URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2010, 14:58

Universitatea din Oradea are Colegiu de Onoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Educaţiei a cerut fiecărei universităţi din ţară, printr-un Ordin al ministrului, să înfiinţeze un nou organism, Colegiul de Onoare. "Acesta are sarcina de a fi organismul căruia i se adresează un cadru didactic sancţionat", a explicat rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Orice cadru didactic universitar sancţionat de Senatul Universităţii va putea să conteste sancţiunea la colegiul nou-înfiinţat, care are dreptul de a anula sancţiunea sau de a o menţine.

Din Colegiul de Onoare al Universităţii din Oradea fac parte rectorul, preşedintele de sindicat, Gheorghe Ionescu, şi cinci cadre didactice: Corneliu Durgheu (fost decan al Facultăţii de Arte Vizuale), Cornel Domuţa (secretarul ştiinţific al Facultăţii de Protecţia Mediului), Mircea Bălaj (profesor al Facultăţii de Ştiinţe), Nicu Dumitraşcu (decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă) şi Mircea Pop (şef de catedră în cadrul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică).

Ordinul Ministerului datează din martie 2009, însă Senatul Universităţii a aprobat componenţa Colegiului abia în şedinţa de luni, 3 mai. "Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial abia în luna iunie, iar noi n-am aflat chiar imediat de el. Apoi a urmat procesul de propunere a cadrelor didactice care să fie membre ale Colegiului, facultăţile au răspuns cu întârziere, iar unele dintre ele au făcut propuneri de asistenţi. A trebuit să reluăm, pentru că nu putea fi judecat un profesor de un asistent. În plus, ordinul s-a suprapus cu alte proceduri mai urgente, precum elaborarea bugetelor", a explicat motivul amânării rectorul Cornel Antal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Mai sa fie!
BĂNUIESC CA NUMAI CINE A GRESIT , SI ESTE IMUN DE ACUM,POATE FACE PARTE DIN ACEST ONORANT CONSILIU!!
Postat 20 Iulie 2010, 17:14 de bagator de seama
LaFamiglia
Iar eu propun, pentru ca acest colegiu sa lucreze eficient, sa fie completat cu sotiile celor cinci ...
Postat 10 Mai 2010, 17:49 de condoleatza
"Onoare" a la Sorbonica
Rugam completarea acestui Colegiu cu următorii: Berinde Angela, Bococi Dana, Gavrilescu Ovidiu. Sunt somități garantate de sistemul: "P.C.R.& Secu"
Postat 06 Mai 2010, 19:58 de stefan
chiar asa
Compozitia acestui colegiu e o pacaleala de 1 aprilie? Pai 1 aprile a trecut demult! Mircea Pop sotul Deliei care a furat de a rupt are onoare?
Postat 05 Mai 2010, 20:28 de Pop de pop popa
Colegiul dezonoarei
Cum poate face parte rectorul din acest colegiu cand sotia lui preda sexologie la medicina. Cum poate face parte Ionescu, a carei sotie are procese penale pentru plagiat? Cum poate face parte Durgheu care a facut afacerile necurate despre care a scris presa? Ce cauta Pop in Colegiul de Onoare ? Asta si-a facut nevasta lector, culmea, contabila, intr-o catedra la facultatea de mecanica, iar nepotii si i-a angajat tehnicieni ... la aceeasi catedra ! De unde vine recompensa asta rectore? Cum poti spune ca asta este un colegiu "de onoare" ?
Postat 05 Mai 2010, 18:35 de Pop de pop
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON