URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2013, 07:29

Micula sub protecţie: Fiul milionarului Viorel Micula a încălcat de două ori legea sub nasul poliţiştilor (VIDEO)

Micula sub protecţie: Fiul milionarului Viorel Micula a încălcat de două ori legea sub nasul poliţiştilor (VIDEO) ESCAPADE. În decurs de o săptămână, Victor Micula s-a dat în stambă de mai multe ori. Duminică a parcat cu elicopterul la Mănăstirea Prislop pentru o rugăciune "anti-stres", iar miercuri a blocat un drum naţional, după care a fugit călare pe motocicletă, chiar dacă, fiind încă minor, nu are permis de conducere
Micula sub protecţie: Fiul milionarului Viorel Micula a încălcat de două ori legea sub nasul poliţiştilor (VIDEO) IACA PROBA! În imaginile filmate de un participant la marşul de protest de pe DN 76 apare clar fiul magnatului Viorel Micula, instigând la blocarea drumului, ba chiar discutând cu poliţiştii care acum se jură că le-a scăpat, deşi a urcat pe motocicletă sub nasul lor...

Pornit în forţă miercurea trecută, protestul organizat pe DN 76 de şoferii din zona Beiuşului a sfârşit cu scandal. Pe dealul Bitiilor, coloana care se îndrepta spre Beiuş a fost oprită brusc de două maşini proptite de-a curmezişul şoselei. Erau bodyguarzii lui Victoraş Micula, deja celebrul fiu al milionarului Viorel Micula, care se gândise să le arate oamenilor cum trebuie să protesteze: blocând pe toată lumea!

Şi a reuşit, căci timp de 30 de minute circulaţia pe drumul naţional a fost întreruptă total. BIHOREANUL a aflat că în ciuda celor întâmplate poliţiştii din Beiuş care au descins la locul incidentului au ascuns detaliul că incidentul fusese provocat de Micula jr., deschizând dosar penal doar pe numele bodyguarzilor...

Stop joc!

După cum se ştie, peste 200 de maşini au ieşit miercuri după amiază să protesteze într-un marş motorizat pe DN 76, pe ruta Pocola-Răbăgani şi retur, până în municipiul Beiuş. Pe drum, oamenii au oprit pe alocuri pentru a planta panseluţe roşii, galbene şi albastre în gropile de pe carosabil, pentru a atrage atenţia guvernanţilor cu privire la starea proastă a drumului şi mai cu seamă la gropile ce le periclitează zi de zi vieţile.

În jurul orei 19.30, când coloana se întorcea spre Beiuş, a fost depăşită pe contrasens de doi motociclişti urmaţi de două maşini, un Mercedes şi o dubiţă Volkswagen, care apoi s-au pus de-a curmezişul drumului, blocând circulaţia. "Erau de la firma de pază a fraţilor Micula. Unul dintre motociclişti era Micula jr., Victor, că l-am văzut fără cască.  De ce şi-a pus gărzile să blocheze drumul, asta nu ştiu", a povestit BIHOREANULUI Kovacs Zoltan, organizatorul protestului.

Alţi protestatari susţin că fiul magnatului, mai teribilist din fire, ar fi provocat incidentul în semn de solidaritate faţă de participanţi, după ce ar fi aflat că protestul a fost ignorat total de autorităţi. "A făcut ce trebuia să facem toţi ca să ne facem auziţi. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, de pildă, şi-a făcut a patra campanie electorală în zonă şi a promis reabilitarea drumului. Trebuia să vină şi acum, să îşi asume un termen", îi ia apărarea lui Victoraş unul dintre protestatari.

Le-a scăpat!

Una peste alta, ca urmare a blocajului, circulaţia a fost întreruptă mai bine de o jumătate de oră, asta şi din cauza poliţiştilor care însoţeau coloana stând însă postaţi în spatele şirului de maşini (în loc să-i conducă din faţă, aşa cum era normal), şi de unde s-au urnit cu întârziere.

La "locul faptei", însă, surpriză! După cum a descoperit BIHOREANUL, oamenii legii i-au luat la rost doar pe bodyguarzi, nu şi pe "şefuţul" lor, pe care înainte cu ceva vreme îl văzuseră chiar şi ei că a depăşit împreună cu aceştia coloana de manifestanţi, călare pe motocicletă. Motivul? Excentricul băiat li s-a părut un tip "banal", un tânăr ca oricare altul.

"Era un băiat de circa 18 ani, cu păr mai lung şi creţ, şi ştiam că se numeşte Victor Micula, dar nu-l cunoşteam personal", a povestit ulterior comisarul şef Dorin Orjan, cel care a coordonat acţiunea. Şi care ofiţer se scuza că adolescentul le-a scăpat poliţiştilor pentru că aceştia erau prea "ocupaţi să deblocheze circulaţia". "Am rămas să fluidizăm traficul şi nu am observat când motocicleta a plecat", spunea Orjan.

Ciumă-i pentru unii

Mai grav e că oamenii legii nu l-au chemat pe Victor Micula la declaraţii nici ulterior, deşi întreaga zonă a Beiuşului cunoaşte patima juniorului pentru maşinile şi motocicletele pe care le conduce, fără jenă, atât prin oraş, cât şi prin împrejurimi. Cu toate că abia în toamnă va împlini 18 ani şi, deci, conduce fără permis, încâlcând cu bună ştiinţă Codul Rutier şi riscând închisoare între 1 şi 5 ani.

În plus, tânărul mai siluise cel puţin un articol din aceeaşi lege, căci la incidentul de miercuri şi-a instigat oamenii să blocheze un drum public, ceea ce e tot infracţiune şi se pedepseşte tot cu închisoare între 6 luni şi 2 ani. Iar fapta e dovedită nu doar de sutele de martori, ci şi de imaginile surprinse la faţa locului şi postate pe Youtube, unde se vede cum Victoraş îi cheamă şi pe şoferi să facă acelaşi lucru, chiar în faţa poliţiştilor! "Hai să facem altceva. Pă voi nu vă poate amenda. Hai să stăm noi în mijlocu' drumului, că-i mai mişto", le spunea Micula jr. oamenilor, pentru ca, apoi, văzând că gărzile sale sunt săltate de poliţişti, să o şteargă - cum altfel? - tot călare pe motocicletă.

Îndemnul său a fost însă scânteia care a aprins spiritele încinse ale protestatarilor, supăraţi că au fost ignoraţi total de autorităţi. Într-atât încât unul dintre ei, Adrian Roşu, medic de profesie, s-a şi postat în faţa unui TIR care se pregătea să plece, fiind luat de poliţişti din faţa maşinii cu forţa. "Din cauza drumului mor oameni, pentru că echipajele de salvare nu pot ajunge la timp la bolnavi. De-ar muri copiii voştri pe şoseaua asta, n-aţi mai fi aşa liniştiţi", le-a spus medicul oamenilor legii.

Legea-i pentru unii

Cert e că, în vreme ce alţi adolescenţi teribilişti prinşi la volan se aleg cât ai clipi cu dosare penale, Victoraş Micula poate sta liniştit. BIHOREANUL a descoperit că dosarul penal deschis după incident îi vizează doar pe cei doi angajaţi ai tatălui său de la Transilvania Security, Sorin Bara şi Kollo Otto.

Solicitat să lămurească motivul pentru care beizadeaua nu e chemată să răspundă pentru faptele sale, şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa s-a limitat la declaraţii evazive. "S-a deschis un dosar la Parchetul Beiuş, în care se vor stabili vinovaţii şi se vor lua măsurile de rigoare", a transmis şeful Poliţiei, prin intermediul purtătorului de cuvânt, refuzând să facă vreo referire clară la Micula jr.

Cât despre Victoraş, căutat de BIHOREANUL ca să explice de ce conduce fără a avea dreptul şi ce a avut în cap când şi-a pus gărzile de corp să blocheze şoseaua, băiatul n-a catadicsit să răspundă la telefon. Şi-a dat celularul unui angajat care, după ce reporterul i-a spus cine şi de ce îl caută, a primit ordin să comunice că "Victoraş e plecat şi, dacă va dori, vă va suna să vă răspundă la întrebări". Chestiune pe care, evident, nu a făcut-o. De ce ar răspunde ziariştilor, din moment ce n-o face nici în faţa legii?


FIŢE A LA VICTORAŞ
Rugăciuni de criză

Moştenitorul omului de afaceri Viorel Micula, Victor Micula, nu e la prima năzbâtie cu iz penal. BIHOREANUL a relatat anul trecut cum odrasla şi-a asmuţit bodyguarzii asupra preşedintelui clubului de fotbal din Budureasa, Niţu Fâşie, nemulţumit că acesta nu îl lăsase să stea pe banca de rezerve în timpul unui meci.

Iar asta nu e tot. Pe 8 aprilie a.c., cu doar câteva zile înainte de incidentul de pe DN76, beizadeaua a aterizat cu elicopterul propriu la Mănăstirea Prislop şi, deloc jenat că gălăgia aparatului de zbor deranja rugăciunile pelerinilor, a coborât şi s-a băgat în faţa celor care stăteau la rând pentru a ajunge şi a se ruga la mormântul părintelui Arsenie. Chestionat de Cancan, Micula jr. a spus că a vrut să se reculeagă fiindcă era... stresat: "Am vrut să mă rog, sunt stresat din cauza crizei economice".

Citeşte aici şi cum vede Bihorel situaţia: "Cum însă nu poţi fi atât de orb să nu vezi că adolescentul pleacă cu motorul în treaba lui mare, poliţaii au fost nevoiţi să bage capul în nisip ca struţii"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
retardat
Inca un retardat! Noroc ca are tata bani, ca daca ar fi dupa cat il duce capul, ar manca din tomberane.
Postat 24 Aprilie 2013, 19:14 de SONI
Perfect
Retardatul asta nu serveste Scoala (ajutatoare) la ora asta? Maine poimaine auzi ca a facut Masteratul si acum se pregateste de doctorat..... dar binenteles il va face in Romania.... Ar trebui luati parintii la rost de ce nu lau dus la scoala...Sau?
Postat 19 Aprilie 2013, 14:28 de Gicu
====
Ei as, dosar penal...!!!De NUP SITITI???Infractorii nu mai patesc de mult nimic...victimele se trezesc cu razbunari din partea partea politistilor si a procurorilor..Politia ar fii una din institutiile care ar trebui deratizate.....sint pana in maduva de corupti...te ia cu sila si scarba....La cate prostii face copilu asta ai zice ca n-are parinti...ce face Directia copilului?
Postat 17 Aprilie 2013, 19:46 de eu
Cu ochii pe buteliile Micula !?!
Îmi pare bine că, în sfârşit, un poliţist sătul de trăznăile zonale din Ţara Beiuşului, s-a adresat cu raport la ministrul de interne care, după cum se vorbeşte, vrea pentru chestia asta să ia capul lui Popa Liviu şi a şmecherilor care beau Izvorul Minciunilor, aducându-şi aminte că domnul chestor e de la Bihor şi a fost coechipier cu Băsescu pe vremea când "trăiau" Boc şi gaşca lui PDL-istă. Asta se întâmplă când, după ce eşti în eroare, mai şi te împrieteneşti "dezinteresat" cu PNL-ul.
Postat 17 Aprilie 2013, 18:03 de Carp III
Victoras copil din flori
Victoras copil din flori , daca da domnul vre-o data sa cazi cu ceva pe arest sa vezi atunci cum uiti tu toate figurile si impresiile astea. Acolo nu o sa mai ai nici protectie , nici bani nu mai conteaza .... O sa ajungi fetita noastra !!!!
Postat 17 Aprilie 2013, 15:32 de wowman
Rusine MILITIEI
Ordinari de militieni, cu el nu aveti curaj, in rest sunteti cei mai "cinstiti" si incoruptibili din lume !!! Niste imputiti corupti pana in maduva oaselor sunteti. Porci ordinari. Nu l-ati vazut asa-i ???
Postat 17 Aprilie 2013, 15:11 de Vyctor Micula
morcovelu viseaza poponelu
victoras draga, asta da stire, iti place poponasul????Drept sa-ti spun nu am cum sa fiu asa satul ca burdihanosu de tactu...,ca eu un mananc pe datorie ca el....si ca tine...da, mai spune draga esti consemnat? nu tu masina , nu tu bodigarzi,...numa multa multa prostie....vezi draga ca prea multa mancare strica......????
Postat 17 Aprilie 2013, 14:35 de Ziaristu
victoras
IMPUSCATIL
Postat 17 Aprilie 2013, 13:41 de vm
lasati propaganda viermilor
mai ziaristi de 2 lei fomisti care nu aveti nici macar bani sa va cumaprati cartofi de la piata nu mai aberati ca poate va prinde victoras seara in scara blocului si va infige morcovelul la fundulet acuma ca tot va fi legalizata treaba anala!!!!
Postat 17 Aprilie 2013, 12:24 de marius
micula
Cum sa-i facem dosar lui Victoras....doar nu o sa-mi aduceti voi plocoanele ca amu vin Pastile si cum sunt eu obisnuit cu "Iau de toate".... de la macaroane pana la lemne! Toti trebuie sa traim! Fraierii care nu cotizeaza, le facem dosare pe banda rulanta si ii monitorizam non-stop pana se gandesc sa se traga in rand cu lumea.....ca doar suntel la binsh si aici fac ce vreau! ps. Orjan Dorin!
Postat 17 Aprilie 2013, 10:06 de orjan
Rusine
Care politisti ????? Daca si astia-s Politisti eu sunt zeita Afrodita. Peste 1000 de ani poate vor putea fi numiti militieni.
Postat 17 Aprilie 2013, 09:11 de Nea Nicu
sau cade
de ce ii data atentie unui incult?
Postat 17 Aprilie 2013, 08:47 de asdepica
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON