URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2012, 13:42

Următorul rector al Universităţii din Oradea ar putea fi ales pe 23 aprilie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatul Universităţii din Oradea a stabilit noul calendar al alegerilor pentru funcţia de rector. După cum se ştie, Cornel Antal, deşi ales de majoritatea universitarilor orădeni, nu a fost validat în funcţia de rector, astfel că Universitatea nu are de ales decât să reia alegerile.

Mai mult, instituţia trebuie şi să modifice regulamentul de alegeri, după ce Ministerul Educaţiei i-a cerut să elimine restricţia conform căreia numai profesorii universitari puteau candida pentru funcţia de rector. Orice cadru didactic universitar, indiferent de gradul didactic deţinut, va putea candida la această funcţie.

"Am stabilit calendarul noilor alegeri. Dacă Ministerul Educaţiei va aproba modificările până vineri inclusiv, calendarul se aplică", a precizat miercuri, într-o conferinţă de presă, Aurel Căuş, cancelarul general al Senatului Universităţii din Oradea.

Conform calendarului, în perioada 3-6 aprilie aspiranţii la funcţia de rector trebuie să-şi depună candidatura şi planul de management, între 7 şi 22 aprilie sunt prevăzute întâlnirile cu alegătorii, iar primul tur de scrutin ar urma să aibă loc pe 23 aprilie. Dacă va fi nevoie, cel de-al doilea tur de scrutin se va ţine pe 25 aprilie.

Deşi competiţia e deschisă oricărui universitar orădean, până acum doar două persoane au declarat vădit că vor să candideze: liderul sindical Gheorghe Ionescu, care a candidat şi la precedentele alegeri din luna februrie, şi decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Constantin Bungău.

Ultimele alegeri pentru funcţia de rector au avut loc pe 8 februarie, când universitarii orădeni au avut de ales între rectorul în exerciţiu Cornel Antal şi liderul sindical Gheorghe Ionescu. Antal a câştigat aceste alegeri, însă ulterior ministrul Educaţiei Cătălin Baba nu l-a confirmat pe funcţie, pe motiv că a candidat pentru un mandat provizoriu, de 3 ani şi 4 luni, or acest tip de mandat nu e permis de lege.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
om nou din universitate
Tara si Bolos manevreaza conturile iar Crina Gherlea, este executantul. Pe Anca Dodescu cred ca o au la mana si au tras-o pe linie moarta sa nu-i incurce, ca este capabila si cunoaste realitatea. Antal era bun pentru ei ca se lasa fraierit. Sa vedem cine se va mai lasa fraierit de grupul de economisti de elita. Sanse au destul de mari. Universitatea are fraieri destui. Numai Grebenisan ii poate opri. Bafta Grebe.
Postat 01 Aprilie 2012, 15:51 de lili
sa fie intr-un ceas bun
La 23 aprilie Sfantul Gheorghe numara voturile, iar Arhanghelul Gavril (Grebenisan) castiga alegerile si "omoara balaurul" coruptiei din UO. Arhanghelul a avut curajul sa "curete" Maternitatea. De ce sa nu faca aceeasi treaba si in Universitate? Fara "curatenia de primavara" nu trece mirosul urat pe care il emana acum aceasta institutie.
Postat 29 Martie 2012, 09:18 de toma necredinciosu
manager bun
Eu am fost unul dintre sceptici dar am avut ocazia sa vad ce poate dl Grebenisan si jos palaria! De asa un om avem nevoie.
Postat 28 Martie 2012, 22:30 de medic
la vremuri noi, om nou
Da, e o idee buna, sustin varianta GREBENISAN !!! Are coloana vertebrala, este de cuvant, nu a fost cap plecat famigliei, etc...asa ca va asteptam sa va depuneti candidatura
Postat 28 Martie 2012, 20:46 de florian
intrebari
Si nevasta lui Grebenisan e tot ”universitara” ca a celorlalti pretendenti ca prunci asa mari nu pare sa aiba sa-i faca si pe aia profesorasi sorbonei? Ca m-am saturat de scandalurile astea in familie care duc universitatea de riapa!
Postat 28 Martie 2012, 17:48 de figurant
Aleluia brother rector
Daca e 23 aprilie, atunci se stie ca e Sfantul Gheorghe, iar candidatul cu numele acestui Sfant are avantajul dat de "protectorul" sau care "ucide balaurul". Cine e candidatul Gheorghe? Sau cine e candidatul balaur? Cu ajutorul celor sfinte, la alegeri trucate ! Sa inceapa circul din Arena Corneliilor! Sfantul Gheorghe numara voturile, iar ceilalti primesc de baut de la sarbatorit!
Postat 28 Martie 2012, 17:39 de preafericitul mahmur
Propunere rector
La Grebenisan de ce nu s-a gandit nimeni? Pana acum ii era blocata ascensiunea pt ca era doar conferentiar dar acum are drum liber. A dovedit ca are aptitudini manageriale (si mai nou asta se cere rectorului) iar cele stiintifice nu sunt cu nimic mai prejos decat ale celorlati doi. In plus s-a dovedit ca are coloana vertebrala si nu pupa poala nici a unchiului nici a pupilelor sale. Nu a purtat razboaie de dragul razbunarii iar cand a aparut inpresa a fost pentru ca l-au tarat altii. Un om tanar, corect, competent.De asta are nevoie Universitatea.
Postat 28 Martie 2012, 17:14 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON