URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2015, 07:33

Evanghelia după Ioan... Mang: Vezi cum şi-a premiat Bihorel laureaţii, la gala care a reunit un număr record de 500 de invitaţi! (VIDEO)

Evanghelia după Ioan... Mang: Vezi cum şi-a premiat Bihorel laureaţii, la gala care a reunit un număr record de 500 de invitaţi! (VIDEO) DE TOATE PENTRU TOŢI: Gala Premiilor lui Bihorel a fost, după unii, "evenimentul monden al anului", reunind la Teatrul Regina Maria personalităţi din toate domeniile, de la oameni de afaceri şi politicieni, până la şefi de instituţii, omeni ai legii, jurnalişti, pur şi simplu, prieteni. Spectacolul a durat 3 ore, timp în care s-a ascultat muzică de calitate şi s-a râs cu gura până la urechi...
Evanghelia după Ioan... Mang: Vezi cum şi-a premiat Bihorel laureaţii, la gala care a reunit un număr record de 500 de invitaţi! (VIDEO) PENTRU ĂLA MICU’... Chestorul Liviu Popa a primit o şepcuţă de poliţist şi cătuşe pentru "ăla micu", adică fiul adjunctului său, Eugen Boc, cel care cu câteva luni în urmă a chemat mascaţii să facă ordine la Hanul Pescarilor, de unde fusese evacuat din motive bahice. "Vă promit că voi duce mai departe darurile pe care le-am primit, sper doar să nu le mai folosească", a spus şeful Poliţiei Bihor
Evanghelia după Ioan... Mang: Vezi cum şi-a premiat Bihorel laureaţii, la gala care a reunit un număr record de 500 de invitaţi! (VIDEO) ROMÂNUL ANULUI. Deputatul Cseke Attila, proaspăt căsătorit cu o domnişoară româncă, a avut alocat premiul "Românul anului", constând într-un "costum de mire" cu inscripţia Game Over şi un ciocan gonflabil tricolor, de utilizat în... luna de miere. Îl aşteaptă la redacţie...
Evanghelia după Ioan... Mang: Vezi cum şi-a premiat Bihorel laureaţii, la gala care a reunit un număr record de 500 de invitaţi! (VIDEO) A PĂMÂNTUL, NEAMULE! Cum vicepreşedintele CJ Bihor a refuzat invitaţia la Gală, Mircea Chirilă l-a chemat pe scenă pe directorul firmei Selina, Călin Roman, căruia i-a oferit un sac cu pământ, pe care Selina să-l înapoieze lui Alexandru Kiss. „Vreau să nu mai avem niciun proces în oraşul ăsta. Uite, ia pământul acesta şi dă-i-l înapoi la Sanyi Kiss”, a spus directorul BIHOREANULUI, oferindu-i lui Roman şi un săpun legat cu sfoară pentru a-l transmite aceluiaşi Kiss. „Spuneţi-i să şi-l ţină de gât la duş...”.
Evanghelia după Ioan... Mang: Vezi cum şi-a premiat Bihorel laureaţii, la gala care a reunit un număr record de 500 de invitaţi! (VIDEO) CU MASCĂ, FĂRĂ MASCĂ. Drept „pedeapsă” că a refuzat invitaţia BIHOREANULUI, Szabo Odon a primit premiul printr-un personaj mascat: un cuţit numai bun de înfipt în spate şefului său de partid
Evanghelia după Ioan... Mang: Vezi cum şi-a premiat Bihorel laureaţii, la gala care a reunit un număr record de 500 de invitaţi! (VIDEO) MUZICĂ BUNĂ. Premiile lui Bihorel au fost prefaţate de trei recitaluri de excepţie susţinute de Klezmer ActOradea, Călin Pop şi Dan Andrei Aldea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Pentru noi, 15 ani înseamnă 776 de numere (ceea ce vă dorim şi vouă, domnilor), înseamnă un tiraj total de peste 4 milioane de exemplare, înseamnă 75 de oameni care s-au perindat prin redacţie şi înseamnă, în final, o viaţă de om. Mai ales că, după cum bine ştiţi, presa este câinele de pază al societăţii şi, într-adevăr, în presă e o viaţă de câine"...

Aşa a deschis Mircea Chirilă Gala Premiilor lui Bihorel 2015, petrecută marţea trecută, în prezenţa unui număr record de invitaţi - circa 500 - care s-au distrat alături de BIHOREANUL la ediţia aniversară, de 15 ani, desfăşurată în premieră la Teatrul Regina Maria.

Ce înseamnă 15 ani?

"Cam ce ar însemna 15 ani pentru oraşul ăsta?", a continuat directorul publicaţiei exerciţiul de imaginaţie. "Păi, 15 ani i-ar trebui primarului Ilie Bolojan ca să-i convingă pe orădeni să se unească cu Sânmartinul; în 15 ani cred că dl Szabo Odon ar fi capabil să facă 20 de copii; de 15 ani ar avea nevoie Consiliul Judeţean să mute Muzeul; de 15 ani are nevoie şi PSD-ul ca să prezinte strategia de dezvoltare a oraşului şi probabil că tot de 15 ani are nevoie, şi dacă ar concura de unul singur, ca să pună primar în Oradea; iar pentru dl viceprimar Mircea Mălan 15 ani înseamnă exact perioada în care ar putea să refacă mozaicul în Pasaj..."

Momentul aniversar a scutit ziarul de prea multe critici şi replici, lăsându-i libertatea de a-i "înţepa" el pe alţii. Invitaţii au gustat glumele serii, parcă mai ceva ca-n anii trecuţi, şi nu au făcut mofturi în a-şi ridica nici diplomele, nici greoaiele trofee, reprezentate anul acesta printr-o cruce masivă de lemn, aurită, bine "ancorată" într-un lanţ de tip "cocalar".

După momente muzicale bine gustate de public şi de marcă, oferite de Klezmer ActOradea, Călin Pop şi Dan Andrei-Aldea, partea a doua a evenimentului a fost dedicată decernării celebrelor premii, lucrare la care maestrul de ceremonii a fost ajutat de data aceasta de actorii Richard Balint şi Andrian Locovei, ultimul îmbrăcând o uniformă de "organ" pentru a mobiliza mai cu spor premianţii spre scenă.

Spovedanii de tot felul

Cei "atinşi" au fost extrem de eleganţi, anul acesta locul replicilor tăioase fiind luat de multe urări de viaţă lungă pentru ziar. Au fost, însă, şi oaspeţi cu verb ascuţit, care au venit pregătiţi cu "contra-cadouri" cu subînţelesuri. "Sunt fericit că BIHOREANUL a ajuns la 15 ani, pentru că încet-încet se maturizează şi începe să deosebească binele de rău şi adevărul de minciună", a "parat" preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang (video), care ne-a cadorisit cu două atenţii "asezonate": "Un produs cosmetic care ajută la ascunderea coşurilor de pe faţă, a acneei de 15 ani, şi apoi, pentru că de la 15 ani începe să nu ţi se mai ierte chiar toate, am adus un Îndreptar pentru spovedanie".

O bună prezenţă de spirit a avut şi proprietarul grupului Nutrientul, Iosif Pazurik (video), care, pentru poluarea olfactivă pe care o face oraşului, a primit cadou "un set de cleme de rufe pentru nări, reprezentând trusa de plimbare a fiecărui orădean". "Într-adevăr, critica este justificată", a recunoscut invitatul. "Dar să ştiţi că nu e obiectul nostru principal de activitate de a genera mirosuri. Ele sunt sporadice. Sunt un efect al producţiei industriale zootehnice. Producem 15 milioane de carne de porc şi în jur de 16 milioane de carne de pasăre". Iar după ce Chirilă a observat că "O să fie mai mulţi porci decât oameni în România", Pazurik a aprobat: "Da, sunt... Este o activitate comună, necesară, dar uneori generatoare de disconfort".

"La mulţi ani!" fără executare

Curaj a dovedit şi managerul UAMT, Horia Stanciu (video), care a dat faţă cu ziarul care îl criticase pentru felul în care a "reprimat" greva muncitorilor de la fabrica sa. A primit cadou un bici de jupân, respectiv o funie, bună la spânzurat, pe care s-o înainteze sindicatului. "Erori facem toţi în viaţă. Unele le plătim, altele le uităm. Anul acesta, Bihorel împlineşte 15 ani. Îi doresc sănătate şi, fiind un an trist, fiindcă nerespectarea legii şi a semenilor au creat atât în România, cât şi în lume necazuri, pentru anul viitor îi doresc să fie un an mai bun, cu împliniri. Iar pentru UAMT-iştii mei: sănătate, ne împăcăm oricând, în orice moment", a spus Stanciu.

"Mulţumesc mult echipei de la BIHOREANUL şi, din partea mea şi a colegilor poliţişti, vă rog să-mi îngăduiţi să vă dorim din toată inima la mult mai mulţi ani", a fost urarea similară, venită de la şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa (video). "E periculos când un poliţist îţi urează la mulţi ani. Numai judecătoru-i mai rău decât poliţistul", a reacţionat Mircea Chirilă, în râsetele sălii, obţinând şi precizarea necesară: "De data asta să nu fie cu executare! Sunteţi într-adevăr un câine de pază al societăţii, care şi latră, şi muşcă atunci când trebuie. Vă doresc să rămâneţi la fel".

Cadouri cu înţelesuri

Doctorul Petru Chitulea, care a ridicat premiul colegului de breaslă Constantin Romanul - două puşculiţe simbolizând apetitul pentru şpăgi - a răspuns cu o glumă adecvată: "Noi, cei care facem chirurgie, ne ducem de obicei în sala de operaţie cu mască şi mănuşi. Masca este ca să nu ne recunoască pacienta şi, la o adică, să putem spune că nu noi am fost, iar mănuşile ca să nu lăsăm amprente la locul faptei".

Managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp (video), care a primit un elicopter de jucărie, "probabil primul care va decola de pe proaspătul heliport", a reacţionat şi el cu umor, dar negru: "Şi acuma aşteptaţi să vă spun că veţi fi primul care va fi transportat cu elicopterul?".

Mult încercatul (din punct de vedere penal) primar al Beiuşului, absent de la gală, a primit cadou "Noul cod penal şi legislaţia conexă", managerul CET Stănel Necula un pinguin de pluş şi o pungă cu antigel, preşedintele executiv al FC Bihor o botniţă "pentru ca jucătorii să nu pască gazonul" (evident, de foame), maica Mina (şi ea sâcâită de un dosar penal, cu spălare de bani) un trident diavolesc şi o pungă cu Dero, iar rectorul Constantin Bungău, poreclit Barney, o bâtă de baseball din epoca de piatră, "pentru a face ordine în Sorbonica".

Leontin Ţîrle, directorul Casei de Pensii, instituţie ce include şi Comisia de expertiză medicală, arestată în bloc lunile trecute, pentru mită în formă organizată şi continuată, a primit o mască tip craniu şi o coasă, cu explicaţia că de-acum niciun medic nu va mai pensiona de boală niciun pacient decât atunci când va ajunge... schelet.

Unde a fugit Bolojan?

Au sărit în ochi şi câteva absenţe "grele", cum ar fi cea a preşedintelui CJ Bihor, Cornel Popa, a vicepreşedintelui Alexandru Kiss şi a preşedintelui executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, toţi considerând că experienţa ar fi umilitoare. Chiar şi absentând, însă, unii au reuşit să furnizeze momentele serii (video). Cel mai gustat a fost redarea înregistrării audio a unui dialog regizat între un reporter al BIHOREANULUI, secretara lui Kiss şi acesta, despre invitarea lui Kiss la Gală. Reacţia verbală "colorată" la adresa lui Bihorel, caracteristică de altfel şefului UDMR, a stârnit râsetele tuturor.

Şi a mai fost un premiant care a absentat la decernare. Primarul Ilie Bolojan, prezent în prima jumătate a Galei, cea muzicală, a plecat înaintea celei... contondente. Premiul pregătit lui consta într-o pereche de ochelari giganţi, pe motiv că "nu-l vede bine pe domnul Mălan la concursul pentru Primărie de anul viitor". Ce l-a putut face pe Bolojan să fugă? Nu-i nicio glumă: avea o întâlnire cu un grup de medici urologi nemţi invitaţi la Oradea de profesorul Bumbu, care medici ar fi scris până şi o carte laudativă despre oraşul nostru. Iată, deci, pentru duşmanii noştri, dovada că unii scriu mai pe placul primarului decât BIHOREANUL!

 

Citiţi TOATE PREMIILE, pe Blogul lui BIHOREL!

 


OCHIUL CRITIC
Cronica Românului Simplu

Gala Premiilor lui Bihorel a avut şi doi oaspeţi... neinvitaţi! Prima este doamna Terezia Boariu (foto), o melomană despre care BIHOREANUL a şi scris că este cea mai fidelă spectatoare a Filarmonicii, încă din 1949, şi care a dorit cu tot dinadinsul să participe la eveniment, instalându-se fără emoţii pe un scaun între şefii Poliţiei bihorene, Liviu Popa şi Adrian Bucur. Al doilea este cunoscutul comentator de pe site-ul eBihoreanul.ro, Românul Simplu, un fost PSD-ist renegat, obişnuit să critice actuala conducere a PSD Bihor. Precizând că a venit "ca musafir nepoftit, ca un lup între mioare sau ca un LEU neînfricat şi curajos între hienele obraznice şi flămânde", forumistul a scris pe site că spectacolul a fost "frumos şi reuşit", dar a avut şi reproşuri la adresa oficialităţilor şi "a manierelor neelegante pe care le-au servit".

"A început spectacolul şi toată lumea "invitată" şi-a ocupat locurile, pentru ca pe urmă să butonărească telefoanele şi să se uite pe Facebook, idem şi oficialităţie, schimburi de  linguşeli reciproce, şi multe oficialităţi, după ce au semnat condica de prezenţă la spectacol, în timpul pauzei au plecat, pentru că nu au suportat RUŞINEA de a fi prezente pe scenă pentru decernarea premiului lui Bihorel. Este şi cazul primarului Ilie Bolojan, dar totuşi unele oficialităţi – preşedinţi de partide - au  avut curajul să primească premiile Bihorel. Este cazul preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, PLAGIATORUL PSD, reproşurile le-a primit pe urmă de la soţie!", aşa a comentat evenimentul Românul Simplu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
servicii??????
...era vreo geanta de dus sau vreo masina de plimbat.......
Postat 05 Octombrie 2016, 14:34 de FLORIN64
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON