URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Ianuarie 2011, 16:36

Universitatea a cerut acordul pentru montarea aparatelor de bruiaj în sălile de examen

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
În vara anului trecut, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Gheorghe Bumbu, a utilizat în sala de examen la admitere aparatură de bruiaj a telefoanelor mobile, pentru a se asigura că pretendenţii la un loc în facultate nu vor copia. Atunci, rectorul Cornel Antal a declarat că ia în calcul montarea acestor aparate în fiecare sală de examen a Universităţii.

Totuşi, miercuri, într-o conferinţă de presă, Antal a anunţat că, ulterior întâmplărilor din vară, a aflat că utilizarea acestor aparate ar putea fi în contradicţie cu legea. "Am aflat că studenţii de la alte universităţi au reclamat utilizarea acestor aparate, iar reclamaţiile au fost admise", a spus rectorul.

Pentru ca astfel de situaţii să fie evitate la Oradea, conducerea Universităţii a făcut o adresă către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, ca să îşi dea acordul vizavi de montarea acestor aparate.

Pe de altă parte, Antal se teme că bruiajul telefoanelor mobile este depăşit. "La modul galopant în care evoluează tehnologiile, ar putea fi inutile", a spus rectorul. Cert este că dacă va fi permisă de ANCOM, această măsură va fi luată, pentru descurajarea copiatului.

Studenţii orădeni intră, începând de luni, 24 ianuarie, în sesiune, urmând să susţină examene până pe 13 februarie. După o săptămână de vacanţă, ei vor avea o sesiune de măriri de note şi de restanţe, urmând ca semestrul al doilea de studiu să debuteze pe 28 februarie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Management de ”Sorbonica”. Ep. ”Specialiatea casei”: Ochiul, bârfa şi timpanul fin.
Cornele: I. Când ai dat admitere (1976), câţi dintre candidaţi, 1. inclusiv tu, ştiau, cel puţin un subiect de admitere? 2. cu care ai fost tu în sală, consideri că au copiat? II. Fă, împreună cu dl. decan Bumbu, o comparaţie dintre admiterile voastre şi admiterile din ”Sorbonica”, păstorită de tine! Luaţi ca secretari, pe dşoara Gabi Muţiu (prof. univ. la FMF: Histologie), respectiv pe tov. decan Bara Vasile (FPM). Studenţii lor, ştiu de ce! III. Şi poza de mai sus, este o componentă a unei proceduri de acreditare ARACIS, brevet al sistemului (restaurat): ”PCR&Secu”? IV. Pe profesorii prea şpăgari, cine îi bruiază? V. Cine bruiază făbricuţele de lucrări de licenţă/masterat/doctorat? Să îl întrebăm şi pe Ovidiu? VI. Nu uita: Mulţi studenţi vor a studia conform. Ca şi noi, la vremea ...noastră! VII. În loc de concluzii: 1. Metodele practicate de sistemul: ”PCR&Secu”, în domeniul învăţământului superior (în general), dăunează grav societăţii! 2. Competenţii cu: IQ ridicat, obiectivi, corecţi, apolitici, dar cu ...”plicul şi portbagajul” goale, nu dăunează societăţii!
Postat 21 Ianuarie 2011, 21:26 de stefan
incet, ca se copiaza
Propun infiintarea un nou loc de munca la Universitatea Oradea: "controlor corporal anti-conceptional de fitzuici". Acest loc de munca sa fie atribuit pe viata prin decizia unanima a senatului, domnului Antal Cornel, pentru ca sa aiba si gura dansului ce manca dupa incheierea mandatului de rector. Atributiile postului de controlor corporal anti-conceptional de fitzuici ar fi sa depisteze orice tentativa de copiere la examene, venita din partea oricarui student care nu "a dat dreptul" cui trebuie! Sa terminam cu acesti "evazionisti universitari" care scad nivelul de trai al "Familiei" prin aceea ca in loc sa "cotizeze" copiaza!
Postat 20 Ianuarie 2011, 12:23 de Fanariotul termal
La crucea de piatra
care-i comisionul Cornele? Cate sali de examene ai si de cate jucarii de alea ai nevoie? Ce te faci cu profesorii care ies din sala sa poata copia studentii pt a-i putea trece si a-si putea lua salariul? Dar cu aia care vand examenele? Si nu fa pe fata mare-n bordel ca esti de fapt matroana acestuia!
Postat 20 Ianuarie 2011, 09:31 de Elvira din Braila
EXECRABIL
Sunt scarbit de ceea ce vad zilnic la facultate.In loc sa se gandesca cum sa nu mai copiem ar face bine sa isi trimita profesorii la ore si sa angajeze profesori DIN JUDET NU DIN CLUJ SAU ALTA LOCALITATE care nu frecventeaza decat o data la nu stiu cat timp cursurile.Pe langa asta sa mai ai si de invatat 2 carti p ematerie pentru examen.PAI DOMNULE PENTRU CE PLATESC FACULTATE SA INVAT SINGURRRR???? SAU SA MI SE EXPLICE CEEA CE INVAT CA ALTFEL IMI E TOTUNA SA COPIEZ SAU SA TOCES ORICUM NU INTELEG NIMIC!!!!!!!!!!!!! RUSINE RUSINE RUSINE
Postat 19 Ianuarie 2011, 22:51 de ccccc
N-ai de unde...
Asta e capacitatea de intelegere a rectorului! Greu de inteles ca nu se mai pune accent pe toceala, pe capacitatea de memorare -invatamant centrat pe memorare, ci pe aplicatii si sinteze- imvatamant bazat pe competente. Asta le-ar da de lucru si eunucilor cu care se afla intr-o legatura perfecta de simbioza. I-ar pune sa gandeasca teme si subiecte de verificare pe parcurs, ar trebui sa inteleaga si ei cursurile pe care le predau pt a nu se expune riscului de a nu putea evalua corect raspunsul studentilor cu mai multi neuroni decat ei!
Postat 19 Ianuarie 2011, 21:07 de Calimero
fara numar fara numar Cornele
is titele lu ”fiica de rector”? Ma bag si eu la 10 miare cu un bruiaj. Daca intra si nevasta lui Antal mai scad 5.
Postat 19 Ianuarie 2011, 20:44 de leo de la strehaia
culmea
Antal a rezolvat toate problemele. Pindeste profesorii (ca asta face un rector), il apara pe protectorul lui, banditul de 22 milioane de euro, Maghiar, salile de curs se degradeaza si acum cumpara instalatii de bruiere. Vai de capul nostru!!!!
Postat 19 Ianuarie 2011, 19:33 de mariana marculescu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON