei, iar pentru peluze 25 lei.

În Oradea, biletele se pot cumpăra de la Stadionul Municipal (după ora 14), din magazinul Crişul (la parter) şi din ERA Park. Meciul este programat să înceapă la ora 16, însă toţi spectatorii sunt invitaţi să meargă la stadion mai repede, de la ora 14.30, pentru sesiuni de autografe şi fotografii cu vedetele. "Nu vrem să facem un eveniment sumbru, ci unul de bucurie", subliniază Andreea Ogăraru. Căci aşa alege şi Mihai să-şi privească viaţa, cu bucurie şi cu optimism...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
de ce?
Mihai, nu se poate altfel! Vei învinge! Ți-am mai spus-o când ne-am intersectat! Nu mâine dar ziua va veni! Refuz să cred altceva! Ne vom intersecta in continuare! E ușor să spui altora: fii tare! Când tu nu ai nici o problemă! Dar tu POȚI! Ai demonstrat că POȚI! Va răsări soarele total și pentru tine! Te iubesc!
Postat 17 Aprilie 2018, 17:24 de dani-e-let
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON