URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2012, 08:17

Dansatori pentru părinţi: Orădenii de la "Dansez pentru tine" luptă alături de cele mai sexy vedete (FOTO)

Dansatori pentru părinţi: Orădenii de la "Dansez pentru tine" luptă alături de cele mai sexy vedete (FOTO) BIANCA LUI CAROL. Deşi Bianca Drăguşanu nu este dansatoare profesionistă, Carol Soldea spune că fosta asistentă TV învaţă repede şi se dovedeşte "o femeie de nota 10"
Dansatori pentru părinţi: Orădenii de la "Dansez pentru tine" luptă alături de cele mai sexy vedete (FOTO) "MAMA" LUCIU. Attila Hainer se declară norocos că o are ca parteneră pe Nicoleta Luciu, despre care spune că are grijă de el şi-i face mereu mici cadouri
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Una dintre cele mai mari bucurii pentru un adolescent aflat în pragul maturizării e aceea de a-şi putea ajuta părinţii la nevoie. Nu toţi au, însă, această şansă.

Încercând să forţeze destinul care nu a fost prea generos cu familiile lor, doi tineri orădeni se bazează pe talentul lor de dansatori pentru a-şi împlini acest vis, în noul sezon al emisiunii-concurs "Dansez pentru Tine", care va începe vinerea aceasta.

Doi pentru Oradea

Din 2009, Oradea nu a mai avut niciun concurent la "Dansez pentru tine". Cea de-a 13-a ediţie se arată însă cu noroc, căci, pentru prima oară, oraşul va avea doi reprezentanţi în lupta pentru premiul el mare, de 60.000 de euro. Nefiind dansatori profesionişti, Vasile Carol Soldea şi Attila Hainer au fost doi necunoscuţi până când Pro TV a făcut public că au intrat în vederile producătorilor pentru actuala ediţie şi, mai mult, că au fost cuplaţi cu cele mai sexy vedete ale sezonului: Bianca Drăguşanu şi Nicoleta Luciu.

În vârstă de 27 de ani, Carol Soldea a început cursurile clubului Feeling Dance în urmă cu şase ani, când era atras în special de dansurile latino. Pasiunea nu l-a părăsit nici acum, şi s-a îndrăgostit mai ales de salsa, un dans provenit din Cuba, aşa că a continuat să ia lecţii şi chiar a concurat, alături de Raluca Jurcuţ, sora antrenorului său, Cristi Jurcuţ, la câteva competiţii rezervate genului.

Destin cu probleme

Carol a crescut alături de mama şi bunica lui, dar zice că are o relaţie foarte bună şi cu tatăl lui, Vasile Soldea, fost profesor la Facultatea de Protecţia Mediului din Oradea. Cum căsătoria părinţilor a fost însă de scurtă durată, Olga, mama lui Carol, a trebuit să preia responsabilităţile creşterii lui.

Pentru a o ajuta pe cea care a sacrificat totul pentru el, Carol s-a înscris în show-ul transmis de Pro TV. Mama lui a fost operată de Basedow, o boală a glandei tiroide, şi i-a fost tăiată o coardă vocală. "Vorbeşte cu o singură coardă şi gâtul îi este paralizat pe jumătate. Are crize asemănătoare cu cele de spasmofilie: i se îngustează căile respiratorii şi nu mai primeşte aer", povesteşte tânărul. Anul trecut, din dorinţa de a spori veniturile familiei, Olga a plecat în Germania la muncă, unde, însă, bărbatul care i-a promis un trai decent s-a dovedit a fi homosexual, şi a dus-o să lucreze ca servitoare în casa lui şi a iubitului său. Despre toate astea, orădeanul povesteşte cu multă stânjeneală, dar scopul îi e clar. "Vreau să câştig şi să o duc la un medic care s-o vindece", spune Carol. Student al Facultăţii orădene de Arhitectură, speră că apoi îşi va găsi şi el un job, astfel încât mama sa să se întoarcă acasă şi să rămână definitiv aici, fără a mai căuta norocul pe unde nu-i.

"Bianca învaţă repede"

Vesel şi optimist din fire, Carol nu le-a dat de bănuit nici măcar prietenilor că are astfel de probleme în familie. Pentru el, dansul este, de altfel, un fel de a evada din realitate. Acum, face antrenamente în fiecare zi alături de Bianca Drăguşanu, pentru pregătirea primului show. "Bianca munceşte foarte mult şi învaţă foarte repede orice mişcare. Ne lasă mască şi pe mine, şi pe coregraf", spune Carol, impresionat, de asemenea, şi de generozitatea fostei asistente TV. "La un eveniment organizat de Mihai Petre a trebuit să ne prezentăm îmbrăcaţi în sacou şi cămaşă. Cum eu nu aveam la mine aşa ceva, Bianca mi-a făcut cadou un sacou, o cămaşă, o pereche de blugi şi una de pantofi. Am rămas fără cuvinte...", zice orădeanul, care se declară încrezător în şansele sale, dar şi ale celuilalt orădean, de a câştiga concursul: "Este timpul să venim acasă cu locul I şi locul II".

În luptă cu prejudecăţile

Cu toate că luptă tot pentru părinţii lui, Attila Hainer, Kicsi cum îi zic prietenii, în vârstă de 23 de ani, are o poveste diferită, dar cel puţin la fel de emoţionantă. Tânărul de etnie romă trăieşte alături de părinţi şi de  fratele mai mare în condiţii grele. "De când mă ştiu stăm într-o cameră fără baie, doar cu un WC şi o chiuvetă, aşa că ne spălăm în lighean şi ne lipsesc condiţiile unui trai normal", zice Attila. Chiar şi aşa, orădeanul le este recunoscător părinţilor că s-au străduit să muncească pentru a-l ţine la şcoală. Din păcate, atât mama, cât şi tatăl s-au îmbolnăvit şi acum nu pot lucra şi nici nu-şi permit tratamente. "Doar eu şi fratele meu aducem bani în casă. Lucrăm amândoi la un depozit, iar mama mai merge uneori la piaţă să vândă haine ieftine", povesteşte el.

Attila s-a luptat de mic să învingă prejudecăţile legate de faptul că este ţigan. "Cu profesorii n-am avut probleme, mai mult cu colegii de clasă... Şi acum mă simt uneori jignit când, într-un magazin, oamenii mă supraveghează atent, să nu cumva să fur", se confesează tânărul, absolvent al Colegiului Constantin Brâncuşi, specializarea tehnică în construcţii.

Emoţii în ring

Attila se consideră totuşi norocos, iar asta datorită prietenilor. Mulţi dintre ei îi sunt colegi în trupa de Beat After Beat, căreia i s-a alăturat după ce, în 2008, a început să înveţe hip-hop şi breakdance la Casa Tineretului. "De mic am fost interesat de dans. Stăteam în faţa televizorului şi aşteptam să fie difuzate videoclipurile de la Animal X şi Simplu, şi încercam să le copiez mişcările", povesteşte dansatorul.

Datorită acestei pasiuni, va concura în noul sezon al emisiunii şi se consideră norocos s-o aibă ca parteneră pe Nicoleta Luciu, de la care speră că-l va ajuta să-şi îndeplinească visul, acela de a le cumpăra o locuinţă părinţilor. "Are grijă de mine. La fiecare antrenament îmi aduce un mic cadou şi ne şi distrăm împreună", zice Attila. Tânărului nici nu-i pasă că Nicoleta tocmai a ajuns în mijlocul unui scandal mediatic din cauza soţului ei, Zsolt Csergo, şi o laudă pentru că "simt că luptă pentru mine".

Încrezător în sine şi mândru că a câştigat şi încrederea colegilor şi prietenilor, tânărul spune, bucuros, că "am demonstrat că pot face ceva, chiar dacă sunt ţigan". Atât lui, cât şi lui Carol, le mai rămâne doar să-şi arate şi măiestria, vineri, în ringul de dans.


18 petrisor.jpgORĂDENII ÎN TOP
Trei pe podium

Chiar dacă în cele 12 sezoane ale emisiunii "Dansez pentru tine" Oradea a avut doar trei reprezentanţi, aceştia au reuşit să impresioneze atât prin poveştile lor, cât mai ales prin talentul de dansatori. În 2006, Cornel Ogrean şi Elena Gheorghe, care au concurat pentru fratele celui dintâi, imobilizat într-un scaun cu rotile, s-au clasat pe locul al treilea. Aceeaşi poziţie a ocupat-o şi Petrişor Ruge şi Andreea Bălan, care au luptat în 2007 pentru ca fratele orădeanului, şi el bolnav, să-şi vadă visul de a avea un atelier de tâmplărie. Ulterior, perechea Petrişor-Andreea (foto) a dat lovitura la nivel internaţional când, în Mexic, la concursul "Bailando por un sueno", a ocupat locul al doilea. Cea mai bună clasare orădeană la "Dansez pentru tine" a avut-o Ilaria Cherloabă, în 2009, când cu ajutorul lui Liviu Vârciu a urcat pe poziţia a doua a clasamentului, câştigând pentru tatăl ei un premiu de 20.000 de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ce a asjuns si emisiunea asta
Carol asta este dansator profesionist. Nu ma inteleg unde este corectitudinea in aceasta emisiune.
Postat 23 Octombrie 2012, 23:22 de Marius
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON