URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2011, 13:40

Mişcări de succes: două orădence în Deepcentral

Mişcări de succes: două orădence în Deepcentral SEXY LA PĂTRAT. Obişnuite cu cel puţin un spectacol pe săptămână la concertele trupei Deepcentral, Meda (foto stânga) şi Damia (foto dreapta) au ambiţia să "coloreze" coregrafic şi prestaţiile altor artişti. Recent, de pildă, au făcut-o pentru cel mai nou videoclip al lui Alex Velea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până acum nici doi ani, Meda şi Damia erau dansatoare de succes în Oradea, făcând parte din diferite trupe de dans hip-hop. Şi-au dat însă seama că oraşul nu le poate oferi prea multe unor dansatori profesionişti, aşa că au mers să caute succesul în Bucureşti.

Au făcut o alegere bună: acum dansează cu una dintre cele mai la modă trupe româneşti, colaborează şi cu alţi cântăreţi sau formaţii şi au ajuns să cunoască "lumea bună" a Capitalei.

Pentru succes

Meda Negruţ, acum în vârstă de 22 de ani, şi Damia Salloum, de 21 de ani, s-au mutat în Bucureşti în septembrie 2009, după ce fuseseră dansatoare în trupele de hip-hop şi dans modern M&Q, respectiv Art Beat. Îşi doreau performanţă şi succes, mai ales că prima dansează de la 10 ani, iar cea de-a doua de la 16.

Aflând că trupa Deepcentral, formată din George Călin şi Doru Todoruţ, caută dansatoare, orădencele s-au prezentat la casting. Alături de alte două tinere, una din Bucureşti şi alta din Constanţa, Meda şi Damia au câştigat preselecţia, astfel că anul trecut, de Valentine's Day, au urcat în premieră pe scenă alături de Deepcentral. Pentru Damia era pentru prima oară când dansa cu artişti în vogă, în timp ce Meda mai trecuse prin astfel de experienţe, ea fiind aproape un an dansatoarea Giuliei, o solistă aflată cândva în top.

Căutate

13 meda negrut.jpgDe la prima apariţie cu Deepcentral, orădencele au dansat la peste o sută de concerte, majoritatea în ţară, însă multe şi dincolo de graniţe. În medie, au cam 2-3 spectacole pe săptămână. "Am fost în Bulgaria, Moldova, Germania. Pe 12 martie mergem la Londra", zice Meda (foto). Publicul cel mai numeros l-au avut la Romanian Music Awards de anul trecut, când au dansat în faţa a 30.000 de oameni. Deepcentral a ajuns şi mai căutată după ce melodia "In Love" a fost cea mai difuzată la noi în 2010, aşa că şi apariţiile TV au urmat din belşug.

Contractul orădencelor cu trupa Deepcentral nu este unul de exclusivitate, astfel că fetele pot dansa şi cu alţii, dacă au cereri. Şi au avut, căci au prestat pentru emisiunea "În puii mei", prezentată de Mihai Bendeac la Antena 1, pentru Corina, o altă vedetă a muzicii dance, dar şi pentru DJ Sava şi Raluca, ale căror piese rulează mai ales în cluburi. Fetele au dansat şi pentru trupa Morandi a lui Marius Moga, la filmarea videoclipului pentru piesa "Rock the world", vizualizat deja de sute de mii de ori pe YouTube.

La "export"

13 damia salloum.jpgCele două orădence spun că, după mai bine de un an de şedere în Capitală, s-au acomodat cu viaţa de acolo, chit că la început bucureştenii li se păreau trişti şi reci. Şi-au schimbat părerea poate şi pentru că au început să cunoască tot mai multe vedete. "Ne înţelegem foarte bine cu Alex Velea, cu Raluca de la DJ Sava. Ne ştim şi cu Smiley, cu Morandi, cu Marius Moga", spune Damia (foto).

Fetele şi-au continuat studiile tot în Bucureşti, Damia fiind studentă în anul II la Facultatea de Litere, specializarea Comunicare şi Relaţii Publice, din cadrul Universităţii Bucureşti, iar Meda la Economia Turismului Intern şi Internaţional, din cadrul Universităţii Româno-Americane, tot în anul II.

Pe viitor, amândouă sunt hotărâte să nu se lase de dans atât cât o să le ţină picioarele. Dar vor să facă un nou pas: să evolueze în străinătate. Pentru că nu-i totuna să dansezi pe o scenă din România sau pe una din America, la care visează cu ochii deschişi...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
BUNEE
SI CE MAI STIU SA FACA?
Postat 12 Februarie 2011, 22:52 de GREUL
Atentie!
America e departe... sa nu suferiti vreun soc, pana acolo.
Postat 06 Februarie 2011, 17:12 de tzig-guitz
Felicitari !
Succes mai departe !
Postat 06 Februarie 2011, 16:52 de Dance
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON