URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2018, 17:15

Universitatea din Oradea a primit bani pentru activităţi extracurriculare

Universitatea din Oradea a primit bani pentru activităţi extracurriculare foto: arhivă

În anul 2018, Universitatea din Oradea a programat 29 de activităţi extracurriculare, mai precis o serie de conferinţe, seminarii şi concursuri din diferite domenii.

Conform unui comunicat transmis joi de Universitate, printre altele, la Facultatea de Istorie este programată o sesiune de comunicări ştiinţifice pentru studenţi intitulată "România de la Marea Unire (1918) la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene", la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică va avea loc ediţia a VIII-a a Concursului Internaţional de Robotică, iar la Facultatea de Drept un seminar naţional pe tema "Studenţii de azi, profesioniştii de mâine".

Banii pentru organizarea evenimentelor vin de la Bucureşti. "Ca urmare a demersurilor făcute de Rectorul universităţii, prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău şi Prorectorul SSV, conf.univ.dr. Ligia Olivia Burtă care coordonează aceste activităţi, Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat Universităţii din Oradea fonduri în sumă totală de 250.000 lei în vederea organizării activitătilor extracurriculare – ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale, în baza OMEN nr. 3111/2018", se arată în comunicatul Universităţii.

Cei mai mulţi bani, 19.180 de lei, s-au alocat pentru o conferinţă la Facultatea de Medicină, "Contaminarea în cabinetul de medicină dentară, laboratorul de tehnică dentară şi contaminarea pacientului".

Deşi a transmis lista evenimentelor şi finanţarea alocată fiecăruia, Universitatea nu a comunicat când anume vor avea loc aceste evenimente. În schimb, se arată în document, studenţii sunt tot mai interesaţi să participe la ele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Roger
Eu nu ma refer la burse. Cu burse mergeau altii sa fie lucratori la cazinouri in state pe vremea mea. Vorbesc de cati fac o cariera bazata pe studii? De exemplu mie masterul (asa de forma cum a fost) mi-a trezit interesul pentru cariera curenta pe care o practic de 12 ani. Vorbim de facultati axate pe nevoile pietei de munca. Exemple ca ale tale sunt o gramada. Eu pe mang il vedeam la examene (2 din 4 cate am avut cu el plus 2 la master la care nu a venit defel). Mai sunt altii ce predau powerpointuri de la mari companii (oracle de ex) fara a avea acel drept si fara a intelege macar o iota. Nevasta lui mang iti dădea nota pe proiect daca ii traduceai pagini din engleza in romana care azi au devenit o carte si suport de curs. Fiecare facultate are exemplele ei negative si foarte putin pozitive. Dar nici studentii nu mai sunt ce erau interesul lor fiind fentarea examenelor, copiatul si apoi somatul. Cei care ajung studenti, azi e o provocare sa te trezesti sa ajungi la bac, deja e sport extrem sa il iei. Am avut studenti in practica...bate. la internship la interviu erau 5. 5 interesati sa lucreze o zi pe saptamana pt 500 de lei pe luna.
Postat 02 Martie 2018, 11:28 de poiu
masina de facut bani, studentii cotizeaza orbeste
@poiu: iti dau dreptate partial. sa stii ca sunt studenti care merg cu burse Erasmus la bruxelles, chiar am 2 cunostinte plecate acolo acum. Pentru a raspunde nevoilor pietii trebuie un picde minte ca sa anticipeziincotro neindreptam.... si mai ales trebuie ca elevii si studentii sa frecventeze scoala/universitatea, din alte motive decat cele de a-si plati examenele!^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ daaaaa, multe facultati se ocupa cu hartii, valoarea didactica si pedagogica a dascalilor fiind fie ultra invechita (stimabilul domn Morariu de la litere isi tinecursurile tot citind din caietsi dictand, la fel Draica, plus altii), fie negativa, sub calitatea unui profesor demn de un post universitar. Personal consider masteratul ca fiind complet inutil, acesta reprezinta doar o sansa de a imbogati facultatile si eventual de a-si justifica lipsa cursurilor prin acordarea de burse in Europe nelimitat!
Postat 02 Martie 2018, 11:11 de roger
Facultatea de litere
Pai literele sunt aceleasi de la Roma antica incoace. Facultatea aia naste doar profesoriaxim, ce aleg o cale usoara catre un venit. Aidoma sociologie, pedagogie, psihologie (de ăștia e plin McDonald's), studii europeene (nici unu nu e la Bruxelles), istorie, georgrafie, studii economice (astia is pe la KFC), matematica. De ce nu incearca studentii sa se axeze pe ce se cere? Robotica e la început de ex, Kuka, ABB, Epson investesc mult in angajatii lor. Nu avem electroniști buni, CAD designeri, mecanici pentru complex mechanical... Avem tentative de studii superioare
Postat 02 Martie 2018, 07:02 de poiu
varza psihopedagogica - rusine universitatii!
foarte bine ca se dau bani pt programe extracurriculare....problema este ca la nivel de eficienta tind spre zero! la litere apare o conferinta despre psihopedagogie...insa cine sa se ocupe de chestia asta? cele 2 responsabile de la engleza si franceza: gherdan si cealalta tovarasa (imi scapa numele ei acum) sunt VARZA dpv profesional! niste nulitati! pacat ca nu se investeste serios in invatamantul romanesc! sa stiti ca nu doar calitatea elevilor/studentilor a scazut, ci si a profesorilor, tocmai pt ca ei ar trebui sa insufle pasiunea si sa ajute dezvoltarea talentului tineresc intr-o anumita directie. mare pacat....*************** >> avem atatia tineri talentati care nu sunt pusi la locul potrivit sa-si arate valoarea..... ia uitati-va un pic pe site-ul celor de la fac. de litere: au pe prima pagina anunturi din...2015! sunt atat de ramasi in urma, incat nici macar informatiile vechi nu au timp sa le stearga de pe site!
Postat 01 Martie 2018, 21:41 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON